abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177916131
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177916167
Erdogan de pedofiel verovert er een nieuw stukje land bij en de Turken juichen zichzelf de afgrond in. :')

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  zondag 18 maart 2018 @ 20:32:44 #3
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177916244
Afrinspor _O_

Ik verheug me al op Afrinspor tegen Cinderes Belediyespor
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittanni er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  zondag 18 maart 2018 @ 20:36:11 #4
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177916370
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:30 schreef Nintex het volgende:
Erdogan de pedofiel verovert er een nieuw stukje land bij en de Turken juichen zichzelf de afgrond in. :')
Haha gelijk een tata onderbuikfipo :D
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittanni er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177916600
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:30 schreef Nintex het volgende:
Erdogan de pedofiel verovert er een nieuw stukje land bij en de Turken juichen zichzelf de afgrond in. :')
GettyImages-122594571-1-1160x736_zpswrql0xed.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177916679
Next target, allepo.
  zondag 18 maart 2018 @ 20:49:37 #7
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177916841
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:45 schreef _--_ het volgende:
Next target, allepo.
Manbij tot aan de eufraat rivier ypg vrij maken mag ook wel, maar eerst even Afrin goed mijn- en boobytrap vrij maken.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittanni er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177916845
Erdogan heeft zijn westerse bondgenoten al weggejaagd en gaat nu verder het Syrische moeras in.

Als hij zich er niet mee had bezig gehouden dan hadden de Russen er nog een flinke kluif bij gehad. Het terugwinnen van Koerdisch gebied voor bondgenoot Assad, maar nu scheelt dit de Russen en het Syrische leger enorm aan materieel en moeite.

Het is ook wel aandoenlijk om te zien dat een NAVO land voor zijn grondtroepen gebruik moet maken van half gare milities die al dan niet van ISIS overgelopen zijn. Met name toen het Turkse konvooi vastliep was al duidelijk hoe zwak de positie van Turkije is in dit hele geopolitieke schaakspel. Het zou me niets verbazen als Putin aan de ene kant de deur open zet voor de Turken om Syrie binnen te rijden en aan de andere kant de PKK wat cadeautjes geeft in vorm van anti-tank wapens. Het zou een typisch Russische streek zijn.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_177916884
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:49 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Manbij tot aan de eufraat rivier ypg vrij maken mag ook wel, maar eerst even Afrin goed mijn- en boobytrap vrij maken.
Gewoon heel Syri.
pi_177917145
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:49 schreef Nintex het volgende:
Erdogan heeft zijn westerse bondgenoten al weggejaagd en gaat nu verder het Syrische moeras in.
Over welke westerse bondgenoten heb je het nu? Toch niet die het tijd vonden voor een regimechange?
quote:
Het zou een typisch Russische streek zijn.
Vertel, wat weet jij over typische Russen dat anderen niet weten.
pi_177920701
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:30 schreef Nintex het volgende:
Erdogan de pedofiel verovert er een nieuw stukje land bij en de Turken juichen zichzelf de afgrond in. :')
Wat een onzin. Waarom steun jij marxistische terroristen?
pi_177921055
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 23:08 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wat een onzin. Waarom steun jij marxistische terroristen?
Trumpists -> Conservatives -> Libruls -> Socialists -> Fascists -> Marxists -> Islamists

Als het op Marxisten vs. Islamisten aan komt ben ik 'voor' de marxisten, maar dat is hetzelfde als dat ik liever mijn teen stoot dan poep eet. :')

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_177921118
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 23:21 schreef Nintex het volgende:

[..]

Trumpists -> Conservatives -> Libruls -> Socialists -> Fascists -> Marxists -> Islamists

Als het op Marxisten vs. Islamisten aan komt ben ik 'voor' de marxisten, maar dat is hetzelfde als dat ik liever mijn teen stoot dan poep eet. :')
Dan zou apathie je beter staan. Punt is juist dat je je YPG/PKK-fanboyisme niet echt aan het verbergen bent.
  zondag 18 maart 2018 @ 23:24:28 #14
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177921133
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 23:21 schreef Nintex het volgende:

[..]

Trumpists -> Conservatives -> Libruls -> Socialists -> Fascists -> Marxists -> Islamists

Als het op Marxisten vs. Islamisten aan komt ben ik 'voor' de marxisten, maar dat is hetzelfde als dat ik liever mijn teen stoot dan poep eet. :')
Wie zijn dan de 'islamisten..'?
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittanni er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177921465
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:49 schreef Nintex het volgende:
Erdogan heeft zijn westerse bondgenoten al weggejaagd en gaat nu verder het Syrische moeras in.
you mad niggah?

quote:
Als hij zich er niet mee had bezig gehouden dan hadden de Russen er nog een flinke kluif bij gehad. Het terugwinnen van Koerdisch gebied voor bondgenoot Assad, maar nu scheelt dit de Russen en het Syrische leger enorm aan materieel en moeite.
De Russen hebben tot afgrijzen van Assad en Iran Afrin incl luchtruim overgedragen aan Erdo. Assad stuurde wat NDF losers en Erdo stuurde die naar de hel met Poetins permissie.

Doet pijn dit?

quote:
Het is ook wel aandoenlijk om te zien dat een NAVO land voor zijn grondtroepen gebruik moet maken van half gare milities die al dan niet van ISIS overgelopen zijn.
Gewoon slim. Weinig casualties en de lokale Syrische rebellen zelf klaren het klusje.

quote:
Het zou me niets verbazen als Putin aan de ene kant de deur open zet voor de Turken om Syrie binnen te rijden en aan de andere kant de PKK wat cadeautjes geeft in vorm van anti-tank wapens.
Blijf vooral dromen. Als hij dat wilde had hij dat al lang gedaan. Hij wil Turkse invloed bij de rebellen want daar kan hij deals mee settlen en dus de oorlog definitief beeindigen. Assads regime is toch al gered. Wel ten koste van Syrische soevereiniteit ja, maar conform de nieuwe status quo. Syrie verdeeld in invloedssferen.

Poetin stoort zich meer aan de YPG als Amerikaanse proxy in Syrie dan Turkse FSA rebellen rondom Afrin.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  zondag 18 maart 2018 @ 23:49:08 #16
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177921596
Op Twitter @Presidency_Sy staan allemaal filmpjes van Assad die in z’n eigen wagen naar Ghouta rijdt :')

DYmKt7sVAAAOBav?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177921608
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 23:49 schreef Szura het volgende:
Op Twitter @Presidency_Sy staan allemaal filmpjes van Assad die in z’n eigen wagen naar Ghouta rijdt :')
Altijd leuke propaganda.
pi_177921688
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 23:41 schreef Aloulu het volgende:

[..]

you mad niggah?

[..]

De Russen hebben tot afgrijzen van Assad en Iran Afrin incl luchtruim overgedragen aan Erdo. Assad stuurde wat NDF losers en Erdo stuurde die naar de hel met Poetins permissie.

Doet pijn dit?

[..]

Gewoon slim. Weinig casualties en de lokale Syrische rebellen zelf klaren het klusje.

[..]

Blijf vooral dromen. Als hij dat wilde had hij dat al lang gedaan. Hij wil Turkse invloed bij de rebellen want daar kan hij deals mee settlen en dus de oorlog definitief beeindigen. Assads regime is toch al gered. Wel ten koste van Syrische soevereiniteit ja, maar conform de nieuwe status quo. Syrie verdeeld in invloedssferen.

Poetin stoort zich meer aan de YPG als Amerikaanse proxy in Syrie dan Turkse FSA rebellen rondom Afrin.
Het is alleen wel de vraag wat de ontwikkelingen gaan zijn als Turkije daadwerkelijk nog verder gaat. Je moet immers niet vergeten dat Turkije het liefst van Assads regime af wil
  zondag 18 maart 2018 @ 23:54:32 #19
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177921691
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 23:49 schreef Szura het volgende:
Op Twitter @Presidency_Sy staan allemaal filmpjes van Assad die in z’n eigen wagen naar Ghouta rijdt :')

[ afbeelding ]
Laat hem even doorrijden naar zijn olievoorraden in Noord Syri dan.

nYN2.png

TOEVALLIG allemaal in bezet ypg/usa/pkk gebied.

prh0.png

Amerika de pyromane brandweerman in Syri, eerst IS laten ontstaan en dan samen met YPG het probleem 'oplossen'.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittanni er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177922022
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 23:49 schreef Szura het volgende:
Op Twitter @Presidency_Sy staan allemaal filmpjes van Assad die in z’n eigen wagen naar Ghouta rijdt :')

[ afbeelding ]
They see me Rollin they hatin :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 19 maart 2018 @ 00:37:11 #21
365082 IPA35
Patriarch
pi_177922029
Aanhoudende geruchten dat er een false flag ding gaat komen (in Quneitra), gevolgd door een Amerikaanse invasie vanuit Al-Tanf.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_177922057
Ik pak alvast de popcorn. Klinkt wel too much though.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177922142
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 23:49 schreef Szura het volgende:
Op Twitter @Presidency_Sy staan allemaal filmpjes van Assad die in z’n eigen wagen naar Ghouta rijdt :')

[ afbeelding ]
Ah kijk de Iraanse afgezant kan auto rijden :P
pi_177922192
Hij is wel 1 van de laatste mensen die nog de weg kan vinden zo zonder navigatie :7
  maandag 19 maart 2018 @ 01:24:18 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177922230
quote:
10s.gif Op maandag 19 maart 2018 01:03 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Ah kijk de Iraanse afgezant kan auto rijden :P
Heeft ie al vaker gedaan tijdens de oorlog. Toen de terroristen uit Darayya op de groene bus waren gezet, kwam ie enkele dagen later met z’n bejaardenauto naar de moskee :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177922371
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 01:24 schreef Szura het volgende:

[..]

Heeft ie al vaker gedaan tijdens de oorlog. Toen de terroristen uit Darayya op de groene bus waren gezet, kwam ie enkele dagen later met z'n bejaardenauto naar de moskee :').
Hij had gewoon in vermomming die groene bus moeten besturen en dan net na het afzetten van die terroristen zijn pruik af moeten doen en hard it's a prank moeten roepen.
  maandag 19 maart 2018 @ 07:38:54 #28
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177923992
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 19:20 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waarom post je deze anti-Turkije propaganda?
Omdat het waar is?
  maandag 19 maart 2018 @ 07:40:52 #29
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177924008
quote:
In tegenstelling tot wat onze Nederturkse brders in dit topic beweren, geniet Assad nog steeds veel steun onder de bevolking, hier zichtbaar gemaakt. Deze mensen zijn dan ook bevrijd onder het juk van radicale Islamieten, hetzelfde waar in 1982 mee werd afgerekend.
  maandag 19 maart 2018 @ 07:42:01 #30
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177924012
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 01:14 schreef WammesWaggel het volgende:
Hij is wel 1 van de laatste mensen die nog de weg kan vinden zo zonder navigatie :7
Het zou wel een ironisch einde zijn als hij een verkeerde afslag pakt en rechtstreeks een rebellengebied inrijdt :')
pi_177925678
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 07:38 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Omdat het waar is?
Ja, net zoals de SAA en de shia milities ook onschuldige burgers doden. Dat onschuldige burgers het grootste slachtoffer zijn in conflicten/oorlogen is helaas een evidentie.

Maar jij wil er een soort 'Turken zijn monsters!' ding van maken.
pi_177926634
7 burgers en 4 Syrische rebellen gedood door bomaanslag YPG

https://www.dailysabah.co(...)in-afrin-town-center
pi_177927348
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 10:29 schreef polderturk het volgende:
7 burgers en 4 Syrische rebellen gedood door bomaanslag YPG

https://www.dailysabah.co(...)in-afrin-town-center
daar kan je niet omheen. zal wel aardig wat slachtoffers eisen dit soort dingen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177927375
tfsa nu ook al bezig bij tal rifaat? verrassend if true.

op_shield twitterde op maandag 19-03-2018 om 10:19:50 Another tank was seized from Pkk today. Location is unknown. But the fighter said that the meeting approached for Arfad(Tal Rifat) https://t.co/HOoNrCmDfS reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177927390
kennelijk zaten gisteren wat kneuzen te plunderen in afrin

metesohtaoglu twitterde op maandag 19-03-2018 om 07:54:13 #Syria's #FSA names&expels guilty fighters in looting in #Afrin city and also called its fighters for respect of civilians.📸https://t.co/zC0FhFz6hH reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177927770
quote:
10s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

daar kan je niet omheen. zal wel aardig wat slachtoffers eisen dit soort dingen.
Zoals elke bomanslag. Wat een nieuws !
pi_177927779
quote:
10s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:03 schreef Slayage het volgende:
kennelijk zaten gisteren wat kneuzen te plunderen in afrin

metesohtaoglu twitterde op maandag 19-03-2018 om 07:54:13 #Syria's #FSA names&expels guilty fighters in looting in #Afrin city and also called its fighters for respect of civilians.📸https://t.co/zC0FhFz6hH reageer retweet
Dat is gewoon georganiseerd, hoor.
  maandag 19 maart 2018 @ 11:49:28 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177928202
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 09:45 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ja, net zoals de SAA en de shia milities ook onschuldige burgers doden. Dat onschuldige burgers het grootste slachtoffer zijn in conflicten/oorlogen is helaas een evidentie.

Maar jij wil er een soort 'Turken zijn monsters!' ding van maken.
Nee, tegenwicht bieden aan de Turkse propaganda en gebrainwashte Erdogan aanhangers die beweren dat Turkije het beste met burgers voor heeft. Als je een oorlog start ergens heb je per definitie niet het beste voor met de burgers.
pi_177928236
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:49 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee, tegenwicht bieden aan de Turkse propaganda en gebrainwashte Erdogan aanhangers die beweren dat Turkije het beste met burgers voor heeft. Als je een oorlog start ergens heb je per definitie niet het beste voor met de burgers.
Soms is het kiezen tussen twee kwade. Terroristen (YPG) hun gang laten gaan kun je al helemaal niet verkopen
  maandag 19 maart 2018 @ 11:51:57 #41
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_177928254
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 08:52 schreef HSG het volgende:

[..]

Die baas rijdt zelf een auto i.p.v. een dure chauffeur in dienst te nemen.
Hij is altijd heel gewoon gebleven , een eenvoudig man van het volk met het hart op de goede plaats, die keihard knokt om zijn land te redden , tegen wil en dank. Hij doet een geweldige job, dat zal niemand ontkennen.
pi_177928323
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:51 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Hij is altijd heel gewoon gebleven , een eenvoudig man van het volk met het hart op de goede plaats, die keihard knokt om zijn land te redden , tegen wil en dank. Hij doet een geweldige job, dat zal niemand ontkennen.
:') in inferieure baathpropaganda geloven
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
  maandag 19 maart 2018 @ 11:59:51 #43
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177928444
Het beste met de Syrische burgers voor hebben maar wel jarenlang extremistische baardapen de grens over laten wandelen en extremisten steunen die diezelfde burgers het liefst alle beetjes vrijheid die ze hebben afpakken. Gebrainwashte Turken _O_.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177928551
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:54 schreef alilami het volgende:

[..]

:') in inferieure baathpropaganda geloven
Jij bent pro 'rebellen'?
pi_177928888
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:04 schreef Rangono het volgende:

[..]

Jij bent pro 'rebellen'?
ik ben pro-baathverdelgers
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177928913
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:20 schreef alilami het volgende:

[..]

ik ben pro-baathverdelgers
Waarom? en vooral: wat is het alternatief?
pi_177929024
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:21 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waarom? en vooral: wat is het alternatief?
waarom: omdat ze racisten zijn en mijn familie hebben gedeporteerd en vervolgd vanwege hun afkomst
alternatief: anarchie en oorlog is beter dan onder het baathjuk leven
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177929067
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:26 schreef alilami het volgende:

[..]

waarom: omdat ze racisten zijn en mijn familie hebben gedeporteerd en vervolgd vanwege hun afkomst
alternatief: anarchie en oorlog is beter dan onder het baathjuk leven
Wat is je afkomst?
pi_177929162
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:29 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wat is je afkomst?
Joodse afkomst
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177929182
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:34 schreef alilami het volgende:

[..]

Joodse afkomst
Het Syrisch-baathisme was toch niet antisemitisch?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')