En bekijk wat filmpjes over snijtechnieken in de keuken.quote:
Laat je messen slijpen, of koop goede nieuwe.quote:Op maandag 19 juni 2017 07:55 schreef diginoob2 het volgende:
als ik groente, of erger nog: noten snijd
Geen tips jammer genoeg. Ik vind het ook irritant. Vooral bij bijvoorbeeld lente-uitjes. Zit ook wel eens te denken hoe dat op te lossen. Ik denk aan een soort dikke ketting of zo die je losjes om of op je snijplank kunt leggen. Maar nooit toe gekomen echt iets uit te proberen.quote:Op maandag 19 juni 2017 07:55 schreef diginoob2 het volgende:
Ik heb nogal eens het probleem dat als ik groente, of erger nog: noten snijd, dat de boel alle kanten opvliegt van mijn snijplank af. Ik bouw dan allerlei damwerk om het tegen te houden met wat maar voor handen is om de snijplank heen, maar zonder veel succes.
Iemand tips?
Lenteuien knip ik altijd met een goede schaar. Haaks boven een kommetje en dan schieten ze de kom in.quote:Op maandag 19 juni 2017 10:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Geen tips jammer genoeg. Ik vind het ook irritant. Vooral bij bijvoorbeeld lente-uitjes. Zit ook wel eens te denken hoe dat op te lossen. Ik denk aan een soort dikke ketting of zo die je losjes om of op je snijplank kunt leggen. Maar nooit toe gekomen echt iets uit te proberen.
Ik heb geen tijd voor zulk Nigellagetrut.quote:Op maandag 19 juni 2017 10:36 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Lenteuien knip ik altijd met een goede schaar. Haaks boven een kommetje en dan schieten ze de kom in.
Is sneller en nauwkeuriger dan met een mes snijden.quote:
Ja, echt niet! Echt, echt, echt NIET.quote:Op maandag 19 juni 2017 12:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Is sneller en nauwkeuriger dan met een mes snijden.
Ja, op de kleuterschool ging knippen met een schaar waarschijnlijk beter dan snijden met een mes.quote:Op maandag 19 juni 2017 12:56 schreef golfer het volgende:
Je kon op de kleuterschool ook al niet goed knippen met een schaartje?
Heel simpel: als je lente-uitjes alle kanten op springen is je mes niet scherp genoeg!quote:Op maandag 19 juni 2017 10:34 schreef RobinOok het volgende:
Vooral bij bijvoorbeeld lente-uitjes. Zit ook wel eens te denken hoe dat op te lossen.
Yeah, sure.quote:Op maandag 19 juni 2017 14:14 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Heel simpel: als je lente-uitjes alle kanten op springen is je mes niet scherp genoeg!
Gedraag je er dan eens naarquote:
Wat deugt er nu weer niet, opa?quote:
Jij en je "ik heb altijd gelijk" houding, zoals altijd.quote:
Dit dusquote:
Daar moet je doorheen prikken. Is pure compensatie voor haar onzekerheid en verlegenheid bij dat vrouwtje.quote:Op maandag 19 juni 2017 15:18 schreef renwan het volgende:
Jij en je "ik heb altijd gelijk" houding, zoals altijd.
Fittiequote:Op maandag 19 juni 2017 15:18 schreef renwan het volgende:
[..]
Jij en je "ik heb altijd gelijk" houding, zoals altijd.
Haha, waarom niet? Wortel is wel een van de vervelendste.quote:
Wat is er vervelend aan wortels?quote:Op donderdag 22 juni 2017 19:51 schreef diginoob2 het volgende:
[..]
Haha, waarom niet? Wortel is wel een van de vervelendste.
Die lijkt me nog slomer dan een schaar.quote:
Nah.quote:Op maandag 19 juni 2017 12:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Is sneller en nauwkeuriger dan met een mes snijden.
Daarnaast wil je een redelijk dun lemmet. Ik ben sinds ik er heb, gek op mijn dunne japanese messen. Geweldig.quote:Op maandag 19 juni 2017 14:14 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Heel simpel: als je lente-uitjes alle kanten op springen is je mes niet scherp genoeg!
Gewoon, twee tot vier tegelijk. Eerst doormidden, dus daarna zijn het er vier tot acht tegelijk.quote:Op vrijdag 23 juni 2017 19:48 schreef FlippingCoin het volgende:
Snij je dan superveel lente uien tegelijk dat ze wegschieten? Of probeer je ze in stukken te prakken met je mes?
Ja ze rollen op mijn snijplank ook wel wat weg, maar weg schieten ze totaal niet, bij jouw wel dan?quote:Op vrijdag 23 juni 2017 19:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gewoon, twee tot vier tegelijk. Eerst doormidden, dus daarna zijn het er vier tot acht tegelijk.
Maar dat maakt vrij weinig uit. Die dingen zijn nu eenmaal rond, dus ringetjes rollen weg.
Niet alleen bij mij, ik zie het op tv ook gebeuren. Persoonlijk vind ik het vrij logisch. Niet wegrollen lijkt me eerder een teken dat je ze plat hebt gedrukt of heel sloom snijd of zo. Alles wat je in ringetjes of ronde schijfjes snijdt rolt weg.
Schieten, schieten, dat is een uitdrukking, "ze schieten alle kanten op". Maar in feite is het rollen ja.quote:Op vrijdag 23 juni 2017 20:09 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ja ze rollen op mijn snijplank ook wel wat weg, maar weg schieten ze totaal niet, bij jouw wel dan?
Nouwja dan zal het aan de interpetatie liggen, als er gesproken wordt over schieten en dammen bouwen raakt mijn fantasie misschien wat op de vrije loop.quote:Op vrijdag 23 juni 2017 20:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Schieten, schieten, dat is een uitdrukking, "ze schieten alle kanten op". Maar in feite is het rollen ja.
Potato potato.quote:Op vrijdag 23 juni 2017 20:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik sprak niet van wegschieten en TS sprak van alle kanten opvliegen.
Kan je niet beter gewoon zo'n multifunctionele blender kopen?quote:
Hehe, ze blijven i.i.g niet braaf liggen op mijn snijplankje en dat is natuurlijk wel de bedoeling.quote:Op vrijdag 23 juni 2017 20:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik sprak niet van wegschieten en TS sprak van alle kanten opvliegen.
quote:Op donderdag 29 juni 2017 20:14 schreef diginoob2 het volgende:
[..]
Hehe, ze blijven i.i.g niet braaf liggen op mijn snijplankje en dat is natuurlijk wel de bedoeling.
Misschien had die het idee de mensen te helpen die last hadden van wegschietende uien.quote:Op donderdag 29 juni 2017 20:41 schreef RobinOok het volgende:
*proest*
Hij begint aan de verkeerde kant. Hij plet de groene kant en nog rollen ze weg. Waarom denk je dat we niet zien hoe hij de witte, ronde ringetjes snijdt? Omdat die ten eerste alle kanten oprollen, ten tweede kon hij ze niet meer vasthouden toen hij bij het einde kwam. In plaats van de groene bovenkant er eerst af te snijden was hij beter gewoon begonnen aan de witte kant, dan was hij uitgekomen bij de bovenkant en had die laatste 2 cm als houvast kunnen gebruiken om op het laatst weg te gooien. Wat een prutser.
Bovendien, als hij ze eerst gehalveerd had was hij ook sneller geweest.
Waarom meent hij ons uit te moeten leggen hoe je lente uien snijdt?
Ja, niet dus.quote:Op donderdag 29 juni 2017 20:44 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Misschien had die het idee de mensen te helpen die last hadden van wegschietende uien.
Helaes.quote:
Ook die laat heel sneaky het stuk waarin hij het stevige, witte snijdt niet zien en begint te filmen bij het platgedrukte groen.quote:
Hij snijdt op een plank voor kip en gevolgelte. Wij kregen van de chef een uitbrander als we dt deden: weggooien en opnieuw beginnnen: je wilt toch j egasten gvd niet vermoorden!quote:
Zijn die kleurcodes van snijplanken internationaal gelijk?quote:Op donderdag 29 juni 2017 21:30 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Hij snijdt op een plank voor kip en gevolgelte. Wij kregen van de chef een uitbrander als we dt deden: weggooien en opnieuw beginnnen: je wilt toch j egasten gvd niet vermoorden!
Maargoed, hij doet het best netjes, alleen wel apart dat hij bij het groen begint. Ik doe het andersom en dan gooi ik het laatste beetje weg als ik klaar ben. En oja, een beetje wegrollen vind ik (itt robin) niet erg.
Zoals hij het doet heb je wel een extreem scherp mes nodig. De gemiddelde NL kok zou zijn uitjes niet snijden maar platslaan op deze manierquote:Op donderdag 29 juni 2017 20:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ook die laat heel sneaky het stuk waarin hij het stevige, witte snijdt niet zien en begint te filmen bij het platgedrukte groen.
Maar in ieder geval begint hij wel aan de goede kant.
Geen idee, maar het kan alsnog nietquote:Op donderdag 29 juni 2017 21:32 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Zijn die kleurcodes van snijplanken internationaal gelijk?
Als ik hier in cul op een videolinkje klik, kom ik twee kliks verder de meest interesssante videos tegenquote:Op donderdag 29 juni 2017 22:58 schreef Spanky78 het volgende:
Uienporno:
Zoal sdie gast in dat eerste stukje lyonnais snijdt. wow....
Tsja... YouTube heeft blijkbaar een leuk profiel van je samengesteldquote:Op donderdag 29 juni 2017 23:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik hier in cul op een videolinkje klik, kom ik twee kliks verder de meest interesssante videos tegen
En daarna deze
Goegel kent mij en mijn interesses blijkbaarquote:Op donderdag 29 juni 2017 23:48 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Tsja... YouTube heeft blijkbaar een leuk profiel van je samengesteld
Ik krijg die videos niet.....
Ik snijd het witte deel altijd overlangs door de helft. Dan rollen de uitjes niet weg.quote:Op donderdag 29 juni 2017 22:24 schreef RobinOok het volgende:
Ook daar laten ze het begin niet zien, het begin waarbij de uitjes echt rond zijn....
Zelfde reden. Het wegconcurreren van anderen. Met chemische oorlogvoering. Ze worden misschien niet direct gegeten, maar wel bedreigd door andere populaties.quote:Op donderdag 29 juni 2017 23:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goegel kent mij en mijn interesses blijkbaar
Vind de weergave van hoe giftig botulisme is heel erg mooi.
Vraag me dan af wat de evolutionaire beweegreden is voor een bacterie om een zo ongelofelijk giftige, werkelijk extreem ongelofelijk giftige stof te produceren.
Dat een plant zeer giftig is, begrijp ik, dat zorgt ervoor dat hij niet gegeten wordt.
Ah, goeie. Dankquote:Op vrijdag 30 juni 2017 12:07 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zelfde reden. Het wegconcurreren van anderen. Met chemische oorlogvoering. Ze worden misschien niet direct gegeten, maar wel bedreigd door andere populaties.
Botulisme zorgt ook voor nieuw voedsel want dode dieren.
Maar ook melkzuurbacteriën doen zoiets. Zij krijgen door het zuur de overhand
In feite is alle smaak, geur, gezonde en ongezonde stoffen onderdeel van de chemische oorlogsvoering. Zelfs de vezels, die stevigheid geven zijn er onderdeel van; de verdedigingsmuur tegen externe invloeden EN de manier om meer zon op te vangen dan je buurman.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |