abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178028730
registreer om deze reclame te verbergen
Kirb, ik ben zo benieuwd! Heb je al getest?
O+
All you need is tea & warm socks
pi_178029293
Ik heb helaas negatief getest ;(.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
pi_178029367
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 09:14 schreef Kirb het volgende:
Ik heb helaas negatief getest ;(.
Och nee, meisje toch ;( het was je zo gegund :*
All you need is tea & warm socks
pi_178029862
registreer om deze reclame te verbergen
Snoenk en Kirb :*
pi_178031654
:* Kirb, wat klote :'(
  vrijdag 23 maart 2018 @ 12:11:19 #106
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_178032468
Kirb -O- :*
  vrijdag 23 maart 2018 @ 14:15:21 #107
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_178034945
registreer om deze reclame te verbergen
-O- :* voor snoenk en kirb...

Voor de belangrijke data in de OP: mag 16 april hysteroscopie er voor mij In?
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Klus snacks - Barrels Basic Binnen en Buitenhuis klut topic
pi_178036577
Thanks allemaal. Vanavond nog maar even met mijn vriend bespreken maar ik denk dat we toch nu meteen maar een pauze inlassen. Dan slaan we twee cyclussen over en hebben we daarna nog twee pogingen. Even verstand op 0 en lekker op vakantie, daarna er weer tegenaan.

Barrel wat kunnen ze eigenlijk verder nog tegenkomen met een hysteroscopie? Ik kan de OP niet meer aanpassen, misschien even een mod DMen.

Camac veel succes maandag. Er zal vooral heel veel aan jullie gevraagd worden en mogelijk krijg je een echo. Is het een afspraak bij de gynaecoloog of bij een verpleegkundig specialist? En schrijf je vragen alvast op!

En snoenk, hoe gaat het? Heeft het echt nog doorgezet? :*
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
pi_178038006
Allereerst: Kirb wat ontzettend rot dat deze poging weer niet gelukt is :'( Het vraagt zoveel uithoudingsvermogen h? Ik denk dat een pauze een heel goed idee is. Je droom vind ik ook wel tekenend: op dit moment zit je er middenin en doet het veel met je. :*

quote:
17s.gif Op donderdag 22 maart 2018 19:52 schreef Camac het volgende:
Snoenk :*

Een tijd terug had ik hier al even een meeleespost geplaatst, de weken zijn echt voorbij gevlogen :o. Maandag hebben we de 1e afspraak op de fertiliteitspoli, ik ben benieuwd wat ons te wachten staat. Hebben jullie nog tips?
Hoi Camac, ik herinner me je verhaal niet meer. Zou je in de OP willen?
Ik weet niet hoeveel ervaring je hebt met inwendige echo's, maar het kan fijn zijn om een langer tuniekje/hemdje/jurkje aan te doen als je het ongemakkelijk vindt om in je blote bips rond te lopen.
Verder zou ik ook altijd vragen om een semenanalyse bij je man - dat bieden ze niet altijd aan. Wij hebben er zelf op aangedrongen en toen bleek helaas zijn zaad erg slecht te zijn. Het kan je tijd schelen aan nutteloze behandeling van jou als je dat direct aan het begin weet. Ik sluit me aan bij Bertha: stel al je vragen. Neem ze op papier mee als je denkt dat je het anders vergeet.

quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2018 15:50 schreef Barreltje het volgende:

[..]

bobby, herkenbaar ;)
en.. ik was de vorige ivf poging ook zwanger van die ENE die wel terug geplaats kon worden..

maar PUPO! dus dit gaat hem worden! :* *O*

Wij hadden vandaag ons evaluatie/ opstart gesprek..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
verder vertelde de gyn dat er gezien wordt dat de kwaliteit van het sperma omhoog kan gaan als mannen ook de zwangerschapsmultivitaminen slikken die de vrouwen ook slikken.. dus.. als je meer slikt dan foliumzuur, lekker samen aan de pil! ;) .. het KAN een positief effect hebben ~O>
Wat fijn dat je zo'n prettig gesprek hebt gehad! Een duidelijk plan van aanpak kan mentaal zoveel rust geven ^O^ Ik merk ook dat het heel belangrijk is om vertrouwen te kunnen hebben dat men in het ziekenhuis weet wat men doet. Ik vind dat van die zwangerschapsvitaminen wel interessant, daar ga ik mijn man de volgende keer ook aan zetten (al hoop ik dat het niet zover komt natuurlijk).
Hoezo krijg je nu nog drie pogingen trouwens?

quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2018 15:38 schreef poelewoep het volgende:

[..]

Dit klopt niet! Ik had een echo maandag maar krijg inderdaad wel een terugplaatsing, volgende week woensdag als alles goed gaat *O*

Bobby PUPO *O* Wel ontzettend balen zeg dat er geen cryo's zijn ;( Maar hopelijk zijn die niet nodig en is dit gewoon al voldoende! O+

Hoe gaat het met de rest hier? Ik ben nog steeds herstellende van mijn buikgriep, nog steeds ontzettend moe! De hormonen die je slikt helpen daar natuurlijk ook niet bij.
*boks* voor de moeheid. Ik slaap vaak 9 uur per nacht en ik ben de hele tijd moe. En ik heb vanochtend naar mijn werk gefietst (10 min), wat rondgelopen en gefietst op zoek naar een werkauto die onvindbaar was, wat boos rondgebeld en voicemails ingesproken en ben toen naar huis gegaan. Ik was kapot :o Om 11 uur 's ochtends!
Is dit je laatste cryo van de eerste poging poelewoep? Ik hoop toch zo dat het nu een keer scheepsrecht is :*

Gaddle, over New York: ik kan je tegen die tijd zeker wel tips geven!

Bertha, jij vroeg nog of IVF altijd zo lang duurde. IVF kan heel snel gaan:
maandje aan de pil, 12 dagen decapeptyl of iets vergelijkbaars, dan gemiddeld 14 dagen stimuleren van de follikelgroei met menopur of gonal f of wat dan ook, dan de punctie, twee dagen later de terugplaatsing, en twee weken later kun je zwanger zijn - of niet. Dan heb je het hele traject in ongeveer drie maanden achter de rug als je de tijd aan de pil meetelt. Maar vaak loopt het anders dan gemiddeld :') je kunt van de eerste teruggeplaatste embryo niet zwanger zijn geraakt maar wel nog embryo's van deze poging in de vriezer hebben (cryo's). Dan ga je telkens een traject in van medicatie gebruiken, echo's en dan een terugplaatsing (weet niet precies hoe en wat want daar heb ik geen ervaring in). Als je meerdere cryo's hebt, kan dat de duur van n poging dus flink langer maken. En ook zonder cryo's kan het langer duren: de gemiddelde duur van de stimulatie-fase is 14 dagen, maar als de eiblaasjes niet goed groeien kan dat langer duren en zelfs, zoals in mijn geval, kunstmatig gestopt worden door je ongesteld te laten worden waarna je opnieuw begint met stimuleren. Bij mij duurt deze poging dus vanaf 27 december (eerste injectie) tot 5 april (testdatum).
  vrijdag 23 maart 2018 @ 16:58:19 #110
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_178038446
Bobby! Monsterpost! _O_

Mijn ivf poging duurde zelfs nog korter:
Wachten tot ik ongesteld ben.. dan 3e dag een uitgangs(ingangs :{ ) echo.. dan de avond beginnen met spuiten.. rond dag 17 punctie, 3 dagen later terugplaatsing en dan 2 weken later zwanger... *) das dan dus 33 dagen...

Wij hebben nog 3 pogingen omdat we een verzekering hebben met 5 pogingen... dus dat maakt deze 3e poging een stuk relaxter...en de hysteroscopie is voornamelijk om te kijken of we echt niets over het hoofd hebben gezien EN om "wondjes " te maken... het zogenaamde "scratching" ..
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Klus snacks - Barrels Basic Binnen en Buitenhuis klut topic
pi_178038586
Nou bobby! Goeie post :o. Interessant om te lezen hoe er verschillen zitten in IVF behandelingen. Als het bij ons zo ver komt hoop ik eigenlijk dat ik niet aan de pil hoef. De laatste keer dat ik dat moest nemen kreeg ik echt een paar enorme migraine aanvallen :{.

Barreltje dat scratching zou dan eventueel zorgen voor een betere innesteling? Ik heb wel eens gehoord van assisted hatching, maar da's weer iets anders volgens mij. Zie je er tegenop?
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
  vrijdag 23 maart 2018 @ 17:16:03 #112
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_178038791
Jup.. dat is idd iets anders..
De theorie van het scratching is dat ze een wondje maken ergens in je baarmoeder en daarmee de aandacht van het imuusysteem van de baarmoeder wegtrekken naar dat gebied.. daardoor is een ander gebied van de baarmoeder "onbewaakt" en kan de embryo dus mgl beter innestellen.. de studies leveren voorlopig goede resultaten op..

en onze gyn weet ondertussen dat wij graag dingen proberen.. daarnaast vind zij ook het feit dat het niet de laatste poging hoeft te zijn een goede bijkomstigheid dat er nog dingen geprobeerd kunnen worden..
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Klus snacks - Barrels Basic Binnen en Buitenhuis klut topic
pi_178040470
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:39 schreef BobbyMcGee het volgende:


Bertha, jij vroeg nog of IVF altijd zo lang duurde. IVF kan heel snel gaan:
maandje aan de pil, 12 dagen decapeptyl of iets vergelijkbaars, dan gemiddeld 14 dagen stimuleren van de follikelgroei met menopur of gonal f of wat dan ook, dan de punctie, twee dagen later de terugplaatsing, en twee weken later kun je zwanger zijn - of niet. Dan heb je het hele traject in ongeveer drie maanden achter de rug als je de tijd aan de pil meetelt. Maar vaak loopt het anders dan gemiddeld :') je kunt van de eerste teruggeplaatste embryo niet zwanger zijn geraakt maar wel nog embryo's van deze poging in de vriezer hebben (cryo's). Dan ga je telkens een traject in van medicatie gebruiken, echo's en dan een terugplaatsing (weet niet precies hoe en wat want daar heb ik geen ervaring in). Als je meerdere cryo's hebt, kan dat de duur van n poging dus flink langer maken. En ook zonder cryo's kan het langer duren: de gemiddelde duur van de stimulatie-fase is 14 dagen, maar als de eiblaasjes niet goed groeien kan dat langer duren en zelfs, zoals in mijn geval, kunstmatig gestopt worden door je ongesteld te laten worden waarna je opnieuw begint met stimuleren. Bij mij duurt deze poging dus vanaf 27 december (eerste injectie) tot 5 april (testdatum).
_O_
Dat is heel duidelijk en helpt me enorm! Ik hoop het nooit nodig te hebben maar ik weet graag waar ik aan toe ben :P Bedankt!
All you need is tea & warm socks
pi_178040495
Dat scratching klinkt echt heel interessant. Soms vraag ik me af hoe ze er toch op komen.. Bij ons doen ze ook allerlei onderzoeken bij ivf, zo las ik op het scherm, maar je weet nooit in welke groep je komt.
All you need is tea & warm socks
pi_178047388
Kirb wat ontzettend balen -O- Aan de andere kant kun je nu wel zorgeloos op reis zonder je druk te maken over de medicatie en kun je eten en drinken wat je wil. Blijft kut natuurlijk maar zeg maar als verzachtende omstandigheid :* Jij gaat ook naar de VS toch? Heerlijk al die vooruitzichten!

Als aanvulling op het verhaal van Bobby: met cryo terugplaatsingen gaat het allemaal nog sneller: wanneer je ongesteld wordt begin je met progynova. Dan op dag 10 heb je een echo en als alles er goed uit ziet krijg je ongeveer een week later de terugplaatsing (bij mij is het nu 9 dagen later). En omdat de cryo al wat verder is mag je 13 dagen later al testen. Dan ben je dus met een beetje geluk 30 dagen bezig, eigenlijk vergelijkbaar met een normale cyclus!

Barreltje dat klinkt interessant dat scratching! In ons ziekenhuis bieden ze ook allerlei onderzoeken aan vanaf de tweede poging. Ik zou daar dan ook wel aan mee willen doen. En fijn dat je extra verzekerd bent met meer pogingen. Als bij ons na de tweede punctie er ook nog geen succes is (hopelijk is die niet eens nodig en is de laatste cryo gewoon raak!) dan ga ik me ook bijverzekeren.
  zaterdag 24 maart 2018 @ 07:09:39 #116
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_178050952
:* Voor iedereen die het nodig heeft. Ik lees hier nog regelmatig mee en duim elke dag dat het topic maar snel leeg mag stromen :*

En nog een kleine toevoeging aan het verhaal van poelewoep: als je van jezelf een goede cyclus hebt, kan een cryo zelfs zonder hormonen. Dan werk je met ovulatietesten en echo's om te zien of het bms dik genoeg is. Afhankelijk van hoe oud de embryo is, wordt ie dan ongeveer een week na de eisprong teruggeplaatst. Dus zonder spuiten en zonder bollen ( O+ )!
pi_178051570
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:39 schreef BobbyMcGee het volgende:
Allereerst: Kirb wat ontzettend rot dat deze poging weer niet gelukt is :'( Het vraagt zoveel uithoudingsvermogen h? Ik denk dat een pauze een heel goed idee is. Je droom vind ik ook wel tekenend: op dit moment zit je er middenin en doet het veel met je. :*

[..]

Hoi Camac, ik herinner me je verhaal niet meer. Zou je in de OP willen?

Ja, alleen dan wel graag met mijn gewone account.... kloon heeft nu toch weinig zin meer :)
pi_178051762
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2018 08:07 schreef Camac het volgende:

[..]

Ja, alleen dan wel graag met mijn gewone account.... kloon heeft nu toch weinig zin meer :)
Dus hoi :W Ik ben/was Camac.

quote:
1s.gif Op donderdag 22 maart 2018 20:11 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Voel je niet bezwaard om al je vragen te stellen en laat je niet opjagen; noem alles wat je denkt dat relevant kan zijn, hoe klein ook; dring erop aan dat je man ook meteen getest wordt
Succes :*
Dat mijn vriend ook gelijk getest moet worden, zeker ^O^. Zoveel vragen heb ik nog niet, ben vooral benieuwd wat er uit de diagnostiek komt en wat dan de mogelijkheden zijn om zwanger te kunnen worden.
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 15:37 schreef Kirb het volgende:

Camac veel succes maandag. Er zal vooral heel veel aan jullie gevraagd worden en mogelijk krijg je een echo. Is het een afspraak bij de gynaecoloog of bij een verpleegkundig specialist? En schrijf je vragen alvast op!

De afspraak is bij een gynaecoloog. We hebben al een flink vragenformulier in mogen vullen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:39 schreef BobbyMcGee het volgende:
Allereerst: Kirb wat ontzettend rot dat deze poging weer niet gelukt is :'( Het vraagt zoveel uithoudingsvermogen h? Ik denk dat een pauze een heel goed idee is. Je droom vind ik ook wel tekenend: op dit moment zit je er middenin en doet het veel met je. :*

[..]

Hoi Camac, ik herinner me je verhaal niet meer. Zou je in de OP willen?
Ik weet niet hoeveel ervaring je hebt met inwendige echo's, maar het kan fijn zijn om een langer tuniekje/hemdje/jurkje aan te doen als je het ongemakkelijk vindt om in je blote bips rond te lopen.
Verder zou ik ook altijd vragen om een semenanalyse bij je man - dat bieden ze niet altijd aan. Wij hebben er zelf op aangedrongen en toen bleek helaas zijn zaad erg slecht te zijn. Het kan je tijd schelen aan nutteloze behandeling van jou als je dat direct aan het begin weet. Ik sluit me aan bij Bertha: stel al je vragen. Neem ze op papier mee als je denkt dat je het anders vergeet.

Voor de OP en gelijk ook mijn verhaal in het kort:
SPOILER: douche-eendje
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In 2012 is er bij 1 ovaria een pco-beeld gezien, hormoonwaarden zijn destijds gecontroleerd en ben toen aan een andere pil gegaan wat heel goed werkte voor mijn overbeharing en acne. Ik ben 8 maanden geleden gestopt met de pil, sindsdien heb ik wisselende cyclussen. 30 - 35 dagen, maar ook uitschieter naar 55 dagen en zit momenteel op dag 45. Ook neemt de overbeharing en acne sterk toe.

Bedankt voor alle tips O+
pi_178051791
Wat vreselijk jammer kirb en snoenk :*


En bobby pupo! Altijd even rot om te horen dat er geen cryo's zijn, ik duim dat deze het meteen doet.
  zaterdag 24 maart 2018 @ 12:47:20 #120
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_178055151
D-E! Wat jammer je hier te mogen verwelkomen..
Had je ergens verkeerd gepost met je kloon? :P
Succes met de afspraken!
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Klus snacks - Barrels Basic Binnen en Buitenhuis klut topic
  zaterdag 24 maart 2018 @ 12:53:22 #121
408819 Ronderotonde
Niet vierkant!
pi_178055284
Ik wil even een update geven dat ik hier nu even niet meedoe... Ik had een rustmaand, en daar komt er sowieso nog 1 bij. Ik heb al twee weken lang een drukkend gevoel op de borst, ben er helemaal niet fit door. Ik ben nu doorverwezen naar een andere afdeling in het ziekenhuis en ik durf voorlopig even niet het IUI traject te vervolgen terwijl ik niet weet wat er met me aan de hand is.Hopelijk snel weer back in the game....;(
Warempel, een drempel.
pi_178055634
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 maart 2018 12:47 schreef Barreltje het volgende:
D-E! Wat jammer je hier te mogen verwelkomen..
Had je ergens verkeerd gepost met je kloon? :P
Succes met de afspraken!
Hi barrel :* Ik heb nergens verkeerd gepost, maar voor mij is het nut van m'n kloon wel weg nu het wat langer kan gaan duren.

En ik zie nu geen reclame meer want op D-E heb ik al jaren een ABO O+

[ Bericht 0% gewijzigd door douche-eendje op 24-03-2018 13:36:31 ]
pi_178071565
Nou, hernieuwd welkom dan eendje!

Jongens, ik heb zo'n goed gevoel over deze ronde O+ :o
All you need is tea & warm socks
pi_178072429
Rr verstandig even pas op de plaats te maken. Gezondheid voor alles! Hoop dat het meevalt of het wellicht door stress valt te verklaren. Zorg goed voor jezelf

De rest succes!

Snoenk hoe is het nu?
  zondag 25 maart 2018 @ 19:49:23 #125
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_178083772
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2018 10:17 schreef Arja het volgende:
Rr verstandig even pas op de plaats te maken. Gezondheid voor alles! Hoop dat het meevalt of het wellicht door stress valt te verklaren. Zorg goed voor jezelf

De rest succes!

Snoenk hoe is het nu?
Lief dat je dat vraagt :*
Gaat redelijk goed. Wel veel meer bloedverlies en buikpijn dan normaal tijdens menstruatie.
Maar ik ben eigenlijk al zo rijk. Ik heb al de 2 meest fantastische meisjes die er zijn en ze maken me elke dag zo blij O+
Door hun vind ik dat ik eigenlijk niet mag klagen dat deze poging niet gelukt is en in dit tempo de pogingen ook snel op zijn maar tegelijkertijd is de wens voor een 3e zo groot, juist omdat ze zo geweldig zijn.

Hoe is het met jou? :*

Bertha fijn dat het zo goed voelt. Ik hoop dat je gevoel het ook gewoon goed heeft!

De succes maandag op de afspraak!

Bobby hoe is het?

Rr hoop dat het meevalt :*
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')