abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator zaterdag 6 januari 2018 @ 23:34:41 #101
249559 crew  Lavenderr
pi_176336093
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 22:49 schreef deadprez het volgende:

[..]

Mweh, POL en NWS wellicht. BNW daarmee mergen zou ik keizonde vinden van de BNW-topics, die dan compleet ondergesneeuwd raken tussen alle NWS-topics.
Mee eens.
pi_176336094
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 23:33 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ja, dat is een hardnekkig misverstand. Helaas.
Ja, vervolgens komen die zelfde users hier naar toe om even door te discussiëren, zie ik toch vrij geregeld. ;).
  Moderator zaterdag 6 januari 2018 @ 23:35:28 #103
249559 crew  Lavenderr
pi_176336119
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 23:34 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja,vervolgens komen die zelfde users hier naar toe om even door te discussiëren, zie ik toch vrij geregeld. ;).
Klopt ook.
pi_176336388
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
9s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 22:46 schreef deadprez het volgende:
Terwijl er in NWS de laatste tijd toch best wat figuren rondhangen die zo op de watchlist van de AIVD kunnen als potentiële Breivikjes.
Valt wel mee denk ik, ik denk dat het percentage Volkertjes en Mohammed Bouyeri`s groter is
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 23:29 schreef Buurtzwaan het volgende:
Ik vind de opsplitsing eigenlijk wel prima. Ik zit niet te wachten op complot-theorieën of topics zoals in nws waar constant op moslims gekotst wordt.
Tja, topics zoals in NWS waar constant op moslims gekotst word dat heeft natuurlijk ook een reden.

Of vind jij het raar dat er niet evenveel topics over hindoes zijn ?
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 23:33 schreef Lavenderr het volgende:
Ja, dat is een hardnekkig misverstand. Helaas.
Je ziet de laatste tijd steeds vaker dat er topics in NWS geopend worden waarvan de inhoud of de titel blijkbaar niet goed ligt bij de mod`s van nieuws en dan schoppen ze het naar het keldertje van BNW.

"Zo kunnen we weer even langer wegkijken" O-)


Oh kut, post ik toch weer in BNW :( :D
pi_176336394
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 22:05 schreef Tem het volgende:

[..]

Wat is jouw verklaring waarom de NOS bewust fake news zou willen verspreiden of niet objectief het nieuws zou brengen? Welk doel zouden ze daarmee hebben? De originele TS had eerder vandaag als verklaring dat het doel omvolking zou zijn. Daarmee dient de NOS het de cultureelmarxistische agenda van de linkse elite.
Ik betwijfel of de NOS als een 'bewuste CM/etc-operatie' georganiseerd is. Persoonlijk vermoed ik dat er op de redactie simpelweg een politieke cultuur aanwezig is (zoals je ook ziet op sommige universiteiten) die op alle aspecten, waaronder het (ontslag/aanneem-)deur-beleid, zijn invloed heeft. Vanwege bovenstaand voorbeeld kristalliseert een redactie zich tot een politieke eenheid, zonder dat per se als een algemene doelstelling gehad te hebben. De 'waarom doen ze dat'-vraag kent daarom geen eenduidige verklaring. Omdat het een staatsomroep betreft kan je er allicht met redelijkheid vanuit gaan dat er belangenproblemen bestaan (objectiviteit/vrijheid vs subsidie en machtsdruk) - of in elk geval -na een telefoontje wellicht- dat 'algemene belangen' (op de hoofdlijnen) gehonoreerd zullen worden, eenmaal afgedwongen door de (in dat geval dan dubieus te noemen) toplaag. Wiens en welke belangen dat nou werkelijk zijn is de eigenlijke vraag die je eigenlijk stelt. Het antwoord daarop ligt in meerdere lagen waarin elementen aanwezig zijn die het niet te ontkennen resultaat bewerkstelligen: manipulatie, tijdsgeeststuring, misleiding. (Het alternatief, 'incompetentie', is -enkele concrete voorbeelden bij de hand nemend- zeer ongeloofwaardig). Hoe het kenbare precies tot stand komt zal niemand eenduidig kunnen verhelderen. Een deel ervan is het gevolg van (eveneens dubieuze) lobbyfiguren die invloed uitoefenen op individuele journalisten zoals enkele zelf-schuldige klokkenluiders hebben aangegeven en een deel als gevolg van de bronnen van onze bronnen die op bepaalde thema's duidelijk voorkeur-patronen laten zien: in die gevallen begint de manipulatie vóórdat bijvoorbeeld de NOS überhaupt kennis heeft genomen van hetgeen ze aan de burger delen (napraten kan maar nadelen kan dan weer niet :{ ). Daarbij kunnen incompetentie of luiheid wel weer van invloed zijn.

Hoe het precies zit weet natuurlijk niemand. Het is namelijk ook niet gezegd dat er één (in motief consistente) belangenpartij achter het reilen en zeilen van de informatievoorzieningen zit. Vooralsnog kan ik uit de chaos wel opmaken dat er, ergens in al de lagen, motieven zoals die welke jij aanhaalden aanwezig of op zijn minst 'herkenbaar' zijn. Wil je die lagen op zichzelf bekijken, en de motieven en bewijspunten concretiseren, dan kan je het niet laten allerlei factoren die ogenschijnlijk niets met de NOS of Nederlandse staat/haar belangen (in tegenstelling zelfs) te maken hebben in ogenschouw nemen - en dan heb je dus al snel over de bankenwereld (BIS, FED, en de bekende families), de eeuwige slachtoffers van de geschiedenis, de EU en andere machtspartijen, voor en achter de schermen. En ja, uiteindelijk kom je daarmee ten dele weer uit op de post Ryan:
quote:
''Beetje grote duimwerk, beetje op los fantaseren, extrapoleren en wat namedropping
Inherent aan de complotheorie is natuurlijk dat je vanzelfsprekend van een (onbekend) motief en/of geheim uitgaat. Een reden waarom ik, in een wat serieuzere context, ook wat genuanceerde sta t.a.v. de aangehaalde termen als omvolking en cultureel-marxisme. De laatste heb ik nota bene in BNW zelf in geen van de tal van posts als een complot maar veeleer als een historisch- en cultureelfenomeen erkent.

Tldr: Bovenstaande is eigenlijk een warboel van weinig orginele algemeenheden en vooral veel vaagheden. Platgeslagen staat er eigenlijk: ik ga uit van patronen op de langere termijn, de mate van (consistentie van) datgene zichtbaar op de langere termijn, en de verhouding van datgene (met de gevolgen daarvan) met de praktijk. Daaruit en daarbij kun je verbanden leggen die op iets of op meerdere dingen kan wijzen. Wb de NOS ben ik mbt de modus operandi en motief/motieven niet tot een conclusie gekomen, behalve dat er spraken is van iets waarachter een motief gevonden kan worden ofwel daadwerkelijk bestaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door LelijKnap op 06-01-2018 23:58:30 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_176336630
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 22:46 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

Het lijkt me beter om dit '' achter gesloten deuren '' te doen . Het idee is leuk en aardig maar heeft niets met dit topic te maken

Wat je normaal 2 a 3 uur zou kosten om de OP te maken , zou dit slechts een uur duren omdat je een deel van het werk wat erin gaat uitbesteed aan iemand anders

Bijkomend voordeel is dat ik de theorie niet hoef te onderzoeken . En weet de beste meme's voor elke thema uit te zoeken O-)

Hoe je het vorm wil geven laat ik helemaal aan jouw over
Je hebt gelijk wb dit topic, het is ook zijn eigen ruimte gegund. Een privétopic zou wel een mooie uitvinding geweest zijn. DM en PM zijn niet je van het. Maar of het sneller is, weet ik niet. Je moet het e.e.a. toch op elkaar afstemmen wil je er een beetje een coherent geheel van maken, temeer je er kritische kanttekeningen bij wilt plaatsen. Relevante meme's zijn iig altijd welkom :7 . Op het laatst zou je de leukste onder de relevante alinea's kunnen gooien.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_176336663
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 22:37 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ligt eraan wat er ligt.

Ben gestopt met wf. 2 jaar geleden al weer ongeveer. remlof is een goeie wf'er btw hoor. Ben maar een middenmotertje wat dat betreft, kwam ongeveer uit op iets meer dan de helft gewonnen.
Er bestaan cheatprogramma's foor WF, hè. Heb ik natuurlijk nooit gebruikt, maar uit wanhoop wel eens geïnstalleerd. Is ook niet mijn ding echt. Te weinig woordenboeken gelezen vroeger.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_176336784
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 23:44 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Ik betwijfel of de NOS als een 'bewuste CM/etc-operatie' georganiseerd is. Persoonlijk vermoed ik dat er op de redactie simpelweg een politieke cultuur aanwezig is (zoals je ook ziet op sommige universiteiten) die op alle aspecten, waaronder het (ontslag/aanneem-)deur-beleid, zijn invloed heeft. Vanwege bovenstaand voorbeeld kristalliseert een redactie zich tot een politieke eenheid, zonder dat per se als een algemene doelstelling gehad te hebben. De 'waarom doen ze dat'-vraag kent daarom geen eenduidige verklaring. Omdat het een staatsomroep betreft kan je er allicht met redelijkheid vanuit gaan dat er belangenproblemen bestaan (objectiviteit/vrijheid vs subsidie en machtsdruk) - of in elk geval -na een telefoontje wellicht- dat 'algemene belangen' (op de hoofdlijnen) gehonoreerd zullen worden, eenmaal afgedwongen door de (in dat geval dan dubieus te noemen) toplaag. Wiens en welke belangen dat nou werkelijk zijn is de eigenlijke vraag die je eigenlijk stelt. Het antwoord daarop ligt in meerdere lagen waarin elementen aanwezig zijn die het niet te ontkennen resultaat bewerkstelligen: manipulatie, tijdsgeeststuring, misleiding. (Het alternatief, 'incompetentie', is -enkele concrete voorbeelden bij de hand nemend- zeer ongeloofwaardig). Hoe het kenbare precies tot stand komt zal niemand eenduidig kunnen verhelderen. Een deel ervan is het gevolg van (eveneens dubieuze) lobbyfiguren die invloed uitoefenen op individuele journalisten zoals enkele zelf-schuldige klokkenluiders hebben aangegeven en een deel als gevolg van de bronnen van onze bronnen die op bepaalde thema's duidelijk voorkeur-patronen laten zien: in die gevallen begint de manipulatie vóórdat bijvoorbeeld de NOS überhaupt kennis heeft genomen van hetgeen ze aan de burger delen (napraten kan maar nadelen kan dan weer niet :{ ). Daarbij kunnen incompetentie of luiheid wel weer van invloed zijn.

Hoe het precies zit weet natuurlijk niemand. Het is namelijk ook niet gezegd dat er één (in motief consistente) belangenpartij achter het reilen en zeilen van de informatievoorzieningen zit. Vooralsnog kan ik uit de chaos wel opmaken dat er, ergens in al de lagen, motieven zoals die welke jij aanhaalden aanwezig of op zijn minst 'herkenbaar' zijn. Wil je die lagen op zichzelf bekijken, en de motieven en bewijspunten concretiseren, dan kan je het niet laten allerlei factoren die ogenschijnlijk niets met de NOS of Nederlandse staat/haar belangen (in tegenstelling zelfs) te maken hebben in ogenschouw nemen - en dan heb je dus al snel over de bankenwereld (BIS, FED, en de bekende families), de eeuwige slachtoffers van de geschiedenis, de EU en andere machtspartijen, voor en achter de schermen. En ja, uiteindelijk kom je daarmee ten dele weer uit op de post Ryan:

[..]

Inherent aan de complotheorie is natuurlijk dat je vanzelfsprekend van een (onbekend) motief en/of geheim uitgaat. Een reden waarom ik, in een wat serieuzere context, ook wat genuanceerde sta t.a.v. de aangehaalde termen als omvolking en cultureel-marxisme. De laatste heb ik nota bene in BNW zelf in geen van de tal van posts als een complot maar veeleer als een historisch- en cultureelfenomeen erkent.

Tldr: Bovenstaande is eigenlijk een warboel van weinig orginele algemeenheden en vooral veel vaagheden. Platgeslagen staat er eigenlijk: ik ga uit van patronen op de langere termijn, de mate van (consistentie van) datgene zichtbaar op de langere termijn, en de verhouding van datgene met (de gevolgen daarvan) in de praktijk. Daaruit en daarbij kun je verbanden leggen die op iets of op meerdere dingen kan wijzen. Wb de NOS ben ik mbt de modus operandi en motief/motieven niet tot een conclusie gekomen, behalve dat er spraken is van iets waarachter een motief gevonden kan worden ofwel daadwerkelijk bestaat.
Denk ergens dat het makkelijker is: het gaat over de kern-theorie, zie Imre Lakato, die blijft onaangetast nog, alleen begrijpen ze wellicht bij sommige nieuws-outlets niet dat ze degeneratief bezig zijn met hun deel theorieën. Zeker weten doe je dat niet uiteraard.
pi_176336824
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 23:53 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Er bestaan cheatprogramma's foor WF, hè. Heb ik natuurlijk nooit gebruikt, maar uit wanhoop wel eens geïnstalleerd. Is ook niet mijn ding echt. Te weinig woordenboeken gelezen vroeger.
Ja, dat heb ik uiteraard nooit gedaan hè.
  zondag 7 januari 2018 @ 00:04:20 #110
104871 remlof
Europees federalist
pi_176337041
Nodig me maar uit voor een potje Wordfeud hoor LK, ik heet daar hetzelfde.
Maar geen cheats uiteraard.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_176337085
quote:
14s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:04 schreef remlof het volgende:
Nodig me maar uit voor een potje Wordfeud hoor LK, ik heet daar hetzelfde.
Maar geen cheats uiteraard.
Durft-ie niet. :D.
pi_176337094
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 23:56 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Denk ergens dat het makkelijker is: het gaat over de kern-theorie, zie Imre Lakato, die blijft onaangetast nog, alleen begrijpen ze wellicht bij sommige nieuws-outlets niet dat ze degeneratief bezig zijn met hun deel theorieën. Zeker weten doe je dat niet uiteraard.
Heb hierbij wel wat toelichting nodig, Lakato z'n denken is mij niet bekend. Of moet ik eerst dit lezen https://www.uu.nl/wetfilos/bijsluiter/lakatos.html ?
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_176337122
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:06 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Heb hierbij wel wat toelichting nodig, Lakato z'n denken is mij niet bekend. Of moet ik eerst dit lezen https://www.uu.nl/wetfilos/bijsluiter/lakatos.html ? Maar
Ja met een s idd, ja lees maar, en dan moet je Popper0, Popper1 en Popper2 meenemen en Kuhn. Feyerabend kan ook nog.
pi_176337165
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:05 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Durft-ie niet. :D.
Dit, vanwege welteverstaan twee redenen.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_176337203
quote:
10s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:08 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Dit, vanwege welteverstaan twee redenen.
O, nu ja hij eet je niet op en je kunt de comments uitschakelen, maar onze remlof is wel redelijk goed hoor. Punt is dat je het vaak moet doen en dus sommige gekke woordjes moet kennen ook.
pi_176337258
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja met een s idd, ja lees maar, en dan moet je Popper0, Popper1 en Popper2 meenemen en Kuhn. Feyerabend kan ook nog.
Die opdeling staat dan weer op wiki die ik heb afgesloten. Maar in deze link gaat het dus wel even over de 'harde kern' (jouw kern-theorie?). Maar wat zijn dan de deeltheorieën? In het algemeen en bij de media of NOS?

quote:
Volgens Lakatos staan generalisaties en beweringen nooit op zichzelf, maar zijn ze altijd verankerd in een onderzoeksprogramma. Zo'n programma omvat theorieën, vooronderstellingen, definities, hypothesen en methodologische regels, die gezamenlijk het interpretatiekader vormen voor beweringen die de wetenschapper doet over de werkelijkheid. Als het goed is, levert het werk binnen een programma een keten van elkaar opvolgende theorieën, die worden gekenmerkt door een 'harde kern'. Deze is in de elkaar opvolgende theorieën gelijk - er kan niet aan getornd worden.

Daaromheen bevindt zich een 'beschermgordel' van waarnemingsuitspraken en hulphypothesen waarin veranderingen kunnen worden aangebracht, die, als ze niet ad hoc zijn, een verbetering van de theorie opleveren.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_176337348
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:12 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Die opdeling staat dan weer op wiki die ik heb afgesloten. Maar in deze link gaat het dus wel even over de 'harde kern' (jouw kern-theorie?). Maar wat zijn dan de deeltheorieën? In het algemeen en bij de media of NOS?

[..]

Kerntheorie: alle mensen zijn hetzelfde en in principe goed.
Deeltheorie: iedere constatering die wijst op het tegendeel bij bepaalde mensen, toch ombuigen naar: is gevolg van onderdrukking door ons. Kolonialisme, racisme etc.
  Moderator zondag 7 januari 2018 @ 00:15:36 #118
249559 crew  Lavenderr
pi_176337351
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 23:44 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Valt wel mee denk ik, ik denk dat het percentage Volkertjes en Mohammed Bouyeri`s groter is

[..]

Tja, topics zoals in NWS waar constant op moslims gekotst word dat heeft natuurlijk ook een reden.

Of vind jij het raar dat er niet evenveel topics over hindoes zijn ?

[..]

Je ziet de laatste tijd steeds vaker dat er topics in NWS geopend worden waarvan de inhoud of de titel blijkbaar niet goed ligt bij de mod`s van nieuws en dan schoppen ze het naar het keldertje van BNW.

"Zo kunnen we weer even langer wegkijken" O-)


Oh kut, post ik toch weer in BNW :( :D
Waarom is het zo erg om in BNW te posten? Bovendien zitten we niet in een keldertje hoor maar gewoon in een mooie kantoortuin. En we zijn echt niet eng :)
pi_176337380
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:10 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

O, nu ja hij eet je niet op en je kunt de comments uitschakelen, maar onze remlof is wel redelijk goed hoor. Punt is dat je het vaak moet doen en dus sommige gekke woordjes moet kennen ook.
Dat betwijfel ik ten zeerste. En het is toch iets wat je één op één: tegenover elkaar, moet spelen. Het is immers grotendeels kennis-input met deels een stukje creativiteit. Anno 17' moet je vanwege middelen en de teloorgang van eer wel een irreëel vertrouwen hebben in de medemens.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_176337440
quote:
10s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:17 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Dat betwijfel ik ten zeerste. En het is toch iets wat je één op één: tegenover elkaar, moet spelen. Het is immers grotendeels kennis-input met deels een stukje creativiteit. Anno 17' moet je vanwege middelen en de teloorgang van eer wel een irreëel vertrouwen hebben in de medemens.
Ja, dat is dan je beoordeling, maar dat oordelen ze daar bij de NOS niet dus dan, in deze Lakatos theorie. In feite zijn ze dus de werkelijkheid aan het inpassen in de kern-theorie, dat is dan het punt.
pi_176337922
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:15 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Kerntheorie: alle mensen zijn hetzelfde en in principe goed.
Deeltheorie: iedere constatering die wijst op het tegendeel bij bepaalde mensen, toch ombuigen naar: is gevolg van onderdrukking door ons. Kolonialisme, racisme etc.
Ah juist, ja dat met nog veel andere menselijke facetten op individueel niveau. Dat lijkt me een standvastig gegeven in het geheel maar is mi niet afdoende verklarend. Gisteren zat ik trouwens bij Tim Fransen (met thema over Kant, Napoleon, verlichting en schaamte), die me eraan herinnerde dat het nooit de bedoeling geweest is dat we van gelijkwaardigheid een waarheid zouden maken. De bedoeling was dat we het, omdat het concept in strijd is met de Ego-toestand van de mens, naar de plichtethiek als zelf-opgelegde wet zouden moeten naleven. Op haast religieus niveau pretenderen dat iedereen daadwerkelijk gelijkwaardig aan elkaar is zorgt er inderdaad voor dat je al wat met dat beeld in conflict komt (en dat is veel) zult moeten ombuigen. Dat men op den duur zelfs religieuze praktijken (censuur, verstoting, bv) gaat inzetten om de vermeende waarheid te bewaken is zo bezien dan wel zeer makkelijk te verklaren. Hoe men ooit bij het idee is gekomen dat de/ieder mens goed is, is mij overigens nog steeds een raadsel. Vrijwel elk bestaande wet is an sich een bewijs van de tegenstelling.

[ Bericht 1% gewijzigd door LelijKnap op 07-01-2018 00:50:52 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_176338078
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:44 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Ah juist, ja dat met nog veel andere menselijke facetten op individueel niveau. Dat lijkt me een standvastig gegeven in het geheel maar is mi niet afdoende verklarend. Gisteren zat ik trouwens bij Tim Fransen (met thema over Kant, Napoleon, verlichting en schaamte), die me eraan herinnerde dat het nooit de bedoeling geweest is dat we van gelijkwaardigheid een waarheid zouden maken. De bedoeling was dat we het, omdat het in strijd is met de Ego-toestand van de mens, naar de plichtethiek als zelf-opgelegde wet zouden moeten naleven. Op haast religieus niveau pretenderen dat iedereen daadwerkelijk gelijkwaardig aan elkaar is zorgt er inderdaad voor dat je al wat met dat beeld in conflict komt (en dat is veel) zult moeten ombuigen. Dat men op den duur zelfs religieuze praktijken (censuur, verstoting, bv) gaat inzetten om de vermeende waarheid te bewaken is zo bezien dan wel zeer makkelijk te verklaren. Hoe men ooit bij het idee is gekomen dat de/ieder mens goed is, is mij overigens nog steeds een raadsel. Vrijwel elk bestaande wet is an sich een bewijs van de tegenstelling.
Beetje te vergaand c.q. doorgeschoten isothymotisme?
Tja, antwoord is uiteraard toch dat je je moet richten op de marxistische onderbouw wmb. Dus sociaal-economische kwesties. Uiteraard is onderbouw en bovenbouw intrinsiek met elkaar verweven, dus het is sws een complexe situatie. Richt je je dus alleen op onderbouw, dan loopt de bovenbouw te bungelen, richt je je alleen op bovenbouw (Terry bijv.) dan laat de onderbouw te wensen over.
Wat Napoleon ermee te doen heeft? Omdat Hegel dacht dat Napoleon het einde van de geschiedenis betekende?
pi_176338392
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 00:53 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Beetje te vergaand c.q. doorgeschoten isothymotisme?
Tja, antwoord is uiteraard toch dat je je moet richten op de marxistische onderbouw wmb. Dus sociaal-economische kwesties. Uiteraard is onderbouw en bovenbouw intrinsiek met elkaar verweven, dus het is sws een complexe situatie. Richt je je dus alleen op onderbouw, dan loopt de bovenbouw te bungelen, richt je je alleen op bovenbouw (Terry bijv.) dan laat de onderbouw te wensen over.
Wat Napoleon ermee te doen heeft? Omdat Hegel dacht dat Napoleon het einde van de geschiedenis betekende?
Daar zit inderdaad een link in de geschiedenis in; van gelijkwaardigheid als wet naar gelijkwaardigheid als waarheid. Het communisme, of intentionele misvattingen van de onderliggende uitgangspunten en later dus het cultureel-marxisme hebben er, in al dan niet de context van socio-economische omstandigheden (als een wereldoorlog bv), iets mee gedaan inderdaad. Of het natuurlijk 'doorgeschoten' en waarheid is geworden? Jij hebt meer jaren van een relevante eeuw daaromtrent meegemaakt.
Napaleon ging met de verlichtingsidealen aan de haal maar eindigde als een tirannieke egomaan. Hij wist wel aardige bruggetjes te maken tussen hem, Kant en Beethoven. Alle drie eindigde ze in miserabele contradictoire (dement, eenzaam, doof) toestand, en dat kon ie dan weer met verbinden met uitgangspunten van de verlichtingen en zo. Was her en der wel langdradig en warrig hoor, dus dit is ook niet een heel zuivere weergave.

Hij sprak terzijde ook nog over vrijheid en identiteit, dat de uitgangspunten daarvan eigenlijk misvormd zijn geraakt. Voor Kant betekende dat voor het individu zelf-discipline (vrijheid van hedonistische, egoïstische neigingen), tegenwoordig is vrijheid gereduceerd tot 'ik wil kunnen doen, ...''. Dito voor identiteit; waar het eerder gedeeld - en dus verbroederend werkte, is het nu vooral iets van onderscheid en afstandelijkheid. Dat is echter ook weer ten delen toe te schrijven aan Ayn Rand, Kapitalisme, massaconsumptie, et cetera. In de laatste zie je ook de BNW-link met Huxly's voorbode terug mbt massaconsumptie waaruit massapropaganda als genormaliseerd zou volgen. Al met al zo is het een warboel dat ik me vooral afvraag of het juist uitsluitend chaos is, of dat de chaos zodanig is, dat er juist iets van Orde achter moet schuilen.

[ Bericht 7% gewijzigd door LelijKnap op 07-01-2018 01:24:12 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_176338543
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 23:52 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Je hebt gelijk wb dit topic, het is ook zijn eigen ruimte gegund. Een privétopic zou wel een mooie uitvinding geweest zijn. DM en PM zijn niet je van het. Maar of het sneller is, weet ik niet. Je moet het e.e.a. toch op elkaar afstemmen wil je er een beetje een coherent geheel van maken, temeer je er kritische kanttekeningen bij wilt plaatsen. Relevante meme's zijn iig altijd welkom :7 . Op het laatst zou je de leukste onder de relevante alinea's kunnen gooien.
Je moet weten welke onderwerpen je ter sprake wilt brengen . Laat de layout en de meme's aan mij over

Het enige wat je hoeft te doen is een begin te maken . Zodra je iets op ''papier'' hebt , stuur het mijn kant op

Misschien is het vinden van bewijslast vrij makkelijk maar goede maar neutrale bronnen? Dat is een compleet ander verhaal :D . Hier zal ik wel iets voor je kunnen doen ook al is het vrij tijdrovend . Omdat ik van mening ben dat het een topic is die belangrijk is om te onderzoeken ben ik bereid om ook de nodige tijd in te steken

Ryan zit bijna te smeken om hem te openen . Vind wel dat je verplicht bent om onze boomer hierin te onderwijzen , zeker na jaren lang subtiele hints naar hem te propageren O-) . Je hebt hem nu nieuwsgierig gemaakt , het is nu tijd om tot de kern van het complot te gaan
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_176338559
Ps vanavond gaat niet meer lukken maar heb morgen middag wel even tijd
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')