abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eindredactie Games donderdag 1 februari 2018 @ 21:45:10 #1
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_176893105
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 1 februari 2018 @ 21:47:04 #2
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_176893151
quote:
Ga ik ook maar eens kopen
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 1 februari 2018 @ 21:50:51 #3
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_176893263
Maar ik heb het gevoel dat het nu wel beter gaan met Swiffer. Naast de dwangvoeding heeft ie ook een blaadje witlof op gegeten, zijn eerste in deze week. Hij whiept ook weer als ie loopt, ook iets wat ie al lang niet gedaan heeft. Hij is nog wel erg moe en ligt vooral in zijn nachthok, maar je merkt wel dat hij op van alles begint te reageren.

Het lijkt de goede kant op te gaan, maar toch ik ben er pas gerust op als ie vanuit zichzelf begint te eten. De caafcam staat nog op hem gericht, dus dat weten we snel genoeg :P
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_176893428
registreer om deze reclame te verbergen
Die van mij whiepen nog niet eens :')
Ik mis het geluid wel enorm. Schaap whiepte wel, maar dan op de meest demente momenten. Als ik de vaatwasser opendeed :?

Ik heb vandaag wel twee keer gezien dat Sientje Sinas de gekke 5 minuten had. Ook is ze de baas en mag Ollie niet meer bij haar in het huisje, terwijl ze wel zijn oren en ogen schoon lebbert en dan aan z'n bakkebaarden trekt. Ze is bijzonder.
NARF
pi_176893454
quote:
4s.gif Op donderdag 1 februari 2018 21:47 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Ga ik ook maar eens kopen
Ik draaide de capsule open en mengde de inhoud met het dwangvoer. 1 capsule per dag.
NARF
pi_176894600
Marshmallow whiept heel vals en klagerig
Die haal ik er altijd zo uit :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 1 februari 2018 @ 22:57:24 #7
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176895044
registreer om deze reclame te verbergen
Gizmo heeft ook goede longen zeg maar.

Fijn dat het wat beter gaat met Swiffer. ;)
pi_176938783
Hoe is het nu met swiffer?

Sientje en Ollie werden gestoord tijdens de gekke vijf minuten. Ik probeerde een filmpje te maken maar huuu dat is eng.

https://instagram.com/p/Bev8ca_BDjN/
NARF
pi_176947686
27458935_849195178600435_3077085260293771011_n.jpg?oh=dd6727d9eafc763e3f89100334dfb64f&oe=5B1CB6C5

Soms moet je effe rondhangen
  zondag 4 februari 2018 @ 14:51:34 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176948006
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2018 14:36 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Soms moet je effe rondhangen
_O-

Vanmorgen voor het eerst de nageltjes van Gizmo geknipt. Ging verrassend eenvoudig. :s)
  Eindredactie Games zondag 4 februari 2018 @ 20:38:52 #11
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_176956871
PETERSELIE!!!!!!

Omdat swiffer amper eet, probeer ik soms wat nieuws. Kennelijk is peterselie nog lekkerder dan witlof, want dat vreet ie wel.

Nu wil scruff ook niet geen witlof meer, maar alleen nog maar peterselie.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_176957011
Peterselie is inderdaad het wondermiddel :D en maisblad.
NARF
  maandag 5 februari 2018 @ 18:59:36 #13
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_176976724
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2018 20:43 schreef CherryLips het volgende:
Peterselie is inderdaad het wondermiddel :D en maisblad.
Mais zijn ze hier echt leip van!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_177008188
Nu is de nieuwe weer aan de plakpoep :'( Wat nou weer. Ik ga over twee maanden met vakantie en zit me hier nu over op te naaien waar ik ze moet laten als ze steeds wat mankeren.
NARF
pi_177009038
Heb haar maar weer probiotica gegeven :{ Ze krijgt sinds een dag of twee ook spinazie, hopelijk is dat het enige probleem maar het zal wel niet.
NARF
  Eindredactie Games woensdag 7 februari 2018 @ 11:19:43 #16
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177010090
2sadkpz.jpg
Nog 2 dagen.. Nog 2 dagen...
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177087132
quote:
4s.gif Op woensdag 7 februari 2018 11:19 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]
Nog 2 dagen.. Nog 2 dagen...
Swiffertje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177087151
Ik heb de caafs al een week niet gezien (vakantie).
Zouden ze mij nog herkennen ?

:')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zaterdag 10 februari 2018 @ 18:15:47 #19
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177088225
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 17:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Swiffertje
nouja, het waren geen 2 dagen. Ik voer hem nu nog 2 keer per dag. Maar dat gaat nu best chill. Hij zit gewoon op schoot en lurkt het direct uit het spuitje.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games zaterdag 10 februari 2018 @ 18:17:15 #20
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177088243
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 17:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik heb de caafs al een week niet gezien (vakantie).
Zouden ze mij nog herkennen ?

:')
Jawel hoor, zolang je maar witlof hebt.

Mijn zus ging echter 3 maanden op vakantie en liet haar katten achter bij mijn moeder. Komt ze terug, en je raadt het al, die katten moeten niets meer van haar hebben. Ze waren zelfs gepikeerd :D En mijn zus helemaal over de zeik, want ze had ze zooo gemist.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177098622
quote:
4s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 18:15 schreef Oscar. het volgende:

[..]

nouja, het waren geen 2 dagen. Ik voer hem nu nog 2 keer per dag. Maar dat gaat nu best chill. Hij zit gewoon op schoot en lurkt het direct uit het spuitje.
Dat laatste is wel positief !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177098642
quote:
4s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 18:17 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Jawel hoor, zolang je maar witlof hebt.

Mijn zus ging echter 3 maanden op vakantie en liet haar katten achter bij mijn moeder. Komt ze terug, en je raadt het al, die katten moeten niets meer van haar hebben. Ze waren zelfs gepikeerd :D En mijn zus helemaal over de zeik, want ze had ze zooo gemist.
“Ah, daar is die fooddispenser weer.”


O ja, katten zijn wat gecompliceerder :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 11 februari 2018 @ 09:57:30 #23
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177101646
Vandaag gaan ze weer bij elkaar. De camera staat al klaar. Hopelijk wordt het niet een MMA gevecht.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games zondag 11 februari 2018 @ 15:23:25 #24
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177109351
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 09:57 schreef Oscar. het volgende:
Vandaag gaan ze weer bij elkaar. De camera staat al klaar. Hopelijk wordt het niet een MMA gevecht.
nee, toch niet. Swiffer weet niet zijn gewicht te behouden als wij niet bijvoeren en heeft steeds natte oogjes. Dus ze blijven nog ff gescheiden...
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177117110
Jammer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177166883
Cavia's herkenden mij nog :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177172181
27751966_854859744700645_4858715249438275082_n.jpg?oh=6e261c5990972e667bd91faee512e698&oe=5B191AD2
27545677_854852404701379_3850889565210894675_n.jpg?oh=3413f5e9a9257674818ad7837fc7046c&oe=5B23F8E3
pi_177172232
quote:
Heeft die onderste cavia nou een truitje aan?
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 09:58:35 #29
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_177172240
quote:
Ik wil die eerste O+.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177172243
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 09:57 schreef Mekamotut het volgende:

[..]

Heeft die onderste cavia nou een truitje aan?
Nee die loopt gewoon in haar blote poepert
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 10:00:45 #31
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_177172280
Even een vraagje, is 2x 89cm x 40 cm groot genoeg voor een koppeltje caafjes? Het gaat om een kast die ik eventueel om kan bouwen naar caviakast.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177172299
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 10:00 schreef Samzz het volgende:
Even een vraagje, is 2x 89cm x 40 cm groot genoeg voor een koppeltje caafjes? Het gaat om een kast die ik eventueel om kan bouwen naar caviakast.
Ja hoor, wil prima
pi_177172336
Ik vind het zelf een beetje krap :@ de trap neemt ook veel ruimte in en er past zo eigenlijk amper een huisje in.
NARF
pi_177172358
27971950_853636554822964_2955801836425578210_n.jpg?oh=bbe08d56c1a25ba2623dc9cb5bf6b9b0&oe=5B14253B
Dit dametje gaat over anderhalf week naar een bevriende fokker
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 10:06:50 #35
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_177172369
Hmmm twee verschillende meningen :P.

Huisje wil ik zelf gaan maken, dus dat zou geen issue moeten zijn. Trapje van 15 cm met leuning moet toch goed zijn? Of moet dat breder?
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177172408
Tja hier hebben ze geen huisjes meer in de flat, vaak kruipen ze daar dan in en is het in mijn optiek moeilijker om tam te maken. Daarbij zit je qua oppervlakte bijna net zoals een grote tralie kooi en daar hebben ze ook gewoon koppeltjes in.
pi_177172522
Ik ben meer van de hoe groter hoe beter :@ ik heb er nu twee op 140x70 zitten.
NARF
pi_177172617
Tja groter is leuker, maar deze oppervlakte kan prima voor twee caafjes
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 10:49:23 #39
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_177173208
Jaa dan kijk ik naar groter. Het heeft geen haast, maar deze kast kwam op m'n pad voor een leuke prijs.

Groter it is.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177248880
Jeeejjjjjjj Marshmellow is toch drachtig, had de hoop beetje opgegeven voor een laatste nestje, heb haar 2 week geleden bij de beer weggehaald van, nu duimen dat er in elk geval nog 1 zeugje bij zit om deze lijn voort te zetten. Kan ze dan lekker in de pensioenflat blijven
pi_177266033
Jij hebt ook een Marshmellow :D

Als ik moest kiezen met wie ik zou fokken, zou dat hier ook met Marshmellow zijn O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177281277
27973200_859357837584169_4825585323228360738_n.jpg?oh=3b84d278e17556b662752e73e6aa87b5&oe=5B1B55D6

Twee kleine baby's zijn twee broertjes zo ver ik bij deze prulletjes kon zien.
  Eindredactie Games zondag 18 februari 2018 @ 18:06:54 #43
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177282620
Nou, hopelijk de laatste dag antibiotica voor Swiffer. Ik denk dat beide wel genoeg er van hebben om de hele dag bezig te zijn met elkaar.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177284460
Mijn knorretjes zitten op 120x50.

Ik vind Caafjes erg leuk, alleen jammer dat ze zo schrikkerig/bang zijn.
Nu heb ik wel caafjes die al volwassen waren toen ik ze kocht, en ik wist dus dat ze zo zouden kunnen reageren.
Maar toch jammer dat ze soms zo schrikken.

Maar het komt vanzelf dat ze wat relaxter worden, en anders maar niet.
Ik accepteer ze zoals ze zijn.
  Eindredactie Games zondag 18 februari 2018 @ 19:42:23 #45
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177284504
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:40 schreef Rozey het volgende:
Mijn knorretjes zitten op 120x50.

Ik vind Caafjes erg leuk, alleen jammer dat ze zo schrikkerig/bang zijn.
Nu heb ik wel caafjes die al volwassen waren toen ik ze kocht, en ik wist dus dat ze zo zouden kunnen reageren.
Maar toch jammer dat ze soms zo schrikken.

Maar het komt vanzelf dat ze wat relaxter worden, en anders maar niet.
Ik accepteer ze zoals ze zijn.
ze zijn in het begin schrikkerig, maar na een tijd wennen ze aan alles. Een nieuwe omgeving is nou eenmaal eng...
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177284669
quote:
4s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:42 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ze zijn in het begin schrikkerig, maar na een tijd wennen ze aan alles. Een nieuwe omgeving is nou eenmaal eng...
Dat weet ik.
Heb al langer ervaring met Caafjes :)
Ik heb alle tijd en genoeg geduld :)
  Moderator zondag 18 februari 2018 @ 19:52:31 #47
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_177284701
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 17:12 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Twee kleine baby's zijn twee broertjes zo ver ik bij deze prulletjes kon zien.
Baby's O+.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177290691
Cavia's zijn een beetje zoals dit

9165cd4549d52cfd7731d95579c81373--cartoons-comics.jpg
  maandag 19 februari 2018 @ 07:17:22 #49
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_177290827
_O-

Maar van bijv de stofzuiger kijken ze niet eens op hier. :')
pi_177299776
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 06:32 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Cavia's zijn een beetje zoals dit

[ afbeelding ]
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177299940
Als ik de motor start geven ze geen krimp en als ik even iets laat vallen hangen ze bijna aan het plafon van hun flat. Heel bizar soms.
pi_177306760
Wel herkenbaar met mijn vorige verzorgpaard.
Als ik daarmee buiten reed dan waren ambulances met gillende sirenes niet eng, maar een klimopstruikje wat een beetje met de wind meebeweegt is doodeng.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177306930
Ik haal vijf meter verderop m'n neus op: DE WERELD VERGAAT RED JEZELF IEDER VOOR ZICH

Zit horrorfilm te kijken met kettingzagen en gegil: SNURK
NARF
pi_177315737
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik haal vijf meter verderop m'n neus op: DE WERELD VERGAAT RED JEZELF IEDER VOOR ZICH

Zit horrorfilm te kijken met kettingzagen en gegil: SNURK
_O-

Snoeiharde metal vinden ze hier geen probleem, maar een stofzuiger is echt een brug te ver
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177318567
_O-
pi_177319019
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Snoeiharde metal vinden ze hier geen probleem, maar een stofzuiger is echt een brug te ver
Snoeiharde metal of andere harde rock, pitten ze hier gewoon doorheen. Stelletje zoutzakken.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_177319548
2mqiz4i.jpg

Frodo.

f1wsh2.jpg

Luke

2wrjfxc.jpg

Etenstijd :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_177319787
2ytu4k3.jpg
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_177321490
De cavia’s van mijn werk gaan fluiten zodra ze de stofzuiger horen. Ik heb ze iets te vaak groente gegeven na het stofzuigen. Pavlov heeft zijn werk goed gedaan voor ze.
Stofzuigen = vreten!
pi_177340224
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 14:32 schreef Charlie_Brown het volgende:
De cavia’s van mijn werk gaan fluiten zodra ze de stofzuiger horen. Ik heb ze iets te vaak groente gegeven na het stofzuigen. Pavlov heeft zijn werk goed gedaan voor ze.
Stofzuigen = vreten!
Dierenwinkel?

Van mij mogen ze best mee, ruimte zat hier. Maar geloof niet dat mijn baas dat weer tof gaat vinden.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_177348518
quote:
10s.gif Op woensdag 21 februari 2018 10:39 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dierenwinkel?

Van mij mogen ze best mee, ruimte zat hier. Maar geloof niet dat mijn baas dat weer tof gaat vinden.
Denk dat mijn werkgever het ook niet goed vind. Cavia’s wonen in een gewoon huis, ik ben een hulp in het huishouden. De cavia’s worden goed behandeld, alleen als ik kom stofzuigen geef is ze eten zodat ze de stofzuiger niet eng vinden😀
pi_177353536
quote:
_O-

Toffe trui !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177364389
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 16:31 schreef Charlie_Brown het volgende:

[..]

Denk dat mijn werkgever het ook niet goed vind. Cavia’s wonen in een gewoon huis, ik ben een hulp in het huishouden. De cavia’s worden goed behandeld, alleen als ik kom stofzuigen geef is ze eten zodat ze de stofzuiger niet eng vinden😀
Ah zo :). Wel goed dat je het zo hebt opgelost. :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_177364400
quote:
10s.gif Op woensdag 21 februari 2018 20:57 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Toffe trui !
Hele makkelijke kinderen. Soms dan _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  Eindredactie Games zondag 25 februari 2018 @ 17:03:42 #65
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177442099
Ik zoek een dubbellaags caviakooi met trappetje die je kunt afsluiten indien nodig. Ik kan dat eerste wel vinden, maar dat laatste niet. Hebben jullie toevallig zo'n kooi?
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Moderator zondag 25 februari 2018 @ 17:05:42 #66
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_177442161
quote:
4s.gif Op zondag 25 februari 2018 17:03 schreef Oscar. het volgende:
Ik zoek een dubbellaags caviakooi met trappetje die je kunt afsluiten indien nodig. Ik kan dat eerste wel vinden, maar dat laatste niet. Hebben jullie toevallig zo'n kooi?
Gewoon een plankje of zo op het trappengat leggen optie? Dat deden wij altijd
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  Eindredactie Games zondag 25 februari 2018 @ 19:03:46 #67
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177444390
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 17:05 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Gewoon een plankje of zo op het trappengat leggen optie? Dat deden wij altijd
ik kan natuurlijk een laag plexiglas erop leggen. Een plank trekt al snel vocht op.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177460087
SS in de aanbieding bij topdierenshop, 10 kg voor 39,95 of 2 voor 38,95
Ik heb net een bestelling bij de Gooise diersuper gedaan...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177464293
28536505_863624350490851_1309032063_n.jpg?oh=592ffc8f5bcaf3b64d46db0a6e191e0d&oe=5A962D25

28383868_863624443824175_682256404_n.jpg?oh=a390cbf462d6e8d32f4bfc5e5b98a346&oe=5A970FAA

Twee kleine piepers erbij
pi_177464440
Awww die eerste, is dat een rexje?
NARF
pi_177464474
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 17:18 schreef CherryLips het volgende:
Awww die eerste, is dat een rexje?
Een tesseltje, moet zo nog even bij ze kijken of het mannen of vrouwen zijn.
pi_177464480
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 17:19 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Een tesseltje, moet zo nog even bij ze kijken of het mannen of vrouwen zijn.
omg tessel O+ O+ O+
NARF
pi_177464487
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 17:20 schreef CherryLips het volgende:

[..]

omg tessel O+ O+ O+
En in de juiste kleuren gezien ik in zwart rood wit verder wil
pi_177471374
Mijn Tony had een bultje op haar ooglid, bleek op het derde ooglid te zitten. Werd bevestigd door de dierenarts die eraan trok met een pincet waardoor zo dat vlies tevoorschijn kwam... Ik moest serieus even gaan zitten in de wachtkamer ;(

Cavia gaf geen kik :')
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_177476690
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 17:10 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Twee kleine piepers erbij
Aaaaw O+
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_177476733
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 21:35 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Mijn Tony had een bultje op haar ooglid, bleek op het derde ooglid te zitten. Werd bevestigd door de dierenarts die eraan trok met een pincet waardoor zo dat vlies tevoorschijn kwam... Ik moest serieus even gaan zitten in de wachtkamer ;(

Cavia gaf geen kik :')
Stoere caaf dan :D.

Luke stelde zich zondag al erg aan met nagels knippen :') .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  dinsdag 27 februari 2018 @ 15:19:16 #77
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_177483093
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 08:47 schreef steelhead het volgende:

[..]

Stoere caaf dan :D.

Luke stelde zich zondag al erg aan met nagels knippen :') .
De oudste (bijna 7) kan ik werkelijk alles mee, zal haar echt niet boeien.
De jongste maakt werkelijk overal een drama van.
Toen ik een keer met haar naar DA ging gaf ik daar nog aan dat we ze het beste samen op tafel konden zetten, dat ze dan rustiger was.
Vond de DA niet nodig, gevolg .... hing ze aan haar vinger. Mij bijt ze echt nooit.
Ik moest stiekem wel lachen, maar goed.

Hopelijk wordt het met de jaren wel beter .....
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  Eindredactie Games dinsdag 27 februari 2018 @ 17:47:53 #78
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177485751
Swiffr gaat week 5 in met antibiotica. We hebben ondertussen alles gehad, maar hij ademt nog steeds met zijn lichaam en zijn koorts is niet gezakt. Hij eet nog wel goed, hoewel wij hem een handje helpen, maar hij scharrelt nog steeds rond en komt nog steeds voor eten bedelen.

Het is gewoon lastig om een besluit te maken. Komt het nog goed, of gaan wij ermee stoppen. Onze dierenarts had in 20 jaar tijd nog nooit meegemaakt dat een knaagdier het zo lang vol hield met koorts. Het is een vechter, en vertoond wel levenslust, maar als ie niet beter wordt, hoe lang moeten wij zijn leven dan rekken ;(
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177492319
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 08:47 schreef steelhead het volgende:

[..]

Stoere caaf dan :D.

Luke stelde zich zondag al erg aan met nagels knippen :') .
Tony is wel een bazin ja. Terwijl ik met mijn hoofd tussen mijn knien in de wachtkamer zat werd dat bultje gewoon van haar ooglid afgeknipt (zat wel heel los). Ze gaf alleen een piepje bij de pijnstillende injectie erna. Lijkt gelukkig ook goed te herstellen O+
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_177492478
quote:
4s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 17:47 schreef Oscar. het volgende:
Swiffr gaat week 5 in met antibiotica. We hebben ondertussen alles gehad, maar hij ademt nog steeds met zijn lichaam en zijn koorts is niet gezakt. Hij eet nog wel goed, hoewel wij hem een handje helpen, maar hij scharrelt nog steeds rond en komt nog steeds voor eten bedelen.

Het is gewoon lastig om een besluit te maken. Komt het nog goed, of gaan wij ermee stoppen. Onze dierenarts had in 20 jaar tijd nog nooit meegemaakt dat een knaagdier het zo lang vol hield met koorts. Het is een vechter, en vertoond wel levenslust, maar als ie niet beter wordt, hoe lang moeten wij zijn leven dan rekken ;(
;( Altijd een moeilijke situatie. Je weet dat cavia's zich graag gezonder voordoen dan ze zijn, maar toch is eten en rondlopen gewoon een goed teken. En je hebt het vast al verteld, maar wat heeft hij? Resistente bacterie? Al aan andere antibiotica gedacht?
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_177492548
quote:
4s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 17:47 schreef Oscar. het volgende:
Swiffr gaat week 5 in met antibiotica. We hebben ondertussen alles gehad, maar hij ademt nog steeds met zijn lichaam en zijn koorts is niet gezakt. Hij eet nog wel goed, hoewel wij hem een handje helpen, maar hij scharrelt nog steeds rond en komt nog steeds voor eten bedelen.

Het is gewoon lastig om een besluit te maken. Komt het nog goed, of gaan wij ermee stoppen. Onze dierenarts had in 20 jaar tijd nog nooit meegemaakt dat een knaagdier het zo lang vol hield met koorts. Het is een vechter, en vertoond wel levenslust, maar als ie niet beter wordt, hoe lang moeten wij zijn leven dan rekken ;(
Welke AB heeft ie nu gehad? Voor longontsteking wordt novadox of zithromax aanbevolen en je kan ook vernevelen als hij benauwd is.
NARF
  Eindredactie Games dinsdag 27 februari 2018 @ 22:22:27 #82
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177492663
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 22:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Welke AB heeft ie nu gehad? Voor longontsteking wordt novadox of zithromax aanbevolen en je kan ook vernevelen als hij benauwd is.
We zitten nu aan de bactrimel, aangezien batryl en novadox niet het gewenste resultaat opleveren.

bijkomend voordeel, mocht ik wat over hebben, dan kan ik er ook mijn gonorroe mee bestrijden.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games dinsdag 27 februari 2018 @ 22:24:32 #83
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177492734
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 22:15 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

;( Altijd een moeilijke situatie. Je weet dat cavia's zich graag gezonder voordoen dan ze zijn, maar toch is eten en rondlopen gewoon een goed teken. En je hebt het vast al verteld, maar wat heeft hij? Resistente bacterie? Al aan andere antibiotica gedacht?
We hebben geen kweek gedaan, maar je ziet aan hem dat ie last heeft met ademen. Neusvleugelen, moeilijk ademen, koorts en vooral de halve dag voor pampus liggen.

Maar met de nieuwe antibiotica lijkt zijn koorts wat te zakken, wat an sich een goed teken is.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177492757
quote:
4s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 22:22 schreef Oscar. het volgende:

[..]

We zitten nu aan de bactrimel, aangezien batryl en novadox niet het gewenste resultaat opleveren.

bijkomend voordeel, mocht ik wat over hebben, dan kan ik er ook mijn gonorroe mee bestrijden.
Ruikt bactrimel een beetje naar banaan? Volgens mij wordt dat bij blaasontsteking gegeven. Baytril kreeg Sien hier toen ze liep te niesen en te snotteren en werkte als een tierelier.
Je zou het kunnen navragen op de groep Caviadokter op Facebook, daar zitten ook dierenartsen op.
NARF
  Eindredactie Games dinsdag 27 februari 2018 @ 22:47:10 #85
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177493416
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 22:25 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ruikt bactrimel een beetje naar banaan? Volgens mij wordt dat bij blaasontsteking gegeven. Baytril kreeg Sien hier toen ze liep te niesen en te snotteren en werkte als een tierelier.
Je zou het kunnen navragen op de groep Caviadokter op Facebook, daar zitten ook dierenartsen op.
Ja, het ruikt naar banaan. Het helpt ook tegen luchtweeginfecties en blaasontsteking. Maar nu heeft ie zowat alle antibiotica gebruikt die er voor caafjes te nemen valt.

Hij gebruikte ook meloxidyl om hem wat beter te laten voelen, maar kennelijk heeft ie dat niet meer nodig.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177537467
28279447_865559796963973_1237331493307547648_n.jpg?oh=1b30ae6e84d17aff2d4cbc8540578164&oe=5B10253D

Als ik met het bakje geplette erwtjes kom
  Eindredactie Games donderdag 1 maart 2018 @ 22:13:58 #87
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177538550
De bactrimel lijkt aan te slaan. Swiffer is een stuk actiever en eet meer! Bijkomend nadeel, hij schijt nu als een bouwvakker zijn hele slaapplek onder. Maar dan ook echt heeft veel keutels. Vroeger kon ik dat nog 1 hand wel kwijt, maar nu heb ik elke dag twee keer pooperscooper dienst...
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177540725
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:34 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Als ik met het bakje geplette erwtjes kom
O+
pi_177540851
Ze mogen broccoli he? Want dat heb ik ze net gegeven.
NARF
  vrijdag 2 maart 2018 @ 06:40:01 #90
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_177542435
@oscar, wat fijn!

@Fem_LittleLady, :D
Fozzy was altijd zo dol op geplette tuinbonen. :9

@CherryLips, ja hoor. Niet teveel, maar ze mogen het hebben.
  vrijdag 2 maart 2018 @ 19:57:12 #91
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_177557965
Vraagje.
Een van onze cavia’s heeft in ene een stuk van haar voortanden af.
Heeft een van jullie ervaring mee? Moeten we hier nog wat mee?

Wij hebben al jaren cavia’s maar dit nog niet eerder (bewust) gezien.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  vrijdag 2 maart 2018 @ 19:59:56 #92
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_177558048
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 19:57 schreef Sjechov het volgende:
Vraagje.
Een van onze cavia’s heeft in ene een stuk van haar voortanden af.
Heeft een van jullie ervaring mee? Moeten we hier nog wat mee?

Wij hebben al jaren cavia’s maar dit nog niet eerder (bewust) gezien.
In de gaten houden of ze kan eten. Zo ja, dan is t met n klein weekje vanzelf weer aangegroeid. ;)
Lexie heeft t regelmatig.
  maandag 5 maart 2018 @ 13:15:40 #93
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_177619368
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 19:59 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

In de gaten houden of ze kan eten. Zo ja, dan is t met n klein weekje vanzelf weer aangegroeid. ;)
Lexie heeft t regelmatig.
Ons viel het op dan nu het andere boventandje op dezelfde lengte is afgeknapt.
Ze eet eigenlijk alles. We hebben een kooi met een verdieping en zij gaat als enige naar boven. Zodoende makkelijk te controleren :)

Wat kan de reden zijn?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 5 maart 2018 @ 13:57:00 #94
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_177620168
Lexie is gewoon lomp en rent regelmatig tegen de wand van de bak aan zonder te remmen. :{
  Eindredactie Games maandag 5 maart 2018 @ 22:35:31 #95
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177631056
En weer te vroeg gejuicht! Meneer bedacht vrijdag dat het hem een goed idee leek om te stoppen met poepen! Dat in tegenstelling van 3 dagen geleden, toen scheet hij alsof ie elke dag Indisch at. Maar als een cavia 24 uur lang niet poept, dan is er dus wat flink mis.

Dus wij weer naar de dierenarts op primetime zaterdagavond.

Gelukkig een andere dierenarts, eentje die niet snapte dat:
a)hij nog leefde, want de vorige had het verhaal zo opgeschreven dat ze hem al had afgeschreven en
b) wat er nou eigelijk aan de hand was. Hij at, dronk, waste zich, temperatuur was goed, tanden waren goed, oogjes waren goed, hartslag was goed, longen waren goed, maar alleen zijn darmgeluid was amper te horen.

Ze was echt verbaasd dat hij na 5 weken antibiotica nog leefde en nog zo springlevend was. En dat hij niet piepte tijdens het temperaturen. Maar dat is ie nu wel gewend, hij kreeg tenslotte elke week wel zo gemeen stokje in zijn reet...

Maargoed, prik in zijn nek om te kunnen kakken, en een doosje Ciseral Drops mee. Totale kosten 120 euro. Ik heb de rekeningen van de week maar weggegooid. Terugbrengen kan ik het toch niet en als ik het bij elkaar optel had ik een hele caviaboerderij van kunnen beginnen.

Dus wij zondag vroeg opstaan om hem wat water en toch wat Critical Care te geven en op drollenjacht. Beest op schoot. En ja hoor, de linkerkant van Swifmans helemaal opgezet! Niet hard gelukkig, maar overduidelijk groter dan de linkerkant. En Laat daar net zijn maag zitten, vol met kak wat er niet uit wilt.

Ik had gelezen op het internet dat je met warm water en zijn buikje te masseren zijn stoelgang een handje kon helpen. Nou weet ik dat cavia;s altijd kakken als je ze wast, dus het leek mij een goed idee te wassen en meteen zijn buik te masseren. Ik dus Swiffer een lekker badje en een half uur masseren waren mijn handen moe, maar was er nog niet eens een scheetje uitgekomen.

Stom beest.

Dus ik heb hem maar terug gezet bij Scruff. Zie ik Swiffer ineens bedelen bij Scruf zijn anus om zijn poepjes op te eten. Scruf was daar uiteraard niet van gediend, maar liet het wel toe.

Maar dat zette mij wel aan het denken. Hij krijgt middel waarvan je moet kakken, ik zie hem eten, en ik zie hem afvallen, dat rijmt niet. Swiffer weer terug in zijn eigen kooi gezet, webcam erop en kijken wat ie nou de hele dag doet.

Nou, geen reet. Alleen maar slapen, stro eten en naar zijn waterfles waggelen.

TOTDAT hij ineens begint te piepen, zich omdraait en zijn kak begint te eten. Wacht eens even, even de beelden terug kijken :P Waarop ik hem dus continu zie omdraaien in de nachthok. Hij eet dus al zijn kak op! Maar dan ook letterlijk. Ook de snoeppoepjes die ik uit de anus trek van Scruf.

Je ziet hem ook gewoon zoeken naar zijn kak. Te grappig :P
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177632894
Sien zat vastgekleefd aan de reet van Ollie toen ze ziek was. Ze lag er ondersteboven onder, likte z'n keutels eruit. Hij had een wondje en een schrale reet van dat gelik, boeltje was helemaal opgezet.
Maar dat was dus goed en het scheelde enorm in het schoonmaken van de kooi.
NARF
pi_177658135
28740742_868581979995088_1931281120_n.jpg?_nc_eui2=v1%3AAeERQQXfPMXcG7j8ZidcWEpMmr3Q5aXPM6pzKAX3g9fTcqxhUnunx3IgqnGHd0ogWuLbJB8K9VnSuVjQaggrqi0_esgAZC0NiBywA1nsI-cWqg&oh=61300c4b1d9c84a337cb7f3b2272e461&oe=5AA25BDC

Vanmorgen geboren, 3 zijn alweer gereserveerd, alleen beertje staat nog te koop
  woensdag 7 maart 2018 @ 12:52:35 #98
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_177660676
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 13:57 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie is gewoon lomp en rent regelmatig tegen de wand van de bak aan zonder te remmen. :{
Haha dat klinkt ook als die van ons.

Moeten wij nog wat extra's doen met de ondertandjes of zou het zichzelf oplossen?
Wat is jou ervaring?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_177662740
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:48 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Vanmorgen geboren, 3 zijn alweer gereserveerd, alleen beertje staat nog te koop
omg die voorste en die achterste O+
NARF
pi_177663716
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:43 schreef CherryLips het volgende:

[..]

omg die voorste en die achterste O+
Leuk he al die baby's
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 15:28:51 #101
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_177663735
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:48 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Vanmorgen geboren, 3 zijn alweer gereserveerd, alleen beertje staat nog te koop
Oh ik wil ook cavia's ;(.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177663754
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:28 schreef Samzz het volgende:

[..]

Oh ik wil ook cavia's ;(.
Heb nog een aantal onbesproken baby's en er staan nog een paar op ploffen
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 15:30:12 #103
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_177663777
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Heb nog een aantal onbesproken baby's en er staan nog een paar op ploffen
Ja ik heb nog geen ruimte en ik ga er ook niet helemaal voor naar Groningen :P.

Maar ze zijn wel echt cute O+.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177663846
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:30 schreef Samzz het volgende:

[..]

Ja ik heb nog geen ruimte en ik ga er ook niet helemaal voor naar Groningen :P.

Maar ze zijn wel echt cute O+.
Tja is net waar iemand woont, een huurder van een vriendin van mij heeft wel cavia's weg, had ze meegenomen naar Utrecht. ze heten nu Fluf en die bruine
  woensdag 7 maart 2018 @ 16:01:54 #105
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_177664514
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:52 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Haha dat klinkt ook als die van ons.

Moeten wij nog wat extra's doen met de ondertandjes of zou het zichzelf oplossen?
Wat is jou ervaring?
Hier heb ik er eigenlijk nooit wat aan hoeven doen. Als t goed is, moet je al kunnen zien dat t tandje gegroeid is.
  woensdag 7 maart 2018 @ 21:57:12 #106
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_177673903
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 16:01 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Hier heb ik er eigenlijk nooit wat aan hoeven doen. Als t goed is, moet je al kunnen zien dat t tandje gegroeid is.
Dat klopt inderdaad.
Ze is niet zo blij dat ik er naar kijk, maar het gaat (weer) de goede kant op :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_177674065
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:30 schreef Samzz het volgende:

[..]

Ja ik heb nog geen ruimte en ik ga er ook niet helemaal voor naar Groningen :P.

Maar ze zijn wel echt cute O+.
Ik heb er eentje uit het zuidelijke puntje van Limburg en m'n dierenarts zit in Belgi :')
Maar in Oude-Tonge zit ook een mooie opvang.
NARF
pi_177701384
Ollie z'n bumblefoot is terug *O* En hij heeft wondjes aan z'n bek *O*
Sien heeft een schimmelplekje bij haar neus en is aan de racekak *O*
En ik ga over een maand met vakantie *O*

Ik ben er zo zo zo ZO ontzettend klaar mee. Ben op dit moment geneigd om ze bij een opvang achter te laten, sorry. Het ging een klein maandje goed, maar sinds een week ofzo is het dus weer mis.

Niemand hier die ze twee weken wil verzorgen terwijl ik weg ben?
NARF
pi_177737750
Jeetje Cherrylips wat heb jij een boel pech met je caafs ;( onbezorgd genieten is je niet echt gegund zo te lezen... ;(

Ik kwam eigenlijk binnen walsen met een vraagje voor de mensen met een wat groter groepje caafs. Ik heb op dit moment een groepje van 3 volwassen zeugjes en 2 jonge zeugjes van afgelopen januari, en een jong beertje van januari en een volwassen beer (vader van de drie jongen, inmiddels gecastreerd). Nu heb ik de caafs naast elkaar zitten, zeugjes allemaal samen en de jonge en volwassen beer samen. De beertjes kunnen de zeugjes zien, horen, ruiken en zelfs met een beetje moeite aanraken door het hekje wat de twee verblijven van elkaar scheidt. Dit gaat tot nu toe prima, ik heb nog geen onvertogen woord gehoord tussen vader en zoon(tje).

Omdat het zo goed samen gaat neig ik er naar om het kleine beertje straks net als zijn vader te laten castreren, en ze na de herstelperiode allemaal samen te zetten. Nu weet ik dat twee (ex)beren in een groep met zeugjes afgeraden wordt. Maar heeft iemand hier toevallig toch ervaring mee? Op dit moment zitten ze niet tussen de zeugjes maar er wel zo dicht bij als maar mogelijk is eigenlijk, en dat gaat dus prima. Als ik die kleine straks met drie maanden laat helpen (ik zou ze dan met zn tween naar de dokter sturen vanwege de geur en het gedeelde trauma enzo, en om ruzie bij thuiskomst te voorkomen) en hij herstelt in gezelschap van zijn vader, zou het dan als ze samen bij de zeugjes gaan vrede blijven of gaan ze toch ruzie maken? Anders moet ik een nieuw huis gaan zoeken voor Kuifje (het jonge beertje) en dat heb ik eigenlijk al die tijd uitgesteld omdat ik dat zo'n gedoe vind :P
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  zondag 11 maart 2018 @ 14:58:17 #110
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_177747004
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:02 schreef CherryLips het volgende:
Ollie z'n bumblefoot is terug *O* En hij heeft wondjes aan z'n bek *O*
Sien heeft een schimmelplekje bij haar neus en is aan de racekak *O*
En ik ga over een maand met vakantie *O*

Ik ben er zo zo zo ZO ontzettend klaar mee. Ben op dit moment geneigd om ze bij een opvang achter te laten, sorry. Het ging een klein maandje goed, maar sinds een week ofzo is het dus weer mis.

Niemand hier die ze twee weken wil verzorgen terwijl ik weg ben?
Misschien handig om te vertellen welke regio :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_177747845
Ik ben twee keer naar Groningen geweest voor een cavia :@

Want ja.. alleen daar hadden ze een zwarte borstel en een peruufje, natuurlijk :s)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177765705
Het verste voor mij was Antwerpen. Die piepte ook in het Vlaams :P.
En een keer teddy's bij een fokker in Waalwijk. En bij de opvang hier in
Tilburg. Mijn huidige komen uit een grote winkel in Kaatsheuvel.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  Eindredactie Games woensdag 14 maart 2018 @ 21:40:42 #113
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177825369
Swiffer is officieel beter! Na 6 weken antibiotica eet en drinkt hij weer alsof er niets gebeurt is. Hij kan alleen nog slechter tegen kietelen :7
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177894348
29313917_874302392756380_1478074121169403904_n.jpg?oh=2d407de165fd26934e3b56b58007b0bf&oe=5B4B4AFD
pi_177894383
Als ik hokken verschoon mag Chrumpy altijd even lopen, uiteraard moet ze dan even door de rommeltjes scharrelen die ik net bij elkaar heb geveegd

29366021_874037242782895_2938672355418832896_n.jpg?oh=9cb5de3837b442cfbf4f93707b5fd087&oe=5B2DC99A
pi_177894459
En de laatste is baby spam, heb een jong met hele bijzondere aftekening, het lijkt net een heel oud mannetje met dit patroontje

29340002_874303899422896_456279883664850944_n.jpg?oh=eb60e74b705c909ad6024ce6d33a2a05&oe=5B46CC61
pi_177894616
Omg O+
NARF
pi_177894641
Bestaan er trouwens afvoer- of rioleringsbuizen die breed genoeg zijn voor cavia's? Dan kan ik een parcours aanleggen voor Sientje. Ik zoek een soort bezigheidstherapie voor dr.
NARF
pi_177894711
Ja hoor ik heb van afvoer een hele buis over gehouden, rennen ze met gemak doorheen, is ook nog flexibel heb hem nu als s-je
pi_177895212
Heb je misschien een foto? Ik durf geen gewone te nemen want die zijn vrij smal en als ze er dan met z'n tweeen in zitten kan ik ze er zo uit zagen.
NARF
  Eindredactie Games maandag 19 maart 2018 @ 21:24:48 #121
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177942542
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 22:32 schreef CherryLips het volgende:
Heb je misschien een foto? Ik durf geen gewone te nemen want die zijn vrij smal en als ze er dan met z'n tweeen in zitten kan ik ze er zo uit zagen.
nee man, cavia's zijn zeer flexibel. Als ik zie in wat voor kleine ruimtes te kunnen wurmen, zat het allemaal wel meevallen :P
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177978094
Als je ze soms ziet te liggen in een of andere twist, dat je denkt, dat kan nooit lekker liggen.
Blijkbaar wel dus. :') .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_177979094
quote:
4s.gif Op maandag 19 maart 2018 21:24 schreef Oscar. het volgende:

[..]

nee man, cavia's zijn zeer flexibel. Als ik zie in wat voor kleine ruimtes te kunnen wurmen, zat het allemaal wel meevallen :P
Ik vertrouw ze gewoon niet.
NARF
pi_178085803
pas geboren baby

29341505_878746952311924_1686373565_n.jpg?_nc_cat=0&oh=43322e11cc1644e8a4e3b4204c20cb4f&oe=5ABA8531
pi_178142465
Sien eet rucola _O- Ik heb nog nooit een cavia gehad die dat lust. Meestal grissen ze het uit je handen en spugen ze het weer uit, grissen ze het uit je handen en spugen ze het weer uit, en dat gaat dan nog even zo door voor ze ervan leren, maar zij lust het gewoon _O- En Ollie ook ineens genteresseerd in wat ze zit te eten, pakt het af en bwwwuuuuuggh, spuugde het eruit en rende weg.
Cavia's O+
NARF
pi_178173500
Het ging ook weer te lang goed he. Ik had m'n peruuf geknipt en voelde een verdikking rechts op zijn achterste, drong niet meteen tot me door. Ineens denk ik: ow, dat zit er niet aan de andere kant. Ow. Dus nu ben ik bang dat het een abces ofzo is -O-
NARF
pi_178188156
Jij hebt echt veel pech met je cavia's.

Momenteel ligt mijn oude peruufe dik ingepakt naast mij, beestje is nu echt op. ze was al helemaal koud en ademde heel zwakjes toen ik haar vond.
6 jaar is wel een nette leeftijd voor een cavia, ze wil ook niets meer hebben, wou haar nog wat suikerwater geven in de hoop dat ze weer bij zou trekken, maar ze wil echt niets meer.
pi_178188672
29572417_881137908739495_6433138521276404428_n.jpg?_nc_cat=0&oh=1ced2690c6dfd04cfed5528ceea62c6c&oe=5B6CCC35

Mijn ouwe moppie kijkt toch nog even op, warmte doet haar goed
pi_178191587
Aah gossie O+ ;(
pi_178192449
Zo sneu altijd, ze ligt nu lekker, ze ademt wel wat beter heeft 1 hapje gegeten, maar vind het allemaal wel best zo. Ze heeft verder geen pijn, ligt te slapen en te dromen, haar oortjes bewegen en af en toe snuffelt ze wat.
pi_178193644
Jaaa ze eet weer, moest wel even het veldje bezoeken voor wat jonge grassprietjes

29571187_881218602064759_5305939451001587505_n.jpg?_nc_cat=0&oh=ed0b198a249cc942360f742dc2c3a5b4&oe=5B6D2A07
pi_178197629
Het is geen cyste maar een gezwel. Jawel. De kans is dus groot dat ik over een week Ollie-loos ben ;(
NARF
pi_178199533
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 maart 2018 17:59 schreef CherryLips het volgende:
Het is geen cyste maar een gezwel. Jawel. De kans is dus groot dat ik over een week Ollie-loos ben ;(
Och jee, dat is ook sneu
pi_178208278
Helaas Chrumpy is er niet meer, vannacht ging voor haar definitief de zon onder. Pluis en Marschmellow zijn er wat van slag van
pi_178256115
Awh, sterkte met het verlies ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 2 april 2018 @ 18:28:57 #136
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_178261650
Sterkte allemaal!

Ik heb nog even een dingetje.
Mij staat ergens bij dat je het eerste gras (eerste maaisel) niet aan een cavia mag geven omdat daar het e.e.a. in zou zitten wat te veel voor ze is?
Nu heb ik al een beetje gras en voordat ik mijn grasmat weer in goede staat ga brengen had ik bedacht te maaien en ze dit te geven (als dat mag). Iemand hier gedachten/ervaringen mee/over?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_178279354
Klopt, cavia's mogen vanaf de tweede snede hebben. Tja ik pluk wel vaker een pluk gras, maar meestal is dat even voor jum jum, het is niet zo dat ze er onbeperkt in kunnen eten.
  donderdag 5 april 2018 @ 13:32:05 #138
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_178322428
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 15:16 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Klopt, cavia's mogen vanaf de tweede snede hebben. Tja ik pluk wel vaker een pluk gras, maar meestal is dat even voor jum jum, het is niet zo dat ze er onbeperkt in kunnen eten.
Het gras groeit alweer lekker. Ga het komend weekend maar maaien en het gazon herstellen (kortom inzaaien en egaliseren). Dan zou het dus nog wel ff duren voordat ze echt weer gebruik van kunnen maken. Ik zal ze van het maaisel dit weekend een klein beetje doen en daarna ook.

Kan ik van dit eerste maaisel ze ook een paar dagen een beetje geven of is dat juist ook verkeerd?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_178323021
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 13:32 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Het gras groeit alweer lekker. Ga het komend weekend maar maaien en het gazon herstellen (kortom inzaaien en egaliseren). Dan zou het dus nog wel ff duren voordat ze echt weer gebruik van kunnen maken. Ik zal ze van het maaisel dit weekend een klein beetje doen en daarna ook.

Kan ik van dit eerste maaisel ze ook een paar dagen een beetje geven of is dat juist ook verkeerd?
Heb even voor je gezocht want er was wel wat met gemaaid gras, wat ze hier krijgen is gewoon geplukt gras, maar heb het gevonden:

Gemaaid gras of gepureerde groente. Zelfs als het groenvoer (in principe) vrij is van vervuiling, is het niet altijd veilig. Gemaaid gras is en bekende bron van spijsverteringsproblemen. Op zich is vers gemaaid gras is niet schadelijk, maar door het maaien gaan de plantencellen kapot. Als men gemaaid gras enkele uren laat liggen, komt er gegarandeerd vervuiling in: bacterin, gisten en andere eencellige organismen. Hetzelfde geldt voor verse groentepuree, die soms gemaakt wordt om een zieke cavia bij te voeren. In gepureerde groente zijn de cellen ook kapot, waardoor de puree een rijke kweekbodem wordt voor micro-organismen. Verse puree is zeer beperkt houdbaar in de koeling; de resten dienen weggegooid te worden.
pi_178324386
Ik durf het ook nooit te geven :') Ik heb ook geen tuin en geen goed grasveld zonder hondenkak, daarvoor moet ik een stukje lopen. Maar stel ik pluk ergens anders een zakje vol gras en geef dat bij thuiskomst aan de cavia's, kan dat wel?
NARF
pi_178326995
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 15:17 schreef CherryLips het volgende:
Ik durf het ook nooit te geven :') Ik heb ook geen tuin en geen goed grasveld zonder hondenkak, daarvoor moet ik een stukje lopen. Maar stel ik pluk ergens anders een zakje vol gras en geef dat bij thuiskomst aan de cavia's, kan dat wel?
Jazekers, dat doe ik ook, vinden ze erg lekker
  vrijdag 6 april 2018 @ 12:01:54 #142
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_178343597
Wij hebben hier een eigen grasveld, maar helaas met veel katten uit de buurt.
Dat verklaard wel het een en ander natuurlijk. Enige is wel dat ik dan niet direct het verband met jong gras zie. Het zou dan gaan om "altijd".
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 8 april 2018 @ 15:01:11 #143
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_178386883
Gisteren en vandaag druk geweest met onze grasmat. Hopelijk kunnen ze er nu over een week 6 weer lekker op (bij leuk weer). Wordt in ieder geval mooi weer de komende week :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_178400766
Helaas mijn veldje is erg troosteloos, binnenkort maar weer grasmaten halen, dan zit er weer wat groen, hebben ze ook weer wat te kauwen.
  Eindredactie Games maandag 9 april 2018 @ 08:31:50 #145
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_178400937
dpbdj6.jpg

FEAAAR MEEE!!!
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_178594485
30724394_890487237804562_4787355768586240000_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=v1%3AAeHTTqTtenvUDEbXl-G4zJxZk4MAdwFA-DvBhU93RuZSL1-mUo0qw5hcdCEywlUky2LOgKsG8oKNuVdEWs51vf6a1sAoW-bPXm8oAuG4UTD-Ig&oh=92ec1e7a1b83b88702d0afa44ab22e68&oe=5B57A3C4

Mevrouw Blootje heeft ook zin in het mooie weer, boven de 20 graden mag zij namelijk ook buiten spelen
pi_178610966
quote:
4s.gif Op maandag 9 april 2018 08:31 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]

FEAAAR MEEE!!!
O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_178610990
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 09:57 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Mevrouw Blootje heeft ook zin in het mooie weer, boven de 20 graden mag zij namelijk ook buiten spelen
Ik blijf het een geweldige naam vinden _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games woensdag 18 april 2018 @ 22:39:11 #149
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_178611404
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 09:57 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Mevrouw Blootje heeft ook zin in het mooie weer, boven de 20 graden mag zij namelijk ook buiten spelen
Ik wil ook een naakte caaf :D
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_178615347
quote:
4s.gif Op woensdag 18 april 2018 22:39 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Ik wil ook een naakte caaf :D
Morgen haal ik nog een skinny zeugje, zij krijgt de naam Miss Naturist.
pi_178617237
Wie kan vertellen wat dit is? Er groeit een hard stuk met de tand mee, en de snijtanden groeien nu uit elkaar.
Vraag het voor iemand, ze gaat straks ook naar de dierenarts, maar misschien dat hier iemand is die het eerder heeft gezien.

30184473_2070590869880397_1805161049_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=v1%3AAeEo7vxBeUID8ZLR51RKGG2qSr-YNwPirtRM2Oo4YFK1JRJa8MZS9Z8YVULUPCY9IOA4p6Bizp9kEVvfi_kWD4A3BPoKzF9-xKTtgk40gKOj9w&oh=ad625afa724877e53cf781f6993053e5&oe=5ADAD94E
  donderdag 19 april 2018 @ 21:39:12 #152
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_178629615
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2018 07:26 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Morgen haal ik nog een skinny zeugje, zij krijgt de naam Miss Naturist.
😎
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  Eindredactie Games dinsdag 24 april 2018 @ 21:43:39 #153
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_178722207
Mijn cavia's smakken zo hard, dat ik de tv harder moet zetten :(
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  dinsdag 24 april 2018 @ 23:47:52 #154
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_178725257
quote:
4s.gif Op dinsdag 24 april 2018 21:43 schreef Oscar. het volgende:
Mijn cavia's smakken zo hard, dat ik de tv harder moet zetten :(
_O-

Lexie eet haar paprika zo dat ook haren op haar rug oranje zijn. :?
  woensdag 25 april 2018 @ 20:37:20 #155
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_178740326
Wij noemen ze tegenwoordig “nathalsen”.
Ze gaan zo hard los op drinkfles dat wij de tv echt veel harder moeten zetten.
Dat balletje heeft het echt te verduren!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  woensdag 25 april 2018 @ 20:59:08 #156
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_178740900
Drinken, daar doen die van mij niet aan. :?
  Eindredactie Games woensdag 25 april 2018 @ 22:27:44 #157
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_178743600
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 20:59 schreef NijntjesUk het volgende:
Drinken, daar doen die van mij niet aan. :?
hoe warmer het wordt, hoe minder ze drinken :')
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 26 april 2018 @ 07:36:10 #158
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_178748765
Ik maak braaf het waterbakje schoon iedere keer, maar drinken, ho maar. :6

Caafs zijn raar.
pi_178864270
Hallo mede Fok!kers.
Ik zit noodgedwongen met 2 cavia's opgescheept.
Nu heb ik een mooi buitenhok gekocht en ik wil ze in mijn tuin op het gras zetten.
Maar gaan de cavia's dan tunnels graven?
9200000041270338.jpg
  dinsdag 1 mei 2018 @ 19:25:51 #160
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_178872727
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 14:59 schreef vaginabeheerder het volgende:
Hallo mede Fok!kers.
Ik zit noodgedwongen met 2 cavia's opgescheept.
Nu heb ik een mooi buitenhok gekocht en ik wil ze in mijn tuin op het gras zetten.
Maar gaan de cavia's dan tunnels graven?
[ afbeelding ]
Nee hoor.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_178874287
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 19:25 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Nee hoor.
ok bedankt :)
pi_178892476
Miss Naturist

31754576_896995513820401_5366247906170896384_n.jpg?_nc_cat=0&oh=f6253dd8d1b47ad3ca6fdf61f05206f7&oe=5B5BAA64
  zondag 6 mei 2018 @ 16:17:55 #163
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_178971538
Onze dames zijn ook wel bijzonder. Kunnen ze eindelijk lekker buiten zitten op het gras.
Gaan ze in de ren op het hout (ligt een handdoek en een kussentje op) liggen. Werkelijk :')
Als ik ze vanavond dan weer naar binnen wil halen worden ze vast weer boos 8)7
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_179341473
Vandaag andere flat gehaald
33141821_907190906134195_2571853337699811328_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeEJzHzdKuWnpT_B88JtrURBPd9lTcBK2IblqZPvEo6CRMhVmrDXb9pmXATzZUtbvcNyHxqRcyaHqmQG9Ji8HiLchXGYdXGsFvcwmEUGVwj_aA&oh=c38254be28682c852294155774dcfeec&oe=5B954509

Zaten nog geen ruifjes in, dus ben even naar de tuinland geweest, daar waren ruifjes 8,49, dat vind ik een beetje belachelijk duur, dus even naar de basket afdeling gegaan en tadaaa 'ruifjes' voor 2,49

33475175_907283206124965_3315099197799137280_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeHqPXNhyJV8xxgfjJHVe4Y2qeJ7Q9b256I5G-3pFbWLFcoiY1djEygH1YvQCO0PZHcg6BDRFezCA_VF5BUBQAKDlhhvQlS_ODuk4O7F6OGTBQ&oh=b58a909b22c083afcae892defa6cbd19&oe=5B8DCAFD
pi_179352124
Mooie flat ! ^O^
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179352128
Gaan jullie cavia's ook lekker liggen en uitrekken als je ze aait?
Niet alle cavia's doen dit bij mij, want Valencia is wel een beetje de autist :') "GAAAA WEGGG, RAAK ME NIET AANNNNN""
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 24 mei 2018 @ 10:11:55 #167
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_179352225
Slim om die mandjes als ruifjes te gebruiken! Mooie flat ook.

@4EverBlackEyed; wisselend. Meestal wel, maar soms sprinten ze weg. Lexie rekt zich meestal uit, inclusief geeuwen en gooit soms ook haar voetje(s) naar achteren. Noem ik dan "uitschuifpiggy" :P

Gizmo heeft echt vaak witte korstjes bij haar rechteroog. Soort slaap, maar dan rondom haar gehele oog. Verder knijpt ze er niet mee en is het niet rood. Lexie wast het oog geregeld. :?
Iemand die dit herkent?
pi_179358953
Als ik Mevrouw Blootje of Miss Naturist aai, die gaan altijd heel spastisch doen en 'klagen' de rest kijkt een beetje rond en vinden alles wel best.

De cavia's zijn ook erg blij met de flat, die zitten nu te kijken van, hahahaha je kan ons toch niet aanraken!!
  donderdag 24 mei 2018 @ 17:15:55 #169
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_179359944
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 16:35 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Als ik Mevrouw Blootje of Miss Naturist aai, die gaan altijd heel spastisch doen en 'klagen' de rest kijkt een beetje rond en vinden alles wel best.

De cavia's zijn ook erg blij met de flat, die zitten nu te kijken van, hahahaha je kan ons toch niet aanraken!!
_O-

Dat spastische doen ze hier ook wel, maar alleen als ik n bepaalde plek aai. Lijkt wel te gevoelig ofzo. Noem ik hun "jeuk"-plek.
pi_179360262
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 17:15 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

_O-

Dat spastische doen ze hier ook wel, maar alleen als ik n bepaalde plek aai. Lijkt wel te gevoelig ofzo. Noem ik hun "jeuk"-plek.
Ja dat mopperende springen en zelfs schoppen. Gelukkig bijten die van mij niet, want hoorde ook al iemand die was gewoon gebeten, kun je naar de huisarts omdat je cavia humeurig was.
pi_179383060
Hoi! Sinds dinsdag is ons gezin uitgebreid met 2 mannetjes! Bennie en Brammie O+

Foto volgt zodra ik kan uitvogelen hoe dit makkelijk op mijn mobiel te regelen :@
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_179384312
IMG_20180525_174516.jpg
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
  Eindredactie Games vrijdag 25 mei 2018 @ 23:37:52 #173
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_179390880
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 17:15 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

_O-

Dat spastische doen ze hier ook wel, maar alleen als ik n bepaalde plek aai. Lijkt wel te gevoelig ofzo. Noem ik hun "jeuk"-plek.
Ik heb een plekje gevonden bij Swiffer. Zodra ik daar aai, begint ie in zichzelf te bijten alsof ie jeuk heeft. En als ik er niet meer over aai, dan stopt het ook gelijk :D
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_179398668
Heel herkenbaar; bij mijn cavia’s is het achter bij hun rugje in het midden 8-)

Oreo bijt in haar pootje dan :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179398676
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 17:47 schreef iamredleader het volgende:
[ link | afbeelding ]
Hallo B & B !

Lekker in het gras
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179400166
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 13:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hallo B & B !

Lekker in het gras
Yup, eerste keer bij ons in de voortuin. Helaas eten ze niet snel genoeg om de grasmaaier te kunnen verkopen :+
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_179400180
Ik ben benieuwd of B&B ook zo'n plekje hebben :P
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_179400831
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 15:15 schreef iamredleader het volgende:

[..]

Yup, eerste keer bij ons in de voortuin. Helaas eten ze niet snel genoeg om de grasmaaier te kunnen verkopen :+
Hier zijn ze heel grondig geweest, mijn rennetje is nog triester dan de Oostvaardersplassen, ik mis alleen nog de activisten die hooi in de ren gooien.
pi_179420303
Vandaag de buitenren verdubbeld. We vonden de enkelvoudige net wat aan de kleine kant, zeker als onze zoons (9 en 6) er allebei bij willen :P
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
  zondag 27 mei 2018 @ 18:55:38 #180
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_179428933
Hier verplaatsen we ze vaak gedurende de dag. De dames zijn kieskeurig, immers aan de andere kant is het A L T I J D lekkerder ......
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_179434272
Oh , dat was ook te merken :D Het gras buiten langs het hekwerk was het lekkerst :Y
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_179457387
B&B lijken 's-avonds wat actiever dan overdag, elke paar minuten water drinken en rondscharrelen, soms ook met elkaar knorren of geluidjes maken (niet al te hard gelukkig). Cavia's zijn toch niet bang in het donker? :P
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_179457767
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 15:45 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Hier zijn ze heel grondig geweest, mijn rennetje is nog triester dan de Oostvaardersplassen, ik mis alleen nog de activisten die hooi in de ren gooien.
_O-

Pas maar op, zometeen breken ze de ren af, zodat de caven naar groenere weides kunnen vertrekken

En nee, dat is geen metafoor ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179457784
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2018 23:24 schreef iamredleader het volgende:
B&B lijken 's-avonds wat actiever dan overdag, elke paar minuten water drinken en rondscharrelen, soms ook met elkaar knorren of geluidjes maken (niet al te hard gelukkig). Cavia's zijn toch niet bang in het donker? :P
Lekker actief dus :D

Voorzover ik weet zijn ze niet bang in het donker :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179457793
Hier kregen ze vandaag een hapje van een raketje en ze vonden het lekker 8)7
Daar gaan we natuurlijk geen gewoonte van maken
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179460388
quote:
1s.gif Op maandag 28 mei 2018 23:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Pas maar op, zometeen breken ze de ren af, zodat de caven naar groenere weides kunnen vertrekken

En nee, dat is geen metafoor ;(
Dan worden ze hier ook in de straat afgeschoten omdat ze in paniek rondrennen.

Stuur mijn dochter nu elke keer met een emmertje naar de groene weides om gras te plukken, daar zijn ze wel erg blij mee

32925670_906189052901047_8014520952723341312_n.jpg?_nc_cat=0&oh=d7873668e45ec1829fcda4aa1b50cbf0&oe=5B7B8EED
pi_179478795
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 22:39:25 #188
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_179479741
_O-
pi_179484063
quote:
dan heb je wel iets teveel tijd _O-
pi_179491409
quote:
Kan me niet voorstellen, dat ze het leuk vinden om op een ronddraai ding te zitten. Om eraan te knagen dan weer wel.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179491484
jq1f0j.jpg

Samen met de mannen :).

Let verder niet op mij. Ik maak slechte selfies.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179491525
2m2vrcy.jpg

Mijn nichtje de eerste keer met de caafs :).

Ze vond het leuk.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179495795
Leuk hoor O+ O+
pi_179506030
13315623_569571509896138_8537772099153329830_n.jpg?_nc_cat=0&oh=6f61b673a2d56691cc1601e9371dd600&oe=5B8221F0

Ze kunnen ook zo lekker dramatisch doen
  donderdag 31 mei 2018 @ 11:08:05 #195
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_179507203
"Feed me, feed me, never leave me.." :P
Hier kunnen ze dat ook goed. Alsof ze nooit wat krijgen.
pi_179511983
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 11:08 schreef NijntjesUk het volgende:
"Feed me, feed me, never leave me.." :P
Hier kunnen ze dat ook goed. Alsof ze nooit wat krijgen.
Na 5 min na ontvangst, doen ze al alsof ze nooit iets krijgen. :')
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  Eindredactie Games donderdag 31 mei 2018 @ 21:19:23 #197
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_179522239
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 10:00 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Ze kunnen ook zo lekker dramatisch doen
die pootjes O+
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_179556684
Tadaa, deze mooie dame wil ik eind van de zomer meenemen naar de show

34158610_912021112317841_4413798385266458624_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeGI-jeeFGXHxjj8o3iC49R_WkGavNLwJ0q11-dcQGli7AyrbtqtoAbIaqy9glF2cZjBKtih1EDB7J0mPhooBosEfqpJRVPufDDQtpzr3QGt6g&oh=647e80f10024ba319e7cc5a82eb640be&oe=5BC15507
pi_179658458
Mogen cavia's eigenlijk meiraap-blaadjes?
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_179687819
quote:
10s.gif Op woensdag 30 mei 2018 15:20 schreef steelhead het volgende:
[ afbeelding ]

Samen met de mannen :).

Let verder niet op mij. Ik maak slechte selfies.
:D leuke foto
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179687826
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 10:00 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Ze kunnen ook zo lekker dramatisch doen
Jij geeft ze zeker noooooooit wat he? ;)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179687834
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 18:14 schreef iamredleader het volgende:
Mogen cavia's eigenlijk meiraap-blaadjes?
Goede vraag, geen idee :?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179687868
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 10:11 schreef NijntjesUk het volgende:

Gizmo heeft echt vaak witte korstjes bij haar rechteroog. Soort slaap, maar dan rondom haar gehele oog. Verder knijpt ze er niet mee en is het niet rood. Lexie wast het oog geregeld. :?
Iemand die dit herkent?
Ja, Yoshi heeft dit ook, maar Valencia wast vaak zijn oortjes en zal ook het oogje meenemen
Door het wassen raakt het oogje iets gerriteerd.
Even goed in de gaten houden of het niet erger wordt of dat Gizmo gaat reutelen, want dan kan het longontsteking worden. Dat is overigens alleen in de beginstadia zo.

http://www.caviadokter.com/Ademhaling/onderste-luchtwegen.shtml
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179687942
Ik ben hier een tijdje niet geweest, even update over de ziekenboeg. Het ging laatst heel slecht met Ollie, die een gezwel bij z'n achterpoot heeft. At niet meer, lag alleen maar. Dacht dat dat door dat gezwel kwam, met Schaap ging het net zo. Pijnstiller gegeven en water en ik vroeg me af in hoeverre het zin had om hem te dwangvoeren want je wint er niks mee. Hij kreeg ook een ontstoken oogje, zalfje had ik nog dus meteen gaan smeren. Ik ging een lang weekend weg en heb de caafs met instructies bij m'n ouders gelaten. Die scheten in hun broek met een zieke caaf.
Krijg ik na een dag ofzo een filmpje dat Ollie gewoon zit te eten. Ze hadden hem apart op schoot genomen om de pijnstiller en wat water te geven, dat ging prima. En hij zat gewoon andijvie te vreten. Niet zo snel, maar toch. Hij at.
Volgende dag weer een filmpje. Ze waren bij een kennis geweest die een grasveldje had waar hij zelf ook altijd gras plukte voor de cavia's en konijnen van de hele familie. En ja hoor, ook die van mij liepen ervan te vreten alsof ze nooit wat kregen, dus ook Ollie.

Wat krijg ik terug na dat weekend? Een blije actieve etende cavia. Ik snap er geen reet meer van. Het oogje was ook helemaal schoon weer. Ik heb de pijnstiller afgebouwd en heb nu een actieve etende Ollie. Hij hinkelt en ligt raar vanwege dat gezwel en hij was flink afgevallen :@ maar nu is hij er gewoon nog.

En tante Sien was een moeilijke eter. Maar toen ik in april terugkwam van twee weken vakantie kreeg ik haar al dikker terug, en bij mij at ze weer heel weinig. Bij m'n ouders vrat ze zich een slag in de rondte, kreeg ik weer een dikke deurstopper terug. Heel vaag. Bij mij bleef na een paar dagen weer veel groenten liggen. Tot een week geleden: sindsdien vreten ze alles. Alles. Brokjes kan ik twee keer per dag bijvullen, de kruiden zijn met vijf minuten weg, alles moet op.

Dus er is nog hoop.
NARF
pi_179687991
Dikke deurstopper _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179688020
Goh, ik ging even kijken of straatvechter Cloud samen kon met haar zusje Marshmellow
Dat ging een tijdje goed, maar toen was het voer op en vlogen de cavia’s door de lucht :{ incl. bodembedekking die ik van de bank (5 meter verderop) kon halen.

Daarna viel Cloud in slaap op mijn arm, dus heb ik 10 minuten niet kunnen bewegen O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179688044
O en de aubiose was niet leverbaar en had het toch wel nodig :@ ik naar de dierenwinkel, dan maar zaagsel want zo'n baal van twintig kilo krijg ik niet mee. Hoeveel gaat er in zo'n kooi van 1.40? Een hele zak? Anderhalf? Heb maar twee zakken van vijf kilo meegenomen en had nog brokjes nodig dus alsnog helemaal in het zweet gesjouwd aangezien m'n auto aan de overkant boven aan een trap staat. FML.
Er ging een halve zak in.

Kom ik later in de berging, staat daar nog een zak van m'n hamster destijds, die onlangs is overleden.FML.
NARF
pi_179688253
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 09:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Jij geeft ze zeker noooooooit wat he? ;)
Nee zeker niet, denk nooit aan ze als ik groente en fruit koop of onkruid zie :)
  zaterdag 9 juni 2018 @ 10:05:57 #209
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_179688328
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 09:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, Yoshi heeft dit ook, maar Valencia wast vaak zijn oortjes en zal ook het oogje meenemen
Door het wassen raakt het oogje iets gerriteerd.
Even goed in de gaten houden of het niet erger wordt of dat Gizmo gaat reutelen, want dan kan het longontsteking worden. Dat is overigens alleen in de beginstadia zo.

http://www.caviadokter.com/Ademhaling/onderste-luchtwegen.shtml
Thanks!
Reutelen doet ze niet (ook niet gedaan), vreten des te meer. _O-
Ze laat gewoon toe dat Lexie haar oog wast, ga ze er niet voor uit elkaar halen. Nog nooit caafjes gehad die elkaar zo lief vinden. Andere duo's tolereerden elkaar met af en toe kort knuffelen.

Misschien is t ook wel omdat het lange haar van Lex vaak in Gizmo's gezicht (dus oog) hangt als ze tegen elkaar aangeplakt zitten. :z

@CherryLips, dikke deurstopper. _O-
pi_179688449
Sien likt ook Ollies oog schoon. Was ik niet zo blij mee toen ik er antibioticazalf op deed :') Oogjes of oortjes. Volgens mij vinden ze elkaar dan heel lief?
NARF
pi_179689064
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 09:20 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

:D leuke foto
Thx :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179689080
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 18:14 schreef iamredleader het volgende:
Mogen cavia's eigenlijk meiraap-blaadjes?
Op de website van de grote cavia hebben ze een uitgebreide lijst en anders google. En als je niet zeker bent, dan gewoon niet geven.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179689125
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 09:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Goh, ik ging even kijken of straatvechter Cloud samen kon met haar zusje Marshmellow
Dat ging een tijdje goed, maar toen was het voer op en vlogen de cavia’s door de lucht :{ incl. bodembedekking die ik van de bank (5 meter verderop) kon halen.

Daarna viel Cloud in slaap op mijn arm, dus heb ik 10 minuten niet kunnen bewegen O+
Streetfighter? Dat werd dus ook gewoon, round 1 fight? Moet goed gegaan zijn, met zooi 5m verder. Zitten ze nu weer apart?

Altijd leuk als ze lekker gaan liggen :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179689140
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 09:42 schreef CherryLips het volgende:
O en de aubiose was niet leverbaar en had het toch wel nodig :@ ik naar de dierenwinkel, dan maar zaagsel want zo'n baal van twintig kilo krijg ik niet mee. Hoeveel gaat er in zo'n kooi van 1.40? Een hele zak? Anderhalf? Heb maar twee zakken van vijf kilo meegenomen en had nog brokjes nodig dus alsnog helemaal in het zweet gesjouwd aangezien m'n auto aan de overkant boven aan een trap staat. FML.
Er ging een halve zak in.

Kom ik later in de berging, staat daar nog een zak van m'n hamster destijds, die onlangs is overleden.FML.
Verder gaat het wel goed?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179689205
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 11:23 schreef steelhead het volgende:

[..]

Verder gaat het wel goed?
Ik was gewoon pissig dat die aubiose niet leverbaar was en dat ik vervolgens blijkbaar voor de kat z'n viool met tien kilo zaagsel heb lopen leuren :')
NARF
pi_179690191
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 11:21 schreef steelhead het volgende:

[..]

Streetfighter? Dat werd dus ook gewoon, round 1 fight? Moet goed gegaan zijn, met zooi 5m verder. Zitten ze nu weer apart?

Altijd leuk als ze lekker gaan liggen :D
Ja ze zit altijd apart met Oreo, maar Ik moest even de flat verschonen
Alleen cloud vecht altijd met iedereen, dus als Oreo doodgaat, heb ik wel een probleem
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179690214
Ik had laatst 3x 50 kg bedexcel gekocht en af laten leveren op kantoor

“Goh wat voor huisdieren heb jij?”
- euhhh cavia’s
“Zeker grote cavia’s dan.”

Ja ok :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179690290
Cavia's schijten elke dag hun lichaamsgewicht ;(
NARF
pi_179690598
Pellet- factory !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179690614
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 10:05 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Thanks!
Reutelen doet ze niet (ook niet gedaan), vreten des te meer. _O-
Ze laat gewoon toe dat Lexie haar oog wast, ga ze er niet voor uit elkaar halen. Nog nooit caafjes gehad die elkaar zo lief vinden. Andere duo's tolereerden elkaar met af en toe kort knuffelen.

Misschien is t ook wel omdat het lange haar van Lex vaak in Gizmo's gezicht (dus oog) hangt als ze tegen elkaar aangeplakt zitten. :z

@CherryLips, dikke deurstopper. _O-
Zou ze idd niet uit elkaar halen, ze vinden elkaar lief O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179722672
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 11:29 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik was gewoon pissig dat die aubiose niet leverbaar was en dat ik vervolgens blijkbaar voor de kat z'n viool met tien kilo zaagsel heb lopen leuren :')
Met dit hete pokke weer is dat ook niet fijn.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179722693
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 12:45 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja ze zit altijd apart met Oreo, maar Ik moest even de flat verschonen
Alleen cloud vecht altijd met iedereen, dus als Oreo doodgaat, heb ik wel een probleem
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 12:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik had laatst 3x 50 kg bedexcel gekocht en af laten leveren op kantoor

“Goh wat voor huisdieren heb jij?”
- euhhh cavia’s
“Zeker grote cavia’s dan.”

Ja ok :')
Cloud, genoemd naar Cloud Strife?

Sommige weten niet wat een aantal cavia's kan aanrichten in korte tijd in een net zuiver gemaakte bak.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179722727
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 12:52 schreef CherryLips het volgende:
Cavia's schijten elke dag hun lichaamsgewicht ;(
KabJVcD.jpg
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179745674
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 09:04 schreef steelhead het volgende:
Cloud Strife
Ik heb het net opgezocht, maar ik denk het wel :')
Mijn vriend mocht de naam uitkiezen, dus nu gaat dat beest als Cloud door het leven.
Terwijl het een zeugje is
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179745704
quote:
10s.gif Op maandag 11 juni 2018 09:06 schreef steelhead het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Bedankt voor de info :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179752922
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 15:22 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb het net opgezocht, maar ik denk het wel :')
Mijn vriend mocht de naam uitkiezen, dus nu gaat dat beest als Cloud door het leven.
Terwijl het een zeugje is
Ah dat kan verkeren :D.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179752956
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 15:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Bedankt voor de info :')
Gelukkig niet echt. Dat lijkt me verschrikkelijk.

Het is ook een grap uit de serie Archer, waar Krieger op de meest bizarre dingen, me too roept.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_179754178
Wisten jullie dat het verboden is om in Zwitserland maar 1 cavia te houden?
Vraag me af hoe je zoiets handhaaft, maar oke :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 22:55:06 #229
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_179755196
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 22:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Wisten jullie dat het verboden is om in Zwitserland maar 1 cavia te houden?
Vraag me af hoe je zoiets handhaaft, maar oke :P
Serieus? Idd, komen ze daarvoor aanbellen net zoals hier ivm hondenbelasting? :P
pi_179758641
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 22:55 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Serieus? Idd, komen ze daarvoor aanbellen net zoals hier ivm hondenbelasting? :P
_O-

Beeld je het volgende in:

* inspecteur belt aan en vraagt: hallo, heeft u cavia's?
Ik: nee hoor O-)
* inspecteur speelt koelkast- en krakende zakjes geluiden af
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_179758651
Inspecteur volgt spoor van dropjes ;(
NARF
  woensdag 13 juni 2018 @ 10:03:22 #232
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_179759666
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 08:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Beeld je het volgende in:

* inspecteur belt aan en vraagt: hallo, heeft u cavia's?
Ik: nee hoor O-)
* inspecteur speelt koelkast- en krakende zakjes geluiden af
_O-
pi_180076716
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 08:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Beeld je het volgende in:

* inspecteur belt aan en vraagt: hallo, heeft u cavia's?
Ik: nee hoor O-)
* inspecteur speelt koelkast- en krakende zakjes geluiden af
_O-

Stelletje verraders zijn het ook _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_180076769
Heel stom, maar mijn caafs piepen nooit. Ik heb een paar luidruchtige coronetjes gehad, Schaap floot als ik 's avonds de tv uitzette, maar Sien en Ollie: noppes. Slechte eters ook. Kon 's ochtends veel weggooien.
Maar ik weet niet wat er is gebeurd: de afgelopen drie weken gaat alles op, kan ik de brokjes twee keer per dag bijvullen en vanmorgen stond Sien ongeduldig half whiepend bij het plexiglas te wachten O+ Wat heb ik dat geluid gemist O+ En Ollie heeft nog steeds z'n gezwel -O- Maar toch maakt hij blije pruttelgeluidjes als hij eten krijgt en hij bromt als ik hem aai.
Maffe beesten.
Sien laat zich niet steeds niet aaien, laat staan oppakken, en dat vind ik wel ontzettend jammer.
NARF
pi_180076989
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 11:33 schreef CherryLips het volgende:

Sien laat zich niet steeds niet aaien, laat staan oppakken, en dat vind ik wel ontzettend jammer.
Heb ik ook met Valencia, maar met veel uit het hok halen en praten tegen haar gaat het wel beter !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_180078177
Ow kak, ik weet niet hoe je linkjes plaatst. Het is een caviafilmpje :')
  woensdag 27 juni 2018 @ 13:30:03 #238
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_180078545
Saartje floot ook zelden. Gizmo is wat vocaler en Lexie kletst de hele dag door. Echt fluiten doet ze niet zo vaak. Is te vermoeiend denk ik ;)
pi_180079901
Knorren, piepen en soms gekke geluiden tegen elkaar maken :Y
Vorige week hadden de jongens even ruzie :D met de koppies omhoog naar elkaar de tanden laten zien en grommen :o en tien minuten later naast elkaar liggen niksen :')
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_180080139
Grommende cavia's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 20:04:37 #241
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_180289191
Hmm, Gizmo heeft ineens last vaan veel haarverlies. Gaat om losse haren, geen kale plekken en ze krabt niet overmatig. Kan dit door de warme periode komen?
Zie geen schurft, beestjes of schimmel en ze vreet als een bootwerker.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 20:07:01 #242
62419 CherryLips
chocoholic
pi_180289276
Als ze kaal op de buik of flanken worden kunnen het de eierstokken zijn. Schaap was helemaal kaal op de pens. Maar als er nog geen kale plekken zijn weer ik het eigenlijk ook niet.
NARF
  vrijdag 6 juli 2018 @ 20:18:28 #243
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_180289747
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 20:07 schreef CherryLips het volgende:
Als ze kaal op de buik of flanken worden kunnen het de eierstokken zijn. Schaap was helemaal kaal op de pens. Maar als er nog geen kale plekken zijn weer ik het eigenlijk ook niet.
Ze is nog jong, bijna n jaar ongeveer. Maar er vallen over haar hele lijf veel haren uit.
pi_180327884
Geen idee, even kijken of ze niet kaal wordt.
Cloud en Yoshi verharen op dit moment veel, maar dat hebben ze altijd al wel meer gedaan dan de anderen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 8 juli 2018 @ 11:00:56 #245
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_180328613
T leek gisteren al minder heftig, opnieuw nagekeken op beestjes en kale plekken, geen van beide aangetroffen. :)
pi_180328959
Het is ook wel erg warm geweest de laatste paar dagen.. ik zou ook meer gaan verharen als ik een cavia was :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 8 juli 2018 @ 11:25:34 #247
62419 CherryLips
chocoholic
pi_180329032
Die van mij liggen echt gestrekt. Zo sneu. Had gister maskolf voor ze gekocht, Sien had die nog niet gehad dus was benieuwd of ze het lustte. Ze hebben er een dag over gedaan maar de eerste is op. Volgens mij is het machtig :')
NARF
  zondag 8 juli 2018 @ 12:05:29 #248
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_180329507
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 11:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Het is ook wel erg warm geweest de laatste paar dagen.. ik zou ook meer gaan verharen als ik een cavia was :')
_O-
Normaal zijn ze hier al dol op komkommer, nu vechten ze er om. 8)7 (hoeft niet, ze krijgen zat, maar het stuk van de ander is uiteraard lekkerder, ook al is het gewoon een door de helft gesneden stuk. :6 )

Mas is bij alle cavia's die ik heb (gehad) ontzettend populair. Het blad wordt altijd als eerste verorberd. :Y)

Zet ze na het werk altijd buiten op de tuintafel in de ren. Vinden ze heerlijk, beetje frisse lucht en wind.
pi_180330249
Hier ook veel uitgestrekt liggen, al denk ik dat het niet alleen de warmte is maar ook gewoon "ik lig lekker zo".

Komkommer, mas, paprika, witlof, allemaal lekker :Y en inderdaad, het stuk van mijn broer is lekkerder dan het mijne :')
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
  zondag 8 juli 2018 @ 13:11:14 #250
62419 CherryLips
chocoholic
pi_180330296
Ik durf ze niet naar buiten te doen uit angst voor longontsteking :@
NARF
  zondag 8 juli 2018 @ 16:12:32 #251
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_180334190
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 13:11 schreef CherryLips het volgende:
Ik durf ze niet naar buiten te doen uit angst voor longontsteking :@
Snap ik, maar ik ben er altijd bij. Als het te fris wordt, pak ik als het ware de ren in aan de zijkanten.
pi_180370231
Ik zit 6 hoog en doe ze ook niet naar buiten op het balkon. Niet dat ze naar beneden kunnen vallen, maar ze kunnen wel naar de buren, want er zit een open stuk onder de afscheiding. Beter van niet. Ik zie die nieuwsgierige wappies al gaan. _O-

Valt me trouwens op dat ze bij mij ondanks de hitte niet minder actief zijn. Wel knap, want ik ga met 25+ echt van pampus.

Zondag piepte ze me wakker. Wekkers op pootjes }:| .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_180417334
36718450_940778599442092_5078617244892659712_n.jpg?_nc_cat=0&oh=a9137195b6a42aed42421b2680dd110d&oe=5BD1E163

Iedereen is aan het verharen en je dan heel onschuldig aankijken van, wie ik??
pi_180520756

Valencia is aan het waken ...
Orka (haar moeder) doet dit ook
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_180533679
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 08:31 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Iedereen is aan het verharen en je dan heel onschuldig aankijken van, wie ik??
Ultieme pokerface O-)

quote:
1s.gif Op maandag 16 juli 2018 19:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

Valencia is aan het waken ...
Orka (haar moeder) doet dit ook
Aaww zo schattig :D . Wat me trouwens opvalt is dat ik dit waak geluid nooit bij beertjes hoor. Alleen bij dames. Althans bij mij dan. Ook wel eens s 'nachts wakker getjilpt }:| .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_180554122
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 12:21 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ultieme pokerface O-)

[..]

Aaww zo schattig :D . Wat me trouwens opvalt is dat ik dit waak geluid nooit bij beertjes hoor. Alleen bij dames. Althans bij mij dan. Ook wel eens s 'nachts wakker getjilpt }:| .
De eerste keer dat ik het ooit hoorde was ook midden in de nacht en ik dacht dat het een nest met vogels was :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_180554170
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 11:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

De eerste keer dat ik het ooit hoorde was ook midden in de nacht en ik dacht dat het een nest met vogels was :')
Ja dacht ook dat er ergens een vogeltje naar binnen was gevlogen. Maar licht aan en daar stond mevrouw te tjilpen als de beste. Even eruit gepakt en daarna was het goed. Maar wel midden in de nacht :O .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_180554548
quote:
10s.gif Op woensdag 18 juli 2018 11:12 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ja dacht ook dat er ergens een vogeltje naar binnen was gevlogen. Maar licht aan en daar stond mevrouw te tjilpen als de beste. Even eruit gepakt en daarna was het goed. Maar wel midden in de nacht :O .
Het ziet er zo paniekerig uit :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_180554633
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 11:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Het ziet er zo paniekerig uit :P
Blijkbaar weten ze nog niet helemaal waar dat geluid voor dient. Maar volgens mij is het een waarschuwing als er een roofdier gespot is. Natuurlijk niet echt van toepassing meer. Het geluid komt ook niet zo vaak langs. Wel grappig dat ze zo veel geluidjes kunnen maken :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_180555117
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 11:32 schreef steelhead het volgende:

[..]

Blijkbaar weten ze nog niet helemaal waar dat geluid voor dient. Maar volgens mij is het een waarschuwing als er een roofdier gespot is. Natuurlijk niet echt van toepassing meer. Het geluid komt ook niet zo vaak langs. Wel grappig dat ze zo veel geluidjes kunnen maken :D .
Ja, maar weer anderen zeggen dat ze het geluid maken als ze het naar de zin hebben. Ze zijn er nog niet helemaal over uit :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 24 juli 2018 @ 20:37:31 #261
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_180705069
Helaas hebben we vanavond onze bejaarde dame moeten laten inslapen (7 jr oud). Nu blijft haar vriendinnetje van 13 mnd achter. We willen haar weer een vriendinnetje geven.
Wat zou jullie advies hierin zijn? Hoe snel moeten we zoiets doen? We hebben nu het idee opgevat haar te koppelen bij de opvang met een andere cavia.

Graag advies.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_180705109
Je kunt makkelijk een vriendinnetje halen bij een opvang ja. Soms kun je je caaf meenemen en daar koppelen, bij de opvang 't Kuufke raden ze dat ook en heb ik dat ook gedaan toen.
Je zou ook een castraat kunnen nemen, is leuk om te zien met dat gebrom en versieren.
NARF
pi_180705113
En gecondoleerd natuurlijk :* Mooie leeftijd.
NARF
  dinsdag 24 juli 2018 @ 21:45:42 #264
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_180706467
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 20:40 schreef CherryLips het volgende:
En gecondoleerd natuurlijk :* Mooie leeftijd.
Thnx.
Het ging toch onverwachts heel snel.
Hoe snel kunnen we het beste een nieuw vriendinnetje uitzoeken?
Hebben we dan over dagen? Weken?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_180706494
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 21:45 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Thnx.
Het ging toch onverwachts heel snel.
Hoe snel kunnen we het beste een nieuw vriendinnetje uitzoeken?
Hebben we dan over dagen? Weken?
Wel snel, is wel zo leuk voor het zeugje dat alleen zit. Niet dat ze meteen weg gaat kwijnen, maar toch.
NARF
  dinsdag 24 juli 2018 @ 21:50:34 #266
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_180706551
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 21:47 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Wel snel, is wel zo leuk voor het zeugje dat alleen zit. Niet dat ze meteen weg gaat kwijnen, maar toch.
Maar we twijvelen over de snelheid. Moeten we juist even wachten of snel doorpakken als we de kans krijgen?
De dame die nu achter blijft heeft nooit alleen gezeten.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_180707286
Wachten hoeft volgens mij niet, als je morgen een leuk zeugje ziet kan je ze meteen koppelen.
NARF
  woensdag 25 juli 2018 @ 06:32:47 #268
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_180712334
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 22:21 schreef CherryLips het volgende:
Wachten hoeft volgens mij niet, als je morgen een leuk zeugje ziet kan je ze meteen koppelen.
Ok, bedankt voor de info.
De overgebleven dame heeft nooit alleen gezeten, dus gevoelsmatig leek me dat ook het slimste.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  vrijdag 27 juli 2018 @ 03:48:30 #269
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_180759269
Hier is ze dan. Het nieuwe vriendinnetje van onze Pien, te weten "Lien":
Lien.jpg
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_180760942
Aah wat een leukerd O+
Is wel raar zeker, na al die jaren een ander caafje. Ik moest heel erg aan Sien wennen na Schaap. Maar voor de andere caaf is het wel zo fijn.
NARF
pi_180761259
Leuk joh O+ en wat voor belletje is dat? Een speeltje?

Sowieso algemene(re) vraag: wat hebben jullie voor "speelgoed" in de kooi? Ik heb alleen een dik stuk touw met van die kleurige eindjes en de cavia's moeten er niks van hebben :@
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_180761301
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 08:30 schreef iamredleader het volgende:
Leuk joh O+ en wat voor belletje is dat? Een speeltje?

Sowieso algemene(re) vraag: wat hebben jullie voor "speelgoed" in de kooi? Ik heb alleen een dik stuk touw met van die kleurige eindjes en de cavia's moeten er niks van hebben :@
Ik heb geen idee, vraag het me ook weleens af. Ik heb ook hamsters gehad en die kun je entertainen, maar cavia's.... ik geef ze vaak kartonnen doosjes om mee te kloten, die gaan het hele hok door. Of papieren zakken maar die zijn met een paar uur vies van de urine, maar fantastisch dat ze het vinden. En brokjes en kruiden strooi ik los door het hok, moeten ze zoeken.
Of hooi in een wc-rol doen en die dan dichtvouwen.
NARF
pi_180764760
Dat zijn wat leuke ideen! Dank je wel :)
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_180768007
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 08:30 schreef iamredleader het volgende:
Leuk joh O+ en wat voor belletje is dat? Een speeltje?

Sowieso algemene(re) vraag: wat hebben jullie voor "speelgoed" in de kooi? Ik heb alleen een dik stuk touw met van die kleurige eindjes en de cavia's moeten er niks van hebben :@
Huisjes, rolletjes wc papier met hooi, theemutsen (om in te liggen), mandjes, dweilen (gaan ze op liggen) en verder heel veel eten en knaagmateriaal in de vorm van takken
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_180773926
Er was ooit dat bijen topic! Nu las dat er in "?? Belgie volgens mij weer vandalisme was gepleegd ...

Toen was er al aardig wat georganiseerd en gedoneerd...
Misschien kunnen we hun ook een steuntje in de rug geven bij deze 25,-!
pi_180774139
Verkeerde topic?
NARF
pi_180799651
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 08:34 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb geen idee, vraag het me ook weleens af. Ik heb ook hamsters gehad en die kun je entertainen, maar cavia's.... ik geef ze vaak kartonnen doosjes om mee te kloten, die gaan het hele hok door. Of papieren zakken maar die zijn met een paar uur vies van de urine, maar fantastisch dat ze het vinden. En brokjes en kruiden strooi ik los door het hok, moeten ze zoeken.
Of hooi in een wc-rol doen en die dan dichtvouwen.
Hier gedragen ze zich als hooligans alles moet stuk, of ze slaan elkaar ermee om de oren, of vreten het op, papier is blijkbaar erg smaakvol
  zondag 29 juli 2018 @ 16:57:39 #278
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_180816371
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 08:30 schreef iamredleader het volgende:
Leuk joh O+ en wat voor belletje is dat? Een speeltje?

Sowieso algemene(re) vraag: wat hebben jullie voor "speelgoed" in de kooi? Ik heb alleen een dik stuk touw met van die kleurige eindjes en de cavia's moeten er niks van hebben :@
We hebben zo'n bolletje waar hooi in kan. Daar gaan ze helemaal los op. Daar zit een belletje aan. Elke keer racen ze er juist onderdeel. Ook ligt er een balletje in. Daar ravot de grootste mee. Voor de rest zit er op beide verdiepingen een huisje om te schuilen. Beide een heerlijk fleece kussentje en op de begaande grond nog een houten boog (speelt de grootste altijd schildpadje in).
Al met al proberen we ze wel een beetje te vermaken :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_180831008
Deze ochtend ze een stukje banaan gegeven. Word totaal genegeerd.
Uurtje later. Banaan begint te verkleuren. Alles opgevreten }:| .

Rare beesten
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_180832002
De wc-rol gevuld met hooi? Succes ^O^ _O_ papier wordt kapotgeknaagd en hooi opgegeten :P
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_181150348
quote:
18s.gif Op maandag 30 juli 2018 11:21 schreef steelhead het volgende:
Deze ochtend ze een stukje banaan gegeven. Word totaal genegeerd.
Uurtje later. Banaan begint te verkleuren. Alles opgevreten }:| .

Rare beesten
Hier vinden ze de schil het lekkerste :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181150358
Als ik er een hele banaan in leg, wordt deze vakkundig geschild :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181150371
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 12:28 schreef iamredleader het volgende:
De wc-rol gevuld met hooi? Succes ^O^ _O_ papier wordt kapotgeknaagd en hooi opgegeten :P
Leuk :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 13 augustus 2018 @ 12:21:54 #284
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181150745
Lexie heeft al n week slechte keutels. :N
Ook is ze flink afgevallen.
Ben aan het bijvoeren (Critical Care) en ze eet inmiddels ook weer goed zelf. Alleen die keutels. :{
pi_181151004
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:01 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Als ik er een hele banaan in leg, wordt deze vakkundig geschild :')
Handig als je een keer zelf geen zin in schillen hebt :P . Maar de schil is idd het meest gewild.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181151025
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:21 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie heeft al n week slechte keutels. :N
Ook is ze flink afgevallen.
Ben aan het bijvoeren (Critical Care) en ze eet inmiddels ook weer goed zelf. Alleen die keutels. :{
Ahww arme Lexie
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181151030
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:21 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie heeft al n week slechte keutels. :N
Ook is ze flink afgevallen.
Ben aan het bijvoeren (Critical Care) en ze eet inmiddels ook weer goed zelf. Alleen die keutels. :{
Erg zacht? Gewoon goed in de gaten houden. Meestal is eten wel een goed teken.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181151034
quote:
10s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:35 schreef steelhead het volgende:

[..]

Handig als je een keer zelf geen zin in schillen hebt :P . Maar de schil is idd het meest gewild.
* gooit een banaan in het hok

Maar ja, dan moet je wel zin hebben in een banaan met bodembedekker :') Dat halen ze er niet even voor je af
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181151074
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:37 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

* gooit een banaan in het hok

Maar ja, dan moet je wel zin hebben in een banaan met bodembedekker :') Dat halen ze er niet even voor je af
Eh, goed voor de weerstand O-) .

Maar daar zijn ze dan ook weer te lam voor. Dat opruimen achter die konten krijg ik er ook niet in.
Tis dat ze zo schattig zijn, want anders :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181151095
quote:
10s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:39 schreef steelhead het volgende:

[..]

Eh, goed voor de weerstand O-) .

Maar daar zijn ze dan ook weer te lam voor. Dat opruimen achter die konten krijg ik er ook niet in.
Tis dat ze zo schattig zijn, want anders :D .
Ja, dan had ik ze natuurlijk goed getraind.. zweepje erover :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181151114
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, dan had ik ze natuurlijk goed getraind.. zweepje erover :')
Laat maar weten of dat zweepje helpt. Heb ergens het idee, dat je een gemiddelde muur dat sneller aangeleerd krijgt.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  maandag 13 augustus 2018 @ 12:52:10 #292
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181151262
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:36 schreef steelhead het volgende:

[..]

Erg zacht? Gewoon goed in de gaten houden. Meestal is eten wel een goed teken.
Wisselend.
Denk dat ze een gasbuik had. Buikie was erg hard en wat dikker. Nu niet meer overigens.
pi_181151295
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:52 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Wisselend.
Denk dat ze een gasbuik had. Buikie was erg hard en wat dikker. Nu niet meer overigens.
Wel sneu voor Lexie, hoop dat ze snel weer erboven op is.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181151841
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 12:42 schreef steelhead het volgende:

[..]

Laat maar weten of dat zweepje helpt. Heb ergens het idee, dat je een gemiddelde muur dat sneller aangeleerd krijgt.
_O- _O-

Nou ja, het hangt er wel vanaf welke cavia.. de een is wat slimmer dan de ander :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181151894
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 13:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O- _O-

Nou ja, het hangt er wel vanaf welke cavia.. de een is wat slimmer dan de ander :P
Dat klopt, ooit een 'doolhofje' gemaakt met wat kunst en vliegwerk en in het midden wat groentes gelegd. De eerste liep zo naar het midden, met misschien 1 of 2 keer verkeerd lopen. De tweede bleef rondjes aan de buitenkant lopen. Dat ding maar weggehaald, want volgens mij werd ze steeds gefrustreerder.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181155253
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 13:27 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dat klopt, ooit een 'doolhofje' gemaakt met wat kunst en vliegwerk en in het midden wat groentes gelegd. De eerste liep zo naar het midden, met misschien 1 of 2 keer verkeerd lopen. De tweede bleef rondjes aan de buitenkant lopen. Dat ding maar weggehaald, want volgens mij werd ze steeds gefrustreerder.
ik zie ook weleens denkspeelgoed voor cavia's, maar ik denk dat de mijne er gewoon te lomp voor zijn en er op gaan liggen slapen of zo
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 13 augustus 2018 @ 16:32:57 #297
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181156076
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 15:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

ik zie ook weleens denkspeelgoed voor cavia's, maar ik denk dat de mijne er gewoon te lomp voor zijn en er op gaan liggen slapen of zo
Nou, ik heb ooit zo'n ding gekregen van een klant en Saartje en Lexie deden zowaar wel wat moeite om de stukjes druif eruit te vissen.
Maar meestal zijn mijn cavia's liever lui dan moe, hoor.
pi_181157966
Ollie net in laten slapen ;( De tumor drukte waarschijnlijk tegen een zenuw en toen is hij zijn achterpootje gaan opeten :{ Hij liet niet merken dat hij pijn had, maar blijkbaar zat dat pootje hem in de weg. Volgens mij voelde hij er helemaal niets meer aan ;(

Ik kreeg de tip om hem even in de kooi te laten liggen zodat de ander afscheid kan nemen, maar Sien heeft nog zoiets van "ga weg met dat lijk".
NARF
  Moderator maandag 13 augustus 2018 @ 18:28:34 #299
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_181158434
Wat verdrietig ;( sterkte
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_181159352
Had net allemaal lekkere dingen voor hem besteld bij zooplus ;(
NARF
pi_181165919
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 18:06 schreef CherryLips het volgende:
Ollie net in laten slapen ;( De tumor drukte waarschijnlijk tegen een zenuw en toen is hij zijn achterpootje gaan opeten :{ Hij liet niet merken dat hij pijn had, maar blijkbaar zat dat pootje hem in de weg. Volgens mij voelde hij er helemaal niets meer aan ;(

Ik kreeg de tip om hem even in de kooi te laten liggen zodat de ander afscheid kan nemen, maar Sien heeft nog zoiets van "ga weg met dat lijk".
Jij hebt echt zoveel pech met cavia’s :{

Sterkte met het verlies ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')