abonnement Unibet Coolblue
  zondag 19 november 2017 @ 21:37:57 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175182287
Allen gegroet,

Het moge intussen duidelijk zijn: we zijn zo langzamerhand flink op de goede weg geraakt. Het is tevens iets waarover we het eerder deze avond in de Jopenkerk unaniem eens waren.

Wat zal ik zeggen? Sinds het vorige kabinet haar termijn volledig heeft volbracht heeft met al het moois wat hieruit is voortgekomen :9~ B:)B , ligt voor critici onder ons de weg vrij om tegelijk wat koningsgezinder te worden nu hij regelmatig z'n vinger in de economische pap steekt met z'n staatsbezoeken e.d. ^) Zeg nu zelf: ''In een fors toenemende mate heeft men financieel steeds meer te besteden. Tijdens de crisis heeft men massaal financiële aderlatingen moeten doen, de één misschien wat meer dan 'n ander :o , maar gezamenlijk hebben we de crisis overwonnen en achter ons gelaten. ;)

Dat laatste legt bepaalde inkomensgroepen, inclusief dol-enthousiaste ondernemers :s) :s) :s) , zeker geen windeieren. *) Daarnaast profiteert zélfs de minima ook al flink van de alsmaar stijgende koopkracht. En verder hoeven zij als belastingplichtig burgers niet te klagen, want met het nieuwe belastingstelsel gaan zij er tenminste niet op achteruit.
Voor de middeninkomens en hoger :Y) heeft de overheid nog veel meer 'lekkers' :Y) klaarliggen, nu nieuwe regelingen onlangs werden geïmplementeerd voor het beleid van een gloednieuwe coalitie Rutte III.

Hoe dan ook: op hoge uitzonderingen na, gaat vrijwel niemand er meer daadwerkelijk op achteruit. En hetzelfde zal ook blijven gelden voor de Oranjes, wat de ophanden zijnde begroting van de koning voor het nieuwe jaar uiteindelijk zal uitwijzen. ''De koning is met vlag en wimpel geslaagd in zijn ruim 4,5 jaar koningschap, en daarbij dus ook ter bevordering van onze handelsbetrekkingen met andere landen. 14.gif
Als koning doet hij veel meer dan lintjes knippen; hij heeft namelijk best 'n veelomvattende functie, hetgeen de economie van de toekomst zeer ten goede kan blijven komen in goede en in slechte tijden.'' ^O^ :Y)

Enfin, terecht dat de koning op fluweel zit en het al zo goed heeft getroffen met voorgaande kabinetten. Alexander Pechtold krabte zich hierover nog achter de oren :|W , maar heeft daar tamelijk weinig tegenin te brengen.
Dat het nieuwe kabinet al helemaal niet gaat tornen aan de monarchie, met alle financiële vrijstellingen van dien, is iets waarover wij ons in het Haerlemsche geen enkele zorgen maken. :Y) Het zogenoemde 'addertje onder het gras', het archiefonderzoek naar een met de koninklijke familie gesloten belastingdeal, zal voor hen waarschijnlijk geen gevolgen hebben om de volgende redenen:

• De Oranjes hebben nu eenmaal voorrechten, en de zeventiger jaren ondertussen al veertig jaar achter ons. De zogenoemde belastingdeal, waarnaar een commissie archiefonderzoek pleegt voor 'nieuwsgierigen', zal voor de Oranjes waarschijnlijk verder geen belastende gevolgen hebben. ;)

• Hun privileges, oftewel hun vrijstelling van financiële afdrachten - volledig in overeenstemming met de nieuwe coalitie waarvan de genoemde drie partijen inderdaad trouwe Oranje-aanhangers zijn - blijven onaantastbaar, mij dunkt.

Goed, met dank aan auteur Piet van Asseldonk beëindig ik nu de OP.

Fijne avond!!

Scjvb

Met deze coalitie op het pluche zit de koning op fluweel
VANDAAG, 06:39

quote:
GESCHREVEN DOOR
Piet van Asseldonk
redacteur Koninklijk Huis



ANP

Hoe de vlag er na verkiezingen en kabinetsformatie voor koning Willem-Alexander bijhangt, wordt binnenkort duidelijk wanneer de begroting van de koning voor 2018 op de Kameragenda staat.

De belangrijkste criticaster van de koning in de afgelopen jaren (D66) daargelaten, bestaat het kabinet met VVD, CDA en ChristenUnie uit trouwe Oranje-aanhangers. Het ligt niet voor de hand dat een kabinet dat nationale symbolen als het Wilhelmus en De Nachtwacht koestert, zomaar gaat tornen aan de monarchie.

De eerder voor een sober en modern koningschap ijverende D66-leider Alexander Pechtold heeft daar als voorzitter van een regeringsfractie rekening mee te houden. De koning zit op fluweel.

Wimpel

Ook van de oppositie in de Tweede Kamer heeft Willem-Alexander, mits hij constitutioneel rolvast blijft en (financiële) schandaaltjes weet te voorkomen, weinig te duchten. De schriftelijke voorbereiding van de koninklijke begrotingsbehandeling duidt daarop.

De volksvertegenwoordiging zal de nationale vlag die in de vergaderzaal hangt weliswaar niet meteen van een oranje wimpel voorzien. Maar partijen met een republikeinse voorkeur missen de vereiste meerderheid om, na het weghalen van de koning uit de kabinetsformatie, verder op te rukken richting een strikt ceremonieel koningschap.

Vrijstelling

Toch zit er een addertje onder het gras. Eind deze maand verschijnt het uitgestelde rapport van een commissie die in opdracht van het kabinet archiefonderzoek doet naar een in de jaren 70 met de koninklijke familie gesloten geheime belastingdeal. Die deal zou een compensatie behelzen voor belastingen die de Oranjes toen (voor het eerst) moesten gaan betalen over hun privévermogen.

Het is denkbaar dat door dit rapport de belastingvrijstellingen die het Koninklijk Huis geniet opnieuw onderwerp van discussie worden. In het kielzog daarvan kan ook weer de discussie oplaaien over de hoogte van de koninklijke inkomens.

Tijdrovend

De zaak betreft fiscale vrijstellingen voor Willem-Alexander, Máxima, Beatrix en ook voor prinses Amalia zodra zij 18 jaar wordt. Als uitkeringsgerechtigde leden van het Koninklijk Huis hoeven zij geen inkomstenbelasting te betalen over de uitkeringen die ze uit de staatskas krijgen en ook geen belasting over de delen van hun vermogen die van belang zijn voor de uitoefening van hun functie.

Daarnaast zijn Willem-Alexander en Amalia ook vrijgesteld van successierechten, oftewel de erfbelasting. Omdat deze zogeheten "belastingvrijdom" in grondwetsartikel 40 verankerd ligt, is het voor het parlement moeilijk en tijdrovend daaraan te toren, want er is tweederdemeerderheid vereist.

Populisme

Ook al is het lastig de belastingvrijstellingen van het Koninklijk Huis te veranderen, er is wel een andere weg beschikbaar om hetzelfde doel te bereiken: een lager koninklijk inkomen. Het is voor een parlementsmeerderheid namelijk mogelijk de jaaruitkeringen aan Willem-Alexander, Máxima en Beatrix te verlagen. De hoogte daarvan is niet in de grondwet geregeld, maar in de Wet Financieel Statuut van het Koninklijk Huis.

Vorig jaar kreeg premier Rutte de Kamer aan zijn kant met zijn pleidooi de koninklijke uitkeringen te laten zoals ze zijn. D66-leider Pechtold en SP-Kamerlid Ronald van Raak sneerden toen over het zakgeld van 1,5 miljoen dat prinses Amalia krijgt zodra ze achttien wordt, maar Rutte deed dat af als populisme, omdat de hele Kamer daar in 2008 immers mee had ingestemd.

De begroting zou deze week besproken worden maar is verschoven omdat premier Rutte het rapport over de belastingdeals eerst wil afwachten.

© https://nos.nl/artikel/22(...)ning-op-fluweel.html
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zondag 19 november 2017 @ 21:50:31 #2
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175182729
Het koningshuis heeft nog veel macht binnen de politiek, hetzij natuurlijk indirect. Het is spijtig dat dit achterhaalde en ondemocratische stelsel ook onder de bevolking nog veel populariteit geniet.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  zondag 19 november 2017 @ 22:17:40 #3
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175183662
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175183731
De taart wordt nooit eerlijk verdeeld. Maar dat zou je toch al naderhand moeten weten.
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_175183978
quote:
99s.gif Op zondag 19 november 2017 21:37 schreef Scjvb het volgende:
Het is tevens iets waarover we het eerder deze avond in de Jopenkerk unaniem eens waren.
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 20:03 schreef Scjvb het volgende:
Gisteravond laat in de ambachtelijke Jopenkerk
quote:
4s.gif Op vrijdag 17 november 2017 18:57 schreef Scjvb het volgende:
afgelopen week in de ambachtelijke Jopenkerk was er opnieuw een kleine bijeenkomst van mensen.
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:04 schreef Scjvb het volgende:
gisteravond in de Jopenkerk sprak ik hierover met een collega
quote:
3s.gif Op dinsdag 5 september 2017 23:33 schreef Scjvb het volgende:
zoals 'n bezoek aan de Jopenkerk
Die Jopenkerk, is dat een bezoekje waard? U schijnt er kind aan huis te zijn geloof ik. :s)
  zondag 19 november 2017 @ 23:23:46 #6
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175185394
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 22:20 schreef Begripvol het volgende:
De taart wordt nooit eerlijk verdeeld. Maar dat zou je toch al naderhand moeten weten.
Ambachtelijke Jopenkerk. Welk ambacht kun je daar leren?
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  zondag 19 november 2017 @ 23:43:13 #7
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175185704
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 22:27 schreef bakfietsmoeder het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Die Jopenkerk, is dat een bezoekje waard? U schijnt er kind aan huis te zijn geloof ik. :s)
Dat is het zeker. En ja, zowel de bediening als ambiance daar is gewoon voortreffelijk te noemen. Men voelt zich daar de koning te rijk. ;)



quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 23:23 schreef Cherna het volgende:

[..]

Ambachtelijke Jopenkerk. Welk ambacht kun je daar leren?
Bierbrouwen ;) , heel misschien dan.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zondag 19 november 2017 @ 23:52:21 #8
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175185852
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 23:43 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Dat is het zeker. En ja, zowel de bediening als ambiance daar is gewoon voortreffelijk te noemen. Men voelt zich daar de koning te rijk. ;)

[ afbeelding ]

[..]

Bierbrouwen ;) , heel misschien dan.
😀
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175186240
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 23:43 schreef Scjvb het volgende:
Dat is het zeker. En ja, zowel de bediening als ambiance daar is gewoon voortreffelijk te noemen. Men voelt zich daar de koning te rijk. ;)
Leuke woordspeling!

Ik zal zeker een bezoekje brengen mocht ik ooit in de buurt zijn. ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2017 00:21:16 ]
pi_175187401
De Koning. _O_
Die Würde des Menschen ist unantastbar. Sie zu achten und zu schützen ist Verpflichtung aller staatlichen Gewalt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')