abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:04:44 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175069275
Gewaardeerde lezer,

Het zijn voortvarende tijden. Nu het de meesten van ons economisch gezien steeds meer voor de wind gaat, ziet de overheid er uiteraard ook heil in dat een toenemend aantal vacatures het daglicht ziet om economisch goed 'in de race te kunnen blijven'. Immers, hoe meer banen, hoe beter!

Wij in het Haerlemsche :Y) :9 , maar uiteraard ook andere waardigheidsbekleders in Nederland c_/ , zien bij een fors toenemend aantal werklozen dat de animo om aan de bak te komen er is. *) Er blijven 'gevallen' te betreuren, waarbij de inspiratie om al het mogelijke hiervoor te doen het laat afweten. Hierover krabben we ons in het Haerlemsche soms best nog eens achter de oren, kan ik u vertellen. :|W :o :{

Enfin, gisteravond in de Jopenkerk sprak ik hierover met een collega, en wel onder genot van een Jopen Mooie Nel :9~ :9 tevens best 'n bijzonder ambachtelijk Haarlems biertje. B:)B Maar goed, men kijkt vaak de jongeren erop aan thuis te 'lamzakken', dat is verder niets nieuws. Echter gaat met helaas met sommige 55-plussers ook wat minder goed waar het aankomt op inspiratie als er óók van hen weer wat gevraagd wordt. Deze mensen, net als jongeren mensen van allerlei pluimage met een grote diversiteit aan achtergronden en een bepaalde levenservaring, worden door kundige consulenten (waaronder van het UWV) waardig begeleid naar passend werk. :B

Wat kan ik zeggen? Geheel binnen de mogelijkheden van cliënten vindt niet zelden omscholing plaats, teneinde de 55-plussers in kwestie binnen een redelijk tijdsbestek klaar te stomen voor 'n andersoortige functie dan in het verleden. *)
Jammer genoeg komt het regelmatig voor dat men een nieuwe baan en de nodige inzet daartoe niet accepteert. Dit kan voortkomen uit het gegeven dat het vanuit iemands referentiekader bezien 'iemands eer te na kan komen'. ;( ,,Men zou er niet genoeg op vooruitgaan, of volgens eigen zeggen gaan werken onder zijn/ haar kunnen of tegen zijn zin ergens anders moeten gaan wonen.''

We leven anno 2017 in een hectische samenleving waar men wordt geacht gezamenlijk flink de schouders eronder te houden nu het allemaal economisch zo goed gaat. Er wordt prima voor onze burgers gezorgd, waarbij de Grote Taart door Rutte III langzamerhand zo eerlijk mogelijk verdeeld wordt. :Y) :9 Uiteindelijk heeft Rutte II de afgelopen jaren haar stinkende best gedaan ons uit de crisis te trekken, dus 'voor wat hoort wat'. ;)

Anders dan in verschillende uithoeken ter wereld verstrekt men van overheidswege sinds jaar en dag voldoende bijstand aan mensen met 'time outs', waaronder zich zowel een diversiteit aan medische als psychische klachten scharen. :o
In het Haerlemsche bestaat uiteraard voldoende begrip voor onmacht, maar trots of ongenoegen over beloningen voortkomend uit het verrichten van werk kan niet op onze steun rekenen.

Mij dunkt, wanneer men de kans geboden krijgt na eventueel lang hebben zitten kniezen :|W , zal men toch echt alle zeilen moeten bijzetten om te zien of men serieus kan slagen. :o Hoewel vrouwen zich in de regel toch ietwat representatiever weten op te stellen tijdens een solicitatiegesprek, wordt bij 55 plussers van het mannelijke geslacht uiteraard ook een beroep gedaan op hun capaciteiten en tevens goede wil. *) En dat geldt zowel voor sollicitanten naar wat hogere functies als lagere functies, gewoonweg omdat iedere werkloze (tijdelijk uitkeringsgerechtigde) nu eenmaal anders is. ;)

Houding speelt inderdaad een cruciale rol, want acceptatie van werk 'onder iemands kunnen', omdat de goede wil aanwezig is en desnoods ergens anders gaat wonen om die aangewezen maar bovenal passende job te kunnen aanvaarden, zal door cliënten serieus in overweging genomen dienen te worden. *) Er kunnen natuurlijk ook andere kwesties spelen, bijvoorbeeld overmoedigheid bij sollicitanten die denken op korte termijn iets te kunnen vinden maar van een koude kermis thuiskomen. :|W
Het laatste kan immers leiden tot frustraties die soms jammerlijk op de verkeerde persoon afgewenteld wordt.

Welnu, gelet op de kop van het artikel is er best nog werk aan de winkel om nog meer resultaat te bereiken, maar men is al flink op de goede weg en dat spreekt voor zich. o|O Het langzaam maar zeker toenemend aantal vacatures zorgt na 'mindere tijden' wederom voor een aantrekkende arbeidsmarkt, hetgeen economisch gezien onder Rutte III alleen maar getuigt van 'n voortvarend goed ;) en daar drinken we vanavond wederom 'n Jopen op. B:)B

Met dank aan schrijfster Maaike Homan voor RTL Z beëindig nu de OP, maar voor straks wens ik de lezer uiteraard een fijne avond toe!!

Scjvb

====

Werkloze 55-plusser 'mag zich best wat flexibeler opstellen'


Oudere werkzoekenden bij de Inspiratieplusdagen georganiseerd door het UWV. Beeld © ANP

quote:
Wie ouder dan 55 jaar is en op straat komt te staan, komt maar zelden weer aan de bak. Maar, onmogelijk is een baan vinden zeker niet, zegt loopbaanadviseur Jolet Uilenburg. "Alleen moet deze groep zich wel flexibeler gaan opstellen."

Uilenburg begeleidt met name hoger opgeleide 55-plus mannen, die voordat ze hun baan kwijtraakten een salaris hadden tussen de 50.000 en 200.000 euro. Ze weet, ook uit eigen ervaring, hoe lastig het is als je op latere leeftijd ineens zonder werk zit. "Zeker als je ouder wordt is een baan vinden tegenwoordig topsport."

'Verhuizen hoort er soms bij'

De loopbaancoach vertelt dat mensen er aan moet wennen dat bij het vinden van nieuw werk het er opeens minder om gaat wat jij wil, meer om wat een ander wil. "Soms moet je je gaan bijscholen, en dan geen cursus maar echt een nieuwe opleiding gaan doen en je moet veel flexibeler worden."

Hiermee bedoelt ze: minder kieskeurig zijn en ook accepteren dat je soms moet verhuizen voor een baan. Uilenburg vertelt hoe een klant van begin vijftig vooral een baan dichtbij huis wilde maar van een koude kermis thuiskwam.

"Een klant in Rotterdam kon in Friesland aan de slag, waar hij van maandag tot en met vrijdag ondergebracht zou worden. Ik snap dat iemand dat liever niet heeft, maar het is de realiteit. De meeste mensen accepteren dat verhuizen uiteindelijk wel, maar vinden het niet leuk."

Houding

Wat deze generatie ook minder flexibel maakt, is volgens haar dat ze er aan gewend zijn om een baan voor het leven te hebben, bij dezelfde werkgever dus. "Grote bedrijven hebben dit ook lang gestimuleerd."

De doelgroep waar zij mee werkt zijn 'voornamelijk mannen omdat die zich in een gesprek minder handig manifesteren dan vrouwen'. Die mannen denken vaak dat ze snel wat anders zullen vinden. "En dan lukt het na een half jaar nog steeds niet en worden ze boos dat ze niet eens op gesprek mogen komen."

Op dat moment komt het incasseringsvermogen om de hoek kijken, zegt Uilenburg. "Het is lastig om na een half jaar niet de moed in de schoenen te laten zakken, maar de houding van iemand is zo belangrijk in het vinden van een nieuwe baan."

Zie ook: 55-plus en werkloos: 'Ik word gek van het niets doen'

Mensen staan gedurende hun carrière niet altijd stil bij het verliezen van een baan op latere leeftijd. "Zorg dat je bij blijft. Het is ingewikkeld. De druk op werkenden is hoog. Ze hebben vaak kinderen, mantelzorgen, werken en moeten zich dan ook nog bijscholen en netwerken", zegt Uilenburg.

Vooral dat laatste is volgens haar dé manier om een nieuw baan te vinden. "Je komt erachter waar je mogelijkheden liggen en blijft zo op de hoogte."

© RTL Z
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_175069454
quote:
Hiermee bedoelt ze: minder kieskeurig zijn en ook accepteren dat je soms moet verhuizen voor een baan.
En je werkende partner dan?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:24:31 #3
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175069716
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:12 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

En je werkende partner dan?
Dat is een goed punt, want hierover zal in dat geval nader overleg plaats moeten vinden. Misschien kan iemands partner daar ook aan de bak. Maar ja, het zou niet de eerste keer zijn dat mensen uit elkaar gaan vanwege werk en zulks, en dan om redenen die samenhangen met weloverwogen keuzes. Afstand kan hierbij inderdaad een belemmering vormen voor een relatie of huwelijk.

Maar wanneer iemand een baan aangeboden wordt, zullen alle voors en tegens sterk tegen elkaar afgewogen moeten worden, waaronder de reistijden enzo, voordat die baan geweigerd wordt dunkt mij.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:28:04 #4
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175069806
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:30:43 #5
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_175069862
Verhuizen? Voor een kutbaantje waar je na een jaar weer wordt uitgeflikkerd? En net of je zo makkelijk aan een ander huis komt zonder een wereldsalaris.
pi_175069876
Arbeit macht frei jongens, alles dus voor de arbeid.
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:32:06 #7
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_175069889
Mag je zeker tussen de Polen op de camping gaan wonen?
pi_175069949
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
Je moet er wat voor over hebben om het internationale grootkapitaal te mogen dienen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_175069950
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:30 schreef Fietsertje70 het volgende:
Verhuizen? Voor een kutbaantje waar je na een jaar weer wordt uitgeflikkerd? En net of je zo makkelijk aan een ander huis komt zonder een wereldsalaris.
Dit.

Welke pz-kut dat bedenkt, moet je vol in de bek schijten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:36:23 #10
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175069976
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:34 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je moet er wat voor over hebben om het internationale grootkapitaal te mogen dienen.
Tja je moet wel in de race blijven. In de race naar de bodem zullen ze bedoelen. Ik vrees het ergste voor de jongste generatie.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175070170
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
In mijn studentenjaren was er ook een werkende ouder iemand daar op kamers; hij had zijn familie aan de andere kant van het land.
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:49:39 #12
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_175070272
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:30 schreef Fietsertje70 het volgende:
Verhuizen? Voor een kutbaantje waar je na een jaar weer wordt uitgeflikkerd? En net of je zo makkelijk aan een ander huis komt zonder een wereldsalaris.
Er staat 'soms' hè. Dat laat ruimte voor een scala aan werkzoekenden dat hier niet voor te hoeft kiezen, mits gegronde redenen.

Mogelijke verhuizing voor een passende baan zou van toepassing kunnen zijn op alleenstaanden (sommigen zeggen liever alleengaanden), omdat zij daarvoor beter in de gelegenheid zijn dan mensen met een partner.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:53:37 #13
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175070346
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:45 schreef Idisrom het volgende:

[..]

In mijn studentenjaren was er ook een werkende ouder iemand daar op kamers; hij had zijn familie aan de andere kant van het land.
Je kent een werkende oudere die mogelijk niet graag thuis bij zijn gezin was en dan is het goed. Want ook die heb je inderdaad. Die zijn blij dat ze niet thuis zijn.

Ik heb jaren lang gezworven(in het buitenland) en was nooit thuis. In mijn geval was ik niet oud. Tot mijn 38-40ste jaar en toen zat ik er helemaal doorheen en mijn gezin stond op klappen. En hoe ouder je word hoe meer moeite dat kost. Ik heb de keus gemaakt om voor mijn gezin te kiezen. Een uitstekende keus. Heb behoorlijk veel loon ingeleverd maar dat was het waard. Hoef je niet te vragen als je dit onder slechte omstandigheden met een flexibel contract moet doen.

Totale waanzin om in de toekomst onder dwang want daar komt het op neer zodra je ze gaan korten dit als normaal te vinden.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  dinsdag 14 november 2017 @ 17:57:30 #14
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175070423
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:49 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Er staat 'soms' hè. Dat laat ruimte voor een scala aan werkzoekenden dat hier niet voor te hoeft kiezen, mits gegronde redenen.

Mogelijke verhuizing voor een passende baan zou van toepassing kunnen zijn op alleenstaanden (sommigen zeggen liever alleengaanden), omdat zij daarvoor beter in de gelegenheid zijn dan mensen met een partner.

Nu staat er soms. Maar aangezien we aan het veramerikaniseren zijn weet ik wel waar het op uitdraaid in de toekomst.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175070457
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
Ja joh, net zo makkelijk allemaal... Jolet de Zweefteef weet wel wat goed voor u is.
pi_175070462
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:31 schreef LurkJeRot het volgende:
Arbeit macht frei jongens, alles dus voor de arbeid.
Misschien heeft de NS nog wel werk voor hun:
http://nieuws.tpo.nl/2017(...)e-chroom-6-bevatten/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:04:10 #17
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_175070556
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:49 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Er staat 'soms' hè. Dat laat ruimte voor een scala aan werkzoekenden dat hier niet voor te hoeft kiezen, mits gegronde redenen.

Mogelijke verhuizing voor een passende baan zou van toepassing kunnen zijn op alleenstaanden (sommigen zeggen liever alleengaanden), omdat zij daarvoor beter in de gelegenheid zijn dan mensen met een partner.

En mensen zonder partner hebben geen sociaal leven? Of familie? Verhuizen naar de andere kant van het land levert ook een heel andere cultuur op. Mag je zeker ook zonder morren overheen stappen?
pi_175070595
Bedankt hé, VVD.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_175070651
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:30 schreef Fietsertje70 het volgende:
Verhuizen? Voor een kutbaantje waar je na een jaar weer wordt uitgeflikkerd? En net of je zo makkelijk aan een ander huis komt zonder een wereldsalaris.
Dit, bovendien heb je niet zomaar even een huis en laat je ook je familie en vrienden niet zomaar even achter door 200 kilometer verderop te gaan wonen.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175070670
Ik zou ook niet verhuizen hoor, je kunt toch niet van mensen verwachten dat ze voor zoiets verhuizen. En het dan ook best wat flexibeler opstellen noemen. Ik vind verhuizen niet bij flexibel horen zeker niet naar Friesland.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:12:23 #21
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175070715
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:04 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

En mensen zonder partner hebben geen sociaal leven? Of familie? Verhuizen naar de andere kant van het land levert ook een heel andere cultuur op. Mag je zeker ook zonder morren overheen stappen?
Let op: De voorstanders van dit soort ideeën zullen wel weer de Polen, Roemenen en Bulgaren etc benoemen want die doen het immers ook. Wat ze vergeten te vermelden is dat het loon in die landen dusdanig laag is dat het loon in NL voor die groep gigantisch is zodra zij terug keren naar hun land.


Je kunt het vergelijken met een Nederlander die in het MO in de chemische industrie werkt. Die werkt ook in het MO vanwege het loon. Niet omdat het daar nu zo geweldig is. Zou die net zoveel verdienen daar als in NL ging geen enkele NLer naar die zandbak.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175070814
Alsof een 50 plusser überhaupt op sollicitatiegesprek mag komen, meeste HR-afdelingen flikkeren hun brief gelijk weg.

Er zijn veel vacatures, maar dat richt zich op een beperkt deel van de arbeidsmarkt: juiste diploma's, 5 tot 10 jaar relevante ervaring en een leeftijd van jonger dan 40.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:25:41 #23
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175070975
Dat zijn precies dezelfde problemen waar alle werkelozen tegenaan lopen. Maar als jonge werkelozen erover klagen zijn ze plots lui en hebberig.
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:27:54 #24
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_175071020
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:28 schreef Cherna het volgende:
Jaja iemand van boven de 55 die voor een flexibel contract zonder zekerheden nog even gaat verhuizen en daar eventueel zijn huis voor verkoopt. En inderdaad je werkende partner verhuisd gelijk even mee. En mantelzorg voor je ouders? Och die verhuizen ook even mee toch.
Alsof elke 50 plusser een mantelzorgende huiseigenaar is. Alsof elk contract tijdelijk en zonder zekerheden is. Alsof er geen andere optie kan bestaan behalve gelijk verhuizen. Dat jij een paar lastige omstandigheden kunt verzinnen maakt die situatie niet waar voor iedere werkzoekende.

Maar je ook het ook gewoon niet eens proberen, en lekker in je stekkie blijven hangen omdat je oud bent en dus recht hebt op alles. En dan lekker werkloos gaan zitten verzuren, klagend over die jongeren die je baan stelen omdat zij wel kansen weten te grijpen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_175071031
Ouderen zijn niet zo genegen om in de drek te stappen waar elke starter en young millenial wel mee te maken krijgen: hoge werk druk, naar rato en dikwijls beneden modaal salaris, tijdelijk contract, niet zelden werkweken van meer dan 40 uur, en tot slot bijscholing en vak theorie bijhouden in prive tijd.

Hopelijk gaan die ouderen begrijpen dat deze jongeren zo uitgeknepen worden door werkgevers om de gemiddelde loonkosten te drukken omdat de gemiddelde 50 plusser veel en veel duurder is.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')