abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 30 maart 2018 @ 21:39:49 #26
62913 Blik
The one and Only!
pi_178201803
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 maart 2018 17:24 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Met alle respect maar paaseieren zoeken is de meest infantiele traditie die ik ken.

Desalniettemin wens ik je veel plezier.
Kan mij het schelen, zijn de kinderen even lekker bezig.
  vrijdag 30 maart 2018 @ 21:43:02 #27
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_178201881
Het is de Ronde van Vlaanderen en Quickstep wordt als favoriet gezien, dus waarschijnlijk zal alles wel mislopen. Ik gok op 1 Quickstepper in de top 10 op plek 8.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_178201924
quote:
99s.gif Op vrijdag 30 maart 2018 21:43 schreef SaintOfKillers het volgende:
Het is de Ronde van Vlaanderen en Quickstep wordt als favoriet gezien, dus waarschijnlijk zal alles wel mislopen. Ik gok op 1 Quickstepper in de top 10 op plek 8.
Geen Stijn VDB meer bij QS die alles in de soep rijdt.
  Forum Admin / PR vrijdag 30 maart 2018 @ 21:51:58 #29
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_178202110
quote:
99s.gif Op vrijdag 30 maart 2018 21:43 schreef SaintOfKillers het volgende:
Het is de Ronde van Vlaanderen en Quickstep wordt als favoriet gezien, dus waarschijnlijk zal alles wel mislopen. Ik gok op 1 Quickstepper in de top 10 op plek 8.
Ik verwacht helaas hun halve team wel in de top tien. Die gaan schroeien als een gek.
pi_178202479
Ik zet mijn geld ook op een renner van QS.
  vrijdag 30 maart 2018 @ 22:11:01 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178202520
Tiesj gaat winnen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178203957
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 maart 2018 17:00 schreef Aguero het volgende:
Sky staat trouwens ook met een, op papier, super sterke ploeg aan de start. Ik ben met name benieuwd wat Kwiat kan. Met zijn vorm zit het wel goed voorjaar wel goed als we naar de Tirreno kijken maar ik vraag me wel of hij goed hij zondag gaat zijn zonder kasseienkoersen in de benen.

151 KWIATKOWSKI Michal
152 GOLAS Michal
153 KNEES Christian
154 MOSCON Gianni
155 ROWE Luke
156 STANNARD Ian
157 VAN BAARLE Dylan
SkyGODEN _O_

Schroeien met Kwiat, Moscon en Stannard _O_
Rowe als wegkapitein van het complete peloton _O_
pi_178206679
Tiesj Benoot geeft het ons op een blaadje: “Ik win de Ronde”, schreef hij in opstel van exact tien jaar geleden

Tiesj Benoot (24) is favoriet voor de Ronde van Vlaanderen, tien jaar geleden was hij gewoon een 14-jarige leerling aan het Don Bosco-college in Zwijnaarde. Voor het vak Nederlands kreeg hij toen de opdracht een science­fictionverhaal te schrijven. Benoot koos ervoor een verhaal te maken over de Ronde van Vlaanderen 2018. Een wedstrijd die hij zou winnen, voor Boonen en Van Avermaet. Exclusief voor uw krant haalde de kopman van Lotto-Soudal het opstel uit de archieven en analyseert zijn schrijfsel, dat hem destijds een knappe 9,5/10 opleverde.

Passage 1: De ochtend van ’s werelds mooiste

Het is het jaar 2018, op 6 april, de zondagochtend voor ’s wereld mooiste wielerklassieker: de Ronde van Vlaanderen. In de wielergeschiedenis wonnen verscheidene wielerhelden deze wedstrijd. Tom Boonen, Eddy Merckx, Johan ­Museeuw, Greg Van Avermaet, Peter Van Petegem… En zo kan ik nog enkele uren doorgaan.


“We kregen de opdracht een sciencefictionverhaal te schrijven. Ik koos als jonge renner het onderwerp de Ronde. Die winnen was toen al een grote droom. Ik vond dat thema leuker dan een verhaal over aliens. Kregen we voor school een huistaak, dan probeerde ik dat wel vaker te koppelen aan sport. Ik kreeg van leraar Hoste een 9,5 op 10. Ik had altijd wel goede punten op school, maar zo’n hoog cijfer was zeldzaam. Al scoorde ik altijd wel goed op talen.”

Passage 2: Greg is de favoriet, Tiesj de outsider

Vandaag de dag zijn er meerdere toppers en outsiders die kans maken op de overwinning. Ik lees even voor uit de krant: vijf sterren voor Greg Van Avermaet, Wouter Weylandt en Jürgen Roelandts. Vier sterren voor Saimen De Laeter, Tom Boonen en Otto Vergaerde. Drie sterren voor Tiesj Benoot, James Baeyens en Leif Hoste. Twee sterren voor Gianni Mersman, Jan Kuyckx en Filippo Pozzato. Eén ster voor Stijn Van Hecke en Dylan Jaspers.


“Vijf sterren voor Van Avermaet, ja. Hij was in 2008 toen nog maar 22, maar was in het voorjaar wel al derde geëindigd in de E3 Harelbeke. Ik dacht toen wel al dat hij een topper zou worden. Daarom dat hij in mijn verhaal ook al drie keer de Ronde van Vlaanderen had ­gewonnen. Hij zou er nu voor tekenen, denk ik. Ook Weylandt en Roelandts kregen vijf sterren. Net als Greg waren zij in 2008 de jonge talenten. Boonen gaf ik vier sterren. Dat was toen dé man, al wist ik wel dat het kantje boordje ging worden of hij in 2018 nog zou koersen of niet. De tand des tijds is mij te snel af geweest. Ook Saimen De Laeter kreeg vier sterren, een leeftijdsgenoot van mij die toen bij de aspiranten alle koersen won. Ook ­Otto Vergaerde en James Baeyens waren leeftijdsgenoten en zijn nu nog steeds vrienden. Jongens als Vanmarcke en Stuyven staan er niet bij. Zij reden toen in de jeugdcategorieën boven mij en ik ken kende hen nog niet. Ik geef mezelf drie sterren. In het verhaal win ik als outsider. Dat zou ook nu het geval zijn.”

Passage 3: Wel druk, geen stress

In de kranten en tijdschriften lees je zeer veel de naam Tiesj Benoot, het opkomende talent uit Drongen. Hij wordt zelfs de nieuwe Tom Boonen genoemd. Benoot zelf blijft er rustig bij, hij heeft immers nog veel tijd om de absolute top te halen.


“Benoot wordt hier de opvolger van Tom Boonen genoemd. Het is mij na de vijfde plaats in mijn eerste Ronde van Vlaanderen ook echt overkomen. Net zoals Stuyven, Van Keirsbulck en Wouter Weylandt. Wouter kwam uit dezelfde streek. Ik herinner mij dat ik toen eens ging trainen langs de Schelde en ik als een echte groupie een uur lang in het wiel van hem en Iljo Keisse heb gereden. Ik keek enorm op naar Wouter.”

Passage 4: De vroege vlucht

Al meteen wagen enkele buitenlanders hun kans, na de tweede helling van de dag (de Hotond) komen er zes renners op kop: Loic Perserini, Jan Willem Welter, Erik Kramer, Christophe Balken, Hans de Beir en jawel, één Belg: Fons Van Callenberghe uit de Jartazi-ploeg.


“De vroege vlucht. Jan Willem Welter en Erik Kramer waren twee Nederlanders tegen wie ik koerste. Ze waren toen een stuk beter. In Nederland kon je toen bij de aspiranten een rittenkoers rijden. Dat bestond in België niet. Daarom hadden die mannen meer volume dan ik. Ook Fons Van Callenberghe was mee in de ontsnapping. Geen renner, maar een personage uit het toenmalige tv-programma ‘Willy’s en Marjetten.’ Een zalig programma. Ook vond ik Fons Van Callenberghe een naam waarbij je meteen denkt aan een Flandrien van vijftig jaar geleden.”

Passage 5: Voor het eerst naar de Oude Kwaremont

De tijd dringt, want binnen een goeie 55 kilometer ligt de eerste belangrijke scherprechter: de gevreesde Oude Kwaremont, die er momenteel zeer slecht bij ligt.


“De gevreesde Oude Kwaremont. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik toen nog nooit was opgereden en totaal niet wist hoe die kasseien erbij lagen. Ik kende die helling enkel van op televisie. Had ik hem wel gekend, dan had ik niet geschreven dat de favorieten na een aanval meteen 33 seconden voorsprong pakten op de Oude Kwaremont. Dat is vrij onrealistisch. Enkel de Koppenberg had ik al eens gedaan. Op een woensdagnamiddag rechtstreeks langs de Schelde naar Oudenaarde, de Koppenberg op en terug naar huis. En dan ’s avonds fier vertellen dat je dé Koppenberg had opgereden.”

Passage 6: Mee naar de kop

Het duo van het OriginO-team: James Baeyens en Stijn Van Hecke, het duo van Quick Step-Lotto: Wouter Weylandt en Tiesj Benoot, Dylan Jaspers voor Bodysol, Pozzato voor Milram, Otto Vergaerde voor Mitshubishi, Jürgen Roelandts en Gert Steegmans voor Luiquigas, Nick nuyens en Kevin De Weert voor Cofidis en Nino Honingh en Hostellerie voor DSB Bank. Greg Van Avermaet en Tom Boonen (allebei Team High Road) komen vooraan bij de drie koplopers, die al snel moeten lossen.


“De OriginO-ploeg. OriginO is een biowinkelketen. Mijn moeder was en is nog steeds de gerante van de vestiging in Drongen. Ikzelf reed zogezegd voor Lotto-Quick Step. De twee beste Belgische ploegen zouden gefusioneerd zijn. Iets wat ik nu niet meer snel zie gebeuren. Tom Boonen en Greg Van Avermaet reden voor Team High Road. Dat was in die jaren ‘the next big thing’ van de wielerploegen. Ze boekten meteen mooie resultaten en ik dacht toen dat zij de nieuwe standaard zouden worden. Maar na drie jaar was het al voorbij.”

Passage 7: Daar is de Muur

Onder de stralende zon en de geur van Belgische frieten en bier, het gejoel en oorverdovende gejuich van duizenden mensen rijden ze onder de boog van de 20 kilometer en vatten ze direct de Muur aan.


“Een beetje sfeerbeschrijving. Stilistisch de mooiste zin van het opstel. Toen mijn vader die zin achteraf las, kon hij niet geloven dat ik die zin zelf had geschreven. Hij vermoedde dat ik die zin ergens uit een krant had gekopieerd. Mijn moeder vond het ook een mooi opstel. Toen ik op het einde van het schooljaar mijn schriften en toetsen moest binnen brengen, heeft ze nog snel een kopie van het opstel genomen. Nochtans zijn wij geen echte bewaarders. Vroeger stond mijn fietskot vol met jeugd­bekers, maar die hebben we allemaal weggegeven. Mijn ongewassen fiets van de Strade Bianche bewaar ik wel. De trofee ook, maar niet in de living. Daarvoor is hij esthetisch niet mooi genoeg. Mijn vriendin Fien zou niet content zijn, mocht die ergens in de living staan. Voor de kassei van Roubaix en het kunstwerk van de Ronde van Vlaanderen zou wel plaats gemaakt worden.”

Passage 8: Tijd om te anticiperen

Boonen gaat er niet achter, het is immers zijn ploegmaat Benoot die anticipeert en bij Nick Nuyens en Nino Haringh is het eerder van niet kunnen.


“Anticiperen. Ik hoorde dat woord vaak vallen op televisie, maar ik kende de betekenis eigenlijk niet. Ik dacht toen dat het een synoniem was van linkeballen of treuzelen.”

Passage 9: Het wordt nog nipt

Het enigste wat de renners nog rest zijn drie bruggen. Op vijf kilometer van de meet kijkt Benoot een eerste maal om en hij ziet de achtervolgers dichter komen. Hij neemt nog eens stevig over.


“Drie bruggen tussen de Bosberg en Meerbeke. Bij de aspiranten werd er de toen een Wiebo-wedstrijd georganiseerd, waarbij we over de laatste 35 km van de toenmalige Ronde van Vlaanderen reden. Het golvende parcours met de stukken vals plat richting Meerbeke moeten voor de veertienjarige Tiesj Benoot toen als bruggen hebben aangevoeld.”

Passage 10: Benoot triomfeert!

De koploper drinkt nog eens en smijt zijn drinkbus weg. Hij draait de laatste rechte lijn op, nog 500 meter, het is vol rijden, tegen de 60 aan. Nu draaien ook de achtervolgers de laatste rechte lijn op. Benoot zet hem nog eens recht, kijkt niet om, nog 200 meter. Boonen zet aan, maar het is te laat, Tiesj Benoot wint op een overtuigende manier op 24-jarige leeftijd de Ronde van Vlaanderen!


“Solo 60 km/u in de laatste kilometer van de Ronde van Vlaanderen halen: dat is onmogelijk. Je mag al blij zijn als je boven de 50 km/u blijft. In het opstel win ik na een ­solo-aanval in de laatste twee kilometer. Hoe ik de Ronde van Vlaanderen zou winnen, maakt mij totaal niet uit. Het mag zelfs na een massasprint zijn. Maar ik besef dat als ik nog grote koersen ga winnen, dat het zoals in de Strade Bianche zal zijn. Ik moet niet met Sagan of Van Avermaet naar de meet trekken. Ik heb drie droomkoersen: de Strade Bianche, de Ronde en het WK. Met het wereldkampioenschap als absolute nummer één. Gewoon al om een heel jaar in die regenboogtrui te mogen rijden. Het parcours van Innsbruck moet mij wel liggen en ik denk dat het voor Sagan te lastig is om een vier op een rij te scoren. Maar over het WK wielrennen heb ik helaas nooit een sciencefictionverhaal geschreven.”

Leraar: “Hopelijk wordt het realiteit”
Geert Hoste (52) was in 2008 de leraar Nederlands en klastitularis van Tiesj Benoot in het tweede middelbaar. “Ik herinner mij het opstel nog goed”, zegt hij vandaag. “Toen ik het las, was ik aangenaam verrast. Tiesj was een timide en zeer zelfstandige jongen, zo’n fantasie had ik hem niet gegeven. Ik vond het ook zo mooi, omdat ik zelf ook een koersliefhebber was. Ik ben al enkele jaren VIP-begeleider op de bussen van Flanders Classics tijdens de Ronde. Ik zal zondagochtend aan de start eens bij de bus van Lotto-Soudal passeren en hopelijk een kort praatje kunnen slaan met Tiesj. En na wat ik de voorbije weken heb gezien, is het zeker niet onrealistisch dat hij van dat science­fictionopstel een waargebeurd verhaal maakt.”

Het volledige opstel:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Tiesjgod
  zaterdag 31 maart 2018 @ 01:39:58 #34
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178206733
:D
Dit is wel de goden verzoeken, het nu publiceren
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 31 maart 2018 @ 08:11:41 #35
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_178207982
Haha geweldig.
pi_178208107
Lang bij Popvych gebleven op de Ventoux
Jack does it in real time...
pi_178208191
Voorlopige tussenstand poll: het kan overal gebeuren behalve op de Taaienberg :D

Poll: Waar start het grote Masterplan van Don Pat?
Oude Kwaremont (121)
Haaghoek (148)
Berendries (155)
Muur Kapelberg (170)
Oude Kwarement (211)
Paterberg (214)
Koppenberg (221)
Mariaborrestraat (225)
Taaienberg (229)
Ergens anders....
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
pi_178209286
Briljant van Tiesj, als hij wint wordt ik officieel lid van de Tiesj fanclub.

Heimelijk ben ik natuurlijk al een grote Tiesj-fanboy
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zaterdag 31 maart 2018 @ 11:03:20 #39
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_178209754
Wouter Weylandt in Ties z'n opstel :'(
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_178210514
TV-tip vanavond: om 21.17 op één De Ronde 101.
quote:
Een jaar na 'De Ronde 100' zijn de makers terug met 'De Ronde 101'. Een programma in één dag gedraaid, een impressie van de hoogdag van het wielerjaar: de Ronde Van Vlaanderen. Een visueel verslag van 'Vlaanderens Mooiste', voor én achter de schermen. Als kijker rijd je mee in de wagens van de ploegleiders terwijl ze met hun renner tactisch overleggen. Je zit mee in de nerveuze motorkaravaan van de commentatoren. En sta je tussen de talrijke supporters, voel je de unieke sfeer op de Patersberg, de Kwaremont en de Berendries. In het zog van renners, verslaggevers en supporters herbeleef je die spannende dag met een fantastische Belgische ontknoping.
Sportdocumentaire n.a.v. de 101e Ronde Van Vlaanderen, die gereden werd op 2 april 2017.
pi_178210547
En vanmiddag om 14.00 nog 4 uur lang een verslag van De Ronde voor wielerliefhebbers.
sig verwijderd door FA
pi_178212103
Op de één of andere manier leeft deze koers nog totaal niet bij mij, terwijl ik in andere jaren er al dagen naar uit zat te kijken.
pi_178212169
Fantastisch, Tiesj _O_
  Moderator zaterdag 31 maart 2018 @ 14:16:10 #44
249559 crew  Lavenderr
pi_178212595
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 11:50 schreef TheArt het volgende:
TV-tip vanavond: om 21.17 op één De Ronde 101.

[..]

Ah dank! Kijken ^O^
pi_178212742
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 13:45 schreef Max23 het volgende:
Op de één of andere manier leeft deze koers nog totaal niet bij mij, terwijl ik in andere jaren er al dagen naar uit zat te kijken.
Heb je E3, GW en DDV niet gezien? Waren toch lekkere opwarmertjes.
  zaterdag 31 maart 2018 @ 15:44:27 #46
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178214123
Het verdict

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 31 maart 2018 @ 15:47:21 #47
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_178214175
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 15:44 schreef Szura het volgende:
Het verdict

[ afbeelding ]
Waarom krijgt Sep dr drie?
  zaterdag 31 maart 2018 @ 15:48:20 #48
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_178214193
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 11:52 schreef Ambrosius het volgende:
En vanmiddag om 14.00 nog 4 uur lang een verslag van De Ronde voor wielerliefhebbers.
Hahaha :')
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 31 maart 2018 @ 16:13:39 #49
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_178214653
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 15:47 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Waarom krijgt Sep dr drie?
nog even lekker dom koersen aanmoedigen. Want dat moet hij om te kunnen winnen zegt hij
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 31 maart 2018 @ 16:32:41 #50
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_178215024
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 16:13 schreef rubbereend het volgende:

[..]

nog even lekker dom koersen aanmoedigen. Want dat moet hij om te kunnen winnen zegt hij
Ik gun 't hem wel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')