abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172648575
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_172648636
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 19:20 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

YPG is van iedereen!
*O* *O* *O* *O* *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172649459
Als Deir Ezzor en Albukamal binnen 2 maanden weer onder SAA control staan, dan pas begin het echte politieke spel. SAA kan 2 dingen doen: SDF met rust laten en toekijken hoe Amerika haar vliegtuig/leger bassisen als paddenstoelen uit de grond laat schieten. En of een offensief starten in de nabije toekomst om ook de rest van het noorden (Hasakah en Raqqah) terug te krijgen onder SAA controle. Ik denk zelf 2.... Idlib is eigenlijk al in Assad's handbereik nu AQ er officieel de macht heeft. Dus de oorlog kan in 1 jaar afgelopen zijn zoals het er nu vooruit ziet.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 06:45:22 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172658483
Robert Fisk is in Oost-SyriŽ geweest en schrijft dat er niet alleen afspraken zijn tussen de anti-ISIS-partijen daar, maar dat er zelfs een commandocentrum wordt gedeeld:

http://www.independent.co(...)et-a7857471.html?amp

quote:
After a sweeping Syrian military advance to the edge of the besieged Isis “capital” of Raqqa, the Russians, the Syrian army and Kurds of the YPG militia – theoretically allied to the US – have set up a secret “coordination” centre in the desert of eastern Syria to prevent “mistakes” between the Russian-backed and American-supported forces now facing each other across the Euphrates river.

The proof could be found this week in a desert village of mud-walled huts and stifling heat – it was 48 degrees – where I sat on the floor of an ill-painted villa with a Russian air force colonel in camouflage uniform, a young officer of the Kurdish militia – with a YPG (Kurdish People’s Militia) patch on his sleeve – and a group of Syrian officers and local Syrian tribal militiamen.

(...)

The SDF – which has nothing democratic about it except perhaps its pay scales – is regarded with deep suspicion by the Turks, who will be enraged to learn of the Syrian-Kurdish cooperation, even though both Ankara and Damascus are both ferociously opposed to the creation of a future Kurdish state. But, however tenuous the new YPG-Russian-Syrian connections may be, they demonstrate that all sides are determined to avoid any military confrontation between Moscow and Washington.

(...)
Deze tribal fighters worden de laatste dagen vaker aangehaald, volgens Sidorenko heeft de SDF inmiddels enkele plaatsen in die regio aan hen overgedragen:

https://twitter.com/ivansidorenko1/status/889674736015462401

https://twitter.com/ivansidorenko1/status/889677929076097024

https://twitter.com/ivansidorenko1/status/889682023039860737

https://twitter.com/ivansidorenko1/status/889682579934326785
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 10:54:19 #5
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_172661758
realDonaldTrump twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 04:23:18 The Amazon Washington Post fabricated the facts on my ending massive, dangerous, and wasteful payments to Syrian rebels fighting Assad..... reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_172662919
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 06:45 schreef Szura het volgende:
Robert Fisk is in Oost-SyriŽ geweest en schrijft dat er niet alleen afspraken zijn tussen de anti-ISIS-partijen daar, maar dat er zelfs een commandocentrum wordt gedeeld:

http://www.independent.co(...)et-a7857471.html?amp
logisch toch?

quote:
Deze tribal fighters worden de laatste dagen vaker aangehaald, volgens Sidorenko heeft de SDF inmiddels enkele plaatsen in die regio aan hen overgedragen:
zo voorkom je overstretch, moet je de stammen wel zoet houden dmv cash en wapens uiteraard, maar zo houd je ze wel trouw
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172663033
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 19:59 schreef JubaUrbicus het volgende:
Als Deir Ezzor en Albukamal binnen 2 maanden weer onder SAA control staan, dan pas begin het echte politieke spel. SAA kan 2 dingen doen: SDF met rust laten en toekijken hoe Amerika haar vliegtuig/leger bassisen als paddenstoelen uit de grond laat schieten. En of een offensief starten in de nabije toekomst om ook de rest van het noorden (Hasakah en Raqqah) terug te krijgen onder SAA controle. Ik denk zelf 2.... Idlib is eigenlijk al in Assad's handbereik nu AQ er officieel de macht heeft. Dus de oorlog kan in 1 jaar afgelopen zijn zoals het er nu vooruit ziet.
ik weet niet of de russen daar wel zon zin in hebben om de amerikanen head on te cofronteren, als het aan de iraniers ligt uiteraard wel, maar ik denk niet dat ze dat zonder russische backing zouden durven.

over jaar is dit conflict echt niet afgelopen. ik vraag me af of isis wel helemaal verdreven is uit alle bewoonde gebieden in een jaar.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172665685
zou wat wezen :')

Charles_Lister twitterde op maandag 24-07-2017 om 22:18:07 Interesting - I’d heard rumors…- FSA figure says the U.S. will launch a new train/equip program in 5 months to fight al qaida in idlib… https://t.co/RKY5DmqbKE reageer retweet
looking good voor het regime

IvanSidorenko1 twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 05:01:38 #Syria #Raqqa July 20 #SDF & #SAA & #Tribal_Forces Signed Agreement to hand over Some #SDF areas to #SAA within 3 days... https://t.co/2sqrpCrrPp reageer retweet
hoe zelfverzekerder ze worden, hoe meer ze hun ware (isis) aard laten zien?

Elizrael twitterde op maandag 24-07-2017 om 22:08:10 Quite an unusual decision by Jabhat a-Nusra/HTS today to *publicly* execute 2 men supposedly tied to yesterday's VBIED attack against Nusra https://t.co/rSA8InJNkC reageer retweet
opvallend dat wanneer hij benoemt welke trainingen hij heeft gekregen, dat hij begint met "ideologie", kennelijk is dat belangrijker dan tactiek of wat dan ook, maar dit is dan weer niet verwonderlijk, omdat de koerden in hun optiek bezig zijn met een "revolutie" en het opzetten van een communistische heilstaat. ook niet verwonderlijk, dat hij eindigt met "biji Apo".

misschien komt die communistische heilstaat, maar het is eerder aannemelijk dat de toco gewoon vrijwillig wordt overgedragen aan het regime, maar dat ze wel misschien als dank een vorm van autonomie zullen krijgen.

AmarAmarasingam twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 13:13:47 YPG announces the death of another American, David Taylor (Zafer QereÁox), in the fight against ISIS in Raqqa. https://t.co/qRaxqTZLOH reageer retweet


[ Bericht 35% gewijzigd door Slayage op 25-07-2017 13:58:08 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172666203
bizar dat isis tot een jaar terug mensen uit het westen zo ver kon krijgen om zich bij hen aan te sluiten...

tweet reeks.

bjoernstritzel twitterde op maandag 17-07-2017 om 22:51:56 1. German ISIS girl Linda W. (16 y/o) was apparently captured in Mosul by Iraqi security forces:… https://t.co/4Um2E75bCn reageer retweet
http://www.telegraph.co.u(...)T.mc_id=tmg_share_tw
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 15:04:35 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172667217
Op naar Sukhnah! :')

DFkUr2SW0AMyzpR?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 15:11:05 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172667338
Al Qaeda is ondertussen toast in Arsal :W.
Het gebied dat onder controle staat van ISIS resteert nog. No mercy.

DFlpaG0XoAE8r_l?format=jpg&name=large

[ Bericht 27% gewijzigd door Szura op 25-07-2017 16:47:29 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172682881
The Donald 8-)

tobiaschneider twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 21:42:39 In press conference, Trump says Lebanon at the "front line of fighting [...] Hezbollah".Hezbollah is part of Lebanons current government https://t.co/TBHaYw2xEe reageer retweet
kennelijk was een gay militie toch een brug te ver voor deze "revolutionairen" :P

vvanwilgenburg twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 23:17:12 BREAKING: SDF official denies existence of LGBT military unit within SDF forces in #Raqqa #SDF #ISIS https://t.co/rItxXDJp4N reageer retweet
het echte nieuws zijn niet de beestjes, maar dat de twee overheden kennelijk in het openbaar het resultaat van hun contacten durven te laten zien.


Animals of Aleppo Zoo in war-torn Syria sent to Turkey for protection


ook zon briljant idee die muur aan de turks syrische grens

tunnel gevonden tussen nusaybin en qamishli

teroretavizyok twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 17:11:11 Nusaybin'de bir mezarl?kta, Suriye s?n?r?na dogru uzanan ve kanalizasyon hatt?na baglanm?s bir tŁnel bulundu.. https://t.co/a83xkGUQBt reageer retweet


[ Bericht 25% gewijzigd door Slayage op 26-07-2017 08:51:53 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172686179
20258053_10154596758136533_3507392947258771018_n.jpg?oh=15029529683dc218a2715129caba047e&oe=5A3715E3
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172686459
quote:
10s.gif Op woensdag 26 juli 2017 11:44 schreef Slayage het volgende:
[ afbeelding ]
lol :')

Trouwens:
tvd2y7T.png
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_172686517
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 11:57 schreef zarGon het volgende:

[..]

lol :')

Trouwens:
[ afbeelding ]
gaat het sdf uberhaupt richting deir?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 26 juli 2017 @ 23:42:52 #16
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172703594
Eerste berichten nu dat SAA Sukhnah aan het bestormen is
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172711428
Nusra heeft zich volgens de berichten overgegeven in Arsal. Worden getransporteerd naar Idlib.
  vrijdag 28 juli 2017 @ 07:11:14 #18
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172729527
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2017 13:01 schreef Stabiel het volgende:
Nusra heeft zich volgens de berichten overgegeven in Arsal. Worden getransporteerd naar Idlib.
http://www.al-monitor.com(...)s-civil-society.html

Kunnen ze het nog verder verzieken daar. Idlib moet gewoon weer in handen komen van het regime, de enige partij die in staat blijkt SyriŽ te regeren. Nou ja de SDF doen het ook aardig.
pi_172731175
kunnen we deze gast ook niet op de lijst van de franse "homo" lijst zetten?

De Arnhemse jihadist Marouane B. heeft in SyriŽ een rapnummer ingezongen waarin hij dreigt in het geniep naar Nederland te komen en mensen het hoofd af te snijden.

zal niet lang meer duren de totale overname van idlib ddoor nusra

IbnNabih1 twitterde op vrijdag 28-07-2017 om 00:20:53 HTS decree a complete forbiddance of forming any new factions in Idlib area & anyone defecting to/from any group does so without any weapons https://t.co/NFaU8BHxZs reageer retweet
vandaar dat kadirov zegt dat er geen homos zijn in chechenie _O- iran loost afghaanse vluchtelingen in syrie en de russen doen dat met homos, wat een unholy alliance is het ook :')

marta_ter twitterde op donderdag 27-07-2017 om 13:55:40 Wow. Stories about Caucasian gays blackmailed by FSB and forced to go to #Syria. https://t.co/n02BrLuFwB reageer retweet
tweet reeks

vvanwilgenburg twitterde op donderdag 27-07-2017 om 17:21:09 Head of Rojava Asayish @ciwanbrahim "Iranian project is more dangerous than Daesh project in Syria and the region in general" (1) https://t.co/YAdm3qdpqm reageer retweet


[ Bericht 36% gewijzigd door Slayage op 28-07-2017 09:56:27 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172731806
de amerikaanse piloot die die syrische vliegtuig uit de lucht schoot, check badge op vliegtuig

21503034_0.jpg

als je als proxy niet doet wat het baasje zegt, ben je proxy af

JakeGodin twitterde op donderdag 27-07-2017 om 17:15:53 Col. Dilon says coalition will no longer support Shohada Quartayn operations in southern Syria. Will continue supporting VSO fighting ISIS. https://t.co/d5hTsEL8cd reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 28 juli 2017 @ 11:35:14 #21
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172733833
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 09:57 schreef Slayage het volgende:
de amerikaanse piloot die die syrische vliegtuig uit de lucht schoot, check badge op vliegtuig

[ afbeelding ]

als je als proxy niet doet wat het baasje zegt, ben je proxy af

JakeGodin twitterde op donderdag 27-07-2017 om 17:15:53 Col. Dilon says coalition will no longer support Shohada Quartayn operations in southern Syria. Will continue supporting VSO fighting ISIS. https://t.co/d5hTsEL8cd reageer retweet
Nou wat een held zeg, met z'n supersonische vliegtuig twee raketten nodig hebben om een prehistorische Russische kist uit de lucht te halen :').

Waarom maken ze zijn identiteit Łberhaupt bekend?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172733944
interessante panel met oa mcgurk en lister

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172733965
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 11:35 schreef Szura het volgende:

[..]

Nou wat een held zeg, met z'n supersonische vliegtuig twee raketten nodig hebben om een prehistorische Russische kist uit de lucht te halen :').

Waarom maken ze zijn identiteit Łberhaupt bekend?
tja een echte gevechtshandeling is altijd veel toffer dan een training, is de piloot van het syrische vliegtuig al opgedoken overigens?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 28 juli 2017 @ 11:43:34 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172733980
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 11:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

tja een echte gevechtshandeling is altijd veel toffer dan een training, is de piloot van het syrische vliegtuig al opgedoken overigens?
Nee wordt naar verluidt nog steeds gevangen gehouden, belachelijk.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172734173
kennelijk zijn de reports waar ondanks de ontkenning van de amerikanen, tevens een transfer van know how, verklaart wel de "liefdevolle" relatie van erdo-putin tegenwoordig tegen het zere been van de amerikanen.

Russia agreed to transfer technology along with S-400 missile systems: Presidential spokesperson
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 28 juli 2017 @ 11:58:54 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172734284
Berichten uit Irak overigens dat de door ISIS gegijzelde journalist John Cantlie dood is. Misschien maar beter ook, die man zal vast helemaal gebrainwasht zijn geweest...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172734363
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 11:58 schreef Szura het volgende:
Berichten uit Irak overigens dat de door ISIS gegijzelde journalist John Cantlie dood is. Misschien maar beter ook, die man zal vast helemaal gebrainwasht zijn geweest...
jammer. was daar zat een interessante boek in. hoop dat het niet waar is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 28 juli 2017 @ 12:08:15 #28
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172734445
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 11:53 schreef Slayage het volgende:
kennelijk zijn de reports waar ondanks de ontkenning van de amerikanen, tevens een transfer van know how, verklaart wel de "liefdevolle" relatie van erdo-putin tegenwoordig tegen het zere been van de amerikanen.

Russia agreed to transfer technology along with S-400 missile systems: Presidential spokesperson
Gevaarlijk spelletje wat Putin speelt, straks speelt Erdo die informatie door aan de NAVO. Sta je dan met je S400 systeem als Rusland.
pi_172734489
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 12:08 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Gevaarlijk spelletje wat Putin speelt, straks speelt Erdo die informatie door aan de NAVO. Sta je dan met je S400 systeem als Rusland.
of de russen installeren spyware in de systemen, sta je daar als navo })

zowel de russen als de turken spelen een gevaarlijk spelletje
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172734505
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 12:08 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Gevaarlijk spelletje wat Putin speelt, straks speelt Erdo die informatie door aan de NAVO. Sta je dan met je S400 systeem als Rusland.
Dat lijkt mij aannemelijk.
Rusland heeft er wel een handje van om met deze systemen te leuren en uiteindelijk komen die niet in bedrijf.
pi_172744301
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 29 juli 2017 @ 01:24:34 #32
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172752403
Sinds wanneer vliegt Turkish Airlines weer door het Syrische luchtruim? Zie de laatste week meermaals vliegtuigen van hun over de Eufraat-regio op Flight Radar.

Bepaalde vluchten Qatar Airways en Etihad (en Lufthansa en AirFrance) gaan blijkbaar ook over SyriŽ.

[ Bericht 25% gewijzigd door Szura op 29-07-2017 01:34:52 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172752635
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 01:24 schreef Szura het volgende:
Sinds wanneer vliegt Turkish Airlines weer door het Syrische luchtruim? Zie de laatste week meermaals vliegtuigen van hun over de Eufraat-regio op Flight Radar.

Bepaalde vluchten Qatar Airways en Etihad (en Lufthansa en AirFrance) gaan blijkbaar ook over SyriŽ.
Ben benieuwd of en aan wie ze eigenlijk geld betalen voor het gebruik van het luchtruim.
pi_172758577
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 01:24 schreef Szura het volgende:
Sinds wanneer vliegt Turkish Airlines weer door het Syrische luchtruim? Zie de laatste week meermaals vliegtuigen van hun over de Eufraat-regio op Flight Radar.
we krijgen steeds meer signalen dat de betrekkingen worden opgepakt tussen de twee landen, kan me niet voorstellen dat de turken zonder toestemming over het land zouden vliegen.

deze wist ik nog niet!

ik zeg toch niet voor niks erdo binnenkort schouder aan schouder biddend in aleppo :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172758602
Fox61A twitterde op zaterdag 29-07-2017 om 00:30:59 Turkish medic in front of Cobra vehicle in Al-Bab city. https://t.co/VXFYkHUCD7 reageer retweet
DF2xfOOWsAEjMDv.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 29 juli 2017 @ 14:11:42 #37
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172758903
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 13:54 schreef Slayage het volgende:
Fox61A twitterde op zaterdag 29-07-2017 om 00:30:59 Turkish medic in front of Cobra vehicle in Al-Bab city. https://t.co/VXFYkHUCD7 reageer retweet
[ afbeelding ]
Lekker wijf.
pi_172758931
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 14:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Lekker wijf.
er moet het nodige gecompenseerd worden door het isis tijdperk van al bab :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172759300
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 14:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Lekker wijf.
Verpleegsters :9
  zaterdag 29 juli 2017 @ 14:43:25 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172759569
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 14:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

er moet het nodige gecompenseerd worden door het isis tijdperk van al bab :P
Wel, dit is de manier om de wereld te laten zien wat het verschil is tussen heerschappij onder ISIS en andere heerschappijen. Ook daar zijn gradaties van goedheid in, maar alles is beter dan ISIS en Al Qaeda, ook al heten ze tegenwoordig HTS.
  zaterdag 29 juli 2017 @ 14:45:55 #41
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172759655
ISIS gaat ook eindelijk van het grensgebied Libanon-SyriŽ worden verwijderd, door het Libanese leger en niet door Hezbollah. Nou vermoed ik dat het Libanese leger i.v.m. Hezbollah behoorlijk incompetent is, maar ze zullen ongetwijfeld steun krijgen van de Syrische luchtmacht en aan de Syrische zijde zullen Hezbollah en de SAA meehelpen.

https://www.almasdarnews.(...)ext-72-hours-report/
pi_172762532
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 14:43 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wel, dit is de manier om de wereld te laten zien wat het verschil is tussen heerschappij onder ISIS en andere heerschappijen. Ook daar zijn gradaties van goedheid in, maar alles is beter dan ISIS en Al Qaeda, ook al heten ze tegenwoordig HTS.
zeg maar gerust de gehele wahabi doctrine en alle uitvloeisels in welke vorm dan ook, het grootste probleem is dan ook uiteraard saudi arabie, het is niet voor niks dat isis voor hun basisscholen dezelfde boeken gebruiken als de saudis
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172762656
begint turkije ook idlib op te geven nu nusra monopolie eist?

Charles_Lister twitterde op vrijdag 28-07-2017 om 20:41:03 #Turkey has prohibited any cement, iron or other building materials from entering #Idlib province - due to #HTS/AQ… https://t.co/TdSLUvWmgC reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 29 juli 2017 @ 17:23:44 #44
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172763023
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 17:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

zeg maar gerust de gehele wahabi doctrine en alle uitvloeisels in welke vorm dan ook, het grootste probleem is dan ook uiteraard saudi arabie, het is niet voor niks dat isis voor hun basisscholen dezelfde boeken gebruiken als de saudis
En wij maar vrienden zijn met de Saudi's. Nooit begrepen. Je kan oneindig veel beter vrienden met Rusland zijn dan met de Saudi's. Die hebben net zo veel olie. Of nog beter: van de hydrocarbon verslaving afstappen.
  zaterdag 29 juli 2017 @ 17:28:22 #45
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172763168
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 17:07 schreef Slayage het volgende:
begint turkije ook idlib op te geven nu nusra monopolie eist?

Charles_Lister twitterde op vrijdag 28-07-2017 om 20:41:03 #Turkey has prohibited any cement, iron or other building materials from entering #Idlib province - due to #HTS/AQ… https://t.co/TdSLUvWmgC reageer retweet
Nu AQ Idlib heeft overgenomen kan je gerust zeggen dat Assad heeft gewonnen. IS zal worden verslagen in Deir-Ezzor voor het einde van het jaar, het front in het zuiden ligt al maanden stil, de grens met Libanon wordt opgeschoond as we speak, de FSA bij de grens met Irak en JordaniŽ wordt daar weggejaagd. Ghouta en de Damascus voorsteden zijn niet houdbaar op de lange termijn voor de rebellen. Wat blijft er dan over? Idlib. Dat zal het slachtoffer worden van constante bombardementen van Rusland, SyriŽ, Amerika en Turkije net zo lang tot de bevolking het zat wordt en in opstand komt tegen AQ. Tegen die tijd zijn de FSA en Ahrar al Sham dusdanig verzwakt dat Assad het zo over kan nemen. De andere fronten zijn dan namelijk opgeschoond en dan is er genoeg mankracht om Idlib in te nemen. Wellicht dat er nog wat Eufraat Forces een klein stuk innemen maar Assad zal het meeste pakken. Het enige vraagstuk wat dan over blijft is wat er met de Koerdische gebieden gaat gebeuren. Ik gok dat Amerika ze keihard gaat laten vallen en dat ze een soort schijn-autonomie onder Assad gaan krijgen, waarbij ze Raqqa en gebieden in Deir-Ezzor moeten teruggeven aan de overheid. Ze zijn wel net iets te sterk dan om nog een all-out oorlog mee aan te gaan, maar dan kan je zeggen dat Assad bijna zijn hele land weer onder controle heeft.
  zaterdag 29 juli 2017 @ 17:35:57 #46
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172763396
En as we speak valt het front in het zuiden nog meer uit elkaar:

https://mobile.almasdarne(...)roup-southern-syria/

quote:
BEIRUT, LEBANON (3:35 P.M.) – The Al-Umari Brigade in southern Syria is no longer receiving weapons and ammunition from the U.S. military, the rebel group’s spokesman announced on Saturday, as cited by Smart News Agency.

While the Al-Umari Brigade no longer receives weapons and ammunition, the group’s spokesman did claim that the program to train rebels is still ongoing in Jordan.

However, the program is specifically geared to train rebel fighters to combat the Islamic State (ISIL) forces in Syria, not to fight the Syrian Arab Army (SAA) and their allies.

On Friday, one of the largest rebel factions in southern Syria, the Quraytayn Martyrs Brigade, announced that they were leaving the Anti-ISIL Coalition after the U.S. refused to support their battle against the Syrian government forces.
Tsja, nu ze geen frontlinie met IS meer hebben wordt het lastig om IS te bevechten :')
pi_172767964
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 14:43 schreef Richestorags het volgende:
Wel, dit is de manier om de wereld te laten zien wat het verschil is tussen heerschappij onder ISIS en andere heerschappijen. Ook daar zijn gradaties van goedheid in, maar alles is beter dan ISIS en Al Qaeda, ook al heten ze tegenwoordig HTS.
Volgens Trump een paar dagen geleden bij zijn ontvangtst van Hariri (Libanese premier) vecht het Libanese leger tegen o.a. ook terroristen als Hizbullah en moet het daarom gesteund blijven worden door Amerikaanse aid...Hariri stond naast hem tijdens de persmeeting en moet gedacht hebben: "this guy is mad".
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_172768059
Hariri wil zijn vader liever niet achterna.
pi_172769085
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 20:35 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Volgens Trump een paar dagen geleden bij zijn ontvangtst van Hariri (Libanese premier) vecht het Libanese leger tegen o.a. ook terroristen als Hizbullah en moet het daarom gesteund blijven worden door Amerikaanse aid...Hariri stond naast hem tijdens de persmeeting en moet gedacht hebben: "this guy is mad".
Het zou te ingewikkeld zijn om het uit te leggen hoe het precies zit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172769121
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 17:35 schreef Richestorags het volgende:
En as we speak valt het front in het zuiden nog meer uit elkaar:

https://mobile.almasdarne(...)roup-southern-syria/

[..]

Tsja, nu ze geen frontlinie met IS meer hebben wordt het lastig om IS te bevechten :')
Die gasten zijn left overs van een VS project. Afgeschreven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172769212
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 17:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nu AQ Idlib heeft overgenomen kan je gerust zeggen dat Assad heeft gewonnen. IS zal worden verslagen in Deir-Ezzor voor het einde van het jaar, het front in het zuiden ligt al maanden stil, de grens met Libanon wordt opgeschoond as we speak, de FSA bij de grens met Irak en JordaniŽ wordt daar weggejaagd. Ghouta en de Damascus voorsteden zijn niet houdbaar op de lange termijn voor de rebellen. Wat blijft er dan over? Idlib. Dat zal het slachtoffer worden van constante bombardementen van Rusland, SyriŽ, Amerika en Turkije net zo lang tot de bevolking het zat wordt en in opstand komt tegen AQ. Tegen die tijd zijn de FSA en Ahrar al Sham dusdanig verzwakt dat Assad het zo over kan nemen. De andere fronten zijn dan namelijk opgeschoond en dan is er genoeg mankracht om Idlib in te nemen. Wellicht dat er nog wat Eufraat Forces een klein stuk innemen maar Assad zal het meeste pakken. Het enige vraagstuk wat dan over blijft is wat er met de Koerdische gebieden gaat gebeuren. Ik gok dat Amerika ze keihard gaat laten vallen en dat ze een soort schijn-autonomie onder Assad gaan krijgen, waarbij ze Raqqa en gebieden in Deir-Ezzor moeten teruggeven aan de overheid. Ze zijn wel net iets te sterk dan om nog een all-out oorlog mee aan te gaan, maar dan kan je zeggen dat Assad bijna zijn hele land weer onder controle heeft.
Assad zei het zelf al toen de Russen de eerste bommen dropten op de rebellen, we gaan het hele land heroveren. Iedereen verklaarde hem voor gek. Maar als we nu kijken hoe de kaarten ervoor staan zit dat er zeker in.
De Amerikanen zitten nu meerder bases te vormen in het noorden, maar ik vraag me af of dat op de lange termijn houdbaar zal zijn. Inderdaad ik zie ze de Koerden gewoon keihard laten vallen, immers Isis is dan al lang opgedoekt zal zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 29 juli 2017 @ 21:26:26 #52
365082 IPA35
Patriarch
pi_172769266
FarahJaharmin twitterde op zaterdag 29-07-2017 om 17:56:33 #SAA has taken Jabal Tuntur outskirts to #Sukhnah leaving the infantry 300m to the city. #Syria https://t.co/H2P07Hzsqf reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 29 juli 2017 @ 21:41:47 #53
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172769590
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 21:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

Die gasten zijn left overs van een VS project. Afgeschreven.
Honderden miljoenen door de plee :').
In al die jaren heeft de VS er miljarden voor niks doorheen gejaagd
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172769831
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 21:41 schreef Szura het volgende:

[..]

Honderden miljoenen door de plee :').
In al die jaren heeft de VS er miljarden voor niks doorheen gejaagd
Tja ach de Russen nu ook en de Amerikaanse economie kan dat gemakkelijker dragen.
Daarnaast heeft CENTCOM ook zo zijn projectjes nodig.
pi_172776395
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 21:41 schreef Szura het volgende:

[..]

Honderden miljoenen door de plee :').
In al die jaren heeft de VS er miljarden voor niks doorheen gejaagd
tja ze hebben isis enigszins een hak gezet daar ie in die woestijn en daar ging het om
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 30 juli 2017 @ 09:26:27 #56
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172776898
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 21:51 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Tja ach de Russen nu ook en de Amerikaanse economie kan dat gemakkelijker dragen.
Daarnaast heeft CENTCOM ook zo zijn projectjes nodig.
Rusland heeft de kosten in zijn defensiebudget ondergebracht. Daarnaast heeft het ook extra wapenverkoop opgeleverd, o.a. van T90's en vliegtuigen.
pi_172777802
quote:
1s.gif Op zondag 30 juli 2017 09:26 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Rusland heeft de kosten in zijn defensiebudget ondergebracht. Daarnaast heeft het ook extra wapenverkoop opgeleverd, o.a. van T90's en vliegtuigen.
Voor de VS net zo goed en die hebben meer geld te makken. Een paar miljard meer of minder zal ze aan hun reet roesten.

Het belangrijkste voor Rusland en ik mindere mate de VS is de oorlogservaring die ze opdoen. Rusland heeft natuurlijk niet meer zoveel ervaring met echte oorlog, op die 'vakantiegangers' in OekraÔne na.
  zondag 30 juli 2017 @ 18:16:18 #58
365082 IPA35
Patriarch
pi_172789589
DF_udeDXsAEtiWF.jpg:large
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_172800650
dan is de overgave regelen een stuk makkelijker :')

badly_xeroxed twitterde op maandag 31-07-2017 om 00:13:13 57 armed factions in #Daraa to merge under one banner and one commander, fully integrated https://t.co/F1eWpvpP66 reageer retweet
quote:
0s.gif Op zondag 30 juli 2017 18:16 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
met dank aan Tijgertje, hij is weer bezig hoor ~O>

21504792_0.jpg

[ Bericht 22% gewijzigd door Slayage op 31-07-2017 08:51:18 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 31 juli 2017 @ 09:27:42 #60
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_172801094
quote:
10s.gif Op maandag 31 juli 2017 08:43 schreef Slayage het volgende:
dan is de overgave regelen een stuk makkelijker :')

badly_xeroxed twitterde op maandag 31-07-2017 om 00:13:13 57 armed factions in #Daraa to merge under one banner and one commander, fully integrated https://t.co/F1eWpvpP66 reageer retweet
[..]

met dank aan Tijgertje, hij is weer bezig hoor ~O>

[ afbeelding ]
Again, how gay is this dude?

On topic: Tigers moving in on Deir ez-Zor. Gaat het dan toch een keer gebeuren?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_172802041
DGBRNgRXgAAhx_H.jpg:large
pi_172802097
Misschien kan hij de LGBQ een eigen provincie in het nieuwe SyriŽ geven, dat zou de steun voor Assad in het Westen ten goede komen.
Heeft Iran meteen een plek om haar niet bestaande gaytjes te dumpen.
  maandag 31 juli 2017 @ 11:52:36 #63
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_172803751
quote:
10s.gif Op maandag 31 juli 2017 10:23 schreef no1uknow het volgende:
[ afbeelding ]
De liefde kan toch mooi zijn :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_172813693
Leestip:

Inside Iran’s Mission To Dominate The Middle East

quote:
BAGHDAD — Iran has built up a multinational network of tens of thousands of young men from across the Middle East, turning them into a well-drilled fighting machine that is outgunning the US on the battlefield, as Tehran outsmarts the White House in the corridors of power.

These men can be found leading the defense of the Syrian president, Bashar al-Assad, recapturing land from ISIS in Iraq, and fighting for control of the Yemeni capital of Sanaa. The transnational militia of Shiite men — which has no official title — is now the dominant force in the region, enabling Iran to take full advantage in the absence of a coherent strategy from the Trump White House.

Over six months, BuzzFeed News spoke to researchers, officials, and militia fighters who described what they knew about the Iranian program, overseen by the secretive Quds Force of Iran’s Revolutionary Guard and its infamous commander Qassem Suleimani — who often shows up on front lines in Iraq and Syria. Accounts by the fighters reveal the scale and structure of the program, and although many of the details could not be independently verified, BuzzFeed News was able to confirm all the fighters’ memberships in various armed groups. Their stories, collected independently, match one another — as well as accounts gathered by US military and intelligence officials.

[...]

Even Iran’s critics marvel at the grandiosity of the Iranian vision, with its mixture of political and military power in Iraq, Yemen, Lebanon, Syria, and other countries, including Bahrain, Saudi Arabia, and even Nigeria, where an unarmed franchise of Hezbollah operates.

US officials, struggling to build up the capacity of allies from the Red Sea to the Mediterranean, grudgingly acknowledge Iran’s mastery of this particular style of warfare. “In Iraq, Afghanistan, and Yemen — anywhere we’ve trained — they suck; they can’t shoot straight,” one former US official said, in frustration. “The Iranians train these guys and they become good fighters.”
https://www.buzzfeed.com/(...)msP02DOP8#.ue9nEOlA1
pi_172814008
HaraldDoornbos twitterde op maandag 31-07-2017 om 19:05:49 Goede observatie VS-topdiplomaat @brett_mcgurk> Hoe reizen top AlQaeda-leiders naar Idlib in Syrie?(Spoiler alert:… https://t.co/AtMqE31WgE reageer retweet
De VS noemt indirect Turkije als helpers van Al Qaeda in Idlib, Turken over de zeik, maar het interesseert de VS niet zoveel.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  maandag 31 juli 2017 @ 21:10:09 #66
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172816295
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 19:54 schreef Nintex het volgende:
HaraldDoornbos twitterde op maandag 31-07-2017 om 19:05:49 Goede observatie VS-topdiplomaat @brett_mcgurk> Hoe reizen top AlQaeda-leiders naar Idlib in Syrie?(Spoiler alert:… https://t.co/AtMqE31WgE reageer retweet
De VS noemt indirect Turkije als helpers van Al Qaeda in Idlib, Turken over de zeik, maar het interesseert de VS niet zoveel.
De VS is zelf al jaren een helper van Al Qaeda met de constante wapenstroom.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172825114
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 19:54 schreef Nintex het volgende:
HaraldDoornbos twitterde op maandag 31-07-2017 om 19:05:49 Goede observatie VS-topdiplomaat @brett_mcgurk> Hoe reizen top AlQaeda-leiders naar Idlib in Syrie?(Spoiler alert:… https://t.co/AtMqE31WgE reageer retweet
De VS noemt indirect Turkije als helpers van Al Qaeda in Idlib, Turken over de zeik, maar het interesseert de VS niet zoveel.
mcgurk zou eens in de spiegel moeten kijken mbt de relatien van de vs en het al qaiada netwerk door de decennia heen. heck! al qaida kind isis is simpelweg een directe resultaat van het beleid van george w.

en dan hebben we het niet gehad hoe ze al qaida in syrie direct/indirect hebben gesteund

en laten we helemaal achterwegen laten dat de voornaamste partner in syrie, juridisch gewoon nog steeds een terroristische organisatie is, maar zoals je zegt interesseert dit de amerikanen niet zo veel.

en harald achja...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172825295
quote:
1s.gif Op maandag 31 juli 2017 19:44 schreef Stabiel het volgende:
Leestip:

Inside Iran’s Mission To Dominate The Middle East

[..]

https://www.buzzfeed.com/(...)msP02DOP8#.ue9nEOlA1

de grootste winnaars van amerikaanse avonturen sinds 9/11 zijn dan ook de iraniers en de grootste verliezers de irakis en syriers.

op een merkwaardige manier is de grote satan een grote zegen gebleken voor de perzen.

uit het aritkel

quote:
Now these young men were being used to prepare for war across the border in Syria, where the Shiite were a distinct minority, and where Sunnis were battling to overthrow the Iranian-backed regime of Bashar al-Assad. "Assad may leave," he described his contact as saying. "If so we will take a small part of Syria. If he wins, we will take all of Syria."


[ Bericht 10% gewijzigd door Slayage op 01-08-2017 10:50:51 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172829377
deze gasten :|W

SaladinAlDronni twitterde op zondag 30-07-2017 om 21:30:14 This is my favourite moment - English rapper with a moment, threatening Rome and Constantinopole, while behaving...… https://t.co/kLUgM6ZCK0 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 13:59:22 #70
38496 Perrin
Sapere aude
pi_172829573
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 13:50 schreef Slayage het volgende:
deze gasten :|W

SaladinAlDronni twitterde op zondag 30-07-2017 om 21:30:14 This is my favourite moment - English rapper with a moment, threatening Rome and Constantinopole, while behaving...… https://t.co/kLUgM6ZCK0 reageer retweet
Lekker wijde pupillen ook, die gast tript hard.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_172830055
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 10:39 schreef Slayage het volgende:
op een merkwaardige manier is de grote satan een grote zegen gebleken voor de perzen.

Is dat werkelijk zo?

Zonder steun van de VS had Saddam de oorlog tegen Iran in de jaren '80 waarschijnlijk verloren en was Irak veel eerder in handen van Iran gevallen. En zonder militaire steun (wapenleveranties, inlichtingen) en de security umbrella van de VS zouden landen als SaoediŽ-ArabiŽ allang zijn overlopen door Iran in het Midden-Oosten.

Een zegen wellicht, maar ook zeker een hinder.
pi_172830378
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 14:20 schreef Stabiel het volgende:

Zonder steun van de VS had Saddam de oorlog tegen Iran in de jaren '80 waarschijnlijk verloren en was Irak veel eerder in handen van Iran gevallen. En zonder militaire steun (wapenleveranties, inlichtingen) en de security umbrella van de VS zouden landen als SaoediŽ-ArabiŽ allang zijn overlopen door Iran in het Midden-Oosten.

wanneer was de laatste keer dat de perzen het voor het zeggen hadden in de hijaz en omstreken?

zo vergezocht is je stelling ;)

uiteraard is de VS geen vriend van het huidige post 1979 regime, maar het frappante is dat de VS sinds 2001 de weg heeft geplaveid van de expansie van dat regime waarvan ze aangeven te bestrijden.

iran bestrijden door irans nemesis saddam op te doeken.

iran bestrijden door iran de weg te plaveien in syrie.

het was misschien niet het doel an sich om irans belangen te dienen, immers saddam afzetten was het primaire doel in 2003 en isis bestrijden is het primaire doel nu in syrie (were in the isis killing business)

echter is het resultaat van het afzetten van saddam en het bestrijden van isis, dat iran steeds machtiger wordt in de regio, omdat zij heel slim het machtsvacuum gecreeerd door de VS opvullen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 14:46:05 #73
38496 Perrin
Sapere aude
pi_172830714
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 14:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

echter is het resultaat van het afzetten van saddam en het bestrijden van isis, dat iran steeds machtiger wordt in de regio, omdat zij heel slim het machtsvacuum gecreeerd door de VS opvullen.
Er zijn weinig officieel aangekondigde militaire campagnes van de VS zo succesvol verlopen als de -vermoedelijk- onbedoelde campagne voor Iran's belangen in het Midden-Oosten idd.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_172830885
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 14:33 schreef Slayage het volgende:
wanneer was de laatste keer dat de perzen het voor het zeggen hadden in de hijaz en omstreken?

zo vergezocht is je stelling ;)
Wanneer was de laatste keer dat Iran's invloed tot aan de Middellandse Zee reikte?

Zo vergezocht is mijn stelling niet. Zonder de Amerikanen zouden de Saoediers het nooit hebben volgehouden in een regionaal machtsstrijd.

quote:
uiteraard is de VS geen vriend van het huidige post 1979 regime, maar het frappante is dat de VS sinds 2001 de weg heeft geplaveid van de expansie van dat regime waarvan ze aangeven te bestrijden.
Hoogstens onbewust.

quote:
iran bestrijden door irans nemesis saddam op te doeken.
Door hem eerst jaren te steunen tegen Iran.

quote:
iran bestrijden door iran de weg te plaveien in syrie.
Eeh, hoe dan?
pi_172831227
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 14:52 schreef Stabiel het volgende:

Wanneer was de laatste keer dat Iran's invloed tot aan de Middellandse Zee reikte?

Zo vergezocht is mijn stelling niet. Zonder de Amerikanen zouden de Saoediers het nooit hebben volgehouden in een regionaal machtsstrijd.
uiteraard is iran naast turkije en egypte de regionale grootmacht en als je de regio volledig van de rest van de wereld zou scheiden dan gaan de grote visjes de kleine visjes op eten. dat is ook wat we zien gebeuren door de geschiedenis heen, waar ook ter wereld.

maar dit is niet de wereld van toen en anno nu is het simpelweg onmogelijk dat de perzen het midden oosten onder de voet loopt zoals jij zegt, omdat de wereld volledig geintegreerd is zoals in de vorm van de VS veiligheidsafspraken met de golfstaten

quote:
Eeh, hoe dan?
volgens mij heb jij zojuist een veelzeggend mooie samenvattend artikel gepost over hoe iraans tentakels spreiden over het midden oosten, maar ik kan het mis hebben.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172850202
voelen de koerden de bui hangen?

IvanSidorenko1 twitterde op dinsdag 01-08-2017 om 22:55:35 #Syria #Aleppo The Blocking of Aleppo - Afrin highway - #YPG forbid any car carrying Syrian State Plate From entering https://t.co/NW0lEnLqJz reageer retweet
de russen en de amerikanen hebben weer lopen dealen duidelijk

amerikanen...

joshrogin twitterde op dinsdag 01-08-2017 om 20:26:36 Tillerson on Syria post-ISIS: “What we are hoping to avoid is the outbreak of a civil war.” Wait, what? reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172872110
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 15:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteraard is iran naast turkije en egypte de regionale grootmacht en als je de regio volledig van de rest van de wereld zou scheiden dan gaan de grote visjes de kleine visjes op eten. dat is ook wat we zien gebeuren door de geschiedenis heen, waar ook ter wereld.

maar dit is niet de wereld van toen en anno nu is het simpelweg onmogelijk dat de perzen het midden oosten onder de voet loopt zoals jij zegt, omdat de wereld volledig geintegreerd is zoals in de vorm van de VS veiligheidsafspraken met de golfstaten

[..]

volgens mij heb jij zojuist een veelzeggend mooie samenvattend artikel gepost over hoe iraans tentakels spreiden over het midden oosten, maar ik kan het mis hebben.
Liever Iran dan Turkije of SA.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  donderdag 3 augustus 2017 @ 10:36:22 #79
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172872686
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 10:36 schreef Szura het volgende:

[..]

Waarom zou je nu een offensief op Idlib beginnen? :') Maak eerst eens ISIS af in centraal en Oost-SyriŽ, dat lijkt me dringender. In Idlib maken ze elkaar voorlopig wel af...
er wordt ook niet gesuggereerd dat ze het nu zouden willen doen, pas wanneer de nusra de toco helemaal over heeft genomen.
maar ik kan me wel voorstellen dat de russen daar helemaal geen zin in hebben, omdat die operatie de hele samenwerking van de russen en turken onderuit dreigt te halen, maar vanuit baath en iran POV kan ik me voorstellen dat ze daar schijt aan hebben.

sommige mensen denk dat deze oorlog binnenkort echt achter de rug zal zijn, maar ik ben bang dat we nog lang niet zo ver zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172872922
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172873099
_O-

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172874008
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 10:36 schreef Szura het volgende:
Waarom zou je nu een offensief op Idlib beginnen? :') Maak eerst eens ISIS af in centraal en Oost-SyriŽ, dat lijkt me dringender. In Idlib maken ze elkaar voorlopig wel af...
Nee. Denkend vanuit het regime zou ik eerder met Idlib beginnen. IS is einde verhaal en dat het wat langzamer gaat is geen probleem voor het regime. Daarnaast zou ik vooral IS aan de Amerikanen en hun bondgenoten overlaten om te verdrijven. Hun pakkie an. Laat de Yanks zich daar maar mee bezig houden via hun Koerden. Verliezen gaat IS toch wel en Oost-Syrie is niet geheel belangrijk voor het regime. En als de Koerden het hebben gewonnen kan je het via de Russen wel uitonderhandelen. De grotere oorlog waar je nu al mee kan beginnen is die tegen Nusrah en co. in Idlib. Laatste bastion van de rebellen. Want hoe je het wend of keert, IS heeft nooit van de rebellen deel uitgemaakt en altijd al een heel extreem buitenbeentje geweest waarvan je wist dat het een kwestie van tijd was voordat de wereld ze uitroeien. Nusrah daarentegen zit ingenesteld in het midden van de rebellen en is daarmee een lastiger verhaal.

Enige probleem is dat zonder extreme luchtsteun van de Russen je Idlib de aankomende vijf jaar niet gaat kunnen innemen. Weet niet waarom Ome Poetin terughoudend is.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_172874090
quote:
10s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 10:44 schreef Slayage het volgende:
maar ik kan me wel voorstellen dat de russen daar helemaal geen zin in hebben, omdat die operatie de hele samenwerking van de russen en turken onderuit dreigt te halen, maar vanuit baath en iran POV kan ik me voorstellen dat ze daar schijt aan hebben.
De Turken hebben de Russen nodig in Syrie, en niet andersom. Van een gelijkwaardige samenwerking is geen sprake naar mijn mening. Ik denk dat er gewoon ook een financiele calculatie achter zit als hoe lang gaat zo'n Idlib offensief duren, etc etc. En dat de Russen het liever langer de tijd geven om middels Turkije Nusrah te isoleren en dat het van binnenuit wordt bevochten met Turkse steun door hun proteges zoals Ahrar etc. Valt ook best wat voor te zeggen dat dat beter is voor de Russen. Haast hebben de Russen sowieso niet, Assad is al lang veilig en het ontmantelen van de rebellen in Idlib kan best een paar jaar duren als dat betekent dat de Russen minder hoeven te investeren. Sowieso zien de Russen kansen nu ze Turkije en Trump mee hebben dus zou het idd dom zijn gelijk alles op een groot offensief te gooien. Er valt veel uit te onderhandelen namelijk en de Turken zien Nusrah ook als een obstakel.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_172874095
quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 11:44 schreef Aloulu het volgende:

Weet niet waarom Ome Poetin terughoudend is.
geld / sancties / geopolitiek
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172874152
quote:
10s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 11:48 schreef Slayage het volgende:
geld / sancties / geopolitiek
Liefst heeft ie de Amerikanen mee natuurlijk. Maar zo dom is de Trump administratie niet. Trump wel waarschijnlijk. Daarnaast kunnen de Turken nog wel wat betekenen voor de Russen in Idlib. En daarmee kan Poetin naar de Turken de Koerdische kaart spelen, krijgt Erdogan daar wat voor terug.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  donderdag 3 augustus 2017 @ 11:51:50 #87
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172874204
Oost-SyriŽ is niet belangrijk? :D
Het bereiken van Deir ez-Zor is juist uitermate belangrijk, niet alleen om de stad te ontzetten maar ook om een geloofwaardige aanwezigheid te houden in alle uithoeken van het land. En tel daar nog bij op dat er een reeks olie- en gasvelden heroverd kunnen worden en dat de SDF niet de mogelijkheid moet krijgen om teveel land in te pikken (we weten niet in hoeverre de VS en Rusland daar afspraken over hebben).

Waarom zou je nu gaan knallen in Idlib zodat al die strijders zich weer tegen het leger kunnen gaan verenigen, terwijl je een zeer groot deel van je (belangrijkste) troepen in de woestijn is ingezet? Dat is al heel uitgestrekt, nog een brede frontlijn openen in Idlib (en West-Aleppo) is risicovol.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172889624
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172889844
jammer dat de cameraman stopte met filmen voor de explosie :P

aldin_ww twitterde op donderdag 03-08-2017 om 15:47:25 Video of IS SVBIED attack on SDF / YPG position in Raqqa filmed by K24 TV https://t.co/2NCzYmBDaL reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 07:06:58 #90
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172896653
https://www.almasdarnews.(...)ity-opposition-spox/

Dus..... SAA weg uit Daraa, FSA gooit de grens met JordaniŽ open en HTS wordt naar Idlib getransporteerd. Dat HTS naar Idlib is overigens wel een briljante move. Nu zitten ze allemaal op ťťn plek, nemen ze het over en gaan ook Turkije en USA zich er steeds meer in mengen. Voor Turkije is het ook helemaal niet zo handig om HTS aan hun grens te hebben.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 07:10:59 #91
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172896670
quote:
10s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 21:52 schreef Slayage het volgende:
jammer dat de cameraman stopte met filmen voor de explosie :P

aldin_ww twitterde op donderdag 03-08-2017 om 15:47:25 Video of IS SVBIED attack on SDF / YPG position in Raqqa filmed by K24 TV https://t.co/2NCzYmBDaL reageer retweet
Vind je het gek als de kogels hem om de oren vliegen :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172899746
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 07:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Vind je het gek als de kogels hem om de oren vliegen :P
ik was echt niet zo lang blijven filmen hoor, ik zou meteen duiken als ik een witte totyota zag aankomen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172899800
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 07:06 schreef Richestorags het volgende:
https://www.almasdarnews.(...)ity-opposition-spox/

Dus..... SAA weg uit Daraa, FSA gooit de grens met JordaniŽ open en HTS wordt naar Idlib getransporteerd. Dat HTS naar Idlib is overigens wel een briljante move. Nu zitten ze allemaal op ťťn plek, nemen ze het over en gaan ook Turkije en USA zich er steeds meer in mengen. Voor Turkije is het ook helemaal niet zo handig om HTS aan hun grens te hebben.
het zuidelijk front zet de eerste stappen richting overgave. en nusra trekt idlib verder richting het lot van isis.

het gaat goed met het regime.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:23:18 #94
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_172901244
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 11:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

het zuidelijk front zet de eerste stappen richting overgave. en nusra trekt idlib verder richting het lot van isis.

het gaat goed met het regime.
^O^
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_172908262
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172918511
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 11:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

het zuidelijk front zet de eerste stappen richting overgave. en nusra trekt idlib verder richting het lot van isis.

het gaat goed met het regime.
Iskenderun next? :7
pi_172926526
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 06:58 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Iskenderun next? :7
Badumtssss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 5 augustus 2017 @ 15:16:57 #98
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172926549
Sukhnah staat nu op het punt te vallen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172928504
Misschien wel ingenomen al...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 6 augustus 2017 @ 14:30:47 #100
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172945933
DGfMUHzWAAEJpzT?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')