Niet zozeer specifieke restaurants, maar meer een checklist.quote:Op vrijdag 13 april 2018 15:22 schreef Luuksor het volgende:
Iemand hier nog tips voor restaurants in New York?
Dat kan toch best een keertje? Als we lief tegen Luuksor doen, komt hij straks misschien wel vertellen welk verrukkelijk eten hij allemaal op heeft in NYCquote:Op vrijdag 13 april 2018 17:39 schreef golfer het volgende:
En verder is dit topic niet voor restauranttips, maar voor reviews van plekken waar je gegeten hebt.
Maar even zonder gekkigheid: inderdaad hoor. Gewoon voedsel met nog een lekker toetje ook voor sympathieke beprijzing. Dat mag ik graag zien. Ik vertegenwoordig daarmee de low-end groep die de "doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeker met voedsel" stroming vertegenwoordigt. Dat is een stroming die steeds invloedrijker wordt trouwens.quote:
Ik was ook serieus hoor.quote:Op zondag 15 april 2018 21:46 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar even zonder gekkigheid: inderdaad hoor. Gewoon voedsel met nog een lekker toetje ook voor sympathieke beprijzing. Dat mag ik graag zien. Ik vertegenwoordig daarmee de low-end groep die de "doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeker met voedsel" stroming vertegenwoordigt. Dat is een stroming die steeds invloedrijker wordt trouwens.
Nee. Mozzarella tatlisi overgoten met honing.quote:
Anders gezegd: Iwanius in NYC met oude Miep.quote:Op vrijdag 13 april 2018 17:24 schreef robdriessen het volgende:
Niet zozeer specifieke restaurants, maar meer een checklist.
* Lox bagel of Reuben in een joodse deli.
* Dim sum in Chinatown
* Chili dog en pretzels van straatverkopers
* Avondje Little Italy
Nou vooruit, toch wat namen:
* PDT, de speakeasy cocktailbar met naastgelegen gourmet hot dog restaurant
* Momofuku, keuze uit drie locaties
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik kan genieten van een lekkere kipsate in een goed eetcafe, maar ook van de uitdaging qua smaken in sommige meer high end restaurants. Het is maar net waar je zin in hebt.quote:Op zondag 15 april 2018 21:46 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar even zonder gekkigheid: inderdaad hoor. Gewoon voedsel met nog een lekker toetje ook voor sympathieke beprijzing. Dat mag ik graag zien. Ik vertegenwoordig daarmee de low-end groep die de "doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeker met voedsel" stroming vertegenwoordigt. Dat is een stroming die steeds invloedrijker wordt trouwens.
We kregen een combi van vega, vlees en vis. Daar kun je normaal 1 uit kiezen, maar kozen voor dit.quote:Op donderdag 26 april 2018 15:37 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, Krea.
Vind alleen de combinatie van Black Angusbeef met gerookte makreel een beetje vreemd.
Veel gefrituurd, niet?quote:Op zaterdag 12 mei 2018 16:55 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ][
Waar?
Sylt Seafood op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. (naast de Burgeclub)
Wanneer?
Een keer begin april en begin mei
Wat at je?
Thaise mosselen, mosselen met roquefort, (slip)tong, kibbeling, garnalenkroket, kreeft, crabcakes, inktvisringetjes, friet. Meer daarover hier: https://robinuit.wordpress.com/2018/05/12/sylt-seafood-rotterdam/
Impressie?
Leuk tentje, niet veel pretenties, ze willen fastfood seafood serveren. Goed eten voor een redelijke prijs.
Kosten?
Beide keren niet meer dan 80 euro voor zijn tweetjes met een flesje wijn erbij.
Cijfer?
8,5
De kibbeling, de kroket en de friet ja. Verder de calamares, maar die had ik niet. Zal euh 8% van de gerechten op de kaart zijn.quote:
Niet persé.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 17:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De kibbeling, de kroket en de friet ja. Verder de calamares, maar die had ik niet. Zal euh 8% van de gerechten op de kaart zijn.
Is dat een dingetje voor je?
Overrated en overpriced troep vind ik het persoonlijk. Snap de hype totaal niet. Die burgers zelf vind ik ook helemaal niks..net als die smakeloze dunne dingen van de McDonaldsquote:Op maandag 21 mei 2018 16:50 schreef Black_Baron het volgende:
Ben zojuist bij Five Guys in Leidsche Rijn Centrum geweest.
Heb daar een hamburger (a 8,50) en een gedeeld patatje op.
Vond het erg klef allemaal. Niet voor herhaling vatbaar. Maar mss vinden anderen het juist wel heel lekker.
Ja. Dat broodje was zo slap. En het vet droop er af. Niet mijn ding.quote:Op maandag 21 mei 2018 16:54 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Overrated en overpriced troep vind ik het persoonlijk. Snap de hype totaal niet. Die burgers zelf vind ik ook helemaal niks..net als die smakeloze dunne dingen van de McDonalds
Ziet er prima uit.quote:Op maandag 23 april 2018 21:02 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Stazione Pazzo, Soestduinen
Wat at je?
Het vaste 2-gangen lunchmenu:
• Focacia vooraf
• Polenta met Ragú
• Diamanthaas met jonge spinazie en een soort pesto/Salsa verde.
Impressie?
Simpele maar perfect klaargemaakte italiaanse keuken. De diamanthaas was prachtig rose van binnen, flink wat jus met olijfolie en de Polenta zijdezacht en smeuig. Een beetje zoals je bij de denkbeeldige perfecte Mama in Italië verwacht te kunnen eten. De focacia was zonder meer de lekkerste die ik ooit heb gehad, tikje krokant bovenop en tegelijk vol smaak van de olijfolie.
De bediening was net een tikje minder, vriendelijk maar af en toe een beetje slijmerig en tegelijk vergeetachtig. Er werd wel vriendelijk gevraagd of we nog wat brood wilden, maar dat kwam nooit opdagen. Op mijn vraag of er truffelolie in de ragu zat, zou dat even in de keuken nagevraagd worden, het antwoord kwam echter nooit bij mij terecht.
Kosten?
81 ,- voor 2 personen, inclusief 2 koffie, een glas wijn en een grote fles water.
Cijfer?
7,5. Het eten is perfect in zijn simpelheid, de bediening is niet per se verkeerd maar zou wel wat beter kunnen.
Leuk dat het jou gesmaakt heeft en ziet er wel oke uit vind ik.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 16:55 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Sylt Seafood op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. (naast de Burgeclub)
Wanneer?
Een keer begin april en begin mei
Wat at je?
Thaise mosselen, mosselen met roquefort, (slip)tong, kibbeling, garnalenkroket, kreeft, crabcakes, inktvisringetjes, friet. Meer daarover hier: https://robinuit.wordpress.com/2018/05/12/sylt-seafood-rotterdam/
Impressie?
Leuk tentje, niet veel pretenties, ze willen fastfood seafood serveren. Goed eten voor een redelijke prijs.
Kosten?
Beide keren niet meer dan 80 euro voor zijn tweetjes met een flesje wijn erbij.
Cijfer?
8,5
Wij gaan regelmatig naar Saigon, volgende keer deze eens proberenquote:Op zondag 3 juni 2018 18:37 schreef FlipjeHolland het volgende:
Waar?
Kimmade Food Village, Utrecht (tegenover bioscoop Rembrandt)
Wanneer?
Gisteren, na bij de film Solo geweest te zijn.
Wat at je?
Als voorgerecht Tom Ga (een verse spring roll met gemarineerde kip, garnaal, groente en kruiden).
[ afbeelding ]
Als hoofdgerecht Pho Bo (traditioneel Vietnamese noodle soup met rundvlees, vleesballetjes, taugé, groente, kruiden en rode pepers).
[ afbeelding ]
Als nagerecht een cheesecake van passievrucht met een bolletje huisgemaakt ijs. (geen foto helaas)
Impressie?
Prima tent. Een stuk beter dan Saigon op de Voorstraat, waar het personeel meer oog heeft voor elkaar dan de klant. Snelle bediening ook. De Pho Bo deed me met weemoed terugdenken aan mijn reis door Vietnam. Deze kwam heel dichtbij hoe ze 'm daar maken. Aankleding is simpel maar doeltreffend. Bediening was een beetje nors (ook iets typisch Vietnamees), maar aardig. Als je geen Engels kunt kan dat een probleem zijn; niet iedereen spreekt daar Nederlands. Wil je Vietnamees eten ga dan naar Kimmade en niet naar Saigon. Ze hebben ook een piepklein tentje op de Mariaplaats, maar daar kun je niet reserveren.
Kosten?
57 euro voor 2 personen, wat imo erg redelijk is. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Cijfer?
8,5
Ik ben erg te spreken over Kimmade. Ze benaderen de authentieke Vietnamese gerechten beter dan Saigon. Die is na al die jaren toch wat vernederlandst qua smaak en ingrediënten. Bovendien moesten we de laatste keer bij Saigon ontzettend lang wachten op ons hoofdgerecht (zo'n 50 minuten) en moest ik 3x vragen waar onze drankjes bleven.quote:Op zondag 3 juni 2018 20:22 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Wij gaan regelmatig naar Saigon, volgende keer deze eens proberen
Die ga ik dan ook een keer uitproberen. Van Saigon was ik niet echt onder de indruk.quote:Op zondag 3 juni 2018 20:29 schreef FlipjeHolland het volgende:
[..]
Ik ben erg te spreken over Kimmade. Ze benaderen de authentieke Vietnamese gerechten beter dan Saigon. Die is na al die jaren toch wat vernederlandst qua smaak en ingrediënten. Bovendien moesten we de laatste keer bij Saigon ontzettend lang wachten op ons hoofdgerecht (zo'n 50 minuten) en moest ik 3x vragen waar onze drankjes bleven.
Leuk, en ik wil hun restaurant ook eens bezoeken. Tot dusver ben ik alleen op de Mariaplaats geweest om iets af te halen. De eerste keer geweldig gegeten, en daarna lange tijd niet meer geweest omdat het daar een beetje lastig wachten is....in het restaurant is het te klein en als je buiten wacht sta je in een drukke smalle winkelstraat ehm..nogal in de weg.quote:Op zondag 3 juni 2018 18:37 schreef FlipjeHolland het volgende:
Ze hebben ook een piepklein tentje op de Mariaplaats, maar daar kun je niet reserveren.
Bedele beer is gewoon Heineken.quote:Op maandag 4 juni 2018 10:04 schreef Molleman het volgende:
Waar?
Gezana in Eindhoven (Eritrees / Ethiopisch restaurant)
Wanneer?
Gisteren, vriend van mij was jarig en hem getrakteerd.
Wat at je?
Gored-Gored
Medium gebakken rundvlees (kogelbiefstuk) pittig gekruid in boter met verse Eritrese Feta kaas.
Alicha B’Siga
Gestoofd lamsvlees met sappig alicha saus (Groentemix van aardappel, wortelen, sperziebonen en spitskool). Mild gekruid.
Vegan Mix
Combinatie van verschillende vegetarische en veganistische gerechten.
Dit met Enjera (pannenkoeken waarmee je het eten met je handen eet) en salade. Dit allen op een grote schaal om samen op te eten. Het was ruim voldoende om met zijn drieën van te kunnen eten. Hebben er ook meer dan een uur over gedaan om de schaal (zo goed als) leeg te kunnen krijgen.
[ afbeelding ]
Daarnaast een lokaal Ethiopisch bier.
[ afbeelding ]
Tussendoor kwamen ze nog langs met zojuist handmatig gebrande koffie om te laten ruiken, even later uiteraard de vraag of we een kopje lusten. Dat wilden we uiteraard wel als je die koffie ruikt. In de koffie zat wat gember verwerkt en was heerlijk qua smaak. Daarna hebben we nog afgesloten met een Eritreese likeur, had heel veel weg van een Ouzo, maar dan zoeter.
Impressie?
We hebben geweldig gegeten en zeer goed gedronken.
Kosten?
87 euro voor 3 personen, zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
Cijfer?
9
Hartstikke leuk, maar het is toch degelijk een heel andere smaak. Ze gebruiken echt niet hetzelfde recept, dat proefde ik wel.quote:
Foto's uploaden op imgur.com of iets dergelijks en de links in je reactie zetten tussen [img] en [/img] tags.quote:
Iedereen heeft wel een kantelpunt. Maar denk wel met andere bedragen.quote:Op maandag 4 juni 2018 16:34 schreef Mip1988 het volgende:
Jammer, stevig aan de prijs ook zeg.. Of bestond de rekening grotendeels uit drank?
Ergens is voor mij ook een kantelpunt van wat ik wil betalen voor een etentje. Ben ik daar de enige in?
Eigenlijk boven de zeg ¤75 pp (ja, incl.drank) vind ik het wel mooi geweest. En ik hou echt van lekker eten en uit eten gaan, maar op een gegeven moment remt mijn verstand me af en denk ik voor dit geld had ik zelf heul wat keertjes luxe thuis kunnen eten. Is natuurlijk niet dezelfde belevenis, bediend worden is ook lekker maar toch...
Sorry voor de offtopic![]()
![]()
Ik heb ook een kantelpunt, maar dat ligt eerder rond de 125,- p.p. Rond de 75,- heb ik vaak nog wel het gevoel dat ik het met wat goede wil ook zelf had kunnen maken. En als ik uit ga eten, betaal ik liever meer voor iets dat ik ze echt niet na doe.quote:Op maandag 4 juni 2018 16:34 schreef Mip1988 het volgende:
Jammer, stevig aan de prijs ook zeg.. Of bestond de rekening grotendeels uit drank?
Ergens is voor mij ook een kantelpunt van wat ik wil betalen voor een etentje. Ben ik daar de enige in?
Eigenlijk boven de zeg ¤75 pp (ja, incl.drank) vind ik het wel mooi geweest. En ik hou echt van lekker eten en uit eten gaan, maar op een gegeven moment remt mijn verstand me af en denk ik voor dit geld had ik zelf heul wat keertjes luxe thuis kunnen eten. Is natuurlijk niet dezelfde belevenis, bediend worden is ook lekker maar toch...
Sorry voor de offtopic![]()
![]()
Goeie, daar ga ik zeker heen als ik daar komende zomer op vakantie ben, dank!quote:Op maandag 4 juni 2018 18:27 schreef Mansjester het volgende:
Patat in een wegrestaurant in Scandinavië. Prima stevige patat,genoeg zout. Tien euro voor twee personen (incl. mayo)
8.1
Die kleuren rn compositie van dat aspergegerecht misstaan niet op de cover van een trance-cd'tje uit de jaren 90quote:Op maandag 4 juni 2018 18:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Waar?
C'est ça, Bollenhofsestraat, Utrecht
Wat at je?
Het 5-gangen verassingsmenu. C'est ça heeft elke dag een vast menu maar je kunt wel aangeven of ze ergens rekening mee moeten houden.
- amuse met zoete aardappel en truffel
- Paté, eendenlever, asperge, rode wijnsaus en een soort duxelles
- Kervelsoep met makreel
- Op de huid gebakken zeebaars met aardappel, venkel, peultjes en waterkers.
- kaasplankje
- Creme van mascarpone met een brownie
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie?
Ik had erg goede herinneringen aan C'est ça (ooit een hele leuke tweede date gehad met ondertussen alweer ex-mevrouw Stavromulabeta), dus mijn verwachtingen waren hoog.
Het eten is prima en correct klaargemaakt, maar ook nergens overweldigend. De groenten zijn netjes beetgaar, de klassieke smaakcombinaties kloppen, sauzen mooi van structuur de vis had toen hij uit de pan kwam een lekker knapperig vel.
En dat vel van die vis was dan ook eigenlijk de enige echt negatieve constatering: Eerst bak je een vis prachtig op de huid, vervolgens gooi je een plens vochtige groenten erboven op. Erg zonde omdat alleen nog maar de staart knapperig was en de rest van de huid in een kleffe bedoening was veranderd. Ik vraag me af of de kok daar gewoon niet over nagedacht heeft of het optische toch belangrijker vond dat het gustatieve.
De enige echte verrassing was het toetje: Een op zich zelf net te droge brownie die perfect in balans werd gebracht door het romige van de mascarponecreme. Daarvan vraag ik me echter weer af of die net te droge brownie een absoluut geniale ingeving van de kok was of gewoon toeval. Ik hoop het eerste, gezien de relatief veilige behoudenheid van de gerechten vrees ik het tweede.
Ook leuk was dat bij het wijnarrangement tussen de echte wijnen door een Pruneaux de Bourgogne kwam. Verder waren de wijnen in het arrangement oké, voor 5,50 per glas hoor je me zeker niet zeuren, maar ik had met alle liefde een euro extra per glas betaald voor een net iets verrassendere wijn. Het was nu een beetje het bovensegment van de supermarkt.
De bediening wist de balans tussen informeel en formeel goed te vinden, had kennis van zaken en was alleen een beetje chaotisch (eerst 10 minuten met een leeg glas rondkijken, wachten, oogcontact zoeken ... en vervolgens binnen 30 seconden na elkaar 2 verschillende personen die niet door hadden dat hun collega net wegliep.) Maar dat valt te overleven
Al met al een prima restaurant, geen negatieve dingen, alles was lekker, maar het had van mij iets meer boven de middelmaat uit mogen steken.
Waar andere restaurants wel iets van kunnen leren, is dat je gewoon pro-actief kraanwater aangeboden krijgt.
Kosten?
140,- voor 2 personen, inclusief apperatief, 5 gangen en wijnarrangement.
Cijfer?
7,5
Geen probleem,geniet ervan alvast!quote:Op maandag 4 juni 2018 19:37 schreef Molo het volgende:
[..]
Goeie, daar ga ik zeker heen als ik daar komende zomer op vakantie ben, dank!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |