abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 17 november 2017 @ 18:57:56 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175137214
Allereerst gegroet,

Niks nieuws onder de zon, dat zou men hierover kunnen zeggen. Ware het niet dat het onderwerp net 'n voorbeeld is van onopgeloste kwesties op de huidige woningmarkt en derhalve passende aandacht verdienen, mij dunkt. o|O

Wel.. afgelopen week in de ambachtelijke Jopenkerk :9~ :Y) :9 , was er opnieuw een kleine bijeenkomst van mensen. Er werd in volledig ontspannen sfeer beraadslaagd over dergelijke zaken. :Y) En zoals men inmiddels weet, stelt men hier in het Haerlemsche, maar uiteraard ook elders, van hogeraf bepaalde prioriteiten die prima overeenkomen met het gedachtegoed van de VVD en de samenwerkende partijen.

Maar het nieuwe kabinet heeft genoeg pijlen op haar boog om binnen 'n bepaalde tijd orde op zaken te kunnen krijgen in de nabije toekomst, waarbij op gebied van regeling ook het een en ander mogelijk zal moeten worden, maar alles op z'n tijd aangezien er bergen met werk liggen dat thans ook veel prioriteit heeft. B:)B Om 'n lang verhaal kort te maken: vanwege belangrijkere dingen kan ik helaas maar weinig tijd voor u vrijmaken op FOK!.nl. Ik heb nu nog een halfuurtje, maar ik zal hierbij de nieuwsgierige lezer onze wensen op duurzaam woongebied als volgt toelichten: *)

Kijk, scheefwonen is voor ons en vele anderen al geruime tijd 'n doorn in het oog, maar een pasklare oplossing laat vooralsnog even op zich wachten. :o Oók deze gloednieuwe formatie Rutte III (CDA, VVD, CU en D66 in prima samenwerking), kan niet op stel en sprong zomaar wat veranderen om de door velen gewenste orde op zaken te krijgen. *) :N In de regel heeft qua wonen het overgrote deel van NL z'n schaapjes prima op het droge *) , welbeschouwd iedereen heeft zijn 'natje en zijn droogje' zoals u bijvoorbeeld, want we leven immers niet in 'n arm land. ;) Maar 'n bepaald percentage worstelt echter nog steeds met koop- of huurproblemen.

Ondertussen zit voor alle 'pechhebbenden' ;( onder ons de huizenmarkt in NL zo langzamerhand al muurvast.
Temeer door de stijgende huizenprijzen in meest stedelijke agglomeraties, waar gretig aftrek van huizen plaatsvind door veelal door ons gewaardeerde mensen met een prima budget, *) dus voor hen wordt zo langzamerhand de spoeling alsmaar dunner. :o Diverse kopers onder ons zouden uiteindelijk best ook 'n stapje terug mogen doen op gebied van hun oneindige woonwensen. Zij zullen hun verwachtingen wat moeten gaan bijstellen, pas dan gloort er voor hen weer voldoende hoop op een voor hen betaalbare hypotheek, dunkt mij. 14.gif

Al met al blijven kopers onze meest favoriete doelgroep *) , dat weet men ondertussen ;) , maar geheel conform het artilel zien we ook in dat diverse mensen met minimuminkomens vooralsnog huizen 'bezetten', die toegankelijker zouden moeten worden voor middeninkomens middels wat hogere huren. Behalve waardige kopers, vallen zij tenslotte ook enigzins onder onze favoriete doelgroep. Dus inderdaad, het optrekken van huren voor deze meestal luxere woningen kan ertoe leiden dat middeninkomens inderdaad een betere kans gaan maken op passende huurruimte, dus is het functioneel.

Enfin, het bijbouwen van sociale huurwoningen, om tenminste ook aan de prangende toenemende vraag naar goedkopere huurhuizen tegemoet te komen :o , heeft uiteraard niet onze eerste prioriteit. Uiteindelijk zijn deze mensen toch al geneigd om te blijven zitten, confortabeler enzo ;) , maar aankomende jaren zal er toch een noodzakelijke oplevering moeten plaatsvinden van goedkopere en tevens kleinere woningen voor deze groep. Echter, het duurder maken van de woningen in kwestie zou allereerst de noden gaan lenigen van de middeninkomens, zij die onvoldoende kapitaal kunnen overleggen om te kunnen huren in de vrije-sector - of kopen. :s) :s) :s)

Het CPB heeft dus een punt, want zeg nou zelf: voor mensen met een middeninkomen die niet zomaar in aanmerking kunnen komen voor de vrije sector, zal men voor pasklare oplossingen willen gaan. Het is daarbij een streven waarmee wij vanavond in de beste Haerlemsche sferen het weekend goed en wel begonnen zullen zijn.

Goed, allen een fijn weekend, geniet ervan!!

Scjvb

====

Woningcorporaties vragen te weinig geld voor luxere woningen

quote:
Woningcorporaties zouden meer huur moeten vragen voor de luxere woningen, stelt het Centraal Planbureau. Woningen die geschikt zijn voor middeninkomens worden nu bewoond door mensen met een laag inkomen.



Het CPB vergeleek de gemiddelde huurprijzen van de woningcorporaties met de kwaliteit van de woningen en daaruit blijkt dus dat woningcorporaties te weinig huur vragen voor bepaalde woningen.

Sinds 2015 is er een woningwaarderingsstelsel (WWS). De kwaliteit van woningen wordt vastgesteld aan de hand van een aantal punten. Hoe meer punten een huis heeft, hoe meer huur een woningcorporatie ervoor mag vragen. En juist dat gebeurt niet.

Vrije sector

Mensen met een laag inkomen kunnen hierdoor in een huis wonen dat volgens het WWS eigenlijk niet in hun budget past, maar juist wel in het budget van een middeninkomen. Mensen met een middeninkomen moeten momenteel vooral in de vrije sector zoeken naar een huurwoning. "In zekere zin is dit ook scheefwonen", zegt Arjan Lejour, onderzoeker bij het CPB.

Toch is het volgens hem niet makkelijk voor de woningcorporaties om de huren van hun woningen te verhogen, omdat zij moeten voldoen aan regels. Zo mogen zij hun totale huursom met niet meer dan 1 procent boven de inflatie laten stijgen.

Woningcorporaties moeten daarom goed kijken wanneer ze hun huren wel kunnen verhogen, vindt Arjan Lejour. "Woningcorporaties moeten nieuwe woningen en vrijgekomen woningen daarom beter gaan inschalen volgens het woningwaarderingsstelsel. Daarnaast moeten er meer kleine en goedkopere woningen worden gebouwd."

© nos.nl
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 18 november 2017 @ 01:45:02 #2
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_175145954
De crux zit natuurlijk in de laatste zin:
quote:
Daarnaast moeten er meer kleine en goedkopere woningen worden gebouwd."
De corporaties zijn opgericht (en hebben hun bestaansrecht) om mensen met een kleinere beurs ook aan betaalbaar onderdak te helpen.
Maar dat vonden deze corporaties ergens in de jaren '80 niet meer voldoende. Dus bouwden ze grotere duurdere woningen, sommige om te verkopen (ze gingen projectontwikkelaar spelen) en andere om tegen het maximale huurbedrag (waarop nog huursubsidie zat) te verhuren.

Maar intussen braken ze wel steeds meer goedkope woningen af. Alles maar voor het grote geld (en grotere financiële beloningen voor de directie c.q. bestuur).

Veel corporaties hebben veel reserves, maar op het moment dat zij goedkope woningen konden laten bouwen (in de afgelopen crisisjaren) hielden ze de hand op de knip.
En nu de crisis over is, vinden ze de kosten weer te duren om goedkopere huurwoningen te bouwen.
Komt er ook nog eens bij dat de woningcorporaties ook nog een deel af moeten dragen aan het rijk. Wat volgens de woningbouwstichting ook een excuus is niet meer te investeren.
Op zich zou dat een valide argument zijn, ware het niet dat die jaren '80 mentaliteit nog steeds voortduurt binnen de meeste corporaties.

En nee, ze beseffen steeds vaker wel dat ze geen ambitieuze bouwprojecten voor duurdere woningen meer kunnen aangaan. Maar tegelijkertijd zien we nauwelijks beweging om nieuwe goedkopere huurwoningen te bouwen. En toch moeten ze de mensen met een krappe beurs wel onderdak bieden.
En wie het langst op de wachtlijst staat komt als eerste in aanmerking voor een vrijgekomen woning (afhankelijk van gezinsgrootte, dat dan nog wel).

Naar mijn mening heerst er binnen de woningcorporaties nu een bedrijfscultuur dat ergens het midden houdt tussen onkunde, onwil en gebrek aan visie.
Dat komt mede omdat door de opvattingen van de laatste 10 tot 15 jaar, dat het Rijk en de gemeenten meer gemengde wijken willen, minima naast meer vermogende Nederlanders.
Daar weten corporaties vaak moeilijk mee om te gaan, net als de marktpartijen zelf. Dat het kan is weliswaar bewezen, maar men is vaak onwennig. En waarschijnlijk vereist het in het geval van de corporaties een nieuw bestuur. Een bestuur die wel kan omgaan met de nieuwe werkelijkheid.
pi_175146808
Dat geldt vooral voor asielzoekers.
Die komen in koophuizen terecht die worden verhuurd.

Autochtone komen in flatjes zonder lift met 1 slaapkamer (of zelfs zonder aparte slaapkamer) voor 500+ eu per maand incl. servicekosten.
Dat heb ik zelf ook ondervonden in Oosterbeek waar ik toen nog woonde, en ik voor het eerst op mijzelf ging wonen (alweer een aantal jaren geleden uiteraard, dus kun je nagaan)

Betrof zo'n flat zonder aparte slaapkamer, dus woonkamer/slaapkamer én open keuken.. is 1 gedeelte.
Je had nog wel een aparte douche/toilet.. joepie.

523eu per maand.

Voor de turk (hij was bruin, wellicht geen turk dus :') ) die na mij kwam kijken, 320eu per maand.

[ Bericht 5% gewijzigd door TheoddDutchGuy op 18-11-2017 08:12:48 ]
pi_175146854
In de vrije sector ben je blij als je maar 550 hoeft te betalen voor een kippenhok. In mijn regio (niet eens randstad), betaal je makkelijk 850 voor een 40m2 appartement. Bizar natuurlijk.
<hr>
pi_175146890
Helemaal niemand zit te wachten op dure huurwoningen.
pi_175147000
Beter zetten ze in op lagere huurprijzen, ook voor de vrije sector een verplichting tot een bovengrens om het in toom te houden waardoor de balans kopen/huren terug komt.
<hr>
pi_175147570
De luxere woningen zijn niet slechts geschikt voor mensen met een middeninkomen. Lagere inkomens kunnen ook leuk wonen in een luxere woning. Die onderzoeker Arjan Lejour van het CPB is dus iemand die zijn onderzoek nooit goed heeft gedaan.
pi_175147654
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 09:40 schreef torentje het volgende:
De luxere woningen zijn niet slechts geschikt voor mensen met een middeninkomen. Lagere inkomens kunnen ook leuk wonen in een luxere woning. Die onderzoeker Arjan Lejour van het CPB is dus iemand die zijn onderzoek nooit goed heeft gedaan.
Hij bedoelt natuurlijk dat lagere inkomens moeten optiefen om plaats te maken voor mensen met meer geld.
<hr>
pi_175150885
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 09:46 schreef Dawnbreaker het volgende:

[..]

Hij bedoelt natuurlijk dat lagere inkomens moeten optiefen om plaats te maken voor mensen met meer geld.
Precies. Die onderzoeker zegt dat echter niet openlijk maar met bedekte termen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')