abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178242403
registreer om deze reclame te verbergen
Nazil wat fijn dat het zo goed ging.

Gm ik vind dat je het knap doet en goed om te horen dat je gelukkig bent.

Room hoe ziet het avondritueel eruit? Hoe bereid je hem voor op bedtijd? Blijf je er dan bij als je dreumes in bed ligt en is hij in bed agressief?

Snoenk die driftigheid wat is dan de aanleiding?
Hier werkt het wel als ik echt oogcontact maak en haar aanraak en zeg wat niet mag maar ook wat ze wel mag. Ook mimiek werkt al: kijk eens naar mijn oogjes, mama kijkt boos.

Emmy heeft er moeite mee als er van verzorgers wordt gewisseld. Als ik mijn man aflos of als ik haar bij mijn moeder ophaal. Ze is dan in eerste instantie blij om mij of mijn vriend te zien, maar dan gaat ze er al snel vandoor. Wil niet naar huis, en geen knuffel oid. Ik moet dan echt wachten tot ze zelf initiatief neemt. Of ik moet mijn moeder haar in de auto laten zetten. Of haar met enige dwang oppakken en doorzetten. Of haar iets in het vooruitzicht stellen zoals we gaan met de auto en dan gaan we Opa Bakkebaard luisteren of krijg je rozijntjes etc.
Herkenbaar voor iemand?
  zondag 1 april 2018 @ 20:04:33 #277
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_178242643
Meestal omdat ze iets niet mag of omdat ik haar niet op wil tillen of ze niet op schoot kan omdat zus daar al zit oid. Maar ze kan ook helemaal uit haar plaat gaan als je soms alleen maar naar dr kijkt. Bij laatste is oplossing meestal naar bed brengen omdat ze dan moe is. Moe=gegarandeerd ergens heel boos om moeten zijn.

Arja bij mijn eigen kinderen herken ik het niet maar ik heb mijn neefje hier elke maandag en die wil ook nooit naar huis. Wat bij hem werkt is dat ik heel duidelijk maak dat hij naar huis moet. Dus voor drama van jas/schoenen aantrekken al kus geven en dag zeggen.
  zondag 1 april 2018 @ 20:10:11 #278
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_178242774
Oh en dan gooi ik mijn lieve monster er gelijk maar weer eens in O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178242866
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 18:51 schreef snoenk het volgende:
Goed om te horen gm!

Arja nog eens een dikke :*

Wij zijn druk bezig voor een 3e O+

Room lastig, geen tips ook. I is een verschrikkelijke driftkikker maar slapen gaat gelukkig wel goed.
Iemand trouwens tips voor een heel driftige dreumes? Ze kan echt verschrikkelijk boos worden :@
Vragen of ze een knuffel wil. Dat werkt hier in ieder geval. En dan na de knuffel vragen wat het probleem was en of de boosheid daardoor kwam.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
  zondag 1 april 2018 @ 20:28:07 #280
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_178243267
Ik heb geen tip voor driftkikkers of uitzinnigheid voor het slapen gaan. Er werd vandaag wel een pan door de kamer geslingerd, maar verder valt het mee. Lijkt me lastig!

Mooi om jullie overwegingen te lezen over een evt. volgend kind. En dan is het nog maar afwachten of dat ook lukt en kan. Arja :* Je gaat er iig wel met een vorm van berusting mee om. Wij weten het gewoon (nog) niet. Sowieso niet voor Max wat groter is, dat weten we wel.

GM, wat fijn dat de rust lijkt terug te keren. Wat ben je toch sterk.

Nazil, wat fijn dat de uitgebreide lunch goed ging! Mijn ervaring vandaag is maar weer eens dat ik er nooit een peil op kan trekken. We kregen vandaag vrienden voor een paasbrunch over de vloer (11 tot ca 14 uur). Ook een niet praktische tijd, maarja.... ik zou wel zien. Meneer werd dus om 6 uur wakker vanmorgen en stortte om 10 uur weer in. Op bed gelegd en hij heeft door alles heen geslapen 8)7

Vanmiddag nog even naar de kinderboerderij gewandeld. Blijkbaar komt hij daar vaak met de gastouder, want de rollen waren omgekeerd. In een drafje leidde hij ons rond daar :D

Snoenk, je meisje! O+

Dan spam ik ook weer eens :) Bij zijn favo dier en eten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178243784
Snoenk zo'n fase hebben wij ook gehad. Volgens mij ging het grotendeels over naarmate ze zich beter kon uiten en meer begreep. Ik kan nu ook afspraken met haar maken (soms).
Bv sinds ze kan lopen wil ze alleen maar lopen en als ze dan naar de auto loopt wil ze de auto niet in. Dus nu ga ik al bij de deur op mijn hurken zitten en zeg dat ik een afspraak met haar wil maken. Jij mag naar de auto lopen en dan in je stoeltje klimmen. We gaan nu niet lopen of spelen. Oke zegt ze dan. En dan lopen we naar buiten en maken we er een spelletje van. Grote stap en spring, spring naar je autostoeltje.

Snoenk het is niet dat Emmy niet naar huis wil. Ze is juist heel blij me te zien maar lijkt zich even geen raad te weten met haar emoties oid. Ze is vaak ook heel moe dan omdat ze het bij mijn moeder of zus vertikt om middagdutjes te doen en ze heeft dan de hele dag haar best gedaan om lief en vrolijk te blijven. Tot ik kom, dan is het op.

Maar snoenk ze ziet er superblij en onschuldig uit O+
En Max, ik vind hem zo stoer en zacht tegelijk O+

[ Bericht 11% gewijzigd door Arja op 01-04-2018 23:08:42 ]
  zondag 1 april 2018 @ 21:19:48 #282
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_178244527
registreer om deze reclame te verbergen
Max en Emmy O+
Wat ondernemen jullie toch ook altijd leuke dingen Quoi!

Ze is al vanaf baby een driftig meisje. Ze snapt bizar veel en praat ook al veel dus die frustratie is het niet. Puur en alleen dat het niet gaat zoals ze het wil. Ik merk dat afspraken maken idd goed werkt alleen kan ik niet alles van te voren voorzien.

Vragen of ze een knuffel wil heb ik ook gevraagd maar daar komt een woedende NEE! Op terug :{
Na een driftbui knuffelen we bijna altijd trouwens.

Het is ook gewoon even wennen met een peuter die zo makkelijk is en nog nooit in haar leven boos geweest is en we nu het tegenovergestelde hebben. Ik vind het ook vooral sneu voor haar, het lijkt me zo naar om je zo boos te voelen. Al ben ik dat hysterische gegil om niets ook wel eens zat :@
pi_178245018
Snoenk en negeren tot ze heel even stil is en dan meteen positieve aandacht geven?
pi_178245106
Oh snoenk, wat een 'feest' der herkenning.. Sinds deze week is L. ook met grote regelmaat zeer driftig, dat gegÝl. :X Om werkelijk alles. Omdat haar beker niet in de buurt staat, omdat haar zus op het potje zit terwijl zij haar derriere daar wil parkeren, omdat ze niet precies het boekje mag lezen dat peuter op dat moment aan het lezen is, omdat ze haar eigen eten moet eten ipv alleen dat van ons bord, enz.

Als ze zich pijn heeft gedaan loopt ze ook luid gillend weg en proberen te troosten resulteert in nog meer gekrijs en gespartel. :')
pi_178245276
Oh jee sel, klinkt pittig. Maar het is een fase.

Als emmy zich "pijn" heeft gedaan is het juist een enorme dramaqueen en moeten er heel veel kusjes op :')
  Moderator zondag 1 april 2018 @ 22:24:43 #286
319937 crew  Roomsnoes
pi_178246290
Snoenk, wat leuk dat jullie voor een derde gaan! Ze zullen dan niet veel in leeftijd schelen toch? Wij komen niet eens aan sexen toe. Last staan aan een evt derde denken :D

Arja we hebben geen onwijs ritueel ofzo. We zeggen dat we gaan slapen, gan de trap op, schone luier, peuter poetst zijn tanden. Hij weet heel goed wat dat allemaal betekent. We liggen bij hem tot hij slaapt. Man heeft laatst (tot mijn grote ergernis) zo’n even lagen huilen methode geprobeerd. Manmanman. Ik ben toen met mijn hernia naar boven gegaan en gezegs dat ik dan wel naast hem zou gaan liggen. Ik kan er echt niet tegen. Man was er ook snel van genezen.
pi_178246696
L had laatst ook van die dagen dat in bed ineens niet meer goed was (en daarna wilde hij er niet meer uit :+). Was net voordat hij kon lopen. Toen heb ik boekje lezen ge´ntroduceerd. Even een rustpunt na het tandenpoetsengekrijs. Sindsdien gaat het weer heel makkelijk. Maar nou is hij sowieso een makkelijke slaper dus miss heb je er niks aan.

Vanavond m'n verjaardag gevierd en iedereen kwam op tijd zodat ze L nog konden zien. Die heeft dus 3 stukken taart gehad :') en flink met alle oma's geknuffeld. En aandacht vragen joh! "zullen we dan nu naar bedje gaan?" dan zwaait hij en loopt naar de trap. Viel ook als een blok in slaap die druktemaker.
  zondag 1 april 2018 @ 22:49:50 #288
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_178246836
Gefeliciteerd nog Nazil! w/
pi_178247039
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 22:49 schreef Quoi het volgende:
Gefeliciteerd nog Nazil! w/
Donderdag pas hoor ;) maar volgend weekend heb ik een babyshower en heeft man geen vrij dus kwam wel goed uit vandaag.
pi_178247165
Feli Nazil!

Hier gaat het avondritueel ongeveer zo:
Na de kwark met fruit zeg ik dat ze nog 10 minuten mag spelen en we daarna tandenpoetsen, schone luier, boekje lezen en naar bed.
Na 5 min zeg ik nog 5 min en speel nog even met haar mee.
Tandenpoetsen, schone luier, welk boekje wil je lezen? En dan kiest zij een boekje.
Naar boven terwijl ik een slaapliedje zing. Boven zwaait zij naar haar schaduw en pakt haar speentje.
En dan zet ik haar muziekdoosje aan en doen we er een dansje op.
Dan klimt ze in de stoel en zeggen we de bomen en de vogels gedag.
Daarna zeg ik dat het slaaptijd is en rent ze er vandoor en zeg ik dat ik haar ga pakken. Dan leg ik haar in bed en doe de slaapzak aan en vraagt zij of het muziekje nog een keer kan.
Dat doe ik, geef een kus zeg weltrusten en dan zegt zij: Mama? En dan zeg ik: ja? En dan zegt zij niks en zeg ik slaap lekker ik hou van jou en doe de deur dicht.
En dan zegt zij nog doedoei. Of houvanjou O+

Nou ja, best uitgebreid maar het is denk ik heel voorspelbaar en rustgevend en een leuk moment van de dag.

Oh ja Vivi, over het enigst kind zijn: welke aspecten vond je leuk eraan en hebben jouw ouders nog bewust iets gedaan of gelaten?

[ Bericht 5% gewijzigd door Arja op 01-04-2018 23:13:05 ]
  zondag 1 april 2018 @ 23:10:30 #291
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_178247217
Ahaaa, alvast dan :)
pi_178248143
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 23:07 schreef Arja het volgende:
Oh ja Vivi, over het enigst kind zijn: welke aspecten vond je leuk eraan en hebben jouw ouders nog bewust iets gedaan of gelaten?
ReginaFalange is enigst kind, ik heb een jonger zusje. ;) Ik heb mijn hele jeugd dag in, dag uit ruzie met haar gemaakt. :X Sinds we volwassen zijn en niet meer in hetzelfde huis wonen hebben we geen ruzie meer gehad, maar ook geen hele diepgaande band ontwikkeld. Als bijvoorbeeld haar relatie uit is, dan verneem ik dat tegelijk met iedereen op Facebook.

Het is dus maar de vraag of broertjes/zusjes elkaar leuk vinden als kind en/of later als volwassenen veel aan elkaar hebben. Het argument "ik gun mijn kind een broertje of zusje" zal ik in ieder geval nooit gebruiken om voor een tweede te proberen. Ik zal het zelf zˇ graag moeten willen dat ik de kans op een jarenlang verziekte sfeer in huis voor lief neem. :Y)
  maandag 2 april 2018 @ 07:14:56 #293
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_178250335
Room we hopen dat er ongeveer 2 jaar tussen zal zitten en we hoeven niet te seksen, we maken er nog 1 in het ziekenhuis hoop ik ;) al neemt dat nog veel meer tijd in beslag. En een hernia? Dat is klote!

Nazil alvast gefeliciteerd!

Selv hoop dat het bij l. Een korte fase is :* l is ook altijd al wel een pittige tante geweest toch?

Oh en wij lezen savonds ook voor. Leuk om te lezen dat er door meerdere wordt voorgelezen. I en O vinden dat altijd een fijn moment O+
pi_178250898
Ja, L. is altijd al wel vrij temperamentvol geweest ja, helemaal als verrassing komt het niet. :')
pi_178251188
Ik wil eigenlijk wel een betere zwangerschap en eerste jaar. Ik denk en hoop dat het bij een tweede soepeler gaat maar in de praktijk brengen gaan we dat nog lang niet. Als dat al gaat gebeuren.
  Moderator maandag 2 april 2018 @ 09:45:32 #296
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_178251238
quote:
1s.gif Op maandag 2 april 2018 09:40 schreef Unihipili het volgende:
Ik wil eigenlijk wel een betere zwangerschap en eerste jaar. Ik denk en hoop dat het bij een tweede soepeler gaat maar in de praktijk brengen gaan we dat nog lang niet. Als dat al gaat gebeuren.
waarom verwacht je dat een tweede zwangerschap soepeler gaat? Meestal is dat niet zo. Een tweede bevalling wel, maar de dracht zelf?

Hier heb ik echt maanden rondgelopen met een bijna brandend verlangen naar een derde, maar ik denk dat het toch hormonaal was, want het neemt nu af _O- ik zie nu ook vooral weer de praktische bezwaren, dus we zien wel wat de uitkomst gaat zijn over een jaar of twee. Langer dan dat wacht ik sowieso niet met de definitieve beslissing, want dan ben ik ook 38.
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  maandag 2 april 2018 @ 09:45:57 #297
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_178251243
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 22:24 schreef Roomsnoes het volgende:
Snoenk, wat leuk dat jullie voor een derde gaan! Ze zullen dan niet veel in leeftijd schelen toch? Wij komen niet eens aan sexen toe. Last staan aan een evt derde denken :D

Arja we hebben geen onwijs ritueel ofzo. We zeggen dat we gaan slapen, gan de trap op, schone luier, peuter poetst zijn tanden. Hij weet heel goed wat dat allemaal betekent. We liggen bij hem tot hij slaapt. Man heeft laatst (tot mijn grote ergernis) zo’n even lagen huilen methode geprobeerd. Manmanman. Ik ben toen met mijn hernia naar boven gegaan en gezegs dat ik dan wel naast hem zou gaan liggen. Ik kan er echt niet tegen. Man was er ook snel van genezen.
Nee toch?! moet t vanzelf beter gaan of operatie?
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_178252947
Wat een heerlijke foto's zag ik voorbij komen! Ik vind die rode haren van Max zo onwijs mooi! En Arja, wat een stralende foto van Emmy ook, zag 'm gisteren al, maar had toen geen zin om een reactie te typen.

Hier is ons avondritueel nog inclusief fles. Luier verschonen, pyjama aan en dan in het donker een fles geven, waarna we hem in bed leggen en hij meestal vrij vlot in slaap valt. De tijd tussen het eten en slapen houden we wel een beetje rustig, of we lezen een boekje voor of we kruipen even samen op de bank voor Sesamstraat (wat ik volgens mij leuker vind dan T., maar hij kijkt ook steeds meer echt).

Omdat ik het niet wilde jinxen heb ik er niks over gezegd, maar sinds anderhalve week komt het regelmatig voor dat T. doorslaapt. Niet iedere nacht en ook niet altijd tot een christelijk tijdstip (nooit verwacht dat ik om half zes met een spelend kind op zou zijn), maar er zit echt verbetering in!
  maandag 2 april 2018 @ 14:33:05 #299
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_178256601
Wij liggen eieren te zoeken. Zo’n 50, die in een bakje zaten en door een niet nader persoon door de kamer werden gesmeten :')

Zalig pasen oO<
pi_178263098
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 14:33 schreef Quoi het volgende:
Wij liggen eieren te zoeken. Zo’n 50, die in een bakje zaten en door een niet nader persoon door de kamer werden gesmeten :')

Zalig pasen oO<
Ach wat lief van Max dat hij ook wat heeft bijgedragen aan jullie pasen! :D
Oh, I wish I could, but I don't want to.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')