Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:13 |
In het topic Wat eten vandaag? gaf ik een fotoreportage van hoe ik een nasi goreng in elkaar draaide. Ik kreeg kritiek dat het allemaal uit pakjes en zakjes kwam, dat klopt, dus de kritiek is terecht en een beetje uit minderwaardigheidscomplex had ik de foto's verwijderd. Maar, ik kreeg ook complimenten, dus ik herhaal deze in dit topic. Hoe maak ik een fijne Nasi Goreng (de foto hieronder bevat ook het "Bami Goreng" project, die zit reeds in een ander topic. ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:16 |
Here we go. Eerst gaan we de rijst koken, dit keer in een ricecooker. 500 gram rijst (Basmati, want mijn gasten houden daarvan) en om het goed te doen meet ik het af in een maatbeker, want er moet 1,5x zoveel water in. Dus eerst de rijst in maatbeker, en daarna 1,5x zoveel water met de maatbeker. ![]() | |
dimmak | donderdag 3 mei 2018 @ 11:21 |
Live topic Nasi maken ![]() Wat een feest. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:22 |
Ondertussen hebben we mooi tijd om de eieren voor te bereiden die door de nasi heen gaat. Vijf eieren, met zout en peper toevoegen tijdens het mengen. Voor de smaak wat potjesknoflook. Even doorroeren, de dooier hoeft niet helemaal gemengd zijn met het eiwit, ![]() ![]() Klutserdeklutskluts, luchtig doorroeren bij vrij hoog vuur, blijven roeren paar minuutjes lang, totdat het ei gestold is,maar niet aan de harde kant. In een kommetje doen en opzij zetten voor straks. ![]() | |
ChrisCarter | donderdag 3 mei 2018 @ 11:24 |
Terechte kritiek? Ik denk dat 95% uit pakjes en zakjes kookt. Niets mis mee. | |
Woelwater | donderdag 3 mei 2018 @ 11:25 |
Koffie ![]() | |
JeMoeder | donderdag 3 mei 2018 @ 11:27 |
Laat je niet ontmoedigen omdat je wat gemengde kruiden uit zakjes gebruikt, elitaire gelul altijd. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:27 |
We gaan even aan de koffie tot de rijst is gekookt ![]() | |
Kaneelstokje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:29 |
Dat is een hoop vlees in de OP. | |
Jordy-B | donderdag 3 mei 2018 @ 11:31 |
Ik gebruik wel de potjesgember en potjessereh van go-tan, maar voor de potjesknoflook vind ik deze van inproba prettiger, omdat het een knijpflesje is (En hij is ook een stukje goedkoper... dwz, honderd gram meer voor hetzelfde geld)![]() Carry on. ![]() | |
Frozen-assassin | donderdag 3 mei 2018 @ 11:31 |
Live kooktopic ![]() | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 11:34 |
Welke sambal heb je daar staan? | |
Jordy-B | donderdag 3 mei 2018 @ 11:34 |
En dat is heerlijk. Alleen dat alles voorgesneden is, snap ik dan niet zo. Heeft de TS geen mes, vraag je je dan af. Scheelt nogal een slok op een borrel in de eindrekening. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:37 |
Dat is met de bami | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:38 |
He he, de rijst is klaar. Ik schep het over in een supergrote pan, want dan ik straks lekker flink mengen en hoef ik me niet in te houden ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Sigaartje op 03-05-2018 15:08:58 ] | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:39 |
Even een shake it tussendoor | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 11:40 |
Haha die witte pan heb ik ook. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:40 |
We hebben er zin an! | |
Frozen-assassin | donderdag 3 mei 2018 @ 11:41 |
Mogen we mee-eten? | |
Jordy-B | donderdag 3 mei 2018 @ 11:42 |
Maakt niet uit. Check voor de sjeu eens wat kipfilet doet ten opzichte van voorgesneden kipfilet. Bij mijn winkel scheelt dat (afhankelijk van de verpakkingsgrootte) twee tot vier euro de kilo. En dat is dan alleen om er een mes doorheen te halen. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:43 |
En dan gaan we nu wellen, jawel, wellen. Ik heb hier twee zakjes van Conimex, voor 350 gram rijst elk, maar ik heb 500 gram rijst gekookt en een beetje meer kruiden en groenten geeft iets meer robuustheid. Wellen is best pittig. Eerst kook ik het water (100 ml voor 2 zakjes dus) en pleur daarna de zakjes erin en draai het gas helemaal uit. Dan tien minuten wachten. ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:44 |
Altijd. | |
Frozen-assassin | donderdag 3 mei 2018 @ 11:45 |
Je bent niet zo van paar dingen tegelijk doen? | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:47 |
Twee soorten. Een koningsvogel, maar het probleem met dit merk is dat de kwaliteit erg wisselt. De andere heb ik gewoon besteld, die is beter.Even kijken welk merk. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:47 |
Dan raken jullie in de war. | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 11:49 |
Ja dacht al de pot te herkennen. Ik gebruik die zelf (Badjak extra heet) als botervervanger op brood. ![]() Pro-tip. Deze potjes iedere keer even goed doorroeren. Dan is dat kwaliteitsverschil meteen minder. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:52 |
Tijd voor de kip. he he Scheutje olie in de pan, eerst hoog vuur, daarna, laag, kip er in gooien, shake it, en laten garen ![]() shake it ![]() | |
Sunshine1982 | donderdag 3 mei 2018 @ 11:56 |
Jaaa, weer een kooktopic ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:56 |
![]() De hele mix uit de zakjes erbij als de zaak gaar is, daarvan moet veel water verdampt zijn, en dan schep ik alles uit het pannetje op de gegaarde kip. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 11:59 |
![]() De groentemix erbij. ![]() ja ja rustig maar, ik ben aan het sudderen dames | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 12:00 |
Krijg nu wel trek. ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 12:03 |
Effe flink roeren![]() en we gooien er extra tauge bij, lekker ![]() | |
FlippingCoin | donderdag 3 mei 2018 @ 12:09 |
Lekker bezig. ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 12:12 |
We gaan het mengen voorbereiden. Pan met rijst staat klaar. Ei er al vast in gegooid, sambal bij ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 12:16 |
We zijn er bijna...![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 12:19 |
En klaar:![]() Met Ketjap Manis erdoorheen, want mijn gasten houden er van. | |
Frozen-assassin | donderdag 3 mei 2018 @ 12:21 |
Ziet er goed uit ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 12:21 |
Volgende keer doe ik gebakken aardappeltjes met biefstuk. Yes! | |
Kaneelstokje | donderdag 3 mei 2018 @ 12:23 |
Ziet er aardig uit. ![]() Zou zelf het ei er los bijdoen, maar dat is slechts omdat ik het zo gewend ben. | |
MilkTea | donderdag 3 mei 2018 @ 12:36 |
Ad Looij topic ![]() Dit Is Hoe Ik Mijn Grote Pan Nasi KlaarMaak. | |
Harvest89 | donderdag 3 mei 2018 @ 12:39 |
