abonnement Unibet Coolblue
pi_174358980
Even een aanvulling met de projecten van FNC waar ik in zit met problemen (meer dan een maand achter).

168008194 Grand Café 60 18
De kredietnemer is nog niet in staat gebleken om de achterstand op te lossen. Wij hebben derhalve een extern bureau verzocht om een huisbezoek in te plannen. Deze zal de financiële situatie voor ons in kaart brengen en de kredietnemer nogmaals ertoe proberen te bewegen om tot betaling over te gaan.

75971412 Aanschaf houtbewerkingsmachines Meubelmakerij 60 20
Zie omschrijving van crowdiefunder

400501406 Groei Postkantoor (staat reeds in de lijst met probleemprojecten)
Na een aantal maanden goed contact te hebben gehad, hebben wij de kredietnemer verzocht weer te starten met maandelijkse betalingen. Wij hebben hem verzocht om hiertoe een voorstel te doen, voorzien van cijfermatige onderbouwing. Zodra deze is ontvangen, proberen wij de betalingsregeling te starten.

885013435 Groothandel in vis 60 19
Afgelopen maand hebben wij geen betaling meer kunnen incasseren. Wij hebben een huisbezoek ingepland door een externe partij. Deze zal de financiële situatie voor ons in kaart brengen en de kredietnemer nogmaals ertoe proberen te bewegen om tot betaling over te gaan.

Het nieuws is vooral dat ze een externe partij hebben gevraagd om bij de probleemgevallen langs te gaan.
pi_174359405
Ter aanvulling nog een drietal FNC-ers:

A+ ID: 49451353 Aankoop diverse goederen
Wij hebben afgelopen maand een betaling kunnen incasseren, maar de achterstand is nog niet ingelost. Wij handhaven het formele incassoproces tot de kredietnemer weer volledig bij is met de betalingen.

C ID: 505505971 Verbouwing Cafetaria
In tegenstelling tot wat de kredietnemer ons afgelopen maand verteld, hebben wij geen betaling mogen ontvangen. Wij hebben derhalve een extern bureau verzocht om een huisbezoek in te plannen. Deze zal de financiële situatie voor ons in kaart brengen en de kredietnemer nogmaals ertoe proberen te bewegen om tot betaling over te gaan.

B ID: 526664860 Personeelsdiensten Re-integratie ( in incassoprocedure)
Vorige maand kreeg u een lange update inzake dit dossier. Inmiddels is de lening opgezegd, vanwege de vele gemiste betalingen. Wel hebben wij deze maand, conform afspraak, de eerste betaling mogen ontvangen. Dit is nog niet genoeg voor een gehele termijn. Wij blijven nu maandelijkse betalingen ontvangen tot het moment dat wij termijnen kunnen uitkeren aan u. De kredietnemer heeft zich tot nu toe dus aan de gemaakte afspraken gehouden.

Krijg wel de indruk dat FNC actie onderneemt, het effect hiervan zal ik/jullie de komende maanden merken.
pi_174359620
Het is al beter dan een tijd geleden. Toen was het: we hebben 1x geprobeerd te bellen en toen werd er niet opgenomen. Volgende maand gaan we maar een brief schrijven.

Maar eerlijk is eerlijk. Ik heb wel bij FC een volledige recovery gehad van een project en in 1x uitbetaald gekregen. Kunnen niet veel platforms zeggen!
  woensdag 11 oktober 2017 @ 21:10:37 #129
442908 crowd-fundi
ik bankier, dus ik ben
pi_174360102
En deze van FNC:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De voortgang in dit dossier is stabiel. Wij ontvangen nu al enkele maanden netjes de betalingen. Zoals eerder is aangegeven zullen wij samen met de kredietnemer proberen om de achterstand nu geleidelijk terug te brengen.

C Voorfinanciering Debiteuren - m.n. Overheid
ID: 657466096 (¤ 55140 openstaand)
Afgelopen maand hebben wij opnieuw een aanbod voor een betaling tegen finale kwijting ontvangen, ditmaal voor EUR 10.000,-. Deze hebben wij opnieuw afgewezen en de dagvaarding wordt momenteel opgesteld door onze advocaat. Zodra deze is afgerond, wordt de dagvaarding aangebracht en betekend. Wij hebben aangegeven dat wij slechts hiervan af zullen zien, indien er alsnog een voorstel voor algehele inlossing wordt gedaan.
pi_174360861
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 18:42 schreef crowd-fundi het volgende:
Met KoM kun je kennelijk een heel seizoen vullen
Worden wel saaie afleveringen, weinig variatie.
Onderneming haalt geld op.
Vage beschrijving van zekerheden.
Verpanding wordt niet geregeld.
Paar keer te laat betalen.
Default.
Updates ontbreken, behalve dan die ene: of je maar even wil betalen voor de "Last tot incasso".
En dan blijft het stil.
In mijn dashboard bij KOM is mijn totaal geïnvesteerde bedrag & de bedragen aan ontvangen rente en aflossing lager dan voorheen?? Het dashboard klopte al van geen kanten, maar de bende kon blijkbaar toch nog wat erger. Wat een prutsers, zucht.. 8)7
pi_174361473
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 20:09 schreef crowdiefunder het volgende:
Ah, de maandelijkse mail van FC met nieuwe hoofdstukken voor het 1001-smoezenboek is er weer!

Surinaams afhaalrestaurant
Tot onze verbazing liep de achterstand deze maaand op, dit terwijl ons contact met de kredietnemer goed is. Wij hebben met hem gesproken en ook hij was verbaasd. Uiteindelijk heeft de kredietnemer ons gebeld en vertelde ons dat hij betalingen had overgemaakt naar een verkeerde rekening. Hiervan heeft hij bewijs gezonden. Momenteel is de kredietnemer bezig deze betalingen terug te halen, waarna deze aan ons worden overgemaakt. Wij zullen dit nauwgezet blijven volgen.

Administratiekantoor
Er is afgelopen tijd te weinig voortgang geboekt in de onderhandelingen voor een betalingsregeling. Wij hebben onze advocaat derhalve verzocht om de druk op te voeren om tot een oplossing te komen.

Aanschaf Houtbewerkingsmachines
Wij hebben nogmaals met de kredietnemer gesproken, maar deze heeft nog steeds te maken met liquiditeitskrapte. Wij hebben derhalve een extern bureau verzocht om een huisbezoek af te leggen. Deze zal voor ons de financiële situatie in kaart brengen en de kredietnemer proberen te bewegen om alsnog tot betaling over te gaan.

Groei manege Utrecht
De kredietnemer heeft deze maand problemen gehad met zijn liquiditeit als nasleep van de vakantie. Hij heeft over twee weken een ontvangst van een grote betaling gepland staan. Daarmee lost hij de achterstand ineens in. Het kan zijn dat de aankomende incasso niet slaagt, om dezelfde reden. Ook deze zal dan voor eind oktober worden terugbetaald, zodat hij begin november weer helemaal bij is.
Vooral de Surinamer vind ik een smoezenfabriek: is al een keer zijn pinpas kwijt geweest, een keer probleempje met grote crediteur, nu weer zogenaamd verkeerd overgemaakt... Moet nog 16 termijnen, kijken hoeveel smoesjes hij nog kan bedenken...
pi_174362115
Voor het eerst een probleem bij CCF voor mij. En nu pas valt me op dat ze helemaal geen dashboard hebben...In ieder geval niet een daahboard waar je achterstanden en defaults in kunt bijhouden. Daar is KOM wel veel beter in. Of Capital Circle bijvoorbeeld.
pi_174362180
Keuzes van GvE snap ik ook. Iet bij defaults. Ik heb twee faillissementen daar. En ze melden in mijn statistiek alleen de achterstand die is opgelopen. Dat doen ze bij 1 project nu al meer dan een jaar. Dat moet je toch op zijn minst na 365 dagen afboeken?
pi_174362223
Conclusie: wat informatie en transparantie betreft kunnen de twee grootste platforms CCF en GvE echt iets leren van de kleintjes (KOM, ok niet een kleintje, Capital circle en zelfs Waardevoorjegeld)
pi_174362484
Assortimentsuitbreiding Groothandel
2 van de 24 termijnen voldaan
De kredietnemer blijft moeilijk te bereiken. Wij hebben derhalve een extern bureau verzocht om een huisbezoek in te plannen. Deze zal de financiele situatie voor ons in kaart brengen en de kredietnemer nogmaals ertoe proberen te bewegen om tot betaling over te gaan.

Als die gast echt denkt hier zo mee weg te komen dan heeft ie aan mij een verkeerde.
pi_174362530
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 22:28 schreef CFrealist het volgende:
Keuzes van GvE snap ik ook. Iet bij defaults. Ik heb twee faillissementen daar. En ze melden in mijn statistiek alleen de achterstand die is opgelopen. Dat doen ze bij 1 project nu al meer dan een jaar. Dat moet je toch op zijn minst na 365 dagen afboeken?
GvE is geen lid van Nederland Crowdfunding, dus kan zelf bepalen hoe ze hun statistieken berekenen. Ze hebben het hoogste netto rendement van allemaal. Terwijl ze de meeste defaults hebben. Creatief rekenen is een kunst.
pi_174362878
Ik heb nog een update van FNC die hier - geloof ik - nog niet is genoemd.

SPOILER: Onderhoud aan Eigen Vastgoed
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben wel blij met de maandelijkse updates van FNC. Investeerders krijgen ze per e-mail en kunnen ze dus bewaren (dossiervorming) en FNC lijkt zich niet met een kluitje in het riet te laten sturen maar serieus werk te maken van recovery. Als er voldoende concrete resultaten zijn, geeft dat mij wellicht het vertrouwen dat ik nodig heb om de portefeuille uit te breiden.

quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 21:10 schreef crowd-fundi het volgende:
En deze van FNC:

SPOILER: Voorfinanciering Debiteuren - m.n. Overheid
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik denk een platform te kennen dat 'ja' zou hebben gezegd. Heel goed dat FNC hier duidelijk 'nee' zegt en het belang van de investeerders voorop stelt.
pi_174366579
De update van FNC:

• Uitzendbureau (A): 40% openstaand
Afgelopen maand hebben wij een goed gesprek met de kredietnemer gehad. Dit was een aanzienlijke verbetering vergeleken met de voorgaande maanden. De kredietnemer werkt nu hard aan een verbetering van de resultaten. Wij hebben derhalve een extern bureau verzocht om een huisbezoek in te plannen. Deze zal de financiële situatie voor ons in kaart brengen en de kredietnemer nogmaals ertoe proberen te bewegen om tot betaling over te gaan.

• Bruidsmode (C): 70% openstaand
U heeft afgelopen maand een betaling mogen ontvangen van deze kredietnemer. Wij worden binnenkort bericht over de afronding van de verkoop van het onroerend goed en ons is tevens een nieuwe termijn toegezegd voor aankomende week. Deze zal direct aan u worden overgemaakt, zodra deze door ons is ontvangen.

• Horeca (B): 8% openstaand
De kredietnemer is nog niet eerder achter geweest met betalen. Wij zijn druk bezig in contact met hem te komen om de achterstand zo snel mogelijk weer in te lopen. Zodra wij resultaat boeken, wordt de betaling zo spoedig mogelijk aan u overgemaakt.

• Manege (A): 61% openstaand
De kredietnemer heeft deze maand problemen gehad met zijn liquiditeit als nasleep van de vakantie. Hij heeft over twee weken een ontvangst van een grote betaling gepland staan. Daarmee lost hij de achterstand ineens in. Het kan zijn dat de aankomende incasso niet slaagt, om dezelfde reden. Ook deze zal dan voor eind oktober worden terugbetaald, zodat hij begin november weer helemaal bij is.

• Groothandel (D): 92% openstaand
De kredietnemer blijft moeilijk te bereiken. Wij hebben derhalve een extern bureau verzocht om een huisbezoek in te plannen. Deze zal de financiele situatie voor ons in kaart brengen en de kredietnemer nogmaals ertoe proberen te bewegen om tot betaling over te gaan.

• Stucadoor (C): 63% openstaand
De voortgang in dit dossier is stabiel. Wij ontvangen nu al enkele maanden netjes de betalingen. Zoals eerder is aangegeven zullen wij samen met de kredietnemer proberen om de achterstand nu geleidelijk terug te brengen.

• Timmerman (E): 53% openstaand
Wij zijn niet verder gekomen met de kredietnemer. De dagvaarding wordt momenteel opgesteld door onze advocaat. Indien de kredietnemer niet alsnog start met de betalingsregeling, zullen wij vervolgstappen zetten.
pi_174366782
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 16:14 schreef yinu het volgende:

[..]

Of misschien wilt u investeren via mijn eigen crowdfundingplatform?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waar ik overigens zelf mijn eigen projecten ook vrolijk mee crowdfund...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze mevrouw Rebekka Hansma is dus aandeelhouder in een viszaak die geld heeft geleend bij een crowdfundingplatform waar ze zelf (mede)eigenaar van is. Die viszaak is vervolgens failliet gegaan met een schuld van ¤80k.
Daarnaast heeft ze nog een ton openstaan bij KOM waar ze is gestopt met betalen.
Tot slot heeft ze ook nog eens een conflict met de Belastingdienst, hetgeen dus gewoon betekent dat ze geen of onvoldoende belasting heeft betaald.
En dat is alleen nog maar wat we weten dmv eenvoudig Googelen. Het zal dus wel het topje van de ijsberg zijn.

Dit alles in acht nemend zit ze nu in Spanje. En KOM heeft de zekerheden niet geregeld.

Hier lijkt mij het woord 'meesteroplichter' toch wel van toepassing.

Ik ben blij dat ik begin dit jaar gestopt ben met investeren in crowdfunding (uitzonderingen daar gelaten) als dit soort dieven in deze omgeving actief zijn.
  donderdag 12 oktober 2017 @ 09:10:53 #140
434499 FokZeg
FokZeg.toString();
pi_174366887
Ik deel graag ook mijn bevindingen.

Ik ben medio 2016 gestopt met crowdfunding, na 2 jaar intensief investeren. Wat ik hier aan meningen vooral lees heb ik ook zo ervaren. De risico's zijn veel groter dan wordt voorgespiegeld en defaults worden niet adequaat opgepakt. Rendement icm de onzekerheid bij default heeft mij hiertoe doen besluiten.

Ik heb uiteindelijk bij GvE in ongeveer 80 projecten geïnvesteerd, waarvan nu 4 defaults, 2 defaults zijn net aan positief afgerond (schikking met ondernemers).

Verder heb ik in 8 projecten bij KoM geïnvesteerd, daar is de helft nu in default. In KoM had ik vrij snel mijn vertrouwen verloren en na 8 projecten daarom gestopt verder te gaan.

Op basis van mijn ervaringen zal ik Crowdfunding niet snel meer aanbevelen in ieder geval...
pi_174366911
Ik heb ook 8 investeringen bij KOM en tot nu toe 1 default (RDM). Maar het is met angst en beven dat ik elke maand weer naar de storting kijk.......
  donderdag 12 oktober 2017 @ 09:18:58 #142
434499 FokZeg
FokZeg.toString();
pi_174366993
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 09:12 schreef Bunsburger het volgende:
Ik heb ook 8 investeringen bij KOM en tot nu toe 1 default (RDM). Maar het is met angst en beven dat ik elke maand weer naar de storting kijk.......
RDM zit ik ook in. Inderdaad, dat maakt Crowdfunding minder plezierig imho, elke maand hopen dat je je betalingen weer krijgt...
pi_174367085
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 09:12 schreef Bunsburger het volgende:
Ik heb ook 8 investeringen bij KOM en tot nu toe 1 default (RDM). Maar het is met angst en beven dat ik elke maand weer naar de storting kijk.......
Hier ook. Tot nu toe 3 defaults op 38. 2 projecten met achterstand. 2 3 projecten afgelost.

Grootste angst is dat het hele platform klapt. Ben dan ook vooral geïnteresseerd in de exitstrategie die KoM die maand zou moeten presenteren.
quote:
Zoals reeds door de ondernemer (outdoorwinkel Luehof) is aangegeven heeft hij het restant van de termijnen in één keer betaald. De totale aflossing en rente van de lening is vandaag (12-10) overgemaakt.


[ Bericht 8% gewijzigd door djh77 op 12-10-2017 09:33:21 ]
pi_174367186
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 18:54 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Overigens ook geen vervroegde aflossing, of nieuws daarover van onze buitensportman uit Deventer, dit was aangekondigd om per 1-10 gedaan te worden.
Net een update ontvangen dat het geld is overgemaakt!
Dat is goed nieuws, dat mag ook wel eens een keer!

Voor mij een erg leuk project geweest. Nu uiteindelijk 1,5 jaar eerder afgelost, als het goed is met betaling van de volledige rente (nog even wachten totdat het daadwerkelijk op mijn rekening staat) en een leuke incentive twv 100 euro (10% van de investering) kunnen verzilveren.

[ Bericht 17% gewijzigd door Horsemen op 12-10-2017 09:59:29 (aanvulling) ]
pi_174367767
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 22:30 schreef CFrealist het volgende:
Conclusie: wat informatie en transparantie betreft kunnen de twee grootste platforms CCF en GvE echt iets leren van de kleintjes (KOM, ok niet een kleintje, Capital circle en zelfs Waardevoorjegeld)
OK, Capital Circle heb je nu wel genoeg gepusht.

Leren van Waardevoorjegeld??? Die hebben nog geen enkel gefund project en de twee openstaande projecten komen geen centimeter vooruit. Daar wordt verder niets over gecommuniceerd en transparantie kan ik er ook al niet in ontdekken.
pi_174368760
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 09:26 schreef djh77 het volgende:

[..]

Hier ook. Tot nu toe 3 defaults op 38. 2 projecten met achterstand. 2 3 projecten afgelost.

Grootste angst is dat het hele platform klapt. Ben dan ook vooral geïnteresseerd in de exitstrategie die KoM die maand zou moeten presenteren.

[..]

De afgelopen dagen maar ook eerder zie ik hier veel emoties aangaande problemen met Kom los komen. Naar mijn idee over het algemeen zeer terecht.

Nu we de emoties weer even kwijt zijn denk ik dat rationeel denken weer de overhand moet krijgen en er gewerkt moet worden aan het meest fundamentele en belangrijke punt nl. dat deze CF bedrijven een doortimmerde exit strategie krijgen. Dus een harde garantie dat als het echt mis gaat met een platform de investeerders die nog geld tegoed hebben van lening nemers niet zelf achter hun geld aan moeten gaan.

Er is op dit moment naar ik schat nog zo’n tussen de 150 en 200 miljoen euro bij cf bedrijven onder “beheer” en nog niet teruggeleid aan de investeerders. Het mechanisme voor terugbetaling van deze gelden moed veilig gesteld worden.

Nadat dit thema aangezwengeld is na het ter ziele gaan van regiofund lijkt het bij de platformen weer stil rond dit thema.

Wij als investeerders zullen er voor moeten waken, dat dit naar mijn idee belangrijkste thema, van de agenda verdwijnt. (Zie ook opmerking djh77)
Zeker bij platformen als KOM waar de problemen zich opstapelen zou een goed vastgelegde de exit strategie eigenlijk een hogere prioriteit moeten hebben als de zorg over de individuele projecten hoe belangrijk die op zich zelf ook is. Immers de meeste van ons hebben per saldo nog meer te goed via KOM dan dat er op dit moment mogelijk verloren gaat aan afschrijvingen op defaults.
pi_174368906
Voor het archief:
Nieuw project op collincrowdfund:
Link: https://www.collincrowdfund.nl/gevo-venlo/
Reeks: Topicreeks: Crowdfunding topic

Lees verder over crowdfunding via http://bit.ly/2igaysN

Leningaanvrager: GeVo Venlo
Doel van de lening: Financiering onroerend goed
Rente: 6,50 %
Looptijd: 60 maanden

Edit: Vol in 17 minuten.

[ Bericht 2% gewijzigd door Horsemen op 12-10-2017 11:19:29 (Aanv.) ]
pi_174369043
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 10:54 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

De afgelopen dagen maar ook eerder zie ik hier veel emoties aangaande problemen met Kom los komen. Naar mijn idee over het algemeen zeer terecht.

Nu we de emoties weer even kwijt zijn denk ik dat rationeel denken weer de overhand moet krijgen en er gewerkt moet worden aan het meest fundamentele en belangrijke punt nl. dat deze CF bedrijven een doortimmerde exit strategie krijgen. Dus een harde garantie dat als het echt mis gaat met een platform de investeerders die nog geld tegoed hebben van lening nemers niet zelf achter hun geld aan moeten gaan.

Er is op dit moment naar ik schat nog zo’n tussen de 150 en 200 miljoen euro bij cf bedrijven onder “beheer” en nog niet teruggeleid aan de investeerders. Het mechanisme voor terugbetaling van deze gelden moed veilig gesteld worden.

Nadat dit thema aangezwengeld is na het ter ziele gaan van regiofund lijkt het bij de platformen weer stil rond dit thema.

Wij als investeerders zullen er voor moeten waken, dat dit naar mijn idee belangrijkste thema, van de agenda verdwijnt. (Zie ook opmerking djh77)
Zeker bij platformen als KOM waar de problemen zich opstapelen zou een goed vastgelegde de exit strategie eigenlijk een hogere prioriteit moeten hebben als de zorg over de individuele projecten hoe belangrijk die op zich zelf ook is. Immers de meeste van ons hebben per saldo nog meer te goed via KOM dan dat er op dit moment mogelijk verloren gaat aan afschrijvingen op defaults.
Helemaal mee eens!

Toen Regiofund het bijltje er bij neer gooide buitelde de platformen over elkaar heen om hier iets van te vinden en allemaal met goede voornemens. Inmiddels zijn we een nog geen 2 maanden verder en hoor je er niemand meer over. Slechte zaak! Ik denk dan ook dat we de platformen achter hun broek moeten blijven zitten om dit goed te gaan regelen en dit onderwerp hier regelmatig aan de orde moeten stellen. Misschien een lijstje in de OP met platformen die hun zaakjes echt op orde hebben?
pi_174369136
Nieuwe (mondzorgplatform) op CCf:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174369400
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 11:12 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe (mondzorgplatform) op CCf:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De financiële onderbouwing van een project heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zelfs geen prognose meer en de liquiditeit is na storting van de lening excellent.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')