abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_173290156
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
pi_173293079
Ik wacht nog steeds op deze TS met een recensie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173307904
Mijn vriend nam me op mijn verjaardag een dagje mee naar Den Bosch en heeft ook het restaurant uitgekozen. Iets wat ik normaal altijd zelf uit wil kiezen, maar dit was top!



Waar: Gastrobar 6
Wanneer: Zaterdag 19 augustus

We hadden een 5 gangen verrassingsmenu. Vooraf nog wat brood met smeerseltjes. Heel erg lekker (warm) brood. Altijd al fijn. Het eerste gerechtje was een ceviche van makreel. Daarna een paprikasoep met daarbij nog wat zachte kippendijtjes. Als derde gang de bovenstaande makreel met mosselen en bereidingen van pompoen. Mijn favoriete gerechtje was een botermalse entrecote. En als dessert een cakeje met perzik en dragon, wat dingen met witte chocolade en een geweldige sorbet van prosecco.

Ik vond alle gerechtjes gewoon erg lekker met soms verrassende smaken. Soms ook net iets teveel smaken of dingen waarvan ik de toegevoegde waarde niet helemaal begreep. Zoals bijvoorbeeld de twee mosseltjes die bij de schol lagen.

Een hele vriendelijke ober ook die erg veel over de wijnen wist te vertellen. Al met al gewoon een hele toffe avond.

Cijfer: 8



  maandag 21 augustus 2017 @ 20:33:06 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173307977
Oh god, zoek maar vast dekking. Dat is vast veeeeel te weinig.
pi_173308001
Daarna naar de Mac.
  maandag 21 augustus 2017 @ 20:34:53 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173308051
Ha! *O*
pi_173308065
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh god, zoek maar vast dekking. Dat is vast veeeeel te weinig.
Hij weet vast niet dat het servies daar reusachtig is.

Wel prettige foto's trouwens.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2017 20:36:03 ]
pi_173308277
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh god, zoek maar vast dekking. Dat is vast veeeeel te weinig.
Die opmerking kwam van mij en volgens mij had ik best een punt (werd toegegeven door golfer).

Gelukkig is het tegenwoordig meestal zo dat de portionering best goed is en je precies voldaan en niet overeten het restaurant verlaat.

Krijg je veel te veel of te weinig is het restaurant geen ster waard :)
Whatever...
  maandag 21 augustus 2017 @ 20:42:53 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173308340
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:41 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Die opmerking kwam van mij
Niet alleen van jou.
pi_173308419
Ik vond de porties zo voor 5 gangen precies goed. Ik had wel meer van het vlees willen hebben, maar dat is puur omdat die echt botermals was. :9
pi_173308966
quote:
14s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:45 schreef Myraela het volgende:
Ik vond de porties zo voor 5 gangen precies goed. Ik had wel meer van het vlees willen hebben, maar dat is puur omdat die echt botermals was. :9
Dat ziet er ook wel echt :9~ uit
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_173309669
quote:
14s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:45 schreef Myraela het volgende:
Ik vond de porties zo voor 5 gangen precies goed. Ik had wel meer van het vlees willen hebben, maar dat is puur omdat die echt botermals was. :9
Uiteraard moet het lekkerste gerecht zo goed zijn dat je het liever nogmaals at... maar uiteindelijk moet je aan het eind van de avond wel echt lekker en voldoende gegeten hebben, dat is tenslotte waar je voor betaalt :)

Ziet er trouwens ook gewoon uitstekend uit.
Whatever...
pi_173312005
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 00:56 schreef golfer het volgende:
Ik wacht nog steeds op deze TS met een recensie.
Je hebt gelijk, ik zal ook eens wat posten.

Waar? Onlangs was ik in China, om precies te zijn de provincie Sichuan. We hebben daar ook een rondje door het rurale gebied van de provincie gemaakt en 1 van de overnachtingsplaatsen was Danba
Wanneer? Onlangs dus.
Wat at je? Geen idee. Ik heb in twee dagen geen enkele andere Westerse toerist gezien in die plaats. Zelfs een taxi regelen naar toeristische sights was lastig. Verder waren er ook weinig restaurants, gelukkig vonden we dit pareltje met alleen een Chinese menukaart dus ik heb gewoon wat aangewezen wat andere gasten ook op tafel hadden staan. Dat bleek iets loeiheets te zijn met ik denk rundvlees. Lekker was het wel maar de tranen stonden mij in de ogen.
Impressie? Veel tl-licht, weinig tot geen communicatie mogelijk omdat ik geen Chinees spreek. Wat me nog bij staat is dat de serveerster die de rijst kwam brengen enorm veel viezigheid onder haar nagels had, desalniettemin niet ziek van geworden. ^O^
Kosten? Ongeveer een tientje voor wat er op tafel staat.
Cijfer? 8, veel eten was nogal vettig in China. Dit absoluut niet en het was natuurlijk ook typisch iets voor die streek.



[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2017 22:31:32 ]
  maandag 21 augustus 2017 @ 22:41:54 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173312386
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 22:29 schreef MCH het volgende:

[..]
dus ik heb gewoon wat aangewezen wat andere gasten ook op tafel hadden staan. Dat bleek iets loeiheets te zijn met ik denk rundvlees. Lekker was het wel maar de tranen stonden mij in de ogen.




Haha, dat is "toevallig" net het sichuangerecht dat Iwanius bij Spicy Temptation had. _O-
pi_173312453
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 22:41 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Haha, dat is "toevallig" net het sichuangerecht dat Iwanius bij Spicy Temptation had. _O-
Nou ja, kan je vergelijken hè. Van de bron vs. iets uit een smoezelig tentje in Roffa. Ik was overigens wel geïnspireerd door Iwa's post. :+
  maandag 21 augustus 2017 @ 22:50:21 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173312643
Schavuit!
  maandag 21 augustus 2017 @ 23:30:30 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173313528
Leuk verzonnen. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173313652
quote:
11s.gif Op maandag 21 augustus 2017 23:30 schreef golfer het volgende:
Leuk verzonnen. :')
Haha, het enige wat verzonnen is is dat het onlangs was. Het is iets langer geleden en heb m'n Azië foto's nog eens doorgekeken en helaas weinig eetfoto's geschoten :(
pi_173326609
Ik at vandaag bij Ootje Eppie In Eemdijk.
Mijn mam at een broodje schepzalm, ik at een thaise omelet met mais, bosui en paprika.
Ootje eppie heeft een fijn terras tegenover het pontje.
Bij Ootje Eppie kan je zowel een nederlands broodje kaas eten, als Thaise gerechten. Ook bij de lunch.
Dat broodje schepzalm is volgens mij echt iets van de streek. Het is zalm die gerookt is op de manier van Ijsselmeerpaling.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_173327191
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 18:45 schreef krakkemieke het volgende:
Ik at vandaag bij Ootje Eppie In Eemdijk.
Mijn mam at een broodje schepzalm, ik at een thaise omelet met mais, bosui en paprika.
Ootje eppie heeft een fijn terras tegenover het pontje.
Bij Ootje Eppie kan je zowel een nederlands broodje kaas eten, als Thaise gerechten. Ook bij de lunch.
Dat broodje schepzalm is volgens mij echt iets van de streek. Het is zalm die gerookt is op de manier van Ijsselmeerpaling.
Mijn omelet kostte ongeveer 7 euro. Het broodje schepzalm 9 Euro.
Ik kreeg heerlijk wit brood bij mijn omelet. Het smaakte versgebakken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_173398328
Wat is 'schep'zalm krakkemieke?
pi_173398344
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 01:37 schreef Bluezz het volgende:
Wat is 'schep'zalm krakkemieke?
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 18:45 schreef krakkemieke het volgende:

Dat broodje schepzalm is volgens mij echt iets van de streek. Het is zalm die gerookt is op de manier van Ijsselmeerpaling.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_173398364
Dan is het dus eigenlijk net zoiets als "gerookte zalm" lijkt me. Ervan uitgaande dat IJsselmeerpaling niet op een andere manier gerookt wordt als de paling uit andere wateren. Blijft dus de vraag waarom dat "schepzalm" wordt genoemd. Het zal w.s. jargon zijn om vreemdelingen te intimideren.

Als je het werkelijk opzoekt is de romantiek meteen weer weg. Maar zo'n discussie eventueel vind ik altijd te leuk om niet te doen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 26 augustus 2017 @ 06:48:14 #24
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_173398963
Volgens internet is t een lokale term voor warmgerookte zalm.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_173405001


Waar: Kaapse Kitchen @ Fenix Food Factory
Wanneer: Vanmiddag
Wat at je: Ik deelde grote nacho's met m'n vriend
Kosten: 8,50 euro
Cijfer: 9

De Fenix Food Factory is mijn favoriete plekje in Rotterdam. Meneer Tanger is sowieso altijd een succes, maar door de wisselende keukens in de Kaapse Kitchen blijft het ook gewoon leuk om regelmatig terug te komen en iets nieuws te proberen.

Dit keer stond "Think BIG kookt" er een week met Mexicaanse gerechten. Heel erg lekker! Van mij mogen die wel wat langer blijven. De nacho's vond ik in ieder geval al geweldig. Kruidig, voldoende toppings en een goede guacamole.

[ Bericht 0% gewijzigd door Myraela op 26-08-2017 16:37:16 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')