abonnement Unibet Coolblue
pi_174301542
quote:
In augustus domineerde de Armeense moeder Armina het nieuws. Ze werd zonder haar twee kinderen Howick (12) en Lily (11) het land uitgezet. RTL Nieuws heeft nu haar IND-dossier in handen. Uit de stukken blijkt wat er allemaal vooraf ging aan haar uitzetting.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) behandelt aanvragen van mensen die in Nederland willen komen wonen. Negen jaar geleden klopte Armina Hambartsjumian voor het eerst op de deur bij de IND.

13 adressen
Uit het IND-dossier blijkt dat ze binnen een paar maanden al voor het eerst te horen kreeg geen kans te maken op een verblijfsvergunning in Nederland. Het was het begin van een lange juridische strijd. Armina greep alles aan om samen met haar kinderen in Nederland te kunnen blijven.
Ze startte in totaal zeven procedures. Het gezin woonde in totaal op 13 verschillende adressen. Alle procedures leverden hetzelfde resultaat op: het gezin had geen recht op een verblijfsvergunning.
Een overzicht van de procedures:
• Eén keer een asielprocedure.
• Eén keer een procedure op medische gronden.
• Twee keer deed ze aanspraak op de discretionaire bevoegdheid (de vrijheid van de staatssecretaris om iemand alsnog een verblijfsvergunning te geven).
• Twee keer een kinderpardonprocedure.
• En één keer zette ze een spoedprocedure in om uitzetting te voorkomen.
'Geen thuisland'
Betrokkenen bij de zaak zeggen dat Armina tijdens deze procedures heeft gelogen over haar naam en de namen van haar kinderen. Uit het IND-dossier blijkt dat de Armeense steeds weer zei dat ze nergens heen kon omdat zij en de kinderen stateloos zijn. Ze hadden volgens haar geen thuisland om naar terug te gaan.
Dat blijkt bijvoorbeeld uit een zogenoemd vertrekgesprek in een asielzoekerscentrum in Grave in oktober 2010. De regievoerder van de Dienst Terugkeer en Vertrek zei dat de moeder al op 31 augustus 2010 het land had moeten verlaten. Op die mededeling antwoordde Armina niet. Wel zei ze dat ze geen reisdocumenten en geen geboorteakten van haar kinderen heeft.
Medische problemen?
Een ander terugkerend argument van Armina was dat ze vanwege medische problemen in Nederland zou moeten blijven. Maar uit het dossier blijkt dat die medische problemen daarvoor niet ernstig genoeg waren. Ook de rechter besloot dat ze op grond daarvan geen recht had op een verblijfsvergunning.
In 2015 werden ook de aanvragen op basis van het kinderpardon definitief afgewezen. Het kinderpardon is een speciale regeling voor kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn, de Kamer maakte dat mogelijk in 2013.
42 vertrekgesprekken
De naam van zoon Howick (12) stond op de aanvraag voor het kinderpardon. Ook met hem werden in die tijd vertrekgesprekken gevoerd. In één van die stukken staat dat de familie toen al 42 van dat soort gesprekken achter de rug had.
Moeder Armina weigerde tot het laatst mee te werken aan haar vertrek. Ze bracht haar kinderen onder op een onbekend adres en wilde niet tegen de autoriteiten zeggen waar ze waren.

Op 13 augustus gingen honderden mensen de straat om te protesteren tegen de uitzetting. Foto: ANP.
De laatste procedure
In augustus van dit jaar verloor Armina haar laatste procedure: de rechter besloot dat ze nu echt het land uit moest. Op 14 augustus om 08.00 uur 's ochtends werd ze door de marechaussee uitgezet, zonder haar twee kinderen die ze had verstopt. Naar schatting heeft het verblijf van Armina en haar kinderen de Nederlandse staat zeker 750.000 euro gekost.
De kinderen zitten momenteel bij een pleeggezin, ergens in Nederland. Voogdijinstelling Nidos onderzoekt nu wat er moet gebeuren met de kinderen en waar ze het beste af zijn. Wanneer daar meer duidelijkheid over komt, kan Nidos nog niet zeggen.
Defence for Children
Kinderrechtenorganisatie Defence for Children, die de uitzetting van Armina afgelopen zomer 'afschuwelijk' noemde, laat in een reactie weten dat het aantal procedures alleen nog niet alles zegt. "Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
Goeman vindt dat er niet goed gekeken is naar de belangen van de kinderen. "Armina en haar kinderen waren in beeld bij de autoriteiten, maar er is geen grens getrokken. Negen jaar lang kon dit maar doorsudderen."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)nederland-te-blijven

Ik denk dat er goed aan is gedaan deze moeder zonder haar kinderen uit te zetten. Uit alles blijkt dat het deze vrouw maar om 1 ding te doen was, alles zoveel mogelijk rekken en traineren.

Deze mevrouw heeft ons 750.000,- euro’s aan kansloze procedures gekost, haar kinderen beschadigd, en ongetwijfeld nog enkele tonnen aan uitkering opgestreken. Ik denk dat er geen beter pleidooi te houden is voor het aan de grens al selecteren van asielzoekers. Deze mevrouw had aan de grens geweigerd kunnen worden, dan was iedereen beter af geweest, vooral haar kinderen en de Nederlandse belastingbetaler.

Die 750.000 is natuurlijk ook ergens heen gegaan, dat zit nu in de zakken van asieladvocaten en allerlei belangenclubjes zoals vluchtelingenwerk die zoals te zien is een goede boterham verdienen aan dit soort kansloze immigranten. Dan heb je direct je antwoord waarom deze clubs staan te springen om meer kansloze immigranten.

Dit geeft ook aan waarom je je als burger niets wijs moet laten maken met smoesjes als “afgewezen asielzoekers worden uitgezet”. Als je ziet wat het al kost om 1onwillige asielzoeker uit te zetten, dan zijn we zo een miljoentje verder.

Ondertussen doen we onze ouderen een luier om in het verzorgingstehuis…
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  PR/Manusje van alles maandag 9 oktober 2017 @ 15:27:25 #2
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_174302086
En die advocaat maar vangen. Pas de procedure aan en toets gelijk voor alle gronden.
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_174302363
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:27 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
En die advocaat maar vangen. Pas de procedure aan en toets gelijk voor alle gronden.
Dat is echt een probleem inderdaad. Die hebben er een rechtstreeks belang bij om hun client steeds maar weer in beroep te laten gaan.

Dit is toch volstrekt kansloos, deze mevrouw heeft na een aantal maanden al te horen gekregen dat haar aanvraag kansloos was. Toch presteert ze het om nog 7 jaar hier te blijven, voor tonnen te procederen en zelfs nu maken wij nog kosten voor haar omdat haar nageslacht nog in Nederland verblijft.

Deze kosten moeten op de een of andere wijze verhaald worden op de asielzoeker, ook vanwege het afschrikwekkende karakter om maar niet kansloze procedure na procedure op te starten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174304052
Pak die takkewijf gewoon en zet gelijk uit. Met of zonder kinderen. Klaar!.
Rechter heeft al 10 keer gezegd. Wegwezen... Zo moeilijk is het nou weer niet.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_174304118
Zo zie je maar. Dit is ook echt geen uitzonderingsgeval kan ik vertellen helaas. Deze zaak is wel heel extreem, maar het komt geregeld voor dat asielzoekers al 4-5x verteld is dat ze moeten gaan, zodat ze inmiddels al jaren in NL wonen.

En de goedgelovige deugmensen maar roepen dat het onmenselijk is om iemand na zo'n lange tijd uit te zetten. :N
pi_174304161
Heel simpel: na de eerste afwijzing wegwezen en als je denkt nog een kans te maken start je op eigen kosten nog maar een zaak vanuit je eigen kutland.
Racist
pi_174304241
quote:
RTL Nieuws heeft nu haar IND-dossier in handen
schandalig, weer een minister die moet opstappen.
pi_174304658
Dit riep ik al toen al die wereldvreemde dwazen hier en elders riepen dat schandelijk was dat de procedure 7 jaar heeft geduurd. Zoals 99% van de zaken is al na een paar maanden duidelijk dat iemand weg moet.

Nu die kinderen opsporen, arresteren en uitzetten.
pi_174304762
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 16:55 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

schandalig, weer een minister die moet opstappen.
:')
pi_174304778
Het kwalijke is dat we natuurlijk duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers hebben. Reken maar uit wat dat u gekost heeft als belastingbetaler.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174304943
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:08 schreef Confetti het volgende:
Dit riep ik al toen al die wereldvreemde dwazen hier en elders riepen dat schandelijk was dat de procedure 7 jaar heeft geduurd. Zoals 99% van de zaken is al na een paar maanden duidelijk dat iemand weg moet.
Ook een paar maanden is al absurd, dit moet binnen een paar dagen, zelfs uren na binnenkomst duidelijk zijn.

"Ambtenaar": Uit welk land bent u afkomstig" ?
"Gelukzoeker" : Arme.... (kan zin niet eens afmaken voordat de ambtenaar al ingrijpt)
"Ambtenaar" : Armenie ? Toegang geweigerd, onmiddelijk vertrekken, en hier is de rekening voor de door ons gemaakte kosten, graag contant betalen.
pi_174305167
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:15 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Ook een paar maanden is al absurd, dit moet binnen een paar dagen, zelfs uren na binnenkomst duidelijk zijn.

"Ambtenaar": Uit welk land bent u afkomstig" ?
"Gelukzoeker" : Arme.... (kan zin niet eens afmaken voordat de ambtenaar al ingrijpt)
"Ambtenaar" : Armenie ? Toegang geweigerd, onmiddelijk vertrekken, en hier is de rekening voor de door ons gemaakte kosten, graag contant betalen.
Niet eens een gek idee. Als jij uit een veilig land als Armenië komt moeten er wel hele duidelijke gronden zijn om asiel te krijgen. Je zou mensen uit kansarme landen best financieel aansprakelijk mogen maken voor een afgewezen aanvraag. Probleem is alleen hoe je het gaat incasseren.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174305283
We zijn natuurlijk geen onmensen >:) , de mededeling dat ze moeten betalen voor gemaakte kosten bij een afwijzing zetten we natuurlijk met koeieletters buiten op het gebouw, in alle mogelijke talen, en ook in pictogrammen aangezien het merendeel natuurlijk analfabeet is.

Dan kunnen ze zich nog bedenken voordat ze zich aanmelden :D
pi_174305311
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 16:48 schreef Captain_Ghost het volgende:
Pak die takkewijf gewoon en zet gelijk uit. Met of zonder kinderen. Klaar!.
Rechter heeft al 10 keer gezegd. Wegwezen... Zo moeilijk is het nou weer niet.
Nou, als moeder een valse naam opgeeft, dan zegt het land van herkomst natuurlijk ook: die komt niet in onze systemen voor, dus daar kunnen we geen paspoort voor verstrekken.
pi_174305349
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:25 schreef bluemoon23 het volgende:
We zijn natuurlijk geen onmensen >:) , de mededeling dat ze moeten betalen voor gemaakte kosten bij een afwijzing zetten we natuurlijk met koeieletters buiten op het gebouw, in alle mogelijke talen, en ook in pictogrammen aangezien het merendeel natuurlijk analfabeet is.

Dan kunnen ze zich nog bedenken voordat ze zich aanmelden :D
Alleen hoe ga je van een afgewezen nigeriaan die weer in Nigeria zit die kosten ooit incasseren?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174305400
Het mag ook in natura betaald worden, 10 geiten ofzo.
pi_174305586
Moeder doet alles om kinderen betere toekomst te geven. Sta je daar nou echt zo van te kijken? Die mevrouw Goeman legt verantwoordelijkheid terecht bij de Nederlandse staat.
Jesus saves but death prevails.
pi_174305732
pi_174305834
quote:
Defence for Children
Kinderrechtenorganisatie Defence for Children, die de uitzetting van Armina afgelopen zomer 'afschuwelijk' noemde, laat in een reactie weten dat het aantal procedures alleen nog niet alles zegt. "Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
Goeman vindt dat er niet goed gekeken is naar de belangen van de kinderen. "Armina en haar kinderen waren in beeld bij de autoriteiten, maar er is geen grens getrokken. Negen jaar lang kon dit maar doorsudderen."
En Martine Goeman is de eerste die moord en brand schreeuwt wanneer de koek voor de familie na 2 procedures op is.
"Pools are perfect for holding water"
pi_174305883
@probeer, die Goeman is een prominent lid van de asielindustrie, die heeft hier natuurlijk heel veel belang bij.
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:32 schreef Shivo het volgende:
Moeder doet alles om kinderen betere toekomst te geven. Sta je daar nou echt zo van te kijken?
Je vergeet blijkbaar dat mevrouw wil dat de Nederlandse burgers daarvoor moeten betalen :{w
quote:
Die mevrouw Goeman legt verantwoordelijkheid terecht bij de Nederlandse staat.
Inderdaad, de staat heeft ook een verantwoordelijkheid
quote:
"Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
En die verantwoordelijkheid is aan de Nederlandse burgers en niet aan Armeniers :{w

Als de staat verantwoordelijkheid had getoond dan was het met 1 zaak (die 10 minuten had geduurd) gewoon klaar geweest, en hadden ze de rest gewoon niet in behandeling genomen.
  maandag 9 oktober 2017 @ 17:40:44 #21
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_174305913
"Ikke wil blijven"

"U mag niet blijven"

"Ikke ziek, ikke wil blijven"

"U bent niet ziek, u mag niet blijven"

"Ikke kinderen, ikke wil blijven"

"Uw kinderen zijn niet onze verantwoordelijkheid, u mag niet blijven"

"Ikke blijf"

:')
pi_174305949
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:32 schreef Shivo het volgende:
Moeder doet alles om kinderen betere toekomst te geven. Sta je daar nou echt zo van te kijken? Die mevrouw Goeman legt verantwoordelijkheid terecht bij de Nederlandse staat.
Ik denk dat er voldoende argumenten zijn aan te voeren om te betogen dat de moeder door haar keuzes de toekomst van de kinderen overhoop heeft gehaald. Die kinderen hebben een abnormale jeugd en dat is de moeder aan te rekenen. De Nederlandse staat is natuurlijk knettergek dat ze zoveel mogelijkheden om te rekken geven maar er is maar 1 verantwoordelijke en dat is mevrouw zelf. Zij is toch degene die nee niet accepteert en haar mogelijkheden tot het uiterste uitput.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174306032
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:40 schreef Twiitch het volgende:
"Ikke wil blijven"

"U mag niet blijven"

"Ikke ziek, ikke wil blijven"

"U bent niet ziek, u mag niet blijven"

"Ikke kinderen, ikke wil blijven"

"Uw kinderen zijn niet onze verantwoordelijkheid, u mag niet blijven"

"Ikke blijf"

:')
Ikke kost / wil geld.

Die ontbrak nog.
pi_174306810
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:26 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nou, als moeder een valse naam opgeeft, dan zegt het land van herkomst natuurlijk ook: die komt niet in onze systemen voor, dus daar kunnen we geen paspoort voor verstrekken.
Nadat zij al bij rechtszaak en instantie geweest en uiteindelijk allemaal afgewezen. Dus daarbij is naam en afkomst van land kennelijk vastgesteld. Einde verhaal. Trouwens Armenië is geen oorlogsland!

Wil zij uiteindelijk ooit weer in Nederland komen wonen, zult zij op legale pad moet bewandelen.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_174306894
Triest dat het 7 jaar en 750k heeft gekost.
There are only 151 Pokémon.
pi_174307028
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:14 schreef Eenskijken het volgende:
Triest dat het 7 jaar en 750k heeft gekost.
De diensten economie waar we naar toe moeten werkt toch op die manier. :D
pi_174307613
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:39 schreef bluemoon23 het volgende:
@probeer, die Goeman is een prominent lid van de asielindustrie, die heeft hier natuurlijk heel veel belang bij.
Dat snap ik. Ik zeg dan ook dat ze een hypocriete kut is door in deze zaak de verantwoordelijkheid bij de staat te willen dumpen.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 9 oktober 2017 @ 18:46:47 #28
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_174307637
Tijd voor een generaal pardon.
pi_174307974
Man man man hoe moeilijk kan het zijn. Oppakken en uitzetten, klaar...
People are always teaching us democracy but the people who teach us democracy don't want to learn it themselves.
pi_174310723
Schandalig dat de kansloze asielschooiers alsmaar kunnen blijven procederen. De eerste uitspraak zou gewoon meteen definitief moeten zijn.
pi_174311966
Wat een kansloze, incompetente bende dit. 750.000 euro om een afgewezen gelukzoeker het land uit te krijgen.

Niemand wil die gelukszoekers hier hebben, afwijzen die handel en weg ermee.
  maandag 9 oktober 2017 @ 21:11:13 #32
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_174312224
Die procedure moet veel sneller kunnen. Er zijn geen 42 gesprekken nodig om vast te stellen dat iemand geen gevaar loopt in haar eigen land, dat haar kinderen niet geworteld zijn en dat er geen medische redenen zijn waarom ze moet blijven. Dat kan allemaal in een jaartje geregeld worden.

Kost wel wat geld om meer mensen in te schakelen bij het IND die zulke dingen uitvogelen...
  maandag 9 oktober 2017 @ 21:12:26 #33
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_174312276
quote:
Die 750.000 is natuurlijk ook ergens heen gegaan, dat zit nu in de zakken van asieladvocaten en allerlei belangenclubjes zoals vluchtelingenwerk die zoals te zien is een goede boterham verdienen aan dit soort kansloze immigranten. Dan heb je direct je antwoord waarom deze clubs staan te springen om meer kansloze immigranten.
Neuh, dat zit in de zakken van Nederlandse immigratieambtenaren, rechters, griffiers, openbaar aanklagers en rechtbankklerken. Die advocaat heeft waarschijnlijk maar een klein deel van dat geld gezien, en de belangenclubjes helemaal niets.
pi_174312329
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:10 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Nadat zij al bij rechtszaak en instantie geweest en uiteindelijk allemaal afgewezen. Dus daarbij is naam en afkomst van land kennelijk vastgesteld. Einde verhaal. Trouwens Armenië is geen oorlogsland!

Wil zij uiteindelijk ooit weer in Nederland komen wonen, zult zij op legale pad moet bewandelen.
Hoe weet je dat haar naam daarbij is vastgesteld? Ze beweerde geen paspoorten en geen geboorteakten te hebben.
pi_174312383
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:11 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Die procedure moet veel sneller kunnen. Er zijn geen 42 gesprekken nodig om vast te stellen dat iemand geen gevaar loopt in haar eigen land, dat haar kinderen niet geworteld zijn en dat er geen medische redenen zijn waarom ze moet blijven. Dat kan allemaal in een jaartje geregeld worden.

Kost wel wat geld om meer mensen in te schakelen bij het IND die zulke dingen uitvogelen...
Heb jij de OP wel gelezen?
pi_174312460
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:13 schreef Physsic het volgende:

[..]

Hoe weet je dat haar naam daarbij is vastgesteld? Ze beweerde geen paspoorten en geen geboorteakten te hebben.
IND is zelf er achter gekomen dat zij boel heeft zitten oplichten.
Ze weten inmiddels de voornaam en achternaam al. Dus nu ook uit welk land waar zij vandaan kwam.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  maandag 9 oktober 2017 @ 21:19:01 #37
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_174312499
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Heb jij de OP wel gelezen?
:D.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_174312687
Ze is christelijk!! Belangrijk!! Was het een moslim geweest dan was de islam er natuurlijk bijgehaald.
pi_174312734
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:17 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

IND is zelf er achter gekomen dat zij boel heeft zitten oplichten.
Ze weten inmiddels de voornaam en achternaam al. Dus nu ook uit welk land waar zij vandaan kwam.
Ja, uiteindelijk wel ja. Maar zolang ze dat niet weten, kunnen ze haar ook niet zomaar uitzetten. Het land van herkomst moet namelijk akkoord zijn.
  maandag 9 oktober 2017 @ 21:27:35 #40
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_174312774
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Heb jij de OP wel gelezen?
Vertel, wat heb ik gemist.
pi_174312837
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:26 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ja, uiteindelijk wel ja. Maar zolang ze dat niet weten, kunnen ze haar ook niet zomaar uitzetten. Het land van herkomst moet namelijk akkoord zijn.
Die landen moeten gewoon hun troep terugnemen, zo niet dan hebben we defensie om ze daartoe te dwingen. We kopen niet voor niks JSF's die in vijandelijk bewaakt luchtruim kunnen opereren door hun stealth. Hiervoor zijn ze gemaakt.
  maandag 9 oktober 2017 @ 22:52:55 #42
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_174315421
Wat een verspilling, had die dame de helft meegegeven en ze was zelf vertrokken met een leuk startkapitaal in een ander land :')
pi_174316794
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 22:52 schreef Flow3r het volgende:

Wat een verspilling, had die dame de helft meegegeven en ze was zelf vertrokken met een leuk startkapitaal in een ander land :')
En een week daarna staan er 30.000 anderen op de stoep. Nee, (dreigen met) helemaal kaalplukken en buiten de maatschappij houden. Maar dan moet het wel snel geregeld zijn.
Racist
pi_174316896
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:11 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Het kwalijke is dat we natuurlijk duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers hebben. Reken maar uit wat dat u gekost heeft als belastingbetaler.
Als het er 1000 zijn, dan is dat 750.000 x 1000 = 750 miljoen
Als het er 10.000 zijn loopt het op naar 7,5 miljard.
Dit bedrag is naar alle waarschijnlijkheid te hoog.

Asielzoekers zouden 1x in beroep mogen gaan en dan moet er binnen een maand een uitspraak volgen. Als het afgewezen wordt mogen ze vanuit hun eigen land procederen op eigen kosten. Niet op kosten van de belastingbetaler. Hopelijk maakt dit kabinet er werk van.
pi_174316918
Ik vind dat die 750k op dat vreselijke wijf verhaald moeten worden. En anders maar op die kinderen.

Hier wens ik geen belasting voor te betalen.
pi_174316999
Ik ken aardig wat Armenen, en geen enkele van deze mensen heeft een legitieme politieke claim op een verblijfsvergunning. Ze hebben vaak ook nog eens een neppe case, waar ze zich voordoen als politieke dissidenten of zelfs als Azerbeidzjaan om hier maar een verblijfsvergunning te krijgen.
pi_174317012
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:11 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Die procedure moet veel sneller kunnen. Er zijn geen 42 gesprekken nodig om vast te stellen dat iemand geen gevaar loopt in haar eigen land, dat haar kinderen niet geworteld zijn en dat er geen medische redenen zijn waarom ze moet blijven. Dat kan allemaal in een jaartje geregeld worden.
Een jaar ?
1 gesprek binnen 1 week, klaar.
quote:
Kost wel wat geld om meer mensen in te schakelen bij het IND die zulke dingen uitvogelen...
Die mensen hebben ze wel, alleen de mogelijkheid moet er niet zijn om oneindig in beroep te gaan.
Zoveel uit te vogelen was er niet, dat ze uit Armenie komt was vrij snel wel bekend, meer hoeven die ambtenaren niet te weten.
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:13 schreef Physsic het volgende:
Hoe weet je dat haar naam daarbij is vastgesteld? Ze beweerde geen paspoorten en geen geboorteakten te hebben.
Uit de OP: Uit het IND-dossier blijkt dat ze binnen een paar maanden al voor het eerst te horen kreeg geen kans te maken op een verblijfsvergunning in Nederland.
Dan zal het IND in die paar maanden wel hebben vastgesteld wat haar identiteit is he ?
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:26 schreef Physsic het volgende:
Ja, uiteindelijk wel ja. Maar zolang ze dat niet weten, kunnen ze haar ook niet zomaar uitzetten. Het land van herkomst moet namelijk akkoord zijn.
En dat is ook een flauwekul regel natuurlijk.

Vooral de arme Aziatische en Afrikaanse landen hebben er geen enkel belang bij om te erkennen dat iemand hun staatsburger is.
pi_174317047
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 23:59 schreef hpeopjes het volgende:
Ik vind dat die 750k op dat vreselijke wijf verhaald moeten worden. En anders maar op die kinderen.

Hier wens ik geen belasting voor te betalen.
:')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 10 oktober 2017 @ 00:32:44 #49
74056 crew  ToT
pi_174317190
En daarom asielzoekers gewoon tijdens de procedure in afgesloten complexen houden.
Uitgeprocedeerd? Opbokken! Geen kans om een nieuwe identiteit aan te nemen.
pi_174317296
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 10 oktober 2017 @ 01:17:49 #51
74056 crew  ToT
pi_174317478
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 00:47 schreef Fripsel het volgende:
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
Dus iedereen die een paar keer (al dan niet onder valse namen) in beroep gaat, meteen maar een verblijfsvergunning en baan aanbieden?
pi_174317494
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 01:17 schreef ToT het volgende:

[..]

Dus iedereen die een paar keer (al dan niet onder valse namen) in beroep gaat, meteen maar een verblijfsvergunning en baan aanbieden?
Dat soort types willen vaak ook niet echt werken heb ik het idee. Anders gaan ze wel aan de slag in het thuisland. Die komen hier alleen maar om gratis knaken te ontvangen.
pi_174317501
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 00:47 schreef Fripsel het volgende:
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
Nee de meest stupide optie is dat die mevrouw na afwijzing nog 6 keer een procedure kan starten.

We zijn natuurlijk niet helemaal gestoord door mevrouw op onze kosten om te scholen. Dan staat een dag later de rest van Armenië ook op de stoep in verwachting omgeschoold te worden.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174318199
Ze woonden op 13 adressen? Hoe dan?
pi_174318249
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:11 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Het kwalijke is dat we natuurlijk duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers hebben. Reken maar uit wat dat u gekost heeft als belastingbetaler.
En dat allemaal omdat de deugdmens een wereldvreemd beeld heeft en naïef is.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_174318258
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 00:47 schreef Fripsel het volgende:
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
Nee, het meest stupide is dat zo’n iemand door deugend Nederland nog in staat wordt gesteld 12 andere procedures op te starten. Dat kost geld.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  User die overal opduikt 2022 dinsdag 10 oktober 2017 @ 07:21:09 #57
186611 Haags
pi_174318272
ze domineerde het nieuws? Ik hoor nu voor het eerst hiervan..
Zonder wrijving geen glans
pi_174318273
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 22:52 schreef Flow3r het volgende:

Wat een verspilling, had die dame de helft meegegeven en ze was zelf vertrokken met een leuk startkapitaal in een ander land :')
Dat is al een geprobeerd en gauw stopgezet toen bleek dat er een massa stroom van vluchtelingen deze kant op kwamen puur voor de vertrekregeling.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_174318671
Allemaal de schuld van de deugers.
pi_174318704
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 20:28 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Schandalig dat de kansloze asielschooiers alsmaar kunnen blijven procederen. De eerste uitspraak zou gewoon meteen definitief moeten zijn.
Eén beroep is niet onredelijk.

Wat volgens mij vooral van belang is, is ervoor te zorgen dat na een bepaalde uitspraak de uitzetting zo snel volgt, dat er geen verandering van situatie meer kan optreden.

Misschien dat het zou helpen om bepaalde beroepen (en dan liefst zo veel mogelijk) slechts in behandeling te nemen indien de terugreis (vrijwel) geregeld is, zodat bij een afgewezen beroep de uitzetting vrijwel direct kan volgen. Op die manier kan zorgvuldigheid wellicht goed worden gecombineerd met strengheid.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 08:39:04 #61
448036 Achterhoker
Hauptsache Alkohol
pi_174318746
Bloedzuigers.
Fade to Black
pi_174318790
quote:
Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden.... Negen jaar lang kon dit maar doorsudderen
Natuurlijk, Martine Goeman, de schuld ligt ook totaal niet bij deze uitzuiger en de mensen die haar alle procedures en beroepsmogelijkheden haarfijn hebben uitgelegd en uitgevoerd :r
pi_174318940
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 00:47 schreef Fripsel het volgende:
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
Denk je echt dat parasieten als haar willen werken? Het enige wat zij doen is hun hele leven lang handje ophouden en uitkering en toeslagen ontvangen.
pi_174318996
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 01:17 schreef ToT het volgende:

[..]

Dus iedereen die een paar keer (al dan niet onder valse namen) in beroep gaat, meteen maar een verblijfsvergunning en baan aanbieden?
Jullie vergeten allemaal een deel van mijn post of wat?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-10-2017 09:06:13 ]
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 09:11:56 #65
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_174319057
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:24 schreef Maghrebijnse het volgende:
Ze is christelijk!! Belangrijk!! Was het een moslim geweest dan was de islam er natuurlijk bijgehaald.
De enige die dat nu doet ben jij he...

Zelfs in het slachtofferrol vallen als er niets te slachtofferen valt :') _O-
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_174319612
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:04 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

https://www.rtlnieuws.nl/(...)nederland-te-blijven

Ik denk dat er goed aan is gedaan deze moeder zonder haar kinderen uit te zetten. Uit alles blijkt dat het deze vrouw maar om 1 ding te doen was, alles zoveel mogelijk rekken en traineren.

Deze mevrouw heeft ons 750.000,- euro’s aan kansloze procedures gekost, haar kinderen beschadigd, en ongetwijfeld nog enkele tonnen aan uitkering opgestreken. Ik denk dat er geen beter pleidooi te houden is voor het aan de grens al selecteren van asielzoekers. Deze mevrouw had aan de grens geweigerd kunnen worden, dan was iedereen beter af geweest, vooral haar kinderen en de Nederlandse belastingbetaler.

Die 750.000 is natuurlijk ook ergens heen gegaan, dat zit nu in de zakken van asieladvocaten en allerlei belangenclubjes zoals vluchtelingenwerk die zoals te zien is een goede boterham verdienen aan dit soort kansloze immigranten. Dan heb je direct je antwoord waarom deze clubs staan te springen om meer kansloze immigranten.

Dit geeft ook aan waarom je je als burger niets wijs moet laten maken met smoesjes als “afgewezen asielzoekers worden uitgezet”. Als je ziet wat het al kost om 1onwillige asielzoeker uit te zetten, dan zijn we zo een miljoentje verder.

Ondertussen doen we onze ouderen een luier om in het verzorgingstehuis…
Een goed en duidelijk verhaal. Het is natuurlijk van de zotte dat er zoveel gespendeerd moet worden om iemand uit Nederland te kunnen zetten. En dat inderdaad onze oudere hulpbehoevende Nederlanders door bezuinigingen in hun eigen pies en stront moeten blijven zitten. :N

Ik ben echt voor het Australische model van een asieleiland. Wij kunnen zo'n kunstmatig eiland creëren aan onze kust. Asielzoekers komen hierdoor niet in aanraking komen met onze samenleving. Daarmee zal de wil om Nederland te verlaten bespoedigd worden. Ook zal het minder asielzoekers stimuleren om naar Nederland te komen. Het biedt altijd een win-win situatie.

Maar dit bestaande verrotte en corrupte systeem die gebaseerd is op alle mogelijke mazen in de wet moet definitief van tafel worden geveegd.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 10:04:02 #67
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_174319760
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 09:54 schreef Elzies het volgende:

[..]

Een goed en duidelijk verhaal. Het is natuurlijk van de zotte dat er zoveel gespendeerd moet worden om iemand uit Nederland te kunnen zetten. En dat inderdaad onze oudere hulpbehoevende Nederlanders door bezuinigingen in hun eigen pies en stront moeten blijven zitten. :N

Ik ben echt voor het Australische model van een asieleiland. Wij kunnen zo'n kunstmatig eiland creëren aan onze kust. Asielzoekers komen hierdoor niet in aanraking komen met onze samenleving. Daarmee zal de wil om Nederland te verlaten bespoedigd worden. Ook zal het minder asielzoekers stimuleren om naar Nederland te komen. Het biedt altijd een win-win situatie.

Maar dit bestaande verrotte en corrupte systeem die gebaseerd is op alle mogelijke mazen in de wet moet definitief van tafel worden geveegd.
Foei. Wat ben jij toch weer een Nazi!! _O-
pi_174319847
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 10:04 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Foei. Wat ben jij toch weer een Nazi!! _O-
Uiteraard ben ik volgens sommigen weer mijn bruinhemd aan het strijken. :)
pi_174319882
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:37 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dat is echt een probleem inderdaad. Die hebben er een rechtstreeks belang bij om hun client steeds maar weer in beroep te laten gaan.

Dit is toch volstrekt kansloos, deze mevrouw heeft na een aantal maanden al te horen gekregen dat haar aanvraag kansloos was. Toch presteert ze het om nog 7 jaar hier te blijven, voor tonnen te procederen en zelfs nu maken wij nog kosten voor haar omdat haar nageslacht nog in Nederland verblijft.

Deze kosten moeten op de een of andere wijze verhaald worden op de asielzoeker, ook vanwege het afschrikwekkende karakter om maar niet kansloze procedure na procedure op te starten.
De kosten moeten verhaald worden op de organisaties:personen die haar dit ingefluisterd hebben en aan haar hun bestaansrecht (en een vet salaris verdienen) hebben.

De asiel industrie is big business geworden met een miljarden omzet wat opgehoest wordt door de belastingbetaler.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 10:18:56 #70
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_174320051
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 10:07 schreef Elzies het volgende:

[..]

Uiteraard ben ik volgens sommigen weer mijn bruinhemd aan het strijken. :)
Ja maar wel zielig janken over "rijke" WAO'ers of als de Regering de belastingen opschroefd omdat dit soort flauwekul betaald moet worden. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')