Beetje maggi bij elke portie en je hebt goed voedsel voor het hele weekend. Nice. | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 12:48 |
Ik zie dat je dat suikerwater van Conimex gebruikt, probeer de "A Trademark" eens. Zijn van die witte plastic flessen. Krijg je tegenwoordig bij Appie ook. | |
JeMoeder | donderdag 3 mei 2018 @ 13:31 |
Dat staat toch links van zijn pan? | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 13:35 |
Godver. ![]() Ik keek enkel naar de OP. NVM dan. ![]() | |
LurkJeRot | donderdag 3 mei 2018 @ 13:36 |
Nice! Honger nu. | |
ChrisCarter | donderdag 3 mei 2018 @ 14:05 |
Zit daar zulk groot verschil in ja? ![]() | |
Frozen-assassin | donderdag 3 mei 2018 @ 14:08 |
Graag ook liveverslag van bami graag | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 14:17 |
Dat was gisteravond. | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 14:19 |
Veel voller van smaak en minder suiker. | |
Limoentjuh | donderdag 3 mei 2018 @ 14:23 |
En hoe was het ? | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 14:29 |
Ik heb zelf alleen voorgeproefd, maar het is voor gasten bedoeld. Dus ik kan niet oordelen. Maar, iemand heeft gisteren een bakje gehad en die vond het werkelijk heerlijk! | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 14:30 |
Kijk, ik ben geen Nederlander, en de smaak van een Nederlander is totaal anders, waarover ik altijd stomverbaasd ben, niet dat anders zijn, maar de smaak. Ik denk echt, hoe is het in godsnaam mogelijk? Waar ik vandaan kom zijn de gerechten totaal anders, ook niet van juustem, maar goed... | |
Limoentjuh | donderdag 3 mei 2018 @ 14:31 |
Dat geloof ik best. Het ziet er ook erg smakelijk uit ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 14:34 |
Wat ik niet snap is de ketjap manis en de weinige pit die ze er in willen hebben. Verder moet hier alles flink gebakken worden. Smoor eens een kipdijfiletje en smeer hem in met pit, je weet niet wat je proeft. Aan de ene kant smelt het op je tong en proef je de opwinding van de tropen. | |
Limoentjuh | donderdag 3 mei 2018 @ 14:37 |
Ketjap manis is te zoet. Er moet een heet pepertje bij, adjuma of madams Jeanette | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 14:40 |
Wacht, jij past je koken aan aan je gasten? Dat doe ik dus nooit. Ben ook niet scheutig met pit dan. Alleen soms lastig als er vreemde kinderen komen eten, dat vind ik dan weer te ver gaan en zet ik wel een bakje voor apart. Maar zeikerds gaan maar naar de frituur als het ze niet bevalt. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 14:44 |
Ja, dat doe ik. Maar dat kipdijfileetje ga ik eens klaarmaken, een paar, dan laat ik dat zien hier. En dan laat ik mijn gasten proeven. Maar ik heb de ervaring dat als het alleen maar een heel klein beetje pittig is, ze al hangen te hijgen boven de pot. Dan denk ik: allemachtig, wat een aanstellerij. Eten jullie alleen maar suikerspinnen of zo? | |
Sicstus | donderdag 3 mei 2018 @ 15:04 |
Heerlijk topic! | |
Harvest89 | donderdag 3 mei 2018 @ 17:05 |
Pittig is erg lekker, maar sommige koks kunnen ook overdrijven. Heb ooit een keer een pittige tomatensoep gegeten in een Chinees restaurant. Mijn hele mond stond letterlijk in de fik, dat was niet meer normaal. | |
Kaneelstokje | donderdag 3 mei 2018 @ 17:07 |
Hopelijk krijgen weer meerdere van dit soort topics in het vervolg. Niet alleen van TS trouwens. Ik vind dit soort topics op 4chan/ck/ ook altijd enorm leuk. | |
Jordy-B | donderdag 3 mei 2018 @ 17:15 |
Klopt, maar vergis je er niet in dat ook de goede ketjap manis voor de praktisch de helft uit suiker bestaat, maar die van conimex zit met zijn bij 70% suiker in de buurt van limonadesiroop. | |
Jordy-B | donderdag 3 mei 2018 @ 17:19 |
Krijg je een keer daadwerkelijk pittig eten, is het nog niet goed. ![]() Gelukkig heeft de Indiase Chef lak aan de Nederlandse smaakpapil. Zweten zal je. ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 17:29 |
Vandaar dat ik het haat, maar mijn eters willen het. | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 17:41 |
Dat bedoel ik, die A Trade heeft "maar" 45g/100. | |
nogeenoudebekende | donderdag 3 mei 2018 @ 17:42 |
Ik zal er eens aan denken maar doorgaans ben ik veel te chaotisch. ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 17:42 |
Is nog veel | |
Pietverdriet | donderdag 3 mei 2018 @ 18:00 |
Stamppot rijst | |
johannes_vermeer | donderdag 3 mei 2018 @ 18:11 |
Goed topic ![]() | |
RobinOok | donderdag 3 mei 2018 @ 18:14 |
Ja, maar A merk is nog steeds vies. ![]() Je moet ABC of Kaki Tiga of bango heeben. Die zijn echt lekker. http://www.aziatische-ingredienten.nl/ketjap/ | |
Kopiko | donderdag 3 mei 2018 @ 19:42 |
Nasigaartje! ![]() | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 19:45 |
![]() | |
Black_Baron | donderdag 3 mei 2018 @ 19:51 |
TS: mijn dank is groot! Wat een prachtig mooi kwaliteitstopic. ![]() | |
Spanky78 | donderdag 3 mei 2018 @ 19:53 |
Ik zoek nog steeds ketjap Manis gemaakt met palmsuikerstroop. Dat is veel lekkerder dan met melasse. Het lijkt trouwens op nasi zoals mijn vrouw maakt, alleen dan wokt ze alles wel, beetje bak moet eraan zitten, goreng betekent gebakken tenslotte. | |
Radegast | donderdag 3 mei 2018 @ 20:31 |
Wanneer ik nasi goreng maak, dan kook ik de rijst een dag vantevoren. Nachtje in de koelkast, en dan kort en op hoog vuur opbakken. | |
flipsen | donderdag 3 mei 2018 @ 20:45 |
En dan geen foto´s via mupload graag, want dat werkt dus niet (in ieder geval niet vanuit het buitenland) ![]() ![]() | |
Zorro | donderdag 3 mei 2018 @ 20:49 |
Niet het legendarische recept volgen ![]() CUL / Nasi a la Johannes | |
RobinOok | donderdag 3 mei 2018 @ 21:13 |
Gewoon zelf maken! Easypeasy, erg lekker en in ijskast net zo lang houdbaar als uit de winkel. http://www.aziatische-ingredienten.nl/zelf-ketjap-maken/ | |
Spanky78 | donderdag 3 mei 2018 @ 21:21 |
Bakt wel heel beste. | |
Spanky78 | donderdag 3 mei 2018 @ 21:25 |
Welke kwaliteit suiker zou ik moeten nemen? Beetje donker denk ik, niet te ver gezuiverd. Blokken gula djawa zouden goed moeten zijn. En doe jij dan nog rietmelasse daarbij? Ik wil geen biet, te scherp. Eigenlijk zou ik ook geen blackstrap willen, veel te droppig. | |
Sigaartje | donderdag 3 mei 2018 @ 22:03 |
Ohw Dank je voor de tip! | |
RobinOok | donderdag 3 mei 2018 @ 22:08 |
Ik zou "any" gula djawa nemen. Kwaliteitsverschil is bijna niet te proeven. Denk ik. Ik heb het ook nooit naast elkaar geproefd. Er zal wel wat smaakverschil zijn, maar niet dat het veel uitmaakt als je er ketjap mee maakt. Nee, ik doe daar dan geen melasse meer bij. Alleen gula djawa. En steranijs etc, maar geen melasse. | |
Divje | vrijdag 4 mei 2018 @ 13:17 |
Goed topic. ![]() | |
VeX- | vrijdag 4 mei 2018 @ 19:33 |
Ik mis wel een shotje van het opgediende eten! Oh en taugé is bah. | |
Jordy-B | vrijdag 4 mei 2018 @ 19:42 |
Wat de vliegende neuk? ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 4 mei 2018 @ 19:46 |
![]() | |
Fokpop | vrijdag 4 mei 2018 @ 21:14 |
Wel jammer dat je dan zo'n uitgebreid topic maakt over zo'n saaie typisch Nederlandse nasi goreng die je helemaal hebt aangepast aan je gasten en niet een gerecht wat je zelf echt lekker vindt. | |
nogeenoudebekende | vrijdag 4 mei 2018 @ 21:38 |
Haha inderdaad, godenvoer. ![]() | |
VeX- | vrijdag 4 mei 2018 @ 22:30 |
Taugé, rare textuur, vreemde smaak. Als dat ergens inzit is het eten al half verpest. ![]() Maar smaken verschillen zullen we maar zeggen. ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 4 mei 2018 @ 22:39 |
Oh er is verschil, naast elkaar geproefd, ook semi-geraffineerd kristal, erg lekker! Noemen ze dan kokossuiker oid, maar het is gewoon suiker uit de suikerpalm, net als gula djawa. Maar hiervoor lijkt het me juist lekker als het wat ruwe suiker is. En ik ga het maar eens proberen, geen melasse, want dat vin dik juist niet lekker aan veel Nederlandse ketjap. | |
Guanabana | zaterdag 5 mei 2018 @ 00:38 |
Heb je hier linkjes van? Ik snap geen reet van 4chan ![]() | |
Guanabana | zaterdag 5 mei 2018 @ 00:51 |
Geen idee of ik autist ofzo ben, maar ik vind die fototopics zo leuk! Zou het zelf ook wel willen doen. [ Bericht 16% gewijzigd door Guanabana op 05-05-2018 00:57:27 ] | |
Jordy-B | zaterdag 5 mei 2018 @ 05:31 |
ken je 'Chef John van foodwishes.com'? | |
Guanabana | zaterdag 5 mei 2018 @ 10:48 |
Nee? | |
Jordy-B | zaterdag 5 mei 2018 @ 12:24 |
Het ultieme rustgevende feelgood receptenkanaal op youtube. | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 12:27 |
mjum | |
Kaneelstokje | zaterdag 5 mei 2018 @ 12:33 |
Hier is de meest recente geloof ik. http://boards.4chan.org/ck/thread/10512665 | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 13:15 |
Ik dacht dat dat normaal was hier. Ben verbaasd dat het zo’n succes is. | |
Guanabana | zaterdag 5 mei 2018 @ 14:30 |
Nice, dankje! | |
quirina | zaterdag 5 mei 2018 @ 16:28 |
Weer echte Hollander Nasi ![]() | |
littledrummergirl | zaterdag 5 mei 2018 @ 16:46 |
Je gaat je rijst niet bakken ![]() ![]() | |
quirina | zaterdag 5 mei 2018 @ 17:04 |
Nasi Roering was een betere benaming geweest. | |
Borrelnootje00 | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:50 |
1 vraag. Doe je geen trassi in je Nasi? | |
Spanky78 | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:55 |
Zit in de Conimex zakjes geloof ik. Maar goed punt. Zonder trassi is het geen nasi. | |
Borrelnootje00 | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:56 |
Ah ok! Ja dat viel me op dus eventjes vragen ![]() | |
Radegast | zaterdag 5 mei 2018 @ 22:51 |
Conimex doet niet (meer) aan trassi in die mix, er zit wat flauw poeder in als vervanging. Dus hup naar de toko.. | |
quirina | zaterdag 5 mei 2018 @ 23:02 |
Niet teveel trassi. | |
Black_Baron | zondag 6 mei 2018 @ 00:01 |
Ja. Vind het snel zo zout. | |
renwan | zondag 6 mei 2018 @ 01:49 |
Verder vind ik dit echt de beste topics, normaal koken zonder dat standaard CUL snobisme ![]() [ Bericht 35% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-05-2018 10:36:29 (Iets minder obsessief met andere users graag.) ] | |
praadje | dinsdag 8 mei 2018 @ 15:32 |
Eens |