Gamma-HydroxyBoterzuur?quote:Op dinsdag 27 juni 2017 15:53 schreef Monopoly het volgende:
Hallo allemaal,
Al tijden zoek ik naar het perfecte recept voor gehaktballen. Graag zou ik jullie vragen om het recept van jullie grootmoeders op te vragen. Ik ben erg benieuwd.
Elke oma maakt de gehaktballen anders. De ene is lekkerder dan de ander. Hoe meer we hier met elkaar delen, hoe meer pret en plezier we er aan over houden.
Ik plaats dit bewust in V&A, omdat men samen komt bij de zoektocht.
Groetjes, Monopoly
Simpele gehaktbal:quote:Op dinsdag 27 juni 2017 15:53 schreef Monopoly het volgende:
Hallo allemaal,
Al tijden zoek ik naar het perfecte recept voor gehaktballen. Graag zou ik jullie vragen om het recept van jullie grootmoeders op te vragen. Ik ben erg benieuwd.
Elke oma maakt de gehaktballen anders. De ene is lekkerder dan de ander. Hoe meer we hier met elkaar delen, hoe meer pret en plezier we er aan over houden.
Ik plaats dit bewust in V&A, omdat men samen komt bij de zoektocht.
Groetjes, Monopoly
In de meeste ketjap zit conserveermiddel, gehaktkruiden zijn nooit vers, kan me niet voorstellen dat dit heel goed is.quote:Op woensdag 28 juni 2017 05:21 schreef Bart2002 het volgende:
http://www.onderdeooievaar.nl/recept-gehaktbal
Dit is 1 van de beste ballen ooit.
Dan sla jij gewoon over. Voor de rest is ie uitstekend. Niet voor niets wereldberoemd in Amsterdam.quote:Op woensdag 28 juni 2017 09:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In de meeste ketjap zit conserveermiddel, gehaktkruiden zijn nooit vers, kan me niet voorstellen dat dit heel goed is.
Gewoon iets beter uitwerken zo'n recept en het kan wel.quote:Op woensdag 28 juni 2017 09:57 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dan sla jij gewoon over. Voor de rest is ie uitstekend. Niet voor niets wereldberoemd in Amsterdam.
In Ketjap zit E202 als conserveermiddel. Kaliumsorbaat. Waarom denk jij dat we dit dienen te vermijden eigenlijk?quote:Op woensdag 28 juni 2017 09:59 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gewoon iets beter uitwerken zo'n recept en het kan wel.
In de producten die ik eet en drink zit geen kaliumsorbaat. Een enkele keer komt natriumnitriet/nitraat voor (soms verplicht in vleesproducten zoals ham), maar als het even kan: zo natuurlijk, vers en onbewerkt mogelijk.quote:Op woensdag 28 juni 2017 10:11 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
In Ketjap zit E202 als conserveermiddel. Kaliumsorbaat. Waarom denk jij dat we dit dienen te vermijden eigenlijk?
Kaliumsorbaat mag onder andere worden toegevoegd aan dranken (fruitsap, wijn, cider, mede, ...), gedroogde vruchten, kaas-, melk- en eiproducten, brood en banketwaren en sauzen. Het remt de aangroei van schimmels, bacteriën en gist.
Dat dus allemaal ook niet eten en drinken als je consequent bent. En gedroogde kruiden zijn nooit "vers". Ook geen reden om kruiden te laten staan...
In die van mij Water, sojabonensap, rietsuiker, melasse, zeezout, specerijen.quote:Op woensdag 28 juni 2017 15:16 schreef nogeenoudebekende het volgende:
In mijn ketjap zit E211, daar kan je pas leuke dingen mee. .
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |