abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181644168
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 16:30 schreef Zihuatanejo het volgende:

Het is maar wachten of Maduro de oorlog verklaart aan iemand om de binnenlandse problemen te verdoezelen.
Zimbabwe/Mugabe heeft naar mijn weten ondanks hyperinflatie en een imploderende economie geen oorlog verklaart. De binnenlandse problemen van Venezuela worden steevast aan het buitenland verweten wat ook terecht is want zij eisen grondstoffen, goederen of diensten in ruil voor harde valuta, de schoften. BraziliŰ lijkt me een maatje te groot om aan te vallen. Columbia is sinds kort NAVO Global partner, de antillen zijn protectoraten van NAVO lidstaten dan blijft Guyana over om aan te vallen maar het lijkt me lastig venezolanen daarvoor op te stoken.

[ Bericht 2% gewijzigd door Digi2 op 02-09-2018 16:55:46 ]
We can't afford the illusion anymore
pi_181678740
quote:
Latijns-Amerika zoekt naar oplossingen voor ongeziene migratiecrisis

Sinds het uitbreken van de crisis in hun land zijn meer dan 2 miljoen mensen Venezuela ontvlucht, en het einde van de exodus is nog niet in zicht. De buurlanden hebben steeds meer moeite om de toestroom in goede banen te leiden. Twaalf landen komen nu samen om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken. "Een regionale inspanning zal ons toelaten om deze situatie beter aan te pakken."

Sara Van Poucke
ma 03 sep 19:59

De stroom migranten vanuit Venezuela is de grootste migratiecrisis in de geschiedenis van de regio. Ongeveer 2,3 miljoen Venezolanen, zo'n 7,5 procent van de bevolking) is sinds de crisis in eigen land uitgeweken naar het buitenland. De overgrote meerderheid daarvan, zeker 1,6 miljoen mensen, is gevlucht sinds 2015, toen het gebrek aan voedingsmiddelen en medicijnen acuter werd.

Colombia vangt de meeste migranten op. De voorbije 15 maanden zijn ongeveer een miljoen Venezolaanse migranten de grens met het buurland overgestoken. Ook in Peru (400.000) en Ecuador (120.000) is de instroom aanzienlijk. Zo'n 500.000 Venezolanen zijn verder zuidwaarts getrokken, naar Chili, ArgentiniŰ, Uruguay of Paraguay, of naar BraziliŰ, dat het aantal migranten ook sterk zag toenemen.

De uittocht uit het door crisis geteisterde Venezuala heeft dus een impact op heel het continent De kwestie aanpakken gebeurt bijgevolg ook beter regionaal. De situatie is inmiddels zo urgent, dat een betere samenwerking en co÷rdinatie niet kan uitblijven.

Samenwerken

Vandaag en morgen is in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito dan ook een vergadering gepland waarop de regeringen van 12 landen vertegenwoordigd zijn: Ecuador, ArgentiniŰ, BoliviŰ, BraziliŰ, Colombia, Costa Rica, Chili, Mexico, Panama, Paraguay, Peru en Uruguay. Ook onder meer de Wereldbank is vertegenwoordigd.

Venezuela zelf is ook uitgenodigd, maar neemt niet deel aan het overleg.

De twaalf landen willen de criteria eenvormig maken die aan de migranten worden gesteld. Momenteel worden de Venezolaanse migranten bij elke grens onderworpen aan andere vereisten: Colombia vraagt dat transmigranten een identiteitskaart voorleggen, en zij die zich willen vestigen een paspoort. Ecuador vraagt een gecertificeerde identiteitskaart. Peru een paspoort of een aanvraag voor een vluchtelingenstatuut.

Er zal ook geprobeerd worden om de opvang beter te stroomlijnen. Vandaag is er afgezien van een paar ge´mproviseerde kampen weinig huisvesting beschikbaar. Veel Venezolanen slapen op straat en zijn aangewezen op liefdadigheid. Wie werkt, doet dat vaak aan een hongerloon, tot ongenoegen van de plaatselijke arbeiders.

Er moeten geco÷rdineerde humanitaire oplossingen worden uitgewerkt, want heel wat migranten dreigen ofwel werkloos te worden ofwel te worden uitgebuit door hun werkgever. Ook riskeren ze het slachtoffer te worden van mensenhandel, seksuele uitbuiting en racisme.

Ook zullen projecten worden opgezet om de migranten medisch te onderzoeken en te vaccineren. In Venezuela zijn allang geen vaccins meer beschikbaar, waardoor migranten besmettelijke ziektes mee de grens over nemen. Al deze zaken maken dat de goodwill tegenover de migranten zienderogen afneemt.

Opvang, werkgelegenheid, gezondheidszorg, onderwijs kosten geld. De landen willen de handen ook ineenslaan om te zoeken naar financiŰle steun van de internationale gemeenschap. Ecuador wil een oproep lanceren voor internationale fondsen. Tijdens een bezoek aan de Colombiaanse hoofdstad Bogotß kondigde de Spaanse premier Pedro Sanchez al aan dat er vanuit Europa 30 miljoen euro zal worden vrijgemaakt.

Wat ook op tafel zal liggen, is de vraag naar een systeem van quota, een soort spreidingsplan voor migranten. "Het is absoluut noodzakelijk dat elk land een deel van de verantwoordelijkheid opneemt", liet de regering van Ecuador al weten.

En Venezuela zelf?

Met die opmerking wordt niet alleen verwezen naar de andere landen aan tafel, maar ook naar Venezuela zelf. De landen die in Quito rond de tafel zitten, willen de Venezolaanse regering vragen om maatregelen die de migratie "op een adekwate manier aanpakken", met andere woorden om de oorzaken voor de massale uittocht aan te pakken.

Wat dat betreft zitten de landen niet allemaal op dezelfde lijn. De meeste landen zijn kritisch voor de Venezolaanse president Nicolas Maduro, terwijl BoliviŰ achter zijn beleid blijft staan.

Maduro rekent op een "revolutionair plan" om uit het dal te klimmen. Dat behelst onder meer het verhogen van belastingen en olieprijzen voor sommige bestuurders en het invoeren van een nieuwe munt, de bolivar soberano (soevereine bolivar), die vijf nullen minder heeft dan de vorige munteenheid.
https://www.vrt.be/vrtnws(...)voor-migratiecrisis/
  dinsdag 4 september 2018 @ 10:11:12 #128
38496 Perrin
Sapere aude
pi_181679217
De weg naar boven is nog lang niet ingezet voor Venezuela.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_181681289
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 16:31 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Zimbabwe/Mugabe heeft naar mijn weten ondanks hyperinflatie en een imploderende economie geen oorlog verklaart. De binnenlandse problemen van Venezuela worden steevast aan het buitenland verweten wat ook terecht is want zij eisen grondstoffen, goederen of diensten in ruil voor harde valuta, de schoften. BraziliŰ lijkt me een maatje te groot om aan te vallen. Columbia is sinds kort NAVO Global partner, de antillen zijn protectoraten van NAVO lidstaten dan blijft Guyana over om aan te vallen maar het lijkt me lastig venezolanen daarvoor op te stoken.
Heeft Frankrijk daar geen vinger in de pap?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 4 september 2018 @ 13:49:00 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181682559
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 12:22 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Heeft Frankrijk daar geen vinger in de pap?
Nee, dat is Frans Guyana wat westelijk van Suriname ligt, Guyana is voormalig Brits Guyana. Vanaf Venezuela langs de kust naar beneden liggen, Guyana, Suriname en Frans Guyana, daarna Brazillie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181722700
quote:
Venezuelas Nachbarstaaten, Grenzen sollen offen bleiben

Die Krise in Venezuela erfordert auch von den Nachbarstaaten Kraftanstrengungen: Allein Kolumbien hat mittlerweile 800.000 Menschen aufgenommen. Die Grenzen sollen offen bleiben.

Es ist das erste Mal, dass sich die Staaten Lateinamerikas gemeinsam an einen Tisch gesetzt haben, um Řber das dringendste Problem der Region zu sprechen. Am Ende stand eine klare Botschaft: "Der Wunsch ist es, die Venezolaner, die in ihrem Heimatland eine schwierige Situation erleiden, weiterhin mit offenen Armen zu empfangen", sagte Perus Vertreter Enrique Bustamente bei dem Treffen in Ecuadors Hauptstadt Quito.

Die Grenzen fŘr FlŘchtlinge aus Venezuela sollen offen bleiben, das haben die elf teilnehmenden Nationen festgehalten. Bolivien, das mit Venezuela verbŘndet ist, hat nicht unterzeichnet. In den vergangenen vier Jahren haben mehr als zwei Millionen Venezolaner ihr Heimatland verlassen.

Venezuela bewertet Erklńrung als Schande
Venezuela steckt in einer tiefen Wirtschaftskrise. Hyperinflation, Versorgungsknappheit und Verfolgung lassen immer mehr Menschen auswandern. Die venezolanische Regierung bestreitet dagegen, dass es ein FlŘchtlingsproblem gibt. Die gemeinsame Erklńrung der Nachbarstaaten sei eine Schande, erklńrte der Vorsitzende der verfassunggebenden Versammlung, Diosdado Cabello: "All das sind Worte, eines mehr, eines weniger in dieser Erklńrung. Aber was sie wollen, ist, um Geld zu bitten."
De venezolaanse regering bestrijdt dat er een vluchtelingenprobleem is. De landen die beweren met vluchtelingenstromen te kampen zijn erop uit om geld te vragen. Het Venezolaanse regime zal dat nooit doen want ze hebben de Petro en de souvereine Bolivar.
We can't afford the illusion anymore
pi_181739134
registreer om deze reclame te verbergen
De hyperinflatie is ondanks de introductie van de souvereine bolivar niet gestopt. 35 souvereine bolivar dat is 3.500.000 bolivares fuertes voor een kopje koffie met melk.

Venezuelan CafÚ Con Leche Index
We can't afford the illusion anymore
pi_181811502
quote:

Amnesty: Curašao onthoudt Venezolanen recht op asiel


De regering van Curašao ontzegt gevluchte Venezolanen het internationale recht op bescherming. Dat stelt Amnesty International in een maandag verschenen rapport. Nederland zou deze schendingen moeten aanpakken.

Volgens de mensenrechtenorganisatie is het voor Venezolanen onmogelijk om op het eiland asiel aan te vragen. Bovendien worden Venezolanen zonder verblijfsstatus onder zeer zorgwekkende omstandigheden opgesloten in detentiecentra en politiecellen voordat zij worden uitgezet.

Zo is er sprake van overvolle cellen, een gebrek aan privacy, slechte hygiŰne en onvoldoende bedden. Amnesty zegt dat zowel Curašao als het Koninkrijk der Nederlanden de verantwoordelijkheid heeft om deze schendingen aan te pakken.

Curašao, dat slechts 70 kilometer van Venezuela ligt, is net als andere landen in de regio een toevluchtsoord voor Venezolanen die de steeds heftigere crisis in hun land ontvluchten. Naar schatting verblijven er tussen de 5000 en 15.000 Venezolanen zonder verblijfsstatus op het eiland.
'Venezolanen worden opgesloten onder vreselijke omstandigheden'

Hoewel de regering in Curašao stelt een asielprocedure te hebben, blijkt het volgens Amnesty in de praktijk zo goed als onmogelijk om asiel aan te vragen. Dat is in strijd met het internationale recht op bescherming. Venezolanen hebben volgens Amnesty geen andere keuze dan in illegaliteit op het eiland te leven.

"Wij maken ons ernstige zorgen over het gebrek aan bescherming van Venezolaanse asielzoekers en vluchtelingen op Curašao. Ook het feit dat zij standaard worden opgesloten onder verschrikkelijke omstandigheden is zeer zorgwekkend", aldus Erika Guevara-Rosas, directeur van Amnesty International.
Curašao kan als eiland met circa 180.000 inwoners maar een beperkt aantal migranten opnemen tenzij het als springplank zou gaan dienen naar europa. Hoe hiermee om te gaan zit vol risico´s want zodra je dat mogelijk zou maken zullen velen de gevaarlijke overtocht naar Curašao wagen en onderweg omkomen. Ik schat dat er miljoenen venezolanen graag naar Nederland zouden willen migreren om aan de grote armoede te ontsnappen want de omstandigheden in Nederland zijn veel beter dan die bijvoorbeeld in de omringende landen van Venezuela.
We can't afford the illusion anymore
pi_181811730
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 08:14 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Curašao kan als eiland met circa 180.000 inwoners maar een beperkt aantal migranten opnemen tenzij het als springplank zou gaan dienen naar europa. Hoe hiermee om te gaan zit vol risico´s want zodra je dat mogelijk zou maken zullen velen de gevaarlijke overtocht naar Curašao wagen en onderweg omkomen. Ik schat dat er miljoenen venezolanen graag naar Nederland zouden willen migreren om aan de grote armoede te ontsnappen want de omstandigheden in Nederland zijn veel beter dan die bijvoorbeeld in de omringende landen van Venezuela.
Ik blijf het grappig vinden dat we die landen altijd als soeverein moeten beschouwen in hun beslissingen tenzij er stront aan de knikker is dan kunnen we weer op komen draven.

Overigens wat mij betreft schepen we daar de nu niet meer gebruikte noodwoningen voor vluchtelingen heen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 10 september 2018 @ 14:31:11 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181816798
Als het petrochemie experts zijn kunnen we ze goed gebruiken in NL denk ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181817387
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 14:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Als het petrochemie experts zijn kunnen we ze goed gebruiken in NL denk ik
Dat waren de 1ste die vertrokken naar Alberta Canada al vele jaren geledenen daarna kwam er de shaleboom in de US, die sector gilt om experts en terzake deskundige technici. Nu bedienen nitwits de installaties in Venezuela vandaar de vele ongelukken, defecten etc. De braindrain loopt op zijn einde en nu vertrekken ook de laatste medici en onderwijzers om aan de uitzichtloosheid te ontsnappen.
We can't afford the illusion anymore
pi_181847601
quote:
Curašao verwerpt kritiek over opvang vluchtelingen uit Venezuela

De regering van Curašao kan zich niet vinden in de conclusies van Amnesty International over de opvang van Venezolaanse vluchtelingen.

Volgens Amnesty ontzegt Curašao gevluchte Venezolanen het internationale recht op bescherming. De regering "herkent zich hier niet in".

Curašao houdt zich volgens de regering aan internationale wetten en afspraken zoals vastgesteld in de verdragen waarbij het land is aangesloten. Curašao verleent geen asiel aan politieke vluchtelingen, maar biedt wel bescherming aan mensen die gevaar lopen als ze zouden worden teruggestuurd.

Volgens de mensenrechtenorganisatie worden Venezolanen zonder verblijfsstatus onder zeer zorgwekkende omstandigheden opgesloten in detentiecentra en politiecellen voordat zij worden uitgezet. Curašao erkent dit en stelt maatregelen te hebben genomen.

Verder benadrukt het land dat inmiddels 9 procent van de totale bevolking (ruim 160.000 inwoners) het directe gevolg is van de stroom vluchtelingen uit Venezuela, die al dan niet legaal op het eiland verblijven. Ook zijn de smokkel van drugs en wapens uit Venezuela toegenomen, evenals mensenhandel en mensensmokkel.

De regering stelt: "Voor een land met een fragiele arbeidsmarkt (14,1 procent werkloosheidspercentage, tienduizend werklozen), is de ongelijke concurrentie van vijfduizend ongedocumenteerde goedkope krachten niet te dragen."

Volgens een recente telling zijn er ook nog tweeduizend illegale Venezolaanse prostituees op het eiland.
Er is geen ruimhartig sociaal stelsel op Curašao, ongelijke concurrentie kan daar al snel tot sociale ontwrichting leiden. Gelukkig hebben ze de gulden nog :{
We can't afford the illusion anymore
  zaterdag 15 september 2018 @ 17:03:20 #138
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_181921808
OAS chief threatens military force against Venezuela

quote:
The head of the Organization of American States has joined President Donald Trump in holding out the threat of a military intervention in Venezuela to restore democracy and ease the country*s humanitarian crisis
Niet dat de OAS heel erg daadkrachtig is maar het is wel weer een signaal naar Trump.
reset
  zaterdag 15 september 2018 @ 17:18:50 #139
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_181921976
3b64088f9c9b42c5926421a0e5cd2a0d_6.jpg

45ece20198d94d8f944dbb1183491861_6.jpg

88058fe6b7c44f36a102339bf9b97113_6.jpg
reset
pi_181958302
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 17:03 schreef Individual het volgende:
OAS chief threatens military force against Venezuela

[..]

Niet dat de OAS heel erg daadkrachtig is maar het is wel weer een signaal naar Trump.
Dat wordt een puinhoop. Dit is wel iets anders dan afghanistan of irak.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 18 september 2018 @ 23:33:26 #141
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_181996164

quote:
Op sociale media is ophef ontstaan over een filmpje van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Daarin is te zien hoe hij geniet van een luxueus diner in een beroemd restaurant in Turkije, terwijl miljoenen mensen honger lijden in Venezuela.

Het filmpje werd gedeeld door de Turkse chef-kok Nusret G÷kše op Twitter en Instagram, maar is intussen weer verwijderd. G÷kše werd over de hele wereld beroemd met zijn 'Salt Bae'-filmpjes, waarin hij op eigen wijze steaks bestrooit met zout, en bezit een keten van steakrestaurants in Turkije.

"Terwijl de Venezolanen omkomen van de honger geniet Maduro van een van de duurste restaurants ter wereld, allemaal met geld dat hij stal van het Venezolaanse volk", tweette oppositieleider Julio Borges over het voorval.

Zo'n twee miljoen mensen hebben Venezuela verlaten door een tekort aan voedsel en geneesmiddelen. Bijna 90 procent van de bevolking leeft in armoede.
https://www.demorgen.be/b(...)ps://www.google.com/

[ Bericht 9% gewijzigd door Jellereppe op 19-09-2018 06:06:57 ]
  woensdag 19 september 2018 @ 08:09:37 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181999215
quote:
Mooi toch, dat socialisme...

De triestheid van dat restaurant en die kok, met een zonnebril en moves die steaks bereiden, echt, nieuwe rijken chique

[ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 19-09-2018 11:22:00 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182001487
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 08:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi toch, dat socialisme...
Ik ben benieuwd hoe het zich ontwikkeld. Het zal zeker jaren voortslepen zelfs als deze buschauffeur weg is.

[ Bericht 14% gewijzigd door Jellereppe op 19-09-2018 11:26:28 ]
pi_182002336
quote:
Salt Bae Serves Meat to Maduro, to Rubio’s Disgust

19xp-saltbae-01-jumbo.jpg?quality=90&auto=webpNusret Gokce, the chef known to Instagram fans as Salt Bae, demonstrating his famous technique at Nusr-Et Steakhouse.

Video footage released Monday showed a performance like the one that launched Nusret Gokce to stardom. But within a matter of hours, Mr. Gokce, a celebrity chef better known as Salt Bae, had deleted the footage after Senator Marco Rubio denounced him on Twitter.

The three Instagram videos, preserved by The Miami Herald, show Mr. Gokce with his hair slicked back, a pair of dark aviators over his eyes and a tight V-neck shirt plunging below his sculpted chest, as he flicks his knife through medium-rare lamb chops at his Istanbul steakhouse.

The theatrical execution of cutting meat and showering it with speckles of salt have made Mr. Gokce an international celebrity chef, who now runs steakhouses in the United States.

But what angered Senator Rubio and others was the identity of the dinner guest being served luxurious cuts of meat: President Nicolßs Maduro of Venezuela, the authoritarian whose economy and food supply have crumbled under his rule. His videos, shared with millions of followers, quickly attracted criticism, notably from Senator Rubio, a Florida Republican, directed at Mr. Maduro, for dining on an extravagant meal while Venezuelans starve, and the chef, for entertaining such a person. “I don’t know who this weirdo #Saltbae is,” Mr. Rubio wrote, “but the guy he is so proud to host is not the president of #Venezuela.”

19chef-maduro-jumbo.jpg?quality=90&auto=webpPresident Nicolßs Maduro of Venezuela, who dined at Salt Bae’s Istanbul restaurant.

Mr. Rubio, a fierce critic of Mr. Maduro, has tried to guide the Trump administration’s approach toward Latin America. “He is actually the overweight dictator of a nation where 30 percent of the people eat only once a day,” the senator tweeted, and “infants are suffering from malnutrition.” Not satisfied with just one tweet, Mr. Rubio followed up with four more on the topic on Monday and even more on Tuesday. In one of the tweets on Monday, he shared the phone number for the chef’s steakhouse in Miami, one of two locations in the United States, “in case anyone wanted to call,” said Mr. Rubio, whose state has the largest Venezuelan-American population in the country.

Before long, the videos had been deleted. In the clips preserved by The Herald, Mr. Gokce grips the meat and the knife while wearing black disposable gloves. Mr. Maduro, puffing on a cigar, smiles and laughs. Later, the president admires a shirt the chef presents him. And before Mr. Maduro and his wife, Cilia Flores, leave the restaurant, the chef and the president embrace in a hug.

The rack of lamb, which Mr. Gokce cut into individual chops, costs $250 at his restaurant in Manhattan. Meanwhile in Venezuela, food prices have skyrocketed to the point where people go without meals and two-thirds of hospitals said in 2016 that they did not have any infant formula for babies.

The virtual uproar seemed to encapsulate something about this bizarre era’s intersection of politics and pop culture. An over-the-top celebrity chef made famous by Instagram had inadvertently exposed the high life of a leader regarded as a despot by his neighbors.

Mr. Maduro already had a reputation as an infamous glutton indifferent to hunger in his country, having once been caught sneaking bits of an empanada while giving a live address on TV.

And then there was the senator, a failed candidate for president of a country that once considered supporting a coup in Venezuela, adopting a tactic used by President Trump, the man who defeated him in the Republican primaries: using Twitter to put his target on blast. Heeding Mr. Rubio’s suggestion, people have indeed been calling the chef’s Miami outpost, according to a man who answered the phone at the restaurant on Tuesday morning.

“A lot,” he said. “For sure.”

A spokesman for Mr. Gokce’s restaurant group, Nusr-Et, did not immediately respond to an email seeking comment on Tuesday.

Mr. Maduro confirmed during a televised news conference on Tuesday that he had visited a Nusr-Et location in Istanbul after receiving an invitation.

“I’m sending greetings to my friend Nusret: Comrade, I’m coming back to Istanbul soon,” Mr. Maduro said.

He said the chef also accompanied him on a trip to a nearby antiquities museum.

“I sat in the throne of a sultan — ‘the Sultan Maduro,’ they’re calling me now,” Mr. Maduro said.

Imitating the chef’s flick of salt with his right hand, he added, “And look, I learned the technique.”
https://www.nytimes.com/2(...)aduro-venezuela.html
  woensdag 19 september 2018 @ 12:33:41 #145
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182003598
quote:
De olieprijs (brent) is inmiddels rond de 80 weer. Veel hoger dan het dieptepunt van enkele jaren geleden. Maar kunnen ze wel van profteren nu het land in chaos is?
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
  woensdag 19 september 2018 @ 13:05:49 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182004238
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 12:33 schreef Zihuatanejo het volgende:

[..]

De olieprijs (brent) is inmiddels rond de 80 weer. Veel hoger dan het dieptepunt van enkele jaren geleden. Maar kunnen ze wel van profteren nu het land in chaos is?
Nee, de productie loopt ieder jaar verder terug.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182004552
Dit betekent niet dat de CIA een moordaanslag op een democratisch gekozen president mogen doen, toch?
  woensdag 19 september 2018 @ 13:33:07 #148
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182004827
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:20 schreef Edding345 het volgende:
Dit betekent niet dat de CIA een moordaanslag op een democratisch gekozen president mogen doen, toch?
Dat mag nooit volgens mening international recht. Maar ze hebben in het verleden wel vaker in latijns-amerika en Iran gedaan. Alleen ik zie niet waar ze baat bij hebben. De VS zelf is nu tegenwoordig de grootste olieproducent.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182005622
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 16:30 schreef Zihuatanejo het volgende:
Er bestaat een boek 'How Money Dies' en beschrijft de Duitse hyperinflatie. Dit is hetzelfde.

Het is maar wachten of Maduro de oorlog verklaart aan iemand om de binnenlandse problemen te verdoezelen.
Klinkt als Fake news vanuit de USA.
  woensdag 19 september 2018 @ 14:15:46 #150
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182005815
Ok, dank je voor het herinneren van mijn post van twee weken geleden...?
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')