abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174517109
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_174518062
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 16:45 schreef Triggershot het volgende:
[ afbeelding ]

Hakan Fidan en Qasem Soleimani die samenwerken en de militaire aanvallen samen coordineren, wie had dat een jaar of twee geleden nog zien aankomen :')
Een Turks, Perzisch, Russische pact. İk weet niet of we dat eerder hebben gezien?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174518085
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 17:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

Een Turks, Perzisch, Russische pact. İk weet niet of we dat eerder hebben gezien?
Denk het niet.
pi_174518516
Wat is nu precies gaande in Kirkuk?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174519354
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 17:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

Een Turks, Perzisch, Russische pact. İk weet niet of we dat eerder hebben gezien?
Wen er maar niet aan
pi_174519606
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 17:53 schreef IPA35 het volgende:
Wat is nu precies gaande in Kirkuk?
İk kan me er alles bij voorstellen dat onder de Koerden er fracties zijn die niet zo blij zijn met het zonder slag of stoot weggeven van gebieden aan Bagdad en dat ze het graag op een gewelddadige manier willen laten escaleren zodat ze alsnog een kans maken op behoud van de gebieden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174519734
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 18:34 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Wen er maar niet aan
Dat valt nog te bezien of het lang stand zal houden omdat het een onnatuurlijke samenwerking is. Als het een natuurlijke samenwerking zou zijn had het al eerder ergens in het verleden plaatsgevonden.

De Turken hebben door de eeuwen ontiegelijk veel strijd gevoerd tegen met name de Russen en dat geldt mbt de Perzen tot aan ergens in de 17e eeuw meen ik. Sindsdien is dat front rustig maar samenwerking was er niet zo ver ik weet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174520956

Wat IS voor de SAA heeft achtergelaten in Mayadeen. Blijkbaar wordt er slechts een kwart van alles getoond...
  donderdag 19 oktober 2017 @ 19:40:12 #9
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174521088
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 19:35 schreef kmkmmr het volgende:

Wat IS voor de SAA heeft achtergelaten in Mayadeen. Blijkbaar wordt er slechts een kwart van alles getoond...
Wat ze eerder geroofd hebben in Ayash oa.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174522291
Press TV Breaking
@BREAKING_PTV

3 m
JUST IN: Israel tanks strike Syrian army post
pi_174522805
Netanyaho going mad over Iraanse aanwezigheid in Syrie. Iraanse generaal ofzo bij bezoek aan Damascus gezegd dat Israel niet ongestraft maar Syrie kan blijven aanvallen.

Volgend front dient zich alweer aan.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_174523581
Qasem Soleimani is wel een uniek figuur in de geschiedenis. Ongeacht wat je van hem vindt. Ik kan niemand voor de geest halen die een dergelijke functie en invloed heeft gehad. Strategist. Diplomaat. Tacticus. Generaal.

Qasem door de jaren heen

Als tiener (links):

227945_687.jpg

In zijn twintiger jaren:

xz8hCPY.jpg

Samen met zijn grootvader aan het front tijdens de Iran-Irak Oorlog:

HAJ-GHASEM-SOLEYMANI.jpg

Met zijn moeder:

COuQBllW8AAx0hA.jpg

Nu:

8gzKgyW.jpg

Wordt in Westerse inlichtingen kringen ook nog eens geadmireerd, zelfs als vijand:

quote:
Among spies in the West, he appears to exist in a special category, an enemy both hated and admired: a Middle Eastern equivalent of Karla, the elusive Soviet master spy in John le Carr’s novels. When I called Dagan, the former Mossad chief, and mentioned Suleimani’s name, there was a long pause on the line. “Ah,” he said, in a tone of weary irony, “a very good friend.”
https://www.newyorker.com(...)the-shadow-commander

En een bazenquote van Soleimani zelf:

quote:
“The battlefield is mankind’s lost paradise—the paradise in which morality and human conduct are at their highest,” he says. “One type of paradise that men imagine is about streams, beautiful maidens, and lush landscape. But there is another kind of paradise—the battlefield.”
pi_174523673
İedereen is uniek ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174523711
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 20:52 schreef Slayage het volgende:
İedereen is uniek ;)
Nee. De meeste mensen zijn doorsnee. Grijs.
pi_174525140
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174525197
De vader van Soleimani is zwaar een Turk, verklaard ook meteen waarom hij een krijger is.
pi_174525221
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 20:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nee. De meeste mensen zijn doorsnee. Grijs.
Da's jouw observatie en projectie
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174525380
quote:
Een volledige film van Borrelnootjez spreekt mij meer aan, in het theater kan ook.


pi_174526139
quote:
3s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 21:31 schreef Triggershot het volgende:
De vader van Soleimani is zwaar een Turk, verklaard ook meteen waarom hij een krijger is.
Gewoon helemaal Perzisch hoor.
pi_174526193
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 21:58 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Gewoon helemaal Perzisch hoor.
Ik vrees toch echt dat een DNA test anders zal uitwijzen.
pi_174526248
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik vrees toch echt dat een DNA test anders zal uitwijzen.
DNA onderzoeken zijn zo 2011.
pi_174526344
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik vrees toch echt dat een DNA test anders zal uitwijzen.
als ik mijn dna onderzoek moet geloven ben ik 1% spaans :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526357
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:01 schreef Stabiel het volgende:

[..]

DNA onderzoeken zijn zo 2011.
En idols hebben zooo 2002, maar toch gaan ze ieder seizoen door.
Die vader is een rasechte Turk, zie je zo.
pi_174526385
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 21:58 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Gewoon helemaal Perzisch hoor.
we zijn allemaal wereld burgers, al helemaal als we het hebben over gebieden waar veel mensen doorstromen door de millennia heen zoals perzie. doe zo een test en sloop je illusies ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526399
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

als ik mijn dna onderzoek moet geloven ben ik 1% spaans :P
En ik een Semitische (Joodse) Albanees. oa :7 :')
pi_174526402
Turkstalige volkjes in Iran zijn gewoon Perzen die een anders taaltje babbelen. Duzzz.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174526478
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:06 schreef Triggershot het volgende:

[..]

En ik een Semitische (Joodse) Albanees. oa :7 :')
lachen! ik vond de uitslag best interessant. nagenoeg 50/50 europees/aziatisch en de overlapping van de drie belangrijkste gebieden (zuid oost europa/MO/caucasie) was isparta, mijn memleket :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526479
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:06 schreef IPA35 het volgende:
Turkstalige volkjes in Iran zijn gewoon Perzen die een anders taaltje babbelen. Duzzz.
Hetzelfde met de 'Arabieren' van Egypte, Syri, Jordani en Tunesi.

Vergeet deze 'Turk' niet.

88CC1ED0_F8AC_4CF3_A.jpg
pi_174526498
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:06 schreef IPA35 het volgende:
Turkstalige volkjes in Iran zijn gewoon Perzen die een anders taaltje babbelen. Duzzz.
Zelfde geldt voor de Anatolische Turken.

Soleimani komt uit Kerman overigens, en zijn beide ouders zijn Perzen.
pi_174526513
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:09 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor de Anatolische Turken.

Soleimani komt uit Kerman overigens, en zijn beide ouders zijn Perzen.
uiteindelijk is iedereen mocro. case closed...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526545
quote:
Most of the population of Kerman are Persians and Turks of Afshar tribe, and Shi'a Muslims.
:7
pi_174526575
zijn de russen verhuisd naar deir ezzor, om zahreddin te ondersteunen?

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 19-10-2017 om 13:46:21 #Pt. Few days after previous satellite images the "#Russia|n" encampment in #Hama Airbase has been completely emptied (29th September). https://t.co/F8eHp8b5vZ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526583
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:11 schreef Triggershot het volgende:

[..]

:7
Op heterdaad betrapt:

quote:
The people of Kerman are Persians, and most are Shi'a Muslims. Kerman has a small but culturally significant Zoroastrian minority.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kerman#Demography
pi_174526622
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteindelijk is iedereen mocro. case closed...
Behalve Ataturk, dat was een Joodse Albanees en dus een neef van Trigger.
pi_174526650
quote:
7s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:14 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Behalve Ataturk, dat was een Joodse Albanees en dus een neef van Trigger.
_O- _O- :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526709
quote:
7s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:14 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Behalve Ataturk, dat was een Joodse Albanees en dus een neef van Trigger.
Zo zie je maar weer.
pi_174526727
quote:
whu fucking cares man? alsof het ook maar ene fuck uitmaakt, wat de etnische/culturele achtergrond van iemand is, het gaat er om wat je daden zijn. zo steunt suleimani de mollah regime en zo zal hij ook de geschiedenis boeken ingaan. net als dat Tijgertje in syrie baath steunt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526768
quote:
Klopt geen kut van.

Beide ouders spraken Perzisch overigens.
pi_174526795
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:18 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Klopt geen kut van.

Beide ouders spraken Perzisch overigens.
Beide ouders van Max Amini spreken ook Perzisch.
pi_174526805
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:17 schreef Slayage het volgende:

[..]
whu fucking cares man? alsof het ook maar ene fuck uitmaakt, wat de etnische/culturele achtergrond van iemand is, het gaat er om wat je daden zijn. zo steunt suleimani de mollah regime en zo zal hij ook de geschiedenis boeken ingaan. net als dat Tijgertje in syrie baath steunt.
Nee. Gaat de geschiedenis in als een Iraanse generaal. Zo wordt hij in ieder geval herinnerd. De ideologie is niet belangrijk.
pi_174526828
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:19 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nee. Gaat de geschiedenis in als een Iraanse generaal. Zo wordt hij in ieder geval herinnerd. De ideologie is niet belangrijk.
De Turkse krijgers van Iran zijn ook grotendeels als Perzische rijken de geschiedenis in gegaan.
pi_174526829
quote:
4s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:19 schreef Triggershot het volgende:
Beide ouders van Max Amini spreken ook Perzisch.
Ok. En nu?
  donderdag 19 oktober 2017 @ 22:20:44 #44
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174526836
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:12 schreef Slayage het volgende:
zijn de russen verhuisd naar deir ezzor, om zahreddin te ondersteunen?

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 19-10-2017 om 13:46:21 #Pt. Few days after previous satellite images the "#Russia|n" encampment in #Hama Airbase has been completely emptied (29th September). https://t.co/F8eHp8b5vZ reageer retweet
Die zijn al eerder deze maand op Deir ez-Zor Airbase gespot ja
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174526843
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:19 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nee. Gaat de geschiedenis in als een Iraanse generaal. Zo wordt hij in ieder geval herinnerd. De ideologie is niet belangrijk.
als jij met die mening beter slaapt. waarom niet? geniet ervan ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526848
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:20 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ok. En nu?
Dus dat zegt in feite niet heel veel.
pi_174526855
quote:
11s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:20 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De Turkse krijgers van Iran zijn ook grotendeels als Perzische rijken de geschiedenis in gegaan.
:Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526865
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

als jij met die mening beter slaapt. waarom niet? geniet ervan ^O^
Feiten. Ik houd me enkel bezig met feiten.
pi_174526887
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:20 schreef Szura het volgende:

[..]

Die zijn al eerder deze maand op Deir ez-Zor Airbase gespot ja
logisch! hama blijven hangen heeft weinig zin.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174526893
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:21 schreef Triggershot het volgende:
Dus dat zegt in feite niet heel veel.
Punt is dat ik me op bronnen baseer. Jij op je eigen hersenspinsels.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')