abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 21 februari 2018 @ 11:41:53 #1
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_177341505
registreer om deze reclame te verbergen
Wel ... graag vertel ik ook iets over mijn projectje ... hoewel de "tje" een beetje bij de haren gegrepen is vrees ik.

Aanleiding
Enkele jaren geleden heb ik een een Audio beurs in Duitsland de kans gehad te luisteren naar de prachtige speakers van Genisis (met name de Quarted en Forte) deze waren niet vergelijkbaar met eender wat ik al ooit had gehoord in mijn leven en dat waren toch BEHOORLIJK wat setjes. In volle enthousiasme gepolst naar de prijs en dat bleek meer te zijn dan mijn woning. AUW AUW AUW, dat ging hem niet worden!

http://www.genesisloudspeakers.com/

Vervolg
jaren gingen voorbei maar het bleef een beetje in mijn hoofd zitten, behoorlijk veel gelezen over audio, gigantisch veel opgestoken uit de informatieve filmpjes van Paul McGowan (Ex-Genisis en eigenaar van PS Audio) iedere audio liefhebber zou ALLE filmpjes uit de Ask Paul sectie moeten bekijken. https://www.youtube.com/user/sharanelani, alle mogelijke technische onderwerpen netjes uitgelegd en zeker niet te commercieel. Laatst eens met mijn broertje aan de babbel geraakt over de speakers en hem wat foto's laten zien. Hij doet houtbewerking als opleiding en wil na zijn opleiding audio techniek gaan studeren ... jullie voelen hem al aankomen. "Wat als we nu eens ..."

Doel
Laat heel duidelijk zijn dat ons project niet zo goed gaat zijn als Genisis speakers van 320.000 euro !!! Dat is dan ook totaal niet de ambitie. De ambitie is om iets gelijkaardigs te maken dat veel beter presteerd dan wat de meeste merken bieden. Ons budget ... 0.5 procent van Genisis speakers ... En ja we zijn er van overtuigd dat ze niet 200 keer slechter gaan klinken :)

Line array of niet
Dit is een discussie waar ik niet te veel tijd aan wil verdoen. Geluidstechnici gaan zeggen dat het geen echte line array is omdat die banaanvorming moet ophangen en zorgt via microfoonmeting dat geluid gepositioneerd kan worden voor grote ruimtes (hoofdzakelijk verder dan 40 meter). Dat klopt allemaal en valt geen woord tegen in te brengen. MAAR ... mijn living is een heel erg constante ruimte, het gaat om een hifi toepassing en door de korte plaatsing van elementen bij elkaar die in fase werken (net als bij een volwaardige line array) gaan de speakers ontstaat er een koppeling. Dit zorgt voor veel hogere prestaties op een relatief beperkte ruimte. Line arrays beschikken over een 6db koppelingstechniek waardoor het geluid maar de helft af neemt als je je verplaatst ten opzichte van traditionele luidsprekers die 3db koppeling hebben ... technische blabla kort samengevat. Je sweetspot wordt veel groter, je hebt veel minder last van vloer en plafond reflexies en ... het is gewoon cool om 64 woofertjes en 32 tweeters voor je te hebben staan.

Cijfers
Ik ben geen cijfer liefhebber zeker niet voor de watts maar voor de liefhebbers ... per kanaal 1500 watt rms en 3300 piekvermogen. Voor stereo is dat dus 3 kw rms en ongeveer 6.5 kilowatt piek. Mij interesseerd meer de heel erg vlakke 92 dba lijn die bereikbaar zou moeten zijn van 120 - 32.000 hz, aanvullend komen er mogelijk nog 2 subwoofers bij waarover later meer ... dan kan ik van laten we zeggen 20hz tot 32.000 hz de lijn aanhouden.

Het ontwerp
Ik wilde iets wat korter bij een line array stond dan wat Genisis doet ... hey waarom zou je niet durven verder te gaan ;) dus ik heb gekozen voor apparte modules
- ieder kanaal krijgt 16 modules bestaande uit 2 x 10 cm midbass 4 ohm in serie en 1 8 ohm ribbon tweeter
- modules zullen per 4 in serie gezet worden en vervolgens per 4 seriegroepen in parrallel dit om netjes op 8 ohm te blijven
- midbass en tweeter zijn appart gewired
- Er komt een Mini dsp of gelijkaardig toestel om dus actief crossover mogelijkheden te hebben digitaal
- versterkers. In eerste fase gaan de tweeters aangesproken worden door een vintage Marantz 2226b, deze heeft een bereik tot 60.000 hz en levert ... 2 x 25 watt rms, De mids worden aangesporken door een Marantz MR250 die 2 x 50 watt rms levert en een bereik heeft tot 40.000 hz wat allemaal ruim voldoende is. Waarom vintage amps? Wel ik heb deze reeds in mijn collectie, laten we maar eens kijken hoe goed alles werkt en dan kan er gekeken worden voor monoblocken of andere oplossingen. Ik wil wel absoluut passief gekoeld en ik weiger klasse D blokken te gebruiken gewoon puur uit persoonlijke voorkeur. Alles zal dus AB zijn.
- totale hoogte van een 16 module zuil -> 210 cm, het is belangrijk dat de zuilen minstens 70 procent van de afstand innemen van vloer tot plafond.
- De speakers hebben een verloop vanaf 120 hertz, opzich vallen de lagere tonen ook via equalizer op te trekken want er is genoeg ruimte in de vermogens band maar ik ga waarschijnlijk na verloop van tijd (en sparen) nog 2 subwoofers bouwen met ieder 2 x 25 cm bass luidspreker in ... Dit omdat ik nog 4 hifi subwoofers heb liggen van 25 cm. Dat zal wel ruim voldoende zijn voor mijn 24 vierkante meter living.

Huh ja maar ... dat vermogen ...
ja je leest het goed er gaat slechts 75 watt per kanaal rms naar de speakers. Zuiverheid is waarvoor ik dit bouw als ik iets luids wilde kocht ik wel een klasse D amp en dikke 38 cm basskist ofzo. Het idee is dat alle speakers slechts voor 10 procent gebruikt worden en daardoor extreem weinig vervorming hebben.

De Superblock
De superblock bevat dus 2 10 cm woofertjes die volledig gepiped zijn met centrale bass poort op de achterkant van iedere module. De afstand van de luchtdoorvoer is ongeveer 5 keer de conus afstand. Als je alle ribben af trekt hebben de woofers een ruimte van EXACT 6 liter samen met de demping wordt dat volume 25 procent verhoogd ongeveer daardoor komen we heel kort in de buurt bij de door de fabrikant opgegeven 4 liter per element. De ribbon tweeter zit in een volledig appart afgesloten stukje en is geplaatst exact in het midden van de 2 mid/bass speakers hiermee compenseren we het verschil in dba van de tweeter tegen de mids.

Elementen

TEINURO 4070-03
2,000 Hz – 32,000 Hz frequency response
High sensitivity
Linear impedance
Neodymium magnet structure for high flux and low weight
Ultra-thin laminated aluminum diaphragm
Ribbon Tweeter
YDG4070-03-8Ω-15W
RMS Power 15W
Maximal Power 30W
Rated Impedance 8Ω
Front Panel Material ABS
Diaphragm Material KAPTON
Conductive Line Material Alumium foil
Magnet Material Neodymium
Terminals Type Plug
Lowest Recommend Crossover ≥2.5k Hz
4-inch-Planar-transducer-AMT-ribbon-tweeter.jpg

Caliber CSV4W
4 ohm
93 mm cutout
100 mm outside diameter
92 dba
160 - 5500 hz
260 gram / pcs
packaged by 2 (1 box 1 pair)
Bulk package 3 boxes so 6 speakers

FOTO'S

3.jpg
Eerste ontwerp van de superblock

IMG-20180204-WA0044-1.jpg
Binnen ribben krijgen uiteraard ook perforaties

Zaagplan ->

00.jpeg
Koffertje vol laden ... Broertje studeert houtbewerking in zijn laatste jaar en helpt mee.

01.jpeg
Lexus GS koffer volledig vol

04.jpeg
512 interne poorten zijn er in het totaal nodig voor dit project. Inboren langs 2 kanten dus 1024 boorbeweginten enkel voor de interne anti resonantie verstevigingen

06.jpeg
toch maar even voor de zekerheid testen of alle ingegeven zaagmaten juist zijn ... en hoe netjes de Gamma gezaagd heeft ;) Dikke duim alles perfect!

08.jpeg
Na het boren alle gaten even opgeschuurd

09.jpeg
Even testen ... ziet er goed uit!

11-1.jpeg
Speciale sluitende foam om onder de woofertjes te plakken en zo perfecte sluiting te krijgen met de behuizing ... allez zit hem in de details!

12-1.jpeg
detailzicht op de foam, het is synthetische foam dus degradeerd niet en gaat levenslang mee

ab.jpeg
Bovenfrees ondersteboven in werkbank gemonteerd voor het maken van de rondingen van de interne antiresonantie ribben

ac.jpeg
Andere hoek

af.jpeg
binnenwerkjes maken en laten drogen voor de pellet kachel. Alles is geschroefd + gelijmd!

ae.jpeg
Verdere opbouw binnenwerkjes...

ag.jpeg
Dit geeft een beetje een idee van de omvang van dit project! Zo hebben we 2 zakken ... we houden ze bij in onze voorraad voor als ik eens ergens pootjes of zo moet onder maken ;)

ah.jpeg
Fijn voorboren / verzinken / Schroeven / Vullen / schuren ...

aj.jpeg
2 dagen zo goed als onafgebroken binnen poorten boren, frezen en schuren

ai.jpeg
Daar beginnen de eerste modules vorm te krijgen !!! En ja dat wit is een DIY subwoofer :) het was een 20 euro uitverkoop opbergtafeltje van bij de Aldi ... meer daarover op een appart topic mochten er ge´nteresseerden zijn.

ak.jpeg
In totaal bijna 2 kg lijm voor het volledige project!

ad.jpeg
De stapel groeit!

am.jpeg
Zicht op het binnenwerk ... voor de leuk

an.jpeg
Het begon echt als bandwerk te voelen

ao.jpeg
Voor vereenvoudige montage hadden we stukjes op maat laten zagen die we er tussen kunnen spannen

ap.jpeg
Ik (links) en mijn broer

aq.jpeg
16 hoog ... DAMN

ar.jpeg
Woodworkers P0rn

as.jpeg
Uren en uren werk ...

at.jpeg
Goodies die binnen komen is altijd FUN! 32 basspoorten (Visaton), Sinus Live 2*2.5 luidspreker kabel ... 30 meter, 70 dubbele banaanstekkers, pootjes

au.jpeg
Komen uit China maar zien er goed uit!!! Extra lange bootjes zodat de achterpanelen enkel doorgeboord moeten worden

av.jpeg
Demping ... 6 vierkante meter allemaal netjes op maat geknipt en verlijmd

aw.jpeg
Als plannetjes mooi samen vallen ...

ax.jpeg
Ja ik ben single papa :) anders zou dit wss niet lukken in de living :) :) :)

ay.jpeg
Aangekocht bij de doe-het-zelf ... 8 euro / m▓

az.jpeg
2 van deze rollen zijn er door gegaan ;) oplettende mensen zien dat ik alles berekend heb om standaard afmetingen van vanalles te kunnen gebruiken zo ook bij de plakbandbreedte ... alles valt netjes als een puzel samen. Ik geef toe dat ik heel lang gedaan heb over het ontwerp en de research voor ik er aan begon!

ba.jpeg
Kabelbomen gemaakt met kleiraanduiding

bb.jpeg
Testfit

bd.jpeg
Alle berekeningen komen netjes uit

be.jpeg
6 uur kabelbomen maken ... De kerstboom ... goed opgemerkt. Mijn zoontje en ik hebben een traditie dat de kerstboom blijft staan tot 2 weken voor Pasen. We vinden het gewoon super gezellig ;)

bf.jpeg
Dit heb je na 6 uur

bg.jpeg
op maat gesneden foams voor de tweeters ... SEXXXYYYYYYY :)

c1.jpg
2 standaard filters besteld (passief) 5000 hz, deze ga ik gebruiken om iedere afgewerkte module kort te testen omdat ik geen zin heb torens op te bouwen en dan er achter te komen dat er ergens een module niet werkt ;) de filters worden naderhand gebruikt in een ander projectje met 2 bookshelf speakers die in een standaard Ikea kast passen.
[img]
http://giveback.be/wp-content/uploads/2018/02/c2.jpg[/img]
64 mid bass speakers

c3.jpg
binnekort aan de frontpaneeltjes beginnen ik wacht nog op de tweeters. Alle luidsprekers worden ook niet rechtstreeks in het hout vast geschroefd. Er worden gaatjes geboord en alles wordt voorzien van metalen busjes dit om naderhand het leven makkelijker te maken als ik ooit de mids will upgraden of als er ergens een defect optreed. Alle elementen worden aangesloten met vlakklemmen. Ook die zijn nog onderweg.

c4.jpg
Heel erg fijn afgewerkte elementjes

Totaal project
Er is nog een pak werk te doen:
- vlakklemmen zetten
- voorpanelen schroefgaten boren + schroefbusjes zetten met epoxy lijm
- voorpanelen element gaten maken
- achter paneel schroefgaten boren
- achter paneel bass poort gaten maken
- achter paneel gaatjes voor connector
- alle gaatjes vullen
- speaker gaten vullen met kranten/afplakken
- alles schuren
- primer
- schuren
- lakken in champagne kleur om bij de Marantz toestellen te passen (Warm Inox)
- alle elementen plaatsen

We verwachten de speakers klaar te hebben ten vroegste eind maart! Maar ... het is klaar als het klaar is :)

Alle vragen zijn uiteraard welgekomen !!!
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator woensdag 21 februari 2018 @ 12:18:35 #2
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_177342454
Prachtig iets om te bouwen lijkt mij; al snap ik als niet audiofiel misschien maar een kwart van het hoe en waarom dat hier besproken wordt.

Dat snap ik waarschijnlijk ook niet als het mij uitgelegd wordt ;)

Ik vind het wel mooi om te zien hoe er tot in de details over nagedacht is !
pi_177343400
:D _O_
Resistance is futile.
  woensdag 21 februari 2018 @ 12:56:26 #4
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_177343606
registreer om deze reclame te verbergen
WTF, zeer benieuwd naar het eindresultaat!
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
  woensdag 21 februari 2018 @ 13:45:28 #5
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_177344685
quote:
11s.gif Op woensdag 21 februari 2018 12:56 schreef MPC60 het volgende:
WTF, zeer benieuwd naar het eindresultaat!
Ik ook :-) vooral hoe het geluid gaat zijn eens ze af zijn maar dat is nog niet voor de eerste maand :) wel ga ik wss al 1 module kunnen testen ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator / PR woensdag 21 februari 2018 @ 13:55:07 #6
6253 crew  HeatWave
Apex Predator
pi_177344960
Cool project! Ik ken het origineel niet, maar voor dat geld wil ik het ook niet weten :+.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
  woensdag 21 februari 2018 @ 14:09:22 #7
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_177345546
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 13:55 schreef HeatWave het volgende:
Cool project! Ik ken het origineel niet, maar voor dat geld wil ik het ook niet weten :+.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator / PR woensdag 21 februari 2018 @ 14:10:38 #8
6253 crew  HeatWave
Apex Predator
pi_177345592
quote:
Ik zei toch dat ik het niet wou weten? :P.

Ik ben wel eens bij een exclusief bedrijf geweest op afspraak met apparatuur van deze prijsklasse.

Ik vind het gewoon niet eerlijk ;).
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
  woensdag 21 februari 2018 @ 14:11:27 #9
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_177345621
WHY? ;) :')
  woensdag 21 februari 2018 @ 14:12:25 #10
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_177345667
quote:
99s.gif Op woensdag 21 februari 2018 14:11 schreef ErkendFokker het volgende:
WHY? ;) :')
staat er redelijk duidelijk in uitgelegd :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 21 februari 2018 @ 14:23:56 #11
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_177346053
Arme auto... ;(

Verder:
Ja leuk als je van knutselen houd.. ^O^ :Y
Maar ik geloof niet in de kwaliteit van zelfbouw... :N
(wel in de bouw, niet in het resultaat)

Oh en vergeet je niet alles af te kitten?
Die lijm is niet voldoende als afdichting, helemaal als ie uitgehard is.. been there done that.. ;)

[ Bericht 25% gewijzigd door Zolderkamer op 21-02-2018 14:42:08 ]
  woensdag 21 februari 2018 @ 14:38:45 #12
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_177346380
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 14:12 schreef HaerdenC het volgende:

[..]

staat er redelijk duidelijk in uitgelegd :)
Vandaar ook de knipoog; Audiofielen zijn altijd een beetje gek (ikzelf dus ook)
Gaaf project hoor!
  woensdag 21 februari 2018 @ 14:58:45 #13
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_177346812
quote:
14s.gif Op woensdag 21 februari 2018 14:23 schreef Zolderkamer het volgende:
Arme auto... ;(

Verder:
Ja leuk als je van knutselen houd.. ^O^ :Y
Maar ik geloof niet in de kwaliteit van zelfbouw... :N
(wel in de bouw, niet in het resultaat)

Oh en vergeet je niet alles af te kitten?
Die lijm is niet voldoende als afdichting, helemaal als ie uitgehard is.. been there done that.. ;)
Alles is sluitend en wordt stevig tegen elkaar gehouden door de schroef plus lijm combinatie. Verder is het zo dat zelfbouw stukken beter kan zijn dan wat in de industrie gemaakt wordt waar snelle productie eerder de regel is dan de norm zeker voor dingen als luidsprekers. Voor het geld wat ik er nu in steek kan je niets kopen dat ook maar in de buurt komt.

Verder arme auto ... dat zegt genoeg dit komt helemaal niet in een auto dus je hebt niet eens gelezen waar het om gaat :'-) klinkt beetje als van de zijlijn snel een mening ventileren op basis van 3 gelezen woorden.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 21 februari 2018 @ 15:03:15 #14
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_177346899
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 14:58 schreef HaerdenC het volgende:

Verder arme auto
Hij bedoelt dat je dat vrachtje niet te vaak moet laden. Daar zijn personenwagens niet voor gemaakt. ;).
And so is the past
  woensdag 21 februari 2018 @ 15:09:35 #15
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_177347001
quote:
12s.gif Op woensdag 21 februari 2018 15:03 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Hij bedoelt dat je dat vrachtje niet te vaak moet laden. Daar zijn personenwagens niet voor gemaakt. ;).
zijn 5 platen en 1 plaat weegt 35 kg ... en paar platen staken achteraan dus hooguit 150 kg in de koffer ... dat lukt best, het is ook niet dat de 3.5 v6 hybride er veel last van gaat hebben hoor :'-) als ik op vakantie ga zit er een PAK meer gewicht in
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 21 februari 2018 @ 15:10:43 #16
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_177347023
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 14:58 schreef HaerdenC het volgende:

[..]

Alles is sluitend en wordt stevig tegen elkaar gehouden door de schroef plus lijm combinatie. Verder is het zo dat zelfbouw stukken beter kan zijn dan wat in de industrie gemaakt wordt waar snelle productie eerder de regel is dan de norm zeker voor dingen als luidsprekers. Voor het geld wat ik er nu in steek kan je niets kopen dat ook maar in de buurt komt.

Verder arme auto ... dat zegt genoeg dit komt helemaal niet in een auto dus je hebt niet eens gelezen waar het om gaat :'-) klinkt beetje als van de zijlijn snel een mening ventileren op basis van 3 gelezen woorden.
Voel je niet zo aangevallen kerel.. ik heb meer verschillende linearrays in mn handen gehad dan alle fokkers bij elkaar... :O

Feit is dat die lijm droogt en er delen losknappen naar verloop van tijd.. schroeven zijn eigenlijk helemaal niet nodig..
  woensdag 21 februari 2018 @ 15:11:07 #17
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_177347031
quote:
12s.gif Op woensdag 21 februari 2018 15:03 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Hij bedoelt dat je dat vrachtje niet te vaak moet laden. Daar zijn personenwagens niet voor gemaakt. ;).
Inderdaad.. laadvermogen moet je door 2 delen.. er zijn immers 2 assen.. Alles in de kofferbak pleuren heeft als resultaat dat je hoe dan ook technisch overbeladen bent..
  woensdag 21 februari 2018 @ 16:03:40 #18
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_177348139
quote:
14s.gif Op woensdag 21 februari 2018 15:11 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Inderdaad.. laadvermogen moet je door 2 delen.. er zijn immers 2 assen.. Alles in de kofferbak pleuren heeft als resultaat dat je hoe dan ook technisch overbeladen bent..
de doe het zelf tot bij mij thuis is 3.2 km ... dat kan heus wel in de koffer als er ook nog eens niemand op de achterbank zit.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 21 februari 2018 @ 16:06:55 #19
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_177348190
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 16:03 schreef HaerdenC het volgende:

[..]

de doe het zelf tot bij mij thuis is 3.2 km ... dat kan heus wel in de koffer als er ook nog eens niemand op de achterbank zit.
Ja hoor dat kan prima... je kan ook 28 keer rijden.. dat kan ook prima..
  woensdag 21 februari 2018 @ 16:20:11 #20
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_177348376
quote:
12s.gif Op woensdag 21 februari 2018 15:03 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Hij bedoelt dat je dat vrachtje niet te vaak moet laden. Daar zijn personenwagens niet voor gemaakt. ;).
Mijn wagen mag in totaal 453 kg laden dus 175 kg op de achteras kan zonder probleem ... snap niet goed wat heel het punt is om dit soort gezever te posten als mensen eens moeite doen om iets uitgebreid en onderbouwd te posten, is het de voorliefde voor negativiteit, last van een volle blaas, weinig anders te doen op de zolderkamer ... god mag het weten. In ieder geval alvast hartelijk dank voor je constructieve bijdrage en positieve noot. Volgende keer zal ik speciaal voor jou plaat per plaat halen en voor de rest van de wereld gewoon 1 keer rijden.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_177348580
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:41 schreef HaerdenC het volgende:
Wel ... graag vertel ik ook iets over mijn projectje ... hoewel de "tje" een beetje bij de haren gegrepen is vrees ik.
Wow _O_.
Wanneer denk je er geluid uit te kunnen halen?
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
  woensdag 21 februari 2018 @ 16:39:07 #22
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_177348654
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 16:20 schreef HaerdenC het volgende:

[..]

... weinig anders te doen op de zolderkamer ...
Helaas dit
  woensdag 21 februari 2018 @ 16:44:58 #23
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_177348772
*knip*

Doe maar gewoon. Niet.

[ Bericht 32% gewijzigd door Vonkenboer op 21-02-2018 20:14:08 ]
  woensdag 21 februari 2018 @ 16:45:04 #24
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_177348773
quote:
14s.gif Op woensdag 21 februari 2018 16:34 schreef sigme het volgende:

[..]

Wow _O_.
Wanneer denk je er geluid uit te kunnen halen?
Wel de speakers hoop ik af te werken tegen eind maart ... dan is het een beetje sparen voor de actieve crossover en zullen ze dus gewoon in de living staan. Ik ben ook mijn woning opnieuw aan het verven en aan het voorbereiden om deze te zetten. Dit zijn geen kleine speakertjes maar eerder meubelstukken met hun 210 cm hoogte dat vergt toch wat aanpassingen. Ik ben een geduldige mens ... heb veel andere audio ook dus het is niet dat er druk achter zit ;) liever alles rustig aan en doordacht aanpakken, overal voldoende tijd in steken zoals op de foto's ook wel te zien is denk ik.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Forum Admin woensdag 21 februari 2018 @ 16:52:29 #25
240730 crew  Opa.Bakkebaard
Heeft een huisje.
pi_177348905
Wow. Wat een werk. Indrukwekkend! Ben benieuwd naar de vorderingen en het uiteindelijke resultaat.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')