abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 31 maart 2018 @ 22:17:20 #251
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_178222307
registreer om deze reclame te verbergen
Selvaria, kijk die zussen nou! O+
Als ik dat zie, denk ik: jaaaaaaa, dat is zo leuk aan 2. Het volgende moment denk ik: ja, overzichtelijk, zo 1. Elke dag schiet dat dilemma wel even door mijn hoofd. Hebben jullie dat niet?

Molo, larf die een bokje kust! Die heeft ook de lente in haar bol.

Na ons kapperbezoek sliep Max 1 kwartier }:| Maar.......bleef eigenlijk heel gezellig de rest van de dag. Ook hier werd geklust, Nazil (wat lief L zo met zijn gereedschap), alleen koos Max ervoor om intussen lekker te "koke".

quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 16:52 schreef Aerenia het volgende:

[..]

De Kinderkapsalon op het Oosteinde geprobeerd? A vond het geweldig, in zo'n autootje zitten.
Ja, daar heeft hij toen hij 9 mnd was gezeten! Als ik terugkijk was hij toen zoveel minder beweeglijk en ging het best goed. Dat autootje is de bom ja.

Maar de laatste kapperbeurt was 6 wkn geleden, bedacht ik me. Haar groeit gewoon als kool. Ik heb dus een kappersschaar aangeschaft en wil de volgende keer zelf proberen. Misschien een tondeuse op de langste stand als dat niet werkt. Gewoon voor het bijhouden rond de oren. De rest mag best lang groeien.

Pinguit, de kapper aan huis. Goede suggestie, niet aan gedacht eigenlijk!
pi_178223124
Selvaria en Nazil, wat een heerlijke foto's!!

Quoi: nee, ik heb dat niet. Ik heb heel erg het (overigens erg rare) gevoel dat ik tussen twee zwangerschappen in zit. Op dit moment is een tweede nog niet im frage, omdat we in een ongeschikt huis wonen en ik echt eerst af wil studeren, maar ik weet vrij zeker dat de anticonceptie de prullenbak gaat zodra we verhuisd zijn en ik mijn diploma heb.
pi_178223342
Man is stellig om het bij 1 te laten, ik voorlopig ook. Idd wat quoi zegt lekker overzichtelijk. En omdat ik het eerste jaar van L lichamelijk zwaar heb gehad (en daardoor geestelijk ook) ben ik daar echt niet aan toe (nog).
pi_178224116
registreer om deze reclame te verbergen
Twee is wel een stuk drukker dan een ja, maar ik zou die interactie nu voor geen goud keer kunnen missen. Ze zijn fantastisch en hilarisch samen, al heb ik nu soms wel twee rollen behang nodig ipv maar eentje. :+ Ik zou zelfs graag een derde willen, maar het idee van nog een zwangerschap en het babyjaar staat me zo erg tegen, dat ik daar nog niet concreet over na wil denken. Misschien als L. 2 of 3 is of zo.
pi_178224292
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 22:17 schreef Quoi het volgende:
Als ik dat zie, denk ik: jaaaaaaa, dat is zo leuk aan 2. Het volgende moment denk ik: ja, overzichtelijk, zo 1. Elke dag schiet dat dilemma wel even door mijn hoofd. Hebben jullie dat niet?
Mijn man en ik rammelen allebei niet. Voor mij is dat nog steeds een vreemde gewaarwording, want in de 7 jaar voor ZZ's geboorte had ik op de achtergrond continu een gevoel van onrust. Een tweede is dus niet aan de orde zolang dat niet verandert, en tch schiet het inderdaad elke dag door mijn hoofd, het kan niet even een paar jaar geparkeerd worden kennelijk. }:| De aanleiding verschilt per keer. Soms kom ik een naam tegen en dan ga ik in gedachten automatisch na of dat mooi bij ZZ's naam zou passen voor een broertje/zusje, gevolgd door "Ho wacht, wie zegt dat we berhaupt voor een tweede gaan?". Of ik wil babyspullen op marktplaats zetten en bedenk me dan dat we ze misschien nog nodig hebben. Of ZZ is een dag en/of nacht nogal high maintenance, en dan bedenk ik me hoe enorm fijn het is dat er niet ng een kindje zorg en aandacht nodig heeft. Hier meelezen in OUD is meestal ook erg goede antireclame voor een tweede (zwaardere zwangerschap door zorg voor dreumes/peuter, kindjes die om de beurt wakker zijn, etc.), tt er idyllische foto's gepost worden. O+
  zondag 1 april 2018 @ 00:05:41 #256
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178224704
Ik sluit me aan bij Vivi, ik heb nu veel hele kleintjes en hoogzwangeren om me heen en het vasthouden en bij me hebben liggen van een hummeltje is heerlijk.
Zou ook graag Larf een broertje of zusje geven, maar tegelijkertijd trek ik dat niet denk ik.
Mijn zwangerschap vond ik 9 maanden verschrikkelijk en de anderhalf jaar erna ook lichamelijk flink puin. En dat zie ik niet ineens geweldig vlekkeloos verlopen bij een nummer twee, naast de zorg voor mijn dochter nu en werken en een leven erbij... Nee, ik zie het niet gebeuren.
Ik vind het jammer dat zij niet de lol en steun kan hebben die ik had en heb van mijn zusjes, het tegen je ouders boksen en alles.
Maar een moeder die op instorten staat lijkt me ook vreselijk dus dat is een afweging zeg maar.


Dus tenzij we ons bedenken, gaat er geen tweede komen.
En dat is heel anders dan ik voor ogen had, maar eigenlijk ook prima.
We hebben een super awesome kind en gelukkig veel kleintjes van dezelfde leeftijd dicht om ons heen waar ze mee kan samenspannen tegen ons :)
Respect to the man in the ice cream van
pi_178225338
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een heerlijke foto's! O+

Ik rammel echt heel heel erg. Eigenlijk al sinds vlak na wolfjes geboorte, maar het wordt steeds meer.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178225646
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 00:05 schreef Molo het volgende:
Mijn zwangerschap vond ik 9 maanden verschrikkelijk
Ik die van jou ook! :* Iedere dag flink kotsen en toch kwam je steeds maar weer opdagen op je werk, heldin! Ik ben welgeteld maar 1 dag echt beroerd geweest en ik had me toen meteen ziekgemeld.

Mijn zwangerschap was dus prima verder, de bevalling en babytijd ook. Ik zou dat best allemaal nog een keer willen meemaken, maar dat lijkt me een slecht plan als je niet op een kind zit te wachten. :')
  zondag 1 april 2018 @ 00:49:56 #259
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178225721
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 00:44 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik die van jou ook! :* Iedere dag flink kotsen en toch kwam je steeds maar weer opdagen op je werk, heldin! Ik ben welgeteld maar 1 dag echt beroerd geweest en ik had me toen meteen ziekgemeld.

Mijn zwangerschap was dus prima verder, de bevalling en babytijd ook. Ik zou dat best allemaal nog een keer willen meemaken, maar dat lijkt me een slecht plan als je niet op een kind zit te wachten. :')
Lief van je, raakt me wel een beetje dit. Ik had me ook verdorie gewoon ziek moeten melden hoor, achteraf gezien was het echt niet verantwoord. Maar goed. Gedane zaken.

Als jij er nou eentje bakt voor mij, iemand anders de eerste twee jaar de zorg op zich neemt die dat leuk vindt... Dan 'neem' ik kind daarna wel in ons gezin :7
Goeie deal? 8-)
Respect to the man in the ice cream van
pi_178228086
Gogo volgens mij woon je heel dicht bij mij in de buurt.

Hier geen plannen voor een tweede. Super ziek geweest van mijn zwangerschap gehad, een baby die pas weer sinds een maand redelijk slaapt 's nachts,die hard reflux, baby die na de bevalling direct aan de beademing moest.

Nee, ik durf niet meer.
Was sowieso het plan niet. Ik ben zelf ook enigskind en vond dat heerlijk.

En toch he als je dan babyspullen verkoopt of een mooi wiegje ziet dan denkje goh, we nemen er gewoon nog 3.

Wel knap hoor. Dat vrouwen lichaam, zoveel oerkracht tijdens de bevalling en dan ook daarna nog proberen om je over te halen om er nog 10 te nemen.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_178229534
Ik wilde al een tweede terwijl ze de hechtingen in mijn doos aan het zetten waren van de knip.
Ik heb ze genoten van mijn zwangerschap. En ik zou graag een "normale" bevalling meemaken die geen 38 uur duurt. En ik geniet ook intens van het moederschap en de interactie tussen twee kindjes lijkt me geweldig.

We zijn er ook een half jaar na de bevalling weer voor gegaan (ivf), maar zijn er na een paar kansen mee gestopt.
We zijn niet meer de jongsten en het traject heeft veel impact en willen optimaal genieten van ons wondertje.

Maar als ik dan in de speeltuin loop en ik zie leeftijdsgenootjes van Emmy met een zwangere moeder erbij dan moet ik wel even slikken soms
pi_178229558
Arja :*
pi_178229968
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 10:29 schreef Cygne het volgende:
Arja :*
Dankjewel. Maar het is ook goed zo. Ik voel me echt rijk.
En 1 kind heeft ook zijn voordelen.

Jou wens ik veel geluk toe in het traject en dat het maar net zo vlot mag gaan!
pi_178233316
Interessant om te lezen hoe jullie bezig zijn met een eventuele tweede :)
Hele dikke kus voor Arja :*

Hier ook dagelijks bezig met nadenken over een tweede. De zwangerschap was heftig qua bekken, waardoor ik aan het einde in een rolstoel belandde. Ik zie het niet gebeuren dat mijn bekken een tweede vlekkeloos doorstaat, zeker niet met al het tillen wat ik bij mijn dreumes doe. Ik wil het haar (en misschien mezelf nog wel meer) ook niet aandoen dat ik niet voor haar kan zorgen. Voorlopig wachten we nog even, zeker gezien onze relatietherapie nog moet starten :+
  zondag 1 april 2018 @ 13:54:44 #265
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_178234056
Mooi om jullie overwegingen te lezen. Hier 2 zware zwangerschappen gehad maar mijn duo is het allemaal meer dan waard. en misschien met een leuke vent in de toekomst een 3e....

Ik krijg het allemaal niet bijgelezen dus dan maar een foto :P

Hij groeit goed, kletst steeds beter ej is super ondeugend.

360.jpg

360.jpg
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_178236361
Mooi duo heb je idd gm.mag je trots op zijn.

We hadden net chique 3-gangen lunch met schoonvader, z'n vriendin en haar moeder. Ik was er een beetje bang voor maar we kregen zelfs van gasten complimenten dat hij zo lief was geweest en dat je echt met hem naar een restaurant kon. Muv een kleine meltdown net voor het toetje is hij ook echt lief geweest.
  zondag 1 april 2018 @ 15:47:51 #267
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_178237177
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 15:21 schreef Nazil het volgende:
Mooi duo heb je idd gm.mag je trots op zijn.

We hadden net chique 3-gangen lunch met schoonvader, z'n vriendin en haar moeder. Ik was er een beetje bang voor maar we kregen zelfs van gasten complimenten dat hij zo lief was geweest en dat je echt met hem naar een restaurant kon. Muv een kleine meltdown net voor het toetje is hij ook echt lief geweest.
wat fijn!!

Wij moeten in juli met de hele familie uit eten, zie er nu al tegenop. :X

[ Bericht 0% gewijzigd door gewoonmezelf87 op 01-04-2018 16:22:06 ]
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
  zondag 1 april 2018 @ 15:57:13 #268
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_178237469
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 15:47 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

wat fijn!!

Wij moet in jullie met de hele familie uit eten, zie er nu al tegenop. :X
Weet niet hoe hygienisch dat is...
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_178237475
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 15:47 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

wat fijn!!

Wij moet in jullie met de hele familie uit eten, zie er nu al tegenop. :X
Een nieuwe knuffel die hij gisteren gekregen heeft en twee auto's deden wonderen. Ik zag er ook tegenop en dan ook omdat het precies in z'n slaap tijd zat. Dus eerder in bed gelegd en hij had een uurtje geslapen en nu nog even in bed zodat hij vanavond ook iets langer op kan blijven als alle oma's en opa's voor mijn verjaardag komen.
  zondag 1 april 2018 @ 16:21:37 #270
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_178238238
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 15:57 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Weet niet hoe hygienisch dat is...
2 dingen tegelijk en autocorrect... :')
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
  Moderator zondag 1 april 2018 @ 17:48:09 #271
319937 crew  Roomsnoes
pi_178240332
Hey GM! Goed je weer (ff) te zien. Hoe gaat het met je, nu met zijn drietjes? Moet vaak aan je denken.

Arja, snap goed dat het confronterend is om dat te zien.

Wij hebben er twee, en al droom ik nog steeds vane en klein baby'tje, denk ik toch dat het voor onze eigen gesteldheid beter is om het er bij te houden. Voor nu in elk geval. S is nog maar 1,5 immers :D

H even een vraagje. Ben benieuwd of jullie het herkennen.
S slaapt heel eenvoudig zelf in overdag. In de wagen, dat wel, maar hij brabbelt wat en weg is ie. 's Avonds daarentegen..!
De 10 minuten voor hij in slaap valt is hij bijkant agressief. Haren trekken, krabben, knijpen, in ogen prikken. Dingen die hij overdag echt nooit doet. Hij is ook echt onrustig, draaien en doen. Als we hem dan goed vasthouden, en de geborgenheid proberen te geven die hij in de wagen misschien heeft, wordt ie pislink. Niet huilen maar echt boos gillen. Na 10 minuten ongeveer komt hij dan tot rust en valt hij in slaap. Dit is elke avond zo, of hij nou vroeg og laat naar bed gaat, lang of kort heeft geslapen overdag.
Ik vind het zo maf. Hij moet dan echt iets kwijt ofzo, maar mijn huid zou het tof vinden als hij het op een andere manier zou doen }:| :')
  zondag 1 april 2018 @ 18:30:56 #272
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_178241036
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 17:48 schreef Roomsnoes het volgende:
Hey GM! Goed je weer (ff) te zien. Hoe gaat het met je, nu met zijn drietjes? Moet vaak aan je denken.

Arja, snap goed dat het confronterend is om dat te zien.

Wij hebben er twee, en al droom ik nog steeds vane en klein baby'tje, denk ik toch dat het voor onze eigen gesteldheid beter is om het er bij te houden. Voor nu in elk geval. S is nog maar 1,5 immers :D

H even een vraagje. Ben benieuwd of jullie het herkennen.
S slaapt heel eenvoudig zelf in overdag. In de wagen, dat wel, maar hij brabbelt wat en weg is ie. 's Avonds daarentegen..!
De 10 minuten voor hij in slaap valt is hij bijkant agressief. Haren trekken, krabben, knijpen, in ogen prikken. Dingen die hij overdag echt nooit doet. Hij is ook echt onrustig, draaien en doen. Als we hem dan goed vasthouden, en de geborgenheid proberen te geven die hij in de wagen misschien heeft, wordt ie pislink. Niet huilen maar echt boos gillen. Na 10 minuten ongeveer komt hij dan tot rust en valt hij in slaap. Dit is elke avond zo, of hij nou vroeg og laat naar bed gaat, lang of kort heeft geslapen overdag.
Ik vind het zo maf. Hij moet dan echt iets kwijt ofzo, maar mijn huid zou het tof vinden als hij het op een andere manier zou doen }:| :')
Ja gaat goed, Ben eigenlijk best wel gelukkig atm. Mijn duo gaat goed, mn werk gaat goed, mn huisje ook, en ik vind langzaam rust.

wb t slapen, ik herken die onrust wel maar James is een dramatisch slaper sowieso. Begrijp ik goed dat S. overdag ook alleen in de wagen slaapt?
Geen tips verder.

Hoe is het met jullie?
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
  zondag 1 april 2018 @ 18:51:40 #273
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_178241280
Goed om te horen gm!

Arja nog eens een dikke :*

Wij zijn druk bezig voor een 3e O+

Room lastig, geen tips ook. I is een verschrikkelijke driftkikker maar slapen gaat gelukkig wel goed.
Iemand trouwens tips voor een heel driftige dreumes? Ze kan echt verschrikkelijk boos worden :@
  zondag 1 april 2018 @ 19:01:47 #274
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178241449
Uit de situatie halen Snoenk doen we hier, verder zelf nog geen andere dingen ontdekt die werken.

Room, hier is het andersom, overdag tukt ze in haar bed wel prima maar nergens anders. Altijd handig als je weg moet.
's Nachts is geen probleem trouwens, als ze maar een geschikt kinderbed in rustige omgeving heeft, anders is het party hard all over the place
^O^
Respect to the man in the ice cream van
  zondag 1 april 2018 @ 19:27:47 #275
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_178241857
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 19:01 schreef Molo het volgende:
Uit de situatie halen Snoenk doen we hier, verder zelf nog geen andere dingen ontdekt die werken.

Room, hier is het andersom, overdag tukt ze in haar bed wel prima maar nergens anders. Altijd handig als je weg moet.
's Nachts is geen probleem trouwens, als ze maar een geschikt kinderbed in rustige omgeving heeft, anders is het party hard all over the place
^O^
En bedoel je daarmee even in andere kamer? Samen of alleen? Of afleiden met uit het raam naar de vogels kijken oid?

Afleiden werkt niet echt behalve soms als haar zus haar probeert af te leiden maar soms word ze daar juist nog bozer van.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')