Waarom zou je dat doen?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 22:28 schreef christmastsunami het volgende:
die hoisin saus kan je weg laten maar vervangen door honing en goedkope sojasaus
de basis , is die Shaoxing rijstwijn marinade met Soja en veel knoflook voor de kip, met die honing en soja saus en die noedels, op het laatst erbijquote:Op vrijdag 1 juni 2018 22:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom zou je dat doen?
Waarom verwijs je naar een recept als je de helft van de ingredienten vervangt door iets anders?
typische Chinese keuken jaquote:Op vrijdag 1 juni 2018 21:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik kreeg Chinees op verjaardag: Garnalen met broccoli, kip met cashewnoten, babi ketjap, foe yong hai, loempia's, kroepoek, bami, nasi en witte rijst. Toe een beetje cheesecake ijs.
Nou inderdaad. Die steaks zien er elke keer erg, erg smakelijk uit. Denk dat ik vanmiddag voor de lunch ook maar zoiets ergens ga bestellen. Wat zeg ik: Vanmiddag wordt VLEES dag!quote:
Nice. Vis is altijd goed.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 10:55 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nou inderdaad. Die steaks zien er elke keer erg, erg smakelijk uit. Denk dat ik vanmiddag voor de lunch ook maar zoiets ergens ga bestellen. Wat zeg ik: Vanmiddag wordt VLEES dag!
Oh ja:
Morgen
[ afbeelding ]
Uurtje of wat geleden deze aloude combo maar weer genuttigd. Altijd lekker op een dag als vandaag.
Nu
[ afbeelding ]
Redbull i.c.m. broodjes steak en omelet. Yup de Glurinamer dus.
Dat doet ie 3 keer per week, toch?quote:Op zaterdag 2 juni 2018 11:01 schreef Somberling het volgende:
[..]
Nice. Vis is altijd goed.
Mijn dronken buurman is zojuist een broodje bal komen brengen. Had hij bij de slager gehaald. Had er niet eens om gevraagd maar wel weer aardig.
Niet zin om zelf een pizza in elkaar te zetten dan?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 22:19 schreef christmastsunami het volgende:
ik had de afgelopen dagen een zieke drang om een dominos pizza salami ofzo te kopen
toen zag ik het licht, en besloot ik qualiteit kaas te kopen, met kwaliteit ham, die niet drijfnat is, jamer genoeg was ie wel te zout
volgendekeer beter
en kwaliteit brood
een dikke vette tosti van goede produkten
Oh ik hou van alles met vlammetjes! Ik ga opletten in de supermarkt.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 13:06 schreef Sicstus het volgende:
Een laat ontbijt met een nieuw product: broodje (diepvries) bapao van het merk Topking, wat ik eerst alleen van de diepvriestosti's kende.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De verhouding brood-vulling is bij de meeste diepvriesbapao's in het voordeel van het brood, maar bij deze is er duidelijk meer vulling en is de verhouding ongeveer 50-50. Het is zelfs zo dat je het brood amper meer proeft, de vulling is duidelijk de hoofdrolspeler in dit gerecht. Het is lekker kruidig en pittig, zodat ik af en toe moest afblussen met:
[ afbeelding ]
Ik had al tijden geen diepvriesbapao's meer gekocht, omdat ze gewoon niet lekker zijn, maar deze ga ik zeker nog eens kopen!
Ja om hem op te warmen (magnetron is stuk).quote:
Vroeger was dat een gewoonte. Wist niet dat mensen dat nog steeds doen. Is Inderdaad praktisch.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 13:55 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja om hem op te warmen (magnetron is stuk).
Oh dan ga ik ze ook een keer proberen.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 19:59 schreef Sicstus het volgende:
Voor het avondmaal duik ik in de Spaanse keuken:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zalig. Die Spanjaarden kunnen koken! En de chef van de Jumbo ook.
Ziet er lekker uit, maar 95% is niet Indonesisch?quote:Op zaterdag 2 juni 2018 17:28 schreef foodlover het volgende:
Mijn variant op Indonesische pasteitjes.
Deeg: 250 gram bloem, 50 gram maizena, 1 ei, 50 gram gesmolten boter en 100 ml water, snuf zout,
Vulling: Gehakt, wortel, chinese kool, soe oen, ui, knoflook, gember, Madame Jeannette, korianderpoeder, scheutje rijstwijn, oestersaus, zoete en zoute ketjap en gebonden met beetje maizena.
Gefrituurd in de olie.
Goed gelukt: deeg lekker van smaak en krokant, vulling smeuïg.![]()
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
quote:Op zaterdag 2 juni 2018 16:56 schreef emmyemmy2 het volgende:
Vanavond maak ik taco's met ghost chili garnalen, smashed avocado, rode kool en wortel en een chipotle limoen mayo
Morgen hetzelfde maar dan met kip
Vandaar ook “mijn variant op”quote:Op zaterdag 2 juni 2018 20:23 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, maar 95% is niet Indonesisch?
Je hebt wel humor.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 19:59 schreef Sicstus het volgende:
Zalig. Die Spanjaarden kunnen koken! En de chef van de Jumbo ook.
Bijna perfect.quote:
ziet er niet zo pittig uit als in de omschrijving, wel heel lekker en fris. Was het wel goed pittig?quote:
Ziet er heerlijk uit.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 17:28 schreef foodlover het volgende:
Mijn variant op Indonesische pasteitjes.
Deeg: 250 gram bloem, 50 gram maizena, 1 ei, 50 gram gesmolten boter en 100 ml water, snuf zout,
Vulling: Gehakt, wortel, chinese kool, soe oen, ui, knoflook, gember, Madame Jeannette, korianderpoeder, scheutje rijstwijn, oestersaus, zoete en zoute ketjap en gebonden met beetje maizena.
Gefrituurd in de olie.
Goed gelukt: deeg lekker van smaak en krokant, vulling smeuïg.![]()
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |