Weinig.quote:Op vrijdag 1 november 2019 19:48 schreef VeX- het volgende:
1 post in een jaar tijd.
Word er op fok geen whiskey meer gedronken?
Ledaig?quote:Op zondag 5 juli 2020 22:04 schreef Karstman het volgende:
[..]
Zeker, geboortjejaar flesje mocht wel open dit jaar vond ik.
Over 5 jaar gaat er een andere open, mag jij 3 keer raden welke distillery
Ik zei drie keer radenquote:
of nog gewoon 2 keer Ledaigquote:Op zondag 5 juli 2020 22:23 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik wil best nog wel 2 andere distilleerderijen noemen...![]()
Meestal in het midden, niks uitgesproken maar ook niks aanstootgevend. Er zijn best lekkere blends, maar de goedkopere vind ik daar niet bijhoren (JW red is gewoon een mixwhiskey). Nadeel van Johnie Walker blue is bijv dat het best een goede whiskey is maar schreeuwend duur. Voor dat geld kun je lekkerdere malts krijgen.quote:Op dinsdag 29 september 2020 18:19 schreef Relatieveling het volgende:
Voor blended whisky's kan ik die profielen eigenlijk niet vinden. Waar zou je whiskys zoals Johnnie Walker Red en Black, Chivas Regal, Dimple en Jack Daniels plaatsen in zo'n kaart?
Wat een onzin, zit een wereld van verschil tussen zeg Glenfarclas en Laphroaig of tussen Ardbeg en Glengoyne. Dat het niet in 1 noemertje samen te vatten is ben ik met je eens maar "Een goede Whiskey smaakt naar een vuile leren lap, dus best vies eigenlijk"...quote:Op dinsdag 29 september 2020 18:42 schreef Bart2002 het volgende:
In principe zijn die smaakprofielen allemaal onzin natuurlijk. Je moet het proberen. Een goede Whiskey smaakt naar een vuile leren lap, dus best vies eigenlijk. Dan is het goed.
Of jouw smaakpapillen zijn kapot, dat kan natuurlijk ookquote:Op dinsdag 29 september 2020 18:42 schreef Bart2002 het volgende:
Een goede Whiskey smaakt naar een vuile leren lap, dus best vies eigenlijk.
Dat is misschien het verschil tussen whiskey en whisky wel.quote:Op dinsdag 29 september 2020 18:42 schreef Bart2002 het volgende:
Een goede Whiskey smaakt naar een vuile leren lap, dus best vies eigenlijk.
Ik was vroeger best een liefhebber. Nu nog wel maar koop het nooit meer. Die uitspraak over die vuile leren lap is trouwens een hele bekende uitspraak van 1 of andere beroemdheid/kenner. Voor de meeste Ierse (whiskeyquote:Op maandag 26 oktober 2020 14:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is misschien het verschil tussen whiskey en whisky wel.
Jij weet ook dus niet het verschil tussen whiskey en whisky?quote:Op maandag 26 oktober 2020 17:31 schreef Watuntrik het volgende:
Wanneer je het over whiskey met smaakprofielen wilt hebben dan zit je in het hogere segment van de prijzen. Dan moet je niet aankomen met Johnnie Walker Red en Black, Chivas Regal, Dimple en Jack Daniels. Dat is allemaal goedkope smerige commerciële troep, om te mixen met cola o.i.d. Dat moet je als whiskey helemaal niet drinken.
Niet per definitie... Ook al wordt het hier uitgelegd.quote:Op maandag 26 oktober 2020 17:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij weet ook dus niet het verschil tussen whiskey en whisky?
¤80 horeca verkoop prijs hoop ik dan. Zat whisky vanaf de ¤25 die gewoon goed is (zoals Glenfarclas 10 ~¤26), en voor ¤50 kan je al uitstekende flessen krijgen (Lagavulin 16...).quote:Op maandag 26 oktober 2020 18:16 schreef Watuntrik het volgende:
In een andere tijd dan nu, maar vergelijkbaar, was elke fles onder de ¤ 80 niet te pruimen.
Zeker als je online besteld is onder de ¤40 zat lekkers te vinden en ook flink divers qua smaak.quote:Op maandag 26 oktober 2020 19:04 schreef Cheeseburgert het volgende:
[..]
¤80 horeca verkoop prijs hoop ik dan. Zat whisky vanaf de ¤25 die gewoon goed is (zoals Glenfarclas 10 ~¤26), en voor ¤50 kan je al uitstekende flessen krijgen (Lagavulin 16...).
Nou ja er zijn zat op de markt die ¤80 of zelfs nog veel meer kosten... Ik heb er een in de familie die zich er niet voor schaamt om met een flesje van over de ¤100 aan te komen kakken. Mijn ding is het niet, ik ga dat er niet voor neerlappen, maar ik mag wel eens proeven. En in vergelijk is het eigenlijk totaal verpestend, heb je eenmaal de smaak van zoiets in je herinnering dan zijn daarna de meer toegankelijke producten echt goor.quote:Op maandag 26 oktober 2020 19:04 schreef Cheeseburgert het volgende:
[..]
¤80 horeca verkoop prijs hoop ik dan. Zat whisky vanaf de ¤25 die gewoon goed is (zoals Glenfarclas 10 ~¤26), en voor ¤50 kan je al uitstekende flessen krijgen (Lagavulin 16...).
Bedoel je werkelijk goor en gewoon minder interessant?quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 08:21 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Nou ja er zijn zat op de markt die ¤80 of zelfs nog veel meer kosten... Ik heb er een in de familie die zich er niet voor schaamt om met een flesje van over de ¤100 aan te komen kakken. Mijn ding is het niet, ik ga dat er niet voor neerlappen, maar ik mag wel eens proeven. En in vergelijk is het eigenlijk totaal verpestend, heb je eenmaal de smaak van zoiets in je herinnering dan zijn daarna de meer toegankelijke producten echt goor.![]()
Ieder zal het op zijn eigen manier beleven. Ik heb whisky nooit echt iets lekkers gevonden, proefde het wel en om een idee te krijgen wat het is en wat je verkoopt. En het leeuwendeel is scherp in de keel en moest even schudden na het wegslikken. Altijd paar slokken nodig om er aan te wennen. Tot dat ik echt een asociaal dure voor m'n neus kreeg gezet, had ik zo iets van dit is andere koek. Die zijn in mijn beleving, althans die paar die ik dan geproefd heb veel zachter en sommige hadden zelfs iets fluweelachtige afdronk alsof ik iets van room gedronken had. Daar hoefde mijn smaakpapillen niet aan te wennen, was van slok 1 gewoon lekker. En na gelang langer in de mond lekkerder. Maar kan me de merken niet eens meer herinneren, is te lang geleden. Nog van voor dat internet echt los ging. Dus die tijden zouden ook veranderd kunnen zijn en wat toen vreselijk duur was nu misschien toegankelijker is geworden. Dat weet ik dus eigenlijk niet ben te lang uit de drankgelegenheden.quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 09:17 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Bedoel je werkelijk goor en gewoon minder interessant?
Mijn ervaring met duurdere whisky's is dat ze meestal een stuk complexer en minder toegankelijk zijn, dat je echt even de tijd moet nemen en je moet concentreren om ze te kunnen waarderen. Terwijl de middenklasse whisky's wat makkelijker zijn, niet heel complex, niet heel veel te ontdekken maar wel beter te drinken als je even geen zin hebt om je te concentreren.
Hé, is dat niet dit topic?quote:Op maandag 26 oktober 2020 20:20 schreef golfer het volgende:
En voor de rest hebben we over dit soort zaken al 46 topics met adviezen en meningen:
CUL / [Whisky /Whiskey Topic #46] op Caskstrenght
Blijkbaar is het nu dus samengevoegd door een moderator die dat even vergat te vermelden.quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 17:28 schreef MadMaster het volgende:
Hé, is dat niet dit topic?
Maar grappig om hier weer eens leven te zien, hoewel ik wel om de meeste nieuwe bijdragen minimaal moet glimlachen...
Ah, dat verklaart een hoop.quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 17:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Blijkbaar is het nu dus samengevoegd door een moderator die dat even vergat te vermelden.
Ieder z'n voorkeuren, ik ben bijvoorbeeld geen bierdrinker.quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 17:47 schreef pipster het volgende:
Ja whisky, ben bang dat mijn geld de laatste jaren toch vooral naar overgeprijsde maar erg lekkere bieren gaat. Maar heb altijd nog wel een wat flessen goedkope meuk van Talisker /Lagavulin staan mocht ik toch weer zin hebben in een glaasje.
Most is weer een andere drank...quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 18:36 schreef golfer het volgende:
Vorige week een fles Aultmore foggie most 12 yr. gekregen.
Zelden zo'n lekkere fruitige en helemaal binnen mijn lichte smaakprofiel passende whisky gedronken.
Ja die kun je wel om een boodschap sturenquote:Op zondag 19 februari 2023 14:05 schreef golfer het volgende:
Van @:MadMaster een paar samples gekregen met bijzondere whisky's:
[ link | afbeelding ]
@Vlinder heb je Dalwhinnie al gehad?quote:Op zondag 1 december 2024 14:28 schreef Vlinder het volgende:
Hai,
Ik ben een fan van de dranken, maar het moet niet smaken naar houtskool of een brok rook.
Juist vleurig, licht en zoet vind ik lekker.
Alle honing versies heb ik al gehad, ik wil nu wel weer wat zwaarder.
Max ¤60 alsjeblieft
Helpen jullie mee zoeken?
Ha dank je!quote:Op zondag 1 december 2024 16:06 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
@:Vlinder heb je Dalwhinnie al gehad?
quote:Bloemig van geur met hieromheen tonen van vanille, honing, citroen en tropische fruittoetsen. Ook zijn zachte notities van kruiden te ontdekken, hints van graan, vers hooi en een ziltige toets. Complex en tegelijkertijd zacht van smaak; tonen van meloen, sinaasappel en peer zorgen voor een fruitige opening. Mout, eikenhout, karamel en toetsen van graan vullen dit aan. De afdronk is romig en lang; karamel, basterdsuiker en tonen van eikenhout komen hierin samen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |