abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_176470451

Het topic voor degenen die al vaker dachten "ik zou ook wel wat bitcoin willen kopen maar ik heb echt geen fluw benul waar ik moet beginnen". Het topic voor de absolute n00b-vragen. De basis. De eerste stappen. De sprong in het diepe. Enzo.

Op het moment dat ik dit topic maak ben ik zelf net een maand geleden begonnen. Ik wist NIETS, had geen benul van exchanges, wallets, altcoins. Nul. Ben toen wat rond gaan vragen bij de meer ervaren mensen op FOK! Daarna ben ik veel tutorial YouTube video's gaan kijken en veel gaan lezen op allerlei sites over deze onderwerpen.

Om jullie deze allereerste begin-uitzoekerij te besparen is hier dus nu dit topic. Je eerste stappen in de cryptowereld beginnen hier. Succes!

Disclaimer: zoek ook vooral dingen zelf uit. Verdiep je erin. Want het is nooit weg om nieuwe dingen te leren en een beetje in het wilde weg met crypto bezig gaan is nogal gevaarlijk. EN DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN. Want je kunt het zomaar kwijt zijn als je ergens een verkeerde stap zet. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Investeer alleen geld dat je eventueel kunt verliezen zonder dat dat te veel kwaad kan. En BEGIN MET WEINIG.


Meteen even een misverstand uit de wereld helpen, je hoeft echt geen hele bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven koop je 0.03230288 bitcoin voor 100 euro.

BITCOIN KOPEN MET IDEAL
Het allermakkelijkst als beginner om aan bitcoin te komen is simpelweg kopen met Ideal op bijvoorbeeld www.bitonic.nl Er zijn ook goedkopere opties maar die zijn nu te ingewikkeld om nu uit te leggen, probeer je eerste stappen eerst maar met een klein bedrag op deze manier. Later kan je het altijd nog uitbreiden als je het een beetje onder de knie hebt.

Als je BTC koopt heb je een 'adres' nodig waar zij je gekochte BTC naartoe kunnen sturen. Er zijn nu twee opties: 1) je BTC naar een exchange laten sturen waar je er andere coins mee kunt aankopen, of 2) je BTC naar een wallet op je computer laten sturen om simpelweg te bewaren zonder er iets mee te doen.

quote:
Aanvullende belangrijke beginnerstip van kthxbye:
bij nieuwe adressen, transacties: altijd eerst een testbedrag overmaken (0.1 of 1 coin bijv). Komt die goed aan, dan pas de rest overmaken!!
Optie 1. Je wilt met je aangekochte BTC op een exchange andere coins kopen.
In dit geval kan je de aangekochte BTC door Bitonic rechtstreeks naar de exchange laten sturen. (Een exchange is zeg maar de markt waar je met je BTC andere coins kunt kopen). Ik koos Bittrex als exchange als beginner, die werd me aangeraden en het is een exchange die goed bekend staat en gemakkelijk in gebruik is.

- Maak een account aan op www.bittrex.com
- Ga daarna in je account naar Wallets in het menu
- Klik vr BTC op de +

Je krijgt nu dit scherm te zien:- Kopieer het adres dat er in jouw scherm verschijnt
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- Na een tijdje (dit kan 5 minuten duren maar ook 30 minuten of langer) zie je op Bittrex op de Wallets-pagina meer naar onderen bij Pending Deposits je deposit verschijnen. Deze heeft een aantal confirmations nodig (dit gaat vanzelf) en kan even duren.
- Je ziet vanzelf achter BTC in je Wallets het aantal BTC verschijnen dat je kocht.

Optie 2. Je wilt je BTC naar een wallet op je computer sturen om te bewaren.
Ik heb na aanraden en inlezen gekozen voor de Electrum wallet. Deze heb ik op m'n computer genstalleerd om daarin het gedeelte BTC op te slaan waar ik niet mee wil handelen/aankopen, dus dat ik gewoon wil bewaren voor als het ooit een zestienziljoen euro waard is (dromen mag).

- Download de desktop wallet Electrum via https://electrum.org/#download
- Creer tijdens de set-up een nieuwe wallet
- LET OP: je krijgt tijdens dit proces een seed. Dit is een zin van een flink aantal woorden, bijvoorbeeld "chipmunk away person green sea coffee"' en dan nog wat woorden. schrijf deze zin over op een A4-tje, kopieer minimaal dertien keer of alles klopt, bewaar dit A4-tje met je leven of in elk geval op een veilige plaats waar je het terug kunt vinden. Mocht ooit je computer crashen ben je dan niet je BTC kwijt maar kan je met deze seed je wallet terugkrijgen. Heel belangrijk dus. Controleer nog maar even een veertiende keer.
- Onthoud uiteraard ook het gewone wachtwoord dat je aan je wallet hebt gegeven!
- Na het installeren klik je in je wallet op het tabblad "Receive"

Je krijgt nu dit scherm:- Kopieer het receive-adres
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP.
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd.
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt.
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- In je Electrum wallet zie je na een tijdje (kan 5 minuten duren maar ook 30) op het tabblad "History" een unconfirmed storting staan. Na nog een tijdje wachten op de confirmations - gaat vanzelf - zie je het aantal BTC in je wallet verschijnen dat je hebt aangekocht.

Bitcoins offline bewaren:
paper wallet of hardware wallet

Een paper wallet is een bitcoin wallet op papier. Dit is naast de hardware wallet de veiligste manier om je bitcoins te bewaren omdat eventuele hackers zo niet via het web bij jou wallet kunnen komen. De bitcoins kunnen zo dus alleen fysiek en niet meer online gestolen worden. Het idee van een paper wallet is dat je je private key op papier zet en zorgt dat het online niet meer aanwezig is. Je kan deze wallet in een kluis of een andere veilige plek bewaren.
Ook bestaan er apparaatjes waarop je je BTC op kunt slaan.
Over zowel de paper wallet (hoe het werkt, hoe aan te maken etc) en de hardware wallet kan je in onderstaand artikel alles lezen:

http://hardwarewallet.nl/paper-wallet/


Je hebt hierboven kunnen lezen hoe je BTC op de exchange Bittrex kunt krijgen. Als je daar eenmaal BTC hebt staan kan je er andere coins mee kopen. Welke coins je moet kopen kan niemand je vertellen. Dat is een kwestie van veel inlezen, meelezen op FOK! bij de meer ervaren mensen etc. Ik heb zelf bv op Twitter een crypto-lijst aangemaakt om mensen te volgen waarvan ik het idee had dat ze weten waar ze over praten. Geen idee of ze dat echt allemaal weten, maar het is sowieso leuk en interessant om te volgen en je kunt er altijd ideen van krijgen.

Goed. Op Bittrex zie je op de homepage de 'markets'. Als je daar iets wilt kopen met je BTC klik je op de market page van de betreffende coin. Je ziet daarna bovenaan een grafiek met het verloop van de koers. Je kunt deze instellen op verschillende tijdsbestekken, dus het verloop van het laatste uur, week, maand etc.
Direct onder de grafiek zie je de laatst getrade prijs en de meest actuele koop/verkoopprijs. Dit zie je als je even blijft kijken steeds veranderen.

Daaronder zie je een BUY en een SELL scherm.

Dr weer onder zie je het orderbook. Links BUY, rechts SELL. Links bovenaan dus de hoogste prijs die een andere koper op dat precieze moment voor die coin wil bieden. Rechts bovenaan de laagste prijs wat iemand op dat moment voor zijn/haar coin vraagt. Je ziet dit constant veranderen.

HOE KOOP IK DIE COINS
LET OP: dit plaatje heb ik gewoon van internet geplukt, dit is dus geen coin die ik adviseer ofzo. Gewoon een voorbeeld.- Vul bij Units in hoeveel coins je wilt kopen
- Klik daaronder bv op ASK, dan vult ie automatisch de vraagprijs van dat moment in. Of, als je de vraagprijs helemaal niet wilt betalen maar minder, klik je op BID en kies het bedrag dat je wilt betalen.
- Onderaan het venster verschijnt het totaalbedrag aan BTC dat je kwijt bent voor deze aankoop.
- Als je de vraagprijs wilde betalen krijg je waarschijnlijk meteen een groene melding in beeld met 'BUY ORDER FILLED'. Als je lager hebt geboden zie je je geboden prijs in het Orderbook verschijnen met een sterretje erachter wat jouw geboden bedrag is. Mocht je prijs omlaag gaan kom je uiteindelijk een keer aan de beurt. Daarna krijg je de aankoopmelding. Het kan ook zijn uiteraard dat de prijs blijft stijgen, dan kan je uren/dagen wachten tot de prijs ooit zakt en gaat je aankoop er alsnog door. Of je kunt iets lager op de pagina onder het Orderbook bij "Open Orders"je order annuleren door op het rode kruisje erachter te klikken.Helemaal onderaan de pagina (scroll scroll) vind je je afgesloten orders van die betreffende coin. Zo kan je precies zien hoeveel je ervan hebt gekocht of verkocht.
- Verkopen gaat hetzelfde als hierboven maar dan uiteraard via het SELL scherm en een ASK prijs.

Hier even e.e.a. in bewegend beeld:


WAAR BLIJVEN DIE COINS?
Als je op Bittrex op Wallets klikt zie je exact hoeveel je van welke coin op dat moment hebt.

PROBEREN WINST TE MAKEN
Lees je in, wat zijn de interessante coins van dat moment, koop er een paar. Nogmaals: begin met weinig als beginner! Als je dan een fout maakt en verlies maakt is dat niet zo erg als wanneer je er al je spaargeld tegenaan hebt gesmeten.

Probeer uiteraard altijd in een dip te kopen. Dus check de grafiek, lees mee in topics, wanneer je denkt 'ja nu is hij lekker laag en verwacht ik dat hij gaat stijgen binnenkort' koop je wat van die coins.

Je kunt na je aankoop twee dingen doen. Als je veel tijd en zin hebt dan blijf je in de uren/dagen/weken na aankoop zeer regelmatig het verloop van die koers volgen. Zodra je vindt dat je genoeg winst maakt verkoop je ze. Of een deel van je coins, net wat je wilt. Als de coin in prijs daalt na je aankoop paniek dan niet meteen. Koersen gaan nou eenmaal naar boven en naar beneden, dat is normaal. Wacht dan een tijdje tot de koers weer boven je aankoopbedrag is. Onthou: JE MAAKT PAS VERLIES ZODRA JE ONDER JE AANKOOPBEDRAG VERKOOPT. Nu denk je waarschijnlijk 'ja, duh...', maar veel mensen (lees: beginners en paniekvogels) (lees: ik ook, vooral in het begin) schrikken zich een ongeluk zodra de koers daalt na aankoop. Onthou dan dat je er toch maar om te proberen met weinig geld in bent gestapt - als je naar me geluisterd hebt tenminste - en nogmaals, dat je pas verlies hebt zodra je hebt verkocht voor minder dan je aankoop. Wacht dus gerust even tot het weer stijgt.
Hou het wel in de gaten, want als de coin echt lange tijd alleen maar blijft dalen (bijvoorbeeld door slecht nieuws in de media/Twitter over die coin) probeer dan je verlies te beperken.

Wat je ook kunt doen is BUY en SELL orders plaatsen uiteraard. Dus als je een coin hebt aangekocht op een bepaald bedrag bepaal je daarna (als je geen zin hebt om steeds de koers te volgen) een punt waarop de exchange voor jou automatisch je coins verkoopt voor een bepaalde prijs. Daarvoor vul je in het SELL venster het aantal coins in dat je wilt verkopen en de prijs die je ervoor wilt hebben. Plaats je die order dan worden ze automatisch verkocht voor je zodra die prijs bereikt is.

Omgekeerd werkt dat ook, als je bv wilt dat je coins automatisch verkocht worden als ze onder een bepaalde prijs komen (om je verlies te beperken). Stel dit niet te krap in onder je aankoopprijs, want stel dat de koers eerst even daalt na aankoop en daarna stijgt en onderweg tikt ie je verkoopprijs aan, dan worden ze automatisch verkocht voor die lage(re) prijs terwijl je - als je even gewacht had - wl winst had kunnen maken. Zelf gebruik ik deze optie dan ook nooit. Ik kies er tot nu toe altijd voor om zelf om de zoveel tijd de koers even te checken en om bv op Twitter de hashtag van die coin te volgen. Maar mocht je het wel willen werkt het als volgt:Kies in je Sell scherm op de pagina van die coin bij Type voor "Conditional". Kies bij Condition daaronder voor "Less than or equal to" en vul je prijs in waarvoor je absoluut wilt verkopen zodra je coin onder die prijs komt. Maar nogmaals, ik gebruik dit zelf nooit.HOU BIJ TRANSACTIES REKENING MET DE FEE
Bittrex krijgt per transactie een fee. Even een Nijntje-voorbeeld:
Stel je koop 10 coins voor 0.00030000 per stuk. Dan zie je in je controle-scherm nadat je alles bij je BUY order hebt ingevuld de fee staan voordat je definitief op BUY klikt. Dus stel je bent in dit geval 10 x 0.00030000 = 0.0030000 btc. kwijt en plus een fee is je totale bedrag dan bv 0.0030100. (Nogmaals, voorbeeld). Om winst te maken moet je je coins dus verkopen voor een prijs die ook die fee dekt. Klinkt simpel, maar ook daar ging ik de eerste keer mee de mist in, ik wist immers niks, dat wil ik jullie dus besparen. Kijk naar de koers, bepaal een beetje reel punt in de grafiek waarvan je denkt dat hij die binnenkort wel zou kunnen bereiken. Vul dat verkoopbedrag in je SELL scherm en het aantal coins dat je verkoopt. Dan zie je automatisch onderaan dat scherm wat het totaalbedrag is dat je dat oplevert. Check de eerste keer dus vooral even of dat wel mr is inclusief fee dan wat je ervoor betaald hebt, anders ben je volledig voor de kat z'n viool aan het kloten. Geen dank, leer van mijn fouten.


** DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
** Begin in het klein
** Schiet niet direct in de paniek als de koers daalt
** Deze markt is zo onvoorspelbaar als de pest
** Controleer echt altijd die lange adressen goed als je btc verplaatst van bv wallet naar exchange

** Als je meeleest in andere topics hier wat veelgebruikte afkortingen:
FOMO betekent Fear Of Missing Out (als je een koers enorm omhoog ziet schieten en je denkt "oh god dat mag ik niet missen al die winst!!"en snel ook wat koopt maar dat dan blijkt dat de stijging net klaar is en jij veel te hoog hebt aangekocht.
FUD betekent Fear, Uncertainty, and Doubt "oh god ik heb net aangekocht en nu daalt de koers dus omg omg omg omg omg nagelbijt rode vlekken in mijn nek straks ben ik alles kwijt dus ik verkoop het maar snel met verlies". Je maakt pas verlies op het moment dat je onder je aankoop verkoopt, weet je nog?
HODL betekent Hold. Als in houwe-die-zooi, van afblijven met je tengels na aankoop, bewaren en een tijdje niet naar omkijken.

** Sommige mensen in dit forum zijn flink ervaren in deze wereld en willen je soms best even op weg helpen met wat algemene dingen, maar NIEMAND kan je vertellen wat je precies moet doen of kopen om winst te maken. Die gok en uitzoekerij is aan jou zelf.

Eventueel interessante linkjes om ook eens te bekijken:
https://coinmarketcap.com
https://tradeblock.com/bl(...)preting-order-books/
https://www.coinpursuit.com/pages/top-10/
https://cryptopotato.com/(...)ng-bitcoin-altcoins/
http://metacoin.co/fomo-fud-pump-dump-trading-caveats

Veel plezier en succes.
En wacht nog heel even met het bestellen van die nieuwe auto.

PS nog even n disclaimer: ik ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor jullie fouten, mijn fouten, fouten in bovenstaande tekst of welke fout dan ook. :+
pi_176471410
Misschien Blockfolio en Delta vermelden in de OP? "Met welke app kan ik mijn portfolio makkelijk volgen?" Goede OP verder.

En misschien n00bs uitleggen dat ze beter litecoin of ether kunnen halen (bijv. coinbase) en dan omruilen op een exchange ivm fees.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 16:03:34 #3
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_176476718
Na 100% rendement te hebben gestaan en te hoog hebben ingekocht sta ik weer quitte. Mijn idee is om mijn (goed gespreide) portefeuille gewoon te holden voor een aantal jaar, op z'n minst. Niet ingaan op nieuwe hypes en niet traden.
Wat is jullie ervaring met deze 'tactiek'? Je ziet dat op lange termijn de meeste coins echt wel groeien
:')
pi_176482311
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 16:03 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Na 100% rendement te hebben gestaan en te hoog hebben ingekocht sta ik weer quitte. Mijn idee is om mijn (goed gespreide) portefeuille gewoon te holden voor een aantal jaar, op z'n minst. Niet ingaan op nieuwe hypes en niet traden.
Wat is jullie ervaring met deze 'tactiek'? Je ziet dat op lange termijn de meeste coins echt wel groeien
Op lange termijn is bitcoin al gegroeid. Sinds wat is het, 8 jaar lang al? Dat is wat mensen nu juist gek maakt want in het laatste jaar is het nogal meer rendabel geweest dan beleggen in aandelen.

Wat jij stelt doet me denken aan de mensen die een strategie bij roulette hebben en geloven dat ze long term winnen.

Als er iets is wat aan de basis staat van traden is het psychologie. En als daar iets verband mee houdt dan is het wel hypes etc. En dat is juist waar jij niks mee wil doen en denkende dat je dan winst kan maken op basis van..?
pi_176486317
wat zegt een volgend plaatje jullie ten aanzien van het gaan stijgen of dalen van die munt?


Ik probeer het namelijk te begrijpen, maar ik begrijp hier dus uit dat ik kan aannemen dat de koers gaat dalen omdat er meer zijn die willen verkopen als kopen?

Vraag me af of ik het goed begrijp namelijk?

[ Bericht 9% gewijzigd door kree op 13-01-2018 22:38:06 ]
De intonae van het stemgeluid is normaal. Er zijn geen zichtbare of merkbare somasche equivalenten van angst. Het bewustzijn is helder, de orintae in trias is intact en de concentrae is ongestoord
pi_176487264
Daar zou ik niet naar kijken... dat is niet eens daytrading meer. Daar tuur je naar als het om centenwerk gaat.

Ik zou de Binance app op je foon -desktop bedoel ik natuurlijk- zetten en dan voornamelijk hier naar kijken:

But that's just me. Weinig over te zeggen nu... 't is een beetje niks. Aan 't consolideren. Maar verwacht weer een up.

[ Bericht 7% gewijzigd door shiz op 13-01-2018 23:22:07 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_176487615
quote:
3s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 22:29 schreef kree het volgende:
wat zegt een volgend plaatje jullie ten aanzien van het gaan stijgen of dalen van die munt?
[ afbeelding ]

Ik probeer het namelijk te begrijpen, maar ik begrijp hier dus uit dat ik kan aannemen dat de koers gaat dalen omdat er meer zijn die willen verkopen als kopen?

Vraag me af of ik het goed begrijp namelijk?
Er wordt zoveel aan spoofing en wash trading gedaan op beurzen dat zulke grafiekjes geen betrouwbaar beeld geven van wat de markt wil.
pi_176487769
quote:
3s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 22:29 schreef kree het volgende:
wat zegt een volgend plaatje jullie ten aanzien van het gaan stijgen of dalen van die munt?
[ afbeelding ]

Ik probeer het namelijk te begrijpen, maar ik begrijp hier dus uit dat ik kan aannemen dat de koers gaat dalen omdat er meer zijn die willen verkopen als kopen?

Vraag me af of ik het goed begrijp namelijk?
Voor dat specifieke moment op die exchange wel, maar dat kan vanuit het niets binnen enkele seconden volledig omslaan dus is het eigenlijk geen echte indicator.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_176487859
Thanks allen, weer iets meer geleerd ^O^
De intonae van het stemgeluid is normaal. Er zijn geen zichtbare of merkbare somasche equivalenten van angst. Het bewustzijn is helder, de orintae in trias is intact en de concentrae is ongestoord
pi_176487916
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 23:02 schreef shiznuts het volgende:
Daar zou ik niet naar kijken... dat is niet eens daytrading meer. Daar tuur je naar als het om centenwerk gaat.

Ik zou de Binance app op je foon -desktop bedoel ik natuurlijk- zetten en dan voornamelijk hier naar kijken:
[ afbeelding ]
But that's just me. Weinig over te zeggen nu... 't is een beetje niks. Aan 't consolideren. Maar verwacht weer een up.
Ik ook namelijk met die BCD, ik heb het dik zien stijgen en dalen vandaag, maar mijn vermoeden zegt dat het wel weer iets meer omhoog gaat
De intonae van het stemgeluid is normaal. Er zijn geen zichtbare of merkbare somasche equivalenten van angst. Het bewustzijn is helder, de orintae in trias is intact en de concentrae is ongestoord
pi_176488212
Ja, dat is natuurlijk het 'spel'. Als iedereen dat kon voorspellen, zou iedereen in een Lambo rondrijden. Deze markt is zwaar 'volatile' zoals ze zeggen en er is ook veel hype en gepush om niks. Je moet goed weten wat de tech achter een coin is... het team, big fish die ze ondersteunen en de 'proof of's. Als dat goed zit en je vertrouwen hebt dat wat zij bieden een plek heeft in de markt en verwacht dat dat omhoog gaat (let ook ff op het aantal circulerende en max. supply en de market cap)... dan is daar waarschijnlijk meer te halen dan een gehypte coin waar eigenlijk niet duidelijk van is waar het nou een oplossing voor biedt in de wereld. Ook heb je lui als McAfee die een coin noemen en binnen een minuut de koerst opeens stijgt als een raket. Pure hype, zonder echte aanleiding dus.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  zaterdag 13 januari 2018 @ 23:41:41 #12
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_176488518
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 20:31 schreef TheNightIsFullOfTerrors het volgende:

[..]

Op lange termijn is bitcoin al gegroeid. Sinds wat is het, 8 jaar lang al? Dat is wat mensen nu juist gek maakt want in het laatste jaar is het nogal meer rendabel geweest dan beleggen in aandelen.

Wat jij stelt doet me denken aan de mensen die een strategie bij roulette hebben en geloven dat ze long term winnen.

Als er iets is wat aan de basis staat van traden is het psychologie. En als daar iets verband mee houdt dan is het wel hypes etc. En dat is juist waar jij niks mee wil doen en denkende dat je dan winst kan maken op basis van..?
Normale aandelen groeien over een langere periode, advies voor een fonds oid is ook altijd om gewoon 10 jaar vast te houden en periodiek inleggen. Ik heb zelf een groot stuk in indexaandelen die ik misschien wel ddecennia laat staan.
Geldt die logica voor crypto niet wegens te veel risico?
:')
pi_176488614
Joah, diversify & hodl (alleen niet 10 jaar lang, lol). :P
Maar soms heeft een coin niet veel potentiaal meer om te stijgen... neem een Ripple die al gepiekt heeft en kan je geld misschien beter in nu nog kleinere alt coins gaan zitten die misschien nog een 10x stijging zien o.i.d..
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  zondag 14 januari 2018 @ 07:14:25 #14
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_176492641
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 23:45 schreef shiznuts het volgende:
Joah, diversify & hodl (alleen niet 10 jaar lang, lol). :P
Maar soms heeft een coin niet veel potentiaal meer om te stijgen... neem een Ripple die al gepiekt heeft en kan je geld misschien beter in nu nog kleinere alt coins gaan zitten die misschien nog een 10x stijging zien o.i.d..
Ik heb bcc, salt, omg maar toch het meeste in ripple (deel gekocht voor 0,90, deel voor 2,70 ofzo)

Waarom zou ripple niet 10x stijgen dan?
:')
pi_176492859
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 07:14 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Ik heb bcc, salt, omg maar toch het meeste in ripple (deel gekocht voor 0,90, deel voor 2,70 ofzo)

Waarom zou ripple niet 10x stijgen dan?
BITCONNECCCCTTTT

Doe die aub snel weg... :+
pi_176494302
Nice topic. Thanks voor de basis :)
Ik zie trouwens dat Bittrex al sinds december geen nieuwe leden meer aanneemt.
Zijn er goeie alternatieven? (vast wel natuurlijk, maar ik bedoel met weinig extra kosten)
pi_176494451
En begrijp ik het goed dat je eerst bitcoins dient te kopen, die naar je wallet, dan naar exchange, en dan bitcoin verkopen op de exchange zodat je andere coins kunt kopen?

of kun je ook direct andere coins kopen
pi_176495089
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 10:50 schreef Lonsje het volgende:
Nice topic. Thanks voor de basis :)
Ik zie trouwens dat Bittrex al sinds december geen nieuwe leden meer aanneemt.
Zijn er goeie alternatieven? (vast wel natuurlijk, maar ik bedoel met weinig extra kosten)
Binance? Of heeft die nog steeds een ledenstop? Anders Ku.
pi_176495109
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 10:57 schreef Lonsje het volgende:
En begrijp ik het goed dat je eerst bitcoins dient te kopen, die naar je wallet, dan naar exchange, en dan bitcoin verkopen op de exchange zodat je andere coins kunt kopen?

of kun je ook direct andere coins kopen
BTC kan. Direct ETH ook. Gewoon rechtstreeks naar je exchange kan ook.

En bitcoin verkopen zodat je andere kunt kopen is het niet echt. Het is meer dat je btc verruilt tegen alt coins.
  zondag 14 januari 2018 @ 11:34:43 #20
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_176495316
En VEN houdt m'n portfolio weer op groen vandaag... :')
pi_176495323
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 10:50 schreef Lonsje het volgende:
Nice topic. Thanks voor de basis :)
Ik zie trouwens dat Bittrex al sinds december geen nieuwe leden meer aanneemt.
Zijn er goeie alternatieven? (vast wel natuurlijk, maar ik bedoel met weinig extra kosten)
Binance en Kucoin zijn prima! :)
  zondag 14 januari 2018 @ 11:45:15 #22
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_176495512
Heeft iemand nog ergens een website of post die beschrijft wat VEN zo goed maakt?
pi_176495559
Ok top! En alt coins zijn alternative coins?
pi_176495757
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:45 schreef Chaes het volgende:
Heeft iemand nog ergens een website of post die beschrijft wat VEN zo goed maakt?
pi_176497213
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 07:14 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Ik heb bcc, salt, omg maar toch het meeste in ripple (deel gekocht voor 0,90, deel voor 2,70 ofzo)

Waarom zou ripple niet 10x stijgen dan?
Omdat 'ie dan 3x zoveel waard zou zijn als Bitcoin nu is misschien? :') _O-
https://coinmarketcap.com
Never gonna happen natuurlijk. Die $3 passeren was voornamelijk op hype. Misschien dat 'ie nog eens rond de 3-5 USD wordt, maar iets anders kun je wel vergeten. Kun je beter een coin hebben met meer stijgpotentiaal dan zo'n beetje 2x z'n huidige koers.

Mijn portfolio is lekker divers. ICX, NEO, VEN, WTC, OMG, REQ, TRX, NAV, EOS, XVG, BNB, ADA, APPC, WABI, QSP, QTUM, SALT, ELF, XMR, LSK, XRP, MTH, XLM, DRGN, SUB, XRB en andere. Spreid je winkansen (en risico).

The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_176498810
Kan ik in mijn waves wallet litecoins swappen naar waves? Of moeten ze dan al als waves naar waveswallrt gestuurd worden?
pi_176499410
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 10:50 schreef Lonsje het volgende:

Ik zie trouwens dat Bittrex al sinds december geen nieuwe leden meer aanneemt.

Ik dacht dat ze vanaf morgen weer registraties toelaten
Moeten zij weten
pi_176499717
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 14:34 schreef Dassen123 het volgende:
Kan ik in mijn waves wallet litecoins swappen naar waves? Of moeten ze dan al als waves naar waveswallrt gestuurd worden?
Ja, op de DEX, Litecoin kan je daar direct verkopen voor Waves en elke andere aanwezige unit.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_176501486
Op Binance heb je soms wat restjes over van een coin (dust). Kun je daar nog iets mee doen?
Moeten zij weten
pi_176501593
quote:
7s.gif Op zondag 14 januari 2018 17:02 schreef H0D3NPYL het volgende:
Op Binance heb je soms wat restjes over van een coin (dust). Kun je daar nog iets mee doen?
verkopen op de BNB markt (dus tegen BNB ipv BTC) ? :P
pi_176524904

Goede voorlichting kan ook geen kwaad in deze reeks.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_176525261
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 18:53 schreef chroestjov het volgende:

Goede voorlichting kan ook geen kwaad in deze reeks.
die youtube meuk kijk ik al niet naar om de redenen die hij al aangeeft.
ik doe gewoon mijn eigen ding na eigen "onderzoek"

verlies ik daarmee geld is het pech hebben.....ik ga ook niet panic sellen of dikke FOMO ergens in, verlies ik daarmee geld, het zal best maar ik kan wel relaxed slapen en naar de sportschool.

er gaan nog heel veel mensen een heleboel geld verliezen in crypto in de aankomende jaren helaas net zoals met de beurzen en BUX en nog tig voorbeelden....
  maandag 15 januari 2018 @ 20:32:39 #33
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_176527519
Ik heb sinds dit weekend een accountje op Binance. Nu wil ik wat daytraden, niks spectaculairs qua verwachtingen, maar vooral om even te zien hoe het werkt enzo. Maar ik ben nu twee dagen op rij ingestapt in een munt. Ik koop er 50 voor xx ETH, en krijg er 49,950. Dat komt de fees, dat begrijp ik ook. Maar vervolgens als ik verkoop kan ik er maar 49 verkopen en blijf ik dus met die restjes van 0,950 zitten. Als ik 100% selecteer bij de sell order dan rond die het ook automatisch af.

Nu zal het iets te maken hebben met de fees, maar hoe zorg ik ervoor dat als ik opdracht geef voor 50 coins ik ook echt 50 coins krijg en niet 0.05% inlever. Wat op deze manier krijg ik een aardig sleepnet aan waardeloze coins waar ik niks meer mee kan qua handelen. Moet ik dan een BNB coin aanschaffen? Of werkt dat anders?
Democracy is so overrated
pi_176528340
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 20:32 schreef RoelerMF het volgende:
Ik heb sinds dit weekend een accountje op Binance. Nu wil ik wat daytraden, niks spectaculairs qua verwachtingen, maar vooral om even te zien hoe het werkt enzo. Maar ik ben nu twee dagen op rij ingestapt in een munt. Ik koop er 50 voor xx ETH, en krijg er 49,950. Dat komt de fees, dat begrijp ik ook. Maar vervolgens als ik verkoop kan ik er maar 49 verkopen en blijf ik dus met die restjes van 0,950 zitten. Als ik 100% selecteer bij de sell order dan rond die het ook automatisch af.

Nu zal het iets te maken hebben met de fees, maar hoe zorg ik ervoor dat als ik opdracht geef voor 50 coins ik ook echt 50 coins krijg en niet 0.05% inlever. Wat op deze manier krijg ik een aardig sleepnet aan waardeloze coins waar ik niks meer mee kan qua handelen. Moet ik dan een BNB coin aanschaffen? Of werkt dat anders?
Dan moet je inderdaad BNB aanschaffen. Anders blijf je met allemaal kleine restjes over.
  maandag 15 januari 2018 @ 21:02:49 #35
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_176528364
Thanks! Daar maar een muntje van kopen dan :)
Democracy is so overrated
pi_176529081
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:24 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

BTC kan. Direct ETH ook. Gewoon rechtstreeks naar je exchange kan ook.

En bitcoin verkopen zodat je andere kunt kopen is het niet echt. Het is meer dat je btc verruilt tegen alt coins.
Het is wel slim om ETH te kopen, minder fee bij die als bitcoin en via een Exchange omzetten is goedkoper.
De intonae van het stemgeluid is normaal. Er zijn geen zichtbare of merkbare somasche equivalenten van angst. Het bewustzijn is helder, de orintae in trias is intact en de concentrae is ongestoord
pi_176529576
quote:
7s.gif Op maandag 15 januari 2018 21:36 schreef Geralt het volgende:
Status unconfirmed in electrum. Hoe lang duurt dat en kan ik die wallet eenvoudig over zetten naar een andere computer of is dat lastig of val op een hoop met je domme vragen en ga googlen idioot :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_176529606
quote:
7s.gif Op maandag 15 januari 2018 21:39 schreef Geralt het volgende:

[..]

Heb je je seed goed opgeschreven? Dan kun je deze seed overal gebruiken.
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 15 januari 2018 @ 21:42:53 #39
163650 Greys
pi_176529679
quote:
7s.gif Op maandag 15 januari 2018 21:39 schreef Geralt het volgende:

[..]

Heb je de seed zin opgeschreven ergens van je wallet? Want dan is overzetten echt supersimpel, gewoon Electrum op nieuwe computer downloaden en kiezen voor 'herstel wallet met seed' oid.

Hoe lang staat het al op unconfirmed? Heb je iets verzonden of krijg je iets binnen? En als je iets verzonden hebt heb je dan de fee op standaard laten staan of lager gezet.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_176529760
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 21:42 schreef Greys het volgende:

[..]

Heb je de seed zin opgeschreven ergens van je wallet? Want dan is overzetten echt supersimpel, gewoon Electrum op nieuwe computer downloaden en kiezen voor 'herstel wallet met seed' oid.

Hoe lang staat het al op unconfirmed? Heb je iets verzonden of krijg je iets binnen? En als je iets verzonden hebt heb je dan de fee op standaard laten staan of lager gezet.
Ik heb iets ontvangen. De seed heb ik opgeschreven, dat zijn die 12 woorden toch? Die heb ik.

Ga ik morgen ff op een andere computer overzetten dan :)

Nu wil ik ook nog voor eenzelfde bedrag aan ETH kopen eigenlijk. Dat moet weer in een aparte wallet toch? :)

=edit=
Kan ik dan na het herstellen hem van de laptop gewoon uninstallen, of geeft dat dan problemen met de installatie op de pc? :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_176529766
Ow en 15 minuten ofzo.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 15 januari 2018 @ 21:47:47 #42
163650 Greys
pi_176529835
quote:
7s.gif Op maandag 15 januari 2018 21:45 schreef Geralt het volgende:
Ow en 15 minuten ofzo.
Oh _O-
Dan komt het zo echt wel.

En de seed zijn die woorden ja. Als je dat hebt kan je er alles mee wat je wilt. Wijst echt voor zich.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_176529856
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 21:47 schreef Greys het volgende:

[..]

Oh _O-
Dan komt het zo echt wel.

En de seed zijn die woorden ja. Als je dat hebt kan je er alles mee wat je wilt. Wijst echt voor zich.
Mooi. Nu zoek ik nog een handige app wat ik op mn telefoon kan zetten zodat ik kan zien hoeveel winst of verlies ik heb op dat aantal btc :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 15 januari 2018 @ 21:51:35 #44
163650 Greys
pi_176529973
quote:
7s.gif Op maandag 15 januari 2018 21:48 schreef Geralt het volgende:

[..]

Mooi. Nu zoek ik nog een handige app wat ik op mn telefoon kan zetten zodat ik kan zien hoeveel winst of verlies ik heb op dat aantal btc :)
Blockfolio of Delta even proberen en kijken welke jij prettiger vindt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_176530237
Joe thanks :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_176530243
quote:
7s.gif Op maandag 15 januari 2018 21:48 schreef Geralt het volgende:

[..]

Mooi. Nu zoek ik nog een handige app wat ik op mn telefoon kan zetten zodat ik kan zien hoeveel winst of verlies ik heb op dat aantal btc :)
cryptoport vond ik, eigenlijk via tweakers.
Gratis en werkt met de API’s

Maar er lijkt mij een verschil in te zitten wat de Exchange aangeeft en die app.

Iemand ervaring mee?

[ Bericht 0% gewijzigd door kree op 15-01-2018 23:01:38 ]
De intonae van het stemgeluid is normaal. Er zijn geen zichtbare of merkbare somasche equivalenten van angst. Het bewustzijn is helder, de orintae in trias is intact en de concentrae is ongestoord
pi_176530562
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 20:23 schreef Nashje het volgende:

[..]

Gewoon nog steeds niks binnen op m'n account bij KuCoin :'). Is dit normaal? Vraag aan de kenners.

Etherscan ligt er ook nog eens uit.
Vandaag nog steeds niets. Lees op Reddit dat ze problemen hebben met ETH deposits/withdrawals. Mensen, lekker wegblijven van dat KutCoin.
pi_176530708
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 21:42 schreef Greys het volgende:

[..]

Heb je de seed zin opgeschreven ergens van je wallet? Want dan is overzetten echt supersimpel, gewoon Electrum op nieuwe computer downloaden en kiezen voor 'herstel wallet met seed' oid.

Hoe lang staat het al op unconfirmed? Heb je iets verzonden of krijg je iets binnen? En als je iets verzonden hebt heb je dan de fee op standaard laten staan of lager gezet.
Is er ook een wallet die zo makkelijk te verplaatsen is met een seed voor eth? :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 15 januari 2018 @ 22:38:53 #49
163650 Greys
pi_176531416
quote:
7s.gif Op maandag 15 januari 2018 22:13 schreef Geralt het volgende:

[..]

Is er ook een wallet die zo makkelijk te verplaatsen is met een seed voor eth? :)
Volgens mij is elke wallet waar je zelf een seed van hebt zo makkelijk te verplaatsen. Maar ik heb (nog steeds) geen ETH :@ Kan iemand hier je vast mee helpen wat de beste/handigste is.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_176531545
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 22:38 schreef Greys het volgende:

[..]

Volgens mij is elke wallet waar je zelf een seed van hebt zo makkelijk te verplaatsen. Maar ik heb (nog steeds) geen ETH :@ Kan iemand hier je vast mee helpen wat de beste/handigste is.
Ik heb op die pc gister myetherwallet gezet, maar eth kopen lukt weer zo 123 niet.
Morgen nog eens pogen.

En dan maar eens rustig kijken met 1K aan btc en 1K aan eth welke kant ik er mee op ga.

Ik zag de exodus wallet en daarmee kan je vanuit de wallet direct verkopen/kopen zo te zien, daar ga ik morgen eens verder naar kijken, want dat is wel handig. Geen idee of dat prijstechnisch gezien ook handig is. :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  Moderator / Redactie Sport maandag 15 januari 2018 @ 22:58:33 #51
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_176531865
Ik heb ergens een paper wallet gegenereerd, 3xuitgeprint, alles daarnaartoe gestuurd en het verder vergeten :P

Op dezelfde site (MEW als ik me niet vergis) kon je vervolgens een transactie genereren (volledig client-side) en opsturen. Geen gehannes met wallets verder.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_176534057


Ook handig voor deze reeks.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 08:22:45 #53
131603 Afwazig
Serious business
pi_176535755
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 01:18 schreef chroestjov het volgende:
[ afbeelding ]

Ook handig voor deze reeks.
Dat is ook hier te vinden maar dan uitgebreider en in het Nederlands :P

https://cryptin.eu/woordenboek/
pi_176555376
Hoe verplaats ik ETH van Binance naar Kraken?
Als ik bij Kraken bij funding op Withdraw klik dan zie ik No withdrawals available.
pi_176555753
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 22:53 schreef mrbombastic het volgende:
Hoe verplaats ik ETH van Binance naar Kraken?
Als ik bij Kraken bij funding op Withdraw klik dan zie ik No withdrawals available.
Ik ken kraken niet maar moet je niet onder deposit kijken i.p.v. withdraw?
pi_176555796
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 23:05 schreef Thieske het volgende:

[..]

Ik ken kraken niet maar moet je niet onder deposit kijken i.p.v. withdraw?
Je hebt gelijk, maar daar staat: No deposits available.
pi_176567890
Wat is het beste en eenvoudigste alternatief voor Bittrex? Zodat ik ergens een account aan kan maken
pi_176569057
Binance, KuCoin, Bit-Z, HitBTC, Cryptopia...
https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/#markets
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_176573060
Ik hou op Binance allemaal van die kleine meuk over van coins die ik ooit verkocht heb en waar ik niks meer mee doe. Zoals fucking Ripple. Heb nog 0.906 Ripple. Ik kan deze echter niet verkopen omdat ik onder het ‘minimale’ zit.
Iemand die een oplossing heeft voor dit kleine grut?
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_176573217
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 19:31 schreef de_boswachter het volgende:
Ik hou op Binance allemaal van die kleine meuk over van coins die ik ooit verkocht heb en waar ik niks meer mee doe. Zoals fucking Ripple. Heb nog 0.906 Ripple. Ik kan deze echter niet verkopen omdat ik onder het ‘minimale’ zit.
Iemand die een oplossing heeft voor dit kleine grut?
Koop bnb, betaal fees met bnb aanzetten.
pi_176573260
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 19:37 schreef Minimousre het volgende:

[..]

Koop bnb, betaal fees met bnb aanzetten.
Huh. Maar hoe zet ik die dan van XRP om naar BNB? Zijn een paar cent waard die XRP.
Maar wil een ‘clean’ account.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_176573488
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 19:39 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Huh. Maar hoe zet ik die dan van XRP om naar BNB? Zijn een paar cent waard die XRP.
Maar wil een ‘clean’ account.
Ik bedoelde meer dat je bijv. geen 599.67 ripple in je wallet hebt, dat kan je dus voorkomen met bnb.

Dat kleine beetje ripple kan je eventueel nog vanaf door wat ripple bij te kopen en vervolgens al je ripple te verkopen.
pi_176573511
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 19:47 schreef Minimousre het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer dat je bijv. geen 599.67 ripple in je wallet hebt, dat kan je dus voorkomen met bnb.

Dat kleine beetje ripple kan je eventueel nog vanaf door wat ripple bij te kopen en vervolgens al je ripple te verkopen.
Ohzo..... dan moet ik dus echt gaan rekenen steeds.
Doet iedereen dat zo of ligt het aan mijn autisme dat ik alles netjes op 0 moet hebben wat ik niet meer wil hebben....
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_176573553
quote:
3s.gif Op woensdag 17 januari 2018 19:48 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ohzo..... dan moet ik dus echt gaan rekenen steeds.
Doet iedereen dat zo of ligt het aan mijn autisme dat ik alles netjes op 0 moet hebben wat ik niet meer wil hebben....
;( ;(
pi_176573718
quote:
3s.gif Op woensdag 17 januari 2018 19:48 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ohzo..... dan moet ik dus echt gaan rekenen steeds.
Doet iedereen dat zo of ligt het aan mijn autisme dat ik alles netjes op 0 moet hebben wat ik niet meer wil hebben....
Geen idee maar ik ben zelf ook redelijk autistisch op dat gebied :D
pi_176594164
Ik heb dus nog een klein beetje VEN op mijn Kucoin account staan, maar kom er net achter dat als ik dat wil overzetten naar Binance ik minstens 50 VEN moet overzetten.

Kan ik hier dus gewoon niks mee nu? Wtf.
pi_176594404
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 19:05 schreef Nashje het volgende:
Ik heb dus nog een klein beetje VEN op mijn Kucoin account staan, maar kom er net achter dat als ik dat wil overzetten naar Binance ik minstens 50 VEN moet overzetten.

Kan ik hier dus gewoon niks mee nu? Wtf.
Omzetten naar iets anders, dat naar Binance en dan weer VEN kopen?
pi_176594451
quote:
1s.gif Op donderdag 18 januari 2018 19:13 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Omzetten naar iets anders, dat naar Binance en dan weer VEN kopen?
Volgens mij heeft alles belachelijke hoge minimums.
pi_176600258
Beste site om bitcoin fiat te maken? Iemand, vindt btcdirect en bitonic matig..
pi_176600289
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 23:07 schreef Gietertje1 het volgende:
Beste site om bitcoin fiat te maken? Iemand, vindt btcdirect en bitonic matig..
;( ;(
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_176600442
Oke jongens, beginneling met een beginnersfout denk ik,

Vanmiddag 10stuks van een coin getrade(met btc) via binance, maar als ik hem nu wil vekopen naar btc staat er bij funds 9.90 van die coin?

Wat heb ik fout gedaan? Aangezien ik ze alleen per stuk kan verkopen?😂
pi_176600609
Omdat je geen BNB hebt, worden transactiekosten van je andere coins genomen, hierdoor komt je balans onder ronde getallen... en dan zit je idd met van die 'kruimels'.

Dus tip: neem BNB. Tip 2. Koop voor meer dan 0.002 BTC (transactieminimum) diezelfde coin bij gevallen wanneer je je hele coins niet kunt verkopen omdat ze onder 0.002 vallen. Nu kun je de hele meut verkopen, elk heel getal. Sommige coins zijn echter zo cheap dat er niet in decimalen, getallen achter de komma, wordt getrade (zowel kopen als verkopen alleen in ronde getallen). Again... spacedust.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_176600667
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 23:14 schreef Wilshere het volgende:
Oke jongens, beginneling met een beginnersfout denk ik,

Vanmiddag 10stuks van een coin getrade(met btc) via binance, maar als ik hem nu wil vekopen naar btc staat er bij funds 9.90 van die coin?

Wat heb ik fout gedaan? Aangezien ik ze alleen per stuk kan verkopen?😂
Ik snap je probleem niet. ;)

Wat ik fout deed is dat je op binance bij funds je coin moet kiezen en het adres dus waarnaar over te maken met dezelfde coin.

Ik heb volgens mij daar wat fout gedaan want 30 euro verdwenen :`)
Leergeld. Wellicht is dit hetzelfde maar bij verkopen?
De intonae van het stemgeluid is normaal. Er zijn geen zichtbare of merkbare somasche equivalenten van angst. Het bewustzijn is helder, de orintae in trias is intact en de concentrae is ongestoord
pi_176601023
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 23:20 schreef shiznuts het volgende:
Omdat je geen BNB hebt, worden transactiekosten van je andere coins genomen, hierdoor komt je balans onder ronde getallen... en dan zit je idd met van die 'kruimels'.

Dus tip: neem BNB. Tip 2. Koop voor meer dan 0.002 BTC (transactieminimum) diezelfde coin bij gevallen wanneer je je hele coins niet kunt verkopen omdat ze onder 0.002 vallen. Nu kun je de hele meut verkopen, elk heel getal. Sommige coins zijn echter zo cheap dat er niet in decimalen, getallen achter de komma, wordt getrade (zowel kopen als verkopen alleen in ronde getallen). Again... spacedust.
Thanks, voor de heldere uitleg en voor de tips!

maar zou het dan wel mogelijk zijn om bijvoorbeeld de volgende keer als ik ga bijkopen dat ik er 0.1 bij koop (het gaat om VEN) , met natuurlijk BNB en boven de transactie minimum?

quote:
1s.gif Op donderdag 18 januari 2018 23:22 schreef kree het volgende:

[..]

Ik snap je probleem niet. ;)

Wat ik fout deed is dat je op binance bij funds je coin moet kiezen en het adres dus waarnaar over te maken met dezelfde coin.

Ik heb volgens mij daar wat fout gedaan want 30 euro verdwenen :`)
Leergeld. Wellicht is dit hetzelfde maar bij verkopen?
Stardust is dus het probleem idd, wat hierboven beschreven is.

Ja voor mij is dit ook leergeld, achja
pi_176601623
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 23:35 schreef Wilshere het volgende:

[..]

Thanks, voor de heldere uitleg en voor de tips!

maar zou het dan wel mogelijk zijn om bijvoorbeeld de volgende keer als ik ga bijkopen dat ik er 0.1 bij koop (het gaat om VEN) , met natuurlijk BNB en boven de transactie minimum?

[..]

Stardust is dus het probleem idd, wat hierboven beschreven is.

Ja voor mij is dit ook leergeld, achja
Daarom, het is voor mij ook nog gewoon proberen.
No way dat ik daar te grote bedragen in ga steken die ik niet kan missen hoor ;)
De intonae van het stemgeluid is normaal. Er zijn geen zichtbare of merkbare somasche equivalenten van angst. Het bewustzijn is helder, de orintae in trias is intact en de concentrae is ongestoord
pi_176601753
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 23:35 schreef Wilshere het volgende:

[..]

Thanks, voor de heldere uitleg en voor de tips!

maar zou het dan wel mogelijk zijn om bijvoorbeeld de volgende keer als ik ga bijkopen dat ik er 0.1 bij koop (het gaat om VEN) , met natuurlijk BNB en boven de transactie minimum?
Nee, helaas kun je VEN niet in kommagetallen kopen. Denk dat dat alleen kan bij munten over $5 waarde als ik zo eens rondkijk en probeer een punt/komma '.' in te voegen in het koopveld.

De reden trouwens om BNB te nemen was dat de transactiekosten dan gehalveerd zijn en de kosten uit je BNB holding worden genomen. Je hoeft daar natuurlijk niet je 'hoofdcoin' van te maken (al vind ik het geen slecht idee per se).
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  vrijdag 19 januari 2018 @ 00:29:08 #77
168508 Lidl
Zwartwerkers niet welkom
pi_176601985
Eens even inlezen, 0,0 ervaring met handelen berhaupt maar ga het weekend eens kijken hoe ik met 100 euro kan spelen
pi_176602071
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 00:10 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Nee, helaas kun je VEN niet in kommagetallen kopen. Denk dat dat alleen kan bij munten over $5 waarde als ik zo eens rondkijk en probeer een punt/komma '.' in te voegen in het koopveld.

De reden trouwens om BNB te nemen was dat de transactiekosten dan gehalveerd zijn en de kosten uit je BNB holding worden genomen. Je hoeft daar natuurlijk niet je 'hoofdcoin' van te maken (al vind ik het geen slecht idee per se).
ik ga morgen maar is verder kijken dan, thanks iig

kwam dit nog wel tegen
https://www.reddit.com/r/(...)f_dust_by_using_bnb/

iemand dit al geprobeerd?
pi_176602735
Naja, let's bring it into practice dan.

Ik heb 2.997 IOTA nog als dust.

Sell 100% als BTC -> max 2 op te geven, geen komma aankoop mogelijk (coin onder $5)
Sell 100% als ETC -> max 2 op te geven, geen komma aankoop mogelijk (coin onder $5)
Sell 100% als BNB -> max 2.99 op te geven, komma aankoop is mogelijk (2 decimalen, 0.007 IOTA blijven staan)

- ERR, aankoop is niet mogelijk als je het daadwerkelijk probeert, want dust haalt geen hele 1 BNB. Dus dan zou je inderdaad eerst een totale waarde van 1 BNB moeten hebben in IOTA.
-- Mmkai, dus 5.2 IOTA gekocht voor net iets over 1 BNB (regel geldt voor zowel kopen als verkopen). Daarna die 2.99 + 5.2 verkocht met 0.007 openstaande kruimels (maar goed, ipv 2.997).

[ Bericht 11% gewijzigd door shiz op 19-01-2018 01:41:57 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_176606217
Iemand hier met ervaringen op Huobi? Ik probeer in mijn account te komen maar ze accepteren geen id-kaart
  vrijdag 19 januari 2018 @ 11:02:34 #81
131603 Afwazig
Serious business
pi_176606977
Ook hier even een post;

Voor alle noobs die hier meeposten en lezen, ik heb op Cryptin.eu weer wat handleidingen toegevoegd en aanvullingen gemaakt in het woordenboek. Onder andere een soort introductie in TA en een handleiding hoe je BTC op een exchange koopt. De vertalingen naar het Engels volgen later.

Zie; http://cryptin.eu/
pi_176633926
Iemand ervaring met het versturen van Monero vanuit je monero wallet naar Binance?

Ik moet 2 adressen invullen zegt binance..

Depositing Monero to Binance requires BOTH a deposit address and a deposit Payment ID.If you fail to include the Payment ID with your deposit the funds will be lost forever.

XMR Deposit Address:

adresblalbalbla

XMR Deposit
ADresblablalba

In mijn monero wallet heb ik de optie om een adres uit kiezen waar ik het naar toe verstuur en ik kan ook als extra een betaal id opgeven van 16 of 64 tekens. Bedoelen ze daar wellicht mijn XMR Deposit ? Dat gekke adres?
pi_176642409
Ik heb wat ltc op cryptopia staan. Ik dacht dat is goedkoper dan btc. Nu blijkt dat ik daar niet mee kan traden. Ik hoorde dat ze bezig zijn met een aparte Exchange voor ltc/doge.
Wat is het beste wat ik kan doen? Ltc naar Binance, omwisselen voor BTC en dan weer terug naar cryptopia?
Ik wil een coin die daar te traden is namelijk...
pi_176642587
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 21:54 schreef Missgroen het volgende:
Ik heb wat ltc op cryptopia staan. Ik dacht dat is goedkoper dan btc. Nu blijkt dat ik daar niet mee kan traden. Ik hoorde dat ze bezig zijn met een aparte Exchange voor ltc/doge.
Wat is het beste wat ik kan doen? Ltc naar Binance, omwisselen voor BTC en dan weer terug naar cryptopia?
Ik wil een coin die daar te traden is namelijk...
LTC naar ETH of BTC zodat je kan traden
pi_176642921
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:00 schreef Virtuoszo het volgende:

[..]

LTC naar ETH of BTC zodat je kan traden
Dat lukt dus niet op cryptopia...
Dan krijg ik deze melding

Market Closing
Due to being unable to provide any kind of realistic or accurate ETA on both the DOGE/LTC markets being resumed, we have decided it best to close these base markets at this time. Please close any open orders, and we apologize for the inconvenience.

Dus via Binance proberen? Of iemand een beter idee?
pi_176643082
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:11 schreef Missgroen het volgende:

[..]

Dat lukt dus niet op cryptopia...
Dan krijg ik deze melding

Market Closing
Due to being unable to provide any kind of realistic or accurate ETA on both the DOGE/LTC markets being resumed, we have decided it best to close these base markets at this time. Please close any open orders, and we apologize for the inconvenience.

Dus via Binance proberen? Of iemand een beter idee?
Kijk op Cryptopia bij de BTC markt voor LTC en vervolgens sell je je LTC voor BTC. Die markt is volgensmij nog actief.
pi_176643129
Ok ga ik proberen! Thx
  zondag 21 januari 2018 @ 13:49:44 #88
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_176652656
Ola. Zit er ook aan te denken om wat verschillende currencies in wat kleinere hoeveelheden te kopen om een beetje een gevoel te krijgen bij crypto en om te zien of het wat voor mij is, een portfolio aanleggen met een kleine start inleg.
Ben inmiddels geregistreerd bij Binance (wel een wat overweldigende website voor newbies maar gaat wel goed komen - genoeg guides over te vinden) en het idee was om bij Bitonic wat Bitcoin te kopen, deze dan bij Binance te depositen, deze vervolgens om te zetten naar BNB en daarvandaan wat verschillende muntjes te kopen om o.a. het besproken spacedust issue wat te omzeilen en niet al te veel in te leveren qua fees. Is dit een handige/de meest gunstige aanpak?

2e vraag; omdat ik wat verschillende currencies wil proberen, zit ik straks met verschillende wallets. Ik heb al e.e.a. gelezen over overkoepelende wallets die meerdere currencies (sommige ETH en BTC bijv.) support hebben. Klinkt reuze handig, ware het niet dat dan weer niet alles supported is, of sommige zelfs security issues hebben zoals bijvoorbeeld Jaxx. Heeft iemand hier ervaring (goede danwel slechte) met een wallet die meerdere coin types ondersteunt?
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_176652833
Ik gebruik Exodus, werkt voor mij prima en ondersteund aardig wat coins.
pi_176653044
quote:
8s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:49 schreef neo2000 het volgende:
deze vervolgens om te zetten naar BNB en daarvandaan wat verschillende muntjes te kopen om o.a. het besproken spacedust issue wat te omzeilen en niet al te veel in te leveren qua fees. Is dit een handige/de meest gunstige aanpak?
Je hoeft maar een klein gedeelte om te zetten naar BNB. BNB heeft veel minder trading pairs dan BTC en je zou dan nog een keer extra fees moeten betalen voor het omzetten van BTC naar BNB.

Wanneer je dan een trade doet, wordt de waarde van de fee omgerekend naar BNB en deze wordt dan van je BNB saldo afgehaald.
  zondag 21 januari 2018 @ 14:41:55 #91
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_176653544
Cool, thnx beide!
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_176659993
De exchange waar ik op zit heeft de prijzen van de Altcoins in BTC staan, maar ik vraag me af. Hoe weet je dan of je winst hebt gemaakt?

Bijvoorbeeld:
Op 10 januari koop je 10 Ripple voor 0.1 BTC
Op 20 januari wil je je 10 Ripple misschien verkopen, je bekijkt de koers en het blijkt dat je er 0.16 BTC voor kan krijgen.

Heb je dan winst? Je hebt geen idee! Want je moet eerst blijkbaar gaan kijken wat de BTC heeft gedaan. Op 10 januari stond BTC op $15000 en op 20 januari op $12000. Nu pas weet je of je winst hebt gemaakt: 0.1 * 15000 = $1500 en 0.16 * 12000 = $1920. Winst dus. Maar terwijl je zat te rekenen veranderde de koers naar 0.14875 BTC/ripple en $11941/BTC... nog steeds verkopen?

En als je 5 coins hebt, hoe hou je dat dan bij? En als je niet exact meer weet hoe wat de BTC waard was toen je de munt kocht? Ik mis hier vast wat belangrijke info...
pi_176692886
ik wil ETH op Coinbase verkopen, nu kan ik alleen kiezen om te storten op mn EUR-rekening, dit is niet mn bankrekening neem ik aan? hoe kan ik direct op mn bankrekening laten storten? ik heb inmiddels mn bank toegevoegd dus kan via mn bank kopen. maar verkopen lukt niet.

laat maar , heb t al gevonden.
This is financial advice. Do not do your own due diligence.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 14:13:52 #94
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_176693816
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:25 schreef crpytoshill het volgende:
ik wil ETH op Coinbase verkopen, nu kan ik alleen kiezen om te storten op mn EUR-rekening, dit is niet mn bankrekening neem ik aan? hoe kan ik direct op mn bankrekening laten storten? ik heb inmiddels mn bank toegevoegd dus kan via mn bank kopen. maar verkopen lukt niet.

laat maar , heb t al gevonden.
Misschien handig om te laten weten wat de oplossing nu was voor andere n00bs zoals ik. :D
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_176693998
quote:
8s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:13 schreef neo2000 het volgende:

[..]

Misschien handig om te laten weten wat de oplossing nu was voor andere n00bs zoals ik. :D
ja das misschien wel handig :)

bij het tabje 'accounts' staat je EUR-portomonnee en daar kan je kiezen om het op te nemen. Daar staat wel mn bank tussen. Dus eerst je crypto overmaken naar je EUR-portomonnee en daarna naar je bankrek.
This is financial advice. Do not do your own due diligence.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 14:54:01 #96
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_176694526
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:26 schreef crpytoshill het volgende:

[..]

ja das misschien wel handig :)

bij het tabje 'accounts' staat je EUR-portomonnee en daar kan je kiezen om het op te nemen. Daar staat wel mn bank tussen. Dus eerst je crypto overmaken naar je EUR-portomonnee en daarna naar je bankrek.
Top. ^O^ Eigenlijkw el logisch ook, maar wel jammer als je fuckups maakt bij uitbetalen en je opeens een paar coins.. misplaatst. :D

quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 19:20 schreef Gerlak1238 het volgende:
De exchange waar ik op zit heeft de prijzen van de Altcoins in BTC staan, maar ik vraag me af. Hoe weet je dan of je winst hebt gemaakt?
Hier ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar tbh. Gebruik zelf op m'n mobiel een app van de exchange waarbij je de huidige waarde van je gehele portfolio kunt zien. Maar die list niet veel meer dan de huidige waarde van het geheel en koersinfo van de munt op dat moment. Niet waarvoor je destijds bij aankoop de boel aangeschaft hebt voor zover ik kan vinden. Dus je kan wel snel zie dat je overall in de plus staat of in de min, maar niet zo 1-2-3 wat e hoofdveroorzaker is t.o.v. aankoopbedrag bijvoorbeeld.
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_176696566
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 12:18:36 #98
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_176756860
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 12:07 schreef leolinedance het volgende:

[..]

hodl
Wat betekent deze term. Net als FIAT? :?

:{
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 26 januari 2018 @ 12:28:55 #99
163650 Greys
pi_176757019
quote:
15s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 12:18 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

Wat betekent deze term. Net als FIAT? :?

:{
Hoe lang lees je nou al mee in het cryptoforum? :P Hodl staat nota bene in de openingspost uitgelegd. En FIAT: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fiduciair_geld
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_176770351
Wat is eigenlijk een rebrand?
Heeft dit alleen betrekking op het uiterlijk van het "merk" of worden er (ook) veranderingen in bedrijfsvoering enzo doorgevoerd?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')