quote:
quote:
Kan niet wachtenquote:Op zaterdag 8 juli 2017 16:36 schreef Monopoly het volgende:
Dit is een puike ontmoetingsplek. Ik ga vanavond een mooie reportage maken van mijn gehaktballen.
Precies. Fiets nog even naar de supermarkt, haal een pond gehakt en wat kruiden, neem gelijk een six-pack bier mee, en draai een paar stevige ballenquote:Op zaterdag 8 juli 2017 17:37 schreef H0D3NPYL het volgende:
wel tijdje terug dat ik een gehaktbal heb. In de winter vaker eigenlijk, maar dat moet geen reden zijn om in de zomer geen gehaktbal te eten. Binnenkort maar weer eensch doen
En terecht.quote:Op zondag 9 juli 2017 20:09 schreef MrBanaan1 het volgende:
Ok dus Mono heeft een eigen subforum nu, en is daar zelf mod? !
Wie kan beter Mono zijn hersenspinsels modden dan Mono zelf?quote:Op zondag 9 juli 2017 20:09 schreef MrBanaan1 het volgende:
Ok dus Mono heeft een eigen subforum nu, en is daar zelf mod? !
Mijn 2e persoonlijkheid. Ik doe hier niets mee.quote:Op zondag 9 juli 2017 23:06 schreef Maringo het volgende:
[..]
Wie kan beter Mono zijn hersenspinsels modden dan Mono zelf?
Dit is de echte Gehaktballen SC en die ander is de tijdelijke WEB/GBF/BradgeTV slowchat. Omdat het zomer is zijn we wat coulanter en strooien we met topics en cadeautjes.quote:
Wat een goed idee! Misschien kun je van daaruit wel doorgroeien naar ONZ-stagiair als koffiejuffrouw.quote:Op zondag 9 juli 2017 23:34 schreef Monopoly het volgende:
Alsof FOK!kers Vieren Zomer een ding zou zijn. Met zulke temperaturen is elk topic 's avonds een feest.
Ik zal Oerbeer eens vragen om nuttige tips.quote:Op zondag 9 juli 2017 23:35 schreef Moira. het volgende:
[..]
Wat een goed idee! Misschien kun je van daaruit wel doorgroeien naar ONZ-stagiair als koffiejuffrouw.
Tips? zie post boven dezequote:Op vrijdag 31 mei 2013 15:30 schreef Oerbeer het volgende:
Thanks allen. En uiteraard zal ik altijd Mono eren.
Maakt een hoop duidelijk. Wat wordt hier besproken wat in de andere SC niet wordt besproken? Zijn hier duidelijke richtlijnen voor?quote:Op zondag 9 juli 2017 23:34 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Dit is de echte Gehaktballen SC en die ander is de tijdelijke WEB/GBF/BradgeTV slowchat. Omdat het zomer is zijn we wat coulanter en strooien we met topics en cadeautjes.
Alsof FOK!kers Vieren Zomer een ding zou zijn. Met zulke temperaturen is elk topic 's avonds een feest.
Je mag hier alles posten wat je wilt, zolang het binnen de policy valt. Gooi er zo her en der een balletje in. Eet een gehaktballetje op z'n tijd en discussier vooral over de toegevoegde waarde van grove Groningse mosterd in je balletje. En wees vooral eerlijk dat flauwe mosterd uit een zakje een enkeltje guillotine verdiend.quote:Op zondag 9 juli 2017 23:38 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Maakt een hoop duidelijk. Wat wordt hier besproken wat in de andere SC niet wordt besproken? Zijn hier duidelijke richtlijnen voor?
Ook duidelijk. Ik vroeg me vooral af of ik eens een balletje zal maken met creme fraiche erbij, ik ben blij dat ik die vraag hier gewoon kwijt kan. Je weet het allemaal maar nooit hier.quote:Op zondag 9 juli 2017 23:39 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Je mag hier alles posten wat je wilt, zolang het binnen de policy valt. Gooi er zo her en der een balletje in. Eet een gehaktballetje op z'n tijd en discussier vooral over de toegevoegde waarde van grove Groningse mosterd in je balletje. En wees vooral eerlijk dat flauwe mosterd uit een zakje een enkeltje guillotine verdiend.
Een hele goede vraag. Als het om gehaktballen gaat bestaan er nimmer domme vragen (tenzij het om mosterd uit zakjes gaat). Het gebruik van creme fraiche in de jus van je ballen is helemaal niet raar. Het enige waar je goed voor moet uitkijken is dat het niet gaat schiften. De room kan namelijk heel bitter en vies worden wanneer het schift. Voeg dit dan ook op het laatst toe, en blijf er bij staan en roeren. Daarna kan het hooguit een minuut of 10 door pruttelen. Wacht niet te lang.quote:Op zondag 9 juli 2017 23:43 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Ook duidelijk. Ik vroeg me vooral af of ik eens een balletje zal maken met creme fraiche erbij, ik ben blij dat ik die vraag hier gewoon kwijt kan. Je weet het allemaal maar nooit hier.
Oh voor in de jus absoluut. Gelukkig is creme fraiche aardig vet, dus dat schift iets minder snel. Ik zat me eigenlijk meer af te vragen wat er zou gebeuren als je creme fraiche door het gehakt gooit. En of je dan niet een soort romige bal krijgt, wat je dan weer moet counteren met meer paneermeel omdat het anders een grote ellende wordt. Maar meer paneermeel betekent weer een droge bal. Hm.quote:Op zondag 9 juli 2017 23:45 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Een hele goede vraag. Als het om gehaktballen gaat bestaan er nimmer domme vragen (tenzij het om mosterd uit zakjes gaat). Het gebruik van creme fraiche in de jus van je ballen is helemaal niet raar. Het enige waar je goed voor moet uitkijken is dat het niet gaat schiften. De room kan namelijk heel bitter en vies worden wanneer het schift. Voeg dit dan ook op het laatst toe, en blijf er bij staan en roeren. Daarna kan het hooguit een minuut of 10 door pruttelen. Wacht niet te lang.
Dan moet het goed komen. Je jus is dan net wat romiger en sappiger. Mits goed gelukt een prima aanrader.
Lastig inderdaad. Je kan het proberen als een soort van experiment. Documenteer je bevindingen hier in dit subforum.quote:Op zondag 9 juli 2017 23:48 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Oh voor in de jus absoluut. Gelukkig is creme fraiche aardig vet, dus dat schift iets minder snel. Ik zat me eigenlijk meer af te vragen wat er zou gebeuren als je creme fraiche door het gehakt gooit. En of je dan niet een soort romige bal krijgt, wat je dan weer moet counteren met meer paneermeel omdat het anders een grote ellende wordt. Maar meer paneermeel betekent weer een droge bal. Hm.
Oh absoluut!quote:Op zondag 9 juli 2017 23:51 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Lastig inderdaad. Je kan het proberen als een soort van experiment. Documenteer je bevindingen hier in dit subforum.
Nee, mag momenteel niet. Sporten enzoquote:
Natuurlijk niet. Ik had een "Verlaat de gevangenis zonder te betalen" kaart op zakquote:Op maandag 10 juli 2017 15:17 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Mono, post je momenteel vanuit de gevangenis?
https://forum.fok.nl/topic/2387506
Scherp.quote:Op maandag 10 juli 2017 15:27 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Natuurlijk niet. Ik had een "Verlaat de gevangenis zonder te betalen" kaart op zak
Goed bezig!quote:Op maandag 10 juli 2017 15:27 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Natuurlijk niet. Ik had een "Verlaat de gevangenis zonder te betalen" kaart op zak
Mono is altijd goed bezig, zeker nu hij stagaire mod isquote:
Konis Hupenquote:
Knoflook, uitje en wat oreganoquote:Op maandag 24 juli 2017 10:03 schreef DevilsWhore het volgende:
Vanavond weer miniballen draaien, maar wat gaat erin?
Dat worden lekkere ballen zo zonder gehakt.quote:
Ik ging er vanuit dat dat wel duidelijk wasquote:Op maandag 24 juli 2017 10:14 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Dat worden lekkere ballen zo zonder gehakt.
Neen, alles moet mij letterlijk verteld worden.quote:Op maandag 24 juli 2017 10:15 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Ik ging er vanuit dat dat wel duidelijk was
Ik wilde een complete handleiding schrijven, maar dat kost iets teveel moeitequote:Op maandag 24 juli 2017 10:16 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Neen, alles moet mij letterlijk verteld worden.
Gehakt, beschuit, parmezaan, ui, oregano, knoflook, ei, peterselie, basilicum, mosterd.quote:Op maandag 24 juli 2017 10:24 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Ik wilde een complete handleiding schrijven, maar dat kost iets teveel moeite
Kaas in de bal Dat ik daar nooit aan gedacht heb!quote:Op maandag 24 juli 2017 11:21 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Gehakt, beschuit, parmezaan, ui, oregano, knoflook, ei, peterselie, basilicum, mosterd.
Italiaanse ballen voor bij de pasta, daar hoort parmezaan in.quote:Op maandag 24 juli 2017 11:36 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Kaas in de bal Dat ik daar nooit aan gedacht heb!
Kleine blokjes kaas in de bal lijkt me ook wel wat. Net als grillworst met kaas.quote:Op maandag 24 juli 2017 11:39 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Italiaanse ballen voor bij de pasta, daar hoort parmezaan in.
Of een eierbal.quote:Op maandag 24 juli 2017 11:42 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Kleine blokjes kaas in de bal lijkt me ook wel wat. Net als grillworst met kaas.
Dat wordt wel een flinke gehaktbal dan.quote:
Ik maak alleen miniballen.quote:Op maandag 24 juli 2017 11:47 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Dat wordt wel een flinke gehaktbal dan.
Bohhhquote:Op maandag 24 juli 2017 11:42 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Kleine blokjes kaas in de bal lijkt me ook wel wat. Net als grillworst met kaas.
Gekomen.quote:Op maandag 24 juli 2017 11:21 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Gehakt, beschuit, parmezaan, ui, oregano, knoflook, ei, peterselie, basilicum, mosterd.
Parmezaan in de bal. Huwelijksaanzoek gestuurd.quote:Op maandag 24 juli 2017 11:21 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Gehakt, beschuit, parmezaan, ui, oregano, knoflook, ei, peterselie, basilicum, mosterd.
Hou hem maar, mijn ballen zijn gedesintegreerd. #faalhaasquote:Op maandag 24 juli 2017 17:57 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Parmezaan in de bal. Huwelijksaanzoek gestuurd.
Pics van je ballen.quote:Op maandag 24 juli 2017 18:36 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Hou hem maar, mijn ballen zijn gedesintegreerd. #faalhaas
Te droge ballen?quote:Op maandag 24 juli 2017 18:36 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Hou hem maar, mijn ballen zijn gedesintegreerd. #faalhaas
Te vochtig (hihi) denk ik. Story of my life.quote:
Te weinig beschuit erin, ik hoor het alquote:Op maandag 24 juli 2017 19:14 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Te vochtig (hihi) denk ik. Story of my life.
Te weinig gehakt.quote:Op maandag 24 juli 2017 19:16 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Te weinig beschuit erin, ik hoor het al
Te weinig gehakt betekent weinig ballen.quote:
Ik ben een eenzaam, klein meisje.quote:Op maandag 24 juli 2017 19:36 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Te weinig gehakt betekent weinig ballen.
Komt dat door je balrolkwaliteiten?quote:Op maandag 24 juli 2017 19:39 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Ik ben een eenzaam, klein meisje.
De vorige keer waren ze wel goed.quote:
Dan kan er dus wel goed gerold worden Maar goed, de balans tussen net te droog en net te nat is ook een delicate.quote:Op maandag 24 juli 2017 19:46 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
De vorige keer waren ze wel goed.
Daarom.quote:Op maandag 24 juli 2017 19:51 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Dan kan er dus wel goed gerold worden Maar goed, de balans tussen net te droog en net te nat is ook een delicate.
Het was weer leuk.quote:
Ik ben altijd leuk.quote:
Ongetwijfeld, maar niet als je gehaktballen verneuktquote:
Het is een leermomentje.quote:Op maandag 24 juli 2017 20:03 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Ongetwijfeld, maar niet als je gehaktballen verneukt
Laten we het daar dan maar op houden. Goed, tijd voor een bakkiequote:
quote:Op maandag 24 juli 2017 19:39 schreef DevilsWhore het volgende:
[..]
Ik ben een eenzaam, klein meisje.
Krijgt Mono ook wat?quote:Op dinsdag 25 juli 2017 19:16 schreef Moira. het volgende:
Ik heb vandaag parmezaanse kaas gekocht, en ga dat nu in kleine stukjes snijden en in gehaktballen draaien
quote:Op dinsdag 25 juli 2017 19:16 schreef Moira. het volgende:
Ik heb vandaag parmezaanse kaas gekocht, en ga dat nu in kleine stukjes snijden en in gehaktballen draaien
Die houdt niet van kaas Die heeft ballen gedraaid van het gehakt voor ik er parmezaan+italiaanse kruiden doorheen deed.quote:
Bestaat dit echtquote:
Hoe is je kaasbal?quote:
Lekkahquote:
Bohquote:
Ik vind mosterd op zichzelf ook niet echt lekker, maar door vlees is het prima.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 21:42 schreef G-Pier het volgende:
Doen jullie standaard mosterd door jullie gehaktballen? Ik lust zelf geen mosterd dus ik heb dat nooit gedaan, hebben jullie het liefst dat jullie het terugproeven?
Het duurde wel weer ballachelijk lang voordat dit forum weer open ging ja.quote:Op woensdag 26 september 2018 13:50 schreef noodgang het volgende:
Het is wel weer tijd voor een ballletje
Strak plan!quote:Op woensdag 26 september 2018 13:50 schreef noodgang het volgende:
Het is wel weer tijd voor een ballletje
Strak plan!!quote:Op woensdag 26 september 2018 14:15 schreef Vanillekwark het volgende:
Ik zie een samenwerking met FOT: Foto's van zelfgemaakte gehaktballen
quote:Op woensdag 26 september 2018 13:50 schreef noodgang het volgende:
Het is wel weer tijd voor een ballletje
ik zal eens zoekenquote:Op woensdag 26 september 2018 18:04 schreef ToT het volgende:
Was hier niet ook een painttopic?
En geen centraal ONZ gehaktballentopic hier?
Aantal topics een kickje gegevenquote:Op woensdag 26 september 2018 18:04 schreef ToT het volgende:
Was hier niet ook een painttopic?
En geen centraal ONZ gehaktballentopic hier?
quote:Op woensdag 26 september 2018 18:57 schreef Vanillekwark het volgende:
[..]
Aantal topics een kickje gegeven
Kanibalisme is bij wet verboden dacht ik...quote:Op zaterdag 29 september 2018 19:08 schreef itchycoo het volgende:
De Hoogvliet verkoopt zogeheten “truckersballen” en als je bij ingrediënten kijkt staat er iets van “100% truckersbal”.
Ja hoor. Gaat prima Net nog een broodje bal gegeten, dus...quote:
MIJN SLOWCHAT!quote:
Ik zie het nu pasquote:
Als je je gedraagt mag je ook wel in mijn slowchat Ik ben de beroerdste niet.quote:
ja heb soms wel moeite met me te gedragen maar zal t proberenquote:Op vrijdag 5 oktober 2018 14:21 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Als je je gedraagt mag je ook wel in mijn slowchat Ik ben de beroerdste niet.
Ga je binnenkort nog gehaktballen eten?quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 14:26 schreef wollah het volgende:
[..]
ja heb soms wel moeite met me te gedragen maar zal t proberen
Gisteren nog had jointje gerookt en heb toen 10 gehaktballetjes 750 watt 80 seconden in magnetron gedaan met curry en mayo opgegetenquote:Op vrijdag 5 oktober 2018 14:27 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Ga je binnenkort nog gehaktballen eten?
Net een broodje bal opquote:Op vrijdag 5 oktober 2018 14:28 schreef wollah het volgende:
[..]
Gisteren nog had jointje gerookt en heb toen 10 gehaktballetjes 750 watt 80 seconden in magnetron gedaan met curry en mayo opgegeten
En jij?
Was het toetje van mijn driegangenlunch die verder bestond uit een patatje speciaal en een shoarmarol met knoflooksausquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |