Dus je gaat koken en verse producten kopen?quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:30 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Snackbars staan vanaf heden op de rode lijst.
Geen voedzame kant en -klaarmaaltijden?quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:28 schreef Dven het volgende:
Op restaurant een fijn vegetarisch gerecht aanschaffen.
Zijn er andere antwoorden mogelijk?
As het niet anders kan, twee of drie keer per week. Beginnersmaaltijden iig.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:31 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus je gaat koken en verse producten kopen?
Kun je dat zelf niet even bekijken in je supermarkt? Meestal staat er wel op het etiket of het geschikt is voor vegetariërs.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:31 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Geen voedzame kant en -klaarmaaltijden?
In principe heb ik dit forum nergens voor nodig nee. Ik dacht, misschien is er iemand die uit ervaring kan zeggen: "dat is een lekkere (makkelijke) maaltijd!" of "ik ken het probleem en toen heb ik gedaan/gekocht..."quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Kun je dat zelf niet even bekijken in je supermarkt? Meestal staat er wel op het etiket of het geschikt is voor vegetariërs.
Noem dan op zijn minst de supermarkt waar jij je boodschappen doet.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:37 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
In principe heb ik dit forum nergens voor nodig nee. Ik dacht, misschien is er iemand die uit ervaring kan zeggen: "dat is een lekkere (makkelijke) maaltijd!" of "ik ken het probleem en toen heb ik gedaan/gekocht..."
Dagelijks groente, fruit.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:39 schreef LelijKnap het volgende:
Ei, kaas. Zuivel is wel gedekt. Ben ook fan van yoghurt en kwark.
boterham met pindakaasquote:Op donderdag 20 juli 2017 21:24 schreef LelijKnap het volgende:
Een die niet (weinig) kookt en zelden verse producten koopt (alleenstaand immers). Wat zou je die aanraden voor lunch
boterham met pindakaas.quote:en het avondmaal?
Bestel bij de AH voornamelijk. Voor de rest kan ik event. ook uitwijken naar de Deka of Vomar.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:52 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Noem dan op zijn minst de supermarkt waar jij je boodschappen doet.
Drink veel van die koudgeperste groentedrankjes, telt dat ook? Kaas is vegetarisch genoeg voorlopig. Begin met vlees en vis.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:53 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dagelijks groente, fruit.
Peulvruchten.
Kaas is trouwens niet per definitie vegetarisch.
Van de AH kan je online kijken of ze vegetarische varianten hebben. Die informatie is vaak wel vrij goed.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:57 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Bestel bij de AH voornamelijk. Voor de rest kan ik event. ook uitwijken naar de Deka of Vomar.
Ja, ga ik voor de volgende bestelling ook zeker doen.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:00 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Van de AH kan je online kijken of ze vegetarische varianten hebben. Die informatie is vaak wel vrij goed.
Groente en fruit neem je bij voorkeur toch liever niet in sapvorm. Dan mis je namelijk de vezels.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:59 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Drink veel van die koudgeperste groentedrankjes, telt dat ook? Kaas is vegetarisch genoeg voorlopig. Begin met vlees en vis.
Klopt, maar het voordeel is dat ze redelijk goed uitgebalanceerd zijn en ik geen hoeveelheden verspil. Als ik je voorstel lees dan komt dus weer die twijfel op; ik ben geen kind, en eet m'n groente wel, maar dat achte ik voornamelijk acceptabel omdat groentes altijd in combinatie gegeten konden worden met iets lekkers, vis/vlees. Nu ik dit schrijf denk ik dat ik het misschien wat meer in de lasagne/pastahoek moet gaan zoeken, en daarnaast eenmaal of tweemaal per week een groentesalade.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Groente en fruit neem je bij voorkeur toch liever niet in sapvorm. Dan mis je namelijk de vezels.
Met bijv. kikkererwten, blokjes feta en wat rauwe groenten kun je al zelf een maaltijdsalade maken. Als je het slim doet, eet je er de volgende dag nog een keer van.
het zit 'm dus in het koken. dat moet je inderdaad even leren.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:32 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
As het niet anders kan, twee of drie keer per week. Beginnersmaaltijden iig.
Ik lijk er niet aan te ontkomen inderdaad. Wordt wel even puzzelen met producten; prijs vs (her)bruikbaarheid (houdbaarheid). Gedwongen worden soortgelijke maaltijden achter elkaar te eten is ook niet ideaal, zoals Lienekien voorstelde.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:10 schreef realAIVD het volgende:
[..]
het zit 'm dus in het koken. dat moet je inderdaad even leren.
Voordeel van koken is dat je zelf precies kunt bepalen wat je eet en dus kunt eten wat je lekker vindt.
AH heeft voldoende kant en klaar maaltijden, dat is niet zo'n probleem, vooral de maaltijdsalades kennen de meest uiteenlopende varianten.
Dat je alleenstaand bent maakt boodschappen doen wel kostbaarder, maar zelf koken is vrijwel altijd goedkoper dan de aanschaf van (behoorlijke) kant en klaar maaltijden (ik reken de dr Oetker pizza's ff niet mee ;-) )
Doe je voordeel met een heel internet VOL recepten, zoek op jouw ingrediënten en je komt vast geweldige recepten tegen.
Veel plezier.
Goede tip. Die vleesvervangers zijn geen optie idd, behalve de balletjes. Die vind ik stiekem wel heel lekker.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:12 schreef realAIVD het volgende:
oh, en kijk ook eens naar keukens waar veel/voornamelijk vegetarisch gekookt wordt, dan leer je hoe je lekkere maaltijden maakt zonder rare vleesvervangers als "bietenburgers"en dergelijke.
Zo doen ze het in India bijvoorbeeld erg goed zonder vlees!
Absoluut. Bhajees zijn geweldig bijvoorbeeld. Maar sowieso heel veel vegetarische gerechten waar je geen vleesvervanger in wilt hebben. Gewoon lekker.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:12 schreef realAIVD het volgende:
oh, en kijk ook eens naar keukens waar veel/voornamelijk vegetarisch gekookt wordt, dan leer je hoe je lekkere maaltijden maakt zonder rare vleesvervangers als "bietenburgers"en dergelijke.
Zo doen ze het in India bijvoorbeeld erg goed zonder vlees!
Nou, gedwongen, gedwongen. Als het lekker is, wil je het heus de volgende dag wel nog een keer eten.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:13 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Ik lijk er niet aan te ontkomen inderdaad. Wordt wel even puzzelen met producten; prijs vs (her)bruikbaarheid (houdbaarheid). Gedwongen worden soortgelijke maaltijden achter elkaar te eten is ook niet ideaal, zoals Lienekien voorstelde.
Zeer goede tips (denk ik)! Dankjewel . Heb een link naar deze post onder m'n lijstje geplaatst in Notes.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:30 schreef Spanky78 het volgende:
Lekker en makkelijk dus?
Met ei: Quiche, omelet. Simpel, lekker en veel variatie mogelijk. Een simpele omelet met kaas op brood vind ik erg lekker. Quiche kun je alle kanten mee op, mijn favo zonder vlees: gele, groene courgette, wortel (in dunne plakjes) en plakjes brie.
Kaas: Haloumi; gebakken kaas. Paneer indiase gebakken kaas. Brie of camembert uit de over, kruislings opensnijden en dippen met brood. Tosti's op allerlei manieren, lekker is met fruit, bijvoorbeeld brie, perzik uit blik en tijm, of mosterd, kaas, en ketchup. Oude kaas, peer.
Groenten: kook groenten in groentenbouillon, als ze gaar zijn; staafmixer; lekker soepje. Eventueel beetje room of creme fraiche en voila. Snijd harde groenten, courgette, paprika, ui, tomaatjes, beetje olie, knoflook, prvencaalse of italiaanse kruiden. Of maak juist wintergroenten: aardappel ,peen, knolselderij, pastinaak, even blancheren en dan even bakken in de over met een half potje fond. 2x omscheppen en op 170 graden zachtjes bakken tot gaar. Zout, peper. Eten.
Allerlei salades met kaas, noten.
Je kunt selderijstengels in de oven doen met kaas erop en gratineren. Sowieso kun je alles gratineren met kaas, lekker.
Je kunt zelf balletjes fabriceren van nootjes, wat brood en beetje melk.
Groentenpannenkoekjes, groenten raspen, halfgaarbakken met kruiden, dan dik pannenkoekenbeslag erop. Maak er een sausje of dressing bij. Hops.
quote:Ontbijt/lunch;
Yoghurt
Kwark
Muesli
Croissantjes
Brood (pindakaas, eiersalade, etc)
Rijstwafels
Gebakken/gekookt ei
Melk
Ontbijtdrink
Tussendoortjes;
Groentedrankjes (koudgeperst)
Noten(mix)
Peulvruchten
Fruit
Chocola
Avondmaaltijden:
Pasta's
Omelet
Salades
Lasagne
Stamppot
Quiches
Rijstmaaltijden
Soepen
Tosti's (met fruit?!)
(groente)pannenkoeken
Notenballetjes
Kaas/satésoufflé
Pizza's
Iets met gesmolten kaas
relevante ingrediënten:
peulvruchten, noten fetakaas, erwten,
creme fraiche, bouillon, courgette, tomaat, italiaanse of provencaalse kruiden, selderij, stokbrood,
Tip; exotische keuken zoals Indisch (
Bhajees)
Haha, ja dat wordt dus de vraag. Ben het in elk geval nog niet gewend, zo'n op groente gebaseerd dieet, dus ik zal in het begin wel even moeten doorbijten.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nou, gedwongen, gedwongen. Als het lekker is, wil je het heus de volgende dag wel nog een keer eten.
Toegevoegd.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:49 schreef Krollie het volgende:
Spaghetti aglio e olio. Simpel, makkelijk, snel. En zonder vlees.
Ik raad je wel aan een paar recepten te zoeken die goed te doen zijn qua ingrediënten en bereiding én die je lekker vindt. Als je het maar matig vindt wat je zelf gaat produceren, blijf je niet gemotiveerd.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:49 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Haha, ja dat wordt dus de vraag. Ben het in elk geval nog niet gewend, zo'n op groente gebaseerd dieet, dus ik zal in het begin wel even moeten doorbijten.
Daar heb je gelijk in, vooral met mijn gebrek aan discipline in acht genomen. Er zijn een paar pasta's en salades (icm iets lekkers zoals een vega schnitzel of zo) die ik al ken, dus daar ga ik mee beginnen, in afwisseling met 'slecht(ere) maaltijden die ik nu al regelmatig eet, zoals pizza.quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:53 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik raad je wel aan een paar recepten te zoeken die goed te doen zijn qua ingrediënten en bereiding én die je lekker vindt. Als je het maar matig vindt wat je zelf gaat produceren, blijf je niet gemotiveerd.
Ik eet zelf overigens wel vlees, dus ik weet er niet het fijne van met welke producten en in welke hoeveelheid je het weglaten van vlees voldoende compenseert. Maar goed, volgens mij is je eetpatroon nu ook niet helemaal perfect.
Gezond weet ik niet als je die dressings er over heen gooit.quote:Op donderdag 20 juli 2017 23:17 schreef LXIV het volgende:
Maaltijdsalades van de Albert Heijn. Heerlijk en gezond!
Jawel toch. Een beetje olie en of kruiden kunnen toch geen kwaad?quote:Op donderdag 20 juli 2017 23:53 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Gezond weet ik niet als je die dressings er over heen gooit.
Schaf een rijstkoker aan.quote:Op donderdag 20 juli 2017 21:24 schreef LelijKnap het volgende:
Een die niet (weinig) kookt en zelden verse producten koopt (alleenstaand immers). Wat zou je die aanraden voor lunch en het avondmaal?
Voor iemand die niet kan koken best een goed idee.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 09:36 schreef Myraela het volgende:
Neem een vegetarische HelloFresh of Marley Spoon box. Dan krijg je de producten voor 1 persoon, leer je koken met makkelijke recepten en vaak al afgewogen hoeveelheden en eet je tenminste nog een beetje leuk.
iedere dag dahl met mango chutney en meloen als ontbijt, lunch, voorgerecht en dessertquote:Op vrijdag 21 juli 2017 10:03 schreef Chai het volgende:
Eet voldoende groente en fruit, dan hoef je over die voedingswaarden ook niet zo in te zitten. Om bijvoorbeeld ijzer goed op te kunnen nemen is het belangrijk dat je voldoende vitamine C binnen krijgt.
Indiaas =/= Indisch...quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:47 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Zeer goede tips (denk ik)! Dankjewel . Heb een link naar deze post onder m'n lijstje geplaatst in Notes.
[..]
huh???? t ging echt over iets indiaasquote:Op vrijdag 21 juli 2017 10:18 schreef Forbry het volgende:
[..]
Indiaas =/= Indisch...
(Meestal iig: http://taaladvies.net/taa(...)sche_indiase_keuken/).
Ja, precies, maar in zijn aantekeningen heeft hij in plaats daarvan nu 'Indisch' neergezet, vandaar (ff naar die post gaan die ik quotte en dan helemaal onderaan ).quote:Op vrijdag 21 juli 2017 10:36 schreef liedetector het volgende:
[..]
huh???? t ging echt over iets indiaas
Ahh zo, dat was me niet opgevallen, vandaarquote:Op vrijdag 21 juli 2017 10:40 schreef Forbry het volgende:
[..]
Ja, precies, maar in zijn aantekeningen heeft hij in plaats daarvan nu 'Indisch' neergezet, vandaar (ff naar die post gaan die ik quotte en dan helemaal onderaan ).
Watjequote:Op donderdag 20 juli 2017 21:30 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Snackbars staan vanaf heden op de rode lijst.
Dat van HelloFresh of Marley Spoon spreekt me ook wel aan. Ik denk dat dat de back-up optie wordt.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 10:11 schreef Farenji het volgende:
Een paar van mijn "luie" recepten:
Uitje fruiten met wat knoflook, tomaatjes snijden en erbij, spinazie erbij, even laten slinken, maak twee kuiltjes en kiep daar elk een ei in, deksel op de pan, kwartiertje zacht laten stoven. Eet met wat brood (stokbrood, turks brood, chapati, etc) of rijst.
Uitje fruiten met wat knoflook (zo beginnen heel veel van mijn recepten ), gooi er wat gesneden champignons in, goed aanbakken, doe er gesneden groene paprika bij, bakken tot het gaar is, gooi het in een bak/schaal en doe er flink wat geraspte kaas bij (mozzarella kan ook) en roer om. Maak in een koekepan een omelet van 2 of 3 eieren, als je hem omdraait gooi je op de helft het champignons/paprika/kaas mengsel, vouw dicht, pleur op een bord. Lekker met tomatenketchup.
Neem een kopje rode linzen, spoel deze af. Gooi deze samen met 4 kopjes water in een pan. Snipper een ui, hak wat tomaatjes. Rasp wat gember. Doe dit allemaal erbij in de pan. Doe er zout bij. Roer door, breng aan de kook en laat 20 min zachtjes koken met deksel op de pan. Regelmatig roeren, als het te droog wordt doe je er water bij. Aan het eind (als de linzen uitelkaar zijn gevallen) kun je evt olie verhitten en daar kruiden (komijn, kerrieblad, ofzo) en knoflook in aanbakken, en dan de loeihete olie door de linzen roeren, dat maakt het erg lekker. Serveer met rijst en indiase pickles uit een potje of mangochutney ofzo.
Soep is ook altijd makkelijk. Je kan je eigen groentebouillon maken (dat is het lekkerst) maar van een blokje of potje kan ook best. Je kan er allerlei groente in gooien, ook groenterestjes. Doe ze op volgorde van hardheid erin, dus eerst de hardste en bladgroente pas aan het eind. Doe er wat rijst of pasta bij om hem lekker voedzaam te maken. Voeg room, yoghurt, kokosmelk, allerlei kruiden toe, experimenteer erop los.
Ik vind de recepten van AH meestal maar zeer matig. Flauw, vaak veel te simpel qua kruiden. Die moet je flink oppimpen om lekker te maken. Voor goede recepten kun je beter ergens anders kijken, bijv hier: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/category/vegetarian of specifiek voor uitstekende indiase gerechten:quote:Op zondag 23 juli 2017 17:59 schreef Ole het volgende:
Op site AH zoeken naar recepten- vegetarisch- snel/ makkelijk
Dat kookt hij nu ook niet. Het is ook niet echt spannend.quote:Op zondag 23 juli 2017 19:33 schreef quirina het volgende:
Wat een moeilijk gedoe. Je kan gewoon je aardappel groente en vleesvervanger eten ipv vlees, zo moeilijk is het niet om vegetarisch te koken,
Ik had net voor het besluit een bestelling (op basis van mijn oude dieet) gedaan dus die moet eerst op . Over een paar dagen beslissen via welke weg ik het ga proberen.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |