Klopt, heb het dan ook niet over de echt allergische mensen.quote:Op donderdag 14 december 2017 10:37 schreef kwakz0r het volgende:
Voor de mensen met coeliakie is dat dus wel een probleem. Je zou t dan eigenlijk niet eens glutenvrij moeten noemen...
Ja, alles is daar nu wel over gezegd.quote:Op donderdag 14 december 2017 10:57 schreef essnhills het volgende:
Misschien kan de allergiediscussie ergens anders?
Zoals je ziet had na die opmerking ook niemand er meer iets over gezegdquote:Op vrijdag 15 december 2017 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, alles is daar nu wel over gezegd.
Weet iemand een goed recept voor pommes duchesse? Ik voel me ineens nostalgisch.
Zie nu pas dat die post alweer 24 uur oud isquote:Op vrijdag 15 december 2017 13:40 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Zoals je ziet had na die opmerking ook niemand er meer iets over gezegd
Proberen te negeren hoe ongezond het is en heel veel boter en eidooiers natuurlijk😂quote:Op vrijdag 15 december 2017 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, alles is daar nu wel over gezegd.
Weet iemand een goed recept voor pommes duchesse? Ik voel me ineens nostalgisch.
Iets met wat bite, zou ik doen. Een knapperig wafeltje of zo?quote:Op vrijdag 15 december 2017 19:43 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Ik gooi het toch over een andere boeg. Vorige keer vroeg ik voor ideeën met karamel voor het nagerecht. Heb besloten dat ik dat geen vereiste vind.
Ik zag nu een mooi recept voor witte chocoladetruffels, dat ziet er ook wel leuk uit op een bordje (3 van die kleine balletjes). Dan wil ik er graag nog een leuk glaasje met een mousse bij serveren (denk ik), jullie echte aanraders? En dan tot slot eigenlijk nog een derde dingetje op het bord, maar daarvan heb ik nog helemaal geen idee wat. Tips?
Thanks! Daar ga ik eens op verder borduren.quote:Op vrijdag 15 december 2017 20:14 schreef Bleie het volgende:
[..]
Iets met wat bite, zou ik doen. Een knapperig wafeltje of zo?
Aparte combi, smaakt dat een beetje? Lijkt me dat het zo zout wordt met parmaham én balsamico..quote:
Waarom zou het door balsamico zout worden? Ik heb een oudere, lekker stroperige. Past er perfect bij vanwege het zoetje.quote:Op maandag 18 december 2017 16:27 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Aparte combi, smaakt dat een beetje? Lijkt me dat het zo zout wordt met parmaham én balsamico..
Niet perse zout, meer te overheersend. Maar heb het nog nooit geprobeerd dus was gewoon benieuwd.quote:Op maandag 18 december 2017 16:33 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Waarom zou het door balsamico zout worden? Ik heb een oudere, lekker stroperige. Past er perfect bij vanwege het zoetje.
Ik doe er ook niet teveel bij, denk dat een aantal stippen genoeg gaat zijn. Heb het al een keer eerder gemaakt en is wat mij betreft zeker een aanrader, maar dan wel met goede, dikke balsamico en niet die van de AH.quote:Op maandag 18 december 2017 16:34 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Niet perse zout, meer te overheersend. Maar heb het nog nooit geprobeerd dus was gewoon benieuwd.
Je wilt die bij je hoofdgerecht serveren? Ik weet het niet, misschien alle sap opvangen en nieuwe siroop maken van beetje van bestaande aangelengd met water en suiker?quote:Op zondag 24 december 2017 22:47 schreef _aurum_ het volgende:
Hebben jullie advies?
Ik heb voor het eerst stoofpeertjes gemaakt en de “siroop” is te sterk van smaak ( smaakt teveel naar vanille :’) ) Hierdoor smaken de stoofpeertjes dus ook niet lekker.
Is er iets te doen om de smaak zachter te krijgen? Afgezien van serveren in yoghurt ofzo
nee, ik wil het bij een toetje serveren; ik heb mini cheesecake gemaakt met speculaasbodem en wilde daarbij dus ook de stoofpeer serveren.quote:Op maandag 25 december 2017 09:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je wilt die bij je hoofdgerecht serveren? Ik weet het niet, misschien alle sap opvangen en nieuwe siroop maken van beetje van bestaande aangelengd met water en suiker?
Als het voor toetje is, geserveerd met saai ijs.
Of zelf ijs van maken? Stoofperenijs. Bevroren smaakt alles minder sterk.
Ik kan me er ook niks bij voorstellen, dat het té sterk naar vanille smaakt. Zal vast loslopen. Zeker als je het als dessert eet. Niks zeggen, niemand die iets opvalt. Wedden?quote:Op maandag 25 december 2017 12:04 schreef _aurum_ het volgende:
[..]
nee, ik wil het bij een toetje serveren; ik heb mini cheesecake gemaakt met speculaasbodem en wilde daarbij dus ook de stoofpeer serveren.
Ik heb de siroop afgegoten en 't smaakt al wat beterZal straks nog ff proeven
Dat klinkt interessant. Had je alle vis even groot gesneden of apart gemarineerd? Anders kan het ongelijk garen denk ik?quote:
Niet dat het erg fotowaardig was, maar het was wel lekker! Ik vond mijn aardappelkroketjes echt briljant. Je ziet het er jammer genoeg niet aan af maar ze waren smeuïg en kruidig en helemaal precies goed. Paste perfect bij dat lam.quote:Op zondag 24 december 2017 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben ook rond. Alleen nog niet helemaal klaar. Maar heb nog een hele dag, toch? :-)
Vooraf : Pekingeend met pekingeendpannenkoekjes, komkommer, lente-ui en hoisinsaus.
Hoofdgerecht wordt Indiaas geïnspireerd:
* op 50-55°C in melk en specerijen gegaarde lamsfilet
* baba ganoush-achtige Indiase auberginepuree (moet dienst doen als saus)
* Indiase rode kool
* Masala mais (korrels)
* Zelfbedachte, Indiase aardappelkroketjes
Toe doe ik niks. Ik heb gezegd dat ze maar een bak ijs in huis moeten halen als ze een toetje willen.
Ziet er goed uit hoor. Wat is (samengevat) het recept van die kroketjes?quote:Op woensdag 27 december 2017 17:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet dat het erg fotowaardig was, maar het was wel lekker! Ik vond mijn aardappelkroketjes echt briljant. Je ziet het er jammer genoeg niet aan af maar ze waren smeuïg en kruidig en helemaal precies goed. Paste perfect bij dat lam.
[ link | afbeelding ]
Die peking eend ziet er super lekker uitquote:Op woensdag 27 december 2017 17:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet dat het erg fotowaardig was, maar het was wel lekker! Ik vond mijn aardappelkroketjes echt briljant. Je ziet het er jammer genoeg niet aan af maar ze waren smeuïg en kruidig en helemaal precies goed. Paste perfect bij dat lam.
[ link | afbeelding ]
Euh, wat boter heetmaken, bruin mosterdzaad erbij, als het begint te knetteren uitje erbij, dan ook verse kurkuma erbij, chiliepepertjes ook, geloof ik. En bouillon. En zout, altijd zout. In de bouillon ook wat gelatine opgelost. Dat door aardappelpuree roeren. Iets van vier eidooiers erdoor. Verse koriander erbij. Op folie in bakblik storten. Op laten stijven. Door de gelatine stijft het mooi op (het was behoorlijk sausachtig, maar dat wil ik ook, smeuig. Bij een eerdere test had ik geen gelatine in huis, dus moest de puree van zichzelf kneedbaar blijven. Maar dat resulteerde in iets droge kroketten).quote:Op woensdag 27 december 2017 18:19 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ziet er goed uit hoor. Wat is (samengevat) het recept van die kroketjes?
Hee mayo onder de Indiase aardappelkroketjesquote:Op woensdag 27 december 2017 17:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet dat het erg fotowaardig was, maar het was wel lekker! Ik vond mijn aardappelkroketjes echt briljant. Je ziet het er jammer genoeg niet aan af maar ze waren smeuïg en kruidig en helemaal precies goed. Paste perfect bij dat lam.
[ link | afbeelding ]
Voor het archief, het volledige recept :quote:Op woensdag 27 december 2017 18:19 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ziet er goed uit hoor. Wat is (samengevat) het recept van die kroketjes?
Ah top dankjewel. Dit zal ik vast eens gaan proberen. Moet wel altijd goed in de stemming zijn om te frituren aangezien ik geen frituurpan heb.quote:Op zondag 7 januari 2018 14:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Voor het archief, het volledige recept :
[ link | afbeelding ]
Aardappelkroketjes met Indiase twist
Echt? Bij zulke recepten denk ik altijd "dat gaat geen hond ooit namaken".quote:Op zondag 7 januari 2018 14:44 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Dit zal ik vast eens gaan proberen.
Ik snap wat je bedoelt, maar het is aardig bedacht. Komt onderaan mijn ellenlange lijstje met dingen die ik nog moet koken😂quote:Op zondag 7 januari 2018 14:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Echt? Bij zulke recepten denk ik altijd "dat gaat geen hond ooit namaken".![]()
Zou het erg tof vinden als je het dus wel deed.
Maar zonder frituurpan vind ik ook altijd gedoe. Mijn testbatch ging in een gewoon pannetje. Gaf wel een leuk maanplaatje, vond ik :-)
[ afbeelding ]
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |