abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 12 maart 2018 @ 23:39:57 #1
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177782187
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  maandag 12 maart 2018 @ 23:41:39 #2
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177782215
Filmpje (helmcamera) van de commando eenheid J÷H (Jandarma ÷zel Harekat) van het Turkse leger bezig in Afrin regio.

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  dinsdag 13 maart 2018 @ 07:54:15 #3
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177784829
TeenWolf OP gejat.
pi_177785870
IvanSidorenko1 twitterde op maandag 12-03-2018 om 21:10:18 #Syria #Damascus #SouthernDamascus reports from the last 4 Hours in #Yarmouk_Camp & #Qadam - #ISIS launched a fierce attack today targeting the Militants who want to exit to #Idlib. Situation has calmed down now - #SyAAF helped the rebels & Targeted #ISIS Areas https://t.co/tKT71nAZ34 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177785890
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 07:54 schreef Richestorags het volgende:
TeenWolf OP gejat.
eerst jatten die turken afrin en nu de OP! :(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 09:36:43 #6
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_177785926
quote:
Nikki Haley: US prepared for military action in Syria if UN doesn't act

United States Ambassador to the United Nations Nikki Haley on Monday said the U.S. is willing to take military action to end the Syrian bombing of civilians if the U.N. is unable to do so.

“When the international community consistently fails to act, there are times when states are compelled to take their own action,” Haley told the Security Council, noting that this is one of those times.

“We warn any nation determined to impose its will through chemical attacks and inhuman suffering, but most especially the outlaw Syrian regime, the United States remains prepared to act if we must,” Haley said. “It is not a path we prefer. But it is a path we have demonstrated we will take, and we are prepared to take again.”

Haley compared the current situation in Syria to a period last year when the Syrian government’s chemical weapon attacks led the U.S. to launch a missile attack against the Syrian military.

The council passed a resolution calling for a ceasefire in late February but it has been unable to put an end to the Syrian government’s bombings or get the government to permit humanitarian access.

U.N. Secretary-General Antůnio Guterres said the bombings in Ghouta have only gotten worse since the Security Council called for the ceasefire, noting that the Syrian government — helped by Russia and China — has significantly increased its controlled territory in the region.

Defense Secretary James Mattis on Sunday warned the Syrian government that “it would be unwise for them to use weaponized gas” following reports of chlorine attacks in Ghouta, an area surrounding the capital city of Damascus.

Although Mattis did not threaten military action, he noted the previous airstrikes that followed a gas attack and said President Trump has “full political maneuver room” to take whatever action he deems necessary.

French President Emmanuel Macron, speaking at a press conference in India, also warned Syria that it would carry out targeted strikes if it found “irrefutable evidence” that chemical weapons were being used to kill civilians, Reuters reported.

The Syrian civil war is entering its eighth year.
Reactie van de Russen:
quote:
We’ll respond if lives of our military, incl. from strikes on Damascus, are endangered – Russian MoD

Moscow is ready to respond if lives of the Russian servicemen are endangered, including by strikes on Damascus, head of Russia's General Staff Valery Gerasimov said.

“There are many Russian advisers, representatives of the Russian Center for Reconciliation of Opposing Sides and [Russian] servicemen in Damascus and at Syrian defense facilities,” Gerasimov stated.

However, in case lives of Russian military personnel are put in danger, the Russian Armed Forces will respond with certain measure to both “missiles” and “lauchers” which are delivering these projectiles.

Russian MoD says it has information that militants in Syria are planning to stage chemical attacks against civilians under the guise of the Syrian government. According to Gerasimov, they have already sent ‘civilians’ in Eastern Ghouta who will ‘play victims’ of chemical attacks.

