abonnement Unibet Coolblue
pi_173908175
quote:
2s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:12 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Eerder in dat je buurman Mo geen baan krijgt omdat de recruiter slechte ervaringen had met een andere Marokkaan.
Dan zou het niet raar zijn dat die zich gediscrimineerd voelt.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_173908186
Er staan wel meer zorgwekkende dingen in dat onderzoek trouwens..

Dit gedeelte bijvoorbeeld.

Of het feit dat de onderzochte Nederlandse moslims de politie het minst vertrouwen.
pi_173908237
Dat veel mensen in Nederland discrimineren is toch allang middels meerdere onderzoeken en verschijnselen vastgesteld? Ja moslims kunnen ook discrimineren, je gediscrimineerd voelen betekent niet dat je het zelf ook niet doet. Als dat de criterium is mag je zelf ook niet zeuren over verkrachtingen, diefstal en criminaliteit, gezien autochtonen dat ook doen.
pi_173908252
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:21 schreef Triggershot het volgende:
Dat veel mensen in Nederland discrimineren is toch allang middels meerdere onderzoeken en verschijnselen vastgesteld? Ja moslims kunnen ook discrimineren, je gediscrimineerd voelen betekent niet dat je het zelf ook niet doet. Als dat de criterium is mag je zelf ook niet zeuren over verkrachtingen, diefstal en criminaliteit, gezien autochtonen dat ook doen.
Plaats er eens een paar dan, wil je; en dan ook afgezet tegen andere Europese landen graag.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  donderdag 21 september 2017 @ 12:25:35 #55
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_173908288
Vaag verhaal. Je kunt natuurlijk ook stellen dat in Nederland significant meer zeurkousen terecht zijn gekomen dan in andere EU landen, omdat die vaak uit bepaalde dorpen in de Rif komen.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_173908329
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:22 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Plaats er eens een paar dan, wil je; en dan ook afgezet tegen andere Europese landen graag.
'Meeste Nederlanders hebben en willen geen contact met moslims'
Eén op drie jongens negatief over moslims: 'Onbekend maakt onbemind'
Veel zorgen bij Nederlanders over kloof moslims en niet-moslims
Nederlanders verdeeld in mening over moslims
65% van de Nederlanders gelooft niet in integratie van moslims

geen idee wat er beschikbaar is op Europees niveau, ook niet echt zin om te zoeken.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2017 12:29:05 ]
pi_173908348
Het zijn net PVV'ers.
pi_173908374
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_173908389
Ook wel interessant

Nederlanders dubbel over discriminatie

quote:
In Nederland is het discriminatiebewustzijn relatief groot

In vergelijking met andere Europese landen, geven burgers hier relatief vaak aan dat discriminatie in Nederland voorkomt (gemiddelde 3,5 op een schaal van 1 tot 5). Als het gaat om eigen ervaringen met discriminatie hoort Nederland tot de middenmoot in Europa: 22% stelt er wel eens mee te maken te hebben. Van de Nederlanders keurt 68% discriminatie af. Hogeropgeleiden (76%) en aanhangers van GroenLinks/PvdA (83%) vinden discriminatie vaker dan gemiddeld verwerpelijk. Burgers zeggen discriminatie erger te vinden als het henzelf of hun naasten treft, dan wanneer het gaat om mensen die verder van hen afstaan. 54% van de Nederlanders heeft het gevoel dat er nu vaker wordt gediscrimineerd dan twintig jaar geleden. Volgens burgers kan dit te maken hebben met een grotere zichtbaarheid van minderheidsgroepen (mensen uiten bijvoorbeeld makkelijker een seksuele orientatie), wat meer kwetsbaar maakt voor discriminatie. Ook wordt genoemd dat de tolerantie ten aanzien van discriminatie is veranderd: wat vroeger werd gezien als pesten waar je maar tegen moest kunnen wordt dat tegenwoordig beschouwd als discriminatie en onacceptabel.

Veel scepsis over discriminatie-ervaringen

Er is echter ook veel scepsis over ervaren discriminatie. 72% vindt dat er tegenwoordig te snel geroepen wordt dat iets discriminatie is. Dat kan komen doordat mensen geen scherp omlijnd idee hebben van discriminatie. Daardoor wordt discriminatie soms wel erg breed ingevuld, bijvoorbeeld door alles wat kwetsend is als discriminatie te bestempelen. Dat schept ruimte om discriminatie-ervaringen te bagatelliseren en van anderen een dikkere huid of meer weerbaarheid te verlangen. Discriminatie wordt zo een fact of life, waar mensen maar mee moeten leren omgaan. Dat er ongelijke machts- en kansverhoudingen tussen groepen in de samenleving bestaan blijft daardoor buiten beeld.

LHB’ers, moslims en etnische minderheden volgens burgers meest gediscrimineerd

Vooral lhb’ers (lesbische, homoseksuele en biseksuele personen), etnische minderheden, moslims en mensen met een beperking worden volgens burgers gediscrimineerd. Tegelijkertijd vindt men dat vooral etnische minderheden en moslims vaak (over)gevoelig zijn voor discriminatie en met enige regelmaat onterecht zeggen dat zij gediscrimineerd worden.
Trends in de publieke opinie

Stemming over Nederland en politiek positiever

De stemming is in april 2017 op veel fronten positiever. Zo vinden meer mensen dat het met Nederland de goede kant opgaat, namelijk 38% in het tweede kwartaal tegenover 25% in het vorige kwartaal. 54% geeft de Tweede Kamer en de regering een 6 of hoger als rapportcijfer. In het vorige kwartaal werd de Tweede Kamer nog door 48% met een voldoende gewaardeerd en de regering door 47%. De tevredenheid met de Haagse politiek stijgt van 48% naar 55%. Ook over de Europese politiek wordt men positiever: de tevredenheid stijgt van 40% naar 45%. 47% vindt het Nederlandse EU-lidmaatschap een goede zaak (dat was vorig kwartaal 42%).

Samenleven en immigratie/integratie blijven belangrijkste zorgen

Nederlanders ervaren de manier van samenleven en immigratie/integratie als de grootste maatschappelijke problemen. Zorgen over immigratie en integratie worden in vergelijking met 2015 minder vaak genoemd, maar nog altijd veel vaker dan in de periode 2008-2014. Net als in voorgaande kwartalen gaan veel van deze zorgen over vluchtelingen, asielzoekers en (im)migratie. Verder worden veel genoemd: integratie, islam, islamisering en racisme. Zorgen over het ‘samenleven’ gaan over individualisme/egoïsme/ik-cultuur, onverdraagzaamheid/ intolerantie, respectloosheid, normen en waarden, en discriminatie.

Minder ‘rechts’ en onverminderd ‘progressief’

Tussen 1970 en 2015 zijn Nederlanders zichzelf politiek wat minder rechts en meer in het midden gaan plaatsen. Daarnaast vinden zij zichzelf vooral progressief of vooruitstrevend, en minder conservatief of behoudend. In 2017 plaatst de achterban van GroenLinks zich het meest ‘links’ en ‘progressief’, de aanhang van de VVD het meest ‘rechts’ en de aanhang van de ChristenUnie en het CDA het meest ‘conservatief’. Steun voor de multiculturele samenleving en de EU is bij uitstek iets van ‘links’ en ‘progressief’. Wie zich met die begrippen identificeert, heeft ook meer vertrouwen in mensen en instituties; mensen die zichzelf in het midden plaatsen hebben minder vertrouwen.

Dalend vertrouwen van jongeren in kranten en televisie

Het vertrouwen in kranten en televisie is sinds 2008 bij 18-34-jarigen harder gedaald dan hun vertrouwen in andere instituties en harder dan bij 35-plussers. De veranderingen en verschillen van vertrouwen in de media houden verband met veranderingen en verschillen in het gebruik van media om zich over de landelijke politiek te informeren. Bij jongeren is er een sterkere verschuiving geweest van kranten en tv naar internet. Dat kan de daling van hun vertrouwen in de media echter slechts ten dele verklaren.

pi_173908395
Je gediscrimineerd voelen is niet hetzelfde als gediscrimineerd worden. In deze klaag en -slachtoffer-cultuur (van en voor de minderheden) zou het mij niet verbazen als men continue discriminatie-spoken ziet waar ze niet zijn. Daarnaast is de het trekken van de discriminatie/'ik ben zielig'-kaart een vaak aangegrepen middel tot het verwerven van geld/voordeeltjes/invloed. Waar die tactiek succesvol is zullen logischerwijze veel/meer 'ik voel me gediscrimineerd'-moslims/mensen rondlopen.
  donderdag 21 september 2017 @ 12:33:21 #61
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_173908404
quote:
15s.gif Op donderdag 21 september 2017 11:34 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Oh sorry. De islam is tolerant en schend geen mensenrechten. Nee.

:') Maal 7.274.102
De islam is geen entiteit die tot handelen in staat is, tenzij je in god de almachtige vader gelooft, dus kan per definitie geen mensenrechten schenden.

Dat ik dit nog uit moeten leggen
Laffe huichelaar
pi_173908424
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:31 schreef FlippingCoin het volgende:
'Meeste Nederlanders hebben en willen geen contact met moslims'
https://www.nu.nl/binnenl(...)act-met-moslims.html

Lees voor de grap de vragen die in de onderzoeken zijn opgesteld.
  donderdag 21 september 2017 @ 12:34:39 #63
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_173908427
En het is ook nogal dom om Nederlandse moslims gelijk te schakelen met mensen uit bananenrepublieken
Laffe huichelaar
pi_173908438
Moslims in Nederland voelen zich ook het minst verbonden met hun thuisland Nederland. Misschien dat we daar de oorzaak moeten zoeken?

Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_173908442
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:33 schreef timmmmm het volgende:

[..]

De islam is geen entiteit die tot handelen in staat is, tenzij je in god de almachtige vader gelooft, dus kan per definitie geen mensenrechten schenden.

Dat ik dit nog uit moeten leggen
Je snapt er ook niks van jij, het gaat Wilders om de Islam, niet om de moslims. Islam is het kwaad.
pi_173908446
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:32 schreef LelijKnap het volgende:
Je gediscrimineerd voelen is niet hetzelfde als gediscrimineerd worden. In deze klaag en -slachtoffer-cultuur (van en voor de minderheden) zou het mij niet verbazen als men continue discriminatie-spoken ziet waar ze niet zijn. Daarnaast is de het trekken van de discriminatie/'ik ben zielig'-kaart een vaak aangegrepen middel tot het verwerven van geld/voordeeltjes/invloed. Waar die tactiek succesvol is zullen logischerwijze veel/meer 'ik voel me gediscrimineerd'-moslims/mensen rondlopen.
Maar waarom zou dit dan in Nederland erger zijn dan in de andere onderzochte landen?
  donderdag 21 september 2017 @ 12:36:24 #67
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_173908449
Echt, wat een intens dom topic weer. Dit soort meuk geeft legitieme kriiek op de moslimgemeenschap en de integratie van allochtonen in het algemeen een slechte naam
Laffe huichelaar
pi_173908456
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:35 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Moslims in Nederland voelen zich ook het minst verbonden met hun thuisland Nederland. Misschien dat we daar de oorzaak moeten zoeken?

[ afbeelding ]
Misschien moet je verder naar de oorzaak kijken waarom ze zich niet verbonden voelen met Nederland.
pi_173908474
quote:
10s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Misschien moet je verder naar de oorzaak kijken waarom ze zich niet verbonden voelen met Nederland.
Lijkt mij een goed idee.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  donderdag 21 september 2017 @ 12:37:55 #70
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_173908475
quote:
10s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Misschien moet je verder naar de oorzaak kijken waarom ze zich niet verbonden voelen met Nederland.
Ho ho, we zoeken naar vage causale verbanden tot we ons eigen straatje schoongeveegd hebben en niet verder he
Laffe huichelaar
pi_173908479
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:33 schreef timmmmm het volgende:

[..]

De islam is geen entiteit die tot handelen in staat is, tenzij je in god de almachtige vader gelooft, dus kan per definitie geen mensenrechten schenden.

Dat ik dit nog uit moeten leggen
Alsof jij niet begrijpt dat hij een goed punt ongelukkig formuleerde. En dan lekker 'slim' lopen doen.
pi_173908483
quote:
10s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Misschien moet je verder naar de oorzaak kijken waarom ze zich niet verbonden voelen met Nederland.
Waarschijnlijk omdat ze niet meedraaien met de maatschappij en via de schotel voormiddeleeuwse denkbeelden de woonkamer binnen krijgen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_173908504
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:36 schreef timmmmm het volgende:
Echt, wat een intens dom topic weer. Dit soort meuk geeft legitieme kriiek op de moslimgemeenschap en de integratie van allochtonen in het algemeen een slechte naam
Van jouw bijdragen moet dit topic het niet hebben in ieder geval.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_173908508
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:37 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Ho ho, we zoeken naar vage causale verbanden tot we ons eigen straatje schoongeveegd hebben en niet verder he
Oke.
  donderdag 21 september 2017 @ 12:41:11 #75
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_173908517
quote:
10s.gif Op donderdag 21 september 2017 12:38 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Alsof jij niet begrijpt dat hij een goed punt ongelukkig formuleerde. En dan lekker 'slim' lopen doen.
Het is nogal dom een geloof de schuld te geven van de daden van mensen. Net als het nogal dom is de moslimgemeenschap in Nederland zijdelings aan te spreken op de mensenrechtenschendingen in de apenlanden van het midden oosten.

We hebben het hier over Nederlanders. Ik zie graag hoe die mensenrechten schenden, dan moeten ze vast eens voor de rechter gesleurd zijn oid.
Laffe huichelaar
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')