'aanvriezen' heet dat volgens mij, bij kiwis uit nieuw zeeland kan ik dat nog begrijpen, maar bij vlees en vis eigenlijk nietquote:Op donderdag 27 september 2018 21:18 schreef golfer het volgende:
Het verschil tussen nat aging en dry aging is enorm. Bij de supermarkt vrijwel alleen nat en vacuüm dus en heel toevallig is het vlees dan ook minimaal 4 weken onderweg vanuit Zuid-Amerika.
Nog een verhaaltje over dry-aging:
https://www.culy.nl/inspiratie/dry-aged-vlees/
En tenslotte nog een 15 jaar gerijpt stukje côte de boeuf van 3.000 euro:
https://www.culy.nl/inspi(...)fst-15-jaar-gerijpt/
die je lekker vindtquote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:06 schreef Aventura het volgende:
Bizar. Maar het is nu nog niet duidelijk welke saus ik wél moet kopen.
ABC-ketjapquote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:06 schreef Aventura het volgende:
Bizar. Maar het is nu nog niet duidelijk welke saus ik wél moet kopen.
Maar hoeveel?quote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:34 schreef golfer het volgende:
Die kankerverwekkende stof 3-MCPD zit ook in bijvoorbeeld choco-pasta.
https://www.npo3.nl/zit-er-een-giftige-stof-in-jouw-chocopasta
nou nee, want dan kan die kankerverwekkende stof er alsnog in zitten, en nu ik dat weet wil ik dat niet. Ik bedoel, als je toch kunt kiezen.quote:
ook hiervoor geld: ja goed om te weten hoeveel, maar als ik kan kiezen voor een product waar het niet in zit, neem ik dat. Het is ook een optelsom begrijp ik, wat je binnen kunt krijgen via verschillende producten.quote:
dankje!quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 14:46 schreef golfer het volgende:
De sojasauzen waarin 3-MCPD is aangetroffen:
Blue Elephant sojasaus
Amoy dark soy sauce
Lee Kum Kee premium light soy sauce
Jumbo sojasaus
Datu Puti sojasaus
Alleen Datu Puti sojasaus zat boven de norm. De producent heeft ons laten weten dit product uit de schappen te halen.
Onderstaande sojasauzen hebben we ook getest, hier is géén 3-MCPD in aangetroffen:
Albert Heijn sojasaus
Yellow label sojasaus
Yellow label black soy nr. 1
Haiyin bridge sojasaus
Sempio sojasaus
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:00 schreef Black-Hole het volgende:
Verder nooit geweten dat ze ook op chemische wijze sojasuas maken. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe het dan met ketjap zit.
Ook soyasaus die gefermenteerd is bevat chemische stoffen, alles bevat chemische stoffen.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.
Dat snap ik en wist ik al. Vroeg me meer af of de basis sojasuas voor ketjap op de reguliere manier gemaakt is of op via de snelle chemische methode. Zal vast wel allebei zijn.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |