abonnement Unibet Coolblue
pi_173290156
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
pi_173293079
Ik wacht nog steeds op deze TS met een recensie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173307904
Mijn vriend nam me op mijn verjaardag een dagje mee naar Den Bosch en heeft ook het restaurant uitgekozen. Iets wat ik normaal altijd zelf uit wil kiezen, maar dit was top!



Waar: Gastrobar 6
Wanneer: Zaterdag 19 augustus

We hadden een 5 gangen verrassingsmenu. Vooraf nog wat brood met smeerseltjes. Heel erg lekker (warm) brood. Altijd al fijn. Het eerste gerechtje was een ceviche van makreel. Daarna een paprikasoep met daarbij nog wat zachte kippendijtjes. Als derde gang de bovenstaande makreel met mosselen en bereidingen van pompoen. Mijn favoriete gerechtje was een botermalse entrecote. En als dessert een cakeje met perzik en dragon, wat dingen met witte chocolade en een geweldige sorbet van prosecco.

Ik vond alle gerechtjes gewoon erg lekker met soms verrassende smaken. Soms ook net iets teveel smaken of dingen waarvan ik de toegevoegde waarde niet helemaal begreep. Zoals bijvoorbeeld de twee mosseltjes die bij de schol lagen.

Een hele vriendelijke ober ook die erg veel over de wijnen wist te vertellen. Al met al gewoon een hele toffe avond.

Cijfer: 8



  maandag 21 augustus 2017 @ 20:33:06 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173307977
Oh god, zoek maar vast dekking. Dat is vast veeeeel te weinig.
pi_173308001
Daarna naar de Mac.
  maandag 21 augustus 2017 @ 20:34:53 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173308051
Ha! *O*
pi_173308065
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh god, zoek maar vast dekking. Dat is vast veeeeel te weinig.
Hij weet vast niet dat het servies daar reusachtig is.

Wel prettige foto's trouwens.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2017 20:36:03 ]
pi_173308277
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh god, zoek maar vast dekking. Dat is vast veeeeel te weinig.
Die opmerking kwam van mij en volgens mij had ik best een punt (werd toegegeven door golfer).

Gelukkig is het tegenwoordig meestal zo dat de portionering best goed is en je precies voldaan en niet overeten het restaurant verlaat.

Krijg je veel te veel of te weinig is het restaurant geen ster waard :)
Whatever...
  maandag 21 augustus 2017 @ 20:42:53 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173308340
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:41 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Die opmerking kwam van mij
Niet alleen van jou.
pi_173308419
Ik vond de porties zo voor 5 gangen precies goed. Ik had wel meer van het vlees willen hebben, maar dat is puur omdat die echt botermals was. :9
pi_173308966
quote:
14s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:45 schreef Myraela het volgende:
Ik vond de porties zo voor 5 gangen precies goed. Ik had wel meer van het vlees willen hebben, maar dat is puur omdat die echt botermals was. :9
Dat ziet er ook wel echt :9~ uit
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_173309669
quote:
14s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:45 schreef Myraela het volgende:
Ik vond de porties zo voor 5 gangen precies goed. Ik had wel meer van het vlees willen hebben, maar dat is puur omdat die echt botermals was. :9
Uiteraard moet het lekkerste gerecht zo goed zijn dat je het liever nogmaals at... maar uiteindelijk moet je aan het eind van de avond wel echt lekker en voldoende gegeten hebben, dat is tenslotte waar je voor betaalt :)

Ziet er trouwens ook gewoon uitstekend uit.
Whatever...
pi_173312005
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 00:56 schreef golfer het volgende:
Ik wacht nog steeds op deze TS met een recensie.
Je hebt gelijk, ik zal ook eens wat posten.

Waar? Onlangs was ik in China, om precies te zijn de provincie Sichuan. We hebben daar ook een rondje door het rurale gebied van de provincie gemaakt en 1 van de overnachtingsplaatsen was Danba
Wanneer? Onlangs dus.
Wat at je? Geen idee. Ik heb in twee dagen geen enkele andere Westerse toerist gezien in die plaats. Zelfs een taxi regelen naar toeristische sights was lastig. Verder waren er ook weinig restaurants, gelukkig vonden we dit pareltje met alleen een Chinese menukaart dus ik heb gewoon wat aangewezen wat andere gasten ook op tafel hadden staan. Dat bleek iets loeiheets te zijn met ik denk rundvlees. Lekker was het wel maar de tranen stonden mij in de ogen.
Impressie? Veel tl-licht, weinig tot geen communicatie mogelijk omdat ik geen Chinees spreek. Wat me nog bij staat is dat de serveerster die de rijst kwam brengen enorm veel viezigheid onder haar nagels had, desalniettemin niet ziek van geworden. ^O^
Kosten? Ongeveer een tientje voor wat er op tafel staat.
Cijfer? 8, veel eten was nogal vettig in China. Dit absoluut niet en het was natuurlijk ook typisch iets voor die streek.



[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2017 22:31:32 ]
  maandag 21 augustus 2017 @ 22:41:54 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173312386
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 22:29 schreef MCH het volgende:

[..]
dus ik heb gewoon wat aangewezen wat andere gasten ook op tafel hadden staan. Dat bleek iets loeiheets te zijn met ik denk rundvlees. Lekker was het wel maar de tranen stonden mij in de ogen.




Haha, dat is "toevallig" net het sichuangerecht dat Iwanius bij Spicy Temptation had. _O-
pi_173312453
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 22:41 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Haha, dat is "toevallig" net het sichuangerecht dat Iwanius bij Spicy Temptation had. _O-
Nou ja, kan je vergelijken hè. Van de bron vs. iets uit een smoezelig tentje in Roffa. Ik was overigens wel geïnspireerd door Iwa's post. :+
  maandag 21 augustus 2017 @ 22:50:21 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173312643
Schavuit!
  maandag 21 augustus 2017 @ 23:30:30 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173313528
Leuk verzonnen. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173313652
quote:
11s.gif Op maandag 21 augustus 2017 23:30 schreef golfer het volgende:
Leuk verzonnen. :')
Haha, het enige wat verzonnen is is dat het onlangs was. Het is iets langer geleden en heb m'n Azië foto's nog eens doorgekeken en helaas weinig eetfoto's geschoten :(
pi_173326609
Ik at vandaag bij Ootje Eppie In Eemdijk.
Mijn mam at een broodje schepzalm, ik at een thaise omelet met mais, bosui en paprika.
Ootje eppie heeft een fijn terras tegenover het pontje.
Bij Ootje Eppie kan je zowel een nederlands broodje kaas eten, als Thaise gerechten. Ook bij de lunch.
Dat broodje schepzalm is volgens mij echt iets van de streek. Het is zalm die gerookt is op de manier van Ijsselmeerpaling.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_173327191
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 18:45 schreef krakkemieke het volgende:
Ik at vandaag bij Ootje Eppie In Eemdijk.
Mijn mam at een broodje schepzalm, ik at een thaise omelet met mais, bosui en paprika.
Ootje eppie heeft een fijn terras tegenover het pontje.
Bij Ootje Eppie kan je zowel een nederlands broodje kaas eten, als Thaise gerechten. Ook bij de lunch.
Dat broodje schepzalm is volgens mij echt iets van de streek. Het is zalm die gerookt is op de manier van Ijsselmeerpaling.
Mijn omelet kostte ongeveer 7 euro. Het broodje schepzalm 9 Euro.
Ik kreeg heerlijk wit brood bij mijn omelet. Het smaakte versgebakken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_173398328
Wat is 'schep'zalm krakkemieke?
pi_173398344
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 01:37 schreef Bluezz het volgende:
Wat is 'schep'zalm krakkemieke?
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 18:45 schreef krakkemieke het volgende:

Dat broodje schepzalm is volgens mij echt iets van de streek. Het is zalm die gerookt is op de manier van Ijsselmeerpaling.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_173398364
Dan is het dus eigenlijk net zoiets als "gerookte zalm" lijkt me. Ervan uitgaande dat IJsselmeerpaling niet op een andere manier gerookt wordt als de paling uit andere wateren. Blijft dus de vraag waarom dat "schepzalm" wordt genoemd. Het zal w.s. jargon zijn om vreemdelingen te intimideren.

Als je het werkelijk opzoekt is de romantiek meteen weer weg. Maar zo'n discussie eventueel vind ik altijd te leuk om niet te doen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 26 augustus 2017 @ 06:48:14 #24
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_173398963
Volgens internet is t een lokale term voor warmgerookte zalm.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_173405001


Waar: Kaapse Kitchen @ Fenix Food Factory
Wanneer: Vanmiddag
Wat at je: Ik deelde grote nacho's met m'n vriend
Kosten: 8,50 euro
Cijfer: 9

De Fenix Food Factory is mijn favoriete plekje in Rotterdam. Meneer Tanger is sowieso altijd een succes, maar door de wisselende keukens in de Kaapse Kitchen blijft het ook gewoon leuk om regelmatig terug te komen en iets nieuws te proberen.

Dit keer stond "Think BIG kookt" er een week met Mexicaanse gerechten. Heel erg lekker! Van mij mogen die wel wat langer blijven. De nacho's vond ik in ieder geval al geweldig. Kruidig, voldoende toppings en een goede guacamole.

[ Bericht 0% gewijzigd door Myraela op 26-08-2017 16:37:16 ]
  zaterdag 26 augustus 2017 @ 17:03:23 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173405559
Ik kom daar nooit. :D
Een keertje geweest en ik voelde me niet op mijn gemak. Beetje als over de markt lopen. Dan loop ik ook een rondje en dan is het rondje klaar en ik ook.
pi_173405817
Echt? Het is voor ons juist onze vaste plek als we overdag even ergens wat willen eten. Ik snap alleen al die plankjes niet waarmee je bij elk kraampje iets kan halen. Die zie je altijd voorbij lopen, ze moeten overal in de rij staan en krijgen dan overal het minst bijzondere dat ze aan te bieden hebben. :D Zeker die ontbijtplankjes.

Maar ik zou sowieso heel erg van al die foodhal-concepten.
  zaterdag 26 augustus 2017 @ 21:12:55 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173409022
Wanneer: 26-8-2017
Waar: Restaurant Noor in Bloemendaal
Wat:

Voorgerechten:

Vooraf voor Bluezz een carpaccio van tonijn met papadum, zwarte knoflook, Wasabi-mayonaise en groente pickels.


Voor mij steak tartaar van ossenhaas met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas

Hoofdgerechten:


Voor B. eendenborst met gepofte peen, aardappelpuree en sinaasappelsaus.


Voor mij kalfslende van de Big green egg met grove ratatouille, tijm aardappel en bearnaisesaus.

Alle gerechten prima op smaak.
We dronken allebei 2 glazen Las Brisas sauvignon blanc uit Chili en daarbij ook nog een flesje bruisend water.

Totale kosten: ¤ 80,25

Prijs-kwaliteit: 7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173411622
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 17:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik kom daar nooit. :D
Een keertje geweest en ik voelde me niet op mijn gemak. Beetje als over de markt lopen. Dan loop ik ook een rondje en dan is het rondje klaar en ik ook.
jij hebt geen smaak
pi_173412558
Bluezz' voorgerecht ziet er lekker uit :9
Spoilers!
pi_173413387
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 17:15 schreef Myraela het volgende:
Echt? Het is voor ons juist onze vaste plek als we overdag even ergens wat willen eten. Ik snap alleen al die plankjes niet waarmee je bij elk kraampje iets kan halen. Die zie je altijd voorbij lopen, ze moeten overal in de rij staan en krijgen dan overal het minst bijzondere dat ze aan te bieden hebben. :D Zeker die ontbijtplankjes.

Maar ik zou sowieso heel erg van al die foodhal-concepten.
Het is alleen overal zo stervensdruk in dat soort hallen dat ik zsm de deur weer uit ren :+ En het ziet er allemaal zo overdreven hip uit, maar is het ook lekker?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_173413474
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 01:13 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het is alleen overal zo stervensdruk in dat soort hallen dat ik zsm de deur weer uit ren :+ En het ziet er allemaal zo overdreven hip uit, maar is het ook lekker?
Bij deze kun je best wel rustig met de beentjes over de rand aan de waterkant zitten.
pi_173417095
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 01:13 schreef Isabeau het volgende:
Het is alleen overal zo stervensdruk in dat soort hallen dat ik zsm de deur weer uit ren :+ En het ziet er allemaal zo overdreven hip uit, maar is het ook lekker?
Ik vind het daar wel mee vallen met de hipheid eigenlijk. Het publiek is ook heel divers. Druk is het wel, al lijkt dat ook gewoon erger omdat er dus altijd veel mensen zijn die rondlopen. Ik heb wel altijd zonder problemen een plekje.

Ik ben in de Fenix Food Factory vooral fan van Meneer Tanger. Die hebben Marokkaanse tapas. Voor 9 euro heb je 4 tapas (wij nemen dips) met extra brood. Dat is eigenlijk al een lunch voor 2 personen, maar echt heel erg lekker.

Jordy's Bakery zit er ook, maar dat ik eigenlijk het enige waar ik nog niet ben geweest daar. Vind ik echt totaal niet interessant. Het leukste is de Kaapse Kitchen, daar kwamen de bovenstaande nacho's ook vandaan en staat dus elke keer een andere keuken. Twee weken terug ofzo Roffa Streetfood met hotdogs en weer een andere keer stond er een Aziatische ondernemer met bao's. Daardoor blijft het gewoon leuk. Soms valt het een keer tegen, maar vaak vind ik het juist geweldig.

Oh en met lekker weer gaat de barbecue vaak aan. _O_
  zondag 27 augustus 2017 @ 12:39:35 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173419439
Ik wil gewoon ergens naartoe, gaan zitten, menu bekijken en bediend worden. :@
Als ik me door mensenmassa's moet bewegen, mensen in rijen zie staan, niet snap waar ik eten moet verkrijgen en vooral: als er overal etensluchten hangen, dan vergaat mij de zin vrij snel.

Verder niks mis met het eten wat je daar kunt krijgen, maar de manier waarop is gewoon niets voor mij.
  zondag 27 augustus 2017 @ 12:43:26 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173419504
Zoals bij :


Restaurant Fjord


Niet erg bijzonder, maar wel bijzonder lekker. Ze hebben een degelijke kaart van verse vis en schaaldieren en huisgerijpte steaks.

Deze keer was echt alles he-le-maal goed. De lekkerste kreeft in tijden en de tonijn was ook erg goed. Frietjes erbij, groenten van de dag, flesje Viognier. Bij elkaar 104 euro voor met zijn tweetjes.

Cijfer: 9/10
  zondag 27 augustus 2017 @ 13:00:52 #36
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173419852
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 12:43 schreef RobinOok het volgende:
Zoals bij :

[ link | afbeelding ]
Restaurant Fjord


Niet erg bijzonder, maar wel bijzonder lekker. Ze hebben een degelijke kaart van verse vis en schaaldieren en huisgerijpte steaks.

Deze keer was echt alles he-le-maal goed. De lekkerste kreeft in tijden en de tonijn was ook erg goed. Frietjes erbij, groenten van de dag, flesje Viognier. Bij elkaar 104 euro voor met zijn tweetjes.

Cijfer: 9/10
Ook een van mijn favoriete restaurants in Rotterdam. Eten is bijna altijd meer dan prima. Service overdag mag wat beter. Laatste keer dat ik er was nam ik een lunch inclusief koffie, waarbij ik de koffie vooraf kreeg in plaats van achteraf. Niet zo handig vind ik persoonlijk.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173420406
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 13:00 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ook een van mijn favoriete restaurants in Rotterdam. Eten is bijna altijd meer dan prima. Service overdag mag wat beter. Laatste keer dat ik er was nam ik een lunch inclusief koffie, waarbij ik de koffie vooraf kreeg in plaats van achteraf. Niet zo handig vind ik persoonlijk.
Mwah, had die koffie dan na het eten besteld. Ken genoeg mensen die koffie wel voor of bij de lunch drinken, al gaat het dan vooral om broodmaaltijden.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_173420477
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 12:43 schreef RobinOok het volgende:
Niet erg bijzonder, maar wel bijzonder lekker.
Dat was echt precies wat ik er ook van vond. Ik vond het menu niet heel spannend, dat zijn de gerechten uiteindelijk ook niet. Maar wel echt onwijs goed. Geweldige steaks ook. En een keer hele toffe octopus daar gegeten.
  zondag 27 augustus 2017 @ 13:34:10 #39
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173420515
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 13:28 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Mwah, had die koffie dan na het eten besteld. Ken genoeg mensen die koffie wel voor of bij de lunch drinken, al gaat het dan vooral om broodmaaltijden.
Ik had de koffie niet besteld lieverd. Was gewoon onderdeel van het menu en werd ongevraagd op tafel gezet.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173420670
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 13:34 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ik had de koffie niet besteld lieverd. Was gewoon onderdeel van het menu en werd ongevraagd op tafel gezet.
Ah sorry, dat begreep ik verkeerd. Dat is niet echt handig dan nee :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_173451368
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 01:46 schreef Bart2002 het volgende:
Dan is het dus eigenlijk net zoiets als "gerookte zalm" lijkt me. Ervan uitgaande dat IJsselmeerpaling niet op een andere manier gerookt wordt als de paling uit andere wateren. Blijft dus de vraag waarom dat "schepzalm" wordt genoemd. Het zal w.s. jargon zijn om vreemdelingen te intimideren.

Als je het werkelijk opzoekt is de romantiek meteen weer weg. Maar zo'n discussie eventueel vind ik altijd te leuk om niet te doen
Nee het is het niet hetzeflde.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_173451667
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 21:46 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Nee het is het niet hetzeflde.
Volgens mij wordt schepzalm op de zelfde manier gerookt als eerder de paling die nu zeldzaam is.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_173451878
Oh en ik heb ooit heerlijke vis gegeten In Vollenhoven. Heel veel verse grijjze garnalen. Ik heb ze zonder saus verslonden!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_173464153
Hoe kun je foto's plaatsen?
pi_173464953
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 16:40 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Hoe kun je foto's plaatsen?
Je moet je foto's eerst bij een site als imgur plaatsen. Dan kan je hier een linkje zetten :)
Spoilers!
pi_173483172
Waar: The Frog, Londen
Wanneer: Zaterdag 26 augustus

Wat:
Vooraf:
Bread, chicken butter
Cheese doughnuts
Smoked cod, crème fraiche, caviar

Hoofd:
Tuna tartare, jalapeño, avocado
Lamb, courgette, basil
Squid, potato skin, black garlic, sour cream

Na:
Passionfruit, rum, coconut

We verwachten er weinig van, omdat we er gewoon waren gaan zitten omdat er plek was en het op een leuk, parade-achtig plein zat met veel barretjes en foodtrucks en zo. We schoven erg laat aan, de keuken ging bijna dicht.

De verrassing was dan ook groot toen het eten supermooi, lekker en verrassend was. Een echte smaakexplosie, zo'n aangename verrassing. Van bovengenoemde hebben we met zijn 3-en gegeten en dat was prima (zeker voor zo'n laat diner). Een echte aanrader! Ze noemen het britse tapas, maar het is niet echt Britse keuken maar wel kleinere porties die je kunt delen.

De wijn was goed maar aan de prijs, de gin tonic was heerlijk :) Personeel is heel behulpzaam en legt bij alles goed uit wat het is.

Overal zeker niet goedkoop, maar de moeite en het geld waard. De chef is bij de culinaire tv-kijker misschien bekend van Masterchef en Great British Menu, hij heet Adam Handling.

Kleine impressie van de gerechten (geen eigen foto's):

Mijn favoriet: de tonijn met advocado en jalapeno


Cheese donuts


Squid

Cijfer: 8,5
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_173483543
Wow, die gaat zeker op de lijst hier aquawoman :)

Duck&Wafle zit daar ook in de buurt. Heel goed, maar flink duur.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_173483932
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 16:18 schreef Tim86 het volgende:
Wow, die gaat zeker op de lijst hier aquawoman :)

Duck&Wafle zit daar ook in de buurt. Heel goed, maar flink duur.
Duck & Waffle hebben recent hun hele cocktail station verbouwd. Misschien omdat het mijn werk is een beetje extra geinteresseerd, maar wel een leuk stuk om te lezen!

https://talesofthecocktai(...)eir-dream-bar-layout
pi_173509466
Ben benieuwd of iemand hier heeft gegeten bij Hofstede Meerzicht in Zoetermeer?
pi_173509946
Waar: Beluga Loves You, Maastricht

Wanneer: Afgelopen weekend

Wat: Beide het vijfgangen lunchmenu gepakt met bijpassend wijnarrangement.

Amuses waren een combinatie van gegrilde en gerookte sla, knolraap (volgens mij) en nog wat andere dingetjes wat niet heel bijzonder was. Hierna de bekende Beluga amuse van basilicum, tomaat en parmazaanse kaas. De tomaat was een koekje met de tekst hit me erop, de parmazaanse kaas was een roomachtige substantie met daaronder koude basicilum gelei. Erg lekker. De amuses gingen gepaard met Cava.
Eerste gerecht was een dun en lang stukje tonijn met een diverse groentes en schuim erover. Lekker, niet wauw.
Tweede gerecht was geweldig. Zeetong en pulpo met een paella achtige jus. De jus was echt top.
Derde gerecht kabeljauw in een bernaise saus. Persoonlijk vind ik kabeljauw niet vreselijk smaakvol, maar de vis was wel perfect gegaard. Prima gerecht.
Vierde gerecht hoender. Hierbij hadden we een Merlot van Two Vines, Colombia Valley. Gerecht was lekker, maar de wijn was de ster van het gerecht.
Als toetje (vijfde gerecht) had ik het kaasplankje (mijn vrouw koos bosbessen ijs). Beide prima, maar niet wauw. Uiteraard koffie en zoetigheden als afsluiter.

Ervaring: Het was niet onze eerste keer bij Beluga en ondanks dat alle gerechten prima smaakten, misten we het wauw gevoel wat we eerder wel hebben meegemaakt. Ik denk dat dit vooral licht aan het zomermenu aangezien wij meer genieten van herfst/winter smaken. Daarnaast was het Preuvenemint in Maastricht waardoor de chefkok volgens mij niet (altijd) zelf in de keuken stond. Zoals gewoonlijk kwam hij wel in het restaurant gedag zeggen wat altijd een leuke touch is. Gezien de prijs (totaal 230 euro voor 2 personen) waren we licht teleurgesteld, maar we komen terug (in de herfst of winter...)

(geen foto's gemaakt)
pi_173527864
O ja ik wilde nog even een slechte recentie voor die Bolle neerpennen.

Ik was er vorig jaar op de oude locatie, toen was alles voortreffelijk. 9.5/10

Nu zaten we er met een groep van 5. En 3, waaronder ik moesten aan een te krappe bank zitten. Zat voor geen meter, en het duurde veeeel te lang.
5,5 uur!! gezeten, waaronder ook vrij lange sessies zonder alcohol of eten voor je neus. :N

Eten was wel echt goed, sommige gerechten voortreffelijk maar toch wat minder dan vorig jaar.

5.5/10 vanwege de ondermaatse service en ambiance en het toch een beetje tegenvallende eten tov vorig jaar. Vond het zeker geen 2 sterren waard.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_173530348
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 20:04 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Ben benieuwd of iemand hier heeft gegeten bij Hofstede Meerzicht in Zoetermeer?
We gaan er regelmatig eten, leuke tent met erg vriendelijke bediening. Eten is ook altijd prima verzorgd, lekker en betaalbaar.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  donderdag 7 september 2017 @ 13:51:49 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173638217


Menu Lesclette bij restaurant Lesclette in La Clayette ad 13,50 euro

Vooraf: Rillettes de lapin.
Weliswaar uit blik en ontieglijk veel, maar toch lekker.

Dagschotel
Rôti de boeuf braisé.
Best te doen, vlees was 4 uur gegaard en redelijk zacht. Jus-tje erbij. Wat worteltjes, een ei-soufffle-achtig--groen-groentedingetje en crozets. Die vond ik het leukst. Ik dacht bij de buren te zien dat ze mac-en-cheese kregen, maar toen wij het kregen dat ik nee, toch gewoon dauphinois en toen nee, toch een soort pasta, of nee, inktvis, neeeee, euh, ik wist het niet. Blijkt het crozets te zijn. Grappig. Was leuke verrassing. Ik hoef het niet veel vaker te eten, maar zo'n kwakkie is net leuk.

Dessert
Passievrucht bavarois met aardbeiensaus.

Koffie kreeg je ook nog voor die 13,50.
Maar de halve liter wijn koste 18 euro. :?

Anyway, voor dat geld en voor een lunch en voor "ik had er wel zin in" geef ik ze een 8,5
Maar was de prijs hoger geweest was het cijfer rap achteruit gegaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 07-09-2017 14:00:23 ]
pi_173638350
^O^
  donderdag 7 september 2017 @ 14:02:16 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173638385
Nu ik het zo zie denk ik "ziet er wel sneu uit, zo'n tomaat met een verdord kroontje". En dan denk je misschien dat ze ze zo uit het bakkie op het bord hebben gesmeten, maar dat is niet waar, van alle tomaatjes wat een klein kontje gesneden zodat ze bleven staan. Rare gasten, die Fransen.
pi_173639147
Crozets moest ik opzoeken, nooit ergens gezien of gegeten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173639195
Voor 13,50 euro wil ik ook zo eten.
  donderdag 7 september 2017 @ 14:52:13 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173639233
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:48 schreef golfer het volgende:
Crozets moest ik opzoeken, nooit ergens gezien of gegeten.
Wij dus ook! In ons culinair woordenboek dat altijd meegaat. En meteen foto gemaakt omdat ik het anders weer vergeten ben als ik thuis ben. :)



Alleen waren het geen balletjes maar platte vierkantjes.
pi_173639578
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:52 schreef RobinOok het volgende:

Wij dus ook! In ons culinair woordenboek dat altijd meegaat. En meteen foto gemaakt omdat ik het anders weer vergeten ben als ik thuis ben. :)

[ link | afbeelding ]

Alleen waren het geen balletjes maar platte vierkantjes.
Zo staat het hier ook beschreven:
http://www.france-voyage.(...)omie/crozets-547.htm
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173816641
Wanneer: 16 september 2017
Waar: Fishbar Monk, Haarlem
Wat: Om het begin van onze vakantie te vieren hier naartoe gegaan.

Sinds enkele maanden geopend aan de Turfmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen Wijn&Co zat. Industriële inrichting met beton op de vloer, witte tegeltjes en olijfgroene mozaïek aan de muur, wandschilderingen en ronde (te kleine) zinken tafeltjes met oude schoolstoeltjes.




Het is geen bar en het is ook geen restaurant. Het zit er tussenin.
De gerechten zitten tussen een voor- en een hoofdgerecht in qua grootte en de bedoeling is dat je meerdere gerechten besteld om samen te delen.
De veel te populair doende jongen in de bediening ( " Hebben jullie er een beetje zin in? Zullen we beginnen met een lekker glaasje wijn? Willen jullie alvast wat oesters? Dat is een uitstekende keuze van jullie" etc.) die ook nog een keer veel te vaak ongevraagd bij het langslopen en vragen of we nog wat willen steeds aan mijn schouder of rug zat, maakte dat wij ons niet erg op ons gemak voelden. Nog afgezien van de slecht zittende stoeltjes en de veel te kleine tafels.

We begonnen met wat brood en asjovisboter, vergezeld van een glaasje Ugni Blanc.
We besloten daarna even een blik te werpen op de goed gevulde vitrine met viswaren bij de keuken:


Daarna hebben we een 4-tal gerechten genomen, waarvan de bedoeling was dat die na elkaar op tafel zouden komen om te delen. Echter... de 4 gerechten kwamen vrijwel tegelijkertijd en pasten dus niet bij elkaar op onze tafel. Gelukkig konden we een tafeltje naast ons dat nog niet bezet was gebruiken als bijzettafel.
De 4 gerechten om te delen:

Gamba's met knoflook. Niet kakelvers en een beetje sompig.


Gegratineerde scheermessen. Kan je niks fouts mee doen.


Pulpo van de grill met wat risotto. Prima.


Een (koude) halve kreeft, die niet losgemaakt was met daarbij een lauw botersausje.

Kosten: alles bij elkaar 57 euro
Conclusie: niet echt een tent voor ons om nog een keer naar terug te keren. We stonden na 3 kwartier alweer buiten.

6/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173817197
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:08 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 september 2017
Waar: Fishbar Monk, Haarlem
Wat: Om het begin van onze vakantie te vieren hier naartoe gegaan.

Sinds enkele maanden geopend aan de Turfmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen Wijn&Co zat. Industriële inrichting met beton op de vloer, witte tegeltjes en olijfgroene mozaïek aan de muur, wandschilderingen en ronde (te kleine) zinken tafeltjes met oude schoolstoeltjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het is geen bar en het is ook geen restaurant. Het zit er tussenin.
De gerechten zitten tussen een voor- en een hoofdgerecht in qua grootte en de bedoeling is dat je meerdere gerechten besteld om samen te delen.
De veel te populair doende jongen in de bediening ( " Hebben jullie er een beetje zin in? Zullen we beginnen met een lekker glaasje wijn? Willen jullie alvast wat oesters? Dat is een uitstekende keuze van jullie" etc.) die ook nog een keer veel te vaak ongevraagd bij het langslopen en vragen of we nog wat willen steeds aan mijn schouder of rug zat, maakte dat wij ons niet erg op ons gemak voelden. Nog afgezien van de slecht zittende stoeltjes en de veel te kleine tafels.

We begonnen met wat brood en asjovisboter, vergezeld van een glaasje Ugni Blanc.
We besloten daarna even een blik te werpen op de goed gevulde vitrine met viswaren bij de keuken:
[ afbeelding ]

Daarna hebben we een 4-tal gerechten genomen, waarvan de bedoeling was dat die na elkaar op tafel zouden komen om te delen. Echter... de 4 gerechten kwamen vrijwel tegelijkertijd en pasten dus niet bij elkaar op onze tafel. Gelukkig konden we een tafeltje naast ons dat nog niet bezet was gebruiken als bijzettafel.
De 4 gerechten om te delen:
[ afbeelding ]
Gamba's met knoflook. Niet kakelvers en een beetje sompig.

[ afbeelding ]
Gegratineerde scheermessen. Kan je niks fouts mee doen.

[ afbeelding ]
Pulpo van de grill met wat risotto. Prima.

[ afbeelding ]
Een (koude) halve kreeft, die niet losgemaakt was met daarbij een lauw botersausje.

Kosten: alles bij elkaar 57 euro
Conclusie: niet echt een tent voor ons om nog een keer naar terug te keren. We stonden na 3 kwartier alweer buiten.

6/10
De stoeltjes zijn niet te klein, de Westerse welvaart heeft op jou teveel vat gehad.
pi_173817712
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:29 schreef MCH het volgende:

De stoeltjes zijn niet te klein, de Westerse welvaart heeft op jou teveel vat gehad.
Als je de volgende keer begrijpend hebt leren lezen zie je misschien dat ik het heb over te kleine tafels en slechtzittende stoelen. Niet over te kleine stoelen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173818740
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je de volgende keer begrijpend hebt leren lezen zie je misschien dat ik het heb over te kleine tafels en slechtzittende stoelen. Niet over te kleine stoelen.
Wij zijn echt vermakelijk samen!
pi_173818780
Die ronde tafels zijn wel echt belachelijk klein. :D Ook gewoon ingedekt voor 4 personen, dat werkt toch niet. :')
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 16 september 2017 @ 23:00:27 #65
414785 sirdanilot
pi_173819362
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:30 schreef Myraela het volgende:
Die ronde tafels zijn wel echt belachelijk klein. :D Ook gewoon ingedekt voor 4 personen, dat werkt toch niet. :')
Moet je eens naar Parijs gaan en daar iets eten, zelden zulke kleine tafeltjes gezien :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_173819779
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:08 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 september 2017
Waar: Fishbar Monk, Haarlem
Wat: Om het begin van onze vakantie te vieren hier naartoe gegaan.

Sinds enkele maanden geopend aan de Turfmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen Wijn&Co zat. Industriële inrichting met beton op de vloer, witte tegeltjes en olijfgroene mozaïek aan de muur, wandschilderingen en ronde (te kleine) zinken tafeltjes met oude schoolstoeltjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het is geen bar en het is ook geen restaurant. Het zit er tussenin.
De gerechten zitten tussen een voor- en een hoofdgerecht in qua grootte en de bedoeling is dat je meerdere gerechten besteld om samen te delen.
De veel te populair doende jongen in de bediening ( " Hebben jullie er een beetje zin in? Zullen we beginnen met een lekker glaasje wijn? Willen jullie alvast wat oesters? Dat is een uitstekende keuze van jullie" etc.) die ook nog een keer veel te vaak ongevraagd bij het langslopen en vragen of we nog wat willen steeds aan mijn schouder of rug zat, maakte dat wij ons niet erg op ons gemak voelden. Nog afgezien van de slecht zittende stoeltjes en de veel te kleine tafels.

We begonnen met wat brood en asjovisboter, vergezeld van een glaasje Ugni Blanc.
We besloten daarna even een blik te werpen op de goed gevulde vitrine met viswaren bij de keuken:
[ afbeelding ]

Daarna hebben we een 4-tal gerechten genomen, waarvan de bedoeling was dat die na elkaar op tafel zouden komen om te delen. Echter... de 4 gerechten kwamen vrijwel tegelijkertijd en pasten dus niet bij elkaar op onze tafel. Gelukkig konden we een tafeltje naast ons dat nog niet bezet was gebruiken als bijzettafel.
De 4 gerechten om te delen:
[ afbeelding ]
Gamba's met knoflook. Niet kakelvers en een beetje sompig.

[ afbeelding ]
Gegratineerde scheermessen. Kan je niks fouts mee doen.

[ afbeelding ]
Pulpo van de grill met wat risotto. Prima.

[ afbeelding ]
Een (koude) halve kreeft, die niet losgemaakt was met daarbij een lauw botersausje.

Kosten: alles bij elkaar 57 euro
Conclusie: niet echt een tent voor ons om nog een keer naar terug te keren. We stonden na 3 kwartier alweer buiten.

6/10
Wat een ongezellige boel. En die lamp... zat er ook een tandarts in datzelfde pand ofzo.
  zondag 17 september 2017 @ 00:10:39 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173820463
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 23:25 schreef Sunshine1982 het volgende:

Wat een ongezellige boel. En die lamp... zat er ook een tandarts in datzelfde pand ofzo.
Volgens ons was het een oude operatiekamer-lamp.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173821147
Kale sfeer en dan ook nog matig eten.
Sommigen denken dat ze er met een hippe luxe vistent wel zijn, jammergenoeg.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 17 september 2017 @ 20:45:47 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173840702
Wanneer: 17 september 2017
Waar: Restaurant Morris in Haarlem.
Wat:

Na de teleurstellende ervaring van gisteren bij Fish Monk, wilden wij onze vakantie toch op een betere manier beginnen. Dus op naar restaurant Morris aan het Spaarne, een 'until we meat again ' restaurant aan het prachtige Spaarne in het pand waar voorheen Café Restaurant Nobel zat.
Vlees dus, en een aanrader op dat front. Back to basic willen de mensen achter Morris: eenvoudig eten op zijn best. Een mooi stuk vlees (of hele vis – hebben ze ook) en wat bijgerechten zonder fratsen.
Leuke moderne inrichting met een prachtige muurschildering/graffiti:


Water op tafel en we begonnen met wat lekker brood met zelfgemaakte kruidenboter en olijfolie met daqqakruiden.
Daarbij (ook tijdens de maaltijd) dronken we een Oostenrijkse witte wijn, een Grüner Veltliner.
Bluezz nam de gegrilde Denversteak met daarbij chimichurri dressing, daarbij hadden we gegrilde courgette en verse Friethoes friet besteld:

Voor mij de gegrilde flatironsteak met een dressing van bourbon, bacon en chili-jam:


Prima klaargemaakt smakelijk vlees. Heerlijke bijgerechten, Geen tierlantijnen maar rechttoe, rechtaan eerlijk voedsel.
Lekkere muziek op de achtergrond. Aardige attente bediening.
Totale kosten 64,25 euro
Een beter begin van onze vakantie.
Aanrader!

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173841530
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 20:45 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 17 september 2017
Waar: Restaurant Morris in Haarlem.
Wat:

Na de teleurstellende ervaring van gisteren bij Fish Monk, wilden wij onze vakantie toch op een betere manier beginnen. Dus op naar restaurant Morris aan het Spaarne, een 'until we meat again ' restaurant aan het prachtige Spaarne in het pand waar voorheen Café Restaurant Nobel zat.
Vlees dus, en een aanrader op dat front. Back to basic willen de mensen achter Morris: eenvoudig eten op zijn best. Een mooi stuk vlees (of hele vis – hebben ze ook) en wat bijgerechten zonder fratsen.
Leuke moderne inrichting met een prachtige muurschildering/graffiti:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Water op tafel en we begonnen met wat lekker brood met zelfgemaakte kruidenboter en olijfolie met daqqakruiden.
Daarbij (ook tijdens de maaltijd) dronken we een Oostenrijkse witte wijn, een Grüner Veltliner.
Bluezz nam de gegrilde Denversteak met daarbij chimichurri dressing, daarbij hadden we gegrilde courgette en verse Friethoes friet besteld:
[ afbeelding ]
Voor mij de gegrilde flatironsteak met een dressing van bourbon, bacon en chili-jam:
[ afbeelding ]

Prima klaargemaakt smakelijk vlees. Heerlijke bijgerechten, Geen tierlantijnen maar rechttoe, rechtaan eerlijk voedsel.
Lekkere muziek op de achtergrond. Aardige attente bediening.
Totale kosten 64,25 euro
Een beter begin van onze vakantie.
Aanrader!

8/10
Waar ga je heen op vakantie?
  zondag 17 september 2017 @ 21:26:26 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173841924
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 21:14 schreef MCH het volgende:


Waar ga je heen op vakantie?
Morgen vliegen we naar Gozo. Appartement en auto voor een weekje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173842417
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 21:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Morgen vliegen we naar Gozo. Appartement en auto voor een weekje.
Goeie reis en genietse daar! Liefs aan Bluezz.

En heerlijke steaks zie ik ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 26 september 2017 @ 09:24:14 #73
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174001761
Waar en wanneer: Om een kleinigheidje te vieren, heeft mijn vriendin me afgelopen vrijdag mee uit eten genomen. We hadden een shortlist (met bv. Vineum, Huson, De Jong, Yama en Joelia), waarbij ik mocht aangeven hoe graag ik naar deze restaurants wilde gaan. Eenmaal op de fiets onderweg had ik nog geen idee waar we heen gingen, aangezien ik niet weet waar de restaurants zitten – totdat me op de Oostzeedijk eenmaal daagde dat zij graag naar Fred wilde. En dat werd het dus, twee sterren. Vind ik niet erg. :D


https://www.restaurantfred.nl/

Het ligt met twee sterren voor de hand dat ik wat ga vergelijken met FG2.0, waar ik vorig jaar voor het eerst een sterrenmaaltijd nuttigde en wat hiervoor mijn enige 2-sterrenrestaurant was. Qua sfeer is het allemaal wat losser; vooral de uitstraling van de bediening, deze was ook veel opener en Rotterdamser i.p.v. vrij klassiek bij FG en daar houd ik wel van. De bediening was wel minder die strakke geoliede machine, waar ik bij FG zo van onder de indruk was, maar gewoon goed, dus dat was dan al bij al in balans. Het gaat echter vooral om het eten, dus daar komt ‘ie!

Ik ben geen wijnkenner, maar heb wel foto's gemaakt van de etiketten. Ik had nu alleen geen zin daar iets mee te doen, maar mochten jullie het willen weten; ik kan dus ff plaatjes zoeken van wat er in het wijnarrangement zat.

Het eten:

• 1e aperitief: tonijnmousse met rettich en krokantje – olijfmacaron met ibericomousse - tartaar op een krokantje
• 2e aperitief: geelstaartmakreel met lychee en sojameringue
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als ik uitgebreid kook, maak ik zelf graag eten met verschillende texturen en smaken, maar dit… Het was direct een smaakexplosie die de lat enorm hoog legde voor de rest. Dit is wat een aperitief hoort te zijn: fantastisch op smaak, zacht en uitgesproken tegelijk en de verschillende smaken dansten speels van de ene naar de andere kant over mijn tong. Bij elke ‘kauw’ die ik deed proefde ik iets anders, terwijl het geheel perfect in balans was (iets wat in de andere gerechten ook zo vaak het geval was). De sucade bij FG2.0 was destijds het enige wauw-gerecht, maar die had ik hier al te pakken bij het aperitief. Wát een smaken. Ik was dolenthousiast. Echt dólenthousiast.

• Zeebaarstartaar met parmezaan, truffel en mosterdcress
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Na de smaakexplosie van de aperitiefjes, was dit een stuk subtieler. De zeebaars was heerlijk zacht van textuur, de mousse lekker romig en de parmezaan zorgde voor een lichte bite, waar de truffel soms heel voorzichtig om de hoek kwam kijken.

• Coquille met eendenleverpaté, komkommerschuimpje, avocadomousse en komkommerappeljus
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ook hier weer een perfecte samenhang van smaken en texturen. Het lekkerst was het natuurlijk om van alles een hapje te nemen: dit was by far de lekkerste coquille die ik ooit op had. Het nootje was ook hier weer een heel fijn en licht knabbeltje en tilde de smaak van de rest nog net iets omhoog. Hulde ook voor hoe verschrikkelijk goed de eendenlever samenging met de zachte coquille: je proefde precies genoeg, zonder te overheersen.

• Tarbot met gepekelde venkel, saffraansoep, gefrituurde octopus en mossel
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wederom: uitstekende combinatie van smaak en textuur. De octopus was licht gezouten en bijna essentieel om alles aan elkaar te knopen, maar alles was verder goed van smaak. De saffraansoep lekker stevig, zacht en romig tegelijk en de tarbot vol van smaak en perfect gegrild. Kleine smaakbom.

• Gerookte brioche met buikspek en wasabi
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waar ik enorm fan ben van saffraan, ben ik dat nog meer van buikspek en brioche. Ik bereid ze zelf wel eens, maar dit… Geserveerd in de schaal waar rook uit kwam, was dit de meest perfecte hamburger ooit – afgemaakt door een beetje uiencompote (?) en wasabi, waren dit wederom perfecte smaken bij elkaar. De rook zorgde ook echt voor een extra smaakdimensie.

Bij het leeghalen van de tafel maakte ik de opmerking dat ik dit eigenlijk nog wel een keer zou willen, maar de obert liep weg zonder daarop in te gaan. Vijf minuutjes later stond dit nog een keer op tafel. Ik voelde me een ware Iwanius en kon mijn geluk niet op, dat dit op deze manier nogmaals werd uitgeserveerd. Waar we totaal niet op kosten beknibbelden, was het ook mooi om te zien dat hier niet eens extra voor werd gerekend – maar ik had het er voor over gehad!

• Ossenhaas van black angus met kaantjes, aardse groentjes, gnocchi, basilicum en rodewijnjus
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij het serveren maakte de ober al grappen over hoe lekker deze saus was. En potjandorie, dat was die ook. Het lekkerste vond ik dat die enorm omhoog werd gehaald door de basilicum, iets wat ik hier zelf nooit bij zou verzinnen. Een verschrikkelijk lekker gerechtje, waarbij – jawel – de verschillende texturen en smaken voor een harmonieuze smaakexplosie zorgden.

• Kaasplankje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb geen idee meer welke kazen dit waren, want het wijnarrangement begon zijn werk te doen. Ik weet alleen nog dat het een blauwe kaas was, waar druiven boven werden gelegd en die smaak in de kaas droop. Dat was ook wel heel erg lekker, waar ik normaal niet zo van de blauwe kaas ben.

• Witte chocolade met yoghurtijs, dragonvinaigrette en bosbessen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oké. Ik ben fan van saffraan, buikspek en brioche. Maar nog meer ben ik er fan van mijn maaltijd af te sluiten met een dessert. Dat zoete maakt het voor mij altijd helemaal af. En nu heb ik al veel lekkere desserts gehad (en gemaakt, vind ik zelf) maar dit…

Ik moest er even over nadenken, want het was wat minder zoet dan ik gewend ben. Maar als je het hebt over balans… Nu heb ik dat al de hele tijd en was dat bij de hartige gerechten al zo goed, maar hier… Ik werd er sprakeloos van. Het zoetje, het zuurtje, het zachte en romige, het krokantje. En dan die dragonvinaigrette. Wat was dit een bizar goede en complete samenstelling en daarmee dus het beste en lekkerste dessert dat ik ooit had gehad. Dit schrijvende zit ik weer hoofdschuddend uit ongeloof hoe verbaasd ik was. Fantastisch.

• Nougat en bonbonnetjes, koffiechocolaatjes en amaretto-biscuit (of zoiets)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tot slot kregen we bij de koffie en thee nog een enorme lading aan échte zoetigheid. Dit was wel heel erg veel en we hadden een klein beetje spijt dat we het kaasplankje alsnog hadden gedaan. Maar goed, ik ben een man en houd van chocolade, dus ik heb zoveel mogelijk opgegeten en heb alleen anderhalf koekje laten liggen. Veel te lekker om dit niet op te eten.

Prijs: die is toch niet belangrijk als je bij een tweesterrenrestaurant eet? Maar goed, het was in ieder geval minder dan de helft, vergeleken met FG2.0. Stiekem dus wel lekker hoor, we waren ¤300 kwijt inclusief fooi (geboekt via heerlijk.nl, kaasplankje met bijpassende wijn was extra).

Impressie: zoals ik al aangaf, was de sfeer best lekker Rotterdams. De bediening was lekker vlot en kwam prima casual over; het voorbeeldje van de extra brioche met varkensvlees was hier een perfect voorbeeld van. Gewoon bedienen met een kleine knipoog en het de gasten toch proberen naar de zin te maken, op een informele manier. Ik mag dat wel, helemaal als het met Rotterdamse humor gecombineerd wordt. Het eten heb ik al ruimschoots beschreven, maar ik wil toch kort vergelijken met FG2.0.

Waar ik daar vol verwachting naar toeging, ging ik blanco naar Fred. Ik vind met films altijd dat het scheelt als je zonder verwachtingen iets ingaat: dan kan het in ieder geval niet zo snel tegenvallen. Dus misschien scheelt dat. Maar waar ik bij FG2.0 met de sucade maar 1 wauw-gerecht had dat neigde naar absolute perfectie, had ik er hier 3: de aperitiefjes, de brioche met varkensvlees en de witte chocolade. En dan was er ook nog die ossenhaas van black angus, de tarbot en de coquille die mij enorm verrasten – en juist dat miste ik toch een klein beetje bij FG.

Waar ik bij FG2.0 de prijs-kwaliteit niet in verhouding vond, was dat hier ook niet het geval: we kregen veel meer dan wat ik in geld zou willen uitdrukken. FG2.0 was gewoon goed, waar je heel erg of extreem goed mag verwachten bij twee sterren. Fred is wel erg goed. Of extreem goed.

Bordopmaak vond ik trouwens ook veel mooier dan bij FG, ik vond dit echt plaatjes om naar te kijken.

Cijfer: Ik ben hier dus erg van onder de indruk en als ik het totaalplaatje een cijfer moet geven, dan ga ik wel richting de 9+/9,5. Een 9.4 dus eigenlijk. :9 Fantastisch eten, goede sfeer, prima wijnen; het was een top avond, met top eten. Ik wil nog een keer!

En natuurlijk een 10 voor mijn vriendin. O+
pi_174002258
Wat een heerlijke recensie om te lezen en te zien! :9 echt genoten!

En veel inspiratie opgedaan? O-)
pi_174002317
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 10:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een heerlijke recensie om te lezen en te zien!

^
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')