abonnement Unibet Coolblue
pi_177589900
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syrië. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syrië opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syrië, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syrië verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.

[ Bericht 0% gewijzigd door alilami op 03-03-2018 23:29:25 ]
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_177590203
Ik ga hier de updates/wijzigingen in de OP posten:

- De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen.

- Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon.

- Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

- De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syrië.

- 220K veranderd naar 400K: Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen

en nog meer updates, correcties/suggesties kun je aangeven zodat ik het kan verwerken in de OP

[ Bericht 6% gewijzigd door alilami op 03-03-2018 23:24:55 ]
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_177597047
dat zal ze stoppen of iig mooie media momenten opleveren voor anha.

dersi4m twitterde op zondag 04-03-2018 om 10:28:06 People from Afrin city center preparing to head towards Jindires district (ANHA) #AfrinResists https://t.co/OutHvkzAKr reageer retweet
isis weer mad max style bezig bij deir, de out post maakte geen schijn van kans. NSFW

SaladinAlDronni twitterde op zondag 04-03-2018 om 10:21:50 Taking advantage of early morning/late evening or weather to avoid coalition, IS has been causing a lot of harm to desert SDF outposts, especially after recent YPG's partial withdrawal. #Syria https://t.co/qs1vKGsOrB reageer retweet


[ Bericht 35% gewijzigd door Slayage op 04-03-2018 11:44:05 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 4 maart 2018 @ 12:35:50 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177598268
Toch niet zo goed geregeld van de amerikanen dan, dat hun vrienden die ze in leven houden hun vriendjes gaan aanvallen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 4 maart 2018 @ 20:01:39 #5
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_177608049
Gaat nu heel goed, door de bevrijding van grote gebieden die het bezette gebied doormidden gaan hakken kunnen de terroristen in de flank aangevallen worden, nu keihard doorpakken totdat ze breken en het gebied is bevrijd!


pi_177610672
Overigens wel frappant hoe snel het Syrische leger nu door Oost-Ghouta raast na 7 jaar geprobeerd te hebben.
pi_177611933
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2018 21:51 schreef BEFEM het volgende:
Overigens wel frappant hoe snel het Syrische leger nu door Oost-Ghouta raast na 7 jaar geprobeerd te hebben.
"Deconflictionzones" zij dank! Ze kunnen nu alles wat ze hebben inzetten itt voorheen waarin de beperkte middelen over het land moest worden ingezet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177612659
quote:
10s.gif Op zondag 4 maart 2018 23:07 schreef Slayage het volgende:
"Deconflictionzones" zij dank! Ze kunnen nu alles wat ze hebben inzetten itt voorheen waarin de beperkte middelen over het land moest worden ingezet.
Exact. Maar de rebellen hebben het te druk met elkaar tegenwerken en afmaken. Assad is nog niet eens verdreven en men maakt elkaar al af.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_177615915
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 00:33 schreef Aloulu het volgende:

Maar de rebellen hebben het te druk met elkaar tegenwerken en afmaken. Assad is nog niet eens verdreven en men maakt elkaar al af.
das nooit anders geweest helaas. het regime heeft daar mooi op ingespeeld.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177617655
same old same old, het regime is wel altijd consequent in hun praktijken van ondermijning en de VN speelt het spelletje nu al jaren gewoon mee.

leloveluck twitterde op maandag 05-03-2018 om 09:42:47 As a desperately needed aid convoy makes its way to Eastern Ghouta, the UN says the Syrian government has removed 70% of the supplies from the trucks - this includes trauma kits & other life-saving medical equipment: https://t.co/7sUmrdZHEr reageer retweet
deze dude heeft wel spange couflage jeans :')



[ Bericht 8% gewijzigd door Slayage op 05-03-2018 11:46:27 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 5 maart 2018 @ 13:13:04 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177619320
Nu maar afwachten of die baardapen ook burgers laten gaan via de corridor
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177620152
And the soap continues.

Turkey asks Germany to extradite Syrian Kurdish leader Saleh Muslim
ISTANBUL, March 5 (Reuters) - Turkey has issued a second extradition request for Syrian Kurdish leader Saleh Muslim, calling for his temporary detention and extradition from Germany, Turkish state media said on Monday, after a Czech court released him last week.

State-run Anadolu news agency said Ankara had requested Muslim's temporary detention and extradition from Germany on Friday. He spoke at a rally in Berlin on Saturday, according to other Turkish media.
http://news.trust.org/item/20180305124648-0ch73/
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  maandag 5 maart 2018 @ 17:45:55 #13
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_177624823
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 13:13 schreef Szura het volgende:
Nu maar afwachten of die baardapen ook burgers laten gaan via de corridor
waarschijnlijk niet, er zal ongetwijfeld iets gevonden worden om het positieve nieuws dat er hulpconvooien rijden weer een negatieve en anti Syrische/Russische wending te geven.
  maandag 5 maart 2018 @ 17:59:56 #14
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177625066
inb4: verrassingsaanval op Tall Rif`at. Stad dichtbij de grens met eufraat schild.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  maandag 5 maart 2018 @ 18:01:11 #15
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177625088

Dat blauwe gebied.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  maandag 5 maart 2018 @ 19:26:22 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177626671
‘Warlord’ :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177626795
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 19:26 schreef Szura het volgende:
‘Warlord’ :')
tja

quote:
As the protests gave way to armed sectarian conflict in late 2011, Hassan was transferred to Hama Air Base in central Syria. Several of those who fought alongside him from 2012 to 2014 told me that as defections from the Syrian army mounted, he partnered with a ragtag force composed of loyalist units in the army and Alawite militias. One Syrian army general with him at the time said Hassan was responsible for at least one of the massacres committed in 2012 in Hama against villages accused of harboring rebels and army defectors. “In Treimseh, Suheil and I just surrounded them and slaughtered about 250,” Brigadier General Jamal Younes, commander of the 555th Airborne Regiment of the Syrian army’s Fourth Division, told me in 2014, referring to one village they targeted. Hassan’s scorched-earth methods spread to neighboring Idlib and Aleppo provinces.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177626992
quote:
10s.gif Op maandag 5 maart 2018 17:59 schreef _--_ het volgende:
inb4: verrassingsaanval op Tall Rif`at. Stad dichtbij de grens met eufraat schild.
dat wordt nergens gemeld. tevens niet voor de hand liggend.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 5 maart 2018 @ 19:57:05 #21
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177627234
quote:
10s.gif Op maandag 5 maart 2018 19:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat wordt nergens gemeld. tevens niet voor de hand liggend.
is ook niet gebeurd. Het is alleen iets waarvan ik denk dat het gaat gebeuren
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177631414
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 19:57 schreef _--_ het volgende:

[..]

is ook niet gebeurd. Het is alleen iets waarvan ik denk dat het gaat gebeuren
das niet aannemelijk iig niet voordat heel afrin is opgedoekt (ervan uitgaande dat dat de missie is), omdat tal rifaat jaren lang een rebellen bastion is geweest totdat de russen het cadeau gaven aan de ypg om aleppo stad af te snijden.
ligt daarom politiek gevoelig lijkt me dat de turken de halve stad in puin gaan schieten om de ypg eruit te krijgen. het zou kunnen maar is iig niet aannemelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177637740
als dit waar is wordt het helemaal leuk straks. vanuit YPG pov is een move richting Euphrates Shield gebied niet vreemd, maar vanuit VS pov wordt het straks wel gekker. toen de turken hun afrin op. begonnen kon de VS nog zeggen we hebben geen zaken in afrin, maar dat gaat niet meer op als ze voorbij Manbij trekken. hoewel het een gedurfde move van de YPG zou zijn is het niet ondenkbaar.

amberinzaman twitterde op maandag 05-03-2018 om 23:43:38 #YPG is thinking of opening a second front against Turkish-led forces in the Euphrates Shield area from #Manbij to alleviate pressure on #Afrin & #SDF source told me they are going to pause fight against #IS in Deir Zour Was unable to confirm separately https://t.co/gwriH4zJIM reageer retweet
Turkey to establish refugee camps in nine regions of Idlib ahead of possible Afrin influx

Turkey will establish camps for 170,000 displaced people in the Idlib and Euphrates Shield region ahead of a possible refugee influx from Afrin, the Foreign Ministry spokesperson Hami Aksoy said in a press conference on March 6.


[ Bericht 11% gewijzigd door Slayage op 06-03-2018 11:44:49 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 6 maart 2018 @ 12:59:20 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177640011
Hoezo de strijd tegen ISIS pauzeren? Ze zijn allang gestopt man. Alleen maar om de aanwezigheid van het Amerikaanse kolonisatieleger in Syrië te kunnen rechtvaardigen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177640455
here we go! w/

NenyaasAmed_ twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 13:27:06 Jaish Al Suwar announced withdrawal from Raqqa and redeployment to Afrinhttps://t.co/8GiKkaDkI3 reageer retweet
AlArabiya_Brk twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 13:20:36 Kurdish protection Units announces the withdrawal of 1,700 fighters from the battles against ISIL and their dispatch to Afrin reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177640539
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 12:59 schreef Szura het volgende:
Hoezo de strijd tegen ISIS pauzeren? Ze zijn allang gestopt man. Alleen maar om de aanwezigheid van het Amerikaanse kolonisatieleger in Syrië te kunnen rechtvaardigen.
het wordt nu wel interessant.

de reden dat de ypg steun krijgt van de VS is hun strijd tegen isis. dat is zoals de amerikanen zeggen, de reden voor hun samenwerking met isis.

wat gaat de VS doen als de strijd nu wordt gestaakt???

het regime vindt dit alleen maar prachtig uiteraard. het wordt straks makkelijk om straks sdf gebieden in te nemen en ze hebben de turken en de rebellen laten bloeden *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 6 maart 2018 @ 13:41:18 #27
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177640564
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 13:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

het wordt nu wel interessant.

de reden dat de ypg steun krijgt van de VS is hun strijd tegen isis. dat is zoals de amerikanen zeggen, de reden voor hun samenwerking met isis.

wat gaat de VS doen als de strijd nu wordt gestaakt???
Die blijven gewoon hoor, lekker olie stelen, Syrië en Iran dwarszitten en hopen dat ISIS nog ff Albukamal van SAA afpakt zodat de verbinding Beiroet-Damascus-Bagdad-Teheran weer is geblokkeerd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177640648
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 13:41 schreef Szura het volgende:

[..]

Die blijven gewoon hoor, lekker olie stelen, Syrië en Iran dwarszitten en hopen dat ISIS nog ff Albukamal van SAA afpakt zodat de verbinding Beiroet-Damascus-Bagdad-Teheran weer is geblokkeerd.
moeten ze wel met nieuwe verkoopplaatje komen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177640659
_O- _O- :') "olive branch" :P

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 6 maart 2018 @ 13:53:48 #30
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177640726
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 13:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

moeten ze wel met nieuwe verkoopplaatje komen :P
Geen probleem hoor, ‘Iran Iran Iran’ stond op het menu bij Drumpf en corrupte Netanyahu en ranzige warmongers als McCain en Graham zullen het vrolijk herkauwen voor de achterban.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator dinsdag 6 maart 2018 @ 14:52:14 #31
8781 crew  Frutsel
pi_177642005
AFP twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 14:51:43 #BREAKING Russian plane crashes at Russian base in Syria killing 32: agencies reageer retweet
  dinsdag 6 maart 2018 @ 14:52:48 #32
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177642021
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 14:52 schreef Frutsel het volgende:
AFP twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 14:51:43 #BREAKING Russian plane crashes at Russian base in Syria killing 32: agencies reageer retweet
Ik denk opzet. Anders wel erg toevallig.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  Moderator dinsdag 6 maart 2018 @ 14:58:03 #33
8781 crew  Frutsel
pi_177642125
quote:
4s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 14:52 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ik denk opzet. Anders wel erg toevallig.
Kan maar kan ook gewoon mankement zijn

quote:
Russian Antonov An-26 crashed near Hmeimim Base in Syria, 32 dead
AFP twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 14:58:23 #BREAKING Russian plane crash at Syria base likely due to 'technical fault': agencies reageer retweet
  dinsdag 6 maart 2018 @ 14:58:08 #34
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177642129
quote:
4s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 14:52 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ik denk opzet. Anders wel erg toevallig.
:')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 14:59:43 #35
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177642160
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 14:58 schreef Szura het volgende:

[..]

:')
Lees nu pas dat het vlak voor de landing was. Ik dacht dat die dook midden in de base. :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177642675
Die antonovs ook altijd...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177642837
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 14:52 schreef Frutsel het volgende:
AFP twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 14:51:43 #BREAKING Russian plane crashes at Russian base in Syria killing 32: agencies reageer retweet
Vlak voor de Russische verkiezingen, nog meer Russen dood in Syrië.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  dinsdag 6 maart 2018 @ 15:37:59 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177642881
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 15:35 schreef alilami het volgende:

[..]

Vlak voor de Russische verkiezingen, nog meer Russen dood in Syrië.
Jij denkt dat het ook maar iets uitmaakt voor de uitslag? _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177642963
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 15:37 schreef Szura het volgende:

[..]

Jij denkt dat het ook maar iets uitmaakt voor de uitslag? _O-
Niet echt.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  dinsdag 6 maart 2018 @ 16:50:34 #40
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177644064
https://www.haaretz.com/i(...)led-online-1.5871519 Iemand dat toevallig een linkje heeft? :*
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  dinsdag 6 maart 2018 @ 16:55:16 #41
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177644143
quote:
Posted on the internet, the information was available for anyone to see, although any media outlet that publishes it is in violation of military censorship regulations.
We kunnen dit toch wel?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  dinsdag 6 maart 2018 @ 22:14:24 #42
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177651401


Gaat erg rap. Zouden al Syrische vlaggen zijn gehesen in Saqba en Hammuriyah trouwens, zijn duidelijk mensen klaar met gegijzeld zijn door terroristen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 7 maart 2018 @ 10:04:42 #43
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177657296
De terroristen interesseert het niks, die hebben schijt aan de bevolking en blijven ze alleen zien als menselijk schild en propagandamateriaal:

https://www.reuters.com/a(...)drawal-idUSKCN1GJ0LS

‘Rebels’ :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177657455
VN rapport mbt de YPG/SDF allemaal bekende PKK praktijken, maar goed dat YPG/SDF geen PKK is :')

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177657526
wat nu CENTCOM?

Charles_Lister twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 21:59:25 @CENTCOM In designing its counter-ISIS partners in #Syria in 2014-2015, the @DeptofDefense excluded anyone who insisted on retaining #Assad as an enemy.Now in 2018, the #YPG/#SDF is prioritizing fighting #Turkey, not #ISIS - so will @CENTCOM act according to the same rulebook? reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 7 maart 2018 @ 11:43:14 #46
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177659262
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:12 schreef Slayage het volgende:
VN rapport mbt de YPG/SDF allemaal bekende PKK praktijken, maar goed dat YPG/SDF geen PKK is :')

[ afbeelding ]
Met uitzondering van puntje 42 leest het weg als een rapport over Turkije ;)
pi_177659537
metesohtaoglu twitterde op woensdag 07-03-2018 om 11:10:03 Photos of the #US backed #YPG's 'child soldiers' found in #Syria's #Afrin by Turkish Forces& #FSA in memory cardshttps://t.co/YrgpvlTfZJ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177659634
aleppo offensief all over again

Dalatrm twitterde op woensdag 07-03-2018 om 11:40:28 #Russia, through #Turkey, reached out to Jaysh al-Islam and Faylaq Al-Rahman in #Eastern_Ghouta. Talks still ongoing. Jaysh expressed initial willingness to leave towards Daraa. Faylaq towards N. #Aleppo where they would join #EuphratesShield. All depends on "total ceasefire". reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177659701
Nederlandse media die het beestje eindelijk bij naam noemt. _O_

quote:
Het verlies van Oost-Ghouta zou ook een grote nederlaag betekenen voor de rebellen. De soennitische extremisten hebben behalve Idlib in het noordwesten nog enkele gebieden onder controle met name ten noorden van Hama, de plaats Dumayr en gebieden langs de door Israël bezette strook Syrië en de grens met Jordanië.
quote:
Jaish al-Islam deed dat enkele jaren geleden door gevangen burgers in kooien rond te rijden of neer te zetten op plekken waar ze een aanval verwachtten.
https://www.nu.nl/syrie/5(...)van-vrijgeleide.html
  woensdag 7 maart 2018 @ 13:07:54 #50
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177660932
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:03 schreef ElDinosaur het volgende:
Nederlandse media die het beestje eindelijk bij naam noemt. _O_

[..]

[..]

https://www.nu.nl/syrie/5(...)van-vrijgeleide.html
Ein-de-lijk. Aan de Syrische vlaggen die worden opgehangen kan je ook gewoon zien dat de mensen daar jarenlang gegijzeld zijn. En dat is niet zo vreemd. Elk weldenkend mens zou namelijk gewoon vluchten daar. Maar ja, ze komen niet voorbij de checkpoints.
pi_177663488
Iran, Turkey, Extremists Are `Triangle of Evil,' Bin Salman Says
(Bloomberg) -- Saudi Arabia’s crown prince said Iran, Turkey and extremist groups represent a “triangle of evil,” and predicted the kingdom’s ongoing confrontation with Gulf Arab neighbor Qatar could carry on for years.

Mohammed Bin Salman, in an interview with Egyptian newspaper editors in Cairo this week, accused the Muslim Brotherhood of exploiting democracy in the region and said Turkey, its patron, is trying to revive a caliphate, the Al-Shorouk daily reported. Both Saudi Arabia and Egypt have classified the Brotherhood as a terrorist organization.
https://www.bloombergquin(...)evil-bin-salman-says
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_177663519
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 13:07 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ein-de-lijk. Aan de Syrische vlaggen die worden opgehangen kan je ook gewoon zien dat de mensen daar jarenlang gegijzeld zijn. En dat is niet zo vreemd. Elk weldenkend mens zou namelijk gewoon vluchten daar. Maar ja, ze komen niet voorbij de checkpoints.
Ik weet niet of dat ze per se voor Assad zijn of gewoon laf.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:26:12 #53
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177663665
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:17 schreef alilami het volgende:
Iran, Turkey, Extremists Are `Triangle of Evil,' Bin Salman Says
(Bloomberg) -- Saudi Arabia’s crown prince said Iran, Turkey and extremist groups represent a “triangle of evil,” and predicted the kingdom’s ongoing confrontation with Gulf Arab neighbor Qatar could carry on for years.

Mohammed Bin Salman, in an interview with Egyptian newspaper editors in Cairo this week, accused the Muslim Brotherhood of exploiting democracy in the region and said Turkey, its patron, is trying to revive a caliphate, the Al-Shorouk daily reported. Both Saudi Arabia and Egypt have classified the Brotherhood as a terrorist organization.
https://www.bloombergquin(...)evil-bin-salman-says
Bin Salman is een misdadiger die Jemen laat vernietigen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:47:28 #54
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177664213
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:26 schreef Szura het volgende:

[..]

Bin Salman is een misdadiger die Jemen laat vernietigen
Het is alsof Hitler Stalin een dictator noemt.
pi_177666829
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:19 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat ze per se voor Assad zijn of gewoon laf.
Zegt inderdaad niks. En zou ze ook niet laf noemen...

Genoeg mensen die gewoon willen overleven, wat niet raar is.
pi_177667646
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 17:43 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zegt inderdaad niks. En zou ze ook niet laf noemen...

Genoeg mensen die gewoon willen overleven, wat niet raar is.
Overleven heeft ook zijn grenzen. Je gaat niet juichen voor een partij die je aan het uithongeren en bombarderen is. Dit is gewoon laf.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_177668220
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:17 schreef alilami het volgende:
Iran, Turkey, Extremists Are `Triangle of Evil,' Bin Salman Says
(Bloomberg) -- Saudi Arabia’s crown prince said Iran, Turkey and extremist groups represent a “triangle of evil,” and predicted the kingdom’s ongoing confrontation with Gulf Arab neighbor Qatar could carry on for years.

Mohammed Bin Salman, in an interview with Egyptian newspaper editors in Cairo this week, accused the Muslim Brotherhood of exploiting democracy in the region and said Turkey, its patron, is trying to revive a caliphate, the Al-Shorouk daily reported. Both Saudi Arabia and Egypt have classified the Brotherhood as a terrorist organization.
https://www.bloombergquin(...)evil-bin-salman-says
de saudisch laten zich gijzelen door hun angst voor iran en alles wat de status quo uitdaagt, diep triest dit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177668423
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 17:43 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zegt inderdaad niks. En zou ze ook niet laf noemen...

Genoeg mensen die gewoon willen overleven, wat niet raar is.
dit dus, als je a politiek bent, geen fuck te maken wilt hebben met die rebellen milities daar en ook niet de wapens wilt opnemen om het verwerpelijk regime inleven te houden, door je mede burgers te doden, ben je gewoon fucked, wat de uitkomst ook is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:49:28 #60
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177668590
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:17 schreef alilami het volgende:
Iran, Turkey, Extremists Are `Triangle of Evil,' Bin Salman Says
(Bloomberg) -- Saudi Arabia’s crown prince said Iran, Turkey and extremist groups represent a “triangle of evil,” and predicted the kingdom’s ongoing
confrontation with Gulf Arab neighbor Qatar could carry on for years.

Mohammed Bin Salman, in an interview with Egyptian newspaper editors in Cairo this week, accused the Muslim Brotherhood of exploiting democracy in the region and said Turkey, its patron, is trying to revive a caliphate, the Al-Shorouk daily reported. Both Saudi Arabia and Egypt have classified the Brotherhood as a terrorist organization.
https://www.bloombergquin(...)evil-bin-salman-says
Grappig is dat je de islam niet echt een warm hart toedraagt, maar nu even best trots bent op een land waar vrouwen geen auto mogen rijden en dat alleen maar omdat ze een stelling tegen Turkije hebben genomen.

Oh ja dat bericht is alweer door de Saudi's tegengesproken.

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:49:58 #61
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177668610
Terroristen storten nu volledig in :W
Ghouta zowat in tweeën gesplitst
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:51:46 #62
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177668676
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:49 schreef Szura het volgende:
Terroristen storten nu volledig in :W
Ghouta zowat in tweeën gesplitst
Mag ook wel, alles is platgebombardeerd, als je het dan nog niet in kan nemen ben je wel een enorme kneus.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:55:29 #63
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177668773
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:51 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Mag ook wel, alles is platgebombardeerd, als je het dan nog niet in kan nemen ben je wel een enorme kneus.
:') Dank, White Helmet
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 7 maart 2018 @ 20:33:10 #64
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_177671458
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:51 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Mag ook wel, alles is platgebombardeerd, als je het dan nog niet in kan nemen ben je wel een enorme kneus.
Monte Cassino.
pi_177672208
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:49 schreef Szura het volgende:
Terroristen storten nu volledig in :W
Ghouta zowat in tweeën gesplitst
Aldus 'anti-Assad SOHR'
  woensdag 7 maart 2018 @ 21:04:57 #66
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177672411
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Aldus 'anti-Assad SOHR'
Ik lees geen nieuws van die ISIS-fake news verspreider in Coventry (Kobani helemaal veroverd door ISIS!1!!1!1) :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177672735
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:04 schreef Szura het volgende:

[..]

Ik lees geen nieuws van die ISIS-fake news verspreider in Coventry (Kobani helemaal veroverd door ISIS!1!!1!1) :')
https://syria.liveuamap.c(...)ve-in-eastern-ghouta

Daar staat iig SOHR als bron.

En ik dacht altijd dat hij een 'pro-rebel' was :+
pi_177672966
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:07 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Groter-Turkije is natuurlijk niet compleet zonder Mekke en Medine ;)
SWS :7
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 7 maart 2018 @ 21:53:39 #70
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177673772
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:16 schreef BEFEM het volgende:

[..]

https://syria.liveuamap.c(...)ve-in-eastern-ghouta

Daar staat iig SOHR als bron.

En ik dacht altijd dat hij een 'pro-rebel' was :+
Gasten die ik volg op Twitter baseren zich niet op die kneus ;). Deel ervan heeft zelf bronnen op de grond.

En hij is ook pro-‘rebel’ maar toen ISIS Kobani aanviel zat ie op z’n Twitteraccount constant te juichen en veel te optimistische ISIS-gains te verspreiden, de smeerlap :r.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177674107
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:53 schreef Szura het volgende:

[..]

Gasten die ik volg op Twitter baseren zich niet op die kneus ;). Deel ervan heeft zelf bronnen op de grond.

En hij is ook pro-‘rebel’ maar toen ISIS Kobani aanviel zat ie op z’n Twitteraccount constant te juichen en veel te optimistische ISIS-gains te verspreiden, de smeerlap :r.
Dat juichen weet ik niet maar dat niet alles 100% klopt wat er gepubliceerd wordt is niet zo gek natuurlijk. Hij post zo vaak dingen over de SAA, Amerika, YPG, rebellen etc.
pi_177674370
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:19 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat ze per se voor Assad zijn of gewoon laf.
Laf?
pi_177674430
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 13:07 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ein-de-lijk. Aan de Syrische vlaggen die worden opgehangen kan je ook gewoon zien dat de mensen daar jarenlang gegijzeld zijn. En dat is niet zo vreemd. Elk weldenkend mens zou namelijk gewoon vluchten daar. Maar ja, ze komen niet voorbij de checkpoints.
Kom kom, laten we niet doen alsof er geen redenen zijn om tegen Assad te zijn. Hij heeft de SAA doorheen het conflict tekeer laten gaan.
pi_177674812
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:15 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Overleven heeft ook zijn grenzen. Je gaat niet juichen voor een partij die je aan het uithongeren en bombarderen is. Dit is gewoon laf.
Zegt die veilig vanachter zijn computer..
  donderdag 8 maart 2018 @ 07:37:04 #75
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177678948
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 22:14 schreef Rangono het volgende:

[..]

Kom kom, laten we niet doen alsof er geen redenen zijn om tegen Assad te zijn. Hij heeft de SAA doorheen het conflict tekeer laten gaan.
En dat is uitgebreid belicht in de media. Maar het feit dat de "rebellen" vaak de polonaise lopen met Al Qaeda, dat de burgers worden gegijzeld en door wie de "rebellen" allemaal worden gesponsord en wat hun ideologie is veel minder.

Daarnaast zie je ook dat in de gebieden die worden bevrijd door het Syrische leger dat genoeg mensen wel op de hand van de overheid zijn, ze zijn de "rebellen" zat. Maar goed, de Syrische overheid heeft terecht ook veel vijanden.
pi_177680939
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 08-03-2018 om 09:15:41 #AfrinOp: intense urban warfare raging in #Jindires for 2nd day. #FSA announced large parts of town taken. Pics from ancient town overlooking the modern one. https://t.co/rfHW3jOYpK reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 08-03-2018 om 10:08:59 #Pt. Center of #Jindires is under control of #OliveBranch forces. Last pockets of resistance heard (NE.-E. suburbs). https://t.co/VmH5BZn587 https://t.co/9hYOrmhjvo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177680978
biji biji everywhere, deze is best mooi gedaan moet ik toegeven :P (biji maydanki dam)

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177681385
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 07:37 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En dat is uitgebreid belicht in de media. Maar het feit dat de "rebellen" vaak de polonaise lopen met Al Qaeda, dat de burgers worden gegijzeld en door wie de "rebellen" allemaal worden gesponsord en wat hun ideologie is veel minder.

Daarnaast zie je ook dat in de gebieden die worden bevrijd door het Syrische leger dat genoeg mensen wel op de hand van de overheid zijn, ze zijn de "rebellen" zat. Maar goed, de Syrische overheid heeft terecht ook veel vijanden.
Dat zijn slechts aannames. Mij lijkt het veel redelijker dat de burgers de machthebbers gaan steunen, uit zelfbescherming. Wanneer de rebellen de macht hebben steunen ze de rebellen, wanneer het regime de macht overneemt steunen ze het regime.
  donderdag 8 maart 2018 @ 10:51:06 #79
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177681456
quote:
10s.gif Op donderdag 8 maart 2018 10:14 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 08-03-2018 om 09:15:41 #AfrinOp: intense urban warfare raging in #Jindires for 2nd day. #FSA announced large parts of town taken. Pics from ancient town overlooking the modern one. https://t.co/rfHW3jOYpK reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 08-03-2018 om 10:08:59 #Pt. Center of #Jindires is under control of #OliveBranch forces. Last pockets of resistance heard (NE.-E. suburbs). https://t.co/VmH5BZn587 https://t.co/9hYOrmhjvo reageer retweet
Dat ging snel.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177681518
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 10:51 schreef _--_ het volgende:

[..]

Dat ging snel.
idd, had ook wat meer tegenstand verwacht daaro. zo te zien een tactical retreat en afrin stad waarschijnlijk proberen stand te houden (zo ver dat kan)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 8 maart 2018 @ 11:46:03 #81
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177682272
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 10:44 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat zijn slechts aannames. Mij lijkt het veel redelijker dat de burgers de machthebbers gaan steunen, uit zelfbescherming. Wanneer de rebellen de macht hebben steunen ze de rebellen, wanneer het regime de macht overneemt steunen ze het regime.
Dat verklaart niet waarom er vaak ook demonstraties plaatsvinden waarin men kenbaar maakt de "rebellen" weg te willen hebben en specifiek AQ. Maar nogmaals, er zijn genoeg anti overheids mensen natuurlijk.
pi_177682301
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:46 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat verklaart niet waarom er vaak ook demonstraties plaatsvinden waarin men kenbaar maakt de "rebellen" weg te willen hebben en specifiek AQ. Maar nogmaals, er zijn genoeg anti overheids mensen natuurlijk.
Gebrek aan beter? als je IS onthoofdingen hebt gezien, dan verlang je misschien wel naar de onderdrukkingen, geweld van de SAA.
  donderdag 8 maart 2018 @ 11:52:18 #83
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177682379
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:47 schreef Rangono het volgende:

[..]

Gebrek aan beter? als je IS onthoofdingen hebt gezien, dan verlang je misschien wel naar de onderdrukkingen, geweld van de SAA.
In veel van die gebieden heeft IS nooit geregeerd. Niet iedereen zit te wachten op een heerschappij gebaseerd op Islamitische ideologie. Net als niet iedereen zit te wachten op de heerschappij van een seculier maar politiek repressief regime.
pi_177682448
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]

In veel van die gebieden heeft IS nooit geregeerd. Niet iedereen zit te wachten op een heerschappij gebaseerd op Islamitische ideologie. Net als niet iedereen zit te wachten op de heerschappij van een seculier maar politiek repressief regime.
Geen mens die het regime steunt in wijken waar de barrel bombs zijn gevallen.
  donderdag 8 maart 2018 @ 11:59:44 #86
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_177682503
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:56 schreef Rangono het volgende:

[..]

Geen mens die het regime steunt in wijken waar de barrel bombs zijn gevallen.
Ook voor de barrel bombs vielen zaten daar niet Assad's grootste fans..
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 8 maart 2018 @ 13:10:47 #87
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177683912
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:56 schreef Rangono het volgende:

[..]

Geen mens die het regime steunt in wijken waar de barrel bombs zijn gevallen.
In Aleppo waren er genoeg mensen die zich bevrijd voelden.
pi_177685057
verstandig

metesohtaoglu twitterde op donderdag 08-03-2018 om 13:53:26 Hundreds of civilians are beginning to flee #Afrin city,#Syria 📸 https://t.co/Wmqjeg8Yvu reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177685098
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 13:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

In Aleppo waren er genoeg mensen die zich bevrijd voelden.
ik zou me ook "bevrijd" voelen als de assad portretten weer gehesen worden in de stad ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 8 maart 2018 @ 14:10:17 #90
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177685106
quote:
10s.gif Op donderdag 8 maart 2018 14:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zou me ook "bevrijd" voelen als de assad portretten weer gehesen worden in de stad ;)
Dan liever de Erdolf-plakkaten he
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177685655
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 14:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Dan liever de Erdolf-plakkaten he
gewoon flexibel zijn met loyaliteit, komt het helemaal goed :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177685876
dit soort fotos showt de flower power milities niet graag uiteraard. soort van een padvinder kamp, maar dan met AK's w/

metesohtaoglu twitterde op woensdag 07-03-2018 om 17:06:50 Pictures obtained during #Turkey’s operation against the #YPG in #Syria's #Afrin show #YPG & #PKK group training child soldiers. It's not the first time the group has been accused of using underaged fighters @hrw 📸 https://t.co/I6cDWxRrjN reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177686634
Het lijkt erop dat pro-Assad troepen nog een poging gaan wagen om de olievelden over te nemen van de SDF.

https://edition.cnn.com/2(...)us-battle/index.html
  donderdag 8 maart 2018 @ 15:47:21 #94
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177686875

Toch benieuwd wat ze met Douma gaan doen. Lijkt me veel te kostbaar om dat volledig via urban warfare te veroveren. Paar wijken druk zetten vanuit het oosten en dan toch maar weer de groene bussen laten aanrukken?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 8 maart 2018 @ 15:58:10 #95
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177687127
No zo'n negen kilometer tot Afrin.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177688472
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 15:36 schreef polderturk het volgende:
Het lijkt erop dat pro-Assad troepen nog een poging gaan wagen om de olievelden over te nemen van de SDF.

https://edition.cnn.com/2(...)us-battle/index.html
Zag het gisteren ook langskomen. Er waren mbt die laatste incursie geruchten dat de ypg eigenlijk de olievelden wilden overdragen aan het regime maar dat de Arabische milities van het sdf zicht niet wilden schikken en dat zij die luchtaanval hebben aangevraagd.
Of de kaarten nu anders liggen in de ypg / regime / Arabische milities lijn nu oa met de afrin op en de ypg die zich verraden voelt door de Amerikanen, moet maar blijken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177688496
quote:
10s.gif Op donderdag 8 maart 2018 15:58 schreef _--_ het volgende:
No zo'n negen kilometer tot Afrin.
Het ziet er vooralsnog uit dat ze menagh en tal rifaat links laten liggen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 8 maart 2018 @ 17:31:01 #98
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177688912
quote:
10s.gif Op donderdag 8 maart 2018 17:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het ziet er vooralsnog uit dat ze menagh en tal rifaat links laten liggen.
Olive branch: Hé kijk Afrin wij gaan via het noord-westen tal rifaat binnen vallen.
Sneaky Olive branch: Laten we onverwachts vanaf euphrates shield aanvallen.

[ Bericht 0% gewijzigd door _--_ op 08-03-2018 17:45:44 ]
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177689359
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 13:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

In Aleppo waren er genoeg mensen die zich bevrijd voelden.
Ook in de wijken waar die bommen zijn gevallen? moeders die hun kinderen zijn kwijt geraakt vanwege die bommen, waren blij dat de SAA hun stad kwam 'bevrijden'?

Begrijp mij niet verkeerd: ik ben in het algemeen 'pro-Assad', vooral omdat in heel het conflict geen beter alternatief is. Maar moreel gezien zou Assad ook gewoon een kogel in zijn achterhoofd verdienen, natuurlijk.
  donderdag 8 maart 2018 @ 17:50:58 #100
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177689361
dronebeelden van jindires. Stad is wel erg groot. Wat hebben ze het snel veroverd. Je kan zeggen dat er amper schade is. Met een beetje opknapping door de Turken is het gewoon weer leefbaar.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177689493
https://nos.nl/artikel/22(...)mel-is-wel-eten.html.

'ook ziekenhuizen worden gebombardeerd'. Hoe harteloos ben je dan?
pi_177690317
quote:
10s.gif Op donderdag 8 maart 2018 17:31 schreef _--_ het volgende:

[..]

Olive branch: Hé kijk Afrin wij gaan via het noord-westen tal rifaat binnen vallen.
Sneaky Olive branch: Laten we onverwachts vanaf euphrates shield aanvallen.
als ze richting tal rifaat gaan zal dat vanuit afrin gebeuren omdat het oosten van tal rifaat ingebunkerd is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177690349
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 17:57 schreef Rangono het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)mel-is-wel-eten.html.

'ook ziekenhuizen worden gebombardeerd'. Hoe harteloos ben je dan?
de russische doctrine, destroy everything, no mercy _O_ _O_ _O_ daarnaast assadisten approve, immers assad of we verbranden het land })
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177690358
quote:
10s.gif Op donderdag 8 maart 2018 17:50 schreef _--_ het volgende:
dronebeelden van jindires. Stad is wel erg groot. Wat hebben ze het snel veroverd. Je kan zeggen dat er amper schade is. Met een beetje opknapping door de Turken is het gewoon weer leefbaar.
uiteraard is er aanzienlijke schade in bepaalde gebieden, maar gemiddeld genomen valt het reuze mee.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177690777
PKK/YPG doodt burgers die proberen te ontsnappen uit Afrin. Ze leggen bernbommen op een vluchtroute die ze laten afgaan als er burgers langs rijden. Zie de gruwelijke beelden hieronder die door een drone zijn vastgelegd.


http://dutchturks.nl/burg(...)oorlogsmisdaad-vast/
  donderdag 8 maart 2018 @ 19:11:55 #106
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177690940
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 19:03 schreef polderturk het volgende:
PKK/YPG doodt burgers die proberen te ontsnappen uit Afrin. Ze leggen bernbommen op een vluchtroute die ze laten afgaan als er burgers langs rijden. Zie de gruwelijke beelden hieronder die door een drone zijn vastgelegd.

http://dutchturks.nl/burg(...)oorlogsmisdaad-vast/
Jammer dat de IHA tijdens de ontploffing toevallig precies richt op plaats delict. Ontkenners kunnen die beelden daarom gebruiken als tegenargument.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177691138
quote:
10s.gif Op donderdag 8 maart 2018 19:11 schreef _--_ het volgende:

[..]

Jammer dat de IHA tijdens de ontploffing toevallig precies richt op plaats delict. Ontkenners kunnen die beelden daarom gebruiken als tegenargument.
De drone ziet een auto langsrijden en richt de camera op de plaats waar de bernbom is geplaatst. Helaas kon de auto niet gewaarschuwd worden. Hadden ze maar 100 meter voor die auto een bom laten vallen zodat die teruggekeerd zou zijn. De drone was ongewapend. De terroristen waren gedood door een F-16.
pi_177691156
Gaan westerse media de beelden van deze aanval op burgers uitzenden? Als Assad of ISIS dit had gedaan dan hadden ze dit in alle media uitgezonden.
  donderdag 8 maart 2018 @ 19:26:16 #109
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177691240
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 19:21 schreef polderturk het volgende:
Gaan westerse media de beelden van deze aanval op burgers uitzenden? Als Assad of ISIS dit had gedaan dan hadden ze dit in alle media uitgezonden.
Je moet het altijd in twijfel trekken. Je kan bijvoorbeeld net zo goed concluderen dat de val bestemd was voor FSA/Turken maar dat burgers erover heen reden. De val was immers langs de olive branch grens.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177691287
quote:
10s.gif Op donderdag 8 maart 2018 19:26 schreef _--_ het volgende:

[..]

Je moet het altijd in twijfel trekken. Je kan bijvoorbeeld net zo goed concluderen dat de val bestemd was voor FSA/Turken maar dat burgers erover heen reden. De val was immers langs de olive branch grens.
De val hadden ze niet aan de kant gezet waar strijd geleverd wordt. Kijk maar naar de kaart op de beelden. Ze hadden het aan de kant gezet van waaruit gevlucht kon worden.
pi_177692161
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 07:37 schreef Richestorags het volgende:
Daarnaast zie je ook dat in de gebieden die worden bevrijd door het Syrische leger dat genoeg mensen wel op de hand van de overheid zijn, ze zijn de "rebellen" zat. Maar goed, de Syrische overheid heeft terecht ook veel vijanden.
Ja en dat zie je aan? Die vlaggen zeker?

In Peking waren de mensen ook dolblij dat de president nu voor onbepaald aantal termijnen herkozen kan worden...toen de camera draaide en het NOS dat vroeg :o
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  donderdag 8 maart 2018 @ 20:16:01 #112
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177692229
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 20:11 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ja en dat zie je aan? Die vlaggen zeker?

In Peking waren de mensen ook dolblij dat de president nu voor onbepaald aantal termijnen herkozen kan worden...toen de camera draaide en het NOS dat vroeg :o
Volgens mij was het 50/50 wie blij was en wie er niks wilde zeggen op camera, dus dit voorbeeld snap ik niet helemaal.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177693379
Hier is de Engelstalige versie van de video waarin YPG/PKK'ers vluchtende burgers doden.

https://twitter.com/anadoluagency/status/971809973687775232

[ Bericht 0% gewijzigd door polderturk op 08-03-2018 21:39:25 ]
  donderdag 8 maart 2018 @ 22:21:13 #114
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177695652
Plaats : Cinderes. Bevrijd van ypg/pkk 8 maart 2018.

Daar doen we het nou voor! Vanaf 1.10 O+ O+ O+ O+ O+

Ik ken maar weinig Arabisch, ze zegt iets van 'tan shouf tan shouf!' (kom kijken , kom kijken!)

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177697452
Gotverdomme, de rebellen hebben weer de humanitaire corridor bestookt, waardoor mensen het oorlogsgebied niet konden verlaten. Ik hoop dat die rebellen allemaal vergast worden voor hun misdaden.
  donderdag 8 maart 2018 @ 23:48:27 #116
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177697579
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 17:57 schreef Rangono het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)mel-is-wel-eten.html.

'ook ziekenhuizen worden gebombardeerd'. Hoe harteloos ben je dan?
14 van de 22 ziekenhuizen. En we lezen al bijna een decennium over ziekenhuizen die daar gebombardeerd worden.

Dan zijn alle ziekenhuizen die de jaren daarvoor zijn gebombardeerd snel herbouwd...

En heeft Assad nou barrel bombs of zeer precieze bommen om deze ziekenhuizen te bombarderen? Tegenstrijdigheden...
  donderdag 8 maart 2018 @ 23:49:34 #117
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177697603
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 20:11 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ja en dat zie je aan? Die vlaggen zeker?

In Peking waren de mensen ook dolblij dat de president nu voor onbepaald aantal termijnen herkozen kan worden...toen de camera draaide en het NOS dat vroeg :o
Mensen omhelsden de Syrische soldaten et cetera. Voor het eerst werd er weer kerst gevierd in Aleppo. Denk je dat het leven onder de extremistische terroristen koek en ei was? Think again.
  vrijdag 9 maart 2018 @ 07:43:27 #118
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177699964
Gisteren nog meer stukken Ghouta bevrijd, eindelijk mensen die niet meer onder het juk van Islamitische extremisten hoeven te leven en als gevolg daarvan in het midden van een heftige strijd zaten:

pi_177702074
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 23:40 schreef JaJammerJan het volgende:
GoTverdomme
is dit een gekuisde versie?

[ Bericht 1% gewijzigd door Slayage op 09-03-2018 10:58:05 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 9 maart 2018 @ 11:21:16 #121
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177702748
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 23:40 schreef JaJammerJan het volgende:
Gotverdomme, de rebellen hebben weer de humanitaire corridor bestookt, waardoor mensen het oorlogsgebied niet konden verlaten. Ik hoop dat die rebellen allemaal vergast worden voor hun misdaden.
Tsja, what else is new. En vervolgens zijn de burgers het slachtoffer en wordt er in de Westerse media over een rebellenenclave gesproken vol met burgers die continu wordt bestookt met bombardementen. Dat niemand slim genoeg is om te bedenken waarom die burgers daar dan nog allemaal zitten is schrijnend.
pi_177703290
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 23:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

14 van de 22 ziekenhuizen. En we lezen al bijna een decennium over ziekenhuizen die daar gebombardeerd worden.

Dan zijn alle ziekenhuizen die de jaren daarvoor zijn gebombardeerd snel herbouwd...

En heeft Assad nou barrel bombs of zeer precieze bommen om deze ziekenhuizen te bombarderen? Tegenstrijdigheden...
Alsof het niet beide kan. Echt, jij denkt dat het een hoax is?
pi_177703459
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 11:47 schreef Rangono het volgende:

[..]

Alsof het niet beide kan. Echt, jij denkt dat het een hoax is?
de feiten zijn door niemand te ontkennen, alleen te vergoelijken. collateral damage / ja maar terroristen, doen zus en zo blah. het is gewoon de russische doctrine, niet smeer niets minder.

aawsat_eng twitterde op vrijdag 09-03-2018 om 11:07:07 #Breaking| 67 verified attacks on health facilities and workers in #Syria in January and February, equal to half of 112 verified attacks during all of last year - #WHO https://t.co/7CRQlnoyDt reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177704389
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 23:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

14 van de 22 ziekenhuizen. En we lezen al bijna een decennium over ziekenhuizen die daar gebombardeerd worden.

Dan zijn alle ziekenhuizen die de jaren daarvoor zijn gebombardeerd snel herbouwd...

En heeft Assad nou barrel bombs of zeer precieze bommen om deze ziekenhuizen te bombarderen? Tegenstrijdigheden...
Het is tegenstrijdig dat ziekenhuizen worden gebombardeerd in een oorlog?
Incelfrikandel
  vrijdag 9 maart 2018 @ 13:16:00 #125
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177704723
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 12:53 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Het is tegenstrijdig dat ziekenhuizen worden gebombardeerd in een oorlog?
De ene keer wordt er gezegd dat er "indiscriminate" met barrel bombs wordt gestrooid, de volgende keer worden er zeer precieze bombardementen uitgevoerd die met barrel bombs / unguided munitie lastig te doen zijn. Ik vraag me af wat het dan precies is.

Tenzij beide met opzet zijn en het enige doel het maximaliseren van het aantal burgerslachtoffers is, iets wat op alle fronten geen enkel doel dient en alleen maar negatieve bijeffecten voor het regime heeft.

Wat ik echter niet in twijfel trek, is dat het regime uiteraard gewoon een kwaadaardig regime is wat zich ook schuldig heeft gemaakt aan oorlogsmisdaden. Ik trek alleen de absolute kwaadaardigheid en de schaal in twijfel. Maar goed, wie ben ik? Misschien zit ik er wel naast.
pi_177704808
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 13:16 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De ene keer wordt er gezegd dat er "indiscriminate" met barrel bombs wordt gestrooid, de volgende keer worden er zeer precieze bombardementen uitgevoerd die met barrel bombs / unguided munitie lastig te doen zijn. Ik vraag me af wat het dan precies is.

Tenzij beide met opzet zijn en het enige doel het maximaliseren van het aantal burgerslachtoffers is, iets wat op alle fronten geen enkel doel dient en alleen maar negatieve bijeffecten voor het regime heeft.
Een voorbeeld:
Artsen zonder grenzen is gestopt met het delen van haar locaties in Syrië met zowel de Syrische als de Russische autoriteiten. AzG doet dit met de reden dat het delen van deze locaties het aantal aanvallen aanzienlijk verhoogt.

Liegt artsen zonder grenzen hier?

quote:
Wat ik echter niet in twijfel trek, is dat het regime uiteraard gewoon een kwaadaardig regime is wat zich ook schuldig heeft gemaakt aan oorlogsmisdaden. Ik trek alleen de absolute kwaadaardigheid en de schaal in twijfel. Maar goed, wie ben ik? Misschien zit ik er wel naast.
Ik zie geen enkele reden om dit in twijfel te trekken.
Incelfrikandel
  vrijdag 9 maart 2018 @ 13:37:19 #127
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177705066
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 13:21 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Een voorbeeld:
Artsen zonder grenzen is gestopt met het delen van haar locaties in Syrië met zowel de Syrische als de Russische autoriteiten. AzG doet dit met de reden dat het delen van deze locaties het aantal aanvallen aanzienlijk verhoogt.

Liegt artsen zonder grenzen hier?

Dat kan ik niet beoordelen. Zij bevinden zich in gevechtszones. Ik vind het niet vreemd dat zij veel gevaar lopen.

quote:
Ik zie geen enkele reden om dit in twijfel te trekken.
Ik zie genoeg redenen om Westerse verhalen over ongewilde regimes in twijfel te trekken, ondanks dat die regimes geen lieverdjes zijn. Ik kan je aanraden het boek "bonbons voor mevrouw Assad" te lezen als je een genuanceerd verhaal wil lezen van een Nederlandse journalist die er daadwerkelijk lange tijd is geweest.
pi_177707378
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 13:16 schreef Richestorags het volgende:

Tenzij beide met opzet zijn en het enige doel het maximaliseren van het aantal burgerslachtoffers is, iets wat op alle fronten geen enkel doel dient en alleen maar negatieve bijeffecten voor het regime heeft.
gebieden die opstandig zijn worden simpelweg gestraft, door het leven haast onmogelijk te maken in opstandige gebieden. zo simpel is het gewoon.

ja dit gebeurt op scala van manier, dus inderdaad soms doelbewust ziekenhuizen/markten/scholen te raken en soms met die barrelbombs die lukraak boven rebellen gebied gegooid wordt. hier zijn met name aan het begin van de opstand veel beelden van hoe dingen dingen vanuit de POV van de gooiers heel trots die roestige buizen uit de helikopters worden gegooid.

een willekeurige vid

https://www.liveleak.com/view?t=7b3_1432147434

dus nee het is niet zo dat het zoals jij stelt geen enkel doel dient. het is de consequentie van in opstand komen tegen het regime.

[ Bericht 3% gewijzigd door Slayage op 09-03-2018 15:46:05 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177707641
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 23:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

14 van de 22 ziekenhuizen. En we lezen al bijna een decennium over ziekenhuizen die daar gebombardeerd worden.

Dan zijn alle ziekenhuizen die de jaren daarvoor zijn gebombardeerd snel herbouwd...

En heeft Assad nou barrel bombs of zeer precieze bommen om deze ziekenhuizen te bombarderen? Tegenstrijdigheden...
En 22 ziekenhuizen? :') Wtf :') Geen enkele land heeft 22 ziekenhuizen in 1 stad.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2018 16:31:31 ]
pi_177707683
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 15:51 schreef vigen98 het volgende:

[..]

En 22 ziekenhuizen? :') Wtf :') Geen elke land heeft 22 ziekenhuizen in 1 stad.
dit soort reacties :') :') :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177707801
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 15:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit soort reacties :') :') :')
Ja wat? Vind jij het normaal dat men liegt over deze zogenaamde '' ziekenhuizen ''
pi_177707960
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 15:57 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja wat? Vind jij het normaal dat men liegt over deze zogenaamde '' ziekenhuizen ''
get a life gast...

die ziekenhuizen bestaan niet, de slachtoffers zijn acteurs, het is 1 grote fake news fabriek om het prachtige baath in discrediet te brengen.

als je in dat soort shit wilt geloven, be my guest, maar verwar het niet met de realiteit
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177708010
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 16:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

get a life gast...

die ziekenhuizen bestaan niet, de slachtoffers zijn acteurs, het is 1 grote fake news fabriek om het prachtige baath in discrediet te brengen.

als je in dat soort shit wilt geloven, be my guest, maar verwar het niet met de realiteit
Wie zegt dat alles nep is? Ga niet triggered lopen doen.
  vrijdag 9 maart 2018 @ 16:14:35 #134
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177708251
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 16:05 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wie zegt dat alles nep is? Ga niet triggered lopen doen.
Ach laat hem, alles wat Assad/Rusland doen is verschroeide aarde maar over de Turken hoor je hem niet: valt allemaal wel mee in Afrin :) :).

En dan maar zeiken over het gebrek aan objectiviteit van ‘Assadisten’, whatever zijn stokpaardje ook mag betekenen. Die nuance maakt ie namelijk ook nooit.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177708274
wat verrassend dat nusra lui hun oude isis buddys vrijlaten, omdat ze momenteel mot hebben met ahrar en zinki :')

badly_xeroxed twitterde op donderdag 08-03-2018 om 18:02:46 #HTS releases some 50 members of Jund al-Aqsa [Jihadi #ISIS-affiliate] who were held in a prison in #Idlibhttps://t.co/eVJHe4Pjep reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177708301
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 16:14 schreef Szura het volgende:

Ach laat hem, alles wat Assad/Rusland doen is verschroeide aarde maar over de Turken hoor je hem niet: valt allemaal wel mee in Afrin :) :).
de turkse afrin op vergelijken met assad/rusland beleid _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 9 maart 2018 @ 16:21:47 #137
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177708410
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 16:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

de turkse afrin op vergelijken met assad/rusland beleid _O-
Jij wilt toch altijd zo graag dat iedereen de wandaden van Assad en Rusland veroordeelt? Je zat laatst te zeiken op Richestorags omdat ie dat niet deed, je ‘prees’ mij omdat ik vraagtekens zette bij de proportionaliteit. Het gaat mij erom dat je dan wel zelf ook moet doen wat je anderen hier opdraagt en Turkse bombardementen veroordeelt waarbij burgerslachtoffers vallen of praktijken zoals dat filmpje waarbij een onschuldige oude man van z’n tractor werd geschoten door een paar apenvriendjes van Turkije. Kijk met wat voor tuig die Turken heulen joh.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177708468
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 16:21 schreef Szura het volgende:

Het gaat mij erom dat je dan wel zelf ook moet doen wat je anderen hier opdraagt
:{w

ik draag niemand hier wat op

gewoon my two cents. doe ermee wat je wilt :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 9 maart 2018 @ 16:27:06 #139
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177708561
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 16:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

:{w

ik draag niemand hier wat op

gewoon my two cents. doe ermee wat je wilt :*
Nou, that makes two of us
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177708584
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 16:27 schreef Szura het volgende:

[..]

Nou, that makes two of us
*;
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 9 maart 2018 @ 16:29:17 #141
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_177708633
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 15:51 schreef vigen98 het volgende:

[..]

En 22 ziekenhuizen? :') Wtf :') Geen elke land heeft 22 ziekenhuizen in 1 stad.
Dat is natuurlijk bull, zeker in een land in oorlog.
  vrijdag 9 maart 2018 @ 17:34:18 #142
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177709605
https://www.nytimes.com/2(...)ns-ghouta-syria.html

Rebel Snipers Trap Civilians in Syrian Enclave, U.N. Official Says
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177710364
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 15:57 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja wat? Vind jij het normaal dat men liegt over deze zogenaamde '' ziekenhuizen ''
Zijn gewoon medische punten ofzo, niet letterlijk 22 AMC's. Is niet zo moeilijk te begrijpen toch?
pi_177710935
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 18:12 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zijn gewoon medische punten ofzo, niet letterlijk 22 AMC's. Is niet zo moeilijk te begrijpen toch?
Ja medische punten, compleet anders dan ziekenhuizen.
pi_177713355
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 18:49 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja medische punten, compleet anders dan ziekenhuizen.
ja, medische punten zijn huizen waarin zieken verzorgd worden. Dat is compleet anders dan ziekenhuizen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_177713416
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 18:49 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja medische punten, compleet anders dan ziekenhuizen.
Ja want alles wordt letterlijk goed vertaald enzo :Z

Een beetje logisch nadenken mag ook wel. Je komt zelf uit die regio, je weet dat wat wij hier onder X verstaan daar best Y of Z kan zijn.
pi_177714069
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 13:37 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat kan ik niet beoordelen. Zij bevinden zich in gevechtszones. Ik vind het niet vreemd dat zij veel gevaar lopen.
AzG kan dat prima beoordelen. Zij bevinden zich immers midden in de gevechtzones. En zij stellen dat er overduidelijk sprake is van opzet, gezien de aanvallen op hun locaties drastisch toenemen wanneer zij de locaties delen met de autoriteiten van zowel Rusland als Syrië.

quote:
Ik zie genoeg redenen om Westerse verhalen over ongewilde regimes in twijfel te trekken, ondanks dat die regimes geen lieverdjes zijn. Ik kan je aanraden het boek "bonbons voor mevrouw Assad" te lezen als je een genuanceerd verhaal wil lezen van een Nederlandse journalist die er daadwerkelijk lange tijd is geweest.
Ik ken het boek niet. Wel heb ik verscheidene boeken gelezen over oorlogsvoering, waaronder die in WOII. Die boeken laten zien dat je een duidelijk tactisch voordeel haalt uit het aanvallen van burgerdoelen. Zoals hospitalen dus. Zo onlogisch is het allemaal niet.

Daarnaast zijn er ook gewoon overduidelijke bewijzen dat de Syrische en Russische autoriteiten zich met dit soort tactieken bezighouden. Zoals mijn voorbeeld van AzG. Bewijs weegt wel zwaar, lijkt me. Dus zoals je ziet is er geen enkele rationele reden deze praktijken in twijfel te trekken.
Incelfrikandel
pi_177714666
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 21:17 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ja, medische punten zijn huizen waarin zieken verzorgd worden. Dat is compleet anders dan ziekenhuizen.
Medische punten gebombardeerd klinkt minder dramatisch dan ziekenhuizen gebombardeerd :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177714750
Afrin stad is door TFSA al met het blote oog te zien, maar vooralsnog geen settlement tussen de ypg en het regime. Das niet best voor de stad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 10 maart 2018 @ 01:15:23 #150
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177717229
Stand van zaken 8 maart.

ÖSO/TSK = Vrije Syrische leger en Turkse strijdkrachten
YPG
ÖSO = Vrije Syrische leger
Rejim = Syrische regime

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  zaterdag 10 maart 2018 @ 01:54:02 #151
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177717539
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 15:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

gebieden die opstandig zijn worden simpelweg gestraft, door het leven haast onmogelijk te maken in opstandige gebieden. zo simpel is het gewoon.

ja dit gebeurt op scala van manier, dus inderdaad soms doelbewust ziekenhuizen/markten/scholen te raken en soms met die barrelbombs die lukraak boven rebellen gebied gegooid wordt. hier zijn met name aan het begin van de opstand veel beelden van hoe dingen dingen vanuit de POV van de gooiers heel trots die roestige buizen uit de helikopters worden gegooid.

een willekeurige vid

https://www.liveleak.com/view?t=7b3_1432147434

dus nee het is niet zo dat het zoals jij stelt geen enkel doel dient. het is de consequentie van in opstand komen tegen het regime.
Deze willekeurige video is nou juist een slecht voorbeeld, boven bergachtig en niet bewoond gebied. Daarnaast is elk bombardement vanuit de lucht, ook zogeheten "precieze" bombardementen altijd erg bruut, zie Raqqa. Daarom is oorlog ook zo kut.

Maar goed, zolang jij weigert toe te geven dat Turkije zich aan diverse oorlogsmisdaden schuldig maakt moet je sowieso maar eens ernstig bij jezelf ten rade gaan.
pi_177717740
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 22:39 schreef Slayage het volgende:
Afrin stad is door TFSA al met het blote oog te zien, maar vooralsnog geen settlement tussen de ypg en het regime. Das niet best voor de stad.
Opmerkelijk dat men niet tot een bestand komt: YPG en Assad. Ben heel benieuwd wat reden is en aan wie dit te wijten is.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_177719991
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 02:35 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Opmerkelijk dat men niet tot een bestand komt: YPG en Assad. Ben heel benieuwd wat reden is en aan wie dit te wijten is.
hoewel een deal nog steeds niet uitgesloten is, vind ik het eigenlijk opmerkelijk dat ze uberhaupt het regime niet hebben toegelaten nog voordat deze operatie begon.

er waren maar twee smaakjes als eindresultaat optie a) soevereiniteit opgeven aan het regime b) soevereiniteit opgeven aan de turken, nadat de halve provincie in puin is geschoten en talloze slachtoffers te hebben geincasseerd.

kennelijk vond het leiderschap dat er ook andere opties waren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177720596
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 01:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Deze willekeurige video is nou juist een slecht voorbeeld, boven bergachtig en niet bewoond gebied.
https://www.google.nl/sea(...).0.0.100.305.3j1.4.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.4.302...0i7i30k1j0i7i10i30k1j0i13k1.0.ovo7XQF1YTI
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177720854
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177721480
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 10-03-2018 om 12:30:21 #Pt. #OliveBranch forces announce takeover of all hills & fortifications defending #Afrin-city on E. front, stating city is now "open" from that side. https://t.co/WdyRfMEl9Q reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 10 maart 2018 @ 12:42:02 #157
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177721568
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 12:37 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 10-03-2018 om 12:30:21 #Pt. #OliveBranch forces announce takeover of all hills & fortifications defending #Afrin-city on E. front, stating city is now "open" from that side. https://t.co/WdyRfMEl9Q reageer retweet
[ afbeelding ]
De ethnic cleansing kan beginnen.
  zaterdag 10 maart 2018 @ 12:43:19 #158
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177721595
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 11:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoewel een deal nog steeds niet uitgesloten is, vind ik het eigenlijk opmerkelijk dat ze uberhaupt het regime niet hebben toegelaten nog voordat deze operatie begon.

er waren maar twee smaakjes als eindresultaat optie a) soevereiniteit opgeven aan het regime b) soevereiniteit opgeven aan de turken, nadat de halve provincie in puin is geschoten en talloze slachtoffers te hebben geincasseerd.

kennelijk vond het leiderschap dat er ook andere opties waren.
Ze hoopten natuurlijk dat Erdogan terug in zijn hok zou worden geduwd door Trump. Verkeerd gegokt en verloren.
  zaterdag 10 maart 2018 @ 12:46:12 #159
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177721650
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 11:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

https://www.google.nl/sea(...).0.0.100.305.3j1.4.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.4.302...0i7i30k1j0i7i10i30k1j0i13k1.0.ovo7XQF1YTI
Ik zie niet echt stedelijk gebied, jij wel dan? Begrijp me niet verkeerd, deze krengen gooien ze ook op steden ja. Alleen wat laat jou denken dat het anders is in de gebieden waar de VS of Turkije opereren? Complete steden in puin gebombardeerd, Raqqa bijvoorbeeld.
pi_177721959
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 12:46 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik zie niet echt stedelijk gebied, jij wel dan? Begrijp me niet verkeerd, deze krengen gooien ze ook op steden ja. Alleen wat laat jou denken dat het anders is in de gebieden waar de VS of Turkije opereren? Complete steden in puin gebombardeerd, Raqqa bijvoorbeeld.
denk niet dat die helikopters de lucht ingaan met bommen om ze te droppen ergens op een onbevolkte stuk terrein. zou zonde van de schaarse middelen zijn.

de amerikaanse/coalitie/turkse doctrine is een hele andere vorm van oorlogsvoering, tuurlijk elke vorm van bommen gooien veroorzaakt schade, zeker in stedelijk gebied, daarom de immense schade in raqqa, waar isis leden zich dood hebben gevochten, maar dit is niet te vergelijken met de doctrine van de russen/assadisten, waarvan we nu al jaren getuige van zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 10 maart 2018 @ 13:12:16 #161
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177722024

30 minuten geleden. Er zijn nu 2 boeren tussen Afrin en Olive Branch.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177722074
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:12 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
30 minuten geleden. Er zijn nu 2 boeren tussen Afrin en Olive Branch.
en een greppel!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 10 maart 2018 @ 13:17:08 #163
365082 IPA35
Patriarch
pi_177722114
Stomme idioten moeten ASAP land aan SAA geven. Die lui verkloten echt alles.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 10 maart 2018 @ 13:21:50 #164
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177722172
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:17 schreef IPA35 het volgende:
Stomme idioten moeten ASAP land aan SAA geven. Die lui verkloten echt alles.
Want een uitgeputte Assad kan heel veel tegen 1 van de grotere legermachten van de wereld.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  zaterdag 10 maart 2018 @ 13:23:37 #165
365082 IPA35
Patriarch
pi_177722197
Durven de wannabe Dzjenginzen niet.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 10 maart 2018 @ 13:58:03 #166
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177722760
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

denk niet dat die helikopters de lucht ingaan met bommen om ze te droppen ergens op een onbevolkte stuk terrein. zou zonde van de schaarse middelen zijn.
Ook op de Ghab plains bijvoorbeeld hebben die dingen echt wel effect.

quote:
de amerikaanse/coalitie/turkse doctrine is een hele andere vorm van oorlogsvoering, tuurlijk elke vorm van bommen gooien veroorzaakt schade, zeker in stedelijk gebied, daarom de immense schade in raqqa, waar isis leden zich dood hebben gevochten, maar dit is niet te vergelijken met de doctrine van de russen/assadisten, waarvan we nu al jaren getuige van zijn.
Het resultaat is precies hetzelfde. In Irak zijn er vele, vele burgers omgekomen als gevolg van de Amerikaanse invasie. Turkije heeft hele steden vernietigd. Ik zie weinig verschil.
Ook in Syrië zie je dat militanten zich dood vechten in de steden. Zie Ghouta. En dat is niet zo gek, het zijn net zo goed Islamistische extremisten.

Het enige verschil is dat Amerika van alle drie de landen haar eigen burgers het best behandelt. Turkije bungelt ertussenin met grootschalige intimidatie, arrestatie en marteling van burgers, naast het gewelddadig neerslaan van protesten en het verklaren van grote groepen mensen zonder goede reden tot vijand van de staat. De Baath doet het op dat gebied nog slechter want naast wat Turkije doet doden ze ook hun eigen burgers in hun cellen.
  zaterdag 10 maart 2018 @ 14:00:17 #167
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177722800
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:21 schreef _--_ het volgende:

[..]

Want een uitgeputte Assad kan heel veel tegen 1 van de grotere legermachten van de wereld.
Het leger van Erdogan is alleen groot in nummers. We hebben allemaal de incompetentie kunnen zien, onder andere in Al-Bab na de Putsch. Daarnaast gaat Turkije onder geen beding de SAA aanvallen als de YPG met Russische toestemming dat gebied heeft overgedragen. Putins leger is een maatje te groot voor dat van Erdogan. Historisch gezien was Rusland overigens altijd al een maatje te groot voor de Ottomanen.

Het leger van Turkije is qua werkelijke slagkracht geeneens top 10 mijns inziens. Amerika, Rusland, China, Engeland, Frankrijk, Duitsland, India, Pakistan, Israël komen eerst. Het leger van Zuid-Korea komt er ook nog boven en (zeker in potentie) Japan ook nog. En dan blijft het theoretisch. In een all-out één op één oorlog zie ik zelfs een op papier veel zwakker leger als dat van Iran standhouden tegen Turkije.

[ Bericht 3% gewijzigd door Richestorags op 10-03-2018 14:10:41 ]
pi_177723033
Turkije zit met 6500 man in Afrin. Maar 1,5% van de totale Turkse legermacht. Daarnaast doet Turkije er alles aan om burgerdoden te voorkomen. Turkije heeft minder dan 50 soldaten verloren in Afrin terwijl de YPG al meer dan 3000 strijders verloren heeft. Er is al een foto compilatie met 800+ gedode YPG'ers.
  zaterdag 10 maart 2018 @ 14:26:39 #169
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177723171
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 14:16 schreef polderturk het volgende:
Turkije zit met 6500 man in Afrin. Maar 1,5% van de totale Turkse legermacht. Daarnaast doet Turkije er alles aan om burgerdoden te voorkomen. Turkije heeft minder dan 50 soldaten verloren in Afrin terwijl de YPG al meer dan 3000 strijders verloren heeft. Er is al een foto compilatie met 800+ gedode YPG'ers.
Ze laten de proxies het meeste vuile werk doen. Een beetje te vergelijken met het Franse vreemdelingenlegioen eigenlijk.

Turkije doet er alles aan om burgerdoden te voorkomen _O- vertel dat even aan de inwoners van Oost-Turkse steden en Afrin. 3000 strijders is een erg grove claim trouwens. En die fotocompilatie, beetje triest. Het zijn mensen die in dat gebied woonden. Worden nu neergezet als terroristen all over the internet.
pi_177723191
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ook op de Ghab plains bijvoorbeeld hebben die dingen echt wel effect.

[..]

Het resultaat is precies hetzelfde. In Irak zijn er vele, vele burgers omgekomen als gevolg van de Amerikaanse invasie. Turkije heeft hele steden vernietigd. Ik zie weinig verschil.
Ook in Syrië zie je dat militanten zich dood vechten in de steden. Zie Ghouta. En dat is niet zo gek, het zijn net zo goed Islamistische extremisten.

Het enige verschil is dat Amerika van alle drie de landen haar eigen burgers het best behandelt. Turkije bungelt ertussenin met grootschalige intimidatie, arrestatie en marteling van burgers, naast het gewelddadig neerslaan van protesten en het verklaren van grote groepen mensen zonder goede reden tot vijand van de staat. De Baath doet het op dat gebied nog slechter want naast wat Turkije doet doden ze ook hun eigen burgers in hun cellen.
Assad heeft 400.000 vrouwen en babies gedood. Erdogan heeft minder dan 1% van de misdaden gepleegd die Assad heeft gepleegd. Erdogan is een walgelijk figuur. Maar Assad slaat alles. Hij is de meest walgelijke persoon in Syrie.
pi_177723281
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 14:26 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze laten de proxies het meeste vuile werk doen. Een beetje te vergelijken met het Franse vreemdelingenlegioen eigenlijk.

Turkije doet er alles aan om burgerdoden te voorkomen _O- vertel dat even aan de inwoners van Oost-Turkse steden en Afrin. 3000 strijders is een erg grove claim trouwens. En die fotocompilatie, beetje triest. Het zijn mensen die in dat gebied woonden. Worden nu neergezet als terroristen all over the internet.
Assad heedt 400.000 burgers gedood. Het aantal burgerdoden in Afrin en in Turkije is minder dan 1% van het aantal burgerdoden dat Assad heeft veroorzaakt. De meeste foto's van de burgerdoden zijn vervalst. YPG gebruikt foto's van burgers die door Assad zijn gedood. Dat ze zich tot zulke middelen wenden zegt genoeg.
pi_177723295
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:17 schreef IPA35 het volgende:
Stomme idioten moeten ASAP land aan SAA geven. Die lui verkloten echt alles.
Dit.
  zaterdag 10 maart 2018 @ 15:31:16 #173
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177724369

De facto in drieën gesplitst
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 10 maart 2018 @ 15:33:02 #174
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177724405
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 14:27 schreef polderturk het volgende:

[..]

Assad heeft 400.000 vrouwen en babies gedood. Erdogan heeft minder dan 1% van de misdaden gepleegd die Assad heeft gepleegd. Erdogan is een walgelijk figuur. Maar Assad slaat alles. Hij is de meest walgelijke persoon in Syrie.
400.000 vrouwen en babies? Alle slachtoffers zijn vrouwen en babies? De meeste doden zijn nog altijd strijders in het conflict trouwens.

Kijk, om een en ander in perspectief te plaatsen, het totaal aantal doden in 2017 onder burgers gedocumenteerd door de SNHR. Beter plaatje staat in dit rapport:

http://sn4hr.org/wp-conte(...)illed_in_2017_en.pdf



Rood = regime
Oranje = coalitie (basically Amerika dus)
Lichtblauw = Rusland

Wat je ziet is dat de coalitie 1759 burgerdoden heeft veroorzaakt, tegenover 4148 van de SAA met al haar milities (Hezbollah, Iraakse milities en NDF) en 1436 van Rusland. Ga dan eens kijken naar waar de coalitie actief is:
-Raqqa
-Deir-Ezzor
-Incidenteel Hasakeh

Aleppo al niet meer.

Waar waren de SAA en Rusland actief?
-Raqqa
-Deir Ezzor
-Latakia
-Homs
-Hama
-Aleppo
-Rif Dimasqh
-Daraa
-Idlib

Wat ik eigenlijk vooral stuitend vind is dat Amerika naar verhouding nog veel meer burgerdoden maakt dan Rusland en het regime, als je het totale strijdgebied vergelijkt.

Een belangrijke conclusie is wel deze:

quote:
After the agreements, markets became more active, and schools were able to re-open in certain areas. However, breeches did not stop in all areas. The Syrian Regime caused the most breeches to the de-escalation agreements. Russian forces did respect agreements despite their alliance with the Assad Regime, and Syria saw less deaths at their hands this year.
Rusland doet dus daadwerkelijk goed werk in Syrië, het regime niet.

quote:
While de-escalation agreements have helped the situation in Syria, international human rights violations continued to happen. The Syria Regime continued to kill civilians, with 90% of the civilian death toll for 2017 at their hands. Extremist groups, International Forces and Kurdish forces also carried out extrajudicial killings that constitute as war crimes through the year 2017, and should be held accountable by the International Community.
Hiermee bedoelen ze de extrajudicial killings. Het Baath regime is inderdaad een kwaadaardig regime. Ik weet niet precies hoe het zit, maar ik vermoed dat de staatsveiligheidsdiensten en milities achter veel van deze doden zitten. De staatsveiligheidsdiensten zijn een typisch uit de klauwen gegroeid gezwel, wat zelf redelijk machtig is. De milities zijn natuurlijk al helemaal losgeslagen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Richestorags op 10-03-2018 15:38:25 ]
pi_177724822
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 14:27 schreef polderturk het volgende:

[..]

Assad heeft 400.000 vrouwen en babies gedood. Erdogan heeft minder dan 1% van de misdaden gepleegd die Assad heeft gepleegd. Erdogan is een walgelijk figuur. Maar Assad slaat alles. Hij is de meest walgelijke persoon in Syrie.
Je vergeet nog te melden dat elk van die 400.000 vrouwen en babies in een eigen hospitaal lag. Dus ook nog eens 400.000 ziekenhuizen. Op zn minst he.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 10 maart 2018 @ 16:10:37 #176
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177724939
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 16:01 schreef marsan het volgende:

[..]

Je vergeet nog te melden dat elk van die 400.000 vrouwen en babies in een eigen hospitaal lag. Dus ook nog eens 400.000 ziekenhuizen. Op zn minst he.
Op zijn minst. Alleen in de laatste twee weken zijn al 14 van de 22 ziekenhuizen in Ghouta gebombardeerd. Die waarschijnlijk wekelijks opgebouwd worden want we lezen al jarenlang over de "laatste ziekenhuizen" die gebombardeerd worden in Ghouta. Aleppo idem.
pi_177725277
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 15:33 schreef Richestorags het volgende:
Roep jij niet alijd een miljoen doden door de VS in Irak? Ik zou dat getal ook maar eens wat dieper analyseren.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
  zaterdag 10 maart 2018 @ 20:01:02 #178
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177730039
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 16:26 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Roep jij niet alijd een miljoen doden door de VS in Irak? Ik zou dat getal ook maar eens wat dieper analyseren.
Niet door maar sinds. En de exacte grootte is niet bekend.
pi_177730863
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 16:26 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Roep jij niet alijd een miljoen doden door de VS in Irak? Ik zou dat getal ook maar eens wat dieper analyseren.
Als we de doden vanaf de eerste golf oorlog meetellen komt het uiteindelijke getal nog veel hoger uit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177731056
Kennelijk hebben de Amerikanen toezegging gedaan mbt manbij

U.S. moving to repair relations with Turkey, endangering ties with Kurdish allies

https://www.washingtonpos(...)tter_impression=true
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177732044
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 20:25 schreef Slayage het volgende:
[..]
Als we de doden vanaf de eerste golf oorlog meetellen komt het uiteindelijke getal nog veel hoger uit.
Prima, maar dan eens kijken naar hoe die doden zijn gevallen...
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_177740321
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:21 schreef _--_ het volgende:

[..]

Want een uitgeputte Assad kan heel veel tegen 1 van de grotere legermachten van de wereld.
Lahmajoun leger :')

Hezbollah & Iraakse Shia milities maken gehakt van die Turken.
pi_177742213
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:21 schreef _--_ het volgende:

[..]

Want een uitgeputte Assad kan heel veel tegen 1 van de grotere legermachten van de wereld.
https://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War

De Finnen waren ook in de minderheid.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_177742253
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:17 schreef IPA35 het volgende:
Stomme idioten moeten ASAP land aan SAA geven. Die lui verkloten echt alles.
Koerdische strijders zijn nogal dom. Ze verdienen het niet om een stuk land te bezitten.
pi_177742279
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 14:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het leger van Erdogan is alleen groot in nummers. We hebben allemaal de incompetentie kunnen zien, onder andere in Al-Bab na de Putsch. Daarnaast gaat Turkije onder geen beding de SAA aanvallen als de YPG met Russische toestemming dat gebied heeft overgedragen. Putins leger is een maatje te groot voor dat van Erdogan. Historisch gezien was Rusland overigens altijd al een maatje te groot voor de Ottomanen.

Het leger van Turkije is qua werkelijke slagkracht geeneens top 10 mijns inziens. Amerika, Rusland, China, Engeland, Frankrijk, Duitsland, India, Pakistan, Israël komen eerst. Het leger van Zuid-Korea komt er ook nog boven en (zeker in potentie) Japan ook nog. En dan blijft het theoretisch. In een all-out één op één oorlog zie ik zelfs een op papier veel zwakker leger als dat van Iran standhouden tegen Turkije.

Engeland, Duitsland, Frankrijk sterker dan Turkije?

Hahah, je bent gek. Vrijwel heel West-Europa heeft de kracht van bezuinigingen gevoeld.
pi_177742307
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 14:26 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze laten de proxies het meeste vuile werk doen. Een beetje te vergelijken met het Franse vreemdelingenlegioen eigenlijk.

Turkije doet er alles aan om burgerdoden te voorkomen _O- vertel dat even aan de inwoners van Oost-Turkse steden en Afrin. 3000 strijders is een erg grove claim trouwens. En die fotocompilatie, beetje triest. Het zijn mensen die in dat gebied woonden. Worden nu neergezet als terroristen all over the internet.
Het laat ook een totaal gebrek aan beschaving zien. Doden doe je uit noodzaak, niet omdat je er later met trots op kan terugkijken.
pi_177742335
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 14:27 schreef polderturk het volgende:

[..]

Assad heeft 400.000 vrouwen en babies gedood. Erdogan heeft minder dan 1% van de misdaden gepleegd die Assad heeft gepleegd. Erdogan is een walgelijk figuur. Maar Assad slaat alles. Hij is de meest walgelijke persoon in Syrie.
Assad is iemand die zijn land beschermt tegen takfiri-ratten. Het woord 'held' is wat overdreven, maar waardering is zeker iets wat hij verdiend.
pi_177742472
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 15:33 schreef Richestorags het volgende:

[..]

400.000 vrouwen en babies? Alle slachtoffers zijn vrouwen en babies? De meeste doden zijn nog altijd strijders in het conflict trouwens.

Kijk, om een en ander in perspectief te plaatsen, het totaal aantal doden in 2017 onder burgers gedocumenteerd door de SNHR. Beter plaatje staat in dit rapport:

http://sn4hr.org/wp-conte(...)illed_in_2017_en.pdf

[ afbeelding ]

Rood = regime
Oranje = coalitie (basically Amerika dus)
Lichtblauw = Rusland

Wat je ziet is dat de coalitie 1759 burgerdoden heeft veroorzaakt, tegenover 4148 van de SAA met al haar milities (Hezbollah, Iraakse milities en NDF) en 1436 van Rusland. Ga dan eens kijken naar waar de coalitie actief is:
-Raqqa
-Deir-Ezzor
-Incidenteel Hasakeh

Aleppo al niet meer.

Waar waren de SAA en Rusland actief?
-Raqqa
-Deir Ezzor
-Latakia
-Homs
-Hama
-Aleppo
-Rif Dimasqh
-Daraa
-Idlib

Wat ik eigenlijk vooral stuitend vind is dat Amerika naar verhouding nog veel meer burgerdoden maakt dan Rusland en het regime, als je het totale strijdgebied vergelijkt.

Een belangrijke conclusie is wel deze:

[..]

Rusland doet dus daadwerkelijk goed werk in Syrië, het regime niet.

[..]

Hiermee bedoelen ze de extrajudicial killings. Het Baath regime is inderdaad een kwaadaardig regime. Ik weet niet precies hoe het zit, maar ik vermoed dat de staatsveiligheidsdiensten en milities achter veel van deze doden zitten. De staatsveiligheidsdiensten zijn een typisch uit de klauwen gegroeid gezwel, wat zelf redelijk machtig is. De milities zijn natuurlijk al helemaal losgeslagen.
Ahja?
pi_177742625
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 16:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Op zijn minst. Alleen in de laatste twee weken zijn al 14 van de 22 ziekenhuizen in Ghouta gebombardeerd. Die waarschijnlijk wekelijks opgebouwd worden want we lezen al jarenlang over de "laatste ziekenhuizen" die gebombardeerd worden in Ghouta. Aleppo idem.
Overal is propaganda en ik ben de laatste die zal beweren dat de MSM in het westen 'objectief' is. Maar kom op. Jij denkt echt dat ze dat verzinnen? ziekenhuizen bombarderen is een vrij standaard tactiek om de bevolking onder de duim te krijgen. Reken maar dat jij braaf gaat zijn als je weet dat je zelfs in een ziekenhuis niet veilig bent als je rebels gaat doen.
  zondag 11 maart 2018 @ 12:07:53 #190
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177743388
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 11:19 schreef Rangono het volgende:

[..]

Overal is propaganda en ik ben de laatste die zal beweren dat de MSM in het westen 'objectief' is. Maar kom op. Jij denkt echt dat ze dat verzinnen? ziekenhuizen bombarderen is een vrij standaard tactiek om de bevolking onder de duim te krijgen. Reken maar dat jij braaf gaat zijn als je weet dat je zelfs in een ziekenhuis niet veilig bent als je rebels gaat doen.
Het werkt anders niet, aangezien ze in Ghouta zich nog nooit hebben overgegeven.
  zondag 11 maart 2018 @ 12:14:09 #191
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177743487
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 10:57 schreef Rangono het volgende:

[..]

Engeland, Duitsland, Frankrijk sterker dan Turkije?

Hahah, je bent gek. Vrijwel heel West-Europa heeft de kracht van bezuinigingen gevoeld.
Zeker wel. Engeland en Frankrijk alleen al omdat ze atoomwapens hebben en kunnen leunen op een lange militaire ervaring. Daarnaast hebben hun legers nog steeds flinke slagkracht. Duitsland kan leunen op een superieur technologisch vernuft mocht het oorlog worden. Bovendien gaat Duitsland haar defensiebudget verhogen.

Vergeet niet dat Turkije een hoop competente officieren heeft ontslagen.

Turkije is alleen sterk in nummers. Bekijk de budgetten anders maar eens. Duitsland 41 miljard dollar, Engeland 48, Frankrijk 56 en Turkije 14. Nou kan je dat niet één op één vergelijken, o.a. vanwege de lonen. Maar het is wel een indicatie.
  zondag 11 maart 2018 @ 12:18:33 #192
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177743554
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 11:11 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ahja?
Ja:

https://en.m.wikipedia.or(...)the_Syrian_Civil_War
en dan het kopje Death toll by time periods. Ook dit is een interessante observatie:

quote:
At the start of the war, Al Jazeera journalist Nir Rosen stated that many of the deaths reported daily by activists were in fact armed insurgents falsely presented as civilian deaths, but confirmed that real civilian deaths do occur on a regular basis.[14] A number of Middle East political analysts, including those from the Lebanese Al Akhbar newspaper, also urged caution.[15][16][17]

This was later confirmed when in late May 2012, Rami Abdulrahman of the Syrian Observatory for Human Rights, which is one of the opposition-affiliated groups counting the number of those killed in the uprising, stated that civilians who had taken up arms during the conflict were being counted under the category of "civilians".[18][19][20]

In May 2013, SOHR stated that at least 41,000 of those killed during the conflict were Alawites.[21] By April 2015, reportedly a third of the country's 250,000 Alawites that were of fighting age had been killed.[22] In April 2017, a pro-opposition source claimed 150,000 young Alawites had died.[23]
pi_177743784
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 12:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zeker wel. Engeland en Frankrijk alleen al omdat ze atoomwapens hebben en kunnen leunen op een lange militaire ervaring. Daarnaast hebben hun legers nog steeds flinke slagkracht. Duitsland kan leunen op een superieur technologisch vernuft mocht het oorlog worden. Bovendien gaat Duitsland haar defensiebudget verhogen.

Vergeet niet dat Turkije een hoop competente officieren heeft ontslagen.

Turkije is alleen sterk in nummers. Bekijk de budgetten anders maar eens. Duitsland 41 miljard dollar, Engeland 48, Frankrijk 56 en Turkije 14. Nou kan je dat niet één op één vergelijken, o.a. vanwege de lonen. Maar het is wel een indicatie.
Duitsland kan nog minder dan Nederland :D

https://www.duitslandnieu(...)l-voor-eigen-hachje/
  zondag 11 maart 2018 @ 12:47:59 #194
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177744101
quote:
10s.gif Op zondag 11 maart 2018 12:31 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Duitsland kan nog minder dan Nederland :D

https://www.duitslandnieu(...)l-voor-eigen-hachje/
Wat laat mensen denken dat het Turkse leger zoveel beter is? Het Turkse leger kreeg een stad ter grootte van Ede (Al-Bab) pas na meer dan twee maanden veroverd van dat stelletje woestijnratten. Ze zijn in meerdere hinderlagen gelopen en hadden aanvoerproblemen, zelfs met eten.
pi_177744695
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 12:07 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het werkt anders niet, aangezien ze in Ghouta zich nog nooit hebben overgegeven.
Het kan natuurlijk ook een andere kant opslaan. Dat is waar.

Maar mijn punt was voornamelijk: denk niet dat 'de media' hierover aan het liegen is. Ziekenhuizen bombarderen is geen zeldzame gebeurtenis tijdens oorlog.
pi_177744735
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:17 schreef Rangono het volgende:

[..]

Het kan natuurlijk ook een andere kant opslaan. Dat is waar.

Maar mijn punt was voornamelijk: denk niet dat 'de media' hierover aan het liegen is. Ziekenhuizen bombarderen is geen zeldzame gebeurtenis tijdens oorlog.
Dat klopt. De hoeveelheid ziekenhuizen kun je echter wel vraagtekens bij zetten.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177744745
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 12:47 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wat laat mensen denken dat het Turkse leger zoveel beter is? Het Turkse leger kreeg een stad ter grootte van Ede (Al-Bab) pas na meer dan twee maanden veroverd van dat stelletje woestijnratten. Ze zijn in meerdere hinderlagen gelopen en hadden aanvoerproblemen, zelfs met eten.
Een leger is meer dan één stad veroveren.

Wat laat je denken dat de Westerse legers zo goed zijn?
pi_177744752
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 12:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zeker wel. Engeland en Frankrijk alleen al omdat ze atoomwapens hebben en kunnen leunen op een lange militaire ervaring. Daarnaast hebben hun legers nog steeds flinke slagkracht. Duitsland kan leunen op een superieur technologisch vernuft mocht het oorlog worden. Bovendien gaat Duitsland haar defensiebudget verhogen.

Vergeet niet dat Turkije een hoop competente officieren heeft ontslagen.

Turkije is alleen sterk in nummers. Bekijk de budgetten anders maar eens. Duitsland 41 miljard dollar, Engeland 48, Frankrijk 56 en Turkije 14. Nou kan je dat niet één op één vergelijken, o.a. vanwege de lonen. Maar het is wel een indicatie.
Ja, misschien heb je gelijk. Maar we moeten er niet te lichtzinnig over doen. Zoals ik al zei: vrijwel elk Europees land heeft de bezuinigingen gevoeld. En onder Merkel vertrouw ik niet echt dat de defensie van Duitsland weer flink wat slagkracht krijgt.
pi_177744763
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 12:18 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja:

https://en.m.wikipedia.or(...)the_Syrian_Civil_War
en dan het kopje Death toll by time periods. Ook dit is een interessante observatie:

[..]

Vind het maar merkwaardige onderzoeken. Hoe weet men überhaupt hoeveel slachtoffers er zijn? lijken tellen?
pi_177744828
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:19 schreef marsan het volgende:

[..]

Dat klopt. De hoeveelheid ziekenhuizen kun je echter wel vraagtekens bij zetten.
Het regime van Assad doet veel aan wraak-bombardementen, daar staan ze om bekend. Bijvoorbeeld op wijken waar mensen gingen slijmen met IS of andere mujahideen-groeperingen.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:28:51 #201
365082 IPA35
Patriarch
pi_177746131
Madyara ingenomen, pocket nu echt gesplitst lijkt het.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_177746317
zullen de turken hen tolereren of moeten de jongens van nubl en zahra weer bommen koppen?

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 11-03-2018 om 13:26:36 #AfrinOp: (pro-)Assad fighters from Nubul & Zahraa took control of Ziyarah to stop advance by #OliveBranch forces & create a buffer zone for those 2 towns. https://t.co/WUMKtilYLF reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 11 maart 2018 @ 14:39:08 #203
365082 IPA35
Patriarch
pi_177746412
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 11 maart 2018 @ 14:40:38 #204
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177746442
quote:
10s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:34 schreef Slayage het volgende:
zullen de turken hen tolereren of moeten de jongens van nubl en zahra weer bommen koppen?

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 11-03-2018 om 13:26:36 #AfrinOp: (pro-)Assad fighters from Nubul & Zahraa took control of Ziyarah to stop advance by #OliveBranch forces & create a buffer zone for those 2 towns. https://t.co/WUMKtilYLF reageer retweet
Die kneus zal wel balen, nu de stad waar ie zich naar heeft vernoemd reconciliation heeft getekend met de Syrische overheid
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:41:09 #205
365082 IPA35
Patriarch
pi_177746452
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:40 schreef Szura het volgende:

[..]

Die kneus zal wel balen, nu de stad waar ie zich naar heeft vernoemd reconciliation heeft getekend met de Syrische overheid
_O-
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_177746721
goed artikel

samdagher twitterde op zondag 11-03-2018 om 11:33:28 Some crucial details always missing in stories about YPG/PKK & Abdullah Ocalan: Ocalan was backed for decades by Hafez al #Assad before he sacrificed him & starting in 2011 & with help of #Iran & PUK in #Iraq Bashar al #Assad reconciled with YPG/PKK#Syria https://t.co/PTyNitRs82 reageer retweet
https://www.nytimes.com/2(...)&smprod=nytcore-ipad
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177748821
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:24 schreef Rangono het volgende:

[..]

Het regime van Assad doet veel aan wraak-bombardementen, daar staan ze om bekend. Bijvoorbeeld op wijken waar mensen gingen slijmen met IS of andere mujahideen-groeperingen.
Ja, dat maakt het aantal ziekenhuizen alleen nog steeds niet geloofwaardig.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zondag 11 maart 2018 @ 16:46:06 #208
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177750216
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:20 schreef Rangono het volgende:

[..]

Vind het maar merkwaardige onderzoeken. Hoe weet men überhaupt hoeveel slachtoffers er zijn? lijken tellen?
Ik denk aan de hand van gegevens van mensen die weg zijn de volgende inventarisatie maken:
-Hoeveel mensen zitten er in IDP kampen?
-Hoeveel mensen zijn weg uit Syrië?

Trek die twee groepen er vanaf en je hebt een eerste schatting. Verder worden doden ook gewoon gemeld door burgers. Daarnaast wordt het van militairen goed bijgehouden en strijders posten ook hun martelarenlijst.
pi_177750299
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 10:57 schreef Rangono het volgende:

[..]

Engeland, Duitsland, Frankrijk sterker dan Turkije?

Hahah, je bent gek. Vrijwel heel West-Europa heeft de kracht van bezuinigingen gevoeld.
Er is een ding wat Turkije makkelijk op de knieën krijgt. Alle investeringen naar Turkije stopzetten.

Heeft Duitsland in het verleden mee gedreigd en toen begonnen te Turken van "ho ho wacht even. Laten wij met elkaar gaan praten over de huidige problematiek".
Ô mon citoyens vous serez unis.
  zondag 11 maart 2018 @ 16:50:40 #210
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177750327
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Een leger is meer dan één stad veroveren.

Wat laat je denken dat de Westerse legers zo goed zijn?
Ervaring, veel meer gezamenlijke training en defensiebudgetten. Westerse legers hebben echt wel een stuk meer know how van Amerika meegekregen dan Turkije.

Maar goed, dat zegt niet dat Westerse legers alles zijn. Het hangt helemaal af van de situatie. Amerika kreeg Vietnam en Afghanistan niet op de knieën. Het machtige Sovjet leger kreeg Afghanistan ook niet op de knieën. Turkije is er nog steeds niet in geslaagd de PKK uit te roeien. Maar bij een conventioneel strijdtoneel denk ik dat genoemde legers het Turkse leger kunnen verslaan. Hoewel het hypothetisch is aangezien alleen Amerika de slagkracht heeft om in Turkije zelf toe te slaan. Rusland enigszins via de Caucasus. Zowel Engeland, Frankrijk als Israël hebben niet de forward strike mogelijkheden om Turkije te verslaan als het strijdtoneel zich in Turkije afspeelt.

[ Bericht 5% gewijzigd door Richestorags op 11-03-2018 19:43:31 ]
pi_177751083
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 16:50 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ervaring, veel meer gezamenlijke training en defensiebudgetten. Westerse legers hebben echt wel een stuk meer know how van Amerika meegekregen dan Turkije.

Maar goed, dat zegt niet dat Westerse legers alles zijn. Het hangt helemaal af van de situatie. Amerika kreeg Vietnam en Afghanistan niet op de knieën. Het machtige Sovjet leger kreeg Afghanistan ook niet op de knieën. Turkije is er nog steeds niet in geslaagd de PKK uit te roeien. Maar bij een conventioneel strijdtoneel denk ik dat genoemde legers het Turkse leger kunnen verslaan. Hoewel het hypothetisch is aangezien alleen Amerika de slagkracht heeft om in Turkije zelf toe te slaan. Rusland enigszins via de Caucasus.
Duitsland heeft een handjevol tanks (samen met Nederland :') ), bijna geen leger. Juist op het gebied van ervaring is Turkije natuurlijk goed bezig. Je ziet ook dat ze nu veel beter zijn in Afrin dan tegen IS, om maar wat te noemen.

Maar misschien moeten we dit maar in een ander topic doen.
pi_177751641
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 16:46 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik denk aan de hand van gegevens van mensen die weg zijn de volgende inventarisatie maken:
-Hoeveel mensen zitten er in IDP kampen?
-Hoeveel mensen zijn weg uit Syrië?

Trek die twee groepen er vanaf en je hebt een eerste schatting. Verder worden doden ook gewoon gemeld door burgers. Daarnaast wordt het van militairen goed bijgehouden en strijders posten ook hun martelarenlijst.
Maar degene die die onderzoeken doen, zijn die onpartijdig? volgens mij is de uiteindelijke conclusie vooral dat je bitter weinig kunt met zulke cijfers.
pi_177751671
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 16:49 schreef HSG het volgende:

[..]

Er is een ding wat Turkije makkelijk op de knieën krijgt. Alle investeringen naar Turkije stopzetten.

Heeft Duitsland in het verleden mee gedreigd en toen begonnen te Turken van "ho ho wacht even. Laten wij met elkaar gaan praten over de huidige problematiek".
Klopt. Maar als het op een militaire confrontatie zou uitkomen tussen bijvoorbeeld Duitsland en Turkije, dan betwijfel ik of Duitsland zou 'winnen' (winnen tussen haakjes, aangezien er vrijwel nooit iemand echt wint in een oorlog. Maar je snapt wel wat ik bedoel).
pi_177753749
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 16:50 schreef Richestorags het volgende:

MNaar goed, dat zegt niet dat Westerse legers alles zijn. Het hangt helemaal af van de situatie. Amerika kreeg Vietnam en Afghanistan niet op de knieën. Het machtige Sovjet leger kreeg Afghanistan ook niet op de knieën. Turkije is er nog steeds niet in geslaagd de PKK uit te roeien. Maar bij een conventioneel strijdtoneel denk ik dat genoemde legers het Turkse leger kunnen verslaan. Hoewel het hypothetisch is aangezien alleen Amerika de slagkracht heeft om in Turkije zelf toe te slaan. Rusland enigszins via de Caucasus.
Lijkt me evident. Je moet wel blind zijn dat niet zo te zien.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  zondag 11 maart 2018 @ 19:31:54 #215
365082 IPA35
Patriarch
pi_177753809
Het is nu wel echt evident dat de PKK een Turkse MIT asset is zeg. Jezus.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 11 maart 2018 @ 19:45:45 #216
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177754156
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 19:29 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Lijkt me evident. Je moet wel blind zijn dat niet zo te zien.
Ik bedoel niet alleen Amerika en Rusland ;) ook China, Israël, Frankrijk, Engeland, India, Pakistan, Duitsland, Zuid-Korea en mogelijk Japan.
  zondag 11 maart 2018 @ 19:48:37 #217
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177754224
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 19:31 schreef IPA35 het volgende:
Het is nu wel echt evident dat de PKK een Turkse MIT asset is zeg. Jezus.
Hoezo?
  zondag 11 maart 2018 @ 19:49:20 #218
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177754245
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 17:51 schreef Rangono het volgende:

[..]

Maar degene die die onderzoeken doen, zijn die onpartijdig? volgens mij is de uiteindelijke conclusie vooral dat je bitter weinig kunt met zulke cijfers.
De waarheid sneuvelt altijd als eerste. Maar je moet iets.
pi_177754498
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 19:45 schreef Richestorags het volgende:
Ik bedoel niet alleen Amerika en Rusland ;) ook China, Israël, Frankrijk, Engeland, India, Pakistan, Duitsland, Zuid-Korea en mogelijk Japan.
Die ook ja. Begreep je. Turkije is voorlopig nog niet op het niveau van het overgrote deel van deze landen, hoewel ze veel investeren in hun militaire apparatuur en eigen productie ervan. Niettemin kan je de landen met nukes sowieso afstrepen natuurlijk. Maar ook economische draagbaarheid van een oorlog telt mee.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_177754562
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 19:45 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik bedoel niet alleen Amerika en Rusland ;) ook China, Israël, Frankrijk, Engeland, India, Pakistan, Duitsland, Zuid-Korea en mogelijk Japan.
Op zo veel manieren :') Geen één van die landen heeft zijn leger voor het aanval ingericht, behalve Amerika.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  zondag 11 maart 2018 @ 20:12:40 #221
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177754798
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 20:01 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Op zo veel manieren :') Geen één van die landen heeft zijn leger voor het aanval ingericht, behalve Amerika.
Klopt, daarom zei ik ook hypothetisch. Israël bijvoorbeeld heeft bijna een puur defensief en beperkt offensief leger, veel van hun tanks zijn te zwaar en te groot om te kunnen vervoeren door de lucht.
pi_177755410
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 19:31 schreef IPA35 het volgende:
Het is nu wel echt evident dat de PKK een Turkse MIT asset is zeg. Jezus.
Die moet je wel ff uitleggen :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177755595
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 20:12 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Klopt, daarom zei ik ook hypothetisch. Israël bijvoorbeeld heeft bijna een puur defensief en beperkt offensief leger, veel van hun tanks zijn te zwaar en te groot om te kunnen vervoeren door de lucht.
Hypothetisch betekent dan dat ze het niet kunnen. Je kunt ook niet varen op een paard.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  zondag 11 maart 2018 @ 21:34:25 #224
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177756463
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 20:44 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Hypothetisch betekent dan dat ze het niet kunnen. Je kunt ook niet varen op een paard.
Ja, leuk. Waar het omgaat is dat genoemde landen een sterker leger hebben dan dat van Turkije. Maar goed, Frankrijk kan Turkije niet in Turkije verslaan. Turkije Frankrijk ook niet in Frankrijk. Mochten ze aan elkaar grenzen zoals Griekenland en Turkije, dan maakte Frankrijk gehakt van Turkije. En daar doelde ik op.
  zondag 11 maart 2018 @ 21:35:40 #225
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177756491
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 17:23 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Duitsland heeft een handjevol tanks (samen met Nederland :') ), bijna geen leger. Juist op het gebied van ervaring is Turkije natuurlijk goed bezig. Je ziet ook dat ze nu veel beter zijn in Afrin dan tegen IS, om maar wat te noemen.

Maar misschien moeten we dit maar in een ander topic doen.
Duitsland produceert eigen hoogwaardige tanks en heeft veel meer geld dan Turkije. Alleen dat zou je al moeten vertellen waarom ze zouden winnen.
pi_177756607
Misschien moeten jullie kameraad binkov een tr vs deu filmpje laten maken :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177756637
quote:
10s.gif Op zondag 11 maart 2018 21:42 schreef Slayage het volgende:
Misschien moeten jullie kameraad binkov een tr vs deu filmpje laten maken :p
Binkov _O_

Om ontopic te blijven, een Turkije vs Irak filmpje zou wel leuk zijn :9
pi_177756745
quote:
10s.gif Op zondag 11 maart 2018 21:43 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Binkov _O_

Om ontopic te blijven, een Turkije vs Irak filmpje zou wel leuk zijn :9
Tr vs iran Zou interessanter zijn :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177757517
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 17:52 schreef Rangono het volgende:

[..]

Klopt. Maar als het op een militaire confrontatie zou uitkomen tussen bijvoorbeeld Duitsland en Turkije, dan betwijfel ik of Duitsland zou 'winnen' (winnen tussen haakjes, aangezien er vrijwel nooit iemand echt wint in een oorlog. Maar je snapt wel wat ik bedoel).
Duitsland zou een groot voordeel hebben tegenover Turkije en dat is de rest van Europa want de rest van Europa heeft ook de schurft aan Turkije.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  zondag 11 maart 2018 @ 22:40:40 #230
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177757599
Turks/Fsa offensief tegen ypg in Afrin van 20 januari tot 10 maart in kaart gebracht.

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177757729
We doppen onze eigen boontjes, uhu...

WaelAlRussi twitterde op zondag 11-03-2018 om 22:31:13 #AfrinToday the Syrian Government offered the Kurdish leadership (for the 5th time) a full protection deal in return for handing over their areas-weapons-positions to the #SAA“We can defend our selves” they responded. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 11 maart 2018 @ 22:59:41 #232
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177757891
quote:
10s.gif Op zondag 11 maart 2018 22:48 schreef Slayage het volgende:
We doppen onze eigen boontjes, uhu...

WaelAlRussi twitterde op zondag 11-03-2018 om 22:31:13 #AfrinToday the Syrian Government offered the Kurdish leadership (for the 5th time) a full protection deal in return for handing over their areas-weapons-positions to the #SAA“We can defend our selves” they responded. reageer retweet


Deze is erg toepasselijk.
  zondag 11 maart 2018 @ 23:23:02 #233
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177758261
Achterlijke PYD/YPG-dwazen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 11 maart 2018 @ 23:27:17 #234
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177758349
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 23:23 schreef Szura het volgende:
Achterlijke PYD/YPG-dwazen
Ze hebben nul kaarten achter de hand. Wat verwachten ze dat er gebeurt als ze door blijven vechten?
  zondag 11 maart 2018 @ 23:27:32 #235
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177758356
quote:
10s.gif Op zondag 11 maart 2018 22:48 schreef Slayage het volgende:
We doppen onze eigen boontjes, uhu...

WaelAlRussi twitterde op zondag 11-03-2018 om 22:31:13 #AfrinToday the Syrian Government offered the Kurdish leadership (for the 5th time) a full protection deal in return for handing over their areas-weapons-positions to the #SAA“We can defend our selves” they responded. reageer retweet
Was al bekend en is al zoooooo vaak gezegd, het is een invasiemacht dat 25% van Syrië in handen heeft.
Snap niet dat SAA dat ook 5x(!) gaat vragen, beetje naïef.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  zondag 11 maart 2018 @ 23:28:19 #236
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177758378
Wanneer denken jullie dat de referendum om een provincie van Turkije worden komt? Uiteraard nadat alle Turkmenen zijn geplaatst.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177759102
Welke divisie komt Afrinspor dan te spelen?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  maandag 12 maart 2018 @ 01:01:29 #238
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177759313
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 00:25 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Welke divisie komt Afrinspor dan te spelen?
Zelfde divisie als Raqqahbahce en Hasakahsaray.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177760737
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 23:28 schreef _--_ het volgende:
Wanneer denken jullie dat de referendum om een provincie van Turkije worden komt? Uiteraard nadat alle Turkmenen zijn geplaatst.
Medemogelijk gemaakt door Marmarabirlik? ;)
  maandag 12 maart 2018 @ 08:33:54 #240
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177761124
Dromende Nederturken :')
  maandag 12 maart 2018 @ 08:40:05 #241
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_177761192
Ach de SAA en de Russen drukken de Turken straks gewoon weer de grens over.

Met het bijkomende voordeel dat de YPG geen factor meer is in die regio.

Beetje naïef om te denken dat Assad ze Afrin laat houden.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_177761826
quote:
10s.gif Op zondag 11 maart 2018 22:48 schreef Slayage het volgende:
We doppen onze eigen boontjes, uhu...

WaelAlRussi twitterde op zondag 11-03-2018 om 22:31:13 #AfrinToday the Syrian Government offered the Kurdish leadership (for the 5th time) a full protection deal in return for handing over their areas-weapons-positions to the #SAA“We can defend our selves” they responded. reageer retweet
Dom want zo kon je TFSA flink dwars zitten.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  maandag 12 maart 2018 @ 09:28:03 #243
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177761872
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 08:40 schreef DustPuppy het volgende:
Ach de SAA en de Russen drukken de Turken straks gewoon weer de grens over.

Met het bijkomende voordeel dat de YPG geen factor meer is in die regio.

Beetje naïef om te denken dat Assad ze Afrin laat houden.
Beetje naïef om te denken dat Erdogan alles waarbij zijn soldaten zijn omgekomen teruggeeft zonder slag of stoot.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  maandag 12 maart 2018 @ 09:35:50 #244
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_177761980
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 09:28 schreef _--_ het volgende:

[..]

Beetje naïef om te denken dat Erdogan alles waarbij zijn soldaten zijn omgekomen teruggeeft zonder slag of stoot.
Ik zeg niet dat het zonder slag of stoot is.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 12 maart 2018 @ 10:08:14 #245
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177762653
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 09:35 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat het zonder slag of stoot is.
So you say Turkey will win?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  maandag 12 maart 2018 @ 10:16:59 #246
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177762831
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 08:40 schreef DustPuppy het volgende:
Ach de SAA en de Russen drukken de Turken straks gewoon weer de grens over.

Met het bijkomende voordeel dat de YPG geen factor meer is in die regio.

Beetje naïef om te denken dat Assad ze Afrin laat houden.
Als ze het nog slimmer spelen gaan ze dan daarna een ruildeal maken met de YPG. Meer gebied in Manbij en Hasakah (Qamishli en dergelijke) in ruil voor autonomie in Afrin.
  maandag 12 maart 2018 @ 10:18:19 #247
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177762851
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 10:08 schreef _--_ het volgende:

[..]

So you say Turkey will win?
Dat hangt er vanaf hoe ver Rusland bereid is te gaan. Uiteraard zou Turkije internationaal keihard afgestraft moeten worden voor hun zoveelste illegale bezetting van een land.
  maandag 12 maart 2018 @ 10:52:20 #248
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_177763445
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 10:08 schreef _--_ het volgende:

[..]

So you say Turkey will win?
Tegen Rusland? Dat antwoord ken je al, denk ik.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_177764374
"Government forces are deploying around the towns of Nabel and Zahra north of Aleppo"

jisrtv twitterde op maandag 12-03-2018 om 11:01:12 #قوات_النظام تنتشر في محيط بلدتي نبل والزهراء شمال #حلب reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177764390
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 00:25 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Welke divisie komt Afrinspor dan te spelen?
_O- :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 12 maart 2018 @ 11:42:46 #252
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177764445
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 11:39 schreef Slayage het volgende:
"Government forces are deploying around the towns of Nabel and Zahra north of Aleppo"

jisrtv twitterde op maandag 12-03-2018 om 11:01:12 #قوات_النظام تنتشر في محيط بلدتي نبل والزهراء شمال #حلب reageer retweet
Telaat. Afrin wordt met 99% zekerheid voor de tijd dat ze er zijn toch omsingeld.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177764455
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 23:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze hebben nul kaarten achter de hand. Wat verwachten ze dat er gebeurt als ze door blijven vechten?
ik kan me best voorstellen dat de ypg de afrin onderhandelingen benaderd als 1 grote eind settlement waarin ze ook alle andere gebieden in handen meenemen.
een soort all or nothing deal, lijkt me niet dat het regime daar happig voor is. die heeft alle tijd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177764496
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 11:42 schreef _--_ het volgende:

[..]

Telaat. Afrin wordt met 99% zekerheid voor de tijd dat ze er zijn toch omsingeld.
dit staat ook los van afrin uiteraard, dit is om nubl en zahraa (hard core regime gebieden) veilig te stellen. ziet er naar uit dat het regime afrin voorlopig los gaat laten, dat is iig wat ik uit deze move haal. die nubl en zahra militie leden, die naar afrin waren gestuurd, zijn bij deze voor jan lul de dood ingejaagd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177764615
Acemal71 twitterde op maandag 12-03-2018 om 09:36:52 Photos allegedly show the civilians fleeing from #Afrin city center.https://t.co/qs9PtMyj4m reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177764793
pkk supporters maken weer eens duidelijk waarom ze als ongelovigen worden betiteld.

de lange arm van Apo B:)B

tevens moet de pkk het niet te bont maken hiero, anders lopen ze risico dat ze straks niet meer gedoogd worden in europa maar actief worden bestreden.

AlSuraEnglish twitterde op zondag 11-03-2018 om 02:09:38 #BREAKING - #Kurdish #YPG supporters attack #Turkish Mosques in #Germany today in violent protests against #Turkey advances in #Afrin city. Turkish and #Syrian rebel forces have made huge gains this week. Kurdish officials called for word wide rallies in response. https://t.co/3V9iivjXel reageer retweet
WyvernReports twitterde op zondag 11-03-2018 om 14:09:28 American volunteer with the #PKK affiliate YPG, partner force of @CENTCOM in #Syria, calls for #terror attacks on Turkish embassies and consulates around the world. https://t.co/U9YYMCwbO6 reageer retweet
1 van die zogenaamde helden die zich hebben bij de ypg hebben aangesloten om in syrie te vechten, wat verwacht je ook van extreem links tuig?



[ Bericht 16% gewijzigd door Slayage op 12-03-2018 12:12:51 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177765624
opvallend veel bombardementen in idlib vandaag, zelfs aan het zuidelijk front bij daraa
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177767169
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 11:59 schreef Slayage het volgende:
pkk supporters maken weer eens duidelijk waarom ze als ongelovigen worden betiteld.
turkse leger aanhangers worden ook als ongelovigen betiteld, maar daar maak jij je ook niet druk om, toch
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_177767211
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 13:33 schreef alilami het volgende:

[..]

turkse leger aanhangers worden ook als ongelovigen betiteld, maar daar maak jij je ook niet druk om, toch
wtf is een turkse legeraanhanger?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 12 maart 2018 @ 13:36:55 #260
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177767252
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 13:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

wtf is een turkse legeraanhanger?
:D
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  maandag 12 maart 2018 @ 13:37:29 #261
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_177767264
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 13:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

wtf is een turkse legeraanhanger?


Zoiets?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_177767314
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 13:37 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Zoiets?
:D !
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177767430
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 13:37 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Zoiets?
Dat is waarschijnlijk een Belgische (2dehands.be)
pi_177767599
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 13:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

wtf is een turkse legeraanhanger?
Ik moest hier aan denken

pi_177770752
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 21:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, leuk. Waar het omgaat is dat genoemde landen een sterker leger hebben dan dat van Turkije. Maar goed, Frankrijk kan Turkije niet in Turkije verslaan. Turkije Frankrijk ook niet in Frankrijk. Mochten ze aan elkaar grenzen zoals Griekenland en Turkije, dan maakte Frankrijk gehakt van Turkije. En daar doelde ik op.
Frankrijk heeft nog niets eens de munitie of training of moraal daarvoor. Het leven is geen computergame dat makkelijk ge-managed kan worden.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_177773918
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 10:18 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat hangt er vanaf hoe ver Rusland bereid is te gaan. Uiteraard zou Turkije internationaal keihard afgestraft moeten worden voor hun zoveelste illegale bezetting van een land.
Wat een flauwekul. Ze strijden tegen een terrorische organisatie. Uiteindelijk zit ook Rusland echt niet te wachten op Koerden die het te hoog in hun bol krijgen. Zowel Rusland als de VS vinden het wel best zo.

Laat de Turkjes maar lekker gek doen met hun Ottomaanse-fetisj.
pi_177774040
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:02 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wat een flauwekul. Ze strijden tegen een terrorische organisatie. Uiteindelijk zit ook Rusland echt niet te wachten op Koerden die het te hoog in hun bol krijgen. Zowel Rusland als de VS vinden het wel best zo.

Laat de Turkjes maar lekker gek doen met hun Ottomaanse-fetisj.
Strijden tegen een terroristische organisatie mag. Bezetten daarentegen is weer iets anders en dat zou ook niet geaccepteerd moeten worden.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177774386
worldonalert twitterde op maandag 12-03-2018 om 14:16:06 #Afrin: Turkish drone video shows #YPG preventing civilians from leaving #Afrin City. https://t.co/uhp60TSPP4 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 12 maart 2018 @ 18:26:27 #269
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177774545
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:07 schreef marsan het volgende:

[..]

Strijden tegen een terroristische organisatie mag. Bezetten daarentegen is weer iets anders en dat zou ook niet geaccepteerd moeten worden.
Destijds Afghanistan. Amerika streed tegen de terroristische groeperingen aldaar. Hoe hadden ze het moeten doen zonder soldaten daar heen te brengen dan?

Slechts een voorbeeld.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177774555
maakt maar weer duidelijk dat de ypg de arabische milities / stammen / gebieden gebruiken om hen vervolgens net zo makkelijk te offeren aan het regime als het hun uitkomt.

kennelijk gaan ze met traditioneel arabische gebieden heel anders mee om dan traditioneel koerdische gebieden. misschien een eye opener voor de arabische stammen die backing geven aan de ypg middels de sdf constructie

sayed_ridha twitterde op maandag 12-03-2018 om 15:14:30 According to Ridha al-Basha, YPG have handed control of Tell Rifaat, Menagh and other villages to NDF https://t.co/QKY2GFkYGg reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177774648
is er een deal?

SyriaWar2 twitterde op maandag 12-03-2018 om 15:39:34 buses arrived to Al Qadam area to transfer rebels to #Idlib #Damascus reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_177774772
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:07 schreef marsan het volgende:

[..]

Strijden tegen een terroristische organisatie mag. Bezetten daarentegen is weer iets anders en dat zou ook niet geaccepteerd moeten worden.
Waarom? geopolitiek draait om belangen. Zoals ik al zei: uiteindelijk zit niemand echt te wachten op terroristen die sterker en sterker worden.
  maandag 12 maart 2018 @ 18:38:58 #273
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177774858
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:19 schreef Slayage het volgende:
worldonalert twitterde op maandag 12-03-2018 om 14:16:06 #Afrin: Turkish drone video shows #YPG preventing civilians from leaving #Afrin City. https://t.co/uhp60TSPP4 reageer retweet
Smerig tuig is het ook. Had ook gehoord dat sommige vluchtelingen vertelden dat ze een aantal Koerdische inwoners en ypg leden lieten vluchten vanuit Afrin en Arabieren daar verhinderden weg te gaan.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177775010
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:38 schreef TeenWolf het volgende:

Smerig tuig is het ook. Had ook gehoord dat sommige vluchtelingen vertelden dat ze een aantal Koerdische inwoners en ypg leden lieten vluchten vanuit Afrin en Arabieren daar verhinderden weg te gaan.
lijkt me ook dat het leiderschap van de ypg em al lang is gesmeerd, klootjes volk moet het maar zelf uitzoeken uiteraard, eigenlijk nog beter, zij mogen zich aansluiten bij een van de vele pkk milities om de turkse agressie af te slaan :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 12 maart 2018 @ 18:49:43 #275
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177775102
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

lijkt me ook dat het leiderschap van de ypg em al lang is gesmeerd, klootjes volk moet het maar zelf uitzoeken uiteraard, eigenlijk nog beter, zij mogen zich aansluiten bij een van de vele pkk milities om de turkse agressie af te slaan :')
De 'Turkse barbaren' inderdaad. :D
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177775440
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:49 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

De 'Turkse barbaren' inderdaad. :D
#StopAfrinGenocide ;(

kwam zojuist deze tegen, hoewel uiteraard elke burger dode er 1 te veel is, is het totaal niet te vergelijken met een offensief zoals we in de ghouta zagen met non stop lucht aanvallen

Heyva__Sor twitterde op maandag 12-03-2018 om 14:07:50 According to Afrin Canton Health Council, during the 52 days since Turkey’s launch of the invasion operation against the canton, 232 civilians have been massacred, among them 35 children and 29 women, while 668 civilians, including 90 children and 100 women, have been wounded. reageer retweet
de dame in het filmpje huilt dat er 5 burgers zijn omgekomen in twee dagen. de burgers in de ghouta zouden graag van plek willen ruilen.

RodiSad twitterde op maandag 12-03-2018 om 15:07:41 Sky News report from inside #Afrin: Hospitals are struggling to save those caught up in #Turkey's airstrikes and shelling, many of them young children, in a city under siege. #StopAfrinGenocide https://t.co/t6lEL8LLtc reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 12 maart 2018 @ 19:07:39 #277
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177775529
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 19:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

#StopAfrinGenocide ;(

kwam zojuist deze tegen, hoewel uiteraard elke burger dode er 1 te veel is, is het totaal niet te vergelijken met een offensief zoals we in de ghouta zagen met non stop lucht aanvallen

Heyva__Sor twitterde op maandag 12-03-2018 om 14:07:50 According to Afrin Canton Health Council, during the 52 days since Turkey’s launch of the invasion operation against the canton, 232 civilians have been massacred, among them 35 children and 29 women, while 668 civilians, including 90 children and 100 women, have been wounded. reageer retweet
de dame in het filmpje huilt dat er 5 burgers zijn omgekomen in twee dagen. de burgers in de ghouta zouden graag van plek willen ruilen.

RodiSad twitterde op maandag 12-03-2018 om 15:07:41 Sky News report from inside #Afrin: Hospitals are struggling to save those caught up in #Turkey's airstrikes and shelling, many of them young children, in a city under siege. #StopAfrinGenocide https://t.co/t6lEL8LLtc reageer retweet
Mooi theaterstukje wel. De TSK militairen hebben opdracht gekregen om niet 1(!) burgerdode te laten vallen in Afrin en omstreken.
Als zij zegt dat het er 5 zijn, dan zijn het er zeker wel 0.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177775751
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:26 schreef Slayage het volgende:
maakt maar weer duidelijk dat de ypg de arabische milities / stammen / gebieden gebruiken om hen vervolgens net zo makkelijk te offeren aan het regime als het hun uitkomt.

kennelijk gaan ze met traditioneel arabische gebieden heel anders mee om dan traditioneel koerdische gebieden. misschien een eye opener voor de arabische stammen die backing geven aan de ypg middels de sdf constructie
we zullen zien hoe de turken om zullen gaan met hun arabische slaafjes en hoe ze hen zullen uitleveren aan bashar
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_177775946
das best knap aangezien de laatste 24 uur er nauwelijks gevechten waren in afrin >:O

M1Massoud twitterde op maandag 12-03-2018 om 19:09:52 #SDF : our forces killed 126 Turkish soldiers and Jihadists in #Afrin area during last 24 hours. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 12 maart 2018 @ 19:43:11 #280
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177776284
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 19:26 schreef Slayage het volgende:
das best knap aangezien de laatste 24 uur er nauwelijks gevechten waren in afrin >:O

M1Massoud twitterde op maandag 12-03-2018 om 19:09:52 #SDF : our forces killed 126 Turkish soldiers and Jihadists in #Afrin area during last 24 hours. reageer retweet
Weer aan het liegen.

Zijn we gewend van die ypg/sdg/pkk pathologische leugenaargekkies.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177776313
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:26 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Destijds Afghanistan. Amerika streed tegen de terroristische groeperingen aldaar. Hoe hadden ze het moeten doen zonder soldaten daar heen te brengen dan?

Slechts een voorbeeld.
En daarna weer weg.
Dat zou turkije ook moeten doen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177776356
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 19:43 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Weer aan het liegen.

Zijn we gewend van die ypg/sdg/pkk pathologische leugenaargekkies.
hoeft niet. Misschien heeft ie het gedroomd
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 19:43 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Weer aan het liegen.

Zijn we gewend van die ypg/sdg/pkk pathologische leugenaargekkies.
Hoeft niet;
Dromen die zo realistisch zijn, alsof het écht is gebeurd..
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  maandag 12 maart 2018 @ 19:47:38 #283
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177776394
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 19:26 schreef Slayage het volgende:
das best knap aangezien de laatste 24 uur er nauwelijks gevechten waren in afrin >:O

M1Massoud twitterde op maandag 12-03-2018 om 19:09:52 #SDF : our forces killed 126 Turkish soldiers and Jihadists in #Afrin area during last 24 hours. reageer retweet
:')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177776482
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 19:44 schreef marsan het volgende:

[..]

En daarna weer weg.
Dat zou turkije ook moeten doen.
Over 15 jaar kijken we wel weer, USA zit er ookal tenslotte minstens zolang :P
  maandag 12 maart 2018 @ 19:52:36 #285
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177776516
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 19:44 schreef marsan het volgende:

[..]

En daarna weer weg.
Dat zou turkije ook moeten doen.
Oh ja? Ben je echt heel slecht bij.

17 jaar na de aanval op Afghanistan heeft Amerika volgens eigen zeggen nog 11.000 soldaten aldaar.
Volgens Afghaanse bronnen zijn dit er veel meer.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  maandag 12 maart 2018 @ 20:13:05 #286
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177776985
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 12:39 schreef Slayage het volgende:
opvallend veel bombardementen in idlib vandaag, zelfs aan het zuidelijk front bij daraa
Wraakbombardementen voor de oorlogsmisdaden richting de Shiitische enclaves in Idlib. Een heel AQ kwartier weggevaagd met een Russisch precisiebombardement. Daarnaast zijn ze in Daraa bezig met het voorbereiden van een aanval om de druk op Ghouta te verlichten. Mijn voorspelling: gaat keihard falen, IS gooit nog even een offensiefje vanuit de Israëlische grens eruit en de groene bussen gaan binnenkort naar de Ghouta.
pi_177777041
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 20:13 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wraakbombardementen voor de oorlogsmisdaden richting de Shiitische enclaves in Idlib. Een heel AQ kwartier weggevaagd met een Russisch precisiebombardement. Daarnaast zijn ze in Daraa bezig met het voorbereiden van een aanval om de druk op Ghouta te verlichten. Mijn voorspelling: gaat keihard falen, IS gooit nog even een offensiefje vanuit de Israëlische grens eruit en de groene bussen gaan binnenkort naar de Ghouta.
meh. nietszeggende, nutteloze symbolische prikacties richting het regime.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 12 maart 2018 @ 20:18:56 #288
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177777130
quote:
10s.gif Op maandag 12 maart 2018 20:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

meh. nietszeggende, nutteloze symbolische prikacties richting het regime.
Niet nutteloos, gaan toch weer wat ranzige baardapen de grond in ^O^.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177778281
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 19:51 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Over 15 jaar kijken we wel weer, USA zit er ookal tenslotte minstens zolang :P
Ik vind dat ze er ook niet zouden moeten zitten hoor. Maar ze zitten er wel op aanvraag. Niet dat dat iets uitmaakt voor de amerikanen overigens.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_177778329
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 19:52 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Oh ja? Ben je echt heel slecht bij.

17 jaar na de aanval op Afghanistan heeft Amerika volgens eigen zeggen nog 11.000 soldaten aldaar.
Volgens Afghaanse bronnen zijn dit er veel meer.
Ze zitten er idd nog, maar moeten wmb ook daar weg.

Maar het zou nog erger zijn als ze dat land willen bezetten en daarna een deel betrekken bij een ander land.
Dat is imo nog een graadje erger.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  maandag 12 maart 2018 @ 21:02:00 #291
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177778416
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 20:59 schreef marsan het volgende:

[..]

Ze zitten er idd nog, maar moeten wmb ook daar weg.

Maar het zou nog erger zijn als ze dat land willen bezetten en daarna een deel betrekken bij een ander land.
Dat is imo nog een graadje erger.
Turkie heeft al vele malen aangegeven dat ze geen oog hebben op iemands land en dat ze de ypg/pkk dreiging daar weg willen hebben.
Hoe kom je er steeds bij dat het in willen lijven.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177778613
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 21:02 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Turkie heeft al vele malen aangegeven dat ze geen oog hebben op iemands land en dat ze de ypg/pkk dreiging daar weg willen hebben.
Hoe kom je er steeds bij dat het in willen lijven.
Dat bericht waar ik op reageerde, ging over een illegale bezetting die im het bericht daarvoor werd genoemd. Daar had ik het dus over.

Dat het goed is als ze er nu bezig zijn met hun acties, maar dat ze daarna weer weg moeten. En dat het dus niet uit moet monden in een blijvende bezetting.
Maar daar ben jij het dus ook mee eens.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  maandag 12 maart 2018 @ 21:11:51 #293
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177778800
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 21:07 schreef marsan het volgende:

[..]

Dat bericht waar ik op reageerde, ging over een illegale bezetting die im het bericht daarvoor werd genoemd. Daar had ik het dus over.

Dat het goed is als ze er nu bezig zijn met hun acties, maar dat ze daarna weer weg moeten. En dat het dus niet uit moet monden in een blijvende bezetting.
Maar daar ben jij het dus ook mee eens.
Ja uiteraard.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177779299
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 21:11 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Ja uiteraard.
Zitten we dus eigenlijk een gesprek te voeren waarbij we het gewoon eens zijn :)
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  maandag 12 maart 2018 @ 21:33:07 #295
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177779452
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 21:28 schreef marsan het volgende:

[..]

Zitten we dus eigenlijk een gesprek te voeren waarbij we het gewoon eens zijn :)
Verrek......inderdaad. :o
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  maandag 12 maart 2018 @ 22:05:36 #296
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177780360
Even wat vrolijkheid in dit draadje, zag deze schone in een Turkse krant. Praise the Lord, wat een beauty.



[ Bericht 18% gewijzigd door TeenWolf op 12-03-2018 22:13:35 ]
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177780621
quote:
17s.gif Op maandag 12 maart 2018 22:05 schreef TeenWolf het volgende:
Even wat vrolijkheid in dit draadje, zag deze schone in een Turkse krant. Praise the Lord, wat een beauty.

[ afbeelding ]
_O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 12 maart 2018 @ 23:37:32 #298
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177782156
Filmpje (helmcamera) van de commando eenheid JÖH (Jandarma Özel harekat) van het Turkse leger bezig in Afrin regio.

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177782162
quote:
17s.gif Op maandag 12 maart 2018 22:05 schreef TeenWolf het volgende:
Even wat vrolijkheid in dit draadje, zag deze schone in een Turkse krant. Praise the Lord, wat een beauty.

[ afbeelding ]
Wait a second... Dat is een Twitch streamer volgens mij _O- Ik ken haar :P Volgens mij is ze Pools.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 12-03-2018 23:38:28 ]
  maandag 12 maart 2018 @ 23:38:50 #300
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_177782172
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 23:38 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wait a second... Dat is een Twitch streamer volgens mij _O-
Klopt, staat ook in de link! O+
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_177782179
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 23:38 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Klopt, staat ook in de link! O+
Pink Sparkles :P

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')