Die ziet er mooi uit! Hoeveel water zat er in het deeg? En hoe bepaal je of het deeg voldoende gekneed is?quote:Op zondag 23 september 2018 15:35 schreef douche-eendje het volgende:
En omdat die van gisteren iets te goed is bevallen, nog maar een. Gisteren alleen tarwebloem, nu roggebloem en tarwebloem.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:48 schreef -banaan2- het volgende:
[..]
Die ziet er mooi uit! Hoeveel water zat er in het deeg? En hoe bepaal je of het deeg voldoende gekneed is?
Dit deeg had een hydratie van 70% en het brood is gebakken in een voorverwarmde gietijzeren pan in de oven. En zoals havermoutkoekje aangeeft, een vliesje trekken inderdaad .quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:48 schreef -banaan2- het volgende:
[..]
Die ziet er mooi uit! Hoeveel water zat er in het deeg? En hoe bepaal je of het deeg voldoende gekneed is?
Ik heb vandaag ook een poging gewaagd, zuurdesembrood met zonnebloempitten. Het recept komt van Levine, maar ik heb tarwedesem gebruikt ipv roggedesem. Volgens het recept moest de oven (met staan) voorverwarmd worden op 240, na de broden in de oven gedaan te hebben de temperatuur naar 220 voor 20 minuten en daarna nog 20 minuten op 200, in het totaal 40 minuten dus. Maar bij mij was de kerntemperatuur na 25 minuten al op 95 graden, dus heb ze er maar uit gehaald.
[ link | afbeelding ]
Als er iets slecht is voor het milieu is het wel katoen.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:15 schreef Goitske het volgende:
Misschien nog een leuke tip
Bij de AH verkopen ze nu stoffen broodzakken. Het ligt in zo'n kartonnen standaard waar ook stoffen fruit/groente zakjes liggen. Laatst stond die bij de groente/fruit afdeling vandaag zag ik hem bij de brood afdeling. Euro per zak. Ook leuk om je eigen gebakken brood in te bewaren of mee te nemen naar de bakker om de hoeveelheid plastic te verminderen
[ afbeelding ]
ik heb ze voor de leuk gekochtquote:Op woensdag 3 oktober 2018 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als er iets slecht is voor het milieu is het wel katoen.
Heb je je desem gestart met ah cheap tarwebloem?quote:Op donderdag 18 oktober 2018 20:38 schreef TazDevl het volgende:
te koud weet ik niet ben wel gister ipv tarwebloem (AH cheap) over gestapt op bio tarwemeel
Roggemeel bevat ook veel meer micro-organismen dan tarwebloem, die heb je echt nodig om een starter te starten inderdaad.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 09:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik had hem toen gestart met roggemeel geloof ik.
Kijk ook eens of er een molen in de buurt is, of bestel via de zuidmolen.quote:Op zondag 21 oktober 2018 10:33 schreef TazDevl het volgende:
Niet gevonden, bij de Ozan (turk in leidschenhage) andere tarwebloem en gerstemeel gekocht. Zal wel zien of het verschil maakt
Las een stukje over een rustdag inlassen voor je starter. Ik laat em vandaag met rust.
Mooi hoor. maar was het de bedoeling om een vlecht te maken of zoiets? De vorm ziet er nogal "samengesteld" uit. Wat zit erin? Rozijnen, suiker zo te zien?quote:Op woensdag 24 oktober 2018 16:37 schreef Goitske het volgende:
Vandaag brood gebakken met een vriendin
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
nee was geen vlecht. Het was opgerold, in plakken gesneden, gehalveerd en hop het blik in gemikt. Had een recept gezien waar ze het zo deden en dacht dat is grappig dat kan ik ook.quote:Op woensdag 24 oktober 2018 18:46 schreef qltel het volgende:
[..]
Mooi hoor. maar was het de bedoeling om een vlecht te maken of zoiets? De vorm ziet er nogal "samengesteld" uit. Wat zit erin? Rozijnen, suiker zo te zien?
alcohol lucht is teken dat gisten honger hebben dacht ik. Niet zo erg als ik me goed herinner maar ik heb 2 zuurdesems vermoordquote:Op woensdag 24 oktober 2018 19:59 schreef TazDevl het volgende:
Heb sinds ik gerstemeel heb toegevoegd meer "micro" bubbels, vanochtend duidelijk meer volume. Vanmidddag... alcohol lucht en alles weer plat. Wegen & voeren doe ik s'avonds
Het ziet er zeker leuk uit!quote:Op woensdag 24 oktober 2018 22:28 schreef Goitske het volgende:
[..]
nee was geen vlecht. Het was opgerold, in plakken gesneden, gehalveerd en hop het blik in gemikt. Had een recept gezien waar ze het zo deden en dacht dat is grappig dat kan ik ook.
Er zitten rozijnen, suiker en kaneel in
Hij is erg lekker in elk geval en heb een hartige variant in mijn hoofd zitten die ik vrijdag of zaterdagochtend ga maken ivm verjaardagsvisite
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |