Waarom zou je dat doen?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 22:28 schreef christmastsunami het volgende:
die hoisin saus kan je weg laten maar vervangen door honing en goedkope sojasaus
de basis , is die Shaoxing rijstwijn marinade met Soja en veel knoflook voor de kip, met die honing en soja saus en die noedels, op het laatst erbijquote:Op vrijdag 1 juni 2018 22:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom zou je dat doen?
Waarom verwijs je naar een recept als je de helft van de ingredienten vervangt door iets anders?
typische Chinese keuken jaquote:Op vrijdag 1 juni 2018 21:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik kreeg Chinees op verjaardag: Garnalen met broccoli, kip met cashewnoten, babi ketjap, foe yong hai, loempia's, kroepoek, bami, nasi en witte rijst. Toe een beetje cheesecake ijs.
Nou inderdaad. Die steaks zien er elke keer erg, erg smakelijk uit. Denk dat ik vanmiddag voor de lunch ook maar zoiets ergens ga bestellen. Wat zeg ik: Vanmiddag wordt VLEES dag!quote:
Nice. Vis is altijd goed.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 10:55 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nou inderdaad. Die steaks zien er elke keer erg, erg smakelijk uit. Denk dat ik vanmiddag voor de lunch ook maar zoiets ergens ga bestellen. Wat zeg ik: Vanmiddag wordt VLEES dag!
Oh ja:
Morgen
[ afbeelding ]
Uurtje of wat geleden deze aloude combo maar weer genuttigd. Altijd lekker op een dag als vandaag.
Nu
[ afbeelding ]
Redbull i.c.m. broodjes steak en omelet. Yup de Glurinamer dus.
Dat doet ie 3 keer per week, toch?quote:Op zaterdag 2 juni 2018 11:01 schreef Somberling het volgende:
[..]
Nice. Vis is altijd goed.
Mijn dronken buurman is zojuist een broodje bal komen brengen. Had hij bij de slager gehaald. Had er niet eens om gevraagd maar wel weer aardig.
Niet zin om zelf een pizza in elkaar te zetten dan?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 22:19 schreef christmastsunami het volgende:
ik had de afgelopen dagen een zieke drang om een dominos pizza salami ofzo te kopen
toen zag ik het licht, en besloot ik qualiteit kaas te kopen, met kwaliteit ham, die niet drijfnat is, jamer genoeg was ie wel te zout
volgendekeer beter
en kwaliteit brood
een dikke vette tosti van goede produkten
Oh ik hou van alles met vlammetjes! Ik ga opletten in de supermarkt.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 13:06 schreef Sicstus het volgende:
Een laat ontbijt met een nieuw product: broodje (diepvries) bapao van het merk Topking, wat ik eerst alleen van de diepvriestosti's kende.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De verhouding brood-vulling is bij de meeste diepvriesbapao's in het voordeel van het brood, maar bij deze is er duidelijk meer vulling en is de verhouding ongeveer 50-50. Het is zelfs zo dat je het brood amper meer proeft, de vulling is duidelijk de hoofdrolspeler in dit gerecht. Het is lekker kruidig en pittig, zodat ik af en toe moest afblussen met:
[ afbeelding ]
Ik had al tijden geen diepvriesbapao's meer gekocht, omdat ze gewoon niet lekker zijn, maar deze ga ik zeker nog eens kopen!
Ben je er eerst op gaan zitten?quote:
Ja om hem op te warmen (magnetron is stuk).quote:
Vroeger was dat een gewoonte. Wist niet dat mensen dat nog steeds doen. Is Inderdaad praktisch.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 13:55 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja om hem op te warmen (magnetron is stuk).
Oh dan ga ik ze ook een keer proberen.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 19:59 schreef Sicstus het volgende:
Voor het avondmaal duik ik in de Spaanse keuken:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zalig. Die Spanjaarden kunnen koken! En de chef van de Jumbo ook.
Ziet er lekker uit, maar 95% is niet Indonesisch?quote:Op zaterdag 2 juni 2018 17:28 schreef foodlover het volgende:
Mijn variant op Indonesische pasteitjes.
Deeg: 250 gram bloem, 50 gram maizena, 1 ei, 50 gram gesmolten boter en 100 ml water, snuf zout,
Vulling: Gehakt, wortel, chinese kool, soe oen, ui, knoflook, gember, Madame Jeannette, korianderpoeder, scheutje rijstwijn, oestersaus, zoete en zoute ketjap en gebonden met beetje maizena.
Gefrituurd in de olie.
Goed gelukt: deeg lekker van smaak en krokant, vulling smeuïg.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
quote:Op zaterdag 2 juni 2018 16:56 schreef emmyemmy2 het volgende:
Vanavond maak ik taco's met ghost chili garnalen, smashed avocado, rode kool en wortel en een chipotle limoen mayo
Morgen hetzelfde maar dan met kip
Goodgawker! Ziet er lieflijk uit.quote:
Vandaar ook “mijn variant op”quote:Op zaterdag 2 juni 2018 20:23 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, maar 95% is niet Indonesisch?
Je hebt wel humor.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 19:59 schreef Sicstus het volgende:
Zalig. Die Spanjaarden kunnen koken! En de chef van de Jumbo ook.
Bijna perfect.quote:
ziet er niet zo pittig uit als in de omschrijving, wel heel lekker en fris. Was het wel goed pittig?quote:
Ziet er heerlijk uit.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 17:28 schreef foodlover het volgende:
Mijn variant op Indonesische pasteitjes.
Deeg: 250 gram bloem, 50 gram maizena, 1 ei, 50 gram gesmolten boter en 100 ml water, snuf zout,
Vulling: Gehakt, wortel, chinese kool, soe oen, ui, knoflook, gember, Madame Jeannette, korianderpoeder, scheutje rijstwijn, oestersaus, zoete en zoute ketjap en gebonden met beetje maizena.
Gefrituurd in de olie.
Goed gelukt: deeg lekker van smaak en krokant, vulling smeuïg.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Als je de foto voor je hebt klik je erop met de verkeerde muisknop en kiest voor view image.quote:Op zondag 3 juni 2018 09:10 schreef ChrisCarter het volgende:
Ik ben geen held met het uploaden van foto's. Zojuist deze badboys gemaakt. Geen culinair hoogstandje, wel prima zondagochtendvoer.
https://ibb.co/c3vcJJ
Jep, had flink pittige jalapenos en de ghost chili kruiden waren flink pittig. Buikpijn nuquote:Op zondag 3 juni 2018 00:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ziet er niet zo pittig uit als in de omschrijving, wel heel lekker en fris. Was het wel goed pittig?
Wauw, wat een leuk idee dit!quote:Op zondag 3 juni 2018 09:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als je de foto voor je hebt klik je erop met de verkeerde muisknop en kiest voor view image.
Dan zie je bovenin de adresbalk een url eindigend op jpg. Daar gaat het om.
Die zet je in je post mbv dat foto-icoontje : [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar goed, je zult wel mobiel fokken. Dat is kut ja.
Dan is het "klikken" en kiezen voor kopieer, geloof ik.
Broodjes zien er leuk uit by the way.
Waar haal je ghost chili kruiden? Die wil ik nu ook!quote:Op zondag 3 juni 2018 10:09 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Jep, had flink pittige jalapenos en de ghost chili kruiden waren flink pittig. Buikpijn nu
Lekker weer, Iwanius.quote:Op zondag 3 juni 2018 12:09 schreef Iwanius het volgende:
Middag/Lunch.
[ afbeelding ]
Aardappelen, koolrabi met een bechamelsaus, runderworsten en jus. Lekker!
Opvolgend
[ afbeelding ]
Beiers biertje en pafferd. Tis tenslotte zondagmiddag.
De appie hier heeft zequote:Op zondag 3 juni 2018 12:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Waar haal je ghost chili kruiden? Die wil ik nu ook!
Had zojuist ontbijtje van kwark met aardbeien.
Vanavond maak ik (voor het eerst) wonton soep met udon noodles en shanghai paksoi.
Deze?quote:
Klopt Hij is wel lekker. Ik kan me ook niet voorstellen dat een hoger percentage goed zou verkopen in de appie. Had ook een shitload op m'n garnalen gegooit, dat heb ik wel gevoelt hoor. Maar kan ook door de pittige jalapeno komenquote:Op zondag 3 juni 2018 13:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Deze?
[ afbeelding ]
Ingrediënten: Zeezout, paprika, chilipeper, suiker, ui, knoflook, ghost chilipepers (3 %), antiklontermiddel (E551), citroensappoeder (citroensap, maïssirooppoeder), paprika extract.
3%!
Dat is 2.25 gram in dat hele busje.
Maakt natuurlijk verder ook niet uit, als het maar lekker is! Maar met zout en paprika als eerste twee in de lijst en 3% ghost chili krijgt de naam "Ghost Chili" opeens een heel andere betekenis.quote:Op zondag 3 juni 2018 14:03 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Klopt Hij is wel lekker. Ik kan me ook niet voorstellen dat een hoger percentage goed zou verkopen in de appie. Had ook een shitload op m'n garnalen gegooit, dat heb ik wel gevoelt hoor. Maar kan ook door de pittige jalapeno komen
Zelf ghost chili's groeien staat ook nog op het to-do lijstje, ooit. Maar voor nu doe ik het hier even meequote:Op zondag 3 juni 2018 14:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maakt natuurlijk verder ook niet uit, als het maar lekker is! Maar met zout en paprika als eerste twee in de lijst en 3% ghost chili krijgt de naam "Ghost Chili" opeens een heel andere betekenis.
Net geweest maar vond ze niet. Zie nu pas aan de foto hoe het eruit ziet. Maar is idd weinig ghost chili jammergenoeg. Denk dat je de jalapenos proefde. Die ingelegd zijn heel pittig, ook al zijn ze eigenlijk van zichzelf niet zo heel pittig.quote:
Genoeg van die kruiden en het is ook wel pittig hoor die pittigheid proef je welquote:Op zondag 3 juni 2018 15:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Net geweest maar vond ze niet. Zie nu pas aan de foto hoe het eruit ziet. Maar is idd weinig ghost chili jammergenoeg. Denk dat je de jalapenos proefde. Die ingelegd zijn heel pittig, ook al zijn ze eigenlijk van zichzelf niet zo heel pittig.
FFT is een bikkel, die kan het nooit heet genoeg.quote:Op zondag 3 juni 2018 16:52 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Genoeg van die kruiden en het is ook wel pittig hoor die pittigheid proef je wel
Over heet gesproken: ik heb cola kip in de pan liggen en ga er straks Da Bomb bij proberen. Van de week bij de Makro op de kop getikt. Het belooft rond de 23.000 scoville te zijn dus ben benieuwd.quote:Op zondag 3 juni 2018 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
FFT is een bikkel, die kan het nooit heet genoeg.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zie dat je van je leven geniet Iwanius, maar oud word je nietquote:Op zondag 3 juni 2018 12:09 schreef Iwanius het volgende:
Middag/Lunch.
[ afbeelding ]
Aardappelen, koolrabi met een bechamelsaus, runderworsten en jus. Lekker!
Opvolgend
[ afbeelding ]
Beiers biertje en pafferd. Tis tenslotte zondagmiddag.
En dat beslis jij.quote:Op zondag 3 juni 2018 17:55 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik zie dat je van je leven geniet Iwanius, maar oud word je niet
Wablief? is onbeleefd.quote:
quote:Op zondag 3 juni 2018 17:54 schreef ChrisCarter het volgende:
[..]
Over heet gesproken: ik heb cola kip in de pan liggen en ga er straks Da Bomb bij proberen. Van de week bij de Makro op de kop getikt. Het belooft rond de 23.000 scoville te zijn dus ben benieuwd.
Dit is helaas weer zo'n saus die met Ghost Pepper adverteert maar in feite zit er maar 2% ofzo in.
Of zoals ik zelf liever zeg. Ze hebben een Ghost Pepper even lafjes tegen de ketel gedrukt voordat de flesjes zijn gevuld.De peper even geswaffeld ja...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl
Elke dag alcohol en roken. Dan word je over het algemeen niet oud.quote:Op zondag 3 juni 2018 18:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Wablief? is onbeleefd.
Maar waarom zeg je dat Iwanius niet oud wordt? Hoe weet jij dat?
Ik vind dat voor CUL niet zo'n boeiend onderwerp. Als Iwanius een vraag over zijn levensstijl wil stellen, mag hij dat in LIF doen ek dan kan jij je mening kwijt. Hier is het in elk geval niet on topicquote:Op zondag 3 juni 2018 18:11 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Elke dag alcohol en roken. Dan word je over het algemeen niet oud.
Volgende keer kijk ik weer. Weet nu hoe het eruitzietquote:Op zondag 3 juni 2018 16:52 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Genoeg van die kruiden en het is ook wel pittig hoor die pittigheid proef je wel
hahaquote:Op zondag 3 juni 2018 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
FFT is een bikkel, die kan het nooit heet genoeg.
Is dat nou nasi over de saté of heeeeeel veel grove satésaus?quote:Op zondag 3 juni 2018 18:07 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
Loempia's en kipsate's en ijskoud biertje. Heerlijk!
Grove saus/saus in de schiftquote:Op zondag 3 juni 2018 20:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is dat nou nasi over de saté of heeeeeel veel grove satésaus?
quote:Op zondag 3 juni 2018 20:00 schreef ChrisCarter het volgende:
Kip in stukjes, gemarineerd in een cola/sojasaus/gember marinade.
De Da Bomb valt qua smaak en scherpte nogal tegen. 22k scoville is of te mild voor mij of de saus is meer een losse flodder. Saus niet op de foto. Wel een bord met een vlek
@FFT - firenoodles? Please elaborate
Die chocolade is serieus lekker, heb het laatst geproefd bij de ijsboerquote:
De kitkatvariant viel tegen, was hooguit iets zoeter dan normale, maarja dat verwachtte ik dan ook welquote:Op zondag 3 juni 2018 20:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Die chocolade is serieus lekker, heb het laatst geproefd bij de ijsboer
Ik heb er een paar op de boodschappenlijst bijgeschreven. Thanks.quote:Op zondag 3 juni 2018 20:09 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Dit is de standaard variant. Je hebt ze in verschillende varianten:
- Ice fire noodles (koude noodles)
- Stew type (soepversie)
- 2x Spicy/Nuclear (pittigste ter wereld)
- Jjajang (zwarte bonen)
- Carbonara
- Cheese
- Curry
Let op dat de carbonara en jjajang nog niet in NL verkrijgbaar zijn. En de cheese variant heb ik alleen in Rotterdam gevonden. De rest is bij de grotere Amazing Orientals te vinden (vooral die in Ypenburg).quote:Op zondag 3 juni 2018 20:13 schreef ChrisCarter het volgende:
[..]
Ik heb er een paar op de boodschappenlijst bijgeschreven. Thanks.
Dat is Thaise pindasaus eigenlijk altijd. In de schift.quote:
We zouden kip eten!!!quote:Op zondag 3 juni 2018 20:04 schreef emmyemmy2 het volgende:
En avondeten was dit
[ afbeelding ]
Deze keer met biefstuk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |