abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 13 april 2018 @ 17:24:02 #201
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_178493235
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:22 schreef Luuksor het volgende:
Iemand hier nog tips voor restaurants in New York?
Niet zozeer specifieke restaurants, maar meer een checklist.
* Lox bagel of Reuben in een joodse deli.
* Dim sum in Chinatown
* Chili dog en pretzels van straatverkopers
* Avondje Little Italy

Nou vooruit, toch wat namen:
* PDT, de speakeasy cocktailbar met naastgelegen gourmet hot dog restaurant
* Momofuku, keuze uit drie locaties
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  vrijdag 13 april 2018 @ 17:39:01 #202
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178493468
En verder is dit topic niet voor restauranttips, maar voor reviews van plekken waar je gegeten hebt. :+
Poef.....gone! ©golfer
  PR en moderator vrijdag 13 april 2018 @ 18:28:17 #203
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178494317
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 april 2018 17:39 schreef golfer het volgende:
En verder is dit topic niet voor restauranttips, maar voor reviews van plekken waar je gegeten hebt. :+
Dat kan toch best een keertje? Als we lief tegen Luuksor doen, komt hij straks misschien wel vertellen welk verrukkelijk eten hij allemaal op heeft in NYC *)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zondag 15 april 2018 @ 18:45:32 #204
63722 z80
I fink you freaky
pi_178537044
registreer om deze reclame te verbergen
Waar: «ŲmÁe Kleve Duitsland
Wanner:Vandaag
Wat:
Als voorgerecht: Sıgara bŲreği
2w5reqt.jpg

Hoofd: Kuzu Sis
kalhk0.jpg

En als toet: ÁŲmÁe tatlısı
4smi4j.jpg

Koste incl 1 glas fris. 23 Euro.

Een Turkse eettent die in eerste instantie er uit als een standaard kebab zaak.
Maar deze tent beschikt over een hout gestokte oven voor pizza en platbrood en een houtskool vuur voor verschillende gerechten. Het eten is goed en lekker. De bediening is zoals je in Turkije kunt verwachten, bord leeg is bord weg.
Zeker een zaak om nog eens vaker naar toe te gaan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiŖ nicht, wie reich er ist.
  zondag 15 april 2018 @ 18:52:31 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178537228
Daar zal Bart blij mee zijn! ^O^ :Y)
pi_178537529
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Daar zal Bart blij mee zijn! ^O^ :Y)
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_178539733
registreer om deze reclame te verbergen
Dat toetje (terwijl ik geen toetjesmens ben eigenlijk) ziet er lekker uit :9
En idd, je had eigenlijk nog een hap in je mond in Turkije, maar bord leeg = bord weg, moest daar erg aan wennen toen :D
pi_178540381
Wat is dat toetje? Marsepein?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_178541312
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Daar zal Bart blij mee zijn! ^O^ :Y)
Maar even zonder gekkigheid: inderdaad hoor. Gewoon voedsel met nog een lekker toetje ook voor sympathieke beprijzing. Dat mag ik graag zien. Ik vertegenwoordig daarmee de low-end groep die de "doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeker met voedsel" stroming vertegenwoordigt. Dat is een stroming die steeds invloedrijker wordt trouwens. :P
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 15 april 2018 @ 21:49:05 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178541360
Borek, lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 april 2018 @ 22:01:36 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178541607
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 21:46 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar even zonder gekkigheid: inderdaad hoor. Gewoon voedsel met nog een lekker toetje ook voor sympathieke beprijzing. Dat mag ik graag zien. Ik vertegenwoordig daarmee de low-end groep die de "doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeker met voedsel" stroming vertegenwoordigt. Dat is een stroming die steeds invloedrijker wordt trouwens. :P
Ik was ook serieus hoor.
Maar ik denk dat je je vergist als je denkt dat je een stroming vertegenwoordigt die steeds invloedrijker wordt. Je bent gewoon mainstream en mainstream blijft gewoon mainstream.
  maandag 16 april 2018 @ 21:03:32 #212
63722 z80
I fink you freaky
pi_178563428
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 21:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat is dat toetje? Marsepein?
Nee. Mozzarella tatlisi overgoten met honing.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiŖ nicht, wie reich er ist.
pi_178619981
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 april 2018 17:24 schreef robdriessen het volgende:

Niet zozeer specifieke restaurants, maar meer een checklist.

* Lox bagel of Reuben in een joodse deli.
* Dim sum in Chinatown
* Chili dog en pretzels van straatverkopers
* Avondje Little Italy

Nou vooruit, toch wat namen:
* PDT, de speakeasy cocktailbar met naastgelegen gourmet hot dog restaurant
* Momofuku, keuze uit drie locaties
Anders gezegd: Iwanius in NYC met oude Miep.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2018 13:21:45 ]
pi_178701078
Waar?
Stazione Pazzo, Soestduinen

Wat at je?
Het vaste 2-gangen lunchmenu:
• Focacia vooraf
• Polenta met Ragķ
2ed81z8.jpg
• Diamanthaas met jonge spinazie en een soort pesto/Salsa verde.
2vskump.jpg
Impressie?
Simpele maar perfect klaargemaakte italiaanse keuken. De diamanthaas was prachtig rose van binnen, flink wat jus met olijfolie en de Polenta zijdezacht en smeuig. Een beetje zoals je bij de denkbeeldige perfecte Mama in ItaliŽ verwacht te kunnen eten. De focacia was zonder meer de lekkerste die ik ooit heb gehad, tikje krokant bovenop en tegelijk vol smaak van de olijfolie.
De bediening was net een tikje minder, vriendelijk maar af en toe een beetje slijmerig en tegelijk vergeetachtig. Er werd wel vriendelijk gevraagd of we nog wat brood wilden, maar dat kwam nooit opdagen. Op mijn vraag of er truffelolie in de ragu zat, zou dat even in de keuken nagevraagd worden, het antwoord kwam echter nooit bij mij terecht.

Kosten?
81 ,- voor 2 personen, inclusief 2 koffie, een glas wijn en een grote fles water.

Cijfer?
7,5. Het eten is perfect in zijn simpelheid, de bediening is niet per se verkeerd maar zou wel wat beter kunnen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 25 april 2018 @ 12:41:52 #215
441440 aquawoman
Bitch please
pi_178731529
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 21:46 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar even zonder gekkigheid: inderdaad hoor. Gewoon voedsel met nog een lekker toetje ook voor sympathieke beprijzing. Dat mag ik graag zien. Ik vertegenwoordig daarmee de low-end groep die de "doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeker met voedsel" stroming vertegenwoordigt. Dat is een stroming die steeds invloedrijker wordt trouwens. :P
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik kan genieten van een lekkere kipsate in een goed eetcafe, maar ook van de uitdaging qua smaken in sommige meer high end restaurants. Het is maar net waar je zin in hebt.
Frankly, my dear, I don't give a damn.
  Official ESF Kreviewer donderdag 26 april 2018 @ 15:13:02 #216
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_178753512
Waar?
Het volgens Tubantia beste italiaanse restaurant van Nederland:
https://www.tubantia.nl/e(...)-nederland~a34dc505/

sapori e ricordi in Enschede

Wanneer?
Gisteren, 25-04-2018

Wat at je?

mzLbvvo.jpg
Gelegen in een kleine straat in het centrum. Gekozen voor het 4-gangen menu. Volgens mij is er helemaal geen kaart verder en krijg je gewoon wat ze die dag op de markt halen. We kozen voor: We zien het wel.

Bij binnenkomst een drankje met kersenlikeur en tonic. (ik zei doe maar iets lekkers. Dat was het)
Aangezien er geen kaart is, moest ik alles onthouden. Dus niet alles is bekend. :')

Eerste gang:
ZiFunfb.jpg
3 soorten vlees, 3 soorten kaas: taleggio, rookkaas en een kaas met peper, en een Vijgenbroodje. Iets met tomaat en brood.

Tussengerecht:
hqmrJvX.jpg
Pasta met iets dat op broccoli lijkt maar het niet is. Ik denk Romanesco. En parmezan.
Risotto met groene asperges. (goddelijk)

Hoofdgerecht:
9tyzSOm.jpg
Aubergine lasagna met ricotta forte
black Angus in rode wijnsaus
Gerookte Makreel met citroŽnknoflook saus
En aardappeltjes.

xrhA6B0.jpg
Panacottataart met Hibiscus en rozensaus (?). Beetje saai, maar wel lekker.
Ananasmuffinachtigding met vanille en slagroom. Erg smaakvol.

Impressie?
Gezellige tent. De dochters in de bediening zijn erg vriendelijk en servicegericht. Moeder staat in de keuken, dus die zie je verder niet. Restaurant zit goed vol, maar is klein genoeg om het gezellig te houden. Ik vond persoonlijk wel dat het allemaal te lang op zich liet wachten. Uiteindelijk bijna 3.5 uur gezeten en vooral tussen de eerste en de tweede gang zat veel te veel tijd (bijna anderhalf uur).

Drinken was lekker, eten smaakte zoals je het in ItaliŽ hoopt te krijgen. Erg smaakvol, goed gekruid en vrij pittig.

Kosten?
100 euro, inclusief drank.

Cijfer?
8

Het was zeker niet het beste Italiaanse restaurant van Nederland, of zelfs van Enschede (want dat is Verso), maar absoluut de moeite waard om eens te bezoeken.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  donderdag 26 april 2018 @ 15:37:14 #217
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178753909
Leuk verslag, Krea.

Vind alleen de combinatie van Black Angusbeef met gerookte makreel een beetje vreemd.
Poef.....gone! ©golfer
  Official ESF Kreviewer donderdag 26 april 2018 @ 15:43:49 #218
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_178754056
quote:
14s.gif Op donderdag 26 april 2018 15:37 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, Krea.

Vind alleen de combinatie van Black Angusbeef met gerookte makreel een beetje vreemd.
We kregen een combi van vega, vlees en vis. Daar kun je normaal 1 uit kiezen, maar kozen voor dit.
Ik vond het vlees verreweg het minst lekker.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_178755188
Tussengerechten en de Aubergines :9 :9
  zaterdag 12 mei 2018 @ 16:55:36 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179107689
27185513187_ceff7e1305_z.jpg[

Waar?
Sylt Seafood op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. (naast de Burgeclub)

Wanneer?
Een keer begin april en begin mei

Wat at je?
Thaise mosselen, mosselen met roquefort, (slip)tong, kibbeling, garnalenkroket, kreeft, crabcakes, inktvisringetjes, friet. Meer daarover hier: https://robinuit.wordpress.com/2018/05/12/sylt-seafood-rotterdam/

Impressie?
Leuk tentje, niet veel pretenties, ze willen fastfood seafood serveren. Goed eten voor een redelijke prijs.

Kosten?
Beide keren niet meer dan 80 euro voor zijn tweetjes met een flesje wijn erbij.

Cijfer?
8,5
pi_179108353
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 16:55 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ][

Waar?
Sylt Seafood op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. (naast de Burgeclub)

Wanneer?
Een keer begin april en begin mei

Wat at je?
Thaise mosselen, mosselen met roquefort, (slip)tong, kibbeling, garnalenkroket, kreeft, crabcakes, inktvisringetjes, friet. Meer daarover hier: https://robinuit.wordpress.com/2018/05/12/sylt-seafood-rotterdam/

Impressie?
Leuk tentje, niet veel pretenties, ze willen fastfood seafood serveren. Goed eten voor een redelijke prijs.

Kosten?
Beide keren niet meer dan 80 euro voor zijn tweetjes met een flesje wijn erbij.

Cijfer?
8,5
Veel gefrituurd, niet?
  zaterdag 12 mei 2018 @ 17:37:13 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179108624
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 17:25 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Veel gefrituurd, niet?
De kibbeling, de kroket en de friet ja. Verder de calamares, maar die had ik niet. Zal euh 8% van de gerechten op de kaart zijn.
Is dat een dingetje voor je?
pi_179110699
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 17:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

De kibbeling, de kroket en de friet ja. Verder de calamares, maar die had ik niet. Zal euh 8% van de gerechten op de kaart zijn.
Is dat een dingetje voor je?
Niet persť.
Ben juist blij met wat meer vis als gewone hap.
pi_179303591
Ben zojuist bij Five Guys in Leidsche Rijn Centrum geweest.
Heb daar een hamburger (a 8,50) en een gedeeld patatje op.

Vond het erg klef allemaal. Niet voor herhaling vatbaar. Maar mss vinden anderen het juist wel heel lekker. :D
pi_179303655
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 16:50 schreef Black_Baron het volgende:
Ben zojuist bij Five Guys in Leidsche Rijn Centrum geweest.
Heb daar een hamburger (a 8,50) en een gedeeld patatje op.

Vond het erg klef allemaal. Niet voor herhaling vatbaar. Maar mss vinden anderen het juist wel heel lekker. :D
Overrated en overpriced troep vind ik het persoonlijk. Snap de hype totaal niet. Die burgers zelf vind ik ook helemaal niks..net als die smakeloze dunne dingen van de McDonalds
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_179303701
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 16:54 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Overrated en overpriced troep vind ik het persoonlijk. Snap de hype totaal niet. Die burgers zelf vind ik ook helemaal niks..net als die smakeloze dunne dingen van de McDonalds
Ja. Dat broodje was zo slap. En het vet droop er af. Niet mijn ding.
Patat overigens ook slap. En heel heel zout.
pi_179363380
quote:
1s.gif Op maandag 23 april 2018 21:02 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Stazione Pazzo, Soestduinen

Wat at je?
Het vaste 2-gangen lunchmenu:
• Focacia vooraf
• Polenta met Ragķ

2ed81z8.jpg
• Diamanthaas met jonge spinazie en een soort pesto/Salsa verde.
2vskump.jpg

Impressie?
Simpele maar perfect klaargemaakte italiaanse keuken. De diamanthaas was prachtig rose van binnen, flink wat jus met olijfolie en de Polenta zijdezacht en smeuig. Een beetje zoals je bij de denkbeeldige perfecte Mama in ItaliŽ verwacht te kunnen eten. De focacia was zonder meer de lekkerste die ik ooit heb gehad, tikje krokant bovenop en tegelijk vol smaak van de olijfolie.
De bediening was net een tikje minder, vriendelijk maar af en toe een beetje slijmerig en tegelijk vergeetachtig. Er werd wel vriendelijk gevraagd of we nog wat brood wilden, maar dat kwam nooit opdagen. Op mijn vraag of er truffelolie in de ragu zat, zou dat even in de keuken nagevraagd worden, het antwoord kwam echter nooit bij mij terecht.

Kosten?
81 ,- voor 2 personen, inclusief 2 koffie, een glas wijn en een grote fles water.

Cijfer?
7,5. Het eten is perfect in zijn simpelheid, de bediening is niet per se verkeerd maar zou wel wat beter kunnen.
Ziet er prima uit.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 16:55 schreef RobinOok het volgende:

27185513187_ceff7e1305_z.jpg

Waar?
Sylt Seafood op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. (naast de Burgeclub)

Wanneer?
Een keer begin april en begin mei

Wat at je?
Thaise mosselen, mosselen met roquefort, (slip)tong, kibbeling, garnalenkroket, kreeft, crabcakes, inktvisringetjes, friet. Meer daarover hier: https://robinuit.wordpress.com/2018/05/12/sylt-seafood-rotterdam/

Impressie?
Leuk tentje, niet veel pretenties, ze willen fastfood seafood serveren. Goed eten voor een redelijke prijs.

Kosten?
Beide keren niet meer dan 80 euro voor zijn tweetjes met een flesje wijn erbij.

Cijfer?
8,5
Leuk dat het jou gesmaakt heeft en ziet er wel oke uit vind ik.

Ik was er in maart of zo maar ben na bestudering van de kaart en wat antwoorden op vragen die ik had, weggegaan want had zo een vermoeden dat ik hier niet iets nieuws als in verrassend zou krijgen wat ik al niet eerder, lekkerder en beter als in prijs-kwaliteit verhouding heb ervaren. En gezien de foto's had ik het bij het rechte eind.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-05-2018 19:54:26 ]
pi_179437041
De Dolle Joncker te Nijkerk

Vooraf broodmandje met huisgemaakte kruidenboter. Verrukkelijk! 9.

Voorgerecht een Tomatensoepje. Kreeg een bord met een tomaat en wat balletjes. De soep zelf werd aan tafel erbij gegoten vanuit een kannetje. 7,5


Hoofdgerecht Steak de Dolle Joncker

IMG_20180526_185758.jpg

Met kerrieragout gevulde, gepaneerde, varkensfilet, geserveerd met een garnituur van ham (en champignons maar op speciaal verzoek weggelaten).

Was wederom erg lekker. 8,5

Als dessert boerenroomijs.
Vanille roomijs met slagroom en boerenjongens.
Was een smakelijke afsluiting. 7,5

Prijs: ongeveer 35 euro inclusief wat frisjes en spa blauw.

Speciaal compliment voor de bediening: erg enthousiast en attent. Hier tref je medewerksters met passie voor hun vak. 9.
pi_179440260
Klinkt en ziet er erg culinair uit.
pi_179464194
Laatst nog gegeten bij de burgerking schiphol plaza.

Voorgerecht: Cheesburger mini. Het is wat je er van verwacht, niet bijzonder, ook niet vies. 6/10.

Hoofdgerecht: Whopper kaas menu. Friet lauw, maar de burger was wel vers gebakken. Smaakte goed en vulde ook lekker. 7/10. Frisdrank was ook goed koud maar niet te koud gelukkig!

Geen nagerecht.

Bediening: 7/10, vriendelijke dame die mij goed hielp.

Zeker aan te bevelen als je een keer op Schiphol bent!
pi_179584095
Waar?
Kimmade Food Village, Utrecht (tegenover bioscoop Rembrandt)

Wanneer?
Gisteren, na bij de film Solo geweest te zijn.

Wat at je?
Als voorgerecht Tom Ga (een verse spring roll met gemarineerde kip, garnaal, groente en kruiden).
tSHkwAh.jpg

Als hoofdgerecht Pho Bo (traditioneel Vietnamese noodle soup met rundvlees, vleesballetjes, taugť, groente, kruiden en rode pepers).
qfhXoez.jpg

Als nagerecht een cheesecake van passievrucht met een bolletje huisgemaakt ijs. (geen foto helaas)

Impressie?
Prima tent. Een stuk beter dan Saigon op de Voorstraat, waar het personeel meer oog heeft voor elkaar dan de klant. Snelle bediening ook. De Pho Bo deed me met weemoed terugdenken aan mijn reis door Vietnam. Deze kwam heel dichtbij hoe ze 'm daar maken. Aankleding is simpel maar doeltreffend. Bediening was een beetje nors (ook iets typisch Vietnamees), maar aardig. Als je geen Engels kunt kan dat een probleem zijn; niet iedereen spreekt daar Nederlands. Wil je Vietnamees eten ga dan naar Kimmade en niet naar Saigon. Ze hebben ook een piepklein tentje op de Mariaplaats, maar daar kun je niet reserveren.

Kosten?
57 euro voor 2 personen, wat imo erg redelijk is. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Cijfer?
8,5
pi_179586810
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 18:37 schreef FlipjeHolland het volgende:
Waar?
Kimmade Food Village, Utrecht (tegenover bioscoop Rembrandt)

Wanneer?
Gisteren, na bij de film Solo geweest te zijn.

Wat at je?
Als voorgerecht Tom Ga (een verse spring roll met gemarineerde kip, garnaal, groente en kruiden).
[ afbeelding ]

Als hoofdgerecht Pho Bo (traditioneel Vietnamese noodle soup met rundvlees, vleesballetjes, taugť, groente, kruiden en rode pepers).
[ afbeelding ]

Als nagerecht een cheesecake van passievrucht met een bolletje huisgemaakt ijs. (geen foto helaas)

Impressie?
Prima tent. Een stuk beter dan Saigon op de Voorstraat, waar het personeel meer oog heeft voor elkaar dan de klant. Snelle bediening ook. De Pho Bo deed me met weemoed terugdenken aan mijn reis door Vietnam. Deze kwam heel dichtbij hoe ze 'm daar maken. Aankleding is simpel maar doeltreffend. Bediening was een beetje nors (ook iets typisch Vietnamees), maar aardig. Als je geen Engels kunt kan dat een probleem zijn; niet iedereen spreekt daar Nederlands. Wil je Vietnamees eten ga dan naar Kimmade en niet naar Saigon. Ze hebben ook een piepklein tentje op de Mariaplaats, maar daar kun je niet reserveren.

Kosten?
57 euro voor 2 personen, wat imo erg redelijk is. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Cijfer?
8,5
Wij gaan regelmatig naar Saigon, volgende keer deze eens proberen :9
pi_179586955
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 20:22 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Wij gaan regelmatig naar Saigon, volgende keer deze eens proberen :9
Ik ben erg te spreken over Kimmade. Ze benaderen de authentieke Vietnamese gerechten beter dan Saigon. Die is na al die jaren toch wat vernederlandst qua smaak en ingrediŽnten. Bovendien moesten we de laatste keer bij Saigon ontzettend lang wachten op ons hoofdgerecht (zo'n 50 minuten) en moest ik 3x vragen waar onze drankjes bleven.
pi_179589393
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 20:29 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Ik ben erg te spreken over Kimmade. Ze benaderen de authentieke Vietnamese gerechten beter dan Saigon. Die is na al die jaren toch wat vernederlandst qua smaak en ingrediŽnten. Bovendien moesten we de laatste keer bij Saigon ontzettend lang wachten op ons hoofdgerecht (zo'n 50 minuten) en moest ik 3x vragen waar onze drankjes bleven.
Die ga ik dan ook een keer uitproberen. Van Saigon was ik niet echt onder de indruk.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_179593831
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 18:37 schreef FlipjeHolland het volgende:

Ze hebben ook een piepklein tentje op de Mariaplaats, maar daar kun je niet reserveren.

Leuk, en ik wil hun restaurant ook eens bezoeken. Tot dusver ben ik alleen op de Mariaplaats geweest om iets af te halen. De eerste keer geweldig gegeten, en daarna lange tijd niet meer geweest omdat het daar een beetje lastig wachten is....in het restaurant is het te klein en als je buiten wacht sta je in een drukke smalle winkelstraat ehm..nogal in de weg.

Tegenwoordig haal ik daar wat vaker m'n lunch op, omdat ze hun website zodanig hebben aangepast dat je daar kunt opgeven wat je wilt hebben en op welk tijdstip je de boel komt ophalen.

Nog nooit slecht gegeten bij Kimmade, echt een favoriet!
pi_179595386
Waar?
Gezana in Eindhoven (Eritrees / Ethiopisch restaurant)

Wanneer?
Gisteren, vriend van mij was jarig en hem getrakteerd.

Wat at je?
Gored-Gored
Medium gebakken rundvlees (kogelbiefstuk) pittig gekruid in boter met verse Eritrese Feta kaas.

Alicha B’Siga
Gestoofd lamsvlees met sappig alicha saus (Groentemix van aardappel, wortelen, sperziebonen en spitskool). Mild gekruid.

Vegan Mix
Combinatie van verschillende vegetarische en veganistische gerechten.

Dit met Enjera (pannenkoeken waarmee je het eten met je handen eet) en salade. Dit allen op een grote schaal om samen op te eten. Het was ruim voldoende om met zijn drieŽn van te kunnen eten. Hebben er ook meer dan een uur over gedaan om de schaal (zo goed als) leeg te kunnen krijgen.

fbLpkqz.jpg

Daarnaast een lokaal Ethiopisch bier.
u5ltHqU.jpg

Tussendoor kwamen ze nog langs met zojuist handmatig gebrande koffie om te laten ruiken, even later uiteraard de vraag of we een kopje lusten. Dat wilden we uiteraard wel als je die koffie ruikt. In de koffie zat wat gember verwerkt en was heerlijk qua smaak. Daarna hebben we nog afgesloten met een Eritreese likeur, had heel veel weg van een Ouzo, maar dan zoeter.

Impressie?
We hebben geweldig gegeten en zeer goed gedronken. Maar het beste was de service. Het restaurant is een jaar open en je merkt dat de eigenaars echt heel graag er iets moois van willen maken. De ruimte straalt een mooie Afrikaanse sfeer uit maar het ziet er wel allemaal mooi, schoon en hygiŽnisch uit. Zelfs de toiletten waren mooi, modern en brandschoon te noemen, voor mij vaak ook een teken dat ze in de rest van het restaurant goed te werk gaan.

Wij hadden allemaal nog geen restaurant ervaring met de Afrikaanse keuken en wilden graag van alles proberen, het personeel is ontzettend behulpzaam en had een goede kennis van alles wat ze serveerden. Zo hebben we samen een mooie combinatie van smaken samen kunnen stellen zodat wij een goed idee hadden van de smaken die Eritrea te bieden heeft.

Eten doe je met de handen dus het personeel komt van tevoren langs met een kan met lauwwarm water met zeep en handdoekjes om de handen even te wassen. Het water wordt opgevangen in een mooie traditionele opvangschaal. Aan het eind van de maaltijd kwamen ze wederom langs om het handwasritueel uit te voeren.

Het eten was heerlijk, allen heel smaakvolle gerechten, lekkere stoofschotels en heerlijke veganistische gerechten. Het was goed gekruid en het waren allemaal geen zeer onbekende smaken als je een beetje een avontuurlijke eter bent. Het licht zurige van de Enjera pannenkoeken pasten goed bij de verschillende gerechten. Drankjes waren lekker, smaken van het bier waren toch anders en fruitiger te noemen dan de regulieren Nederlandse pils. De koffie was erg lekker en totaal anders qua sterkte, smaak en toevoeging van gember in vergelijking met Nederlandse koffie.

Men kwam vaak genoeg langs om te vragen of alles naar wens was en of we nog iets nodig hadden maar niet te vaak dat het lastig was. Service was ontzettend goed te noemen.

Al met al, zeker een aanrader en we gaan hier zeker nog een keer terugkomen.

Kosten?
87 euro voor 3 personen, zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding

Cijfer?
9
pi_179596038
Wil graag een review plaatsen van Restaurant Fred. Hoe kan ik foto's plaatsen?
pi_179596109
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 10:04 schreef Molleman het volgende:
Waar?
Gezana in Eindhoven (Eritrees / Ethiopisch restaurant)

Wanneer?
Gisteren, vriend van mij was jarig en hem getrakteerd.

Wat at je?
Gored-Gored
Medium gebakken rundvlees (kogelbiefstuk) pittig gekruid in boter met verse Eritrese Feta kaas.

Alicha B’Siga
Gestoofd lamsvlees met sappig alicha saus (Groentemix van aardappel, wortelen, sperziebonen en spitskool). Mild gekruid.

Vegan Mix
Combinatie van verschillende vegetarische en veganistische gerechten.

Dit met Enjera (pannenkoeken waarmee je het eten met je handen eet) en salade. Dit allen op een grote schaal om samen op te eten. Het was ruim voldoende om met zijn drieŽn van te kunnen eten. Hebben er ook meer dan een uur over gedaan om de schaal (zo goed als) leeg te kunnen krijgen.

[ afbeelding ]

Daarnaast een lokaal Ethiopisch bier.
[ afbeelding ]

Tussendoor kwamen ze nog langs met zojuist handmatig gebrande koffie om te laten ruiken, even later uiteraard de vraag of we een kopje lusten. Dat wilden we uiteraard wel als je die koffie ruikt. In de koffie zat wat gember verwerkt en was heerlijk qua smaak. Daarna hebben we nog afgesloten met een Eritreese likeur, had heel veel weg van een Ouzo, maar dan zoeter.

Impressie?
We hebben geweldig gegeten en zeer goed gedronken.

Kosten?
87 euro voor 3 personen, zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding

Cijfer?
9
Bedele beer is gewoon Heineken. :D
pi_179596145
quote:
1s.gif Op maandag 4 juni 2018 10:39 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Bedele beer is gewoon Heineken. :D
Hartstikke leuk, maar het is toch degelijk een heel andere smaak. Ze gebruiken echt niet hetzelfde recept, dat proefde ik wel.

quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 10:35 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Restaurant Fred
Foto's uploaden op imgur.com of iets dergelijks en de links in je reactie zetten tussen [img] en [/img] tags.
pi_179600112
Waar: Restaurant Fred Rotterdam
Wanneer: Afgelopen week
Wat at je: Beide kozen we voor het menu inspiration:
c05s3JR.jpg
Mijn vrouw koos voor een negroni cocktail en ik een glas van het huischampagne. Hiernaast kregen we 2 kleine voorgerechtjes waarvan we 1 gerechtje op de foto hebben gezet:
r5vlBzC.jpg
Hapjes waren prima, niet vreselijk bijzonder.
Helaas zijn we vergeten om het eerste gerecht op de foto te zijn, dwz de paling/groene kruiden/appel. De vis werd geserveerd op een bedje van room met daarbij groene kruiden. Zowel mijn vrouw als ik vonden het bedje van room erg overheersend waardoor de smaak van de paling en kruiden wegvielen.
Volgende gerecht waren de coquilles:
Wo2cgFl.jpg
Zoals je kunt zien werd het gerecht wederom voorzien van de lobbige saus (creme fraiche) met daarop kaviaar en wat kruiden. Het zag er leuk uit, maar qua smaak vonden we het niet bijzonder. Een beetje zuur en ook hier was de saus veel te overheersend.
O4SMEkR.jpg
Ganzenlever kwam in de vorm van een lollie met drop smaak (kan het niet anders omschrijven).
raudrJh.jpg
Langoustine was geweldig. Perfect gegaard en gewoon lekker zonder al die poespas eromheen. De tonijn en koriander eromheen waren ok. Fris, maar niet vreselijk bijzonder.
brrb36k.jpg
Visueel mooiste gerecht van de avond. Erg lekker.
YcaJeYr.jpg
De brioche eend werd gereserveerd met een kleine tube wasabi mayo. Initieel vond ik het een vreemd gerecht in zo'n restaurant, maar het bleek uiteindelijk een geweldige smaakcombinatie te zijn. Erg lekker.
OJZd9wu.jpg
Volgende gerecht was lam/asperge/doperwten. Nogal een teleurstelling. Asperge en erwten was niets bijzonder en het vlees bleek erg zout te zijn. Jammer.
UB4v2Rk.jpg
Magnum ijsje.
lsmA44K.jpg
Vanille ijsje achteraf. Normaliter ben ik geen liefhebber van ijs, maar dit ijs was heerlijk romig.

Impressie: Helaas heeft Restaurant Fred niet kunnen voldoen aan onze (misschien te hoge?) verwachtingen. Als ik een vergelijking maak met andere 2 ster restaurants waar wij hebben gegeten (Beluga, Da Vinci toen het nog 2 had, The Jane) zit Restaurant Fred helaas onderaan qua ervaring. Met name The Jane was vele malen beter. Gedurende het hele menu heb ik eigenlijk niet een keer het "wauw" gevoel gehad terwijl ik dat bij die andere restaurants iedere keer wel had.
Kosten: 400 euro totaal
Cijfer: 7
  maandag 4 juni 2018 @ 15:42:17 #241
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179602000
Jammer dat Fred zo tegenviel. Wel mooie foto's.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 juni 2018 @ 15:48:11 #242
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_179602121
Heel jammer inderdaad, dat wauw-gevoel hadden wij dus wel. Meerdere malen.
pi_179603067
Jammer, stevig aan de prijs ook zeg.. Of bestond de rekening grotendeels uit drank?

Ergens is voor mij ook een kantelpunt van wat ik wil betalen voor een etentje. Ben ik daar de enige in?
Eigenlijk boven de zeg §75 pp (ja, incl.drank) vind ik het wel mooi geweest. En ik hou echt van lekker eten en uit eten gaan, maar op een gegeven moment remt mijn verstand me af en denk ik voor dit geld had ik zelf heul wat keertjes luxe thuis kunnen eten. Is natuurlijk niet dezelfde belevenis, bediend worden is ook lekker maar toch...

Sorry voor de offtopic :P :z
pi_179603423
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 16:34 schreef Mip1988 het volgende:
Jammer, stevig aan de prijs ook zeg.. Of bestond de rekening grotendeels uit drank?

Ergens is voor mij ook een kantelpunt van wat ik wil betalen voor een etentje. Ben ik daar de enige in?
Eigenlijk boven de zeg §75 pp (ja, incl.drank) vind ik het wel mooi geweest. En ik hou echt van lekker eten en uit eten gaan, maar op een gegeven moment remt mijn verstand me af en denk ik voor dit geld had ik zelf heul wat keertjes luxe thuis kunnen eten. Is natuurlijk niet dezelfde belevenis, bediend worden is ook lekker maar toch...

Sorry voor de offtopic :P :z
Iedereen heeft wel een kantelpunt. Maar denk wel met andere bedragen. :D
pi_179603493
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 16:34 schreef Mip1988 het volgende:
Jammer, stevig aan de prijs ook zeg.. Of bestond de rekening grotendeels uit drank?

Ergens is voor mij ook een kantelpunt van wat ik wil betalen voor een etentje. Ben ik daar de enige in?
Eigenlijk boven de zeg §75 pp (ja, incl.drank) vind ik het wel mooi geweest. En ik hou echt van lekker eten en uit eten gaan, maar op een gegeven moment remt mijn verstand me af en denk ik voor dit geld had ik zelf heul wat keertjes luxe thuis kunnen eten. Is natuurlijk niet dezelfde belevenis, bediend worden is ook lekker maar toch...

Sorry voor de offtopic :P :z
Ik heb ook een kantelpunt, maar dat ligt eerder rond de 125,- p.p. Rond de 75,- heb ik vaak nog wel het gevoel dat ik het met wat goede wil ook zelf had kunnen maken. En als ik uit ga eten, betaal ik liever meer voor iets dat ik ze echt niet na doe.
Maar zo nu en dan (ťťn keer per ťťn of twee jaar) wil ik ook wel eens echt excessief gaan eten, maar boven de 200,- p.p. begin ik dan ook wel af te haken.

Om het een beetje on-topic te houden ga ik straks nog een recensie doen ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_179605111
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?


Waar?
C'est Áa, Bollenhofsestraat, Utrecht

Wat at je?
Het 5-gangen verassingsmenu. C'est Áa heeft elke dag een vast menu maar je kunt wel aangeven of ze ergens rekening mee moeten houden.

- amuse met zoete aardappel en truffel
- Patť, eendenlever, asperge, rode wijnsaus en een soort duxelles
- Kervelsoep met makreel
- Op de huid gebakken zeebaars met aardappel, venkel, peultjes en waterkers.
- kaasplankje
- Creme van mascarpone met een brownie

3tm4Mfk.jpg

bm6JyeN.jpg

Impressie?
Ik had erg goede herinneringen aan C'est Áa (ooit een hele leuke tweede date gehad met ondertussen alweer ex-mevrouw Stavromulabeta), dus mijn verwachtingen waren hoog.
Het eten is prima en correct klaargemaakt, maar ook nergens overweldigend. De groenten zijn netjes beetgaar, de klassieke smaakcombinaties kloppen, sauzen mooi van structuur de vis had toen hij uit de pan kwam een lekker knapperig vel.

En dat vel van die vis was dan ook eigenlijk de enige echt negatieve constatering: Eerst bak je een vis prachtig op de huid, vervolgens gooi je een plens vochtige groenten erboven op. Erg zonde omdat alleen nog maar de staart knapperig was en de rest van de huid in een kleffe bedoening was veranderd. Ik vraag me af of de kok daar gewoon niet over nagedacht heeft of het optische toch belangrijker vond dat het gustatieve.

De enige echte verrassing was het toetje: Een op zich zelf net te droge brownie die perfect in balans werd gebracht door het romige van de mascarponecreme. Daarvan vraag ik me echter weer af of die net te droge brownie een absoluut geniale ingeving van de kok was of gewoon toeval. Ik hoop het eerste, gezien de relatief veilige behoudenheid van de gerechten vrees ik het tweede.

Ook leuk was dat bij het wijnarrangement tussen de echte wijnen door een Pruneaux de Bourgogne kwam. Verder waren de wijnen in het arrangement okť, voor 5,50 per glas hoor je me zeker niet zeuren, maar ik had met alle liefde een euro extra per glas betaald voor een net iets verrassendere wijn. Het was nu een beetje het bovensegment van de supermarkt.

De bediening wist de balans tussen informeel en formeel goed te vinden, had kennis van zaken en was alleen een beetje chaotisch (eerst 10 minuten met een leeg glas rondkijken, wachten, oogcontact zoeken ... en vervolgens binnen 30 seconden na elkaar 2 verschillende personen die niet door hadden dat hun collega net wegliep.) Maar dat valt te overleven ;)

Al met al een prima restaurant, geen negatieve dingen, alles was lekker, maar het had van mij iets meer boven de middelmaat uit mogen steken.

Waar andere restaurants wel iets van kunnen leren, is dat je gewoon pro-actief kraanwater aangeboden krijgt.

Kosten?

140,- voor 2 personen, inclusief apperatief, 5 gangen en wijnarrangement.

Cijfer?
7,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 4 juni 2018 @ 18:27:10 #247
279824 Mansjester
City>United
pi_179605267
Patat in een wegrestaurant in ScandinaviŽ. Prima stevige patat,genoeg zout. Tien euro voor twee personen (incl. mayo)

8.1
  maandag 4 juni 2018 @ 19:37:57 #248
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_179606530
quote:
1s.gif Op maandag 4 juni 2018 18:27 schreef Mansjester het volgende:
Patat in een wegrestaurant in ScandinaviŽ. Prima stevige patat,genoeg zout. Tien euro voor twee personen (incl. mayo)

8.1
Goeie, daar ga ik zeker heen als ik daar komende zomer op vakantie ben, dank! _O_
Zoute user pur sang
  maandag 4 juni 2018 @ 19:40:19 #249
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_179606573
quote:
1s.gif Op maandag 4 juni 2018 18:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?


Waar?
C'est Áa, Bollenhofsestraat, Utrecht

Wat at je?
Het 5-gangen verassingsmenu. C'est Áa heeft elke dag een vast menu maar je kunt wel aangeven of ze ergens rekening mee moeten houden.

- amuse met zoete aardappel en truffel
- Patť, eendenlever, asperge, rode wijnsaus en een soort duxelles
- Kervelsoep met makreel
- Op de huid gebakken zeebaars met aardappel, venkel, peultjes en waterkers.
- kaasplankje
- Creme van mascarpone met een brownie

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie?
Ik had erg goede herinneringen aan C'est Áa (ooit een hele leuke tweede date gehad met ondertussen alweer ex-mevrouw Stavromulabeta), dus mijn verwachtingen waren hoog.
Het eten is prima en correct klaargemaakt, maar ook nergens overweldigend. De groenten zijn netjes beetgaar, de klassieke smaakcombinaties kloppen, sauzen mooi van structuur de vis had toen hij uit de pan kwam een lekker knapperig vel.

En dat vel van die vis was dan ook eigenlijk de enige echt negatieve constatering: Eerst bak je een vis prachtig op de huid, vervolgens gooi je een plens vochtige groenten erboven op. Erg zonde omdat alleen nog maar de staart knapperig was en de rest van de huid in een kleffe bedoening was veranderd. Ik vraag me af of de kok daar gewoon niet over nagedacht heeft of het optische toch belangrijker vond dat het gustatieve.

De enige echte verrassing was het toetje: Een op zich zelf net te droge brownie die perfect in balans werd gebracht door het romige van de mascarponecreme. Daarvan vraag ik me echter weer af of die net te droge brownie een absoluut geniale ingeving van de kok was of gewoon toeval. Ik hoop het eerste, gezien de relatief veilige behoudenheid van de gerechten vrees ik het tweede.

Ook leuk was dat bij het wijnarrangement tussen de echte wijnen door een Pruneaux de Bourgogne kwam. Verder waren de wijnen in het arrangement okť, voor 5,50 per glas hoor je me zeker niet zeuren, maar ik had met alle liefde een euro extra per glas betaald voor een net iets verrassendere wijn. Het was nu een beetje het bovensegment van de supermarkt.

De bediening wist de balans tussen informeel en formeel goed te vinden, had kennis van zaken en was alleen een beetje chaotisch (eerst 10 minuten met een leeg glas rondkijken, wachten, oogcontact zoeken ... en vervolgens binnen 30 seconden na elkaar 2 verschillende personen die niet door hadden dat hun collega net wegliep.) Maar dat valt te overleven ;)

Al met al een prima restaurant, geen negatieve dingen, alles was lekker, maar het had van mij iets meer boven de middelmaat uit mogen steken.

Waar andere restaurants wel iets van kunnen leren, is dat je gewoon pro-actief kraanwater aangeboden krijgt.

Kosten?

140,- voor 2 personen, inclusief apperatief, 5 gangen en wijnarrangement.

Cijfer?
7,5
Die kleuren rn compositie van dat aspergegerecht misstaan niet op de cover van een trance-cd'tje uit de jaren 90 :+

Ziet er wel erg lekker uit, klassiek en idd behoudend, maar zou alles denk ik met plezier eten :9
Zoute user pur sang
  maandag 4 juni 2018 @ 19:40:36 #250
279824 Mansjester
City>United
pi_179606583
quote:
1s.gif Op maandag 4 juni 2018 19:37 schreef Molo het volgende:

[..]

Goeie, daar ga ik zeker heen als ik daar komende zomer op vakantie ben, dank! _O_
Geen probleem,geniet ervan alvast!

Mocht je nog meer tips willen dan hoor ik het wel :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')