abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 2 juli 2018 @ 06:29:42 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180179906
registreer om deze reclame te verbergen
Csssssssssssssu
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180180775
quote:
14s.gif Op maandag 2 juli 2018 03:05 schreef cherrycoke het volgende:
Na overleg kondigde Seehofer aan eerst het overleg met coalitiepartner CDU te willen wachten "in de hoop dat we het eens worden". Afhankelijk van de uitkomst daarvan, zal hij wel of niet aanblijven als minister van Binnenlandse Zaken.

De leiding van de CDU, de partij van Merkel, liet in reactie weten achter het asielakkoord te blijven staan. Wel is de CDU bereid om met de CSU te overleggen over de ontstane crisis. Wanneer dit zal gebeuren is niet bekend.

En het loopt met een sisser af, csu :')
Zowel het CDU als de CSU vrezen de gevolgen als er op korte termijn nieuwe verkiezingen komen. Het CSU zal een hoop stemmen verliezen aan Alternative für Deutschland, vooral als ze niet een duidelijk en hard standpunt wat betreft migratie over kunnen brengen naar hun kiezers.

De partij van Merkel zal op haar beurt nooit meer een coalitie kunnen vormen waarin ze hun mildere migratieplannen uit kan voeren. Het duurde voor Duitse begrippen ongelofelijk lang voor het CDU iemand had gevonden die bereid was een coalitie te vormen en hun migratiestandpunten accepteerde. Als na zo'n korte samenwerking de regering alweer valt, dan zal dat ze ongetwijfeld zetels kosten. En weer gaan regeren zal waarschijnlijk alleen over rechts lukken.

Mocht de regering deze week toch vallen, dan komt dat puur omdat het verschil in mening over migranten zo groot is dat er van een samenwerking geen sprake kan zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door voetbalmanager2 op 02-07-2018 08:39:34 ]
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180180821
Aftreden Seehofer bedreigt regering van Merkel

De gezichten van Angela Merkel en Horst Seehofer spraken al boekdelen. Het boterde absoluut niet meer tussen de leiders van de conservatieve CDU en de CSU, de kleinere, Beierse zusterpartij in Merkels regeringscoalitie. Zondagavond maakte Merkels rebelse minister van Binnenlandse Zaken bekend dat hij zijn ontslag wilde aanbieden. Seehofer wil ook stoppen als partijleider van de CSU.

image.jpg

Maandagochtend volgt nieuw overleg tussen de twee partijen, liet Seehofer vannacht weten. De vraag is of er een nieuwe CSU-minister komt of dat Seehofer zich laat overhalen misschien toch te blijven, zoals partijgenoten willen. Als hij vertrekt en zijn Beierse partij zich terugtrekt uit de regering lijken nieuwe verkiezingen onvermijdelijk.

Ultimatum
De sterke man uit Beieren had de bondskanselier eerder een ultimatum gesteld voor een hardere aanpak van het migrantenvraagstuk. Seehofer wilde migranten die via een ander EU-land in Duitsland zijn aangekomen altijd kunnen terugsturen naar dat eerste land van aankomst, in de praktijk meestal naar Griekenland, Spanje en Italië. Onder druk van de CSU had Merkel initiatieven genomen migranten terug te kunnen sturen, maar dat blijkt niet genoeg om Seehofer te kalmeren. Merkel kreeg gisteravond de steun van haar eigen CDU.

Kalmerende woorden van de bondskanselier hielpen niet meer. Merkel prees vanavond in een televisie-interview nog de samenwerking met de CSU als een "succesverhaal". Maar ze herhaalde ook vast te zullen houden aan een Europese aanpak van Duitslands problemen met toestromende migranten, boven een hard en eenzijdig Duits ingrijpen zoals Seehofer voorstond. De laatste was ziedend dat bondskanselier Merkel hem naar Berlijn had laten komen voor overleg, zonder haar positie ook maar een millimeter te veranderen.

Angst voor verkiezingen
Op de achtergrond van knallende ruzie speelt de angst van de CSU voor de regionale verkiezingen in Beieren, in oktober. Seehofers partij voelt de hete adem van de rechtse populisten van Alternative für Deutschland (AfD) in de nek. Die partij heeft de wind in de zeilen en zet veel scherper in op migranten.

De CSU wil naar eigen zeggen geloofwaardig blijven als 'partij van het Beierse volk', een titel waar nu de AfD aanspraak op maakt. Zonder duidelijke maatregelen tegen migranten dreigt een electorale afstraffing, zo voelt Seehofer. Het grootste deel van zijn achterban zou er net zo over denken en eist eveneens hardere maatregelen.

Zo heeft Beieren zelf al vijfhonderd extra grenswachten gerekruteerd die vanaf vandaag aan de slag moeten. Via de rijkste Duitse deelstaat passeerden drie jaar geleden honderdduizenden migranten die Duitsland binnen mochten dankzij Merkels 'humanitaire uitzonderingsbeleid'.

image.jpg

Lot Merkel
De Europese staatshoofden en regeringsleiders kwamen donderdag en vrijdag in Brussel bijeen voor een Europese top die grotendeels ging over de migratieproblematiek. De top heette 'cruciaal' voor de toekomst van de EU, maar ook ging het over politieke lot van de verzwakte Duitse bondskanselier Angela Merkel. Merkel heeft volgens loyale partijgenoten veel voor elkaar gekregen in Brussel. De meeste Europese collega's van de Duitse bondskanselier hopen ook dat ze kan aanblijven.

Verwarring was er dit weekeinde ook over bilaterale afspraken die Merkel in Brussel zou hebben gemaakt. Naar verluidt had de bondskanselier van veertien EU-landen toezeggingen gekregen over het terugnemen van een aantal migranten dat zich daar al had gemeld voordat ze doorreisden naar Duitsland. Polen, Hongarije en Tsjechië hebben inmiddels ontkend dat zulke afspraken zijn gemaakt, wat koren op de molen van CSU-critici was.

'Fort Europa'
Toevallig hield de AfD dit weekeind ook een congres, niet toevallig in de Beierse stad Augsburg. Daar werd opgeroepen een ‘Fort Europa’ te bouwen om migranten buiten te houden. Volgens een AfD-woordvoerder zal Merkels regering vallen. Wat in Brussel door haar was bereikt, zou niet meer zijn dan “gebakken lucht”. Zo’n vijfduizend mensen hebben zaterdagmiddag gedemonstreerd tegen de radicale ideeën van de AfD
https://www.ad.nl/buitenl(...)van-merkel~a6cc6f86/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 2 juli 2018 @ 09:07:18 #214
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_180181097
registreer om deze reclame te verbergen
Dit ziet er niet best uit voor haar.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_181611174
Dl9TwrGXgAAnRwN.jpg
pi_181675370
Wahlrecht_de twitterde op maandag 03-09-2018 om 17:25:13 Sonntagsfrage zur Bundestagswahl • INSA/BILD: CDU/CSU 28,5 % | AfD 17 % | SPD 16 % | GRÜNE 13,5 % | DIE LINKE 10 % | FDP 9,5 % | Sonstige 5,5 %➤ Übersicht: https://t.co/Mniu5kTT1u➤ Verlauf: https://t.co/PYwYZP6Cmk https://t.co/fc1PJ42gsm reageer retweet
Landelijk nu ook Afd groter dan de SPD.
Lega Nord op 1 in Italie.
Corbyn en zijn jodenhaters krijgen ook rake klappen in de UK.
De Zweedse sociaal democraten gaan gedecimeerd worden.
En tja, onze PvdA....

De Sociaal Democratie kan inmiddels in heel Europa de prullenmand in.
  dinsdag 4 september 2018 @ 00:25:17 #217
104871 remlof
Europees federalist
pi_181675779
registreer om deze reclame te verbergen
Het AfD zal nooit regeren. Duitsland heeft als geen ander land geleerd om nationaalpopulisten kort te houden omdat het weet wat er gebeurt als je dat niet doet.
Verandering - Wie is er niet oud mee geworden?
  zondag 16 september 2018 @ 18:14:50 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181945726
In de peilingen is de AfD in Oost-Duitsland de grootste partij
https://www.t-online.de/n(...)ei-im-osten-auf.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181957603
Ik snap het niet zo goed... Duitsland heeft toch net verkiezingen achter de rug gehad ?
pi_181958051
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 09:16 schreef Geytenbeekje het volgende:
Ik snap het niet zo goed... Duitsland heeft toch net verkiezingen achter de rug gehad ?
Misschien kan dit topic de titel “Duitse politiek” krijgen....?
pi_182047596
AfD in peilingen voor het eerst tweede partij van Duitsland
https://nos.nl/artikel/22(...)j-van-duitsland.html
pi_182047686
De nazi's zijn dus als groter als de socialisten in Duitsland. :D

Vraag 1: Hoe komt het dat zoveel socialisten nazi zijn geworden?
Vraag 2: Moeten wij zo'n land nog wel dulden in de EU, moeten we ze er niet uitschoppen?
pi_182047760
Voordat men weer denkt: die is aan het trollen, die is weer aan het uitlokken: De staatsomroep vond het zelf weer nodig om in dit bericht naar nazi's te verwijzen (zoals we wel gewend zijn van onze staatsomroep).
pi_182047827
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:51 schreef Braindead2000 het volgende:
De nazi's zijn dus als groter als de socialisten in Duitsland. :D

Vraag 1: Hoe komt het dat zoveel socialisten nazi zijn geworden?
Vraag 2: Moeten wij zo'n land nog wel dulden in de EU, moeten we ze er niet uitschoppen?
democratie he, of je wilt dat er weer een DDR Komt...
pi_182048037
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 15:00 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

democratie he, of je wilt dat er weer een DDR Komt...
Top ^O^ en ja, respectievelijk. Het uiteenvallen van Duitsland zou wel eens de redding van Nederland kunnen zijn.
pi_182048135
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 15:14 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Top ^O^ en ja, respectievelijk. Het uiteenvallen van Duitsland zou wel eens de redding van Nederland kunnen zijn.
Een DDR zonder Stasi *O*
pi_182127175
http://www.faz.net/aktuel(...)tuerzt-15806181.html

Volker Kauder, een vaste bondgenoot van Merkel is als fractieleider verrassend afgezet omdat hij een 'kampfabstimung' van een uitdager verloren heeft.

Ralph Brinkhaus had hem uitgedaagd voor de leiding van de CDU-fractie en kreeg 125 stemmen, tegen Kauder 112.
Brinkhaus had geworven met een kritischer houding van de CDU tegenover het huidige regeringsbeleid.

Dit brengt, na de voorgaande moeizame problemen rondom Verfassungsschutz-leider Maassen, de volgende problemen voor Merkel, en maakt het voortbestaan van deze regering, dat netaan gered leek te zijn soor een weinig populair compromis, weer volledig wankelig.

Merkel lijkt alle regie verloren te hebben, en het komt voor alsof ze aangeschoten wild of een 'sitting' of lame duck nu is.
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_182189983
Ceritm twitterde op vrijdag 28-09-2018 om 14:22:15 Hoofdredacteur van Turkstalige site Avrupa Postasi, Adil Yigit is tijdens de persconferentie van #Merkel en #Erdogan door Duitse veiligheidsdiensten uit de zaal verwijderd omdat op zijn T-shit ‘VRIJHEID VOOR JOURNALISTEN’ staat. Waarom? #Turkije https://t.co/Buvv7wDvJn reageer retweet
DoLlB6-XUAAvvBC.jpg
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zondag 30 september 2018 @ 23:30:13 #229
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_182243827
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:45 schreef Braindead2000 het volgende:
AfD in peilingen voor het eerst tweede partij van Duitsland
https://nos.nl/artikel/22(...)j-van-duitsland.html
Wahlrecht_de twitterde op zaterdag 29-09-2018 om 16:57:03 Sonntagsfrage zur Bundestagswahl • Forsa für RTL/n-tv: CDU/CSU 28 % | GRÜNE 17 % | SPD 16 % | AfD 15 % | DIE LINKE 10 % | FDP 9 % | Sonstige 5 %➤ Übersicht: https://t.co/MO5RyMFkPu➤ Verlauf: https://t.co/QebW8kam1g https://t.co/6MFmed2TNp reageer retweet
inmiddels De Groenen de tweede
DoRR_y-W0AEhVfO.jpg
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 1 oktober 2018 @ 04:42:15 #230
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_182246469
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 23:30 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Wahlrecht_de twitterde op zaterdag 29-09-2018 om 16:57:03 Sonntagsfrage zur Bundestagswahl • Forsa für RTL/n-tv: CDU/CSU 28 % | GRÜNE 17 % | SPD 16 % | AfD 15 % | DIE LINKE 10 % | FDP 9 % | Sonstige 5 %➤ Übersicht: https://t.co/MO5RyMFkPu➤ Verlauf: https://t.co/QebW8kam1g https://t.co/6MFmed2TNp reageer retweet
inmiddels De Groenen de tweede
[ afbeelding ]
SPD derde en moet vrezen dat nr 4 nr 5 en nr 6 haar niet inhalen. Ook mooi. ^O^
  donderdag 11 oktober 2018 @ 09:40:45 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182446757
Die Linke en de AfD zijn het meest afwezig bij het stemmen in het parlement.
https://www.tagesschau.de(...)abgeordnete-101.html

Linke Gregor Gysi (Was Fractie chef) was bij 36 van de 40 stemmingen er niet bij, ook niet bij de door zijn partij ingebrachte motie voor de bijstand (Harz4)
Op die dag hield hij een speech aan een private hoge school en verdiende minstens 3500 euro.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182512366
De opkomst is tot nu toe een stuk hoger dan vooraf werd verwacht. Geen idee voor wie dat gunstig zal zijn:

https://www.mopo.de/news/(...)ei-waehlern-31434762
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator / Redactie Sport zondag 14 oktober 2018 @ 18:03:06 #233
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_182513937
Dpew19PW4AAMJK5.jpg:large
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 14 oktober 2018 @ 18:07:09 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182514011
Exit poll en prognose
35,5% csu
18,5% groenen
11,5% Freie Wähler
11% AfD
10% SPD (!)
5% FDP
3,5% Linke
5% rest van de partijen
Het gekke extreem linkse broertje van de SP komt dus niet in het parlement (kiesdrempel 5%) en de FDP (liberale neefje van de VVD) moeten we nog maar zien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 oktober 2018 @ 18:14:10 #235
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182514113
CSU kan dus een eventuele coalitie met de Groenen vermijden en voor de FW gaan, als dit zo blijft
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 14 oktober 2018 @ 18:14:32 #236
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_182514118
SPD krijgt een meeregerentik à la D66.
#ivorytowerlivesmatter
pi_182514129
Bayern is ook echt een conservatief CSU-bolwerk.

Als je lid bent (geweest) van Die Linke of de AfD mag je in Bayern geen ambtenaar (met inbegrip van leraar of professor) worden ;(

http://www.spiegel.de/kar(...)-darf-a-1199208.html
  zondag 14 oktober 2018 @ 18:15:56 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182514139
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:14 schreef Szura het volgende:
CSU kan dus een eventuele coalitie met de Groenen vermijden en voor de FW gaan, als dit zo blijft
Wordt, als het een meerderheid wordt, een krappe.
Groenen hebben veel gemeen met de Union, al willen veel mensen dat niet waarhebben.
Veelal christelijke gezinnen die groen zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 oktober 2018 @ 18:16:31 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182514149
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:15 schreef tomatenrood het volgende:
Bayern is ook echt een conservatief CDU-bolwerk.
Er is geen CDU in Bayern
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182514156
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er is geen CDU in Bayern
Typo, CSU inderdaad. Het conservatieve broertje van het CDU.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')