abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator vrijdag 23 februari 2018 @ 13:06:08 #1
9859 crew  Karina
Woman
pi_177390801
registreer om deze reclame te verbergen
A.s. zondag te zien op NPO 2 om 21:05 uur bij de VPRO Tegenlicht, documentaire over webshops in China, o.a. over Alibaba.

quote:
China ws al de spullenschuur van de wereld, maar wordt nu ook d wereldwijde webshop. Chinese internetgiganten als Alibaba en Tencent hebben hun digitale shopsystemen nationaal uitgerold en gaan nu keihard de concurrentie aan met Bol.com en Amazon. Ondertussen dunt het Nederlandse winkelaanbod uit.

In een poging onze economie en werkgelegenheid op peil te houden staan Nederlandse bedrijven en gemeentes in de rij om in de gunst te komen bij juist die Chinese techbedrijven die onze winkelstraten uithollen. Maar wil je als westers techbedrijf, van Google tot Uber, in China zaken doen dan kom je van een koude kermis thuis. China beschouwt de data die zij tijdens het online-shoppen van haar burgers verzamelt als een schatkamer die niet in vreemde handen mag komen.

De Chinese overheid is nu al bezig om consumentenprofielen op te stellen van haar burgers. Niet alleen producten, winkels en diensten krijgen een rating. Maar door middel van een ‘social credit systeem’ Chinese burgers binnenkort ook. Hoe ver is de stap voor de Chinezen om ook de westerse shoppers in dit ratingsysteem mee te nemen als zij onze winkel-, financile en locatiedata hebben? Data, sluw gekaapt door Alibaba & Co, dankzij de spotgoedkope spiegeltjes en kraaltjes van het internet. Gratis aan de deur bezorgd.

Over hoe Chinese webshop-giganten ons online winkelgedrag gaan benvloeden.

Regie: Roland Duong
Bron


[ Bericht 0% gewijzigd door Karina op 23-02-2018 16:42:27 ]
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_177391589
Ben bang dat het weinig vernieuwend zal zijn met Roland Duong. Die recycled immer reportages die hij vroeger bij de keuringsdienst al maakte.
pi_177392375
Ik vind hem juist heel goed, ga zker kijken!
pi_177395409
registreer om deze reclame te verbergen
Wij hebben toch die geweldige cookie wet? Het komt wel goed hoor, ze pakken onze data niet!
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')