abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eindredactie Games donderdag 1 februari 2018 @ 21:45:10 #1
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_176893105
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 1 februari 2018 @ 21:47:04 #2
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_176893151
quote:
Ga ik ook maar eens kopen
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 1 februari 2018 @ 21:50:51 #3
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_176893263
Maar ik heb het gevoel dat het nu wel beter gaan met Swiffer. Naast de dwangvoeding heeft ie ook een blaadje witlof op gegeten, zijn eerste in deze week. Hij whiept ook weer als ie loopt, ook iets wat ie al lang niet gedaan heeft. Hij is nog wel erg moe en ligt vooral in zijn nachthok, maar je merkt wel dat hij op van alles begint te reageren.

Het lijkt de goede kant op te gaan, maar toch ik ben er pas gerust op als ie vanuit zichzelf begint te eten. De caafcam staat nog op hem gericht, dus dat weten we snel genoeg :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_176893428
registreer om deze reclame te verbergen
Die van mij whiepen nog niet eens :')
Ik mis het geluid wel enorm. Schaap whiepte wel, maar dan op de meest demente momenten. Als ik de vaatwasser opendeed :?

Ik heb vandaag wel twee keer gezien dat Sientje Sinas de gekke 5 minuten had. Ook is ze de baas en mag Ollie niet meer bij haar in het huisje, terwijl ze wel zijn oren en ogen schoon lebbert en dan aan z'n bakkebaarden trekt. Ze is bijzonder.
Tap tap tap
pi_176893454
quote:
4s.gif Op donderdag 1 februari 2018 21:47 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Ga ik ook maar eens kopen
Ik draaide de capsule open en mengde de inhoud met het dwangvoer. 1 capsule per dag.
Tap tap tap
pi_176894600
Marshmallow whiept heel vals en klagerig
Die haal ik er altijd zo uit :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 1 februari 2018 @ 22:57:24 #7
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176895044
registreer om deze reclame te verbergen
Gizmo heeft ook goede longen zeg maar.

Fijn dat het wat beter gaat met Swiffer. ;)
pi_176938783
Hoe is het nu met swiffer?

Sientje en Ollie werden gestoord tijdens de gekke vijf minuten. Ik probeerde een filmpje te maken maar huuu dat is eng.

https://instagram.com/p/Bev8ca_BDjN/
Tap tap tap
pi_176947686
27458935_849195178600435_3077085260293771011_n.jpg?oh=dd6727d9eafc763e3f89100334dfb64f&oe=5B1CB6C5

Soms moet je effe rondhangen
  zondag 4 februari 2018 @ 14:51:34 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176948006
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2018 14:36 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Soms moet je effe rondhangen
_O-

Vanmorgen voor het eerst de nageltjes van Gizmo geknipt. Ging verrassend eenvoudig. :s)
  Eindredactie Games zondag 4 februari 2018 @ 20:38:52 #11
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_176956871
PETERSELIE!!!!!!

Omdat swiffer amper eet, probeer ik soms wat nieuws. Kennelijk is peterselie nog lekkerder dan witlof, want dat vreet ie wel.

Nu wil scruff ook niet geen witlof meer, maar alleen nog maar peterselie.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_176957011
Peterselie is inderdaad het wondermiddel :D en maisblad.
Tap tap tap
  maandag 5 februari 2018 @ 18:59:36 #13
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_176976724
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2018 20:43 schreef CherryLips het volgende:
Peterselie is inderdaad het wondermiddel :D en maisblad.
Mais zijn ze hier echt leip van!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_177008188
Nu is de nieuwe weer aan de plakpoep :'( Wat nou weer. Ik ga over twee maanden met vakantie en zit me hier nu over op te naaien waar ik ze moet laten als ze steeds wat mankeren.
Tap tap tap
pi_177009038
Heb haar maar weer probiotica gegeven :{ Ze krijgt sinds een dag of twee ook spinazie, hopelijk is dat het enige probleem maar het zal wel niet.
Tap tap tap
  Eindredactie Games woensdag 7 februari 2018 @ 11:19:43 #16
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177010090
2sadkpz.jpg
Nog 2 dagen.. Nog 2 dagen...
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177087132
quote:
4s.gif Op woensdag 7 februari 2018 11:19 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]
Nog 2 dagen.. Nog 2 dagen...
Swiffertje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177087151
Ik heb de caafs al een week niet gezien (vakantie).
Zouden ze mij nog herkennen ?

:')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zaterdag 10 februari 2018 @ 18:15:47 #19
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177088225
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 17:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Swiffertje
nouja, het waren geen 2 dagen. Ik voer hem nu nog 2 keer per dag. Maar dat gaat nu best chill. Hij zit gewoon op schoot en lurkt het direct uit het spuitje.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games zaterdag 10 februari 2018 @ 18:17:15 #20
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177088243
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 17:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik heb de caafs al een week niet gezien (vakantie).
Zouden ze mij nog herkennen ?

:')
Jawel hoor, zolang je maar witlof hebt.

Mijn zus ging echter 3 maanden op vakantie en liet haar katten achter bij mijn moeder. Komt ze terug, en je raadt het al, die katten moeten niets meer van haar hebben. Ze waren zelfs gepikeerd :D En mijn zus helemaal over de zeik, want ze had ze zooo gemist.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177098622
quote:
4s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 18:15 schreef Oscar. het volgende:

[..]

nouja, het waren geen 2 dagen. Ik voer hem nu nog 2 keer per dag. Maar dat gaat nu best chill. Hij zit gewoon op schoot en lurkt het direct uit het spuitje.
Dat laatste is wel positief !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177098642
quote:
4s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 18:17 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Jawel hoor, zolang je maar witlof hebt.

Mijn zus ging echter 3 maanden op vakantie en liet haar katten achter bij mijn moeder. Komt ze terug, en je raadt het al, die katten moeten niets meer van haar hebben. Ze waren zelfs gepikeerd :D En mijn zus helemaal over de zeik, want ze had ze zooo gemist.
“Ah, daar is die fooddispenser weer.”


O ja, katten zijn wat gecompliceerder :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 11 februari 2018 @ 09:57:30 #23
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177101646
Vandaag gaan ze weer bij elkaar. De camera staat al klaar. Hopelijk wordt het niet een MMA gevecht.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games zondag 11 februari 2018 @ 15:23:25 #24
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177109351
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 09:57 schreef Oscar. het volgende:
Vandaag gaan ze weer bij elkaar. De camera staat al klaar. Hopelijk wordt het niet een MMA gevecht.
nee, toch niet. Swiffer weet niet zijn gewicht te behouden als wij niet bijvoeren en heeft steeds natte oogjes. Dus ze blijven nog ff gescheiden...
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177117110
Jammer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177166883
Cavia's herkenden mij nog :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177172181
27751966_854859744700645_4858715249438275082_n.jpg?oh=6e261c5990972e667bd91faee512e698&oe=5B191AD2
27545677_854852404701379_3850889565210894675_n.jpg?oh=3413f5e9a9257674818ad7837fc7046c&oe=5B23F8E3
pi_177172232
quote:
Heeft die onderste cavia nou een truitje aan?
  woensdag 14 februari 2018 @ 09:58:35 #29
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_177172240
quote:
Ik wil die eerste O+.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177172243
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 09:57 schreef Mekamotut het volgende:

[..]

Heeft die onderste cavia nou een truitje aan?
Nee die loopt gewoon in haar blote poepert
  woensdag 14 februari 2018 @ 10:00:45 #31
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_177172280
Even een vraagje, is 2x 89cm x 40 cm groot genoeg voor een koppeltje caafjes? Het gaat om een kast die ik eventueel om kan bouwen naar caviakast.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177172299
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 10:00 schreef Samzz het volgende:
Even een vraagje, is 2x 89cm x 40 cm groot genoeg voor een koppeltje caafjes? Het gaat om een kast die ik eventueel om kan bouwen naar caviakast.
Ja hoor, wil prima
pi_177172336
Ik vind het zelf een beetje krap :@ de trap neemt ook veel ruimte in en er past zo eigenlijk amper een huisje in.
Tap tap tap
pi_177172358
27971950_853636554822964_2955801836425578210_n.jpg?oh=bbe08d56c1a25ba2623dc9cb5bf6b9b0&oe=5B14253B
Dit dametje gaat over anderhalf week naar een bevriende fokker
  woensdag 14 februari 2018 @ 10:06:50 #35
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_177172369
Hmmm twee verschillende meningen :P.

Huisje wil ik zelf gaan maken, dus dat zou geen issue moeten zijn. Trapje van 15 cm met leuning moet toch goed zijn? Of moet dat breder?
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177172408
Tja hier hebben ze geen huisjes meer in de flat, vaak kruipen ze daar dan in en is het in mijn optiek moeilijker om tam te maken. Daarbij zit je qua oppervlakte bijna net zoals een grote tralie kooi en daar hebben ze ook gewoon koppeltjes in.
pi_177172522
Ik ben meer van de hoe groter hoe beter :@ ik heb er nu twee op 140x70 zitten.
Tap tap tap
pi_177172617
Tja groter is leuker, maar deze oppervlakte kan prima voor twee caafjes
  woensdag 14 februari 2018 @ 10:49:23 #39
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_177173208
Jaa dan kijk ik naar groter. Het heeft geen haast, maar deze kast kwam op m'n pad voor een leuke prijs.

Groter it is.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177248880
Jeeejjjjjjj Marshmellow is toch drachtig, had de hoop beetje opgegeven voor een laatste nestje, heb haar 2 week geleden bij de beer weggehaald van, nu duimen dat er in elk geval nog 1 zeugje bij zit om deze lijn voort te zetten. Kan ze dan lekker in de pensioenflat blijven
pi_177266033
Jij hebt ook een Marshmellow :D

Als ik moest kiezen met wie ik zou fokken, zou dat hier ook met Marshmellow zijn O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_177281277
27973200_859357837584169_4825585323228360738_n.jpg?oh=3b84d278e17556b662752e73e6aa87b5&oe=5B1B55D6

Twee kleine baby's zijn twee broertjes zo ver ik bij deze prulletjes kon zien.
  Eindredactie Games zondag 18 februari 2018 @ 18:06:54 #43
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177282620
Nou, hopelijk de laatste dag antibiotica voor Swiffer. Ik denk dat beide wel genoeg er van hebben om de hele dag bezig te zijn met elkaar.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177284460
Mijn knorretjes zitten op 120x50.

Ik vind Caafjes erg leuk, alleen jammer dat ze zo schrikkerig/bang zijn.
Nu heb ik wel caafjes die al volwassen waren toen ik ze kocht, en ik wist dus dat ze zo zouden kunnen reageren.
Maar toch jammer dat ze soms zo schrikken.

Maar het komt vanzelf dat ze wat relaxter worden, en anders maar niet.
Ik accepteer ze zoals ze zijn.
  Eindredactie Games zondag 18 februari 2018 @ 19:42:23 #45
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_177284504
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:40 schreef Rozey het volgende:
Mijn knorretjes zitten op 120x50.

Ik vind Caafjes erg leuk, alleen jammer dat ze zo schrikkerig/bang zijn.
Nu heb ik wel caafjes die al volwassen waren toen ik ze kocht, en ik wist dus dat ze zo zouden kunnen reageren.
Maar toch jammer dat ze soms zo schrikken.

Maar het komt vanzelf dat ze wat relaxter worden, en anders maar niet.
Ik accepteer ze zoals ze zijn.
ze zijn in het begin schrikkerig, maar na een tijd wennen ze aan alles. Een nieuwe omgeving is nou eenmaal eng...
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_177284669
quote:
4s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:42 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ze zijn in het begin schrikkerig, maar na een tijd wennen ze aan alles. Een nieuwe omgeving is nou eenmaal eng...
Dat weet ik.
Heb al langer ervaring met Caafjes :)
Ik heb alle tijd en genoeg geduld :)
  zondag 18 februari 2018 @ 19:52:31 #47
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_177284701
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 17:12 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Twee kleine baby's zijn twee broertjes zo ver ik bij deze prulletjes kon zien.
Baby's O+.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_177290691
Cavia's zijn een beetje zoals dit

9165cd4549d52cfd7731d95579c81373--cartoons-comics.jpg
  maandag 19 februari 2018 @ 07:17:22 #49
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_177290827
_O-

Maar van bijv de stofzuiger kijken ze niet eens op hier. :')
pi_177299776
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 06:32 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Cavia's zijn een beetje zoals dit

[ afbeelding ]
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')