abonnement Unibet Coolblue
pi_175768135


Welkom! Van 14 december tot en met 1 januari kunt u weer genieten van het hoogtepunt van het dartsseizoen van de PDC, het voorzichtig gesponsorde William Hill World Darts Championship, waar alleen plaats is voor the best of the best. En Vincent van der Voort.

Vorig jaar:

Legendarische walk ons:


Handige links:
Live scores & stats
https://www.pdc.tv/
Wike-Pedia
Mr. Coat
RTL7 Darts

De grote Marcel Maijer Bingo vindt u hier

TV:
RTL7 gaat onder leiding van het directeurtje (Marcotje) uiteraard weer groots uitpakken met hun sterrenensemble. Om onduidelijke redenen maakt helaas ook Marcel Maijer daar deel van uit. Wellicht trakteert RTL ons ook nog op gasten van het kaliber Bas Muijs, Lars Boom en Robin van Galen. En wie zal RTL dit jaar uit de hoge hoed toveren voor de middagsessies na het unaniem belachelijk grote succes van Ad van Gameren en Frank Verhoeven?


Dit topic wordt mede mogelijk gemaakt door:
Bengi, Hameren, DrankA, De slimme radiatorfolie van Tonzon, DLM, Keukenconcurrent, Draaijer Turbo Service, Loonvisie en de woksauzen van Go-Tan
pi_175768175
Als Dekker verliest sneuvelen wel alle fok hypes :{
pi_175768183
De database weer ingedoken; dus wat gaan we vanavond zien?


Vanmiddag was het weer een vrij aparte sessie. Benito die zijn pijlen schenkt aan de Arjan van der Giessen-foundation, King die bezwijkt aan zijn rug en Robert Thornton die er opeens weer een strakke pot uitperst. Vanavond belooft het ook weer leuk te worden met onder andere de tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Jeff Smith v Luke Humphries
De afgelopen jaren was het vaak behelpen met de voorrondewedstrijden, maar het niveau is in de eerste twee wedstrijden acceptabel. Het lijkt erop dat vanavond opnieuw een succesverhaal wordt. Een oud-finalist van Lakeside en de winnaar van de Development Tour spelen tegen elkaar.

Jeff Smith liet voor het eerst van zich horen op Lakeside 2015. Daar haalde hij meteen de halve finale door Wesley Harms, Gary Robson en Robbie Green te verslaan. Hij verloor wel kansloos in de halve finale maar hij kwam terug in 2016: eerst liet hij Martin Adams kansloos, daarna versloeg hij Brian Dawson, Dennis Harbour en Richard Veenstra om in de finale stijf van de spanning met 1-7 te verliezen van Waites. Op een gegeven moment is het motortje dan op, maar Sjef kan darten.

Luke Humphries is dus de winnaar van Development Tour. Dat is een tour voor spelers van max 23 jaar oud. Spelers als Van den Bergh en Steve Lennon mogen daar ook aan meedoen. Dat ging hem prima af: hij won event 1, 4 16 en 20 en wist in het 19e event ook de finale te halen. Ook liet hij zich op de Development Tour zien door event 12 te winnen en in het 14e event de finale te halen. Deze jongen kan darten, dus.

Jeff Smith lijkt meer televisie-ervaring te hebben, maar het fiche van Humphries ziet er ook niet misselijk uit. Het is dus lastig te zeggen wie er gaat winnen. Zelf heb ik volgens mij Smith als winnaar voorspeld in het voorspelspel, dus dan wordt het 2-1.

Joe Cullen v Jermaine Wattimena
Dit wordt speeddarten voor gevorderden en daar zou Joe Cullen wel eens het meeste baat bij kunnen hebben. De nummer 19 van de wereld neemt het op tegen Jermaine Wattimena. Joe Cullen is een standaardklant op de TV-toernooien, altijd goed op de vloertoernooien, maar op de kwartfinale op de UK Open van 2016 na blijven de goede prestaties uit. Wanneer komt de doorbraak van Joe Cullen? Het is nog teveel alles of niets en dat kan van wedstrijd tot wedstrijd verschillen. Neem het WK van vorig jaar: het ging voor zijn eerste ronde vooral over Corey Cadby, waar mensen al zwijmelden van Lewis v Cadby in de tweede ronde. Cullen zag dat als enorme motivatie waar hij een fantastische pot met 100 gemiddeld (wat lang hoger lag) op de mat legde; in de tweede ronde gooide hij tegen Lewis serieus maar 82 gemiddeld. God zal zich afvragen hoe dat kan.

Jermaine Wattimena is toe aan zijn vierde WK, maar heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Inmiddels laat hij wel zien op de vloer wat hij waard kan zijn, wat in principe nog beter kan maar het is heel inconsistent. Tegen Gurney en Suljovic gooide hij op zijn WK’s niet slecht, maar je koopt er uiteindelijk niets voor als je het jaar door weinig bijzonders presteert. Alleen op de UK Open en PC Finals kan hij opdraven, voor de rest speelt hij wel eens op Euro Tour waar ook met camera’s wordt gespeeld. Echter heeft hij zijn gelden voornamelijk op de Player Championships bijeengespaard. Misschien helpt het ook niet dat hij als een razende idioot gooit en hij vrij makkelijk uit zijn ritme kan worden gehaald door vertraging. Echter heeft hij met Joe Cullen en eventueel Steve West tegenstanders die geen probleem moeten zijn wat dat betreft.

Alles bij elkaar opgeteld plus omstandigheden kunnen we concluderen dat Cullen favoriet is, maar wat voor Wattimena zal verschijnen? In een positief geval zou het zomaar close kunnen worden, maar ik ga uit van een 3-1 zege voor Cullen. Dat is helemaal niet erg voor Jermaine, maar hij moet zich echt op de vloer en Euro Tours gaan ontwikkelen voor hij serieus iets kan betekenen op een hoger podium. De winnaar speelt tegen Steve West.

Jelle Klaasen v Jan Dekker
Het hoogtepunt van de #HollandseAvond is de wedstrijd tussen Jelle Klaasen en Jan Dekker. Gaat de Jan Dekker-bandwagon stand houden of roept The Cobra deze een halt toe? Wie gaat er door naar de tweede ronde om daar onder het tapijt te worden geveegd door Dimitri van den Bergh? Komt dat zien, komt dat zien!

Op de vloer laat Jelle zich altijd van zijn beste kant zien, maar op TV blijft de dip doorsukkelen. Het jaar van Jelle stond vooral in het teken van zijn pols. Die irriteerde een lange tijd, dus Jelle besloot zich te laten opereren. Hij was vrij kansloos in de Premier League, eigenlijk het hele jaar. Het toernooi waar hij het verst kwam, was de achtste finale van het EK. Dan weet je dat het niet heel goed gaat. Kan Jelle op het WK het tij keren of zit hij de komende anderhalve maand te zweten en te janken van ellende?

De Jan Dekker-bandwagon is sinds de Player Championship Finals op topsnelheid. In de eerste ronde versloeg hij Michael Smith, in de tweede ronde een sukkelende Whitlock en in de derde ronde verrassing Jacques. Op zich niet bijzonder, maar in de kwartfinale liet Dekker zich van een heel andere kant zien: hij zette Van Gerwen finaal onder druk ondanks dat hij verloor. Op die pot drijft de bandwagon dus. Is de hypetrain voorbarig of rijdt hij vanavond door de geluidsbarrière?

Een voorspelling moet ook gegeven worden. Jelle Klaasen verkeert in een horrorfase en Dekker zit hoger in zijn vertrouwen dan ooit. Dat kan vaak het recept zijn voor een vroege exit van de seed, maar het blijft Jan Dekker op basis van één potje. Ik geef Klaasen het voordeel van de twijfel; 3-2.

Gary Anderson v Smith/Humphries
Het WK is aangebroken, de kachels worden hoger gezet, de kelen heffen ‘’Feed the stands’’ aan. Dan is het voor Gary Anderson weer tijd om alles uit de kast te halen; het WK is waar Gary Anderson voor leeft. Je kunt eigenlijk weer uitgaan van een Anderson-masterclass; hij draaide alvast warm in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts door Smith op indrukwekkende wijze omver te kegelen, maar op de PC Finals was het al snel exit vanwege privéproblemen waardoor Anderson met zijn hoofd er niet helemaal bij was. Dat lijkt nu voorbij te zijn getuige de updates van Anderson op Twitter. Gisteren leek hij ontspannen en nam hij gezellig een kijkje in de persruimte.

Afgelopen jaar hebben we Anderson weinig gezien; hij sloeg vanwege de geboorte van zijn dochtertje ook de Grand Prix over waardoor we alleen kunnen vertellen dat hij op de World Matchplay in een adembenemende pot het af moest leggen tegen Daryl Gurney, alweer vijf maanden geleden, in de tweede ronde.

Gezien het feit dat Anderson altijd goed is op het WK, moet het voor hem niet uitmaken dat Humphries of Smith een lastige tegenstander zijn. Anderson gaat all night long door; afhankelijk van vanavond is hoe Anderson verschijnt. Als Anderson rustig aan doet, zeg ik 3-1; gaat hij schroeien wordt het 3-0.

  zaterdag 16 december 2017 @ 19:56:20 #4
416657 SlechteWoordgrappen
Voormalig keelgrijper A Lewis
pi_175768184
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 19:54 schreef Wereldgozer het volgende:

om de hype maar even aan te slingeren
DUDU DUDU DUDUDUDUDUDU
Ik had toch even het idee, het valt lekker, het valt goed. Ja en daarna, gaan ze zoals altijd bovenaards gooien tegen mij en dan missen ze gewoon niks meer.
  zaterdag 16 december 2017 @ 19:57:14 #5
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_175768217
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_175768229
Geweldig stukje weer Stijn
pi_175768240
You're Fucking Out, I'm Fucking In
pi_175768258
Ik ben stiekem wel nieuwsgierig naar dat jonge knaapje. En welke Cullen er komt is ook altijd een vraag
pi_175768263
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 19:57 schreef hafcfan het volgende:
Geweldig stukje weer Stijn
Heb je dat in een minuut gelezen :D?
pi_175768301
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 19:58 schreef hafcfan het volgende:
Ik ben stiekem wel nieuwsgierig naar dat jonge knaapje. En welke Cullen er komt is ook altijd een vraag
Cullen - Cadby _O_

Oh ik had het stuk niet gelezen
You're Fucking Out, I'm Fucking In
pi_175768310
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 19:59 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Heb je dat in een minuut gelezen :D?
Jazeker. Het mooiste vond ik Cullen met 82 gemiddeld terwijl inderdaad iedereen naar Lewis-Cadby uitkeek. Van Watimena klopt ook. Gooit vaak goed maar geen beloning en de Dekker hype trein _O_ Ik lees sowieso bizar snel.
pi_175768329
Prima voorbeschouwing weer. Leuk programma.

Hup Smith, Cullen, Dekker en Anderson
  zaterdag 16 december 2017 @ 20:01:53 #13
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_175768332
RON THE BOMB
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_175768337
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:00 schreef KennyPowers het volgende:

[..]

Cullen - Cadby _O_

Oh ik had het stuk niet gelezen
Ook een keer tegen Barney was hij zo slecht _O- En op de vloer pleurt hij soms 110+ _O_
pi_175768345
We beginnen weer _O_
Children of the night. What music they make.
  zaterdag 16 december 2017 @ 20:02:17 #16
416657 SlechteWoordgrappen
Voormalig keelgrijper A Lewis
pi_175768348
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 19:56 schreef Ajacied422 het volgende:
Zelf heb ik volgens mij Smith als winnaar voorspeld in het voorspelspel, dus dan wordt het 2-1.
Mooie conclusie
Ik had toch even het idee, het valt lekker, het valt goed. Ja en daarna, gaan ze zoals altijd bovenaards gooien tegen mij en dan missen ze gewoon niks meer.
  zaterdag 16 december 2017 @ 20:02:18 #17
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_175768349
Ron is afgevallen :o
pi_175768358
Maagbandje
You're Fucking Out, I'm Fucking In
pi_175768359
Brilletje van Roland _O_
  zaterdag 16 december 2017 @ 20:02:39 #20
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_175768365
Vince kan hier wat van leren
pi_175768366
Viesdun
  zaterdag 16 december 2017 @ 20:02:40 #22
416657 SlechteWoordgrappen
Voormalig keelgrijper A Lewis
pi_175768367
EEN GE-WEL-DI-GE HOLLANDSE AVOND
Ik had toch even het idee, het valt lekker, het valt goed. Ja en daarna, gaan ze zoals altijd bovenaards gooien tegen mij en dan missen ze gewoon niks meer.
pi_175768373
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:01 schreef Grifte het volgende:
Prima voorbeschouwing weer. Leuk programma.

Hup Smith, Cullen, Dekker en Anderson
Ik gun het iedereen vanavond wel eigenlijk. Hoop op 5 setters. Diep in de nacht genot
pi_175768381
Ik zit nog even te kijken naar Kevin de Bruyne, sorry jongens.
  zaterdag 16 december 2017 @ 20:03:38 #25
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_175768398
Roland _O-
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_175768406
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:03 schreef Ajacied422 het volgende:
Ik zit nog even te kijken naar Kevin de Bruyne, sorry jongens.
Ik wacht op de samenvattingen. MotD _O_
Children of the night. What music they make.
pi_175768420
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:03 schreef DeHovenier het volgende:

[..]

Ik wacht op de samenvattingen. MotD _O_
Dat kijk ik echt nooit
Oh.
pi_175768425
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:03 schreef Ajacied422 het volgende:
Ik zit nog even te kijken naar Kevin de Bruyne, sorry jongens.
Juve gaat spurs wel pakken
pi_175768426
mad op big ben
pi_175768429
Hoelaat moet onze kindervriend Klaasen?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175768435
Roland _O_
You're Fucking Out, I'm Fucking In
pi_175768437
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Dat kijk ik echt nooit
Dat is ook tering laat en dan donders veel gelul
pi_175768438
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:04 schreef superniger het volgende:
Hoelaat moet onze kindervriend Klaasen?
na kinderbedtijd
pi_175768442
Roland weet altijd alles en zelf nooit wat gewonnen
pi_175768443
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:04 schreef hafcfan het volgende:

[..]

Juve gaat spurs wel pakken
Voorspelde ik na de loting al. Die gaan de hele eigen 16 volbouwen en dan komt Tottenham echt tekort met alleen Eriksen.
pi_175768447
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:04 schreef hafcfan het volgende:

[..]

Dat is ook tering laat en dan donders veel gelul
Ja dan kijk ik liever een serie.
Oh.
pi_175768456
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Dat kijk ik echt nooit
Ik altijd.
Children of the night. What music they make.
pi_175768458
24 topics al. Gaat hard
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175768471
Zal Dimitri in de PL kunnen komen?
pi_175768478
Alweer een Taylorfilmpje
Children of the night. What music they make.
pi_175768479
Greatest of all times

Bedankt Marcel
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 16 december 2017 @ 20:06:52 #43
15600 BB-King
Long live the King!
pi_175768486
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:05 schreef hafcfan het volgende:
Roland weet altijd alles en zelf nooit wat gewonnen
UK Open gewonnen
Wat lees je mijn signature? Heb ik soms wat van je aan?
pi_175768489
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:06 schreef franklop het volgende:
Greatest of all times

Bedankt Marcel
GOAT
O
A
T
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  zaterdag 16 december 2017 @ 20:07:08 #45
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175768494
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:06 schreef hafcfan het volgende:
Zal Dimitri in de PL kunnen komen?
Nee
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175768498
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:06 schreef hafcfan het volgende:
Zal Dimitri in de PL kunnen komen?
Na dit WK? Natuurlijk niet. Die jongen bouwt alles rustig op.
pi_175768501
Vijf jaar lang geen tv, jezus Phil, wat een trauma
pi_175768506
Wanneer wordt Marcel Maaigras eens weg gehaald. Hij is totaal niet leuk.
pi_175768515
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:07 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Na dit WK? Natuurlijk niet. Die jongen bouwt alles rustig op.
Ik weet het niet Stijn, hoe komen we aan 10 man?
  zaterdag 16 december 2017 @ 20:08:31 #50
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_175768526
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:07 schreef RavenArtus het volgende:
Wanneer wordt Marcel Maaigras eens weg gehaald. Hij is totaal niet leuk.
Inderdaad, laat Genee dit maar presenteren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')