Members of the White Helmets and film crews are already there, he pointed out.
Hoe realistisch is dit?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_177785929
de turken zijn goed voor hun huurlingen :P

hxhassan twitterde op dinsdag 13-03-2018 om 00:25:36 Turkey’s compensation scheme for Syrian rebel casualties in Afrin• Turkish citizenship to a killed fighter’s wife & children, or parents if unmarried• citizenship & 15k Turkish liras to the permanently disabled• housing & 30k Turkish liras for a killed fighter’s family https://t.co/RHooeMsUia reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177785940
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:36 schreef Slayage het volgende:
de turken zijn goed voor hun huurlingen :P

hxhassan twitterde op dinsdag 13-03-2018 om 00:25:36 Turkey’s compensation scheme for Syrian rebel casualties in Afrin• Turkish citizenship to a killed fighter’s wife & children, or parents if unmarried• citizenship & 15k Turkish liras to the permanently disabled• housing & 30k Turkish liras for a killed fighter’s family https://t.co/RHooeMsUia reageer retweet
Kortom: niets nationalisme, het gaat allemaal om geld.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 09:38:58 #9
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177785949
Laat Nikki Haley haar hypocriete gelul en resolutie voor zich houden. VS moet sowieso oprotten uit SyriŽ en wat was haar reactie toen de VN opriep tot een gevechtspauze in Raqqa? Juist ja...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 09:39:48 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177785956
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:36 schreef Slayage het volgende:
de turken zijn goed voor hun huurlingen :P

hxhassan twitterde op dinsdag 13-03-2018 om 00:25:36 Turkey’s compensation scheme for Syrian rebel casualties in Afrin• Turkish citizenship to a killed fighter’s wife & children, or parents if unmarried• citizenship & 15k Turkish liras to the permanently disabled• housing & 30k Turkish liras for a killed fighter’s family https://t.co/RHooeMsUia reageer retweet
Lekker man, allemaal ranzige Oeigoeren en andere extremistisch baardapenvolk binnenhalen. Erdo _O_.

:').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177786131
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:36 schreef DustPuppy het volgende:
Russian MoD says it has information that militants in Syria are planning to stage chemical attacks against civilians under the guise of the Syrian government. According to Gerasimov, they have already sent ‘civilians’ in Eastern Ghouta who will ‘play victims’ of chemical attacks.

Members of the White Helmets and film crews are already there, he pointed out.

die russen ook :') :') :')

ik vind het wel een merkwaardige situatie nu met de VS en anderen zo actief zijn bij de VN, deels doordat de russen dit zelf veroorzaakt hebben door eers een staakt het vuren resolutie te accepteren en dan gewoon rustig door te gaan met de bombardementen.

heeft misschien ook te maken met trump die aan het thuis front niet lekker loopt en afleiding creeert in het buitenland door kracht uit te stralen, meeting met kim jong un, eerste stappen van een handelsoorlog, nu de russen bedreigen.

en de russen dreigen terug, in verkiezingstijd moet ook putin kracht uitstralen, dit is hoe je het doet, in verkiezingstijd doen politici sowieso gekken dingen, we hebben rutte en erdo gezien afgelopen jaar, die glasscherven zijn nog steeds niet opgeruimd.

als er tomahawks weer gaan vliegen zullen de amerikanen net als de vorige keer de russen wel informeren lijkt me, zodat ze hun manschappen terugtrekken. ik denk dat weinig mensen staan te springen op een grote clash, maar oorlogen zijn om minder begonnen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177786152
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:39 schreef Szura het volgende:

[..]

Lekker man, allemaal ranzige Oeigoeren en andere extremistisch baardapenvolk binnenhalen. Erdo _O_.

:').
heb jij een oeigoer gespot bij de afrin op? het zijn allemaal lokale bekende milities waar ze zaken mee doen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177786176
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

heb jij een oeigoer gespot bij de afrin op? het zijn allemaal lokale bekende milities waar ze zaken mee doen.
Inclusief de terroristen van de FSA. Ik steun Turkije in hun strijdt tegen de YPG-terroristen, maar om dan andere terroristen te gaan steunen...........
pi_177786274
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:54 schreef Rangono het volgende:

[..]

Inclusief de terroristen van de FSA. Ik steun Turkije in hun strijdt tegen de YPG-terroristen, maar om dan andere terroristen te gaan steunen...........
zo druk je wel de tol op eigen mensen natuurlijk. alle externe spelers in syrie doen het. de turken doen gezellig mee.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177786286
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

zo druk je wel de tol op eigen mensen natuurlijk. alle externe spelers in syrie doen het. de turken doen gezellig mee.
Ja treurig.
pi_177786314
metesohtaoglu twitterde op maandag 12-03-2018 om 20:30:06 #Turkey's military and #FSA,Syrian armed opposition forces lay siege to #Syria's #YPG held #Afrin [It seems two corridors opened toward Nubl,Aleppo&Tal R?faat M.S.]?TSK&÷SO'nun kusatmas?ndaki #Suriye #Afrin'den Á?k?s iÁin b?rakt?g? tek koridor Nubl,Halep&Tel R?fat'a dogru https://t.co/2uVqjrlUqq reageer retweet
metesohtaoglu twitterde op dinsdag 13-03-2018 om 08:29:52 Hundreds trying to flee #Syria’s #Afrin 📸 #AFP,#ReutersHalk, #Suriye,#Afrin'den ayrılmaya Áalışıyor https://t.co/rS2oqmpEyz reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 10:05:19 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177786332
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

die russen ook :') :') :')

ik vind het wel een merkwaardige situatie nu met de VS en anderen zo actief zijn bij de VN, deels doordat de russen dit zelf veroorzaakt hebben door eers een staakt het vuren resolutie te accepteren en dan gewoon rustig door te gaan met de bombardementen.

heeft misschien ook te maken met trump die aan het thuis front niet lekker loopt en afleiding creeert in het buitenland door kracht uit te stralen, meeting met kim jong un, eerste stappen van een handelsoorlog, nu de russen bedreigen.

en de russen dreigen terug, in verkiezingstijd moet ook putin kracht uitstralen, dit is hoe je het doet, in verkiezingstijd doen politici sowieso gekken dingen, we hebben rutte en erdo gezien afgelopen jaar, die glasscherven zijn nog steeds niet opgeruimd.

als er tomahawks weer gaan vliegen zullen de amerikanen net als de vorige keer de russen wel informeren lijkt me, zodat ze hun manschappen terugtrekken. ik denk dat weinig mensen staan te springen op een grote clash, maar oorlogen zijn om minder begonnen.
Is toch elke keer hetzelfde. Komt zo’n hopeloze en omzichtig geformuleerde resolutie uit waarbij de Russen zeggen ‘Al Qaeda en aanverwanten kunnen we blijven bombarderen’ en hypocrieten als de VS kunnen vrolijk blijven doorjammeren over het schenden van de voorwaarden. Waarop de Russen dan weer zeggen: nee maar Al Qaeda. Houdt alleen op als Ghouta is schoongeveegd of de terroristen op de groene bus naar Idlib zijn gezet, zoals we zagen bij Aleppo.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177786355
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:02 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ja treurig.
true dat
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 10:08:32 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177786382
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:32 schreef Slayage het volgende:
IvanSidorenko1 twitterde op maandag 12-03-2018 om 21:10:18 #Syria #Damascus #SouthernDamascus reports from the last 4 Hours in #Yarmouk_Camp & #Qadam - #ISIS launched a fierce attack today targeting the Militants who want to exit to #Idlib. Situation has calmed down now - #SyAAF helped the rebels & Targeted #ISIS Areas https://t.co/tKT71nAZ34 reageer retweet
Opportunistische ISIS-terroristen zullen snel aan de beurt komen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177786388
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:05 schreef Szura het volgende:

[..]

Is toch elke keer hetzelfde. Komt zo’n hopeloze en omzichtig geformuleerde resolutie uit waarbij de Russen zeggen ‘Al Qaeda en aanverwanten kunnen we blijven bombarderen’ en hypocrieten als de VS kunnen vrolijk blijven doorjammeren over het schenden van de voorwaarden. Waarop de Russen dan weer zeggen: nee maar Al Qaeda. Houdt alleen op als Ghouta is schoongeveegd of de terroristen op de groene bus naar Idlib zijn gezet, zoals we zagen bij Aleppo.
prcs. de ghouta operatie zal waarschijnlijk niet al te lang duren. maar dan is de volgende "deescalatie" zone aan de beurt om schoongeveegd te worden en begint alles opnieuw.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 10:12:13 #21
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177786424
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

prcs. de ghouta operatie zal waarschijnlijk niet al te lang duren. maar dan is de volgende "deescalatie" zone aan de beurt om schoongeveegd te worden en begint alles opnieuw.
Met het verschil dat Ghouta nooit in z’n geheel een deescalatiezone was
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177786465
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:08 schreef Szura het volgende:

[..]

Opportunistische ISIS-terroristen zullen snel aan de beurt komen
ik vind die isis lui echt de grootste stumpers van het gehele conflict. alleen al kijkend naar de laatste maanden, het regime maakt zich op voor een grote incursie in hama idlib, wat doen zij? gaan ze de rebellen aanvallen in datzelfde gebied. de ghouta wordt momenteel aangevallen, wat doen zij? vallen ze de rebellen in damascus aan. en zo gaat het al jaren :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177786483
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:12 schreef Szura het volgende:

[..]

Met het verschil dat Ghouta nooit in z’n geheel een deescalatiezone was
wat is de verwachting, welke rebellen gebied wordt opgedoekt na de ghouta? de tanks moeten rollen je weetz.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 10:26:15 #24
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177786606
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is de verwachting, welke rebellen gebied wordt opgedoekt na de ghouta? de tanks moeten rollen je weetz.
Logischerwijs gaan ze naar o.a. de oliegebieden in bezet ypg gebied.

De Koerden die voor de oorlog alleen het gebied rond Afrin en iets ten oosten daarvan en Hasakah bewoonden, bezetten nu meer dan 25% van alle Syrische grondgebied, maar denk dat Assad daar te bang voor is. USA & oil jeweetz.

Syria_Ethno-religious_composition..jpg

[ Bericht 1% gewijzigd door TeenWolf op 13-03-2018 10:35:58 ]
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  dinsdag 13 maart 2018 @ 10:46:49 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177786909
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is de verwachting, welke rebellen gebied wordt opgedoekt na de ghouta? de tanks moeten rollen je weetz.
Broeit wat rond Daraa.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177787081
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177787130
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:46 schreef Szura het volgende:

[..]

Broeit wat rond Daraa.
regime hartland is veiliggesteld, daraa zou wel passend zijn om de klus helemaal te verzegelen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 15:06:44 #28
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177792773
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 10:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

zo druk je wel de tol op eigen mensen natuurlijk. alle externe spelers in syrie doen het. de turken doen gezellig mee.
Ook daarvoor steunde Turkije al terroristen, waaronder ISIS (tot 2015) en Al Qaeda.
pi_177793057
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ook daarvoor steunde Turkije al terroristen, waaronder ISIS (tot 2015) en Al Qaeda.
Dat lag imo iets anders. Ze steunden het lichtjes omdat het ze goed uitkwam en lieten het een en ander oogluikend toe. Nu zijn het meer stromannen die het vuile werk opknappen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177793142
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ook daarvoor steunde Turkije al terroristen, waaronder ISIS (tot 2015) en Al Qaeda.
het regime idem omdat het zo uitkwam.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 15:23:09 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177793180
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:17 schreef marsan het volgende:

[..]

Dat lag imo iets anders. Ze steunden het lichtjes omdat het ze goed uitkwam en lieten het een en ander oogluikend toe. Nu zijn het meer stromannen die het vuile werk opknappen.
Destijds in Kobane lieten ze IS hun YPG probleem aanpakken.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 15:23:33 #32
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177793190
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

het regime idem omdat het zo uitkwam.
Klopt, ik snap alleen niet waarom je dan anti regime en pro Erdogan bent.
pi_177793204
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:23 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Klopt, ik snap alleen niet waarom je dan anti regime en pro Erdogan bent.
omdat het me uitkomt?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177793213
Nog 4 kilometer totdat de twee FSA-fronten elkaar bereiken.
pi_177793314
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:23 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Destijds in Kobane lieten ze IS hun YPG probleem aanpakken.
maar toch was dat meer een groep met een eigen agenda die niet helemaal synchroon liep met die van hen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177793342
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:23 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Destijds in Kobane lieten ze IS hun YPG probleem aanpakken.
dat waren mooie tijden ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177793428
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:24 schreef _--_ het volgende:
Nog 4 kilometer totdat de twee FSA-fronten elkaar bereiken.
die fronten zullen zonder veel problemen snel verenigd worden. de vraag is wat gaat de ypg besluiten om te doen vwb afrin stad? gaan ze zich terugtrekken of zullen ze zich doodvechten. als ze kiezen voor de tweede optie hoop ik dat de burgers een vrijgeleide krijgen. laat de twee kampen elkaar maar het veld uitslaan in de stad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177793497
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

die fronten zullen zonder veel problemen snel verenigd worden. de vraag is wat gaat de ypg besluiten om te doen vwb afrin stad? gaan ze zich terugtrekken of zullen ze zich doodvechten. als ze kiezen voor de tweede optie hoop ik dat de burgers een vrijgeleide krijgen. laat de twee kampen elkaar maar het veld uitslaan in de stad.
YPG zal zich waarschijnlijk overgeven nadat de fronten verenigd zijn. Ze zullen door krijgen dat het hopeloos is om door te vechten als ze volledig omsingeld zijn in het midden van Afrin. In het Zuid-oosten van Afrin verwacht ik wel wat weerstand.
pi_177793644
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

die fronten zullen zonder veel problemen snel verenigd worden. de vraag is wat gaat de ypg besluiten om te doen vwb afrin stad? gaan ze zich terugtrekken of zullen ze zich doodvechten. als ze kiezen voor de tweede optie hoop ik dat de burgers een vrijgeleide krijgen. laat de twee kampen elkaar maar het veld uitslaan in de stad.
ik gok dat ze zich terug gaan trekken. vervolgens weer een hoop demonstraties aankondigen in europa. en thats it
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177793980
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:40 schreef marsan het volgende:

[..]

ik gok dat ze zich terug gaan trekken. vervolgens weer een hoop demonstraties aankondigen in europa. en thats it
als ze maar geen turkse instellingen in de fik steken vind ik het best.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177794060
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

als ze maar geen turkse instellingen in de fik steken vind ik het best.
hooguit wat kleine brandbommen ofzo zonder echte schade.
in turkije verwacht ik wel weer een grotere aanslag nu t toeristenseizoen eraan zit te komen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177794549
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:58 schreef marsan het volgende:

[..]

hooguit wat kleine brandbommen ofzo zonder echte schade.
er wordt momenteel genoeg schade aangericht.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177794554
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

als ze maar geen turkse instellingen in de fik steken vind ik het best.
Mogen Synagoges wel kapot gemaakt worden?
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_177794619
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:23 schreef HSG het volgende:

[..]

Mogen Synagoges wel kapot gemaakt worden?
als jij je daar prettig bij voelt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177794982
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

er wordt momenteel genoeg schade aangericht.
ik vind t wel meevallen allemaal.
de schade is makkelijk te herstellen.
als t om levens gaat, vind ik t echt zware schade.

maar goed, dat is een geval van perceptie wat zware schade is.
heeft geen zin om daar verder op in te gaan. als jij t zwaar vindt, is t zwaar.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177795012
markito0171 twitterde op dinsdag 13-03-2018 om 16:33:20 #Syria #Turkey military delegation visit al-Ghab plain in north west #Hama to set up Control Point(s) soon reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177795022
Je ziet maar heel weinig TOW aanvallen door de YPG. Kan je daaruit concluderen dat ze helemaal niet zoveel zware wapens hebben ontvangen van de Amerikanen?
pi_177795045
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:40 schreef marsan het volgende:

[..]

ik vind t wel meevallen allemaal.
de schade is makkelijk te herstellen.
als t om levens gaat, vind ik t echt zware schade.

maar goed, dat is een geval van perceptie wat zware schade is.
heeft geen zin om daar verder op in te gaan. als jij t zwaar vindt, is t zwaar.
in de context van west europa is een gebedshuis in de fik steken zwaar, in de context van syrie is het peanuts uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177795156
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

in de context van west europa is een gebedshuis in de fik steken zwaar, in de context van syrie is het peanuts uiteraard.
maar ook hier zie ik t mss als strafrechtelijk wel redelijk zwaar.
aanpakken en goed straffen.
maar t blijft makkelijk herstelbaar en daarom niet zwaar imo.
maar goed zoals ik al zei: geval van perceptie idd.
liever dit dan dat t levens kost.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177795499
bdrhmnhrk twitterde op dinsdag 13-03-2018 om 16:53:34 - "YPG do not prevent people from leaving but Turkish army and FSA encircled Afrin and they target fleeing civilians".Few minutes later:- "YPG reinforcements coming from Qamishli and Menbij arrived in Afrin". biji biji her biji reageer retweet
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')