Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.quote:Op maandag 3 mei 2021 13:25 schreef golfer het volgende:
Tweede batch koffie-ijs gemaakt met verhouding 2 dl slagroom en 1 dl melk, 2 eidooiers en 3 koppen ristretto en 50 gr. (bruine)basterdsuiker.
Stukken beter gelukt en erg lekker en romig.
Zo heb ik het ook gedaan, Piet Jan.quote:Op maandag 3 mei 2021 14:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.
Ik kreeg deze vanmorgen voor Moederdag ❤quote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Ben benieuwd.quote:Op zondag 9 mei 2021 10:53 schreef miss_sly het volgende:
Dadelijk eens kijken of ik mijn eerste batch van iets kan maken.
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.quote:Op zondag 9 mei 2021 13:25 schreef devlinmr het volgende:
Ben ondertussen kilo's aangekomen... En dan alleen maar door het lezen van dit topic
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenserenquote:Op zondag 9 mei 2021 13:52 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.
Ik ga ook zeker juist op zoek naar wat gezondere manieren om ijs te maken. Maar niet alleen. Ik ben groot voorstander van een goede mix van gezond en ongezond, en altijd lekker
Met sorbetijs voorkom je de vetten, inderdaad, maar de suikers niet.quote:Op zondag 9 mei 2021 14:06 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenseren
Ach je leeft maar een keer ouwe dibbes.quote:Op zondag 9 mei 2021 16:12 schreef anndb het volgende:
Nu wil ik ook een ijsmachine, wou ik eigenlijk al maarja. Heb eigenlijk al te veel keuken troep. En te weinig ruimte in de diepvries (en te dik).
Redenen genoeg om niet te kopen, maar toch grote twijfel.
Potentieel kan je er een opgeklopte eiwit doorheen doen, maar feit blijft dat een vriezer eigenlijk te koud is met zn -18.quote:Op zondag 30 mei 2021 19:13 schreef miss_sly het volgende:
Ik maakte gisteren aarbeienijs naar dit recept:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/aardbeiensorbet-met-limoen
De smaak was geweldig!
Ik heb alleen het idee dat er iets niet helemaal goed gaat met het ijs draaien. Na niet al te lange tijd zit er veel ijs in de mixer en draait ie eigenlijk alleen maar rondjes met de klomp ijs die in de mixer vast zit. Na een uur is het dan ook nog echt wel te zacht. Na een half uurtje vriezer gaat het wel, maar na een nacht in de vriezer is het dan weer veel te hard.
Wat doe ik verkeerd? Iemand een tip?
Resultaat, overheerlijk smeuïg sinaasappelroomijs:quote:Op vrijdag 18 juni 2021 17:13 schreef golfer het volgende:
Ben nu bezig sinaasappelroomijs te maken volgens dit recept:
https://www.sjeef.nl/Recepten/IJsrecepten/sinaasappel_room.html
met als eigen toevoeging wat limoensap voor de frisheid, een paar gram vanillesuiker en een scheut cointreau.
Nu aan het afkoelen en later de ijsmachine in. Ben benieuwd naar het resultaat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |