Ja. Dat gebeurt vaker. Ik denk dat je er beter blanco naartoe kunt gaan.quote:Op zondag 22 oktober 2017 21:26 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Te veel aantrekkelijke foto's gezien en ook veel goede verhalen gehoord, waardoor mijn verwachtingen ook veel te hoog waren.
Ik heb hier eens met mijn collega's gegeten. Wat ik me er van herinner is dat het eten verrassend goed was en ik was helemaal weg van de goede zorgen van die moeder. Mijn collega's waren stomvervelend en lacherig, terwijl zij zo mooi haar verhaal hield dat ik toen eigenhandig 25 euro fooi heb neergelegd. Dat had ze verdiend! Normaal, met zo'n groep wordt er nooit fooi betaald.quote:Op zondag 22 oktober 2017 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
We komen hier al jaren en het is niet voor niets ons favoriete restaurant, al toen er nog geen menukaart was maar je moest eten wat de pot schafte. We hebben chef Willem en zijn moeder zien groeien in hun zaak en we worden altijd een warm welkom geheten. Dit is een restaurant waar vrijwel iedereen zich op zijn gemak voelt. De keuken is ook zeer divers.
Die moeder is goud waard. Ik moest wel wat aan haar wennen maar mijn liefde voor haar is nu onvoorwaardelijk.quote:Op zondag 22 oktober 2017 22:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb hier eens met mijn collega's gegeten. Wat ik me er van herinner is dat het eten verrassend goed was en ik was helemaal weg van de goede zorgen van die moeder. Mijn collega's waren stomvervelend en lacherig, terwijl zij zo mooi haar verhaal hield dat ik toen eigenhandig 25 euro fooi heb neergelegd. Dat had ze verdiend! Normaal, met zo'n groep wordt er nooit fooi betaald.
(En diezelfde collega's begrijpen niet dat ik weiger met ze naar de Jong te gaan. Echt over my dead body! Stelletje eikels)
Ik was toen ook niet laaiend enthousiast over dat gerecht. Maar blijkbaar zijn ze er zelf erg content mee als ze het 2 jaar later nog exact zo serveren.quote:Op zondag 22 oktober 2017 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voor mijn vriend Aziatisch buikspek met kimchi, hoisin en little gem. Een beetje te veel van het laatste maar het vlees en de kimchi waren verrukkelijk. De combinatie kwam echter niet helemaal tot zijn recht.
quote:Op zondag 22 oktober 2017 22:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik was toen ook niet laaiend enthousiast over dat gerecht. Maar blijkbaar zijn ze er zelf erg content mee als ze het 2 jaar later nog exact zo serveren.
[ afbeelding ]
Als het jullie maar gesmaakt heeft zegt ik altijd want dat telt.quote:Op zondag 22 oktober 2017 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar?0 En Verre, Zwijndrecht
[knip]
Jezus wat een geld. Hoeveel betaalde je voor een burger dan?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 17:56 schreef vinnypassy het volgende:
Kosten: inclusief fooi, twee Triple Karmeliet en twee Liefmans waren we ¤80 kwijt.
Cijfer: dus een hele dikke 8,5.
Reken ook ongeveer ¤5 per biertje hè, het is op de Witte de With. Hamburgers waren ¤14,50 en eigenlijk was dat samen met de patat ook wel genoeg geweest (voor mijn vriendin was het zonder patat én zonder buikspek én zonder tiramisu ook genoeg geweest). Het zijn echt enorme burgers, vooral die van mij paste totaal niet in mijn mond. En daar kan best een hoop in.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 18:09 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Jezus wat een geld. Hoeveel betaalde je voor een burger dan?
Eens hoor, daarom was het wel lekker dat we nu allebei vrij waren.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 18:05 schreef RobinOok het volgende:
Twee keer gegeten, lang, lang geleden. Vond ze ook goed, maar het is lichtelijk irritant dat het er altijd vol is. En om nou vooraf te gaan reserveren voor een hamburger gaat me te ver. Dus ik heb ze eigenlijk van mijn lijstje geschrapt.
Ah had je post anders geintrepeteerd. 14.50 is prima te doenquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 19:54 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Reken ook ongeveer ¤5 per biertje hè, het is op de Witte de With. Hamburgers waren ¤14,50 en eigenlijk was dat samen met de patat ook wel genoeg geweest (voor mijn vriendin was het zonder patat én zonder buikspek én zonder tiramisu ook genoeg geweest). Het zijn echt enorme burgers, vooral die van mij paste totaal niet in mijn mond. En daar kan best een hoop in.
[..]
Eens hoor, daarom was het wel lekker dat we nu allebei vrij waren.
32 en een halve oude gulden voor een hamburger. De wereld lijkt gek geworden. En ik weet best dat dit verboden is, dat omrekenen. In mijn tijd kocht men daar een kleine middenklasser voor. En dus nu een broodje met vlees en frutsels.quote:
Nou inderdaad. Als ik mijn salaris omreken naar guldens schrik ik me ook een hoedje. Het is 2017 hè.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:46 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
32 en een halve oude gulden voor een hamburger. De wereld lijkt gek geworden. En ik weet best dat dit verboden is, dat omrekenen.
Dat doet er niet toe. Het mechanisme werkt zo dat 14 euro net te doen lijkt. Wel duur maar te doen. 32 gulden was belachelijk geweest. Enkel oliesjeiks zouden dat ervoor betalen. Maar nu dus wij allemaal. Hij ziet er wel ontzettend lekker uit. Maar dat mag ook wel voor 32 gulden.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:47 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Nou inderdaad. Als ik mijn salaris omreken naar guldens schrik ik me ook een hoedje. Het is 2017 hè.
De koers van 2001 is niet meer de koers van nu, dus gaat die omrekening van 2,17 niet meer op. Met inflatie en alles erbij zou het in verhouding nu misschien een goede 25 gulden zijn en dat lijkt me prima voor een goed vullend hoofdgerecht op een zeer populaire straat in Rotterdam.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:51 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat doet er niet toe. Het mechanisme werkt zo dat 14 euro net te doen lijkt. Wel duur maar te doen. 32 gulden was belachelijk geweest. Enkel oliesjeiks zouden dat ervoor betalen. Maar nu dus wij allemaal. Hij ziet er wel ontzettend lekker uit. Maar dat mag ook wel voor 32 gulden.
Alles wel. Maar verdien je nu ook zoveel dat het allemaal in verhouding is? Rekening houdend met anciënniteit. Ik denk het niet eigenlijk. De "koers" heeft daar weinig mee van doen verder. Die is enkel belangrijk voor beursjongens. Ons salaris loopt daarmee niet in de pas.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:58 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
De koers van 2001 is niet meer de koers van nu, dus gaat die omrekening van 2,17 niet meer op. Met inflatie en alles erbij zou het in verhouding nu misschien een goede 25 gulden zijn en dat lijkt me prima voor een goed vullend hoofdgerecht op een zeer populaire straat in Rotterdam.
Maar goed, wat je zegt; het is erg lekker. En ik zit er totaal niet mee om daar deze rekening voor te betalen.
Waarvan akte. Het verstandige geluid is altijd welkom.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:13 schreef RobinOok het volgende:
Vroeger ging de gewone man überhaupt nooit uit eten. Nooit of misschien 1 keer per jaar. En dan naar iets als van de Valk of de Chinees.mHet verschil met nu is dat er meer mensen uit eten gaan. Maar nog steeds heel veel mensen niet. Omdat ze het geld niet hebben of het er niet voor over hebben.
Ik vind 14,50 voor de burger bij Ter Marsch een prima prijs. Ik vind verhoudingsgewijs die van McDonalds te duur voor wat je krijgt.
Iwanius vond het in 2015 maar zo-zo.. Maar goed dat het jou i.i.g. gesmaakt heeft.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 17:56 schreef vinnypassy het volgende:
Waar: Ter Marsch & Co (Rotterdam)
Wanneer: Gisteren
Wat at je: omdat we de vorige keer totaal kansloos waren en we nu allebei vroeg klaar waren met werk, gingen we op tijd naar Ter Marsch. Vooraf een plankje buikspek, om daarna twee dikke burgers te eten. En ze waren lekker! Het werden de twee meest bekende:
Voor mij de Royal Dutch (dry aged rib eye, wagyu, botersla, tomaat, gefermenteerde mini pickles, pancetta, Old Amsterdam custard en noten crunch, afgetopt met ponzu/sambia-jus en de Burgeresse (Schotse Angus en wagyu met lajus van wintertruffel, jonge sla, boerenkaas, pruimtomaat, Spaanse ui, augurk, pancetta, truffelmayo en Ter Marsch saus) voor mijn vriendin.
We sloten af met een crème brûlée en een frambozen tiramisu met witte chocolade.
Impressie: góed! Ik denk dat dit in Nederland de lekkerste burgers is geweest die ik heb gegeten. Het broodje was perfect, de cuison ook en qua smaak zat het er allemaal bovenop. Pluspunt: ze waren met geen mogelijkheid normaal te eten zonder te knoeien en zo hoort het wat mij betreft. Ik vond mijn burger alleen wel de big bang missen, een echt uitgesproken smaak die er vanaf knalt; ik heb dat gewoon eenmaal graag op een burger. Dat zat door de Ter Marsch saus wel meer op de Burgeresse, die ook erg lekker was. We ware dus allebei heel erg tevreden en Ter Marsch is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. De ene portie patat met looksaus was trouwens ook perfect: super veel krokante patatjes en een lekker zachte mayo.
De buikspek die we vooraf op het terras hadden was overigens ook erg sterk (heel lekker zacht), de desserts waren oké. Gewoon dat, niet meer en niet minder, maar we gingen dan ook voor de burgers en die waren heul goed.
Kosten: inclusief fooi, twee Triple Karmeliet en twee Liefmans waren we ¤80 kwijt.
Cijfer: dus een hele dikke 8,5.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |