Je zei dat dat de eerste rond is. Daar schok ik van. Waarschijnlijk heb je veel meer als dat alleen de appetizer is. Ben je ook zo’n typ die middernacht net voor zonsopgang opstaat om nog eens te eten?quote:Op vrijdag 25 mei 2018 22:06 schreef Maghrebijnse het volgende:
Atak, als je een beetje hebt opgelet, zou je hebben gezien dat de tafels alle keren zeer bescheiden zijn. Je weet iet eens met hoeveel mensen we aan tafel zitten vandaag... meer dan normaal in verband met bezoek en daarom dus een wat vollere tafel dan normaal.
Waarom gooi je het dan niet nu in de vriezer?quote:Op vrijdag 25 mei 2018 22:00 schreef christmastsunami het volgende:
in de koelkast ligt nog kofta gehakt te verpieteren die ik gister gekruid heb, de shit droogd uit dus het zal wl in de asbak belanden
Ja, maar we hebben nogmaals bezoek. En nee ik sta in de nacht niet op.quote:Op vrijdag 25 mei 2018 22:08 schreef Atak het volgende:
[..]
Je zei dat dat de eerste rond is. Daar schok ik van. Waarschijnlijk heb je veel meer als dat alleen de appetizer is. Ben je ook zo’n typ die middernacht net voor zonsopgang opstaat om nog eens te eten?
ik ben te laat ik heb het jammergenoeg gister al gemaakt, we zijn nu 24h verder, zonde, ik heb het net is bekeken, het is ni goed meerquote:Op vrijdag 25 mei 2018 22:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom gooi je het dan niet nu in de vriezer?
Zeg Atak, ik zal je als rechtgeaarde atheïst eens vertellen hoe ik hier in sta. Ik vind die hele Ramadan met die halfslachtige manier van vasten een compleet, maar dan echt compleet belachelijke en vooral achterlijke gewoonte die he-le-maal nergens over gaat. En als dan de ene moslim ook nog gaat lopen bitchen tegen de andere moslim maakt dat het er niet echt mooier op. Waarom laat je niet gewoon iedereen op zijn eigen manier Ramadannen? In plaats van die kutsociale controle. Het is je zusje niet die je kan terroriseren.quote:Op vrijdag 25 mei 2018 22:08 schreef Atak het volgende:
[..]
Ben je ook zo’n typ die middernacht net voor zonsopgang opstaat om nog eens te eten?
Zusje heb je helaas nooit gehad. Had ik wel altijd gewild. Misschien was ik dan mijn maagdelijkheid eerder kwijt.quote:Op vrijdag 25 mei 2018 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeg Atak, ik zal je als rechtgeaarde atheïst eens vertellen hoe ik hier in sta. Ik vind die hele Ramadan met die halfslachtige manier van vasten een compleet, maar dan echt compleet belachelijke en vooral achterlijke gewoonte die he-le-maal nergens over gaat. En als dan de ene moslim ook nog gaat lopen bitchen tegen de andere moslim maakt dat het er niet echt mooier op. Waarom laat je niet gewoon iedereen op zijn eigen manier Ramadannen? In plaats van die kutsociale controle. Het is je zusje niet die je kan terroriseren.
Zo, jij denkt, ik doe er nog een schepje bovenop?quote:Op vrijdag 25 mei 2018 22:53 schreef Atak het volgende:
[..]
Zusje heb je helaas nooit gehad. Had ik wel altijd gewild. Misschien was ik dan mijn maagdelijkheid eerder kwijt.
Vriend, wat boeit het hoe zij haar tafel dekt? Hou je diarree voor je man.quote:Op vrijdag 25 mei 2018 22:08 schreef Atak het volgende:
[..]
Je zei dat dat de eerste rond is. Daar schok ik van. Waarschijnlijk heb je veel meer als dat alleen de appetizer is. Ben je ook zo’n typ die middernacht net voor zonsopgang opstaat om nog eens te eten?
Het gaat hier over eten ja.quote:Op vrijdag 25 mei 2018 23:02 schreef christmastsunami het volgende:
het hele argument dat god of jesus niet of wel bestaan omdat je het nooit met 100% zekerheid kan zeggen, is natuurlijk onzin
stel ik zeg, 'in de kamer hiernaast staat een roze olifant'
maar als er geen bewijs is, dan is het niet of wel waar, waarschijnlijk niet
hetzelfde geld voor religieuze mensen, ze roepen maar wat
Dank. Maar het belangrijkste was dat het allemaal smaakte.quote:
ziet er extreem lekker uit gek, wat mooi zegquote:Op zaterdag 26 mei 2018 00:58 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dank. Maar het belangrijkste was dat het allemaal smaakte.
Late nite hapje.
[ afbeelding ]
Grote sui Kau thong soep met veul sambal en frisje. Heerlijk!
Tot slot
[ afbeelding ]
Bakkie "pleur" i.c.m. restantje pafferd voordat we huiswaarts keren en gaan pitten.
Morgen een hele lange dag.
Ja, Den Haag.quote:Op vrijdag 25 mei 2018 21:53 schreef Baconator het volgende:
[..]
Den Haag zo te zien? Wat is je favoriete viszaak?
lol, kekke website voor een visboer, ik geef de template een dikke 7,5quote:Op zaterdag 26 mei 2018 10:18 schreef Somberling het volgende:
[..]
Ja, Den Haag.
Mijn favoriete vistenten zijn
Kapitein Jack op het Savornin Lohmanplein
Vishandel Den Dulk in de Appelstraat
Roeleveld in Scheveningen (kwam ik vroeger altijd, hadden toen meerdere winkels maar begreep dat ze verhuisd zijn naar een andere plek in Scheveningen)
Edit+
site van Roeleveld
https://www.roeleveldvis.nl/
Sommige vis is idd duur. Een makreel of haring zal niet zo veel kosten daar. Persoonlijk vind ik gerookte paling het lekkerste dat er is maar dat kan ik niet betalen om vaak te halen.quote:Op zaterdag 26 mei 2018 10:42 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
lol, kekke website voor een visboer, ik geef de template een dikke 7,5
en dan die prijsjes, wat een geld
de vis wordt duur betaald zeg maar
en wat kost een onsje verse gerookte paling?quote:Op zaterdag 26 mei 2018 11:08 schreef Somberling het volgende:
[..]
Sommige vis is idd duur. Een makreel of haring zal niet zo veel kosten daar. Persoonlijk vind ik gerookte paling het lekkerste dat er is maar dat kan ik niet betalen om vaak te halen.
is volendam...quote:Op zaterdag 26 mei 2018 12:30 schreef christmastsunami het volgende:
kijk hier dan die mensen in urk, weten het wel https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.html
als je zout suiker en azijn op groenten gooid krijg je een chinese atjarquote:Op zaterdag 26 mei 2018 14:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Bakje linzensalade en ayran. Slade is zowel te zoet als te zout.
De ayran die ik net dronk bestaat toch echt hoor.quote:Op zaterdag 26 mei 2018 15:04 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als je zout suiker en azijn op groenten gooid krijg je een chinese atjar
ik doe liever normaal
ayran is een mythe net als biest
Wat voor vis?quote:Op zaterdag 26 mei 2018 14:48 schreef Maghrebijnse het volgende:
Ronde twee was een visbastilla gemaakt door mij...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ohzo lekkerquote:Op zaterdag 26 mei 2018 14:48 schreef Maghrebijnse het volgende:
Ronde twee was een visbastilla gemaakt door mij...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja. Zalig, broodje Mario.quote:Op zaterdag 26 mei 2018 15:27 schreef bjanaan het volgende:
Broodje Mario zelf gemaakt, Utrechters weten wat dit is!
quote:Op zaterdag 26 mei 2018 15:27 schreef bjanaan het volgende:
Broodje Mario zelf gemaakt, Utrechters weten wat dit is!
Niet verkeerd, goed veel salami ook?quote:Op zaterdag 26 mei 2018 15:27 schreef bjanaan het volgende:
Broodje Mario zelf gemaakt, Utrechters weten wat dit is!
Een keer wat gehaald daar toen ik daar was. Veel brood, veel groenvoer, weinig salami.quote:Op zaterdag 26 mei 2018 15:27 schreef bjanaan het volgende:
Broodje Mario zelf gemaakt, Utrechters weten wat dit is!
Hoort ook niet zoveel salami op.quote:Op zaterdag 26 mei 2018 17:17 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Een keer wat gehaald daar toen ik daar was. Veel brood, veel groenvoer, weinig salami.
Jij woont zeker in de Vruchtenbuurt of omgeving.quote:Op zaterdag 26 mei 2018 10:18 schreef Somberling het volgende:
[..]
Ja, Den Haag.
Mijn favoriete vistenten zijn
Kapitein Jack op het Savornin Lohmanplein
Vishandel Den Dulk in de Appelstraat
Roeleveld in Scheveningen (kwam ik vroeger altijd, hadden toen meerdere winkels maar begreep dat ze verhuisd zijn naar een andere plek in Scheveningen)
Edit+
site van Roeleveld
https://www.roeleveldvis.nl/
Lekker, alleen gegeten?quote:Op zaterdag 26 mei 2018 21:20 schreef Iwanius het volgende:
Hele lange en vermoeiende warme dag gehad en dus alles wat op de Thaise kaart stond bij de toko, en wat lekker leek, maar bestelt.
Avondeten
[ afbeelding ]
Overzicht bestelde gerechtjes en deze hele setting nog 1x extra laten komen..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In een kommetje met witte rijst onderin en happen maar.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Caipirinha's drinken en de Champions League finale bekijken en ik zeg: FC Liverpool wint.
Ja!quote:Op zaterdag 26 mei 2018 21:24 schreef foodlover het volgende:
[..]
Jij woont zeker in de Vruchtenbuurt of omgeving.
Hee! Sriracha op tafel!quote:Op zondag 27 mei 2018 10:44 schreef Sigaartje het volgende:
Ontbijt
[ afbeelding ]
Hee die was net niet gekanteld. Hoe kan dat nou?
Sommige tenten serveren zogenaamd geen kraanwater. Die hebben daar dus ook geen karaffen voor. Als je er dan toch op staat en ze zijn aardig, dan krijg je water uit een "andere" lege fles. Daar dan over zeuren zou ik niet doen.quote:Op zondag 27 mei 2018 11:45 schreef ChrisCarter het volgende:
Water uit een fles likeur? Ik zou dat zelf niet fijn vinden. Maar misschien ben ik daar een zeurpiet in, dat kan.
On-topic: een salade van asperge, veldsla en een eigengemaakte dressing van yoghurt, mayo en chili-olie. Gegarneerd met verkruimelde walnoten.
Waren die kippen overreden of zo? Anatomisch lijken ze me niet helemaal correct meer..quote:Op zondag 27 mei 2018 12:26 schreef Somberling het volgende:
[ afbeelding ]
Rest van de kippenpootjes gegeten die ik gister had gehaald.
Geen idee, ik zal het ze vragen. Ze waren overigens heerlijk.quote:Op zondag 27 mei 2018 12:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waren die kippen overreden of zo? Anatomisch lijken ze me niet helemaal correct meer..
Die van Go Tan die Sigaartje heeft heb ik geproefd en smaakt naar gewoon sambal oelek van een NL merkquote:Op zondag 27 mei 2018 12:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hee! Sriracha op tafel!
En? Vind je 't wat?
Ja, daar was ik al bang voor, maar ik durfde er niks van te zeggen, want dan zegt iedereen, heb je haar weer. Ik had mijn best gedaan om er vorige keer meteen bij te zeggen dat je die van Flying Goose moeten hebben, maar goed, die verkopen ze natuurlijk niet overal.quote:Op zondag 27 mei 2018 12:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Die van Go Tan die Sigaartje heeft heb ik geproefd en smaakt naar gewoon sambal oelek van een NL merk
Eens, dat is wel de beste.quote:Op zondag 27 mei 2018 12:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, daar was ik al bang voor, maar ik durfde er niks van te zeggen, want dan zegt iedereen, heb je haar weer. Ik had mijn best gedaan om er vorige keer meteen bij te zeggen dat je die van Flying Goose moeten hebben, maar goed, die verkopen ze natuurlijk niet overal.
ik zag net dat ze flying goose bij de vomar verkopen,quote:Op zondag 27 mei 2018 13:04 schreef Sigaartje het volgende:
Dan ga ik die bestellen.
Nog iemand geinteresseerd in een gratis Go Tan fles?
die heb ik ook. Idd lekkerder dan de Haan, die vind ik ook meer standaard chilisaus.quote:Op zondag 27 mei 2018 12:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, daar was ik al bang voor, maar ik durfde er niks van te zeggen, want dan zegt iedereen, heb je haar weer. Ik had mijn best gedaan om er vorige keer meteen bij te zeggen dat je die van Flying Goose moeten hebben, maar goed, die verkopen ze natuurlijk niet overal.
En die is?quote:Op zondag 27 mei 2018 16:53 schreef uniekhoorn het volgende:
Grimbergen triple op zonnig terras. Straks uit uit eten. Of bij een goed duurdere restarant of bij mijn favo pizzeria.
Lekker..quote:
Op de huid bakt altijd een stuk makkelijker. 70% Van de tijd bak je op de huid en dan het laatste stukje nog even op de andere kant. Maar één keer draaien. En een fatsoenlijke spatel gebruikenquote:Op zondag 27 mei 2018 19:34 schreef Sicstus het volgende:
Geroerbakte gemengde groenten, scholfilet, en een timbaaltje zilvervliesrijst...afgeblust met oestersaus en lichte sojasaus.
[ afbeelding ]
En natuurlijk een pint, het is tenslotte zondagavond.
[ afbeelding ]
Wel een vraag voor de kookgoden alhier: de scholfilet valt snel uit elkaar, is dat inherent aan witvisfilet en moet ik voortaan gewoon vis op de huid kopen? Of doe ik iets verkeerd?
Ja ik weet hoe het werkt Maar die uit-elkaar-vallerij is dus inherent aan visfilet zonder huid?quote:Op zondag 27 mei 2018 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Op de huid bakt altijd een stuk makkelijker. 70% Van de tijd bak je op de huid en dan het laatste stukje nog even op de andere kant. Maar één keer draaien. En een fatsoenlijke spatel gebruiken
Vaak wel ja.quote:Op zondag 27 mei 2018 21:31 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja ik weet hoe het werkt Maar die uit-elkaar-vallerij is dus inherent aan visfilet zonder huid?
Ja.quote:Op zondag 27 mei 2018 21:31 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja ik weet hoe het werkt Maar die uit-elkaar-vallerij is dus inherent aan visfilet zonder huid?
Ik heb de saus er liever naast, maar buiten dat ziet het eruit alsof ik het graag op zou eten.quote:Op zondag 27 mei 2018 22:48 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]
Steak au poivre gemaakt van een dikke ribeye, samen met aardappeltjes en groene asperges.
Bohhhhhquote:Op zondag 27 mei 2018 22:48 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]
Steak au poivre gemaakt van een dikke ribeye, samen met aardappeltjes en groene asperges.
Jeetje energiedrank in de morgen? Mijn maag begint al te borrelen bij de gedachte.quote:Op maandag 28 mei 2018 06:10 schreef Sicstus het volgende:
Ontbijt...boterham met hummus en ei, energiedrankje (suikervrij voor de gezondheid)
[ afbeelding ]
Wel een gezonde variant dus dat valt wel mee.quote:Op maandag 28 mei 2018 06:39 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Jeetje energiedrank in de morgen? Mijn maag begint al te borrelen bij de gedachte.
Dat lunchplankje ziet er heerlijk uit. Wat is dat aan de linkerzijde voor vlees?quote:Op maandag 28 mei 2018 13:03 schreef Iwanius het volgende:
'Lunch'
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze zelf samengestelde plateau "Iwanius" de luxe is wederom een perfect middaghapje om als lunch te verorberen, helemaal met deze temperaturen en een fles bubbels i.c.m.pafferds.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Met dit weer is alles wat koud is, lekker.
Relaxen
[ afbeelding ]
Gin-tonics doen het met dit weer altijd goed.
Ik denk ribs en daarnaast kippenpootjes. Iwanius heeft zo'n plankje wel vaker gehad.quote:Op maandag 28 mei 2018 15:00 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Dat lunchplankje ziet er heerlijk uit. Wat is dat aan de linkerzijde voor vlees?
quote:Op maandag 28 mei 2018 15:46 schreef mascara-klodder het volgende:
Groot glas cola met veel ijsblokjes.
Vnv BBQ met lamsmerguez, kogelbiefstuk, gemarineerde kipfilet, varkenshaas gemarineerd, lamssaté, maïskolf, courgette en rode paprika, gepofte tomaat gevuld met schapenkaas, stokbrood en kruidenboter.
Ik weet altijd wat ik lekker vind en gelukkig weet de chefkok dat ook altijd.quote:Op maandag 28 mei 2018 15:24 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik denk ribs en daarnaast kippenpootjes. Iwanius heeft zo'n plankje wel vaker gehad.
Godver daar is die Moksi Meti weer. Ik vind het een grappige naam voor een gerecht en daarom blijft hij in mijn hoofd hangen. Als ik in Nederland ben ga ik dat gerecht eens uitproberenquote:Op maandag 28 mei 2018 18:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik weet altijd wat ik lekker vind en gelukkig weet de chefkok dat ook altijd.
Avondeten
[ afbeelding ]
Yup, Glurinaamse toer en natuurlijk de aloude Moksi-Meti met witte rijst.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Heerlijk, grote ijskoude Paulaner. Tis tenslotte maandag -voor-avond.
Geen Surinamer in Maastricht?quote:Op maandag 28 mei 2018 19:00 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Godver daar is die Moksi Meti weer. Ik vind het een grappige naam voor een gerecht en daarom blijft hij in mijn hoofd hangen. Als ik in Nederland ben ga ik dat gerecht eens uitproberen
Nergens verkrijgbaar in Maastricht zie ik... jammer
1 restaurant; Zwarte Madonna, maar die is geslotenquote:
Feestmaaltijd!quote:Op maandag 28 mei 2018 20:01 schreef Drieklank het volgende:
Witte rijst, ei, nori, chiazaad, komkommer en magere kwark.
Heerlijk vlees datquote:Op maandag 28 mei 2018 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Cherrytomaatjes, rode ui, avocado salade met Aziatische dressing. Aardappelpartjes uit de oven en een jodenhaasje uit de diepvries "ontdooid met de Anova en even kort aangebraden. Was lekker.
Vind je? De bedoeling was meer pragmatisch: iets eten dat makkelijk klaar te maken is, fris, licht verteerbaar, met toch veel voedingstoffen.quote:
Nee het kwam over alsof je jezelf wilde straffenquote:Op maandag 28 mei 2018 20:33 schreef Drieklank het volgende:
[..]
Vind je? De bedoeling was meer pragmatisch: iets eten dat makkelijk klaar te maken is, fris, licht verteerbaar, met toch veel voedingstoffen.
Ik vind het knap van jou dat je energie gevonden hebt om aardappels te schillen/koken met dit weer.
Dat klinkt als een voorgekookt plan. Geen fruit/zuivel toetje?quote:Op maandag 28 mei 2018 20:35 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee het kwam over alsof je jezelf wilde straffen
En ik had kant en klare puree, want veel te warm buiten
Maar ik wilde per se veel groenten eten en zo eet mijn dochter ook extra veel groenvoer tov zonder puree erbij
Nee fruit hadden we vanmiddag al en er eten nooit een toetjequote:Op maandag 28 mei 2018 20:42 schreef Drieklank het volgende:
[..]
Dat klinkt als een voorgekookt plan. Geen fruit/zuivel toetje?
Vertel, wat is een geschikte maaktijd voor een sportieve, gezonde, jongeman met dit weer? Misschien kun je me op een goed idee brengen voor morgen, anders ga ik morgen bruine rijst, met broccoli, kikkererwten en paprika eten, denk ik. Kan dat wel?
Dat klinkt, makkelijk, zomers en origineel. Volgende keer dat ik boodschappen doe ga ik er mee aan de slag.quote:Op maandag 28 mei 2018 20:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee fruit hadden we vanmiddag al en er eten nooit een toetje
Kind nog wel een fles pap, maar ik hoef dat zelf niet
Uhmmm, maak er een salade van met couscous. Wat hummus erdoor, wat harissa (peperpasta), iets van kip ofzo, beetje witte kaas voor de smaak, tomaten en je bent klaar?
Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 28 mei 2018 11:05 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Improvisatie-ontbijt, want nog geen boodschappen gedaan. Eitjes, paprika, snelle pindasaus (pindakaas omgeroerd met wat ketjap en heet water), bieslookbloempjes uit de achtertuin. Banaan, skyr met bosbessen, bruiswater. Er was ook koffie, maar die had ik al op
Het leven is al volkomen kut met dit weer, als me dan ook nog lekker eten wordt afgenomen ga ik liever meteen dood.quote:Op maandag 28 mei 2018 23:04 schreef christmastsunami het volgende:
ik verlies een beetje mijn zin om te koken met deze temperatuur wisselingen
ziet er goed uit, slickquote:Op maandag 28 mei 2018 23:13 schreef Atak het volgende:
Wekelijkse prime rib gehad. En gewokte asperges.
[ afbeelding ]
Ja. En in de oven.quote:Op maandag 28 mei 2018 23:18 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ziet er goed uit, slick
heb je een grilpan gebruikt?
Op je nuchtere maag?quote:Op dinsdag 29 mei 2018 08:01 schreef Sigaartje het volgende:
Koffie overgeslagen en direct aan ijs- en ijskoud water.
quote:
Wat voor gebakje?quote:
Zijn dat bitterballen Iwanius? Die heb ik nu ook toevalligquote:Op dinsdag 29 mei 2018 11:40 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
Prima plankje voor ondergetekende, al zeg ik het zelf. Schouderklopje voor de kok die mij begreep.
Nope, aardappelkroketjes.quote:Op dinsdag 29 mei 2018 11:43 schreef Plompzakker het volgende:
Zijn dat bitterballen Iwanius? Die heb ik nu ook toevallig
Hazelnootschuimgebakjequote:
Als je speciaal mayonaise uit de VS laat overkomen, dan weet je toch hopelijk al dat je dat lekkerder vindt dan de Nederlandse variant? Waarom dan nog een smaaktest?quote:Op dinsdag 29 mei 2018 17:08 schreef Sigaartje het volgende:
Het zal jullie maar weinig zeggen of interesseren...
Ik heb er weer een doos van binnen, de enige eckte nummer 1 mayo van de VS, rechtstreeks uit de VS Hellmann’s. In Nederland hebben we daar een Calveachtige versie van.
Ik ga binnenkort een smaaktest doen met wat patat en hamburger, maar moet daarvoor eerst een Nederlandse pot kopen.
1. Ik ken het van Curacaoquote:Op dinsdag 29 mei 2018 17:24 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Als je speciaal mayonaise uit de VS laat overkomen, dan weet je toch hopelijk al dat je dat lekkerder vindt dan de Nederlandse variant? Waarom dan nog een smaaktest?
Loempia's! En een salade van rijst, eieren, worte, mais, etc.quote:Op dinsdag 29 mei 2018 16:48 schreef realAIVD het volgende:
Ooooh, dat ziet er lekker uit,
wat zijn die rolletjes op de tweede foto?
en die ronde "taart" op de laatste foto?
haha, die loempia's had ik zelf kunnen bedenken ;-)quote:Op dinsdag 29 mei 2018 17:29 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Loempia's! En een salade van rijst, eieren, worte, mais, etc.
Haha, te lang gebakken. Dus begrijp jouw vraag wel. Bedankt.quote:Op dinsdag 29 mei 2018 17:31 schreef realAIVD het volgende:
[..]
haha, die loempia's had ik zelf kunnen bedenken ;-)
Maar die salade ziet er imposant uit, mooi hoor!
Hoe zijn die klaargemaakt?quote:Op dinsdag 29 mei 2018 18:52 schreef Duveldrinker het volgende:
Is had sprotjes gehaald bij de visboer.
Moet zeggen best lekker, zit een beetje tussen een haring en ansjovis in qua smaak ziltigheid.
Nice! Klopt van die smaak.quote:Op dinsdag 29 mei 2018 18:52 schreef Duveldrinker het volgende:
Is had sprotjes gehaald bij de visboer.
Moet zeggen best lekker, zit een beetje tussen een haring en ansjovis in qua smaak ziltigheid.
Gepland die alcohol? Je had lekker gewerkt vandaag!quote:Op dinsdag 29 mei 2018 19:38 schreef Somberling het volgende:
[..]
Nice! Klopt van die smaak.
Ik heb het gyros gemaakt met witte bolletjes, ijsbergsla en sambal manis. Nu verder tanken met alcohol.
Ik drink de laatste 10 biertjes nog even op en dan nok ik er mee. Moet deze week 2x naar hulpverleners, dan gaan we bespreken hoe verder. Dat werk heeft me idd goed gedaan. Ga de boel weer oppakken. Optimist tot in de kist.quote:Op dinsdag 29 mei 2018 19:58 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Gepland die alcohol? Je had lekker gewerkt vandaag!
Goed zo Somb!quote:Op dinsdag 29 mei 2018 20:00 schreef Somberling het volgende:
[..]
Ik drink de laatste 10 biertjes nog even op en dan nok ik er mee. Moet deze week 2x naar hulpverleners, dan gaan we bespreken hoe verder. Dat werk heeft me idd goed gedaan. Ga de boel weer oppakken. Optimist tot in de kist.
Was het eerste biertje dat al praktisch op was (daarom staat er ook een vers glas naast) en boeie of as erin zou vallen. De tweede zou toch opgedronken worden.quote:
Courgette eruit halen ;-)quote:Op dinsdag 29 mei 2018 21:19 schreef RobinOok het volgende:
Pappardelle carbonara met blokjes courgette erdoor.
Was niet zo lekker deze keer. Geen idee waarom.
Zonde van de calorieën.
quote:Op woensdag 30 mei 2018 08:09 schreef Maghrebijnse het volgende:
Gisteren van alles klaargemaakt..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
het ziet er super lekker uitquote:Op woensdag 30 mei 2018 08:09 schreef Maghrebijnse het volgende:
Gisteren van alles klaargemaakt..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er nog ok uit voor 2 dagen over de datumquote:Op woensdag 30 mei 2018 08:38 schreef Iwanius het volgende:
Vertel eens wat wat is, ziet er goed uit.
Morgen
[ afbeelding ]
Wat fris knabbelen alvorens we onze weg verder vervolgen.
toetje klinkt briljant simpel en lekker, ga ik onthoudenquote:Op woensdag 30 mei 2018 09:42 schreef Maghrebijnse het volgende:
Thanks. Harrira, shebekia, dadels, bladerdeeg gevuld met gehakt en groenten. Verder een courgettelasagne gemaakt van courgette, tomatensaus, zalm, mozzarella en oregano. En de toetjes zijn heel simpel, twee mango’s gesneden en voor twee uur in de vriezer gelegd. Vervolgens in de blender samen met 325 nl volle yoghurt en twee eetlepels honing.
quote:Op woensdag 30 mei 2018 08:09 schreef Maghrebijnse het volgende:
Gisteren van alles klaargemaakt..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, heel makkelijk en zooo lekker. Mango wel in stukjes snijden voor je het voor twee uur in de vriezer legt. Harrira kan zonder vlees ( doorgaans gebruik je rundvlees in harrira).quote:Op woensdag 30 mei 2018 10:06 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
toetje klinkt briljant simpel en lekker, ga ik onthouden
Kan harrira ook vegetarisch, of zit er altijd vlees/kip in?
Dat ziet er prachtig uitquote:Op woensdag 30 mei 2018 10:41 schreef realAIVD het volgende:
Gisteren uiteindelijk toch maar simpel gehouden (nauwelijks meer dan snijwerk), maar wel lekker natuurlijk!
[ afbeelding ]
Vanavond naar de Griek! (volgens mij al minstens 20 jaar niet in een Grieks restaurant geweest )
Lekker! En nog keer lekker ( Grieks eten is zoo jam)! Wat is dat voor een sausje?quote:Op woensdag 30 mei 2018 10:41 schreef realAIVD het volgende:
Gisteren uiteindelijk toch maar simpel gehouden (nauwelijks meer dan snijwerk), maar wel lekker natuurlijk!
[ afbeelding ]
Vanavond naar de Griek! (volgens mij al minstens 20 jaar niet in een Grieks restaurant geweest )
Dank!quote:
in het bakje zit nuoc cham-achtig spul: een mengsel van suiker, limoensap, suiker, vissaus en water, met een groen rawitje in ringetjes.quote:Op woensdag 30 mei 2018 11:53 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Lekker! En nog keer lekker ( Grieks eten is zoo jam)! Wat is dat voor een sausje?
Mensen laten zich teveel leiden door die uiterste datums die op verpakkingen staan. Te dom om te poepen zeg ik altijd. Er is voldoende bewijslast dat je best producten die iets langer dan de aangegeven einddatum kunt gebruiken/verbruiken. Kwestie van ook aanzien en desnoods ruiken.quote:Op woensdag 30 mei 2018 09:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Ziet er nog ok uit voor 2 dagen over de datum
Wat betreft die houdbaarheidsdata geef ik je groot gelijkquote:Op woensdag 30 mei 2018 13:16 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Mensen laten zich teveel leiden door die uiterste datums die op verpakkingen staan. Te dom om te poepen zeg ik altijd. Er is voldoende bewijslast dat je best producten die iets langer dan de aangegeven einddatum kunt gebruiken/verbruiken. Kwestie van ook aanzien en desnoods ruiken.
Zo wordt er onnodig elke dag heul veul eten weggegooid dat nog gewoon bruikbaar is. En die drogreden van "ja maar ik wil niet ziek worden." is ook allang weerlegd.
Lunch
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yup.. maar weer eens deze al vele malen eerder genomen en genoten
glurinaamse spicy gamba schotel i.c.m. een frisje. *burb*
met
[ afbeelding ]
Heerlijk simpel toetje met wat fruit om af blussen. *burb*
Opvolgend
[ afbeelding ]
Acclimatiseringstijd! Tis tenslotte woensdagmiddag.
Klinkt goed en ziet er heeel mooi uit.quote:Op woensdag 30 mei 2018 12:04 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dank!
[..]
in het bakje zit nuoc cham-achtig spul: een mengsel van suiker, limoensap, suiker, vissaus en water, met een groen rawitje in ringetjes.
Over de stukjes krokante kipschnitzel zit een sausje van gochujang, mirin en sojasaus
Op zich heb je gelijkquote:Op woensdag 30 mei 2018 13:41 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
maar ik snap oprecht nooit waarom mensen van die voorgesneden appelpartjes in een plastic zakje kopen in plaats van gewoon een appel af te happen... wat een onzin en verspilling van verpakking...
Sommige mensen (zoals ik) willen/durven geen appel af te happen ivm hun gebit...quote:Op woensdag 30 mei 2018 13:41 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
maar ik snap oprecht nooit waarom mensen van die voorgesneden appelpartjes in een plastic zakje kopen in plaats van gewoon een appel af te happen... wat een onzin en verspilling van verpakking...
Prima en vind ik ook (nou te dom om te poepen dan niet). Maar bij dat verpakte verse fruit weet ik dat die data ook echt vaak kloppen. Dat je appel daarna bruin en zacht wordt, of partjes meloen overrijp en rinzig.quote:Op woensdag 30 mei 2018 13:16 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Mensen laten zich teveel leiden door die uiterste datums die op verpakkingen staan. Te dom om te poepen zeg ik altijd. Er is voldoende bewijslast dat je best producten die iets langer dan de aangegeven einddatum kunt gebruiken/verbruiken. Kwestie van ook aanzien en desnoods ruiken.
Fijne lunch, pasta in Italiëquote:Op woensdag 30 mei 2018 17:22 schreef golfer het volgende:
Simpele lunch in Paola, Calabrië:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tja, vind ik ook. Maar wat als het nou zo verkocht wordt en er geen andere optie is aan fruit te komen? En ik had wel trek in een appel of banaan alleen die waren er niet. Dus kies je wat er wel is en dat was dus dit.quote:Op woensdag 30 mei 2018 13:41 schreef kipje1234 het volgende:
maar ik snap oprecht nooit waarom mensen van die voorgesneden appelpartjes in een plastic zakje kopen in plaats van gewoon een appel af te happen... wat een onzin en verspilling van verpakking...
Niet elk stuk fruit wat een beetje verkleurt is niet meer vers of eetbaar. Kwestie van "hoe kleinzerig ben je." Gewoon verstand op nul en opeten. Er zijn nog steeds miljoenen mensen die in afvalhopen naar restjes voedsel zoeken die er vaak nog slechter aan toe is dan wat wij weggooien.quote:Op woensdag 30 mei 2018 14:52 schreef FutureFairytale het volgende:
Maar bij dat verpakte verse fruit weet ik dat die data ook echt vaak kloppen. Dat je appel daarna bruin en zacht wordt, of partjes meloen overrijp en rinzig.
Nee, data op bakjes fruit kloppen vaak wel. Ooit een bakje ananas 1 dag na datum gegeten, doe ik nooit meerquote:Op woensdag 30 mei 2018 20:02 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Tja, vind ik ook. Maar wat als het nou zo verkocht wordt en er geen andere optie is aan fruit te komen? En ik had wel trek in een appel of banaan alleen die waren er niet. Dus kies je wat er wel is en dat was dus dit.
[..]
Niet elk stuk fruit wat een beetje verkleurt is niet meer vers of eetbaar. Kwestie van "hoe kleinzerig ben je." Gewoon verstand op nul en opeten. Er zijn nog steeds miljoenen mensen die in afvalhopen naar restjes voedsel zoeken die er vaak nog slechter aan toe is dan wat wij weggooien.
Avondeten
[ afbeelding ]
2x Thais ala carte= Groen en rode spinazie curry met kipfilet als hoofdgerechten
i.c.m. een frisje en een Thais biertje.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Ananas cocktail. Tis tenslotte woensdag vooravond.
Dat ziet er ontzettend lekker en eerlijk uit.quote:Op woensdag 30 mei 2018 22:56 schreef golfer het volgende:
Maaltijd in een Agriturismo in Morano Calabro in Calabrië:
groentes van de boerderij, lokale ham met meloen en zwart varkenschenkel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik eet vaak bramen, frambozen of aardbeien die een week lang in mijn koelkast hebben gelegen. Nooit ziek van geworden.quote:Op woensdag 30 mei 2018 20:52 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Nee, data op bakjes fruit kloppen vaak wel. Ooit een bakje ananas 1 dag na datum gegeten, doe ik nooit meer
Ok maar ik heb het over voorgesneden fruitquote:Op donderdag 31 mei 2018 03:15 schreef Somberling het volgende:
[..]
Ik eet vaak bramen, frambozen of aardbeien die een week lang in mijn koelkast hebben gelegen. Nooit ziek van geworden.
Moet je eens een bakje meloen open maken dag na datum. De rotte geur komt je tegemoetquote:Op donderdag 31 mei 2018 08:44 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Ok maar ik heb het over voorgesneden fruit
Heerlijk. Eieren blijven toch het ultieme ontbijtvoedsel.quote:Op donderdag 31 mei 2018 09:46 schreef Iwanius het volgende:
Morgen
[ afbeelding ]
Simpel ontbijtje met wat bubbels om de dag goed te beginnen. Tis tenslotte donderdag
morgen.
Uw leven gaat binnenkort drastisch veranderenquote:Op donderdag 31 mei 2018 09:46 schreef Iwanius het volgende:
Morgen
[ afbeelding ]
Simpel ontbijtje met wat bubbels om de dag goed te beginnen. Tis tenslotte donderdag
morgen.
Viel een beetje tegen!quote:
Jij hebt ook het boekje van de Jumboquote:Op woensdag 30 mei 2018 09:42 schreef Maghrebijnse het volgende:
Thanks. Harrira, shebekia, dadels, bladerdeeg gevuld met gehakt en groenten. Verder een courgettelasagne gemaakt van courgette, tomatensaus, zalm, mozzarella en oregano. En de toetjes zijn heel simpel, twee mango’s gesneden en voor twee uur in de vriezer gelegd. Vervolgens in de blender samen met 325 nl volle yoghurt en twee eetlepels honing.
Zure handel jaquote:
Meen je dat nou? Dan heb je dus al enige tijd geen witbiertje op want er zijn veel betere alternatieven zoals een favoriet van mij:quote:Op donderdag 31 mei 2018 14:15 schreef Somberling het volgende:
Zo dan. Dit is het lekkerste bier dat ik in tijden heb gedronken. Gister bij de slijter gehaald.
Hield ik al rekening mee maar dit zal pas echt enige vorm misschien krijgen na 2020. En dan nog is dit hoogst waarschijnlijk. Deze doorgeslagenheid zal niet zo snel plaatsvinden ook al lijkt het wel zo. Maak mij er vooralsnog geen zorgen om. En mocht het wel snel in effect gaan dan heb ik al afspraken met bepaalde uitbaters gemaakt inzake de boete en mijn roken op hun terras.quote:Op donderdag 31 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:
Uw leven gaat binnenkort drastisch veranderen
Rookverbod op terrassen?
Ja, doe altijd mijn boodschappen daar en zag dat boekje liggen. De mango toetjes waren zooo uitnodigend! Viel ook goed in de smaak, dus ga het voor vanavond weer maken.quote:Op donderdag 31 mei 2018 19:53 schreef MaLo het volgende:
[..]
Jij hebt ook het boekje van de Jumbo
ik eet was toastjes met brie.
Paulaner is ook prima weissbier. Ik zal overigens stoppen met posten over alcohol want heb via via gehoord dat mensen dat niet leuk vinden.quote:Op donderdag 31 mei 2018 20:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Meen je dat nou? Dan heb je dus al enige tijd geen witbiertje op want er zijn veel betere alternatieven zoals een favoriet van mij:
[ afbeelding ]
Heerlijk!
[..]
Hield ik al rekening mee maar dit zal pas echt enige vorm misschien krijgen na 2020. En dan nog is dit hoogst waarschijnlijk. Deze doorgeslagenheid zal niet zo snel plaatsvinden ook al lijkt het wel zo. Maak mij er vooralsnog geen zorgen om. En mocht het wel snel in effect gaan dan heb ik al afspraken met bepaalde uitbaters gemaakt inzake de boete en mijn roken op hun terras.
Avondeten
[ afbeelding ]
Zelf gemaakt huiselijk hapje. Niks bijzonders: Aardappelen met botersaus, broccoli en steak. Gewoon Hollands lekker!
Opvolgend
[ afbeelding ]
Thuis maar eens acclimatiseren.Cognacje XO en vers sigaartje. Leven is goed
en buitentemperatuur zeer aangenaam.
Seht gut aus.quote:Op donderdag 31 mei 2018 23:20 schreef golfer het volgende:
Lunch in Diamante (Calabrië):
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Avondeten in de buurt van Morano Colabro in the middle of nowhere bij een biologisch boerenbedrijf. Hebben eigen slagerij en restaurant erbij met alleen maar zelf geproduceerde prachtige producten:
[ afbeelding ]
o.a. Filetto di Manzo (een prachtig stuk ossenhaas van elk 250 gram). Werkelijk perfect gegrild:
[ afbeelding ]
Gegrild op de gas BBQ of de normale?quote:Op donderdag 31 mei 2018 23:20 schreef golfer het volgende:
Lunch in Diamante (Calabrië):
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Avondeten in de buurt van Morano Colabro in the middle of nowhere bij een biologisch boerenbedrijf. Hebben eigen slagerij en restaurant erbij met alleen maar zelf geproduceerde prachtige producten:
[ afbeelding ]
o.a. Filetto di Manzo (een prachtig stuk ossenhaas van elk 250 gram). Werkelijk perfect gegrild:
[ afbeelding ]
Geen idee. Ik kon niet in de keuken van die tent meekijken.quote:
Beide is geen witbier natuurlijk, het is allebei een weizenbier. Dat is wat anders.quote:Op donderdag 31 mei 2018 20:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Meen je dat nou? Dan heb je dus al enige tijd geen witbiertje op want er zijn veel betere alternatieven zoals een favoriet van mij:
[ afbeelding ]
Heerlijk!
Deze man weet.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 09:25 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Beide is geen witbier natuurlijk, het is allebei een weizenbier. Dat is wat anders.
Wat voor soep is dat iedere keer?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 08:10 schreef Maghrebijnse het volgende:
Gisteren gekookt... groene asperges, salade, wraps en courgette... oh en een toetje in bed gehad voor de eetstop.
[ afbeelding ]
Harrira, Marokkaanse soep.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 09:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wat voor soep is dat iedere keer?
Ik ontbijt met yoghurt, wilde perzik en aardbeien.
Vanmiddag snacklunch. Zal denk KFC of loempia's worden.
Dat ziet er allemaal heel smakelijk uit Golfer. Geniet van jullie vakantie.quote:Op donderdag 31 mei 2018 23:20 schreef golfer het volgende:
Lunch in Diamante (Calabrië):
Avondeten in de buurt van Morano Colabro in the middle of nowhere bij een biologisch boerenbedrijf. Hebben eigen slagerij en restaurant erbij met alleen maar zelf geproduceerde prachtige producten:
o.a. Filetto di Manzo (een prachtig stuk ossenhaas van elk 250 gram). Werkelijk perfect gegrild:
Hoeveel T-bone steaks heb je daarvoor?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 13:49 schreef Iwanius het volgende:
Jezelf ook maar weer verwennen met deze 20th Anniversary Opus X pafferd
Zou het bij God niet weten.quote:
JAAAA weer een live-kooktopicquote:Op vrijdag 1 juni 2018 19:37 schreef Sigaartje het volgende:
Wat zullen we vanavond eens klaar maken?
Zo wat ziet dat er goed uit.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 20:28 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Turkse sla met Turkse kaas (buffel) en pijnboompitjes.
[ afbeelding ]
Aardappelpartjes uit de oven. (met olie, venkel- en korianderzaad, caynnepeper en zeezout
[ afbeelding ]
Foto eigenlijk te lelijk om online te zetten, vlees ook beetje liefdeloos in de pan geflikkerd, maar voor de volledigheid : gegrillde lamskarbonaadjes gemarineerd in olie, knoflook en thijm. Ondanks dat toch lekker.
Was een feestmaal, zo op de vrijdagavond.
Boh, het water loopt me in de mond, ziet er heerlijk uit. Die aardappeltjesquote:Op vrijdag 1 juni 2018 20:28 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Turkse sla met Turkse kaas (buffel) en pijnboompitjes.
[ afbeelding ]
Aardappelpartjes uit de oven. (met olie, venkel- en korianderzaad, caynnepeper en zeezout
[ afbeelding ]
Foto eigenlijk te lelijk om online te zetten, vlees ook beetje liefdeloos in de pan geflikkerd, maar voor de volledigheid : gegrillde lamskarbonaadjes gemarineerd in olie, knoflook en thijm. Ondanks dat toch lekker.
Was een feestmaal, zo op de vrijdagavond.
Feestmaal!quote:Op vrijdag 1 juni 2018 20:14 schreef uniekhoorn het volgende:
Hele kip uit de oven met knofooktenen, citroen, paprikapoeder, zout, peper, kerrie, chili e.d. Met zelfgemaakte appelmoes en patat. Helemaal voor mijzelf alleen
veel lekkerderquote:Op vrijdag 1 juni 2018 21:10 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Feestmaal!
Ik kreeg Chinees op verjaardag: Garnalen met broccoli, kip met cashewnoten, babi ketjap, foe yong hai, loempia's, kroepoek, bami, nasi en witte rijst. Toe een beetje cheesecake ijs.
Nu thee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |