abonnement Unibet Coolblue
pi_174992696
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 17:31 schreef isax het volgende:

[..]

ja depersonalisatie is zeg maar als alles een film word. grote afstand tussen jezelf en wat er gebeurd.
soms voel je dan ook niet meer je benen en armen ook al ben je mentaal nog wel aanwezig (dus later weet je nog wel wat je hebt gedaan, wat er gebeurde).

dissociatie is echt als je op de automatische piloot schiet en dan ergens anders bent opeens of dat je jezelf iets aan hebt gedaan zonder dat je dat weet. je bent dan echt mentaal niet aanwezig. gatenkaas effect in je geheugen.

ervaringsexpert hier :')
depersonalisatie valt ook onder dissociatie in het boekje der boekjes trouwens.
Wat je hier omschrijft is ook wat ik denk ik ervaren heb. En in milde vorm ook langere tijd achter elkaar.

Eigenlijk heb ik pas sinds een maand of 2 het gevoel er weer echt helemaal te zijn.

Dank voor het delen, ik was niet heel bekend hiermee maar heb wel de eerdergenoemde rare ervaring en wellicht dat het dit geweest is. Ik zal het overigens ook met mijn psycholoog bespreken, mogelijk dat ik het dan ook beter kan plaatsen.
pi_174997508
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 november 2017 23:18 schreef madam-april het volgende:

[..]

En wederom leg je het probleem en de verantwoordelijkheid buiten jezelf.. Je hebt echt een totaal onrealistisch beeld van de werkelijkheid en je hebt erg weinig zelf inzicht..
Weer zo'n reactie. Weet je wat 't ding is? Dat naarmate ik beter begrijp waar jullie beledigingen vandaan komen, ik daar steeds minder door geraakt word en dat komt hoofdzakelijk omdat ik weet dat wanneer bepaalde mensen een belediging maken, dit (afhankelijk van -wie- het zegt) meer of juist minder realistisch is.

Das toch juist een mooi iets? En een mooi streven voor mij om jullie gedachtengangen te ontrafelen :)
Hoe onrealistischer iemand is, hoe minder letterlijk ik diens uitspraken hoef te nemen want ze bedoelen het ook minder letterlijk.

Een bepaalde mate van "sociale dwang/druk" merk ik ook geregeld op. Ze willen niet dat iemand anders ziet hoe rot ze zijn? Is dat 't? Naja, stof tot nadenken.

Ik ga even huishouden en daarna weekend houden, fijn weekend :W
pi_174998427
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Anyhoe, het gaat wel redelijk. Soms.
Sterkheidsbaas van alles.
  PR en moderator zaterdag 11 november 2017 @ 17:10:36 #254
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_175002026
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 00:57 schreef Fripsel het volgende:
Ik kan niet slapen. Omdat er teveel aan de hand is. En ik ben er misselijk van. En dit mag niet nu gebeuren want ik moet morgen echt om kwart over 8 op de fiets zitten.
Protip (hoewel het niet bij iedereen werkt):
"Dit mag niet nu gebeuren" is killing, is geen ongewone gedachte maar doordat 'het niet kunnen slapen omdat er te veel aan de hand is en je misselijk bent' (wat ook niet gek is in zo'n situatie) dan irritatie opwekt, wat om kan slaan in zelfhaat en nog meer frustratie, maakt dat je juist niet kan slapen.
Wat voor mij heel goed heeft gewerkt is de gedachte 'zorgen voor morgen' als ik in bed lig. Alle zorgen die ik heb schrijf ik dan op een papiertje of even als notitie in mijn telefoon. Zodat ze uit mijn hoofd en op papier zijn, en ik die nacht me er niet druk om hoef te maken want dat doe ik morgen wel, ik heb het tenslotte opgeschreven.
Dat hielp voor mij al een stukje om die eindeloze brij uit m'n hoofd weg te werken zodat ik iig wat meer ruimte had om slaperig te kunnen worden.
Vaak zet ik er dan ook een (saaie maar wel interessante) documentaire bij op om bij in slaap te vallen. Interessant genoeg dat je er wel in mee gaat zodat je niet in je eigen hoofd vast blijft zitten maar luistert naar de docu, maar saai genoeg dat het rustig en zacht verteld wordt en je rustig met je ogen dicht kan luisteren en erbij in slaap kan vallen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 22:52 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

M'n situatie kan maar op 1 manier verbeteren (even binnen deze context gezien) en dat is wanneer ik leer om met dit rare ding rekening te houden. Maar dan moet ik wel weten dat dit rare ding is waardoor andere mensen steeds boos worden.

Het lijkt wel alsof het een enorm kwetsbaar punt is dat koste wat 't kost niet ontdekt mag worden of zo. Het maakt ze voor hun gevoel kwetsbaar, want er wordt gesproken over de sterke indruk alsof ik dominant wil zijn en ze wil overrulen.
Ze vinden het o.a. eng en het maakt ze emotioneel labiel. Maar deze emotionele labiliteit mag ook niet aan die kwetsbaarheid ten grondslag liggen want dan zou daarmee indirect het bestaan van deze kwetsbaarheid toegegeven worden.

En daarom volgen de excuusjes, de rookgordijnen, de bliksemafleiders, de sociale dwang, de sociale afwijzing.
Die rare fratsen maken mensen niet voor niets, daar moet een reden voor zijn en op een gegeven moment vind ik wel uit wat precies. Met een beetje geluk ben ik dan (hopelijk duurzaam) van dat gezeik van deze mensen af en kan ik weer ongestoord m'n eigen ding gaan doen.

Ik ga later nog wel nalezen wat hier allemaal getypt is. Ik heb de afgelopen nacht bijna helemaal niet geslapen en ben best wel brak nu :')
Hier even een dingetje op (en ik weet waar ik me aan brand, heb ook geen zin in een hele discussie dus wees niet beledigd als ik ineens aftaai en niet meer reageer).
Je zegt dat je moet weten wat dan dat 'rare ding' is waarom mensen steeds boos worden en 'dat dat niet ontdekt mag worden omdat dat hun kwetsbaar maakt'. Dat laatste is natuurlijk een aanname, maar als je zo vaak dezelfde geluiden hoort van andere mensen die bij jou niet lekker vallen, is dat wat ze zeggen misschien wel dat 'rare ding' wat mensen zo geirriteerd maakt. Het is niet iets dat niet ontdekt mag worden, want mensen geven al jaren letterlijk aan wat voor hen het probleem is, het lijkt dan juist eerder iets dat jij zelf niet wil ontdekken.
Het kan soms heel behulpzaam voor jezelf zijn om enkel te lezen en te luisteren, zonder te willen reageren.
Mijn valkuil is ook dat ik eroverheen wil met woorden en gedachten en mijn eigen rationale (dat is ook niet vreemd bij hoogbegaafdheid en het 'niet begrepen worden'), maar het maakt wel dat je daardoor makkelijk over de message van een ander heen leest en het niet laat binnenkomen. Het is een hele klus om niet overal overheen te willen walsen met je eigen woorden en gedachten (iets waar ik zelf veel mee bezig ben geweest de laatste tijd), maar als het lukt heb je daar voor de rest van je leven zo veel aan omdat jij soms net zo veel kan hebben aan andermans woorden en gedachten als zij aan die van jou. Het maakt het makkelijker om naar jezelf te kijken zonder dat je je daardoor slecht of aangevallen voelt.

Dezelfde geluiden die je steeds hoort van mensen die jij graag in een 'zij/hullie' vakje schuift zijn eigenlijk de geluiden die jou kunnen helpen om te zien wat dan dat 'rare ding' is waar mensen boos om worden. Op het moment dat tig mensen om je heen hetzelfde zeggen zou er misschien ook wel een kern van waarheid in kunnen zitten, en iets waar je wat mee kan.
Dat is waarom mensen ook zeggen dat je misschien ook iets van je eigen advies aan moet nemen. Je verwijt anderen vaak letterlijk hetgeen je zelf ook doet, zonder dat je het zelf door lijkt te hebben. In dit geval zou je zélf veel kunnen hebben aan een stukje zelfreflectie zonder gelijk tegen jezelf te vertellen dat het bij de ander ligt en niet bij jou. Hoe een ander dingen ziet heb je geen invloed over, je hebt enkel invloed op je eigen denken/voelen/handelen, en daar kun je natuurlijk te allen tijde wat mee.

Als je dit naast je neer wil leggen om er niets mee te doen is dat natuurlijk ook helemaal prima. Het is tenslotte jouw leven en als jij die zo wil leven moet je dat zelf weten. Maar dan is het ook wel logisch dat mensen niet een heel gesprek met je aan willen gaan erover omdat ze toch constant het gevoel hebben dat het niet aankomt. Hoe langer zo'n zinloze discussie doorgaat hoe groter de irritaties op den duur worden, al helemaal als je mensen daardoor ook nog eens emotioneel labiel gaat noemen en weet ik veel wat voor aannames je dan doet. De discussie kan enkel zinvol worden op het moment dat jij ook meegeeft en kan luisteren naar de ander en objectief naar je eigen (post)gedrag kan kijken en kan snappen waarom je soms zo overkomt op anderen, en daarbij het vingertje enkel naar jezelf wijst.

Daarnaast is dat (voor iedereen overigens) ook nodig om jezelf te kunnen verbeteren. Uiteindelijk dient het niet te gaan om 'je continue aan anderen te moeten aanpassen' (want dat is idd retevermoeiend), maar intern dingen zodanig uit te pluizen en ongezonde gedachten- en gevoelspatronen te veranderen naar gezond, zodat het niet eens meer nodig is om je continue aan te moeten passen aan de ander. Je gedachten- en gevoelspatronen zijn tenslotte intrinsiek al verbeterd.
Laatst zei je hier ergens dat je zelf nog niet dingen in kaart heb laten brengen van waar je problemen nou vandaan komen. Dit verbaast me eigenlijk echt aangezien dat altijd de grondslag is van het intrinsiek willen verbeteren van je gedachten en gevoelens. Al helemaal als je al 14 jaar onder behandeling staat en je nog niet eens weet waar je problemen nou eigenlijk vandaan komen verbaast het me ook niks als je steeds tegen dezelfde muur blijft aanlopen. Nou is de GGZ soms inderdaad een geval van 'van het kastje naar de muur gestuurd worden', maar het helpt je niets als je ook hierbij met het vingertje naar de GGZ wijst ipv jezelf. Jij bent degene die jouw denken/voelen/handelen in de hand heeft, niemand anders. Als je al 14 jaar tegen dezelfde muur aanloopt en ook hier op FOK! al jaren dezelfde geluiden hoort, kan het echt helpen om het eens terug te draaien naar jezelf en te kijken wat jķj anders kan doen om de situatie te verbeteren.
Zo'n mooi quote'je van onze vriend Einstein:



Ook een veel te lang lulverhaal dit waar waarschijnlijk een ziek grote multiquote op komt (en wederom voel je niet beledigd als ik ineens aftaai). Maar ik moest het toch echt nog even een keertje gezegd hebben want ik gun je ergens die inzichten ook wel. Als het weer niet aankomt heb ik het iig nog 1 laatste keer geprobeerd en kan ik vredig sterven.
Probeer iig even goed en rustig te lezen, zonder daar gelijk zelf allemaal woorden of gedachten aan vuil te maken, of uit automatisme te pareren met 'ja maar' of een heel boekwerk, wis desnoods alles wat je tot nu toe getypt/gequote hebt, maar enkel en alleen even stil te staan bij het idee of hier misschien nog best een goed punt in zit waar je wat mee kan. Het is tenslotte een behulpzame post, en geen aanvallende.

[ Bericht 1% gewijzigd door Moira op 11-11-2017 17:18:12 ]
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_175003681
Ik merk dat ik weer wat energie heb om mijn gedachten op de toekomst te richten.

Op dit moment is de afspraak dat ik het met uwv in december over mogelijk vrijwilligerswerk ga hebben. Nog wat verder in de toekomst kijkend zou ik ook graag weer willen werken.

Toch best een opgave om te bedenken wat ik voor vrijwilligerswerk zou willen doen, maar ook wat voor baan ik zou willen hebben en wat wel en niet zou werken.

Op dit moment ben ik eigenlijk al wel tevreden met dat ik uberhaupt weer gedachten heb over de toekomt en dat deze ook constructief zijn. :)
pi_175004593
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 18:28 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
Ik merk dat ik weer wat energie heb om mijn gedachten op de toekomst te richten.

Op dit moment is de afspraak dat ik het met uwv in december over mogelijk vrijwilligerswerk ga hebben. Nog wat verder in de toekomst kijkend zou ik ook graag weer willen werken.

Toch best een opgave om te bedenken wat ik voor vrijwilligerswerk zou willen doen, maar ook wat voor baan ik zou willen hebben en wat wel en niet zou werken.

Op dit moment ben ik eigenlijk al wel tevreden met dat ik uberhaupt weer gedachten heb over de toekomt en dat deze ook constructief zijn. :)
Dat is bij mij juist iets waar ik eigenlijk nog helemaal niet over na wil denken omdat ik dan meteen in de stress schiet. :@

Wel goed dat je dat zo kunt zien!
pi_175005060
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 19:09 schreef aeque het volgende:

[..]

Dat is bij mij juist iets waar ik eigenlijk nog helemaal niet over na wil denken omdat ik dan meteen in de stress schiet. :@

Wel goed dat je dat zo kunt zien!
Dank je.
Bij de gedachte echt al weer aan het werk te gaan voel ik me ook niet bepaald lekker hoor. Of nu al starten met vrijwilligerswerk. Maar ik durf al wel weer na te denken over mogelijkheden en dat is een flinke stap vooruit.

Zit jij al lang thuis?
pi_175005174
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 19:27 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Dank je.
Bij de gedachte echt al weer aan het werk te gaan voel ik me ook niet bepaald lekker hoor. Of nu al starten met vrijwilligerswerk. Maar ik durf al wel weer na te denken over mogelijkheden en dat is een flinke stap vooruit.

Zit jij al lang thuis?
3 maanden nu, waarvan 2 nog doorbetaald vanuit werkgever i.v.m. opzegtermijn. Juist daardoor ben ik eigenlijk flink naar beneden gedonderd. Ik had liever nog daar gewerkt en dan weer opgebouwd, is toch makkelijker als je een omgeving al kent.
pi_175005307
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 19:32 schreef aeque het volgende:

[..]

3 maanden nu, waarvan 2 nog doorbetaald vanuit werkgever i.v.m. opzegtermijn. Juist daardoor ben ik eigenlijk flink naar beneden gedonderd. Ik had liever nog daar gewerkt en dan weer opgebouwd, is toch makkelijker als je een omgeving al kent.
Ja dat is zeker zo.
Al lijkt het me ook wel fijn straks een nieuwe start te kunnen maken.

Zit jij nu in de ww of ziektewet?
pi_175005424
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 19:38 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Ja dat is zeker zo.
Al lijkt het me ook wel fijn straks een nieuwe start te kunnen maken.

Zit jij nu in de ww of ziektewet?
Ergens ook wel waar, maar daarvoor maak ik mij nu veel te druk om dingen. :')

Maar ziektewet aangezien ik ziek uit dienst ben gegaan.
pi_175006609
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 19:43 schreef aeque het volgende:

[..]

Ergens ook wel waar, maar daarvoor maak ik mij nu veel te druk om dingen. :')

Maar ziektewet aangezien ik ziek uit dienst ben gegaan.
Ah ja, dan ben je daar gewoon nog niet aan toe. Hopelijk komt dat weer. :)
pi_175006867
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 20:35 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Ah ja, dan ben je daar gewoon nog niet aan toe. Hopelijk komt dat weer. :)
Jawel. :Y
pi_175008644
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 23:03 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]


[..]

Ik wilde eigenlijk wat anders vragen, maar ik ben wat warrig en ik heb hoofdpijn.

Kan je eigenlijk ook depresonaliseren en dissocieren tegelijk? Of dat je iets doet wat qua beschrijving dingetjes van beiden heeft?
Dat heet gewoon dissociėren.
Dissociėren registreer je namelijk niet meer. Achteraf is het een gat in je geheugen.
pi_175008657
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 00:48 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Wat je hier omschrijft is ook wat ik denk ik ervaren heb. En in milde vorm ook langere tijd achter elkaar.

Eigenlijk heb ik pas sinds een maand of 2 het gevoel er weer echt helemaal te zijn.

Dank voor het delen, ik was niet heel bekend hiermee maar heb wel de eerdergenoemde rare ervaring en wellicht dat het dit geweest is. Ik zal het overigens ook met mijn psycholoog bespreken, mogelijk dat ik het dan ook beter kan plaatsen.
Goed dat je het gaat bespreken met je psycholoog.
Ook al denk je maar dat het zoiets kan zijn want als het een dissociatie word is het echt gevaarlijk.
  zaterdag 11 november 2017 @ 22:39:34 #265
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_175009199
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 november 2017 22:02 schreef isax het volgende:

[..]

Goed dat je het gaat bespreken met je psycholoog.
Ook al denk je maar dat het zoiets kan zijn want als het een dissociatie word is het echt gevaarlijk.
Kan gevaarlijk zijn.... (en officieel is het al een vorm van dissociatie)

Maar voor een ieder die zich er wat van aan wenst te trekken....Als je het vermoeden hebt dat je last hebt van depersonalisatie en/ of derealisatie, denk dan ook even na over je drank/ drugsgebruik, fijne zaterdagavond :P
pi_175009408
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 november 2017 22:02 schreef isax het volgende:

[..]

Goed dat je het gaat bespreken met je psycholoog.
Ook al denk je maar dat het zoiets kan zijn want als het een dissociatie word is het echt gevaarlijk.
Domme vraag misschien, wat is er gevaarlijk aan?
Ik kan me van die ene situatie eigenlijk vooral nog herinneren dat ik erbij zat maar het niet meer meekreeg. Ik was me wel bewust van mezelf maar de mensen om me heen waren een heel eind weg.

Daarna nog een hele periode gehad waarbij het leek of ik alles een beetje op de autopiloot deed.
  zaterdag 11 november 2017 @ 23:46:36 #267
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_175010277
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 22:51 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Domme vraag misschien, wat is er gevaarlijk aan?
Ik kan me van die ene situatie eigenlijk vooral nog herinneren dat ik erbij zat maar het niet meer meekreeg. Ik was me wel bewust van mezelf maar de mensen om me heen waren een heel eind weg.

Daarna nog een hele periode gehad waarbij het leek of ik alles een beetje op de autopiloot deed.
Ik denk dat Isax bedoelt dat "als" het over zou gaan in een andere vorm van dissociatie dat het dan wel om een vorm zou kunnen gaan waarbij gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Maar dat hoeft helemaal niet te gebeuren. Heleboel mensen ervaren depersonalisatie in hun leven, pubers ook vaak. Of bij social events. Het is natuurlijk goed het te melden, maar het hoeft zich niet te ontwikkelen.
pi_175010306
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 22:51 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Domme vraag misschien, wat is er gevaarlijk aan?
Ik kan me van die ene situatie eigenlijk vooral nog herinneren dat ik erbij zat maar het niet meer meekreeg. Ik was me wel bewust van mezelf maar de mensen om me heen waren een heel eind weg.

Daarna nog een hele periode gehad waarbij het leek of ik alles een beetje op de autopiloot deed.
ik ben ooit een meisje tegen gekomen in de psychiatrie
ze miste haar been en beide armen.
dit kwam doordat ze onder de trein was beland tijdens een dissociatie.
pi_175010322
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 23:46 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ik denk dat Isax bedoelt dat "als" het over zou gaan in een andere vorm van dissociatie dat het dan wel om een vorm zou kunnen gaan waarbij gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Maar dat hoeft helemaal niet te gebeuren. Heleboel mensen ervaren depersonalisatie in hun leven, pubers ook vaak. Of bij social events. Het is natuurlijk goed het te melden, maar het hoeft zich niet te ontwikkelen.
maar kan bespreekbaar maken bij je psych is prima idee.
pi_175013879
@ isa @ luchtbel dank voor de uitleg. Ik denk niet dat ik zover weg was dat ik dingen deed die ik niet meer weet of op dat moment iets raars zou gaan doen. Maar idd ik zal het met de psycholoog overleggen.
pi_175014804
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 23:48 schreef isax het volgende:

[..]

ik ben ooit een meisje tegen gekomen in de psychiatrie
ze miste haar been en beide armen.
dit kwam doordat ze onder de trein was beland tijdens een dissociatie.
Ik wist eerst niet wat het was dus moest even googlen en inlezen, maar heeft niet iedereen wel eens van die momenten? Zeker als je last heb van psychische klachten omdat je hoofd vaak zo vol zit dat je gewoon niet meer de concentratie hebt om het op te brengen en alles mee te maken en te onthouden.
pi_175016125
Ik ga dat dissociėren/depersonaliseren echt bespreken met mijn psycholoog, soms ben ik voor mijn gevoel dagen in een soort stroomversnelling bezig, in een soort overleefstand. En ik ben een tijdje bang geweest dat het misschien wel een soort manie zou zijn. Maar ik doe geen bizar extreme dingen. Tuurlijk heb ik wel eens mijn dommigheidjes dat ik 5 euro teveel uitgeef en dat soort dingen. Maar toen ik het aan mijn psycholoog voorlegde was ze extreem verbaasd. Maar dat depersonaliseren/dissociėren zou het misschien wel uit kunnen leggen.

Het is zo moeilijk om uit te leggen wat er dan precies met me gebeurd.
pi_175016496
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 12:43 schreef Fripsel het volgende:
Ik ga dat dissociėren/depersonaliseren echt bespreken met mijn psycholoog, soms ben ik voor mijn gevoel dagen in een soort stroomversnelling bezig, in een soort overleefstand. En ik ben een tijdje bang geweest dat het misschien wel een soort manie zou zijn. Maar ik doe geen bizar extreme dingen. Tuurlijk heb ik wel eens mijn dommigheidjes dat ik 5 euro teveel uitgeef en dat soort dingen. Maar toen ik het aan mijn psycholoog voorlegde was ze extreem verbaasd. Maar dat depersonaliseren/dissociėren zou het misschien wel uit kunnen leggen.

Het is zo moeilijk om uit te leggen wat er dan precies met me gebeurd.
Heb je wel het idee dat je altijd een zelfde persoonlijkheid naar buiten uitdraagt? Andere mensen merken het bijv niet aan je?

Soms kan je als een overlevingsmechanisme een andere persoonlijkheid aannemen. Maar dat zou dan vallen onder DIS. Het zou dissociaties en geheugenverlies kunnen verklaren.
pi_175017312
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 12:59 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Heb je wel het idee dat je altijd een zelfde persoonlijkheid naar buiten uitdraagt? Andere mensen merken het bijv niet aan je?

Soms kan je als een overlevingsmechanisme een andere persoonlijkheid aannemen. Maar dat zou dan vallen onder DIS. Het zou dissociaties en geheugenverlies kunnen verklaren.
Dat is toevallig iets waar ik ook over nadenk. Ik maak met mijn maatschappelijk werkster een trappen niveau van mijn paniekaanvallen. En we hebben nu een 10 bepaald. Maar volgens mij is dat misschien wel niet de echte 10 en zit er nog wel iets boven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De laatste tijd, en zeker met de diazepam is het alsof ik er überhaupt eindelijk een beetje over na kan denken en het iets beter snap. Maar therapie gaat heel langzaam dus daar kan ik deze dingen helemaal niet bespreken en dan op gegeven moment ga ik er weer mee in de knoop raken. Dus kom ik telkens weer op dat punt dat ik er liever helemaal niet meer over na wil denken. En daar raak ik ook weer van in paniek.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-11-2017 13:32:39 ]
pi_175017631
-

[ Bericht 100% gewijzigd door DancingPhoebe op 12-11-2017 14:00:46 ]
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')