abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177428316
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177429857
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 februari 2018 22:57 schreef TeenWolf het volgende:
Voor de Islamitische (Nederlandse, Marokkaanse, Turkse, Bosnische etc etc etc) fokkers onder ons.

Bidden 1453 (Ottomanen) en 2018 in Afrin (Turkse en Vrije Syrische leger) , MaasaAllah.

Man man man........

dislike
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177432716
Eerste stadje is in handen van de FSA. *O*
pi_177433419
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 10:33 schreef _--_ het volgende:
Eerste stadje is in handen van de FSA. *O*
Ja maar.iets met wapenstilstand?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177433426
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ja maar.iets met wapenstilstand?
Ik bedoel in Afrin he. Ik ben Bulbul vergeten. :')
pi_177433448
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:10 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ik bedoel in Afrin he.
Wapens was voor het hele land d heh
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177433478
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wapens was voor het hele land d heh
Echt? :o
pi_177433543
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:13 schreef _--_ het volgende:

[..]

Echt? :o
Zoals gebruikelijk weer een "wapenstilstand" dus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177433546
Hoe de fuck is salih muslim opgepakt in Tsjechie. :o Dit hoort wereldnieuws te zijn.
pi_177433567
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zoals gebruikelijk weer een "wapenstilstand" dus.
Niemand die zich er aan houdt. :)
pi_177434015
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:17 schreef _--_ het volgende:

[..]

Niemand die zich er aan houdt. :)
Assad zal wel weer de schuld krijgen van de reactie op de mortieren van al qaeda
pi_177434031
Salih MŁslim aangehouden in Praag, volgens Turkse media.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177434076
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:43 schreef Slayage het volgende:
Salih MŁslim aangehouden in Praag, volgens Turkse media.
Ja, dat zeg ik net. :')
pi_177434123
quote:
Iran en SyriŽ bombarderen buitenwijken Damascus ondanks Wapenstilstand
Bron: www.nu.nl


Zola’s verwacht wordt er nu al gebakkeleid over dit staakt het vuren

[ Bericht 36% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 25-02-2018 11:56:09 ]
pi_177434435
East Ghouta militants ‘deliberately’ undermine humanitarian & reconciliation efforts – Russian MoD — RT World News https://www.rt.com/news/4(...)ermine-humanitarian/ #k
pi_177434543
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:46 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ja, dat zeg ik net. :')
:P gek verhaal wel. Zou wat wezen als hij zou worden uitgeleverd. Ik zie de tjechen hem eerder vrijlaten onder politieke druk van Europese lidstaten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177434600
De eerste dag van de "wapenstilstand" de eerste grondaanval starten op de ghouta. Echt briljant!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177434620
Turkije is niet tegen Koerden, alleen Koerden die een eigen staat willen, zeg maar 99,99999% van de Koerden.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177434637
quote:
99s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:10 schreef alilami het volgende:
Turkije is niet tegen Koerden, alleen Koerden die een eigen staat willen, zeg maar 99,99999% van de Koerden.
Dan zeg je dat er niet eens 1 hele koerd is die geen eigen staat wil. I call bullshit.
pi_177434681
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:11 schreef _--_ het volgende:

[..]

Dan zeg je dat er niet eens 1 hele koerd is die geen eigen staat wil. I call bullshit.
Hij zegt 0,00001% van de Koerden die geen eigen staat willen :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177434733
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

Hij zegt 0,00100% van de Koerden die geen eigen staat willen :p
Ja, niet eens 1 hele Koerd. Hoeveel Koerden zijn er?
pi_177434758
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:15 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ja, niet eens 1 hele Koerd. Hoeveel Koerden zijn er?
Van die miljoenen Koerden is dat toch een paar 100 :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177434793
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

Van die miljoenen Koerden is dat toch een paar 100 :p
Okay, dan geloof ik alilami. ^O^
pi_177434892
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:09 schreef Slayage het volgende:
De eerste dag van de "wapenstilstand" de eerste grondaanval starten op de ghouta. Echt briljant!
De wapenstilstand geldt niet voor aanvallen op de terroristen. Aangezien dat bijna alle rebellen zijn in Ghouta, zal er in de praktijk weinig veranderen. Als de grondaanvallen succesvol zijn, is het voordeel dat er wel een duurzame vrede de kan komen. Het is gewoon de Grozny methode die hier succesvol wordt toegepast. Alle (selectieve) westerse verontwaardigheid is totaal ongepast.
pi_177434907
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:22 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

De wapenstilstand geldt niet voor aanvallen op de terroristen. Aangezien dat bijna alle rebellen zijn in Ghouta, zal er in de praktijk weinig veranderen. Als de grondaanvallen succesvol zijn, is het voordeel dat er wel een duurzame vrede de kan komen. Het is gewoon de Grozny methode die hier succesvol wordt toegepast. Alle (selectieve) westerse verontwaardigheid is totaal ongepast.
Godverdomme jij bent zielig zeg, er sterven daar burgers, kinderen en baby's en jij maakt ze in 1 alinea uit voor terrorist. Flikker toch op.
pi_177435035
quote:
15s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:23 schreef _--_ het volgende:

[..]

Godverdomme jij bent zielig zeg, er sterven daar burgers, kinderen en baby's en jij maakt ze in 1 alinea uit voor terrorist. Flikker toch op.
Die. Burgers zitten gevangen, dit is zeer sneu. De terroristen houden hen daar gegijzeld. Ik zeg niet dat er geen onschuldige slachtoffers zijn. Een wapenstilstand lost echter niets op. De enige oplossing is een snelle militaire overwinning van de Syrische overheid (dus de bevrijding van dat gebied)en de uitschakeling van de terroristen in dat gebied. Kijk naar aleppo, sinds de bevrijding van die stad is het rustig en wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw.

De situatie in ghouta zou je perfect kunnen vergelijken met al qaeda die de bijlmer heeft veroverd en dagelijks mortiergranaten op de binnenstad van Amsterdam schiet. Zouden we dit moeten accepteren? Nee natuurlijk niet!
pi_177435287
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:29 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Die. Burgers zitten gevangen, dit is zeer sneu. De terroristen houden hen daar gegijzeld. Ik zeg niet dat er geen onschuldige slachtoffers zijn. Een wapenstilstand lost echter niets op. De enige oplossing is een snelle militaire overwinning van de Syrische overheid (dus de bevrijding van dat gebied)en de uitschakeling van de terroristen in dat gebied. Kijk naar aleppo, sinds de bevrijding van die stad is het rustig en wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw.

De situatie in ghouta zou je perfect kunnen vergelijken met al qaeda die de bijlmer heeft veroverd en dagelijks mortiergranaten op de binnenstad van Amsterdam schiet. Zouden we dit moeten accepteren? Nee natuurlijk niet!
Terroristen? Volgens mij is de grootste terrorist in die regio het regime van Assad. En die vergelijking met Nederland is natuurlijk niet gepast aangezien wij geen dictatuur hebben die opstandelingen uitmoord. Die rebellen daar willen niets te maken hebben met het regime en terecht.
pi_177435315
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:38 schreef _--_ het volgende:

[..]

Terroristen? Volgens mij is de grootste terrorist in die regio het regime van Assad. En die vergelijking met Nederland is natuurlijk niet gepast aangezien wij geen dictatuur hebben die opstandelingen uitmoord. Die rebellen daar willen niets te maken hebben met het regime en terecht.
PKK-rebellen willen ook niets te maken hebben met het Turkse regime, maar ze worden wel uitgemoord. Zo rollen terreurstaten.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177435330
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:40 schreef alilami het volgende:

[..]

PKK-rebellen willen ook niets te maken hebben met het Turkse regime, maar ze worden wel uitgemoord. Zo rollen terreurstaten.
Rebellen die aanslagen plegen op burgers. _O-

Okay, hou maar op. :')
pi_177435351
DW35TVkW4AAQXIP.jpg:large
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_177435427
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:38 schreef _--_ het volgende:

[..]

Terroristen? Volgens mij is de grootste terrorist in die regio het regime van Assad. En die vergelijking met Nederland is natuurlijk niet gepast aangezien wij geen dictatuur hebben die opstandelingen uitmoord. Die rebellen daar willen niets te maken hebben met het regime en terecht.
De vergelijking is juist zeer op zijn plaats omdat mensen anders niet snappen wat daar gebeurt. Het lijden van de mensen daar los je alleen op met een duidelijke militaire overwinning van 1 partij. Voor de duidelijkheid, we hebben het hier over al qaeda, isis en varianten die daar de burgers gijzelen. Deze burgers hunkeren juist naar een duurzame en stabiele oplossing, net zoals bijvoorbeeld in Aleppo. Dat Assad geen goedheilige is, is niet relevant, want dat is geen enkele leider daar.
  zondag 25 februari 2018 @ 12:52:50 #32
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177435642
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:40 schreef _--_ het volgende:

[..]

Rebellen die aanslagen plegen op burgers. _O-

Okay, hou maar op. :')
Dat doen die Ghoutanen anders ook. Doden op dagelijkse basis onschuldigen in Damascus. Zij hebben geeneens de intentie militaire doelwitten te raken, want ze weten niet waar ze schieten.
pi_177435678
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat doen die Ghoutanen anders ook. Doden op dagelijkse basis onschuldigen in Damascus. Zij hebben geeneens de intentie militaire doelwitten te raken, want ze weten niet waar ze schieten.
Ze hebben ook niet de intentie om doodnormale burgers uit te moorden, en daar gaat het hier om.
  zondag 25 februari 2018 @ 12:56:00 #34
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177435731
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:54 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ze hebben ook niet de intentie om doodnormale burgers uit te moorden, en daar gaat het hier om.
Niet? Ze schieten raketten op Damascus. Wat is hun intentie dan?
pi_177435740
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:56 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Niet? Ze schieten raketten op Damascus. Wat is hun intentie dan?
Wie heeft een grote deel van Damascus in handen? :)
  zondag 25 februari 2018 @ 12:57:55 #36
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_177435775
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:56 schreef _--_ het volgende:

[..]

Wie heeft een grote deel van Damascus in handen? :)
De overheid. En wie wonen er in Damascus? Miljoenen onschuldige burgers.
pi_177435864
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:57 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De overheid. En wie wonen er in Damascus? Miljoenen onschuldige burgers.
We kunnen dus concluderen dat het wederzijds is. Dan zou je moeten snappen dat dat wat Assad doet ook niet moet kunnen als jij een paar granaten richting burgers in Damascus al als argument gebruikt.
pi_177435948
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 13:01 schreef _--_ het volgende:

[..]

We kunnen dus concluderen dat het wederzijds is. Dan zou je moeten snappen dat dat wat Assad doet ook niet moet kunnen als jij een paar granaten richting burgers in Damascus al als argument gebruikt.
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:40 schreef _--_ het volgende:

[..]

Rebellen die aanslagen plegen op burgers. _O-

Okay, hou maar op. :')
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177436037
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:22 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

De wapenstilstand geldt niet voor aanvallen op de terroristen.
voor wie geldt het dan wel?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177436055
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 13:04 schreef alilami het volgende:

[..]

[..]

Dat is geen aanslag plegen. :')
pi_177436308
zou zomaar kunnen dat het gele gebied ten oosten van menagh opeens rood gaat kleuren binnenkort.

op_shield twitterde op zondag 25-02-2018 om 11:34:30 A source from Festaqim K. : Iranian backed-shiite militants entered Tal Rifat under the name of NDF to prevent any Turkish offensive towards the city & Minag airbase. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_177436627
BREAKING NEWS: SALIH MUSLIM OPGEPAKT
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177436697
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 13:24 schreef alilami het volgende:
BREAKING NEWS: SALIH MUSLIM OPGEPAKT
OOOOOH OKEEEEEE!
pi_177436931
quote:
Een beetje laat, maar nog altijd gepubliceerd. :Y
pi_177437026
Vijfhonderd doden in een week. Wat is er aan de hand in Oost-Ghouta?
Meer dan vijfhonderd doden in een week. De Syrische omsingelde enclave Oost-Ghouta ligt al jaren onder vuur, maar de afgelopen dagen is het geweld hier gruwelijker dan ooit. Vrijwel continu cirkelen straaljagers boven het gebied op zoek naar hun doelwit, terwijl de humanitaire situatie met de dag verslechtert.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177438101
quote:
10s.gif Op zondag 25 februari 2018 13:14 schreef Slayage het volgende:
zou zomaar kunnen dat het gele gebied ten oosten van menagh opeens rood gaat kleuren binnenkort.

op_shield twitterde op zondag 25-02-2018 om 11:34:30 A source from Festaqim K. : Iranian backed-shiite militants entered Tal Rifat under the name of NDF to prevent any Turkish offensive towards the city & Minag airbase. reageer retweet
Als Turkije slim is dealen ze alleen met Rusland. Alleen die afspraken zijn geldig inzake Afrin. De Iraniers proberen snel zaken veilig te stellen bang als ze zijn dat zonder akkoord Turkije-Rusland-Assad-YPG de Turken teveel gebied hebben veroverd en het vrij direct aan Aleppo Noord en die sjitische dorpjes grenst.

De Turken moeten dus die NDF terugpushen zolang de Russen wegkijken en nog geen akkoord is. Volgens mij vliegen er Turkse drones dus inlichtingen wat er beweegt zijn er wel.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_177441520
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 14:12 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Als Turkije slim is dealen ze alleen met Rusland. Alleen die afspraken zijn geldig inzake Afrin. De Iraniers proberen snel zaken veilig te stellen bang als ze zijn dat zonder akkoord Turkije-Rusland-Assad-YPG de Turken teveel gebied hebben veroverd en het vrij direct aan Aleppo Noord en die sjitische dorpjes grenst.

De Turken moeten dus die NDF terugpushen zolang de Russen wegkijken en nog geen akkoord is. Volgens mij vliegen er Turkse drones dus inlichtingen wat er beweegt zijn er wel.
Het lijkt me sowieso onmogelijk dat Turkije met Assad kan onderhandelen zolang de Iranezen en Hizbi's met hun milities aanwezig zijn in Syrie.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_177442150
Operatie "damascus steel" is begonnen, ofwel. De bevrijding van Ghoita met grondtroepen. Eindelijk zou ik zeggen. Deze operatie is puur gericht tegen de terroristen, dus legitiem onder het staakt het vuren.

quote:
Today, Syrian Government forces commenced long awaited Operation #DamscusSteel in order to clear the East #Ghouta pocket near #Damascus city. #SAA advanced swiftly and secured Hazrama, Salihiyah, Nashabiyah and important Farzat hill. #Syria
pi_177442761
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 13:24 schreef alilami het volgende:
BREAKING NEWS: SALIH MUSLIM OPGEPAKT
tjechische bevestiging

21620658_0.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')