abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_178893473
Oke, chagrijnige dag hier, dus ik neem er even een eigen topic voor.
Dat heb ik dus eigenlijk ook met deze dag gedaan, gewoon een eigen dag genomen...
Met een Paulaner (of twee) en het uitvoeren van kookideeën die al te lang op zich lieten wachten!

Het idee was om nu ein-de-lijk eens de nieuwe hakmolen in gebruik te nemen, en daarnaast was het streven om rendang daging te maken, maar dan zoals het "hoort" (dwz, een stel authentieke ingrediënten die ik nog niet in huis had aan te schaffen en er eens de tijd voor te nemen...).

Met de aanschaf van de ingrediënten ging het in eerste instantie goed, al heb ik me er bij neer moeten leggen dat de verse laos vervangen ging worden door meuk in poedervorm...maar goed, palmsuiker, sereh, limoenblad, gemalen korianderzaad (lekker ruikt dat), alles ging geweldig...

TOT ik bij AH een stuk stoofvlees wilde kopen. Dat ging 'm niet worden. Ze hadden een paar zielige bakjes rund liggen die ik nog niet aan m'n hond zou geven (en ik heb niet eens een hond), dus daar ging m'n plan.
-O-

Uiteindelijk (omdat ik het plan du jour niet op wilde geven) naar huis met 8 biologische kippendijen. Een mens moet wat!

Allereerst de nieuwe hakmolen getest:



4 grote sjalotten, 6 grote lomboks, 4 teentjes knoflook, flink stuk verse gember, zout, korianderpoeder, laos en kurkuma.

De nieuwe hakmolen heeft een dubbel setje messen die als een soort ninja's tekeer gaan, het resultaat was na een seconde of 10 beter dan verwacht:



In de olie allereerst de boemboe droog gebakken, daarna limoenblad en limoengras er bij gedaan en uiteindelijk ook de in stukken gesneden kippendijen. Even rondhusselen tot alles mooi bedekt is met de boemboe, wat palmsuiker en ketjap er bij en natuurlijk een aardige hoeveelheid kokosmelk:



En dan dus die paulaner openen en rustig genieten terwijl het huis zich met heerlijke geuren vult. Zo af en toe opstaan om eens te roeren. keukendeur open zodat ook de rest van de buurt kan genieten van je kookkunsten. En dan dus nog een Paulaner. ;-)

Tegen het einde wel wat vaker roeren en vooral niet te vlot stoppen, en dan heb je ondanks het rundvleesdebacle toch een mooie pan kip rendang/rendang ajam! En dat dan ook nog eens in een uurtje tijd, dat doet de rundvleesbrigade je niet na!



(Let op: dit moet je nóóit met gewone kipfilet doen, tenzij je nog iets nodig hebt om de ruimte in je vuilnisbak op te vullen).

Anyway, ik heb vast een piepklein bakje getest en het is goddelijk, MAAR nu moet ik nog steeds rendang daging maken. Nu ik weet hoe heerlijk al die ingrediënten ruiken, gaat dat vast niet lang op zich laten wachten.
*O*

Toch leuk hoe "koken" een dag op kan fleuren (of eigenlijk hoe het een dag zin kan geven terwijl je met een Paulaner zit te Netflixen).

Hoe was jullie dag? :)
  woensdag 2 mei 2018 @ 16:31:16 #2
8369 speknek
Another day another slay
pi_178893548
Oef dat ziet er goed uit.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_178893722
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:31 schreef speknek het volgende:
Oef dat ziet er goed uit.
Dank! :-)
Het rook al lekker, maar in de laatste 10 minuten kwam alles ineens helemaal mooi tot z'n recht. Kan niet wachten om dit ook eens met een goed stuk rundvlees te maken. :-)
pi_178893793
hoezo kan t niet met normale kipfilet?
Join the Army, see the world, meet interesting people - and kill them.
pi_178893836
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:42 schreef MilkTea het volgende:
hoezo kan t niet met normale kipfilet?
Dit vroeg ik me ook af :o .
Redacted
  woensdag 2 mei 2018 @ 16:43:57 #6
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178893839
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:42 schreef MilkTea het volgende:
hoezo kan t niet met normale kipfilet?
Droooogggggg
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_178893844
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:42 schreef MilkTea het volgende:
hoezo kan t niet met normale kipfilet?
Als je normale kipfilet een uurtje laat stoven zit je aan het eind met taaie smakeloze stukjes in een heerlijke saus.
Kippendij heeft voldoende vet om sappig te blijven :-)
pi_178893873
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:43 schreef Molo het volgende:

[..]

Droooogggggg
Dit is inderdaad de korte versie van het eindresultaat bij gebruik van kipfilet, haha.
  woensdag 2 mei 2018 @ 16:49:20 #9
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_178893949
rendang van kippendijen :')
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  woensdag 2 mei 2018 @ 16:49:41 #10
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_178893956
Geen verse laos? Opvallend, dat kun je zelfs bij de AH krijgen geloof ik.

Toch leuk, ziet er lekker uit.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_178894079
Kippendij _O_
Altijd jammer dat kippendij in Nederland zo relatief duur is. In Engeland is juist "onze" kipfilet weer duurder.

Heb honger gekregen van dit topic. Leuk verslag TS
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 2 mei 2018 @ 17:17:36 #12
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_178894595
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:44 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Als je normale kipfilet een uurtje laat stoven zit je aan het eind met taaie smakeloze stukjes in een heerlijke saus.
Kippendij heeft voldoende vet om sappig te blijven :-)
Kippendij is gewoon zó ontzettend veel lekkerder dan gewone kipfilet _O_ :9~
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 2 mei 2018 @ 18:51:59 #13
476709 Ik2
Gradueel
pi_178896723
ziet er heerlijk uit! :9~

mijn dag was fijn

doei :W

tot de volgende keer
Ik zeg niets meer, dat was het.
  woensdag 2 mei 2018 @ 18:53:47 #14
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_178896769
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:49 schreef Kaneelstokje het volgende:
Geen verse laos? Opvallend, dat kun je zelfs bij de AH krijgen geloof ik.

Toch leuk, ziet er lekker uit.
Opvallender om te denken dat je rendang van kippendijen kunt maken :')
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_178897296
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 18:53 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Opvallender om te denken dat je rendang van kippendijen kunt maken :')
Echt he, hoe durft ze :')


:|W wat maakt het uit
  woensdag 2 mei 2018 @ 19:47:47 #16
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_178897934
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 19:20 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Echt he, hoe durft ze :')

:|W wat maakt het uit
Sowieso is het origineel van rundvlees. Maar het is ook nog eens een stoofgerecht, kip urenlang stoven..... Ja dat zal lekker zijn joh.
* MissGiraffe drinkt een glaasje water bij de gedachte aan de droge bek van rendang van kip :')

Maar is goed, wat boeit het allemaal: sushi maken we gewoon van haring en alboriorijst, KFC maken we gewoon van varkenslapjes, risotto gaan we gewoon maken met sushirijst en dan doen we het in een wrap en noemen we het originele Italiaanse risotto, burritos maken we van brood en we doen er paling in en dan noemen we het origineel Mexicaans eten. Ja ok. Wat maakt het uit :|W

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 02-05-2018 20:53:10 (Religie is niet relevant in CUL) ]
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_178898136
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 19:47 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Sowieso is het origineel van rundvlees. Maar het is ook nog eens een stoofgerecht, kip urenlang stoven..... Ja dat zal lekker zijn joh.
* MissGiraffe drinkt een glaasje water bij de gedachte aan de droge bek van rendang van kip :')

Maar is goed, wat boeit het allemaal: sushi maken we gewoon van haring en alboriorijst, KFC maken we gewoon van varkenslapje, risotto gaan we gewoon maken met sushirijst en dan doen we het in een wrap en noemen we het originele Italiaanse risotto, burritos maken we van brood en we doen er paling in en dan noemen we het origineel Mexicaans eten. Ja ok. Wat maakt het uit :|W
Inderdaad. Wat maakt het uit.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 02-05-2018 20:53:39 (Quote aangepast) ]
  woensdag 2 mei 2018 @ 20:01:54 #18
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_178898243
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 19:57 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Inderdaad. Wat maakt het uit.
Ok dat kan, het kan dat je vindt dat hutspot ook gewoon gemaakt kan worden van rijst en spinazie. Het kan dat je vindt dat een pizza gemaakt van platgemaakte falafel (balletjes van poffertjes met ei) met een sausje van sambal en wat pijnboompitten.

Feit is dat kip urenlang stoven gewoon een heel droog product :') oplevert.
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_178898306
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:01 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Ok dat kan, het kan dat je vindt dat hutspot ook gewoon gemaakt kan worden van rijst en spinazie. Het kan dat je vindt dat een pizza gemaakt van platgemaakte falafel (balletjes van poffertjes met ei) met een sausje van sambal en wat pijnboompitten.

Feit is dat kip urenlang stoven gewoon een heel droog product :') oplevert.
Man man man wat een overdrijving :') het is maar waar je je druk om kan maken
pi_178898308
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:01 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Ok dat kan, het kan dat je vindt dat hutspot ook gewoon gemaakt kan worden van rijst en spinazie. Het kan dat je vindt dat een pizza gemaakt van platgemaakte falafel (balletjes van poffertjes met ei) met een sausje van sambal en wat pijnboompitten.

Feit is dat kip urenlang stoven gewoon een heel droog product :') oplevert.
Niet als je kippendijen gebruikt.
Maar goed, jij hebt met 4 posts je puntje wel gemaakt, bedankt voor je meninkje.

Als je heel erg ongesteld bent mag je nog wel verder gaan met posten trouwens!
misschien helpt 't ;)
pi_178898343


[ Bericht 100% gewijzigd door realAIVD op 02-05-2018 20:05:30 ]
  woensdag 2 mei 2018 @ 20:06:56 #22
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_178898386
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:04 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Man man man wat een overdrijving :') het is maar waar je je druk om kan maken
Oh, gewoon aangeven dat rendang van rundvlees gemaakt wordt = 'waar maak je je druk over', zeggen dat hutspot ook wel gemaakt kan worden van rijst en spinazie = 'overdrijving'. Als je het zelf maar snapt :')

quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:04 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Niet als je kippendijen gebruikt.
Maar goed, jij hebt met 4 posts je puntje wel gemaakt, bedankt voor je meninkje.

Als je heel erg ongesteld bent mag je nog wel verder gaan met posten trouwens!
misschien helpt 't ;)
ok joh, laat t lekker lopen!
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_178898505
Rendang wordt vaak, maar zeker niet per definitie van rundvlees gemaakt.

Lees en verdiep je gewoon eens in de dingen waarover je schreeuwlelijkt, ouwe freebleeder! :W

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rendang_(gerecht)
  woensdag 2 mei 2018 @ 20:16:15 #24
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_178898662
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:11 schreef realAIVD het volgende:
Rendang wordt vaak, maar zeker niet per definitie van rundvlees gemaakt.

Lees en verdiep je gewoon eens in de dingen waarover je schreeuwlelijkt, ouwe freebleeder! :W

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rendang_(gerecht)
Oh je wil het laatste woord hebben? ook goed joh, maar rendang is een Indonesisch gerecht uit de Padang (Minangkabaus) regio (ik ben toevallig van Minang-afkomst, maar boeit jou het joh: jij weet het beter met je Wikipedia :') ), en wordt daar gemaakt van rundvlees. Dat jij er verder iets anders van wil maken moet je zelf weten, lekker man: kip urenlang stoven :r

Je kon het bericht ook gewoon een andere naam geven he? 'Indo-geinspireerd kip-gerecht'?
Ideetje?
:')
Maar ga lekker verder, je wil elke keer maar het laatste woord hebben, be my guest.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 02-05-2018 20:57:14 (Schelden is in geen enkele taal acceptabel.) ]
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  woensdag 2 mei 2018 @ 20:17:41 #25
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_178898691
Godver anders heb je even lange tenen ofzo. :').
And so is the past
pi_178898702
Nee, nu ik weet dat jij helemaal uit het land van de Rendang komt,
geef ik je natuurlijk ontzettend gelijk.

B-)
pi_178898714
quote:
10s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:17 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Godver anders heb je even lange tenen ofzo. :').
Nee, ze heeft een lange nek, HAHAHAHA
pi_178898790
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Nee, ze heeft een lange nek, HAHAHAHA
:'( :')
pi_178898825
Het is maar waar je je druk om kan maken... :{
pi_178898843
Eigenlijk zou OP nu hutspot met rijst en spinazie moeten maken *)
pi_178898933
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:23 schreef emmyemmy2 het volgende:
Eigenlijk zou OP nu hutspot met rijst en spinazie moeten maken *)
Ik zou dat wel willen, maar dat is al gedaan, LOL



Spaanse hutspot met kikkererwten en spinazie
https://www.flair.be/nl/l(...)rerwten-en-spinazie/
  woensdag 2 mei 2018 @ 20:49:47 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178899551
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
Nee, nu ik weet dat jij helemaal uit het land van de Rendang komt,
geef ik je natuurlijk ontzettend gelijk.

B-)
Lijkt me het verstandigst. Tegen genen kan geen kennis op.
Lekker laten lullen uit die lange nek. ;)
  woensdag 2 mei 2018 @ 20:55:44 #33
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178899723
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:16 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Oh je wil het laatste woord hebben? ook goed joh, maar rendang is een Indonesisch gerecht uit de Padang (Minangkabaus) regio (ik ben toevallig van Minang-afkomst, maar boeit jou het joh: jij weet het beter met je Wikipedia :') ), en wordt daar gemaakt van rundvlees. Dat jij er verder iets anders van wil maken moet je zelf weten, lekker man: kip urenlang stoven :r

Je kon het bericht ook gewoon een andere naam geven he? 'Indo-geinspireerd kip-gerecht'?
Ideetje?
:')
Maar ga lekker verder, je wil elke keer maar het laatste woord hebben, be my guest.
Dit is een discussieplatform. Mensen kunnen het met je oneens zijn. Ga daar alsjeblieft wat rustiger mee om.
Spoilers!
  woensdag 2 mei 2018 @ 21:24:10 #34
168739 Red_85
'echt wel'
pi_178900713
Kippendij duur? Ga naar de halal slager. Drol en 3 veters.
Zelfde voor verse laos. De Turk of groentewinkel heeft het vaak liggen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 2 mei 2018 @ 21:39:28 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178901237
Speciaal voor Giraffemutsje : rendang van eieren.


Rendang Van Eieren


PS Voor Golfer : rendang met eieren. :P
  woensdag 2 mei 2018 @ 21:41:30 #36
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_178901312
Kip kan prima gestoofd worden.. Zat stoofgerechten met kip hoor :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator woensdag 2 mei 2018 @ 21:46:47 #37
9859 crew  Karina
Woman
pi_178901501
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal voor Giraffemutsje : rendang van eieren.

[ link | afbeelding ]
Rendang Van Eieren


PS Voor Golfer : rendang met eieren. :P
Uh dat ziet er echt heel onsmakelijk uit.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_178901513
quote:
Dat ziet er prachtig uit zeg
  woensdag 2 mei 2018 @ 21:49:39 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178901594
Hahahaha. Ik vind alles goed. :)
pi_178901792
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal voor Giraffemutsje : rendang van eieren.

[ link | afbeelding ]
Rendang Van Eieren


PS Voor Golfer : rendang met eieren. :P
De vega variant?
  woensdag 2 mei 2018 @ 21:55:54 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178901816
quote:
14s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:55 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

De vega variant?
Nee vegan
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 2 mei 2018 @ 22:00:00 #42
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178901926
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:49 schreef RobinOok het volgende:
Hahahaha. Ik vind alles goed. :)
Dan wil ik ook nog even uit dat ik het geschitter van het rvs erg afleidend vind.
Spoilers!
  woensdag 2 mei 2018 @ 22:01:50 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178901973
quote:
14s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:55 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

De vega variant?
Euh, zo kun je het ook noemen ja.
Er kan ook nog jonge nangka/jackfruit door, zag ik later elders.
  woensdag 2 mei 2018 @ 22:03:39 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178902022
quote:
14s.gif Op woensdag 2 mei 2018 22:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dan wil ik ook nog even uit dat ik het geschitter van het rvs erg afleidend vind.
Ja, vind ik ook wel ja. Maar had geen zin in nog een fotosessie.
Echt mooi of aantrekkelijk zou het toch al nooit gaan worden. :+
  woensdag 2 mei 2018 @ 22:16:48 #45
317039 Printerkabel
Hello darkness, my old friend
pi_178902393
Ziet er goed uit!
  donderdag 3 mei 2018 @ 00:34:34 #46
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_178904630
pure fittie dit
pi_178904685
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:49 schreef MissGiraffe het volgende:
rendang van kippendijen :')
Ben verwend met te pas en on te pas normale rendang, maar dan met klapper ipv kokosmelk uit blik, en eigenlijk lijkt dit me voor de variatie wel :9~ :9~ :9~
pi_178904697
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:06 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Oh, gewoon aangeven dat rendang van rundvlees gemaakt wordt = 'waar maak je je druk over', zeggen dat hutspot ook wel gemaakt kan worden van rijst en spinazie = 'overdrijving'. Als je het zelf maar snapt :')

[..]

ok joh, laat t lekker lopen!
Jezus wijf ben je in de menopauze ofzo. Kipsmoor duurt toch ook lang. Als je een beetje kunt koken maar dat kun je blijkbaar niet, blijft kip ook gewoon mals. Joe.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 03-05-2018 00:49:04 ]
pi_178905536
Heb t zelf ook weleens met muskusrat gemaakt maar dat was toen ik nog bij de commandos zat
hebben we t op oefening in t bos gemaakt
lekkerrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pi_178909250
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:27 schreef realAIVD het volgende:
Oke, chagrijnige dag hier, dus ik neem er even een eigen topic voor.
Dat heb ik dus eigenlijk ook met deze dag gedaan, gewoon een eigen dag genomen...
Met een Paulaner (of twee) en het uitvoeren van kookideeën die al te lang op zich lieten wachten!

Het idee was om nu ein-de-lijk eens de nieuwe hakmolen in gebruik te nemen, en daarnaast was het streven om rendang daging te maken, maar dan zoals het "hoort" (dwz, een stel authentieke ingrediënten die ik nog niet in huis had aan te schaffen en er eens de tijd voor te nemen...).

Met de aanschaf van de ingrediënten ging het in eerste instantie goed, al heb ik me er bij neer moeten leggen dat de verse laos vervangen ging worden door meuk in poedervorm...maar goed, palmsuiker, sereh, limoenblad, gemalen korianderzaad (lekker ruikt dat), alles ging geweldig...

TOT ik bij AH een stuk stoofvlees wilde kopen. Dat ging 'm niet worden. Ze hadden een paar zielige bakjes rund liggen die ik nog niet aan m'n hond zou geven (en ik heb niet eens een hond), dus daar ging m'n plan.
-O-

Uiteindelijk (omdat ik het plan du jour niet op wilde geven) naar huis met 8 biologische kippendijen. Een mens moet wat!

Allereerst de nieuwe hakmolen getest:

[ afbeelding ]

4 grote sjalotten, 6 grote lomboks, 4 teentjes knoflook, flink stuk verse gember, zout, korianderpoeder, laos en kurkuma.

De nieuwe hakmolen heeft een dubbel setje messen die als een soort ninja's tekeer gaan, het resultaat was na een seconde of 10 beter dan verwacht:

[ afbeelding ]

In de olie allereerst de boemboe droog gebakken, daarna limoenblad en limoengras er bij gedaan en uiteindelijk ook de in stukken gesneden kippendijen. Even rondhusselen tot alles mooi bedekt is met de boemboe, wat palmsuiker en ketjap er bij en natuurlijk een aardige hoeveelheid kokosmelk:

[ afbeelding ]

En dan dus die paulaner openen en rustig genieten terwijl het huis zich met heerlijke geuren vult. Zo af en toe opstaan om eens te roeren. keukendeur open zodat ook de rest van de buurt kan genieten van je kookkunsten. En dan dus nog een Paulaner. ;-)

Tegen het einde wel wat vaker roeren en vooral niet te vlot stoppen, en dan heb je ondanks het rundvleesdebacle toch een mooie pan kip rendang/rendang ajam! En dat dan ook nog eens in een uurtje tijd, dat doet de rundvleesbrigade je niet na!

[ afbeelding ]

(Let op: dit moet je nóóit met gewone kipfilet doen, tenzij je nog iets nodig hebt om de ruimte in je vuilnisbak op te vullen).

Anyway, ik heb vast een piepklein bakje getest en het is goddelijk, MAAR nu moet ik nog steeds rendang daging maken. Nu ik weet hoe heerlijk al die ingrediënten ruiken, gaat dat vast niet lang op zich laten wachten.
*O*

Toch leuk hoe "koken" een dag op kan fleuren (of eigenlijk hoe het een dag zin kan geven terwijl je met een Paulaner zit te Netflixen).

Hoe was jullie dag? :)
Ziet er heerlijk uit!
pi_178909453
Dacht dat rendang altijd van rundvlees was :o
pi_178937217
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:16 schreef MissGiraffe het volgende:
(ik ben toevallig van Minang-afkomst, maar boeit jou het joh: jij weet het beter met je Wikipedia :') )
Iwanius had ooit een prachtige post over dit argument.

quote:
2s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als indo.... :') Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?

Oh en ��als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren. }:|

Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot. :r
In plaats van nasi mag je rendang lezen _O_ .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_178937298
quote:
1s.gif Op donderdag 3 mei 2018 11:15 schreef Hexxenbiest het volgende:
Dacht dat rendang altijd van rundvlees was :o
De naam komt van een werkwoord dat verwijst naar de techniek, niet naar een specifiek gerecht of ingrediënt. In principe mag je dus in je rendang doen wat je wilt, zolang je het maar stooft.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')