blaffende dagus bijten nietquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 19:20 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Ik schrik altijd van het geblaf van dagublad.
in surinaamse is het van oorsprong idd een javaans gerechtquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 19:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, duuuuh, echt niet. Is alletwee Indonesisch.
Gewone pindasaus is niks in dit verband.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 19:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het zijn alletwee groentengerechten, soort warme salades, waar van alles in kan zitten.
Verschil zit hem voornamelijk in de saus. Petjelsaus of gewonere pindasaus.
En er zijn meer varianten : http://keasberry.com/nl/r(...)met-pindasaus-welke/
Waren top. Bedankt voor de tip, kousenband daar was ook lekker vers.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:59 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt.
Ach hetzelfde gaat op voor die kant-en-klare Thaise/Indiaase/Italiaanse etc troep die in de supermarkt ligt.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 21:28 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Deels ordinaire linkdump, deels een interessante discussie:
Zijn nu een stuk 13 filmpjes waarin Howard Komproe de zogenaamde Surinaamse gerechten, voornamelijk te koop bij de grotere supermarkten, onder de loep neemt.
De Bara Burger in het bovenstaand filmpje vond ik zelf wel smakelijk eruit zien, plus een grappige vorm van Fusion. Maar hij proeft ook de instant Sauto van de Appie of de Roti van de Hema.
Waar ligt de grens in deze gekkigheid? Wanneer mag je echt NIET iets Surinaams noemen?
quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 20:43 schreef Tem het volgende:
[..]
Waren top. Bedankt voor de tip, kousenband daar was ook lekker vers.
Dit keer heb ik twee tomaten gebruikt ipv wat tomatenpuree maar ik denk dat ik volgende keer een combinatie doe.
Dat is idd een duidelijke grens, zodra het K&K in de schappen ligt zal er meestal ingeleverd zijn op de smaak.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 21:36 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ach hetzelfde gaat op voor die kant-en-klare Thaise/Indiaase/Italiaanse etc troep die in de supermarkt ligt.
Klinkt als een ratjetoe..quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 21:44 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Dat is idd een duidelijke grens, zodra het K&K in de schappen ligt zal er meestal ingeleverd zijn op de smaak.
Maar die Bara Burger? En een vriend van me had laatst een kliekje garnalen in masala door de spaghetti heen gedraaid. Naar zijn woorden was het 'echt spang'. Hoe puur kunnen we zijn in de Surinaamse keuken?
Wat is dat nou weer voor ka saniquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 21:28 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Deels ordinaire linkdump, deels een interessante discussie:
Zijn nu een stuk 13 filmpjes waarin Howard Komproe de zogenaamde Surinaamse gerechten, voornamelijk te koop bij de grotere supermarkten, onder de loep neemt.
De Bara Burger in het bovenstaand filmpje vond ik zelf wel smakelijk eruit zien, plus een grappige vorm van Fusion. Maar hij proeft ook de instant Sauto van de Appie of de Roti van de Hema.
Waar ligt de grens in deze gekkigheid? Wanneer mag je echt NIET iets Surinaams noemen?
Klinkt wel zo maar ik ben toch benieuwd. Pasta is erg neutraal van smaak, net als rijst.quote:
Whehehe, de echte purist aan het woord! IS het dan ook specifiek een Mango chutney, of mag een "Alu ke Tchoka" ook? (Vergeef me de spelling, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Zo niet: gestampte aardappels met tomaat, peper en ui. Het liefst dan ook nog 'afgeblust' met hete olie)quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 22:44 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Wat is dat nou weer voor ka sanieen baraburger, hou op hoor.
Een bara is lekker met een chutney, niet gevuld met kipkerrie, niet als burger bun.
Heeft iemand hier een lekker bojo recept?
Mango- of aardappelchutney als je het mij vraagtquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 22:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Whehehe, de echte purist aan het woord! IS het dan ook specifiek een Mango chutney, of mag een "Alu ke Tchoka" ook? (Vergeef me de spelling, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Zo niet: gestampte aardappels met tomaat, peper en ui. Het liefst dan ook nog 'afgeblust' met hete olie)
Recept heb ik niet zo snel liggen, maar een geheimpje van mijn moeder kan ik je wel geven: gebruik ook koffiemelk in je beslag
Je moet ook niet die hele dag achter internet zitten!!!!.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 23:20 schreef KillemWieft het volgende:
Sinds ik dit topic volg ben ik 3kg aangekomen.
Ja, binnen onze familie was het standaard op feestjes dat iemand eerst met de Bara rondging, en daar achter aan ook iemand met chutney en Alu ke Tchoka. Vind het zelf een heerlijke combi!quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 22:59 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Mango- of aardappelchutney als je het mij vraagtaloo ka chokha mijn goooddd, dat heb ik lang niet gegeten. Eten mensen dat met bara, ja? De combi klinkt lekker, moet ik een keer proberen.
Thanks voor de bojotip, koffiemelk klinkt idd wel als een verrijking voor dat bojobeslag. Mocht je nog aan het recept komen dan houd ik me aanbevolen
bara met tomati ke tjokha (dacht altijd dat je t zo schreefquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 22:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Whehehe, de echte purist aan het woord! IS het dan ook specifiek een Mango chutney, of mag een "Alu ke Tchoka" ook? (Vergeef me de spelling, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Zo niet: gestampte aardappels met tomaat, peper en ui. Het liefst dan ook nog 'afgeblust' met hete olie)
Recept heb ik niet zo snel liggen, maar een geheimpje van mijn moeder kan ik je wel geven: gebruik ook koffiemelk in je beslag
Wheheheheeeey...quote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:19 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
bara met tomati ke tjokha (dacht altijd dat je t zo schreef)... mi gado mi jezuuuuus!
Verschillende mensen in de familie eten verschillende choka's gewoon op brood als beleg. Mijn moeder at vroeger gewoon bepaalde chutney's op brood alsof ze pindakaas smeerde.quote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:30 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Wheheheheeeey...ja de fonetische spelling is altijd wel een beetje lastig maar gelukkig begrijpen we elkaar wel!
Sowieso Tomati ke Tchoka is goed, heel simpel met een Bitawirie en rijst.
(En misschien wel een gekke combinatie: een tosti met Tomati ke Tchoka)
Zeker slag!quote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:26 schreef vincenzo78 het volgende:
Een andere lekkere zoete lekkernij uit de Javaanse keuken is Golong Golong (Goelong Goelong).
Een lichte roze pannenkoekje opgerold met een kokosvulling. Lekka lekka!
[ afbeelding ]
De meeste goede Warungs hebben het wel.
dus dat hè, chutneys, sambal etc is gewoon broodbelegquote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:34 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Verschillende mensen in de familie eten verschillende choka's gewoon op brood als beleg. Mijn moeder at vroeger gewoon bepaalde chutney's op brood alsof ze pindakaas smeerde.
Bhata ke tjokha op witbroodquote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:34 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Verschillende mensen in de familie eten verschillende choka's gewoon op brood als beleg. Mijn moeder at vroeger gewoon bepaalde chutney's op brood alsof ze pindakaas smeerde.
Die orginal Surinaamse puntjes met sardines en de juiste hoeveelheid peper...water loopt me nu in de mond..quote:Op woensdag 30 augustus 2017 09:20 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
dus dat hè, chutneys, sambal etc is gewoon broodbeleg
in t weekend aten we als ontbijt soms ook bokking of sardines met stokbrood of surinaamse puntjes...nostalgie man
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |