Dank! :-)quote:
Als je normale kipfilet een uurtje laat stoven zit je aan het eind met taaie smakeloze stukjes in een heerlijke saus.quote:
Kippendij is gewoon zó ontzettend veel lekkerder dan gewone kipfiletquote:Op woensdag 2 mei 2018 16:44 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Als je normale kipfilet een uurtje laat stoven zit je aan het eind met taaie smakeloze stukjes in een heerlijke saus.
Kippendij heeft voldoende vet om sappig te blijven :-)
Opvallender om te denken dat je rendang van kippendijen kunt makenquote:Op woensdag 2 mei 2018 16:49 schreef Kaneelstokje het volgende:
Geen verse laos? Opvallend, dat kun je zelfs bij de AH krijgen geloof ik.
Toch leuk, ziet er lekker uit.
Echt he, hoe durft zequote:Op woensdag 2 mei 2018 18:53 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Opvallender om te denken dat je rendang van kippendijen kunt maken
Sowieso is het origineel van rundvlees. Maar het is ook nog eens een stoofgerecht, kip urenlang stoven..... Ja dat zal lekker zijn joh.quote:Op woensdag 2 mei 2018 19:20 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Echt he, hoe durft ze
wat maakt het uit
Inderdaad. Wat maakt het uit.quote:Op woensdag 2 mei 2018 19:47 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Sowieso is het origineel van rundvlees. Maar het is ook nog eens een stoofgerecht, kip urenlang stoven..... Ja dat zal lekker zijn joh.
* MissGiraffe drinkt een glaasje water bij de gedachte aan de droge bek van rendang van kip
Maar is goed, wat boeit het allemaal: sushi maken we gewoon van haring en alboriorijst, KFC maken we gewoon van varkenslapje, risotto gaan we gewoon maken met sushirijst en dan doen we het in een wrap en noemen we het originele Italiaanse risotto, burritos maken we van brood en we doen er paling in en dan noemen we het origineel Mexicaans eten. Ja ok. Wat maakt het uit
Ok dat kan, het kan dat je vindt dat hutspot ook gewoon gemaakt kan worden van rijst en spinazie. Het kan dat je vindt dat een pizza gemaakt van platgemaakte falafel (balletjes van poffertjes met ei) met een sausje van sambal en wat pijnboompitten.quote:
Man man man wat een overdrijvingquote:Op woensdag 2 mei 2018 20:01 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Ok dat kan, het kan dat je vindt dat hutspot ook gewoon gemaakt kan worden van rijst en spinazie. Het kan dat je vindt dat een pizza gemaakt van platgemaakte falafel (balletjes van poffertjes met ei) met een sausje van sambal en wat pijnboompitten.
Feit is dat kip urenlang stoven gewoon een heel droog productoplevert.
Niet als je kippendijen gebruikt.quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:01 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Ok dat kan, het kan dat je vindt dat hutspot ook gewoon gemaakt kan worden van rijst en spinazie. Het kan dat je vindt dat een pizza gemaakt van platgemaakte falafel (balletjes van poffertjes met ei) met een sausje van sambal en wat pijnboompitten.
Feit is dat kip urenlang stoven gewoon een heel droog productoplevert.
Oh, gewoon aangeven dat rendang van rundvlees gemaakt wordt = 'waar maak je je druk over', zeggen dat hutspot ook wel gemaakt kan worden van rijst en spinazie = 'overdrijving'. Als je het zelf maar snaptquote:Op woensdag 2 mei 2018 20:04 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Man man man wat een overdrijvinghet is maar waar je je druk om kan maken
ok joh, laat t lekker lopen!quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:04 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Niet als je kippendijen gebruikt.
Maar goed, jij hebt met 4 posts je puntje wel gemaakt, bedankt voor je meninkje.
Als je heel erg ongesteld bent mag je nog wel verder gaan met posten trouwens!
misschien helpt 't
Oh je wil het laatste woord hebben? ook goed joh, maar rendang is een Indonesisch gerecht uit de Padang (Minangkabaus) regio (ik ben toevallig van Minang-afkomst, maar boeit jou het joh: jij weet het beter met je Wikipediaquote:Op woensdag 2 mei 2018 20:11 schreef realAIVD het volgende:
Rendang wordt vaak, maar zeker niet per definitie van rundvlees gemaakt.
Lees en verdiep je gewoon eens in de dingen waarover je schreeuwlelijkt, ouwe freebleeder!![]()
https://nl.wikipedia.org/wiki/Rendang_(gerecht)
Nee, ze heeft een lange nek, HAHAHAHAquote:Op woensdag 2 mei 2018 20:17 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Godver anders heb je even lange tenen ofzo..
quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Nee, ze heeft een lange nek, HAHAHAHA
Ik zou dat wel willen, maar dat is al gedaan, LOLquote:Op woensdag 2 mei 2018 20:23 schreef emmyemmy2 het volgende:
Eigenlijk zou OP nu hutspot met rijst en spinazie moeten maken
Lijkt me het verstandigst. Tegen genen kan geen kennis op.quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
Nee, nu ik weet dat jij helemaal uit het land van de Rendang komt,
geef ik je natuurlijk ontzettend gelijk.
Dit is een discussieplatform. Mensen kunnen het met je oneens zijn. Ga daar alsjeblieft wat rustiger mee om.quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:16 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Oh je wil het laatste woord hebben? ook goed joh, maar rendang is een Indonesisch gerecht uit de Padang (Minangkabaus) regio (ik ben toevallig van Minang-afkomst, maar boeit jou het joh: jij weet het beter met je Wikipedia), en wordt daar gemaakt van rundvlees. Dat jij er verder iets anders van wil maken moet je zelf weten, lekker man: kip urenlang stoven
Je kon het bericht ook gewoon een andere naam geven he? 'Indo-geinspireerd kip-gerecht'?
Ideetje?
Maar ga lekker verder, je wil elke keer maar het laatste woord hebben, be my guest.
Uh dat ziet er echt heel onsmakelijk uit.quote:Op woensdag 2 mei 2018 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal voor Giraffemutsje : rendang van eieren.
[ link | afbeelding ]
Rendang Van Eieren
PS Voor Golfer : rendang met eieren.
De vega variant?quote:Op woensdag 2 mei 2018 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal voor Giraffemutsje : rendang van eieren.
[ link | afbeelding ]
Rendang Van Eieren
PS Voor Golfer : rendang met eieren.
Euh, zo kun je het ook noemen ja.quote:
Ja, vind ik ook wel ja. Maar had geen zin in nog een fotosessie.quote:Op woensdag 2 mei 2018 22:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dan wil ik ook nog even uit dat ik het geschitter van het rvs erg afleidend vind.
Ben verwend met te pas en on te pas normale rendang, maar dan met klapper ipv kokosmelk uit blik, en eigenlijk lijkt dit me voor de variatie welquote:
Jezus wijf ben je in de menopauze ofzo. Kipsmoor duurt toch ook lang. Als je een beetje kunt koken maar dat kun je blijkbaar niet, blijft kip ook gewoon mals. Joe.quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:06 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Oh, gewoon aangeven dat rendang van rundvlees gemaakt wordt = 'waar maak je je druk over', zeggen dat hutspot ook wel gemaakt kan worden van rijst en spinazie = 'overdrijving'. Als je het zelf maar snapt
[..]
ok joh, laat t lekker lopen!
Ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:27 schreef realAIVD het volgende:
Oke, chagrijnige dag hier, dus ik neem er even een eigen topic voor.
Dat heb ik dus eigenlijk ook met deze dag gedaan, gewoon een eigen dag genomen...
Met een Paulaner (of twee) en het uitvoeren van kookideeën die al te lang op zich lieten wachten!
Het idee was om nu ein-de-lijk eens de nieuwe hakmolen in gebruik te nemen, en daarnaast was het streven om rendang daging te maken, maar dan zoals het "hoort" (dwz, een stel authentieke ingrediënten die ik nog niet in huis had aan te schaffen en er eens de tijd voor te nemen...).
Met de aanschaf van de ingrediënten ging het in eerste instantie goed, al heb ik me er bij neer moeten leggen dat de verse laos vervangen ging worden door meuk in poedervorm...maar goed, palmsuiker, sereh, limoenblad, gemalen korianderzaad (lekker ruikt dat), alles ging geweldig...
TOT ik bij AH een stuk stoofvlees wilde kopen. Dat ging 'm niet worden. Ze hadden een paar zielige bakjes rund liggen die ik nog niet aan m'n hond zou geven (en ik heb niet eens een hond), dus daar ging m'n plan.
![]()
Uiteindelijk (omdat ik het plan du jour niet op wilde geven) naar huis met 8 biologische kippendijen. Een mens moet wat!
Allereerst de nieuwe hakmolen getest:
[ afbeelding ]
4 grote sjalotten, 6 grote lomboks, 4 teentjes knoflook, flink stuk verse gember, zout, korianderpoeder, laos en kurkuma.
De nieuwe hakmolen heeft een dubbel setje messen die als een soort ninja's tekeer gaan, het resultaat was na een seconde of 10 beter dan verwacht:
[ afbeelding ]
In de olie allereerst de boemboe droog gebakken, daarna limoenblad en limoengras er bij gedaan en uiteindelijk ook de in stukken gesneden kippendijen. Even rondhusselen tot alles mooi bedekt is met de boemboe, wat palmsuiker en ketjap er bij en natuurlijk een aardige hoeveelheid kokosmelk:
[ afbeelding ]
En dan dus die paulaner openen en rustig genieten terwijl het huis zich met heerlijke geuren vult. Zo af en toe opstaan om eens te roeren. keukendeur open zodat ook de rest van de buurt kan genieten van je kookkunsten. En dan dus nog een Paulaner. ;-)
Tegen het einde wel wat vaker roeren en vooral niet te vlot stoppen, en dan heb je ondanks het rundvleesdebacle toch een mooie pan kip rendang/rendang ajam! En dat dan ook nog eens in een uurtje tijd, dat doet de rundvleesbrigade je niet na!
[ afbeelding ]
(Let op: dit moet je nóóit met gewone kipfilet doen, tenzij je nog iets nodig hebt om de ruimte in je vuilnisbak op te vullen).
Anyway, ik heb vast een piepklein bakje getest en het is goddelijk, MAAR nu moet ik nog steeds rendang daging maken. Nu ik weet hoe heerlijk al die ingrediënten ruiken, gaat dat vast niet lang op zich laten wachten.
![]()
Toch leuk hoe "koken" een dag op kan fleuren (of eigenlijk hoe het een dag zin kan geven terwijl je met een Paulaner zit te Netflixen).
Hoe was jullie dag?
Iwanius had ooit een prachtige post over dit argument.quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:16 schreef MissGiraffe het volgende:
(ik ben toevallig van Minang-afkomst, maar boeit jou het joh: jij weet het beter met je Wikipedia)
In plaats van nasi mag je rendang lezenquote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als indo....Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?
Oh en ��als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren.![]()
Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot.
De naam komt van een werkwoord dat verwijst naar de techniek, niet naar een specifiek gerecht of ingrediënt. In principe mag je dus in je rendang doen wat je wilt, zolang je het maar stooft.quote:Op donderdag 3 mei 2018 11:15 schreef Hexxenbiest het volgende:
Dacht dat rendang altijd van rundvlees was
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |