Is dat lekker?quote:Op woensdag 13 december 2017 13:43 schreef Molo het volgende:
Je kunt gepasteuriseerd eigeel kopen, voor je ijs en mousse
Smaakt niet anders. Gebruiken ze in de horeca ook veel.quote:
Mja die tarwe is recente aanstellerij sinds ze de voedselpyramide hebben gelezen. Maar ze eten wel pepernoten en taart enzo. Dikke doei.quote:Op woensdag 13 december 2017 15:01 schreef Molo het volgende:
Kwak: je flensjes zijn wel tarwe
Of skip je die dan voor diegene die dat niet mogen? Rijstvelletje ofzo in de plaats doen
quote:Op woensdag 13 december 2017 15:45 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Mja die tarwe is recente aanstellerij sinds ze de voedselpyramide hebben gelezen. Maar ze eten wel pepernoten en taart enzo. Dikke doei.
Iemand die vegetarisch en koosjer is viert geen kerst maar Chanoeka.quote:Op woensdag 13 december 2017 15:48 schreef Molo het volgende:
Ik vergeet nooit de wensenlijst van de nieuwe vriendin van mijn zwager. O.a. vegetarisch en koosjer.
Ze is niet Joods en doet niet aan Chanoekaquote:Op woensdag 13 december 2017 15:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Iemand die vegetarisch en koosjer is viert geen kerst maar Chanoeka.
Ik vermoed dat ze koosjer dan ook niet vanuit religieuze overtuiging had bedacht. Als het haar “wel leuk leek”.quote:Op woensdag 13 december 2017 15:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Iemand die vegetarisch en koosjer is viert geen kerst maar Chanoeka.
Waarom dan koosjer eten?quote:Op woensdag 13 december 2017 15:51 schreef Molo het volgende:
Ze is niet Joods en doet niet aan Chanoeka
Inmiddels getrouwd en onder de gristelijke duim dus ze mag geen uitspattingen als deze meer vertonenquote:Op woensdag 13 december 2017 15:51 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ik vermoed dat ze koosjer dan ook niet vanuit religieuze overtuiging had bedacht. Als het haar “wel leuk leek”.
Wat aan natte tosti die vriendin zeg, Molo. Is ze nog en famille?
Leek haar wel leukquote:
Phehehe uhuhquote:
Flensjes kun je prima van boekweit maken, smaakt prima, net als crèpes.quote:Op woensdag 13 december 2017 15:01 schreef Molo het volgende:
Kwak: je flensjes zijn wel tarwe
Of skip je die dan voor diegene die dat niet mogen? Rijstvelletje ofzo in de plaats doen
'Natte tosti' ik ga stuk hier... toch geen ham-kaastosti dan?quote:Op woensdag 13 december 2017 15:51 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ik vermoed dat ze koosjer dan ook niet vanuit religieuze overtuiging had bedacht. Als het haar “wel leuk leek”.
Wat aan natte tosti die vriendin zeg, Molo. Is ze nog en famille?
Niet voor bij de pekingeendquote:Op woensdag 13 december 2017 19:29 schreef dodoria het volgende:
[..]
Flensjes kun je prima van boekweit maken, smaakt prima, net als crèpes.
Txs voor de tips!quote:Op woensdag 13 december 2017 14:52 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Smaakt niet anders. Gebruiken ze in de horeca ook veel.
Qua ijs: bij AH heb je lactosevrij zwedisch glace ijs, daar loopt mijn lactosevrije schoonfamilie nogal voor warm. Zie nu alleen dat t we soja is.
https://www.ah.nl/product(...)-vanille-lactosevrij
Als je schoonmoeder de varkenshaas even diep invriest vooraf dan kan t alsnog rosé. Zo rauw is varkenshaas meestal toch ook weer niet.
Het is gewoon een trend van de laatste tijd om gluten/lactose/vegetarisch of veganistisch te eten.quote:Op woensdag 13 december 2017 23:17 schreef Queenshore het volgende:
Wauw wat hebben sommige mensen het lastig met alle voorkeuren/eisen van mensen aan tafel. Ik ben blij dat ik altijd voor alleseters kook als ik dit zo lees.
Ik ben me bekend met de trends en kan me er zelfs enigszins aan frustreren. Als je beweegredenen niet lichamelijk allergisch zijn, moet je deze maar gewoon even uit het raam gooien met kerst. Maar dat is mijn mening.quote:Op donderdag 14 december 2017 09:51 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Het is gewoon een trend van de laatste tijd om gluten/lactose/vegetarisch of veganistisch te eten.
Als je écht allergisch bent prima, vanzelfsprekend dat er rekening mee gehouden wordt.
In de tijd dat ik in een restaurant werkte waren er geregeld "allergische" gasten die het voor en hoofdgerecht compleet aangepast wilden hebben op hun wensen, gluten of lactose vrij etc.
Om dan vervolgens bij het dessert/koffie toch gewoon iets te nemen waarvan ze eerder op de avond aangaven allergisch voor te zijn. Want; die taart is gewoon zoooo lekker, ik neem thuis wel een pilletje. Wie houd je dan voor de gek?
De meeste mensen die echt allergisch zijn zullen in mijn ervaring niet vertrouwen op de kookkunsten van een 'leek' (iemand die niet bekend is met allergieën). Een foutje met ingredienten of kruisbesmetting is zo gemaakt. Dat risico wil je echt niet lopen als een foutje grote gevolgen kan hebben.quote:Op donderdag 14 december 2017 09:51 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Het is gewoon een trend van de laatste tijd om gluten/lactose/vegetarisch of veganistisch te eten.
Als je écht allergisch bent prima, vanzelfsprekend dat er rekening mee gehouden wordt.
In de tijd dat ik in een restaurant werkte waren er geregeld "allergische" gasten die het voor en hoofdgerecht compleet aangepast wilden hebben op hun wensen, gluten of lactose vrij etc.
Om dan vervolgens bij het dessert/koffie toch gewoon iets te nemen waarvan ze eerder op de avond aangaven allergisch voor te zijn. Want; die taart is gewoon zoooo lekker, ik neem thuis wel een pilletje. Wie houd je dan voor de gek?
Je haalt de écht allergische er zo tussenuit. Die kwamen vaak dagen van tevoren met de product/ingrediënten lijst waar rekening mee gehouden diende te worden. Hier werd dan ook erg serieus mee omgegaan om kruisbesmetting e.d. te voorkomen.quote:Op donderdag 14 december 2017 10:13 schreef dodoria het volgende:
[..]
De meeste mensen die echt allergisch zijn zullen in mijn ervaring niet vertrouwen op de kookkunsten van een 'leek' (iemand die niet bekend is met allergieën). Een foutje met ingredienten of kruisbesmetting is zo gemaakt. Dat risico wil je echt niet lopen als een foutje grote gevolgen kan hebben.
Im mijn ervaring komen zulke verzoeken eerder van iemand die niet echt allergisch is, want de mensen met allergieën bieden aan hun eigen eten mee te nemen, of te helpen met ingredienten lijsten lezen etc.
Maar goed, ik probeer nog steeds wel rekening te houden met intolleranties en voorkeuren, juist omdat ik ook verwacht van anderen dat ze rekening houden met allergieën, dus wie ben ik dan om de verzoeken van een ander niet te volgen...
Glutenfobiequote:Op donderdag 14 december 2017 10:22 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Je haalt de écht allergische er zo tussenuit. Die kwamen vaak dagen van tevoren met de product/ingrediënten lijst waar rekening mee gehouden diende te worden. Hier werd dan ook erg serieus mee omgegaan om kruisbesmetting e.d. te voorkomen.
De halve bak allergische, om ze zo maar even te noemen die bedenken vaak pas nadat ze de menukaart in hun handen hebben dat ze allergisch zijn. Die mensen hebben het dan ook vaak gewoon tussen de oren zitten als je het mij vraagt.
Wij gaven altijd netjes aan dat gluten vrij brood gegrild werd op een grill waar ook normaal brood op terecht kwam, de glutenvrije friet werd gebakken in vet waar ook bitterballen in gebakken worden, etcetera. Dit was eigenlijk nooit een probleem voor die mensen, je kunt je afvragen hoe allergisch ze dan eigenlijk zijn..
Met welke motivatie? Puur uit interesse.quote:Op donderdag 14 december 2017 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Glutenfobie
Mijn schoonzus is er ook zo eentje.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |