Uiensoep.quote:Op donderdag 20 juli 2017 13:09 schreef bjanaan het volgende:
Weet iemand nog een lekker soepje? heb net een uienkruier gekocht.
Dat spul gebruiken mijn syrische kennissen vaak voor gebak. Zo lekker (kunafa oa)quote:Op donderdag 20 juli 2017 13:35 schreef Molo het volgende:
Ik las hier over die kajmak van de Lidl.
Wat zit daar door joh, mijn kind heeft ongeveer grommend het uit mijn handen zitten kijken en er toen twee boterhammen mee gegeten (normaal eet ze een halve)
Simpel spul, lekker wel
Het is geloof ik 48% vet, dus natuurlijk is dat lekkerquote:Op donderdag 20 juli 2017 13:39 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat spul gebruiken mijn syrische kennissen vaak voor gebak. Zo lekker (kunafa oa)
Duitsland zit er in! En juist in die regio ligt de ijsjes/kilometer-ratio hoog Knokke, IJmuiden en Friesland (waar, fietsie?) zijn de pijnpunten.quote:Op donderdag 20 juli 2017 13:12 schreef z80 het volgende:
[..]
Door het rondje Duitsland te voorzien van wat extra stops kun je het aantal ijsjes per KM verhogen. Extra KM rijden is hier niet voor nodig.
Jammer!quote:Op donderdag 20 juli 2017 13:10 schreef Memento-Mori het volgende:
[..]
memo komt hier niet meer, plus heeft alleen telefoonfotootjes dus geen klap aan in vergelijking met de foto's van Kaatje en p.
En dan gaat er nog een halve liter suikersiroop over heen. Werkelijk, ik had voor de komst van de syriers moeten investeren in een Nederlandse suiker (en zout) producent. Eet daar vaak meer suiker of zout, dan tijdens de rest van de week.quote:Op donderdag 20 juli 2017 13:41 schreef Molo het volgende:
[..]
Het is geloof ik 48% vet, dus natuurlijk is dat lekker
Dat gebak wat jij noemt is ook erg lekker ja
Vanavond creatieve curry met ajvar, Balkan dit dat
Nou, ook als ik er onverwacht kom krijg ik een keuze uit gebak bij de thee bijna gelijk aan de voorraad bij een banketbakker. Laatste keer grote schaal met baklava (homemade), halawet et jibn (gruwelijk lekker), een brownieachtige taart en een flink assortiment koekjes.quote:Op donderdag 20 juli 2017 13:47 schreef Molo het volgende:
Dat is toch voor hun ook geen dagelijks eten mag ik hopen? 😅
Uhuh, dat is zeker niet de bedoelingquote:Op donderdag 20 juli 2017 13:52 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nou, ook als ik er onverwacht kom krijg ik een keuze uit gebak bij de thee bijna gelijk aan de voorraad bij een banketbakker. Laatste keer grote schaal met baklava (homemade), halawet et jibn (gruwelijk lekker), een brownieachtige taart en een flink assortiment koekjes.
En ik bedacht me alleen maar toen ik langsfietste dat ik wel even iets kon afgeven (en nee zeggen is niet echt de bedoeling)
Dat zeggen ze van de Zuid Europese keuken ook. Nou, ik heb m'n quotum van 2 ons/dag lang niet gehaaldquote:Op donderdag 20 juli 2017 13:54 schreef Molo het volgende:
[..]
al eten mensen uit die regionen ook vaak erg veel groenten enzo,
De Jouwerquote:Op donderdag 20 juli 2017 13:41 schreef mjan het volgende:
[..]
Duitsland zit er in! En juist in die regio ligt de ijsjes/kilometer-ratio hoog Knokke, IJmuiden en Friesland (waar, fietsie?) zijn de pijnpunten.
Jij was dan ook op studentenreis. Ga eens een maandje bij een familie inwonen.quote:Op donderdag 20 juli 2017 13:56 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat zeggen ze van de Zuid Europese keuken ook. Nou, ik heb m'n quotum van 2 ons/dag lang niet gehaald
De IJsfabriek?quote:
Ja hoor. Heel veel sperziebonen/tomaten combi met kruiden, tomaat met aubergines, caponata achtige schotels en dan met opvallend weinig vlees erbij/erin. We heel heel veel olie (en dus zout) en ze eten er ook die lange dunne groene of paprika's erbijquote:Op donderdag 20 juli 2017 13:54 schreef Molo het volgende:
[..]
Uhuh, dat is zeker niet de bedoeling
Maar jeetje... Lekker ongezond wel, al eten mensen uit die regionen ook vaak erg veel groenten enzo, maar toch
Ik in Spanje ook in de erste 6 maanden. Dat kwam met name door de alcohol en de vette happen. Het was er in 3 maanden daarna weer af.quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:03 schreef mjan het volgende:
In het half jaar dat ik in Italië heb gewoond, kwam ik tien kilo aan
Er hangt nu een grote spandoek voor De IJsfabriek dat ze een prijs hebben gewonnen. Klinkt aardig objectief toch?quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:05 schreef mjan het volgende:
[..]
De IJsfabriek?
Als ik straks het hele land bent afgereisd, geloven jullie dan wel mijn geheel objectieve beoordeling van de verschillende ijzen?
Garderen heeft ook een ijszaak waar ze heerlijk ijs maken. Je kan nog omrijdenquote:Op donderdag 20 juli 2017 14:06 schreef mjan het volgende:
Ik moet trouwens alleen nog de precieze ijszaak van Z80, dan ben ik compleet.
De familie die de accommodatie uitbaatte kookte voor onsquote:Op donderdag 20 juli 2017 13:59 schreef Bramito het volgende:
[..]
Jij was dan ook op studentenreis. Ga eens een maandje bij een familie inwonen.
Die van mij hoef je niet. Was heel goed, nieuwe eigenaar, nog net zo populair, maar ijs is toch beduidend minder lekker.quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:06 schreef mjan het volgende:
Ik moet trouwens alleen nog de precieze ijszaak van Z80, dan ben ik compleet.
Volgens mij heb ik nauwelijks gedronken in die periode, kun je nagaan. Het duurde volgens mij tien jaar voordat het er weer af wasquote:Op donderdag 20 juli 2017 14:07 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik in Spanje ook in de erste 6 maanden. Dat kwam met name door de alcohol en de vette happen. Het was er in 3 maanden daarna weer af.
Maar dat hebben (bijna?) alle zaken op mijn lijstjequote:Op donderdag 20 juli 2017 14:07 schreef fietsie het volgende:
[..]
Er hangt nu een grote spandoek voor De IJsfabriek dat ze een prijs hebben gewonnen. Klinkt aardig objectief toch?
Naam en rugnummer!quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:07 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Garderen heeft ook een ijszaak waar ze heerlijk ijs maken. Je kan nog omrijden
Tejay van Garderen.quote:
Dat is inmiddels wel relatief bij mij in de buurt .quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:07 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Garderen heeft ook een ijszaak waar ze heerlijk ijs maken. Je kan nog omrijden
Kutdag?quote:
Ook eens gaan eten bij Fat Alice in Putten (de hele dag niet eten en je krijgt doggybag mee)quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:16 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Dat is inmiddels wel relatief bij mij in de buurt .
Ik had die van jou gemist, geloof ik? Nou ja, niet erg dus. Als je nog een zaak weet die je wel briljant vindt, dan hoor ik het graag.quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:09 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die van mij hoef je niet. Was heel goed, nieuwe eigenaar, nog net zo populair, maar ijs is toch beduidend minder lekker.
Nope, dat is valsspelen. Is het 65km rijden waard, die Toscane?quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:12 schreef derLudolf het volgende:
In Emmen heb je Toscane, drie vestigingen. Dat is wel goed voor het gemiddelde denk ik om ze alle drie te bezoeken.
Via de pm geantwoord.quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:06 schreef mjan het volgende:
Ik moet trouwens alleen nog de precieze ijszaak van Z80, dan ben ik compleet.
Die had ik ook gevonden! Fijn dat jij hem aandraagt, want ik mocht van mezelf alleen maar op bezoek bij aangeraden ijssalonsquote:Op donderdag 20 juli 2017 14:18 schreef Anthraxx het volgende:
Shu Ta Chou, ambachtelijk ijsbereider bij IJssalon Roberto uit Epe, heeft gisteren tijdens de IJsvak 2011 in Wageningen de ‘De Gouden IJsspatel 2011’ gewonnen. Zijn pistache-ijs kreeg na een aantal spannende juryrondes de meeste punten.
http://www.ijssalonroberto.nl
Die zit in het dorp .
Limp Bizkit to the rescuequote:
In ieder geval de helft en van de andere helft heb ik het niet opgezocht. Ik begin het vermoeden te krijgen dat er te veel ijsprijzen bestaan.quote:Op donderdag 20 juli 2017 14:26 schreef Anthraxx het volgende:
Hebben al jou inmiddels gevonden ijssalon's wel een prijs uit het verleden? . Het lijkt alsof veel ijssalons wel een vorm van een prijs hebben gekregen, ooit. Misschien helemaal niet meer relevant .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |