abonnement Unibet Coolblue
pi_171292162
quote:
7s.gif Op maandag 29 mei 2017 00:31 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Oh BBC heeft deze man zijn telefoonnummer denk ik. En het is precies zo'n figuur die je graag zou willen wurgen als je hem hoort praten eigenlijk.
Precies. Eentje die exact zegt wat men wilt horen.
pi_171292769
quote:
Engelse jihadtoestanden



Fanatieke moslims protesteren voor invoering van de sharia, de strenge moslimwet met stokslagen en steniging voor overspel en het afkappen van handen bij dieven.

Minstens vijf tips kreeg de Britse geheime dienst binnen over zelfmoordterrorist Salman Abedi, maar er werd niet ingegrepen. Er lijkt iets goed mis met de Engelse terreuraanpak. Inmiddels kijken de Britten onder meer in Nederland hoe het beter kan.

Voor de deur van het Salafistisch Centrum in Manchester zit Asim, met een lange baard, geschoren snor en zwarte sokken in sandalen. Hij zit onder een partytent met boekjes, korans en koud water voor iedereen die maar wil. Hij staat ons met liefde te woord, maar op de foto wil hij niet. „Wij geloven niet in foto’s.”

Asim en zijn salafistische geloofsgenoten hebben veel over zich heen gekregen na het bloedbad maandagavond in Manchester Arena. „Hier verderop zijn in de nacht van de aanslag deuren van broeders en zusters in brand gestoken. Ik zie het als onwetendheid.” De vijandigheid komt niet uit de lucht vallen: salafisme en extremisme gaan hand in hand. Na de aanslagen in Parijs in november 2015 waren er volgens Asim inderdaad broeders binnen zijn gemeenschap die dat geweld goedpraatten. „Die mensen had ik eigenlijk aan moeten geven. Dat heb ik niet gedaan. We hebben er met elkaar de schouders onder gezet, en met koranstudie hebben we ze op andere gedachten gebracht. Wat als ik ze had aangegeven? Dan hadden ze twee jaar kunnen radicaliseren in de gevangenis. Dan komen ze vrij, plegen ze een aanslag. Nu zijn ze op het rechte pad.”

Verplicht
Radicaliserende types melden bij de politie is in Groot-Brittannië verplicht. Maar Asim is niet de enige die weigert. Slechts een op de drie Britse moslims zou de politie informeren, bleek vorig jaar uit een verontrustende enquête. Ruim de helft van de 1080 ondervraagde moslims vond bovendien dat homoseksualiteit verboden moet worden. Vier op de tien meende dat vrouwen hun mannen moeten gehoorzamen. Vier procent voelt sympathie voor zelfmoordterroristen.

Het Verenigd Koninkrijk geeft orthodoxe moslims meer ruimte dan Nederland. Politieagentes met een hoofddoek? Geen probleem. Shariarechtbanken waar moslims hun conflicten onderling uitvechten volgens islamitisch recht? Er zijn er tientallen en ze opereren open en bloot.

Brits-Pakistaanse sjeiks slaan de tentakels ook uit naar Nederland. De Surinaamse Noeroel Islam-moskee in Den Haag zou een mooie plek zijn voor een Nederlandse shariaraad, opperde een sjeik uit de buurt van Birmingham. Dan hoefden de Nederlandse gelovigen voor een uitspraak niet meer naar naar Engeland te reizen.

Subsidie
Britse moslims zijn van een ander slag dan de Marokkaanse en Turkse immigranten in Nederland. De meeste Britse moslims komen uit de voormalige kolonie Pakistan. Moskeeën staan vaak onder invloed van bebaarde Pakistaanse sjeiks uit de ultraconservatieve Deobandi-sekte, een soennitische stroming die de Taliban inspireerde. Hopend op beter contact met die groepen verstrekte Engeland zelfs een tijd subsidie. Ook dat veroorzaakte een golf van verontwaardiging.

In sommige wijken, vooral in Birmingham en oostelijk Londen, is extremisme heel gewoon. Daar doken een paar jaar geleden de eerste islamitische buurtwachten op. Deze ’sharia patrols’ verbieden winkels om alcohol te verkopen, dwingen vrouwen om zich te bedekken of wijzen knuffelende stelletjes terecht. Een moslim werd geslagen omdat hij rookte tijdens de vastenmaand ramadan. In Manchester werden vorig jaar pamfletten verspreid met de oproep om honden te verbieden.

Asim van het Salafistisch Centrum houdt ook stevig grip op zijn straat. Zijn broeders werpt hij een Arabische groet toe, de gesluierde vrouwen die bij zijn gemeenschap horen (’de vrouwen wonen bij ons apart, een straat verderop’) negeert hij. „We weten wat we aan elkaar hebben. Wij weten dat we niet voor hulp moeten aankloppen bij moslims die alcohol drinken of die vrouwen ongesluierd laten lopen. Zij weten dat ze zich beter niet ongesluierd en beschonken hier kunnen laten zien.”

Oplossing
Zulke kliekvorming is gevaarlijk, zegt de Britse islamkenner Robert Verkaik. „Waar je een grote moslimgemeenschap hebt, krijg je kleine sektes van meestal jonge mannen die zichzelf beginnen te radicaliseren. Zulke groepjes worden echokamers. Die mannen neigen naar extremisme en kijken alleen nog maar naar terreur als oplossing voor hun problemen.”

Verkaik is de enige die ooit ’Jihadi John’ interviewde, de Brit die opperbeul van IS werd en tientallen slachtoffers onthoofdde. Engeland is een van Europa’s hofleveranciers aan IS. Zeker 850 jihadisten vertrokken naar het kalifaat, ongeveer de helft kwam levend terug. Net als Nederland worstelt Groot-Brittannië met zijn terugkeerders.

Omstreden
„De Britse aanpak van jihadisme is omstreden”, zegt Verkaik. „Neem nou die wettelijke verplichting om verdachte mensen te melden. Die plicht leidde tot een storm van kritiek. Allerlei in elkaar geknutseld bewijs kan worden gebruikt om mensen in diskrediet te brengen. Het leidt bij moslims tot wantrouwen jegens de overheid.”

Zo kwam een moeder in de problemen met de klikplicht toen haar zoontje van vier een tekening maakte van iets dat hij een ’cuker-bum’ noemde. Hij bedoelde een ’cucumber’, een komkommer, maar het kinderdagverblijf vermoedde een ’cooker-bomb’, een snelkookpanbom zoals die onder andere bij de marathon in Boston ontplofte en sloeg alarm. De moeder zei: ’Ik voelde me Brits, maar zo maken ze een buitenstaander van je’.

„Onderwijzers vonden de meldplicht een aantasting van de vrijheid van meningsuiting”, zegt ook zegt Stef Wittendorp van de Universiteit Leiden, die Europese verschillen in contra-terrorisme onderzocht. „Veel moslimgemeenschappen waren terughoudend, ze voelden dat ze alleen gebruikt werden voor inlichtingen en dat deze wet spionage aanmoedigde.”

Maar wat moet je dan? Elk land pakt zijn jihadi’s anders aan. In België was contra-jihadisme jarenlang een rommeltje waarbij iedereen langs elkaar heen werkte. Zweden koos voor de softe aanpak, daar werd zelfs voorgesteld om terugkeerders een gratis huis en rijbewijs cadeau te doen.

Ook Denemarken legt jihadi’s in de watten. Frankrijk speelt het weer bikkelhard. Hard optreden ligt gevoelig bij de Britten. Het land is stevig in de greep van politieke correctheid. Het is not done om ’zwarte koffie’ te bestellen, je moet zeggen ’koffie zonder melk’. Leerlingen de Engelse waarden en normen bijbrengen?

Onderdrukkend, vonden veel leraren in de onderwijsbond. Aan de ene kant kun je in Engeland snel een boete krijgen voor belediging van een agent, aan de andere kant kon haatprediker Anjem Choudary, die ook in Nederland jihadisten wierf, zijn gang gaan. „Choudary kreeg jarenlang veel ruimte om op straat te preken”, zegt Verkaik, „hoewel hij een extreme opvattingen had. Het duurde lang voor hij uiteindelijk kon worden veroordeeld.”

De Schie
Shariarechtbanken ruim baan geven, extreme moskeeën subsidiëren, fluwelen handschoentjes.
Engeland was altijd huiverig om extremisten in de gevangenis hard aan te pakken. Cipiers rapporteerden dat ze bang zijn om voor ’islamofoob’ te worden uitgemaakt. Door die voorzichtigheid konden Britse gevangenissen uitgroeien tot jihadcentra waar fanatieke moslims zoals Choudary alle kans kregen om de baas te spelen, haat te zaaien en zieltjes te winnen.
http://www.telegraaf.nl/r(...)hadtoestanden__.html

[ Bericht 0% gewijzigd door Worgen op 29-05-2017 02:12:25 ]
  maandag 29 mei 2017 @ 02:09:35 #28
117098 Hathor
Effe niet
pi_171292827
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 00:25 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Alles en iedereen die wat met die moskee te maken heeft vastzetten, en wel onmiddellijk.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  maandag 29 mei 2017 @ 03:09:15 #30
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_171292887
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 02:09 schreef Hathor het volgende:

[..]

Alles en iedereen die wat met die moskee te maken heeft vastzetten, en wel onmiddellijk.
Maar maar , dan heb je een politiestaat en dat mag niet tegen intolerante mensen ;( :'( :'( :'( :'(
RED ONS HENNIEGOD
pi_171292893
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 02:58 schreef Physsic het volgende:

[..]

Haha.
West-Europa........... Mentaal al een tijd geleden ten grave gelegd. Bizar.
pi_171292900
Die politieke correctheid is dodend in Engeland. En maar met meel in de mond spreken. Scholen krijgen subsidie van de staat waar de directeur publieke steniging goedpraat. Als dat de islam is die je bereid bent te subsidieren ben je helemaal van het padje ja.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_171292920
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:27 schreef Aloulu het volgende:
Die politieke correctheid is dodend in Engeland. En maar met meel in de mond spreken. Scholen krijgen subsidie van de staat waar de directeur publieke steniging goedpraat. Als dat de islam is die je bereid bent te subsidieren ben je helemaal van het padje ja.
Als je zogenaamde "constituency" Islamitisch is krijg je zulke rare constructies ben ik bang. Geen idee of het daardoor komt, maar verwacht dat het een rol speelt.
pi_171293171
Frankrijk en Engeland hebben volgens mij andersoortig Islamitische gemeenschappen met een langere geschiedenis dan bijv. Nederland of Zweden. Bij ons zijn ze ontstaan vanuit de gastarbeiders , daar vanuit het koloniale verleden.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_171293215
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 00:25 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Prachtig tolerant zijn we toch. Zelfs voor onze eigen ondergang.

Ik pink een traantje weg, hoe deugdelijk we zijn.
pi_171293455
Sharia rechtbanken in de UK. :') Gratis huizen voor terugkerende jihadisten in Zweden :')

ffs wat bezielt ze. Lachwekkend.
pi_171293481
Is het niet verstandiger om op te komen voor je eigen cultuur en traditie? Daar kan de islam in de verste verte niet aan tippen. De islam stelt niets voor, vergeleken met wat er in Europa is voortgebracht aan beschaving en wetenschap.
pi_171293639
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 08:30 schreef Avinus het volgende:
Is het niet verstandiger om op te komen voor je eigen cultuur en traditie? Daar kan de islam in de verste verte niet aan tippen. De islam stelt niets voor, vergeleken met wat er in Europa is voortgebracht aan beschaving en wetenschap.
Ik lees hier toch dat onze beschaving helemaal niet iets is om trots op te zijn.
pi_171294393
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:27 schreef Aloulu het volgende:
Die politieke correctheid is dodend in Engeland. En maar met meel in de mond spreken. Scholen krijgen subsidie van de staat waar de directeur publieke steniging goedpraat. Als dat de islam is die je bereid bent te subsidieren ben je helemaal van het padje ja.
De aanslag in Manchester wordt nu eigenlijk ook al weer met de mantel der liefde bedekt.

'Don't look back in anger....'
٩๏̯͡๏)۶
pi_171294817
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 08:48 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ik lees hier toch dat onze beschaving helemaal niet iets is om trots op te zijn.
Dat is de overdreven politieke correctheid waar we van af moeten komen.
pi_171295258
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2017 16:50 schreef Glazenmaker het volgende:
Alt rechtse types op de youtubes en dergelijke zijn de social media accounts van slachtoffers aan het uitpluizen. Onder groot hoongelach blijken veel van de slachtoffers pro islam of anti pvv angst posts te hebben gemaakt. I wist niet dat er mensen waren die er genoegen uit scheppen alle slachtoffers van aanslagen bij naam en leven te kennen.
eh wat?

Joop.nl zet dodenlijst in tegen rechtse plaag

Altijd lachen die linkse rakkers, zichzelf schuldig maken aan alle feiten waar ze rechts van beschuldigen en dan staan te schuimbekken. Links is een ziekte, een geestelijke ziekte.
  maandag 29 mei 2017 @ 10:24:19 #42
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_171295286
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 10:23 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:

[..]

eh wat?

Joop.nl zet dodenlijst in tegen rechtse plaag

Altijd lachen die linkse rakkers, zichzelf schuldig maken aan alle feiten waar ze rechts van beschuldigen en dan staan te schuimbekken. Links is een ziekte, een geestelijke ziekte.
Jij bent niet rechts, koekje. Je bent een internethuillie.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
pi_171295552
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 10:23 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:

[..]

eh wat?

Joop.nl zet dodenlijst in tegen rechtse plaag

Altijd lachen die linkse rakkers, zichzelf schuldig maken aan alle feiten waar ze rechts van beschuldigen en dan staan te schuimbekken. Links is een ziekte, een geestelijke ziekte.
Ik vind een lijstje met mensen maken die volgens jou tot de rechtse kerk behoren nog wel meevallen.

Het tekent de hysterie van boosmensjes dat ze het meteen gaan hebben over dodenlijsten ( :') !) .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_171295630
quote:
9s.gif Op maandag 29 mei 2017 10:38 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Ik vind een lijstje met mensen maken die volgens jou tot de rechtse kerk behoren nog wel meevallen.

Het tekent de hysterie van boosmensjes dat ze het meteen gaan hebben over dodenlijsten ( :') !) .
Er hoeft maar één lijst gemaakt te worden met alle namen van moslims in Nederland erop, eens zien wie er dan gaat hintten naar een dodenlijst?

Zelfde met die burgerwachten, toen een groep blanken dat deed zag ik hier mensen hysterisch roepen dat ze het recht in eigen hand zou nemen, het iets heel slechts is, het alleen maar richting moslims zou zijn etc. Nog geen paar weken later, een moslim burgerwacht, en toen was het opeens een fantastisch idee door dezelfde roeptoeters die een paar weken eerder nog een nadere mening had.

Schei toch uit met die onzin Ludachrist, we weten beiden wat er zou gebeuren in de media als er zo'n lijst met moslims gemaakt zou worden, en we weten beiden precies hoe jij dan zou reageren, laten we de spelletjes vandaag achterwegen laten, is het veels te warm voor.
pi_171295668
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 10:42 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:

[..]

Er hoeft maar één lijst gemaakt te worden met alle namen van moslims in Nederland erop, eens zien wie er dan gaat hintten naar een dodenlijst?

Zelfde met die burgerwachten, toen een groep blanken dat deed zag ik hier mensen hysterisch roepen dat ze het recht in eigen hand zou nemen, het iets heel slechts is, het alleen maar richting moslims zou zijn etc. Nog geen paar weken later, een moslim burgerwacht, en toen was het opeens een fantastisch idee door dezelfde roeptoeters die een paar weken eerder nog een nadere mening had.

Schei toch uit met die onzin Ludachrist, we weten beiden wat er zou gebeuren in de media als er zo'n lijst met moslims gemaakt zou worden, en we weten beiden precies hoe jij dan zou reageren, laten we de spelletjes vandaag achterwegen laten, is het veels te warm voor.
Het is een lijstje met mensen in het publieke debat die volgens de auteur tot de rechtse kerk behoren.

Dodenlijst :') . Echt, schei toch uit man, met die krankzinnig dramatische toon van je.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_171295722
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:17 schreef Worgen het volgende:

[..]

West-Europa........... Mentaal al een tijd geleden ten grave gelegd. Bizar.
pi_171295728
quote:
10s.gif Op maandag 29 mei 2017 10:44 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Het is een lijstje met mensen in het publieke debat die volgens de auteur tot de rechtse kerk behoren.

Dodenlijst :') . Echt, schei toch uit man, met die krankzinnig dramatische toon van je.
Ik vind dit toch wel grappig, ik heb maanden geleden al geopperd in een topic om eens een lijstje te maken met al het linkse volk zodat we ze beter in beeld hebben, nou de kritiek die daar van kwam vanuit de standaard boeroepers op islam kritiek. Ongelooflijk hoe ik werd vergeleken met nazi's en WW2. Nu weet ik niet of jij ook kritiek had, waren velen van de standaard kliek, maar toont wel de dubbele standaarden aan.

Maar normaals, zo'n lijst met linkse rakkers of moslims zou voor heel wat meer verontwaardiging zorgen, want dan worden wel meteen links gelegd naar WW2 en de lijsten vol Joden.
pi_171295801
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 10:46 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:

[..]

Ik vind dit toch wel grappig, ik heb maanden geleden al geopperd in een topic om eens een lijstje te maken met al het linkse volk zodat we ze beter in beeld hebben, nou de kritiek die daar van kwam vanuit de standaard boeroepers op islam kritiek. Ongelooflijk hoe ik werd vergeleken met nazi's en WW2. Nu weet ik niet of jij ook kritiek had, waren velen van de standaard kliek, maar toont wel de dubbele standaarden aan.

Maar normaals, zo'n lijst met linkse rakkers of moslims zou voor heel wat meer verontwaardiging zorgen, want dan worden wel meteen links gelegd naar WW2 en de lijsten vol Joden.
Die lijsten zijn er al lang, joh.





https://www.buzzfeed.com/(...)buL6gkXeL#.avQplGnMB

Tevens, graag een linkje naar je topic voor de (s)linkse lijst, want ik ben wel benieuwd of je niet weer van alles aan het fantaseren bent hierover.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_171295832
quote:
2s.gif Op maandag 29 mei 2017 10:50 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Die lijsten zijn er al lang, joh.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

https://www.buzzfeed.com/(...)buL6gkXeL#.avQplGnMB

Tevens, graag een linkje naar je topic voor de (s)linkse lijst, want ik ben wel benieuwd of je niet weer van alles aan het fantaseren bent hierover.
Waar heb je het over? Over waar ik zo'n opmerking heb gemaakt maanden geleden?

En wat is dit voor een lijst?
pi_171295973
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 10:46 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:

[..]
maar toont wel de dubbele standaarden aan.
Dubbele standaarden bij links!? Zeg dat het niet waar is! :o
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')