quote:
Op donderdag 28 september 2017 23:49 schreef Geerd het volgende:Paar potten kant en klare runderboeljon, paprika zooi uien ierserunderlappen, ketjap en een of ander hete saus!!
Heerlijk...
Alleen nu nog 2 liter "water" in de pan...met een zooi kruiden uien en parika etc over.
Wat zou je daarmee kunnen doen ?
Ik zal nu wel te laat zijn, maar voor de volgende keer: dat 'water' kun je gewoon als bouillon gebruiken. Dus als basis voor soep of een ouderwetse pastasaus (voordat columbus de nachtschades naar Europa bracht hadden de italianen nog geen tomaten).
Ik maak vaak een grote pan bouillon die ik dan invries in kleinere porties voor wanneer ik eens bouiilon nodig heb. Veel lekkerder en gezonder dan zo'n opgedroogd blokje.
Vandaag had ik een pan met hertennekken op het vuur. Hertenbouillon is erg lekker met echt wat meer umami door de wildsmaak. Deze bouillon is bestemd voor en pompoen-kokossoep van de week, en de groentelasagne van morgen.