abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177459514
registreer om deze reclame te verbergen
Die geldstroom opdracht is m.i. waardeloos voor het achterhalen van de mol omdat Jan en Olcay hadden afgesproken om te mollen om Simone op het verkeerde been te zetten. Ben het wel met Fretwork eens dat het waarschijnlijk is dat Jan er of 2 goed had of 2 fout. Hij heeft zijn kleuren verwisseld of niet.. Aan de andere kant lijkt het er ook sterk op dat Olcay 2 foute kokers pakt omdat ze geel moest pakken (van wat we horen) en ze pakt 2 andere kleuren..... Er zijn dan een tweetal scenario's mogelijk m.i.:

1. Jan pakt 2 foute kokers en Olcay moest uiteindelijk toch oranje hebben ipv geel.
2. Olcay heeft allebei fout en ook Jan/Simone heeft een foutje gemaakt bij 1 koker.

Persoonlijk vind ik scenario 1 waarschijnlijker, maar we hebben simpelweg niet voldoende informatie om het te achterhalen.. Het enige dat we zeker weten is dat Olcay er (minimaal) één fout heeft, dus dat is wat ik zou meenemen en die andere 2 foute kokers buiten beschouwing laten..
pi_177462543
Wat mij betreft maakt het niet uit.

Of Jan pakt 2 keer mingeld.
Of Olcay pakt 2 keer mingeld.

Jan zet Olcay er toe aan om die opdracht te gaan mollen. Bovendien springt Jan uit de boot, waardoor Ruben 1 koker niet kan pakken. Hoe je het ook went of keert: prachtige molactie van Jan! _O_

Jan had natuurlijk ook minder fanatiek geen kokers kunnen pakken, of duidelijk(er) de verkeerde. Met het risico dat dat gezien wordt door andere kandidaten en je jezelf verdacht maakt. Onder de streep maakt het weinig uit: zelf geen geld verdienen, of juist wel maar er schuldig aan zijn dat andere dat niet doen. Het past ook precies bij de fanatieke kandidaat die Jan het hele seizoen al lijkt. En bij wat Art zegt over de mol, dat die gevaarlijk molt onder de ogen van de kandidaten en daarbij níet ontdekt wordt (dus Ruben is het sowieso niet, iedereen zit op Ruben)!
Rest your head close to my heart
Never to part, baby of mine
©Dumbo
While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
  Moderator maandag 26 februari 2018 @ 15:44:07 #53
288245 crew  Moira.
This is my stankface.
pi_177462634
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 12:57 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Pakt Jan oranje? Want in dat geval blijf ik bij mijn punt. Ik geloof 100% dat hij zit te mollen. Maar die kleuren waren te groot in beeld. Ik geloof niet dat Jan andere kleuren heeft opgenoemd dan er op zijn bord stonden (stel dat er groen of roze stond, dan kom je daar niet mee weg). Daarom moet Jan of 2 goede of 2 verkeerde gepakt hebben.
Jan pakte de kleuren die hij in het begin opnoemde, dus ogenschijnlijk ‘goed’, maar de volgorde van welke-bij-welke-hoort blijft dus onduidelijk.

Hij kan niet 2 foute hebben gepakt, want Olcay had 2 foute en er waren maar 3 foute kokers. Hij kan ook niet 2 goede hebben gepakt, want Simone had er 1 die goed was en er waren maar 2 goede kokers, en bovendien was er een foute koker nat geworden (waarschijnlijk toen Jan in het water sprong). Dus vandaar 2 fout Olcay, Jan 1 fout 1 goed, Simone 1 goed.

Maar aangezien ze de helft van deze opdracht niet in beeld hebben gebracht is het eigenlijk onmogelijk om écht uit te puzzelen hoe het zat :P waarschijnlijk hebben ze er expres shots uit gelaten omdat het anders te duidelijk werd.
"Moira heeft wel een punt."
- Pharkus, 2017
  maandag 26 februari 2018 @ 19:55:31 #54
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_177468291
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
19s.gif Op maandag 26 februari 2018 10:57 schreef Tomaz het volgende:

[..]

Waarom?
Omdat de deelnemers zelf grotere mollen zijn dan de mol, is gebleken. Stine was een rund, Simone had ook wat streken en als het Olcay niet is, heeft zij ook in een opdracht doodleuk 500 euro in een envelop laten zitten :')
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  zondag 4 maart 2018 @ 10:59:02 #55
44635 XMN8R
mag dat?
pi_177596075
AFLEVERING 9: "finalist"

Opdracht 23: maneschijn
Drie van de vijf telescopen moeten binnen een half uur op de maan gericht worden.
> Jan gaat naar nr 1 en zet de telescoop op tijd richting de maan.
> Ruben gaat eerst naar nr 3 en daarna naar nr 4 en zet de telescoop op tijd richting de maan.
> Olcay gaat eerst naar nr 5, dan naar nr 2 en op advies van Jan op zoek naar nr 6.
> Het is niet duidelijk bij welke telescoop Olcay uiteindelijk aankomt (waarschijnlijk nr 2, want er zijn niet meer dan vijf telescopen volgens Art), maar ze zet de telescoop op tijd richting de maan,

• Er wordt 1.000 euro verdiend.

Opdracht 24: verbergen
De kandidaten leggen elk een ander parcour af met een auto en onderweg moeten ze binnen een uur door het beantwoorden van vragen bepalen welke puzzelstukken ze mee moeten nemen, en er zo achter komen waar er geld gevonden kan worden.
> Jan: 1e puzzelstuk: A (goed)
> Olcay: 1e puzzelstuk: ? (er wordt niet getoond welk puzzelstuk Olcay meeneemt, maar als ze nog bezig is met het uitvoeren van de opdracht is puzzelstuk A al verdwenen)
> Ruben: 1e puzzelstuk: A (gegokt, want hij krijgt de motorkap niet open)
> Jan: 2e puzzelstuk: B (hij kiest voor drie pookjes en afgaande op wat hij zelf zegt is dit goed)
> Ruben: 2e puzzelstuk: ? (goed, er branden vijf lampjes, maar het is niet duidelijk welk puzzelstuk bij dit antwoord hoort)
> Jan: 3e puzzelstuk: B (goed)
> Olcay: 2e puzzelstuk: ? (Ze belt met Jan en heeft ineens twee puzzelstukken in handen. De tweede puzzel van Olcay is niet getoond)
> Jan: 4e puzzelstuk: A (goed)
> Olcay: 3e puzzelstuk: B (goed)
> Ruben: 3e puzzelstuk: A (niet duidelijk of dit goed is)
> Olcay: 4e puzzelstuk: ? (niet duidelijk welke ze heeft meegenomen, want ze rijdt haar paaltje omver en weet niet meer welke A en B waren. Het goede antwoord kan ze ook niet weten, omdat ze de opdracht niet (correct) heeft uitgevoerd)

> De kandidaten moeten elkaar treffen om de puzzelstukken bij elkaar te leggen en de Georgische teksten te vertalen. Jan is in de bergen en Ruben is in het dorpje; volgens Jan is Olcay ook in het dorpje. Ruben stelt voor dat Jan ook naar het dorpje komt, maar Jan vindt het beter om allemaal terug te rijden naar Art. Ruben gaat hier gelijk in mee.
> Als Ruben wegrijdt ligt er nog maar één puzzelstuk op zijn motorkap. De andere twee puzzelstukken liggen in de berm, waardoor hij terug moet rijden om deze op te halen.
> Ruben belt Jan en stelt voor om toch in het dorpje af te spreken. Jan gaat hiermee akkoord.
> Ruben en Olcay treffen elkaar als eerste in het dorpje. Met hulp van een bewoner komen ze er achter dat ze naar een kruising in het dorpje Moliti moeten gaan. Olcay belt naar Jan, maar de batterij van haar telefoon is leeg.
> Als Jan in het dorp aankomt is de tijd om en kunnen ze niet meer naar Moliti rijden.

• Er wordt geen geld verdiend.

De kandidaten krijgen elk drie routes naar de laatste test: Een korte route direct naar de test, een iets langere route via 2.500 euro en een route langs de Mol.
> Jan loopt langs het geld. Hij is na 11'07 klaar met de test en denkt dat Ruben de Mol is.
> Olcay gaat direct naar de test. Ze is na 13'50 klaar met de test en denkt dat Ruben de Mol is.
> Ruben loopt langs het geld. Hij is na 10'44 klaar met de test en denkt dat Jan de Mol is.
Als Jan of Ruben volgende week de winnaar blijkt te zijn komt er nog eens 2.500 euro in de pot.

3vOQd8Z.jpg

• Er had tot nu toe 56.950 euro verdiend kunnen worden. Er zit echter slechts 15.250 euro in de pot. Hier kan nog 2.500 euro bijkomen als Jan of Ruben de winnaar blijkt te zijn.
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
  maandag 5 maart 2018 @ 12:38:08 #56
39559 Karrel_Laaglawaai
vnav on van vond
pi_177618689
Die 2.500 kwam er per kandidaat bij toch? Volgens mij zegt Art niet dat het er alleen bij komt als die persoon de winnaar is, maar dat je er alleen wat aan hebt als je de winnaar bent?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_177619377
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:38 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Die 2.500 kwam er per kandidaat bij toch? Volgens mij zegt Art niet dat het er alleen bij komt als die persoon de winnaar is, maar dat je er alleen wat aan hebt als je de winnaar bent?
Letterlijke quote van Art tegen Jan:

´´Een iets langere route, waarbij je onderweg nog ¤2.500,- voor de pot kunt oppikken, die er natuurlijk alleen in komt als jij straks de winnaar blijkt te zijn.´´
  zondag 11 maart 2018 @ 07:28:06 #58
44635 XMN8R
mag dat?
pi_177740479
AFLEVERING 10: "de ontknoping"

Jan is de Mol, Ruben is de Winnaar en Olcay is de verliezer.

De Mol heeft Follow de money dit jaar flink op het verkeerde been gezet. Pas in de laatste twee afleveringen waren er aanwijzingen dat Jan wel eens de Mol zou kunnen zijn.

Er had 59.450 euro verdiend kunnen worden. Er zit echter slechts 15.250 euro in de pot. Daar komt nog 2.500 euro bij van de laatste test, dus Ruben wint 17.750 euro.

NcqWcGB.jpg

Tot volgend jaar! :W
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_177741444
Tnx voor het bijhouden! Door de lage verdiensten werd Jan sinds 4 afleveringen terug mijn hoofdverdachte
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  zondag 11 maart 2018 @ 21:08:15 #60
44635 XMN8R
mag dat?
pi_177756064
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 09:48 schreef Peter het volgende:
Tnx voor het bijhouden! Door de lage verdiensten werd Jan sinds 4 afleveringen terug mijn hoofdverdachte
Graag gedaan hoor :) Ik ben een paar afleveringen geleden zelf ook gewisseld. Helaas is de tactiek "tijd rekken" niet altijd goed door te rekenen naar Follow de Money.

Nu moeten we weer een jaar wachten -O-
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')